Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vékony tokot, nagy és fényes kijelzőt kapott a Huawei Watch Fit 5 és Fit 5 Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Kis helpet szeretnék. Beraktam a 2070 super mellé egy 1660 supert.
Beállítottam az overclockot mindkét kártyára és a 1660 valamiért nem akar 25Mh fölé menni. A 2070 továbbra is hozza a 43 körülit. Próbáltam feldobni a 1660 drivert is, de semmi
Biosban kell állítani valamit? Vagy mi lehet a gond? 30 körül elvileg tudnia kellene.
-
Zoty4
őstag
Sziasztok.
Találtam egy ilyen régi alaplapot (Asus P7P55D-E LX) Van hozzá procim és 2x4GB DDR3-as ramom.
Ha jól látom akkor erre 5db risert (kártyát) tudok rádugni, a jelölt helyekre. Valahogy a sima PCI portra is rá lehet dugni?Elég vegyes a pakli: 6700xt 6800 3070 kártya. Kell arra figyelnem hogy milyen kártyát hova dugok?
Segítségeket előre is köszönöm
-
Frozen
addikt
Cb hez nem engedi hozzarendelni a cyro.com os kartyat. Sima eurot hogy tudok kuldeni egyik fiokbol a masikba? Vagy melyik a legolcsobb coin?
-
Puffocska
tag
válasz
mihione
üzenetére
Nekem is többször visszatért már ez a gondolat, hogy kb mindegy mi történik (diff növekedés, árfolyam növekedés/csökkenés), valahogy mindig a 10USD/100MH/s értékre áll be a dolog...
Termelt napi ETH mennyiség lényegesen kevesebb, mint eddig, és persze a magasabb árfolyam kompenzál, de valahogy pont ezen a szinten. -
Laraxior
titán
Na, húztam egy új Windowst a nyavalyásnak egy másik SSD-re. Remélem az eredeti rendszerem nem vágta haza.
Kíváncsi vagyok így is újraindul-e. A régi rendszer van már vagy 2-3 éves, járt pár hardver alatta, de azért ilyen anomáliával még nem találkoztam.
-
nort_on
senior tag
A PANTHER tokenről mi a véleményetek? Itt van a legnagyobb szakmaiság.

-
Yany
addikt
Sziasztok, valaki össze tudná nekem foglalni 2-3 mondatban, hogy mi történik márc. 24 óta az Ethereummal, hogy ilyen tempóban mászik fölfelé? Illetve, hogy meddig várható ez a hatás? Látok most torpanást, de ez egyetemesnek, nem Ethereum-specifikusnak tűnik.
szerk.: ez az írás valamennyire észszerűnek hangzik, de kicsit keveslem, hogy "hát csak utoléri önmagát a btc árnyékában" Valami történt Március 24-25-én, mert onnantól kvázi szigorúan monoton nő és mindezt nagy mértékben.
-
-
Aki szerver tápot használ a rig táplálásához abból is 2000w felettit tőlük kérdezném, mennyire hangosak ezek? Nagyon durva egy normál táphoz képest? Mert gondolkodok hogy a normál dual tápot egy 2000w-os szerverre lecserélném, de megsüketűlni nem akarok még így se, hogy másik szobába van a cucc.
-
Laraxior
titán
Akkor még egyszer.
Tudna valaki linket adni a 470.05 driverről. Amit saját maga is használ a 3060-al. Találni én is találtam. Viszont nekem a 3080-al is újraindult a rendszer, míg másik driverrel nem. Mondjuk az új 466.27-el. Csak hát ezzel ugye mit sem ér a 3060am.
-
3800+
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Persze ezt a reszet ertem de ha akarjak megnezik es latjak hogy milyen ertekek lettek modositva, a hibakereses resze kellene legyen. Ha valaki annyira kreten hogy leegeti a gput a nyakrol az ocvel az egy markaszervizben latszik szerintem. De ez pont hogy alul volt feszelve hogy huvosebb legyen. Mindent lehet de ha a szandek nincs meg egyszerubb azt mondani hogy akarmilyen modon hozzanyultal a kartyadhoz ezert nem javitjuk... aztan lehet menni a bekelteto testulethez akik aztan nagyon hasznosak... csak mondom.

