Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerpentin
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék 2*3070 és 1*3080 mellé nagy tápot venni, mert a neten utána olvasva nem merem 2 PSU-ról táplálni őket.
(valahol azt írják hogy a risereket csakis közös PSU-ról mint a lapot, valahol azt hogy riser és GPU legyen közösön; valahol hogy a két táp mindenképpen legyen közös aljzaton, valahol hogy semmiképpen; említenek olyat is hogy kösd össze a két tápot egy külön kábellel)Cél hogy túlbiztosítva kapják a kakót, ezért 6+2 db (6vga-kba, 2 cpu-ba) pcie csatlakozósat keresek, 1200W és felette. (redditen részletes postok vannak róla hogy veszélyes tud lenni 220w felett 1 kábelről adni az áramot (150-t vihet max a 8 pin kábel, 75 max a pcie), ezt is túlméretezném)
Amit kinéztem az EVGA Supernova 1300w, de úgy látom mindenhol kifogytak belőle. Legközelebb ami van az a Corsair 1200w hx1200, de csak 6 db pcie-vel rendelkezik.
Valami jó ötlet amit az árukereső nem dob ki -mert azokat már néztem-?

-
madpapa
senior tag
válasz
szinimini
üzenetére
gugli a barátod.
Amúgy meg. -
kzkz
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
SzlobiG: neked fent van a ház oldala, és akkor vannak ilyen értékek?
Nekem ha nincs fent a ház oldala, akkor a GPU 48-52 fok, a memória 74-76, de ha felteszem, akkor minden felmegy 10 fokot, ami még szerintem nem sok, viszont a hasrate is leesik a 100-ról 90-re. Ezt nem értem, mert a memória ekkor még csak 84 fokos...
Ráadásul a silent ventiket is kicseréltem erősebbekre, de még így se bírja feltett házoldallal...
-
szinimini
senior tag
Hello,
tudnátok ajánlani egy olyan oldalt, ami alapján betudjuk állítani az Antminer E3 gépet?
Ez lenne az első, hogy ilyet csinálunk. Ezért jó lenne egy olyan oldal/video, ami szépen bemutatja az elejétől az egészet. Nem szeretnénk több oldalról össze bányászni,h mit is kell tenni.Köszi
-
3800+
őstag
Ez kicsit off de talán itt többen cseréltetek már vga ventit... asus phoenix 1660S ventije folyamatosan ciripel, alirol pár ezer forintért láttam hozzá ventit. Jól látom ezen a kártyán, hogy felülről a venti lapátjai között kicsavarom a kis csavarokat és putty le is jön a venti? Nem jár garivesztéssel ha esetleg kicserélem igaz? Csak emiatt nem küldeném el gariztatni ha 5 perces művelet otthon, aztán persze megtartanám az eredeti ventit ha tényleg valami baja van a kártyának azzal küldeném be.
-
RealTedMosby
tag
válasz
newwave0507
üzenetére
Hát én csak annyit tudok mondani saját tapasztalatból, hogy használok NBMinert Win7-en ethermine.org-ra, és betonstabil, sose dobta még el magát. Wifi-vel vagy LAN-nal kapcsolódsz a netre?
-
EQMontoya
veterán
Yup, a hbm2 miatt a vega elfer nagyon pici nyakon, nincsenek külön memoriachipek.
mihione: a pumpa helyére csak 120-as férne, sajna.
Egyébként igazad van, egyetértek.koko52: építettem már en is hagyományos keretes riget, van is. Igen, meg lehet csinálni azt is halkra, de ott nagyon sok múlik azon is, hogy maguknak a kártyáknak mennyire hangos a hűtése mondjuk 40%-on. Legalábbis szerintem kb azon a szinten mennek egy normalisan megépített rigben. Ebben most nincs venti, ami akar 1000-et forogna normal üzemben.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
newwave0507
üzenetére
Valaki esetleg? :/
-
3800+
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Gondolom azért ez is terhelés függő. Mert pl nekem a 650es EVGA 2 kártyával semmilyen hangot nem produkált éppen csak forgatta a ventit. Aztán bekerült mégegy kártya és rákapcsolt. Konkrétan az a leghangosabb most a rigbe, a táp. Arra gondoltam hogy veszek egy nagyobbat ami alacsony venti fordulattal elviszi ezt a 350 körüli wattot. Így akkor 1 táppal de mégis halkabban működne a dolog nem?
-
prmcsk
addikt
Persze, hogy jó, csak a bontottan is az ára egy agyf.sz...+20k-ért komplett hatos rigkeretet szoktam árulni, amibe csak a zsugák kellenek és azt "drágállni" szokták...

