Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Hiveon hány rig-ig ingyenes?
-
Zizi123
senior tag
válasz
aradebil2
üzenetére
Miert kestem volna le? Szerintem ha az ETH tenyleg a kozeljovoben GPU-val banyaszhatatlan lesz, akkor hirtelen a tobbi coin-bol 1 par eletkepesebbnek tuno fel fog irrelisan ertekelodni.
Persze az mas kerdes, hogy nem valoszinu, hogy hosszutavon, de az most mindegy is. -
-
Zizi123
senior tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Jaja, de gondoltam, hogy ezzel nagyon megnehezitettem volna dolgotokat.
@kzkz: Gondoltam meg az en eletemben. Arrol nem beszelve, hogy az inflacio miatt valami olyasmi befektetes kellene, hogy inflacio koveto is legyen. Mert 25 ev mulva barmilyen jol is hangzik a 100$-bol 800$-t csinaltam 2046-ban gyanitom, hogy 800$ nem sokat fog erni.

-
oZone762
tag
Nicehash-ről hogy a legolcsóbb kivenni a pénzt? A kiutalási limitig bányásztam (0,001BTC) aztán leálltam. Most 40$ utaláshoz 4$ a fee. Kapják be.
-
aradebil2
senior tag
válasz
Zizi123
üzenetére
a Crypto Trade topikban van pár shitcoin mágus, de szerintem most ezt már lekésted
-
fasyrt
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
MEW walletböl is lehet penzre valtatni, eurora biztosan, forintot nem tudom.
BITY lesz a varazsszo neked, ezt keresd a MEW walletedben, de atküldheted akarmelyik valtora is. A BITY egyszerübb, de egy picit dragabb.
Amennyire tudom, az utalasnal kb. mindegy hogy mennyit utalsz, a költseg ugyanannyi, tehat erdemes minel ritkabban minel több coint egyszerre mozgatni. -
Zizi123
senior tag
Tud valaki mondani 5 olyan shitcoin-t, amibe ha befektetek 100-100 USD-t, akkor legalabb az egyik 8x-10x novekedest fog produkalni.

-
T0mBd1gg3R
veterán
Hát persze hogy tegnap majdnem a csúcson vettem BTC-t
Na jó csak 75 euró de akkor is.
Most érdemes lehet valamit venni? De mit? BTC vagy nem BTC, ez itt a kérdés? -
-
mihione
őstag
Ki mit gondol a posra allasrol?Szerintem mostmar valoban surgetik a dolgot,tudom hogy mar x eve mondtak h mindjart jon de akkor kozel sem volt ennyire felkapott a kripto vilag es nem is csakanyoztak ennyien mint most.Jo lenne ha ev vegeig meg kitartana legalabb az eth banyaszat,aztan hogy utana mi lesz majd kiderul, en szerencses helyzetben vagyok mert nincs 5 kartyas rigem amit direkt erre epitettem,igy minden megtermelt dollar ajandek kb.
-
Lanteee
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat, akkor már legalább látom, hogy mi a probléma!
Szerencsére semmi közöm ahhoz, hogy miket rendelgetett össze az ügyfél, így a veszteség is az övé lesz. Mire idáig jutottunk, már kapott 7 különféle ajánlatot, 7-féle kártyával, és a végén azért lett a 3060-as, mert abból belefért 10db a büdzséjébe. Hát, akkor most nézek nekik másik lapokat, aztán reménykedjünk, hogy valahogy megoldódjon a dolog. Még egyszer köszönöm mindenkinek! -
Zoty4
őstag
Valaki mondta pár hete hogy 6700xt és 6800 összegabalyodott neki. Sikerült megoldani?
-
Sontir Fel
őstag
Kérnék egy kis segítséget. Az egy kártyás gépemmel (6800xt) kb 1 hónapja csákányolok és eddig a MEW walletbe kaptam az ethert. Van benne jelenleg 0,023 és pár napon belül jön hozzá még kb 0,03. Na most lámaként most szembesültem azzal, hogy itt ezt nem lehet pénzre váltani (még nem döntöttem el, hogy gyűjtöm e tovább vagy kiveszed csokira). Kérdés, hogy hogyan tovább... Elkezdtem regisztrálni a coinbasere. Küldjem át oda az etht?
-
krepp
tag
válasz
Lanteee
üzenetére
Ezt benéztétek, de szerintem nem nagy katasztrófa.
Amikor elszálltak a 3080 árak akkor én átálltam a 3060 mini rigek építésére (2kártya).
Alaplap+proci+ram-al együtt IS olcsóbban kijöttem mint egy 3080-al ami alatt még gép sincs...
A vram hőmérséklettel sem szív az ember...
A rig felszámolása esetén pedig egy kicsit kisebb az értékvesztés..
Egyedül az üzemeltetés macerásabb.. -
fasyrt
őstag
válasz
Lanteee
üzenetére
Hiaba van az alaplapon 3 darab 16x hosszu pci-e slot, az elektronikusan jellemzöen csak 1x16, es 2x4 van bekötve. A 3060-nak kell legalabb a 8 szal, hogy hozza amit tud.
A 10 kartyaval elegge behuztatok magatokat egy egyiranyu utcaba.
Innen a legolcsobban egy valamilyen hasznalt szerverlappal, szerverprocival jöttök ki, ami kinal rengetek pci-e szalat. Volt is itt valaki, aki konkretan ajanlgatott valamelyik plattformot, ha keresözöl biztos meg is fogod talalni.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Lanteee
üzenetére
Anno ezt a checklist-et szedtem össze a Windows-os 3060 bányászáshoz:
- Windows rendszer + beta driver
- PCI X8 vagy X16 slot minden egyes kártyának
- a PCI X8 miatt egy X8 vagy X16 riser is kell minden kártyának
- dummy plug minden kártyának (vagy kettesével összedugod a kártyákat HDMI-vel, a Reddit szerint az is járható út...
)Emiatt az alaplap+CPU kombó talán a legmacerásabb. Kevés olyan lapot találtam ami 2-nél több x8-as konfigurációt tud egyszerre. Egyik ilyen például az ASUS RAMPAGE V EXTREME, és ennek az elődje/utódja. Ez képes meghajtani 4db kártyát x8 módban.
A Threadripper CPU-k is tudnak egy rakás PCI-e lane-t, érdemes megnézni azokat a lapokat is.
De ezek jó drágák és/vagy nem könnyű beszerezni őket.
Nálam itt ért véget a történet. Elég drága, mire egy ilyen alaplapot + megfelelő CPU-t + X8 riser-eket + dummy plug-ot beszerzed addigra majdnem megérte más kártyával kikezdeni