-
Danex
addikt
Bios módosításnál azért ki lehet tolni olyan feszültséghatárokat amiket amúgy nem lenne szabad egy kártyának elérnie.
Pl alapból 220W-ot fogyaszthatna egy kártya, de valaki biosban kiengedi 400W-ra, meg mondjuk 1V helyet 1.2V feszültséget enged a GPU-nak akkor már simán károsodhat a GPU, még ha nem is feltétlen reball (bár az extra hőtermelés akár okozhatna is korábbi anyagfáradást) -
3800+
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Azert erre van egy jo sztorim. Ismeros 580-ja hibasodott meg reballozni kellett. Moddolt bios volt rajta ami szerintem nem okozhat fizikalis hibat a gpuban. Asus vissza is dobta hogy igen valoban szar a kartya de mivel bios moddolt ezert nem javitjak. Matrica sem volt serulve. A slussz poen az egeszben hogy az alza elhagyta a dobozat ugyhogy mintegy 3 honap utan visszakapta a tovabbra is hibas kartyajat immaron doboz nekul.
Ebbol kiindulva ketlem hogy egy vizezes nem jarna garivesztessel. Asus szervizben ugyis kitalalnak valamit ami miatt visszadobjak a kartyat...
-
Thome
veterán
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni.
Jól értelmezem, ha egy Ryzen 3 1200 cpu-val az alábbi lapba ha 2db vga-t belerakok az 1-es és 4-es slotba, akkor mindkét slot PCIE3X8-ként fog futni, jól értelmezem?
https://www.msi.com/Motherboard/X470-GAMING-PLUS-MAX/Specification
RTX3060-ak kerülnek bele, a megfelelő nvidia driverrel, hdmi dummyval.
Működőképes lehet ez a kombináció? PCIE3.0 X8-on képes lesz unlockolt sebességgel menni?
Köszi előre is!
-
válasz
Shkiz0
üzenetére
Na nekem is megjött a hivatalos válasz az Asus-tól.
(nem a padozásra kérdeztem rá hanem arra hogy ha pl vízhűtő blokk kerülne rá akkor mi történik a garival)"We do not encourage customers to do self-cooling replacement but we tolerate it.
If VGA is received for service in the “back to original” condition (original cooling system) and without CID damage caused either by an improper installation of the replacement cooling system or defect caused by the replaced cooling itself (leakage), we accept VGA for in warranty service even though the warranty stickers are broken." -
Emperor_
addikt
Sziasztok!
minigpoolhub működik Nektek?
Se az usa, se az europai site-ra nem tud belépni T-rex. -
Pro!Petya
addikt
Tegnap óta ethermine-on 1 db stale sincs....
Eddig naponta 1-2 mindig volt random. Érdekes
Mindkét gép napok óta fut , akkor ezekszerint eddig sem user oldal okozta
-
3800+
őstag
Jól felment az etc ára. Szerintem így már kb ugyanannyit hoz mint az eth. Lassan érdemes lesz átállítani a riget...
Mert a diff az csak mászik és mászik felfele. -
Laraxior
titán
válasz
Peterbilt379
üzenetére
Nek tudom. Nem megy.
-
Dare2Live
félisten
sztem:
felülről felét se éri. nem is elszívni kell a meleget. direktbe kell ráfújni a fémre a hideg levegőt. nekem az 1cm bevált.amit megtanultam, hogy az ilyeneket jól nem nagyon lehet számolni. Ha kissebb a hely, magasabb sebességgel fog menni a levegő (bernoulli) és ez vszeg javít egy szintig a hőátadáson. Addig amíg már nem csökken érdemben az átáromaltotott levegő mennyisége mert onnan elkezd rontani.
De hogy ez hol van az X. Az biztos, hogy az áramlásnak turbulensnek kell lennie de hogy én nem fogok olyan képletet mégegyszer (remélhetőleg) az életben felírni amiben ott van a reynolds szám az 99%. Ha gyors a levegő akkor tuti turbulens és kész. De vszeg 2.5cmről is az. Csak a sebessége lassabb.just my 2cent lehet tévedek. ha mégis rászánnád az időd azért oszd meg a végét.

-
kzkz
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Oldalról fúj rá, vagy felülről?
Hát ez az, nem akartam tesztelgetni, mert már túl sokat szerelem a gépet
Gondoltam már valaki túl van ezen, hogy ráfújja vs. elszívja és hogy közelről, távolabbról...Azt kiszámoltam, hogy a kör területét elosztottam 4*12cm-rel, így kb. 2,3cm jött ki, hogy ennyit kellene hagyni, ekkor ugyanakkora a belépő levegő területe, mint a kör területe, de nem biztos, hogy jó a gondolkodás
-
Dare2Live
félisten
Nálam egy 140es van ami 1cm ről direkte ráfúj. Nekem ez volt a lgoikus így abackplate olyan 40C körül van venti nélkül meg ~80C mem junc temp meg enélkül nálam fel tud menni 100C fölé.
persze ha műanyag backplated van vagy nem érintkezik sokat nem ér, de te padoztad. Ha kitesztelted majd írd be.

