Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
2018
senior tag
válasz
mihione #76183 üzenetére
Én kapartam rtx 3080 m 16 gb os lapossal, jelenleg már nem, csak a legion 5 rtx 3060 130w-os gpu tolja 0-24 a bányát, meg 2 db non lhr rtx 3080 asztali vga. Hosszú távra jelentősen alul kell feszelni a gpu-t nálam 0,7 v-ot kaptak 1 ghz max órajellel. A 3060 as vramja meg van kergetve, a 3080m nem volt ocval használva bányába. Hosszú távú hatás? Nem kellett sok hogy asus laptopba kővé dermerjen mindenhol a paszta. A legion 5 ben vramok hőpárnát/padot kaptak gyárilag azzal nincs gond. Folyékony fém paszta van mindkét processzoron a cpu-n is meg a gpu-n is. Rendszeresen ki volt fújatva belőlük a por. Nagyon porgyüjtő gépek, hiába vannak hűtőpadon. Ha nagyon drága a gép én nem ajánlom gyilkolni a lapost bányával. A vram fesz szabályzó kontroller nagyon kapja az ívet. Meg maximumon kell a ventit járatni. Olcsóbb gépeknek nem is lehet, pl legion 5 nek gyárilag a fordulatot állítani. Megsüti magát hosszú távon. Nálam nem számít mert mindjárt visszahozza az árát 1 hónap múlva. Az asztali gpuknál pár hónap után rendesen olajos volt a hátlapja mindkét 3080 as vga kártyámnak. A gyári hőpadok a vramon nem erre a terhelésre vannak kitalálva. Ha valami kontroller elszáll a laposban, lehetséges hogy gariba visszadobják neked. Utána néznek volt e a gépeden miner progi futtatva. Külön pendriveról érdemes futtatni egy erre való os alól a miner programot.
-
Frozen
addikt
válasz
mihione #74030 üzenetére
Juniusig hany honap van?
Ha jon a pos qzt a 3060 kartyat vagy ti-t bem adod el 100k ba.
Ez a kartya atlag napi 2 euro korul termel ha az aramot is leveszed a geppel egyutt.
Ez alig hiszem ,hogy 700-800 eurot megtermelne. De igazabol mind1 a matek senki nem tudja mi lesz,az tuti ha jovore sem jon es eltoljak akkor csak riogatas viszont akkor meg ott lesz az uj szeria mar amd es nvidi szinten.Aki most akar venni annak is lehet ermesem megvarni az amd banya kartyat es az intelt ki tudja mit fognak kaparni es milyen aron adjak majd oket lehet az elejen akar egy olcso jo beszallo is.
-
Frozen
addikt
válasz
mihione #73974 üzenetére
Az a fals info ahogy szamolsz.
Ev elejen kicsit teljesen mas volt a mennyiseg amit kiturt egy kartya. Azota kicsit eleg durvan elszalt a diff a jelenlegi hozam is csak a magas ar melett ervenyes ahogy vissza fog esni az arfolyam a bevetel is mast fog mutatni.
( Lehet holdozni es verni 5 ev mulva a mellet barkinek hogy xy evben kitermelte a kartya az arat)Jelenleg eleg durvan eltoltak a post ,a vegtelensegig nem fog menni ez sem. Utana a hardwer. Nem fog erni szo szerint semmit. A másik nyugodtan szamold ki hogy kb ha egy kb 1800 euros gput veszel es hoz minden egyes nap szin tiszta profitot 6 euroval ( bar ennyit nem fog hozni) 10 honap alatt leszel vele 0 án..... Most a hardwer arat ide lehetne hozni meg de akkor kukacoskodhatunk azon is mivan azokon a napokon amikor csak 3 eurot termel....
Szoval kb 10-12 hó egy megterules a 0 ra futas ideje... Ha hiszel benne vasarold a kartyat.