-
Tomoty
senior tag
válasz
Lanteee
üzenetére
Csak dummyval működik az a kártya, amire nincsen monitor kötve. Szerintem tesztre kártyánként bekötsz 1-1 monitort (ha van 1db monitor a sarokban felesleges), így 100%, hogy működni fog.
Ha több kártyás riget akarsz, akkor Socket 2011 , 2066 , vagy threadripper jöhet szóba RTX3060 esetén. Processzor esetében is utána kell nézni, hogy mennyi PCIe lane-t tud lekezelni. Interneten keressél rá.
Illetve a sima riser kábelekkel sem fog működni.Összefoglalva kettőnél több kártyás righez:
HEDT CPU
HDMI dummy
PCI-E X16-X16 riser
470.05 driver -
madpapa
senior tag
válasz
Lanteee
üzenetére
Azért egy dummy nem a világvége. És azt értsd meg, hogy egy lapban max. kettő fog menni teljes sebességgel. Tehát: min. 8x pci-e slot, HDMI dummy, 470.05 driver kell. Enélkül csak jóval kevesebb lesz az ETH speed.
És mint fentebb is írták, az adott lap csak egy slotban tudja a 16x-t. A többi csak 4x-t. Szóval az is kuka -
Lanteee
csendes tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Köszi, egyelőre Windows van T-Rex-el, de ha más nem megy, megnézzük a LOL Minert Linux alatt.
-
Lanteee
csendes tag
válasz
madpapa
üzenetére
De még kettőt sem tud, pont ez a baj. A lapon van 3db 16x PCI-E slot. Ebből kettőbe teszek kártyát, és mégiscsak az egyik 41, a másik továbbra is 22. Szerencsére nem én javasoltam a kártyákat, mind mondottam, én totál nem értek a bányászathoz, szóval ha nem megy, hát max elkönyvelik veszteségként.
-
Lanteee
csendes tag
Sziasztok! Semennyire nem értettem a bányászathoz, amig egy ügyfél ki nem találta, hogy építsünk neki 2db 5 kártyás riget, mert ők akkor most ethereumot fognak bányászni. Megrendelést köszönettel vettem, 10db RTX3060-as elosztva két gépre. Alaplap Gigabyte Z390 D, 4GB ram, és Core i5-9400F proci.
Gépeket összeraktuk, de T-Rex alatt kártyánként csak 22-őt bányásznak, pedig ügyfél szerint 42 körül kéne.
Túrtam egy kicsit a netet, fel is pakoltam (tisztán) a 470.05-ös meghajtót, de akármit csinálok, akárhogy variálom a dolgokat, csak egy kártya bányászik 41-et, a többi marad 22-n.
Két monitort is bevetettem, de semmi, pedig az összes YouTube videóban, fórumon, mindenki szerint a 470.05-ös driver és rákötött monitorral tudja a 42 körüli értéket.Mit nem veszünk észre? Mi lehet a hiba? Ha van ötleted, mindent megköszönök!
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy technikai jellegű kérdésem. 5 nap munka után a hynix ramos 1660 Super dobott egy invalid share-t. HiveOS szóval 930-on van az absolute core és -1004 mhz a memória. TDP limit nincs is beállítva, szóval azért fura mert ha jól tudom ha túl van húzva a kártya akkor lesz invalid share, de mivel ez hynix ramos pont hogy underclock van. Bár az absolute core clock az nem tudom minek számít a gyári adathoz képest. Van ennek jelentősége vagy ne foglalkozzak vele?
Illetve hátlap és nyák közötti port azt simán sürített levegős sprayvel szoktátok kinyomatni?
-
kzkz
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Én megtartottam a gyári padokat, így akár vissza is alakítható, de tudtommal nem jár garivesztéssel, ha nem emiatt ment tönkre, pl.: szereléskor kettétöröd
-
AeSDé Team
őstag
3080-on a hőpad csere mennyire járhat garancia vesztéssel? Aorus és EVGA.
-
kzkz
őstag
-
koko52
nagyúr
Nagyon nyomják ezt a pow-pos átállást ami ugye a bánya végét jelenti még idén. Csak azok maradhatnak akik ETH-t fektetnek be. Ehez 32 ETH-t kell (~26 milla) letenni (zárolják). Van valami csoport akik összedobják és oda be lehet szállni?
Én más algóra való átállást totál csődnek látom. Ha nincs akkor lassan el kell adogatni a kártyákat? -
-
törölt tag
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Nálam 2 db 6GB-os kártyánál szólt a PhoenixMiner, hogy legalább 13GB-ot állítsak be.
-
RealTedMosby
tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Videóramok összmérete + 4gb legyen a virtuális méret, én annyit olvastam. Amúgy nálam mindig csak 3+ kártya után kezdett nyavalyogni a rendszer, szóval kettőnél elég lehet az automata beállítás is szvsz. Sőt, a 16 giga fizikai ram is bőven elég, nálam a 4 gigás gép hibázott csak, de az mindig, 3 kártyával.
-
Pietrosz
addikt
A virtuális memóriát miért is kell növelni? És mennyire?
Most új windows van, eddig nem nyúltam hozzá, de látszólag minden megy simán. Automatán 8GB-ra lőtte be. 16GB ram van a gépben, és két 6700XT.
-
hpé
tag
A stale shares mitől van az ethermine webes felületén? Minden órában van 1-4db.
A phonixminer-ben nem látok ilyet mindent jóra ír.
Kell valami extra kapcsoló esetleg a parancssorba? -
-
hpé
tag
Délután néztem, hogy a Nicehash-en a komoly 0,04 ETH-m- at, 0,01 ETH-ért tudtam volna elküldeni.
Hát köszi srácok... -
koko52
nagyúr
Ethermine a 24 órát írja, amiben bene van a tegnapi bull. Ezért becsapósak a nagy számok. Nézzétek meg hogy lemegy holnapra. Reggel 35 órára voltam a kiutalástól most 45.
-
F_Balazs
aktív tag
Nicehash kapcsán érik az újabb botrány.