A moduláris kábelezését meg ekkora teljesítménynél el kéne felejteni, mert ez a csatlakozó méretezés még akkor született, mikor még nem 20-30Amperrel ment egy ága. A csúszóérintkező méretezést kéne a teljesítményhez emelni, vagy jobb megoldást találni.
Általános tapasztalatom, hogy a csatlakozói hosszú távon, főleg 7/24-ben, el fognak melegedni, később, be fognak égni...A periféria csatlakozókra főleg igaz ez, majd jön a többi...
-
kzkz
őstag
Az ETC menetelése nem tartott sokáig, már nem ő van az első helyen...
-
Geradossz
aktív tag
Bányászik valaki LTZ-t, most a minerstat azt írja h 20 dollár/per nap gtx1080-al. Valami bug lenne vagy tényleg annyi?
-
-
sakto
őstag
[link]
Ez alkalmas hószútavon bányába aránylag jó ára van.
Nem nagyon találok infót róla. -
sittes79
addikt
KB 1 hónapja merültem el a kripto világában de nem gondoltam volna hogy emberek 100 milliókat sőt milliárdokat kerestek durva...
Én meg banyszom a 0.05 eth t
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Eleinte NBMinert használtam, de ott is elő jött a probléma, hogy kb 2 nap után egyszerűen szét dobja magát a szerverről. Nincs fagyás, se semmi, csak valamiért szét kapcsol.
Át jöttem most GMinerre, ugyan ez. Reggel benyomtam a monitort szokásosan megnézni hogy minden rendben van-e..., de megint arra lettem figyelmes, hogy újra indult a számolás. Vissza görgettem a Minert, és láttam megint a szép kis piros szöveget.. kb ejjel 2 órát állt a progi emiatt. F2Poolra bányászok, ha ez számít bármit is.Valaki esetleg tudna erre megoldást? Köszönöm előre is! -
bobalazs
nagyúr
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Bitvavo,bittrex.
Oneclickminer tudom ajánlani, githubról. -
EQMontoya
veterán
Felmerult bennem egy ideje, hogy lehet-e vajon lakaskompatibilis (azaz csendes es zart) banyaszgepet epiteni.
Ez aztan akkor oltott benne vegkepp eros elhatarozast, amikor azt lattam, hogy ebayen boven olcsobban lehet vizesblokkal szerelt kartyakat venni, mint a simakat.
Nyilvan az atlag banyasznak nem tul jok.
Viszont az igy 2-3 kartyan fogott penzbol boven kijon egy pumpa, meg par radi.Szoval igy lett 2db vega56 (a nano verzio) Biksky blokkal, meg egy Vega 64 referencia Alphacool blokkal, amit aztan flasheltem Vega 56-ra.
Oke, kellene egy haz, amiben elfer sok radi. Itt egy [Lian Li O11 XL] -re esett a valasztas, foleg, mert apron mostansag ezeket meglepoen barati aron lehet kapni.
Radiatorbol sikerult beszerezni a 280*60-ast (ez ment alulra), egy 140*30-ast (ez felulre), meg egy 120*60-ast (ez hatra, de vegul inkabb kivulre). Egy Alphacool pumpa egybeepitve egy tartallya, es sok Alphacool cso.
Utobbiakbol az a verzio, ami kozepen osszecsavaros. Ez azert jo, mert ha a csovet szetszedi az ember kozepen, akkor a vegdarabokban a nyomas automatikusan lezarja a csovek veget, tehat barmelyik komponens (akar radi, akar kartya) kiveheto a rendszerbol anelkul, hogy elfolyna a viz.Igy nez ki a cucc belul:
[belso kep]
Hatul a tap es ventik kabelezese:
[hatso kep]
Teton a szellozes:
[teto kep]
Es rendesen osszerakva:
[kép] [kép]A vegere pedig a szamok: a 3 Vega egyuttes termelese 155 MH/s. A teljes rendszer falbol mert fogyasztasa 560W korul alakul.
Az osszes venti fordulatszamszabalyzottan megy biosbol. A zajszint: nehez viszonyitani, nem teljesen nema, de halkabb, mint a viszonylag modern Fujitsu klima belterije. Szoval egy nappaliban siman hasznalhato, a legtobb ember szerintem kenyelmesen tud aludni mellette, de nyilvan van, aki erzekenyebb erre.A homersekletek:
[kép]
Ez mar tobb ora futas utan keszult, tehat atmelegedett a viz, a radik, minden.
Ennel ki lehetne sokkal alacsonyabbakat hozni, ha maxon mennenek a ventik, de itt inkabb a csend es az esztetikus kinezet volt a cel.Szoval a kerdesre a valasz: sok melo, de megoldhato.