-
kzkz
őstag
Ha a videókártya hátlapjára fektetek két 12cm-es ventit, úgy, hogy az szívja a levegőt a hátlapról, akkor mekkora távolságot célszerű hagyni a venti és a hátlap között? Végzett erre valaki kísérletet?
-
Puffocska
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Nem, nincs köze hozzá.
Ha lenne, akkor mondjuk az utolsó 1 hónapos rally alapján (április 1. 2075USD - május 5. 3300USD) bizony itt kellene lennie új VGA-knak, nem? Tehát mondjuk roskadoznia kellene az új 3075Ti kártyáknak a polcokon.
Vagy az ETH árfolyamtól elvált BTC esetén, azonos időszakra 58.000USD vs 54.500USD mi okozza az árfolyamcsökkenést?
Azt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy az ETH ára nem a kitermelt coinok értéke határozza meg. -
Frozen
addikt
válasz
Puffocska
üzenetére
Ha nem akkor miért pont a 30xx széria kiadása után kezdet el ugrani felfelé minden? Anno ugyan ez volt az rx580 al..
Lehet én meglátásom rossz és nem értek hozzá,viszont szerintem az új hardwereknek erősen köze van hozzá mivel velük együtt az asicok és a befektetők is jönnek. -
Pietrosz
addikt
Ezaz jöhetnek az ajánlatok, licitáljatok egymás alá és már viszem is
-
Dare2Live
félisten
elég sok iparágra jellemző, hogy amíg mindent is elad amit le tud gyártani addig nem adja ki az új feljesztést. azt majd akkor ha beesik a forgalom de ennek most jele sincs. máshogy: lehet akár kész is van az első rdna3 tape out. de hogy addig mért dobnák piacra amíg az rdna2ből is mindent eladnak kétszer?
ezt meg már elmegyaráztam frozennek 2* de nem ment át...
ETH 2.0val mostanában elég sok a riogatás hogy mikor jön persze én se tudom de nem úgy volt 2017ben jön? Aztán 2018ba? Aztán 2019vége [link]? btw idén év elején Buterin még 600+napot mondott 2022végét, ha nem cserélnek fel dolgokat nem is lesz meg az elöbb.
@Pietrosz: Ez a kérdés nem érint én már 2hete nem vettem egyet sem!