-
AeSDé Team
őstag
válasz
aerosmith
üzenetére
Köszi!
Nem sürgős, inkább majd a nyaralás alatt fog kelleni (ha addigra nem lesz még PoS
) , úgyhogy végül innen rendeltem 2-es csomagot és így $26-ra jött ki szállítással.Egy darap pedig kb. $16 ugyan itt.
-
3800+
őstag
válasz
Agyrák666
üzenetére
Nem fosok! Örülök! Lassan be kéne vásárolnom.

Egyébként csak egy ötlet. Lehet hülyeség... de pl az eth mozgását egy az egyben követi a vechain. Ha mondjuk az eth alapján vechainbe tolok pénzt és veszek ki nagyobbat lehet kaszálni (és persze bukni) százalékban ha jól számolom. Csak egy-két helyen néztem rá számtanilag, de ugyanaz a gyertya vetnél dupla hozam/veszteség, mint ethereumnál. Jól látom?
-
malacka87
őstag
Gondolom most nem érdemes venni 3070-es kártyát. Vagy még vissza lehet hozni az árát? Fél év alatt?
-
3800+
őstag
Indul a kövi leárazás.

-
válasz
kenwood
üzenetére
Ez a teória ott dől meg már mondtam, hogy azoknak a többsége aki beletett 6 vagy 6+ RTX3070-3080 kártyába 4-5Millát alsó hangon az nem fog rögtön rátenyerelni a "panic sell" gombra. Szóval ha kerül is ki kártya nem 2-3000 db hidd el, hanem max pár száz vagy annyi se. Illetve még azon kocabányászok is megtarthatják akik ősszel vettek kártyát vagy akár tavasszal, mert azoknak is már kitermelte mostanáig a kártya árát vagy legalább a felárát.
2018-ban is a nagy halak is 4-5-6 hónap múlva kezdték el eladogatni a rigeket. -
Dare2Live
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
javaslom probald ki a forexet.
minden nap ilyen lehetosegek tomkelege.
ha milliardos lettel mert aki ennyire tudja az ott az lesz josz nekem egy altalam valasztott lakassal.
amugy allitolag aki nem 0zta eleteben mar le legalabb 3* le a szamlajat az nem is igazi forexes...
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak hat eleg maceras 5 kulonbozo riget uzemeltetni, ha 10 kartya siman elferne 2-be is.
.
, persze én 1db 5700xt-vel bohóckodok. A Nicehash-ről még május elején kiutaltam mindent a coinbase-re, onnan meg revolutra.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)