Disclaimer: ne csinald utanam, sok vele a szopas!

-
Sinu
senior tag
Utalj Revolutrol eurót cb-re. A sepa meg gyakorlatilag a rendszer, ami az euró utalasokat bonyolítja az EGT területén. Ezek alapján mondjuk érthető, hogy miért nem értetted az utalj sepa-t, mert azt nem is tudsz utalni
UI. Eth-t nem lehet se oda, se vissza, a Revolut erre nem alkalmas. -
bobalazs
nagyúr
Vertcoin kell bányászni, nem etc mert alacsony a difficulty! Aztén ha kilő, szép profit lesz rajt. Addig hodl.
Etcben már nem biztam, erre bumm. Sok ezer dodó mínusz. Vtct már nem engedem így el!
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
izé ha gas felét bukjuk ami a legrosszabb verzió akkor 10-15%ot esik az össz bevétel. Persze ez majd gyakorlatban derül ki.
1559 a 4-6-8eths gas miatti reward ellen készült. Azt inyírja. Csak az elmúlt hónap alapján az 1eth se jön össze gasból. Ha nincs 4-8-8eths gas miatti reward (mint februárban) nem tudjuk elbukni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Formaster
üzenetére
sztem te összekevered londont a 2.0val. London majd júly közepén jön a 2.0át meg Vitalik 2022 decemberére igérte. Aztán persze bármi lehet 2.0át igérték már 2017, 2018 és 2019re is.....

"2.0 után is menni fog 1 évig a bányászat"
hogy a francba menne. 2.0tól POS van. Fenti alapján 2022 dectől nincs eth bányászás. Márha Vitalik most nem úgy tippel mint korábban = szarul. Aztán persze rakás gosip van a témában, hogy ezt azt akarnak.
londonra meg sok mindent mondanak. A 2ETH blokk reward marad. Mew marad (mondjuk 0.1/blokk). Ami változik, hogy a gast váltja a tip. Na ez egy x akta. Vki azt mondja a gas felét bukjuk vki meg azt, hogy nagy változás nem lesz mert a buszra sorbanállás van és aki gyorsat akar nem tehet mást mint fizet. A legrosszabb eset jelenlegi gas alapján 30%al kevesebb a legjobb meg 0%al kevesebb.
Ha vki jobban tudja javítson ki.
-
echterion
nagyúr
Hm, sokkal jobban melegszik a gpu, mint ETH alatt...
Nanaopool meg server error-ra futott, így nem is tudom lekérdezni, hogy hogy állok még. Gondolom, ráesett a nép a motyóra. Na, reggelig így hagyom, utána meglátom, megéri-e itt maradni. -
echterion
nagyúr
Kíváncsivá tettetek, átpakoltam én is ETC-re, nanopool-on maradva.

-
Formaster
addikt
Skacok, ha beindul a Lond fork, onnantól milyen profitabilitása lesz az eth bányászatnak?
Máshol azt mondják, hogy még a 2.0 után is menni fog 1 évig a bányászat, most meg azt olvastam, hogy gyakorlatilag 70 nap múlva már megszűnik a fee a tranzakciókon, amit a bányaszok kapnak.
-
oZone762
tag
3070-ből érdemes venni founders editiont?
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Az az oldal, csak nem értem a fő oldalon minek az 5.5C-t hozza. Ha belemész a letöltésekbe akkor már ott az 5.6B.
-
Pietrosz
addikt
Szvsz még pár óra és vissza esik a profit, pont úgy mint amikor párszor kilőtt a vertcoin vagy firo.
szerk.: de azért átálltam
t-rex valamiért vissza esett 20mh/s-re 3060-al, de gminer meg tartja a 49-et érdekes.. -
Danex
addikt
Nekem most ethermine ugyan oda hozzá az eth/etc-t. Ellenben etc holnao reggelre korrigalhat is egy olyat hogy bukó a fele, bár bármi is lehet mint mindig
-
3800+
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
rebb: amúgy én eth párti vagyok, szerintem az etc most pumpol egyet aztán helo megy vissza a helyére és nem lesz profit első, addig meg kicsit túrok azt is.