-
Pietrosz
addikt
Felteszek egy hülye kérdést

Az hogy van, hogy aki rákérdez itt az inkább le lesz beszélve az új vga váráslásról, közben meg szép csendben mindenki veszi a vgakat még ilyen árakon is?
-
Danex
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Nem gondolnám, hogy lehet sokkal előrébb menni, látható, hogy AMD-ék most a cache irányába indultak el nem pedig a memóriasávszél irányába, bányába pedig az utóbbi a fontosabb. Talán ha GDDR6X-re mennek mint nV-éknél akkor van még benne.
Tudtommal a GDDR7 nem holnap várható még, illetve az ETH2 POS is jöhet jövőre lassan bármikor.
Az árfolyamot meg nem a bánya tolja meg, a bányászoknak külső forrás kell az pedig nem úgy jön, hogy na a bányászoknak van új kártyája, vegyünk ETH-t, hogy kapjanak egy kis tranzakciós költséget is
-
struszi
aktív tag
Köszi mindenkinek! Most már látom az ethermine.org-on, hogy dolgozott valamit!
Átírtam az epoolsban is a saját walletemre az eredetit! -
DENON
tag
BTC-S37 alaplap használ valaki ilyet.
-
DENON
tag
A biosban nem találom a beállítást hogy elsődlegesnek ismerje a pendrivot amiről telepíteni szeretnék.
-
Puffocska
tag
válasz
Frozen
üzenetére
"Ha ez igaz lenne még idén az azt jelentené amit korábban pedzegettem,hogy nem lesz kriptó tél ,hiszen az új érkező vga kártyák megnyomják majd megint az árfolyamot felfelé. "
Erről volt már szó, és nem, nem a VGA kártyák miatt lesz magas a kriptó árfolyama, de még mindig ezt nyomatod...
-
DENON
tag
Sziasztok. BTC-S37 alaplap használ valaki ilyet.
-
struszi
aktív tag
Üdvözlet Urak!
Nagyon kezdő vagyok a témában és elnézést előre is a kérdésem miatt. Van egy 3080-am amit még decemberben vásároltam. Többen kérdezték, hogy miért nem bányászok vele. Ma rávettem magam, hogy a melós napjaimon meg az éjszakáimon bányába küldöm a karit.
Csináltam egy zsebet magamnak a Kriptomat oldalon. Majd letöltöttem a Phoenix Minert amin a config fájlban és a start_miner file-ban beírtam az etherum zsebem betűkódját.
Ezután a programot indítva kb 75-80 MH/S értékeket látok még viszonylag normális memória hőfokok mellett normális venti hanggal.
A kérdésem az, hogy hogy jelenik meg az általam kibányászott kripto valuta. Jelen esetben az etherum?
Nézegetem a Kriptomat fiókom de nem látok semmi változást. Mikor írják ezt jóvá? Illetve létezik valami statisztika, hogy mit kapart a kártya? -
Kobe
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ha akarsz egy jot rohogni, csinaltam korabban egy full ugyanolyan profilt Afterburnerhez mint amit az OCTune allitott, es bakker Afterburnerrel ugyanugy 115-120W maradt a fogyasztas
...... Minden mas poccre megegyezett az NH beallitasavalMost megvarom mennyi lesz a stale a phoenixel aztan lehet megnezem trex et
-
Pietrosz
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az excavator autotune módját használva szépen be lehet lőni a legjobb pl/órajel kombót.
Ram szintén egyszerű trexxel, nem is értem miért nanominert használ. Bár kinek mi jön be.
Trex túl magas ram órajelnél szimplán kifagy vagy újra indul. Aztán ha stabil akkor ott a dag crc amit figyelve lehet finomhangolni. Ha már nem dob felkijáltójelet a dag crc után akkor nem lesz vele gond.
szerk: lassú vagyok
-
Kobe
veterán
kiváncsiságból bekonfigoltam egy phoenix miner + ethermine kombót, coinbase addressre túrok vele
Afterburner beállításokat használom hozzá, nem a konfigban állítgattam, elvileg a DAG file betöltése után ráeresztve nem vette át a kontrollt a phoenix a beállítások felett
Viszont nem tudom, hogy örülünk, Vincent ?
EM: 43-44 MH/ 115W fogyi / 53 + 67 hőfokok
NH: 42MH / 95W fogyi / 57 + 70 hőfokokviszont így a kifizetésig fennálló BTC ingadozást ki lehet küszöbölni a direktbe ETH túrással, kérdés hogy a BTC árfolyamváltozás milyen hatással van az 5% MH difire + jó 20% többletfogyasztásra.....
whattomine szerint elvileg ethermine a megérősebb pedig.... -
Dare2Live
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
rakd fel PLt 70re majd próbáld meg szép lassan emelni a memet. ha megjön az első fagyás vedd vissza a memet 50el és csökkentsd a PLT addig amíg el nem kezd esni a hash.
NVket igazából szög egyszerű kitesztelni kb 2-3h alatt megvan a max has és mellé pl 3060nál a kb 110-115wattos fogyi.
technikailag 2920körül ellenállása van azalá nem hinném benéz. Nagyobb a valószínűsége egy 3800$nak mint egy 2900alának. Persze ez a crypto a TA nem működik.

-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok ha hobbi bányászként egy másik gépet is be akarok vonni akkor bányászhat mind a két gép ugyan arra a számlára?
-
Frozen
addikt
válasz
sittes79
üzenetére
Ha ez igaz lenne még idén az azt jelentené amit korábban pedzegettem,hogy nem lesz kriptó tél ,hiszen az új érkező vga kártyák megnyomják majd megint az árfolyamot felfelé. elvileg 21 év végén vagy jövő év elején rdna3-> 22 év végén meg nv 40xx
és ha igazak a pletykák a teljesítményről meg a fogyasztásról akkor nagyon odafog vágni a mostani szériának még ha nem is fogja a bányákat annyira tekerni akkor is.Meglátjuk mi lesz. Btc is mondták hogy sokat fog érni 10 éven belül kiderül ,de szerintem azért ahoz még meg kell jelenjen egy pár darab új széria hardwer.
ha nem lenne vga bánya láz stb az árfolyam csak tengődne továbbra is hiszen értéktelen a coin csak úgye azért van értéke mert adnak neki a bányászok a cégek és a felvásárlók. hype -
Na most a menetelés után megnézzük az alját is vajon?
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Továbbra is keresnék valakit aki kibányászna nekem 0,01Ethereumot természetesen megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nyáron pincébe lesz a cucc, akkor nem érdekes, de még most szobába van, az ajtót meg nem csukom rá, mert befő szellőzés nélkül.