( Azt bele sem szamoltam meg hogy a gas díjak is mennyire megemelkedtek) -
-
fireman123
őstag
válasz
mihione #68304 üzenetére
akár így is történhet, akár máshogyan is
, nagy név Csabai Csaba a magyar kriptóban, de 2017 végén 2018 februárra már 100e dollár feletti árat "vízionált" a variance.hu oldalon írt cikkében .....hát nem jött be, főleg akkor nem és helyette mentünk le egészen 3,5e-ig, .....szóval közel sem biztos, hogy jól látja, azaz bármi megtörténhet
-
Frozen
addikt
válasz
mihione #66647 üzenetére
ez szép és jó csak nem valószínű,hogy már ekkora mozgás bekövetkezik, az egész kriptopiacról lassan az 50% lové eltünt.. ennyi pénzt nem csak kisemberek tartottak bent. És mindenki tudja aki elad akár most vagy korábban,hogy lesz ez még bőven a jelenlegi ár alatt is elég csak a tavalyi november előtti árakat megnézni .
-
BeLucZ
addikt
válasz
mihione #66480 üzenetére
Nem lesz itt semmi sem, mert tetves Kína 2 naponta bejelenti, hogy most már aztán jól betiltja a cryptot
Hogy véletlenül se tudjon visszamenni az árfolyam, ahelyett hogy a világ nagy ívben szarna rájuk es folytatná tovább a dolgokat. Mindig is utáltam az ilyen boszorkányüldözés szerű döntéseket. Ezzel csak azt érik el, hogy csak azért is csinálják az emberek. Ettől függetlenül ha most szállnék be, ketszer is meggondolnám mert folyamatosan megy le az egész, szétszedik darabokra, csak szerinten tul regota van a crypto a köztudatban hogy csak úgy eltapossák...
-
Kobe
veterán
válasz
mihione #66218 üzenetére
Az ETH sztem reg elvalt a BTC tol, jo pelda ra a korabbi novekedes es a tegnapi zutty, teljesen mas % ertekvaltozas volt megfigyelheto koztuk, max az irany volt hasonlo.
De az ETH historikusan elegge tiszteli az MA50-et es rendszerint konnyen pattan rola normal forgalom mellett, de nagy forgalom mellett ala kerulve (nagy zutty) utan csak kiemelkedo forgalom mellett tudja felfele visszavenni (szep nagy zoood gyertyaval). Annak meg egyelore nem latszik a jele, eleg verszegeny a forgalom. Persze ez sem 100%, de ha meg 1-2 napig kuzd vele es nincs valami balna mozgas, eselyesebb hogy megnezi az 1600at szerintem.
Ha azt lefele tori, na az mar rekt kategoria.... A tegnapi portfolion cripto kapitulalaskent eladott marketing bullshit kb semmi ahhoz kepest :) akkor eselyesen kifogy a zsurnalisztak tintaja -
Puffocska
tag
válasz
mihione #64391 üzenetére
Nekem is többször visszatért már ez a gondolat, hogy kb mindegy mi történik (diff növekedés, árfolyam növekedés/csökkenés), valahogy mindig a 10USD/100MH/s értékre áll be a dolog...
Termelt napi ETH mennyiség lényegesen kevesebb, mint eddig, és persze a magasabb árfolyam kompenzál, de valahogy pont ezen a szinten. -
cocobanana
tag
válasz
mihione #64005 üzenetére
Igen értem ezt, hosszú távú befektetés a kripto. Csak olyan helyzetben vagyok, hogy betehetek x összeget egy vállalkozásba, és ha most kriptovalutába teszek, akkor nem az a célom +50k nyereséggel kivegyem, hanem milliókat vagy több százezer forintért akarnék 1 coint eladni. Ha 10 év múlva történik meg akkor akkor. Nem tőzsdézni akarok, hanem beakarom forgatni egy nagyobb összeget ezekbe, hogy később többszörösét vegyem neki. Azért nagyon durva laikusként azt látni, 10 éve 100$ dollárért lehetett venni és most mennyiért lehet eladni. De tavaly 3m ugrás is durva most, 17m forintot ér. Nyilván nem lehet ezt tudni, meg mondom csak pár napja kerültem kapcsolatba ezzel a világgal. De ha most olcsón megveszek alt coinokat, kitudja 5-10-15 év múlva mennyit fognak érni. Az is lehet nem fog ilyen történni, csak ha most van rá lehetőségem, ezért beakarok lépni ebben a világba. Viszont bányászni tartok azért, mert oda több milliót forintot kell beraknom, hogy az fixen működjön. Annyira bátor meg nem vagyok, mert nem értek hozzá, hogy ha most hypeban megy Ethereum, hogy 8-10 hónap múlva is visszahozza e az árát vagy nem történik valami baj. Illetve az se értem, ha ennyire jó buli ez, miért adják itt el hw n a rigeket?