-
-
szabeska
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Anno Claymorenál is ez volt, nem kell szarni.
De amúgy 5.5C a legfrissebb. -
3800+
őstag
Azt jol latom hogy binancen ugyanaz az etc es eth wallet address?
-
Menjetek át minél többen, hogy csökkentsétek a diffet nekünk ETH-nél.
Ethermine stat felületen szépen megindult felfelé a sebesség.
-
Ez a hivatalos phoenix miner oldala?
Csak mert a onedrive letöltési oldalról mindenért visít a defender... -
nagyonjjo
tag
Azt tudja valaki esetleg valaki,miért változik meg device színe pirosra néha nbminerben?
-
Puffocska
tag
nekem most ETH vs ETC 11,83 vs 16,01
Tud valaki egy jó ETC poolt??
-
Komolyan elgondolkodtam én is.
Ahogy számolgattam átllás esetén nagyon gyorsan össze jönnének a kiutalások ergo instant lehetne átváltogatni azt ha netán vissza esik, akkor szimplán vissza kell állni ETH-ra azt ennyi.
-
-
3800+
őstag
válasz
aradebil2
üzenetére
Pont szerettem volna kérdezni, hogy figyelitek az ETC-t? A diff is nőtt rajta szépen az elmúlt héten... Mit gondoltok hol lesz a vége?
szerk: illetve igazából bányász szempontból megközelítve érdekel hogy Ti akik régebb óta nyomjátok ezt a dolgot milyen hatással lesz az ETC-re a közeljövő...
-
aradebil2
senior tag
Azért még mielőtt itt elkezdődik az ETC eufória, egy kis történelem. Kizárólag azért megy most, mert azt is lehet venni RobinHoodon, ha már ott van a paraszt akkor Doge mellett bevásárol mindenből... BCH detto.
-
fireman123
őstag
válasz
szabeska
üzenetére
Nem fog összekeveredni
, nálam is egyforma az eth és etc cím, de valahogy a poolból bemenő etc nem az eth dbszámot növelte sosem, pedig jó lett volna
Én most egy kicsit beletúrok, legutóbb még decemberben túrtam, de mindjárt átváltotam eth-ra, lehet nem kellett volna
-
gyurma888
aktív tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Ethereumnál a reported hashrate alapján lehet egyből látni, ha elszállt az oc, vagy valami baj. Itt így elég nehézkes. De megnyugodtam, hogy akkor nem vagyok egyedül. Először én is 2minerst próbáltam, de elég retek, mi az hogy nem lehet beállítani a kiutalási limitet? Most jelenleg Mintpondot próbálom, meglátjuk
-
Zizi123
senior tag
válasz
gyurma888
üzenetére
Hat pedig ez minden poolon, de megmerem kockaztatni, hogy barmelyik coin barmelyik pooljan ossze-vissza irja. En Firo-ra 2miners-t hasznalok, es valoban ez is nagyjabol talalja el a T-Rex altal kozolt 8.2MHs-t.
8.95 MH/s Current Hashrate
9.61 MH/s Average HashrateDe lattam mar 12MHs-t, es 6MHs-t is. Nem kell vele foglalkozni, mindig annyit hoz napi szinten , amennyit pl a WhatToMine szamol.
-
prmcsk
addikt
Igen is, meg nem is...
Ha nem adnák az osztót mindenhol murva drágán (Kínában is 15 dodó/db és akkor még ott van).
Nálunk 10-12k/ darab. Ha ebből beteszel hármat+ lap+procc+ram, akkor nyugodtan vegyél bányászlapot, mert annyiba lesz ez is...
Szerintem chipsetfüggő, hogy a lap hány kártyát fog látni. Lehet nincs igazam, de szinte kizártnak tartom, hogy a példádnál maradva: három slotba ilyen és lesz 12VGA-d, ami működik is...
Győzzetek meg, ha nem.
-
KaqXar19
tag
tudja valaki mennyiert mennek most a radeon vii-ek?
-
sakto
őstag
Hali!
Coinbase-rol hogy tudok utalni Eurot Revolutra?
3 napja azt irja hogy ellenőrzés alatt a Revolutos számlám.
A magyar CIB számlámra kb 1 másodperc.De azt kihagynám.
-
GabeE3e
tag
válasz
szabeska
üzenetére
Én Coinbase-t használok és ott külön kell kérni az Adress-t ETH-hez és ETC-hez is, ha pedig rossz coin megy az adressra, akkor az megy a kukába, mindenképp járj utána biztos van, aki tud válaszolni, de coinbase-en tudsz ETC- adress-t kérni, amire tudsz bányászni ez biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Zotac Nvidia Gtx 295 ver:2.0 Oem -Ritka -
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Msi Nvidia Gtx 295 Ver:1.0 ( dupla nyákos) Full doboz -Ritka
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Arany János - Kapcsos könyv
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egyébként igazad van, egyetértek.

Abból most lehet vásárolni.