-
k1raly
aktív tag
-
Puffocska
tag
válasz
mihione #62503 üzenetére
És te érted ennek a koncepcióját, vagy a pénzkereset a lényeg? Azért kérdezem, mert jellemzően az IoT eszközök nem rendelkeznek külön SIM foglalattal, vagyis wireless/BT alapúak lehetnek, megadott hálózaton. Miért jó ezekhez az eszközökhöz külön hálózatot építeni, ha már van? Másrészt adatbiztonsági oldalról mi történik, ha ekkora hatótávú eszköz a lefedettségében lévő összes eszközre rálát? Ki és mire használja ezeket az adatokat? Csak kérdezem, hogy senkinek nem vet fel kérdéseket a működése? Mert pl a honlapján lévő referenciák kb minimálisak, és trükköznek is vele, amikor a Salesforce-t hozzák, pedig valójában csak egy Salesforce alkalmazott nyilatkozott, akinek pl pont nincs köze az IoT kérdésekhez, hanem HR területen használt CRM megoldásokkal foglalkozik. Elég súlytalan első ránézésre.
Eszerint a market cap 1,3Mrd USD, ami tisztességes összeg, csak fundamentum nélkülinek tűnik egy olyan hálózatért, ami figyeli az okoskonnektorom meg a videókamerám, mozgásérzékelőm stb. -
x_pnK
tag
válasz
mihione #62503 üzenetére
Én is gondolkodóba estem, hogy beruházok egyre Esztergomban, illetve egy havert is érdekelné a dolog, így már lenne legalább két adó... Csak egyelőre én sem teljesen értem, hogy mi ennek jelenleg a haszna.
Illetve, hogyha nem tudom túl magas pontra tenni, nem tudom elképzelni mi lehet a hatótávja.. -
Kobe
veterán
válasz
mihione #62497 üzenetére
En elegge elmerultem benne.
A legnagyobb riziko az hogy a nagy gyartok, egy kivetellel no return, no refund elv menten majd szallitunk valamikor dolgoznak.
Azert 150K t elutalni amit vissza semigenyelhetsz es majd a beigert 2 honap delivery helyett talan 6-8 honap mulva kapsz valamot, eleg kockazatos.
Budapesten es vonzaskorzeteben az osszes hotspot egy regisztralt banyaszhoz kotheto, gyanitom regebbi tipusok mert az ujak mindenhol out of stock, van aki meg az oktoberben leadott rendeleset sem kapta meg. a 10-15 legnagyobb hotspot idehaza hozza van beregisztralva es szinte kivetel nelkul 10 emeletes panelok illetve irodaepuletek helyen van. Eselyesen ezek mind 8 - de inkabb 10 dbi kulteri antennak, epulettetore elhelyezve. A legkomolyabb a vac folotti dunakanysrbeli antenna, ami ellat a blahaig...Masreszt augusztusban halving lesz a szetosztott helium szamaban, plusz a 4-5 nagy licenszelt miner gyartonal kb 200e db elorendeles van, ami azt jelenti hogy nyar vegen eselyesen brutalisan beesik a return (akar a mostani tizedere is)
A riziko az meg a beleszarunk a masik palacsintajaba elv. Ha te talalsz egy jo helyszint sok kapcsolattal es valaki 300meteren belul telepit meg egyet, akkor felezodik a jutalom. Dunakeszin volt egy csomopomt amit valaki kirakott de 6-7 db masik hotspot termelekenyseget vagta oda vele...
A kulteri es belteri antennak kozott a hatotavon kivul nem tusdom milyen erdembeli difi lehet, de elvileg a belteriekre is lehet akar conradban vagy mashol nagyobb teljesitmenyu antennakat pakolni.
En elgondolkoztam egy / 2 dbon, egyreszt belvarosi tetore ki tudnam rakni masik helyszinnek egy agglo csaladi hazba, de csak refundos gysrtotol -
Puffocska
tag
válasz
mihione #62497 üzenetére
Engem is érdekel a kérdés, de egyelőre nem látom miért jó alternatív hálózatot építeni az IoT dolgoknak, és mi történik az adatokkal, amik ezen a hálózaton mennek. Erről van bárkinek infója? Illetve világos a hélium árfolyama, de valós kereskedés is van mögötte, tehát tranzakciók, vagy csak egy grafikon, elméleti értékkel?
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
mihione #62497 üzenetére
Igen ez a vmelyik nap tegnap volt. Bár nem sok ember moccant rá a bejegyzésre. Én személy szerint egy ideje szemezgetek vele, de nem nagyon találtam itthon olyan fórumot ahol ezzel foglalkoznának konkrétan. Illetve ahogy a YT videókat is nézem külföldön elég brutál antennákat is szerelnek fel.
meg ugye felvetődik a kérdés, hogy kültéri vagy beltéri egységbe ruházzon be az ember.
Pár helyen ahol néztem igencsak előrendeléssel vannak az eszközök, nincs raktáron és hiánycikk.
Azért lenne jó, ha vki aki használja az legalább tudna érdembeli infót adni. Bár a weboldalon eléggé nyomon követhető ki mennyit minerkedik csak az nem, h milyen eszközzel. -
bobalazs
nagyúr
-
oZone762
tag
válasz
mihione #61977 üzenetére
Szerintem a megtérülést nem érdemes túl optimistán számolni, az a 6 hó inkább 7-8, ha minden változatlan marad. Csak már most lehet tudni, hogy 5-6 hónap múlva gyökeresen megváltozik minden. Ezért csak hatékony riget érdemes építeni (nagy MHs/W), könnyen eladható kártyákkal, és bevállalni az esetleges bukást. Egy ma megvett 3080 vagy 3090-en csúnya nagy áresés lehet, 10x0/ 20x0 meg lehet a kutyának nem kell már és az ára lehet visszaesik aprópénzre 300k-ról.
-
-
warcat
veterán
válasz
mihione #61537 üzenetére
Nem tudom van-e most hozzárendelve készlet, de akinek van coinbase regje, az kattintgassa végig a
https://www.coinbase.com/earn
részlegen a videókat.Lehet tippelgetni, nincs korlát a válaszadási próbálkozásokon.A kapott coinokat meg lehet tartani, vagy átkonvertálod pl ethereumba és eladod .pro-n.Visszajön az eltapsolt 6 euró, persze csak ha nem tudtál róla eddig.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
mihione #60972 üzenetére
Nálam kezdetektől jól működik. Akkor itt a bibi. De ide is gyakran beírom, kérdezem a többieket, figyelem saccoló oldalakat és teljes mértékben elégedett vagyok. Főleg, hogy amit kapok az már tiszta, az egyetlen bukóm már csak fiat váltásnál van. Minden más fee mentes.
Amíg ennyire felkapottak (vannak olyan bányászok akik napi több 1000 dollárt csákányolnak NH-en) addig nem lehet nagyon mellé lőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- lezso6: Frutiger Aero
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Revolut
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN 2024 APPLE IMAC 24 Legújabb iMac 24 M4 Blue magyar billentyűzet gari Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest