Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr. O.K.
tag
Valaki rápróbált már a tripla bányászatra? ETC+Zil+Iron bányát nyitottam, egy AMD és egy Nvidia riggel. Próbálgatom az OC-t, de még nincsenek átütő sikereim. Szeretnék tapasztalatokat ütköztetni. Eddig arra jutottam, hogy Nvidia rigellel, AMD Teamredminerrel fut jobban és 18%-al több áramot kérnek magasabb magórajel mellett.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Coccer
üzenetére
Ja, ránéztem, mert a pool feldobta a tripla bányászat lehetőségét. ( Ezil) Egyelőre passzolom, mert CPu-ra fejlesztették, most gyújtik a tapasztalatokat, hogy GPU-ra is megcsinálják. Mivel a bányagépeim ETH-ra készültek anno, nem túl acélos CPU-k vannak benne, tehát nem forszíroztam tovább. Majd ha kijön a GPU-s verzió, újratervezés lesz.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Ezt abszolút adom. Szerintem a kártyák gyakran nem a leggyengébb láncszemek egy gamernél, semmi értelme picit jobb teljesítményért komoly pénzeket áldozni, így vélhető, hogy még fejlesztés esetén sem cseréli újra a kártyát valaki. Persze mindig van, aki a legújabbért van oda. Amikor számtech boltban dolgoztam, volt olyan vevő, aki az új bármilyen alkatrész megjelenésekor cserélte is azt, vagy a rendszerét, fél évente komoly pénzeket áldozva az újra és bukva a cserélt alkatrész avulása miatt, de ez elenyésző üzlet. Bízok benne, hogy lesz mit bányászni, de ésszel nem igazán látom mit kéne. Randomban meg bízva későbbi felfutásban nem akarok, mert nem látom értelmét. Amikor anno a btc-t bányászták, még nem volt ennyi lehetőség, azt nem tekintem kiindulási alapnak. A félmillásan vett kártyákat sem akarom 160-ért eladni. Mivel nem kenyérre kell, szépen letakarva állnak a rigek. A 160-as eladási ár vélhetően sokáig megmarad, nincs miért kapkodni.
-
Dr. O.K.
tag
A leállított rigeket érdemes szétszedni és elcsomagolni, vagy csak simán letakarni, hogy a cica ne ugráljon rá? Mi a helyes kezelése a használaton kívüli rigeknek?
-
Dr. O.K.
tag
válasz
fireman123
üzenetére
nekem az ezil pool 1 nap 12 órát ír. csak kb. tudják ezek a számlálók, de egymással sincsenek összhangban.
-
Dr. O.K.
tag
Ma az Ezil pool is kitette a visszaszámlálást az ETH P.O.S. átállásról és a kifizetések forgatókönyvét is linkelte. Azt ajánlja, hogy akár már most is álljunk át ETC, avagy ETC+Zil bányászatra.
-
-
Dr. O.K.
tag
Ha annyi az eth. bányászásnak, én lekapcsolom egy időre a bányát, mert szerintem káosz az biztos lesz néhány napig. Ide-oda fog vándorolni a felszabadult kapacitás, azután megnyugszik, akkor majd visszakapcsolom. A káosz alatt pedig figyelek, de nagyon, mire érdemes átállni. Ezt tartom óvatos jövőlátásnak.
-
Dr. O.K.
tag
Jön a nyár a meleg(edés). Egyik 6800 xt békés 50% venti fordulatról egyszer csak felpörgött 91%-ra, majd kb. egy perc múlva visszaesett eredeti fordulatra. A többi békésen kaparászott bármiféle változás nélkül. Nem értem a jelenséget. Van valami tipp, hogy mi okozhatta?
-
Dr. O.K.
tag
Lemértem falból, az IIacee beállításaihoz jelzett 108w az valójában 129w. tehát amit viharhozó mond, hogy akár 30%-al is magasabb a valós fogyasztás, az nagyjából helytálló. Az én rendszeremen 21w az eltérés a jelzett és a valós értékhez képest.Viszont tény, hogy az a beállítás még így is hatékonyabb, mint az enyém, tehát azt alkalmazom a továbbiakban és mindenkinek, aki hozzátett a vitához, ezúton köszi!
-
Dr. O.K.
tag
Addig írogattatok, hogy én is megnéztem, mit tudnak a kártyáim. Mind finomhangolt, a legjobb kártya értékeit adó AMD 6800 xt : 52/72 mag/memo hőfok,40% venti fordulat 63.53.MH/s , 142w fogyasztás. Stabil, 16000/0 a share arány. RTX 3070: 53 fok mag ( memón nem tudom monitorozni), 52% venti, 62,35 MH/s. 110w. Stabil, 1316/0 share ( nemrég újraindítottam programváltás miatt). Nekem ez teljesen OK. Amúgy sem hiszek abban, hogy fél MH/s miatt érdemes napokat görcsöni. Passzív pénz oszt jónapot!

-
-
Dr. O.K.
tag
Bocsi, a simplemining is kezel több ( akár 50) riget. Én kipróbáltam mindkét féle OS-t, döntöttem a linux mellett és a hive után megismerve a simple-t ott ragadtam. Tényleg kevésbé paraméterezhető, de ami lényeges, azt lehet, szinte bolondbiztos és hoz annyit, mint a hive. Most két rigem fut simple alatt, és napi 2 perc, amikor ránézek. Az egyik (6x3070) 46. napja megy hiba nélkül. Ezzel együtt, ha valaki szeret vele mókolni, jobb a hive, mert remek időtöltés a paraméterezés, a kártyánkénti OC piszkálás. Tehát mindnek van helye a piacon.
-
Dr. O.K.
tag
Csak kapkodom a fejem, akkor most van értelme átállni ETH+TON-ra, vagy sem? Ha jól értem, a videókártya ETH alatt nem igazán kihasznált magját használná a TON és a memót továbbra is a ETH miner párhuzamosan? Az ár pedig több áram, és az OC átállítása? Ja és még az, hogy csak korlátozott ideig megy, viszont addig ETH + TON= eddigi hozam X1,5?
-
Dr. O.K.
tag
-
Dr. O.K.
tag
Hát a ma reggeli bányabejárás nem volt valami biztató, úgy látom hirig van a piacon. Amúgy hozzászólva a mi lesz ha... vitához, mindenki maga dönti el, mit tesz. Eladhatja a bányát, egyben, darabban, akárhogy, avagy bányászik valamit akár veszteséggel, is mint befektetés, vagy egyszerűen csak leállítja és kivár, mert nem akar villanyszámlát fizetni. Magam részéről azt hiszem keresek olyan coint, amiben látok hosszútávon fantáziát és elkaparászik szépen a masina. Az ára bejött, minden dollár nyereség. Arra a kérdésre, hogy mit bányászunk, még nem lehet válaszolni, ki tudja holnap jön-e valami újdonság.
-
Dr. O.K.
tag
Tripla. BOCS!
-
Dr. O.K.
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Sikerült! Valóban a fesz emelés megoldotta. Igaz a memória frekin is visszább vettem, és a két lépés hatékonynak tűnik eddig. Ha most össze akarom foglalni, akkor azt mondanám, hogy túlhúztam, de valójában nem feltétlen, fogyasztásom Wattra ugyanannyi, vesztettem a három kártyán összesen kb. 0,4 Mh/s-t, ami még kerekítési tételnek is kevés, viszont most majd egy napja stabil. A Zil bányászat idején se megy fel az eddigi 213 Mh/s-re, úgy 209-nél nem ment feljebb, de az meg nagyjából mindegy mennyi másfél perc alatt, viszont visszaálláskor sokáig tartja a Zil sebességet. Ezt mondjuk nem is értem, mert látom, hogy visszatölti az ETH dagját. Szóval nagyon köszönöm a segítséget!
-
Dr. O.K.
tag
Köszi! Gyors vagy!
Ezek Asrock kártyák, amúgy nagyon elégedett vagyok velük, remek a hűtésük. Ha jól mennek, csak 1-2 századnyit ingadoznak. Tesztelem még a folyamatokat, csak nehéz túljutni egy próbán, mert úgy másfél óránként vált Zil-re 1-1,5 percre. Úgy látom mindig onnan vissza ETH-ra van a gond, de gyakran lemaradok és nem látom az átállást, mert egyéb dolgaimat intézem, vagy csak elfelejtem. Az imént teljesen újrapakoltam mindent, gyári alapról újraállítottam, kártyákat finomhangoltam, most várok. Három napja eszem a kefét. Ja a Zil-t nem szívesen engedném el, hiszek benne, hogy egyszer nagyon megéri majd. 
-
Dr. O.K.
tag
Sziasztok! A következő hibába futottam bele és maradék hajam is letettem már, mert nem találok megoldást. A hiba: 3x6800xt bányászik, majd néhány nap múlva random egyik vagy másik kártya eldob 10-50% hash-t. Ha állítok rajta, jó lesz, vagy másik kártyának is változik az értéke. Pl. 63,33-62,58-56,14(ez esett!), majd amikor adok egy kis feszt neki (810-ről 815mV memory UV), akkor 58,5-62,58-61,71 lesz a három érték. Nem nyúltam az első kártyához, mégis lecsökkent. Bármihez nyúlok, változhat másik is összevissza, semmi logika nincs benne. Jellemezően ETH ZIL cserénél ETH-ra visszaálláskor, de nem mindig és nem ugyanazon kártyánál. Nyár elején már csinálta, aztán hónapokig ment hiba nélkül, most újra kezdte. Valami kóbor áram, vagy kontakt hiba lenne, de mindent átnéztem, megmozgattam és nem találtam semmit. Nem melegszik, fesz egyenletes. Talán alaplap hiba? Gminerrel bányászok linux alól ezil duál mining.
-
Dr. O.K.
tag
Nekem mennek az asztali 3070-esek 68,8-al, sőt egyszer 72-vel is T-rexel, csak akkor úgy dobálják a shareket, hogy öröm nézni és nem adnak hőmérséklet adatot, de visznek 170 wattot, szóval valami bug, hibás működés. Nem engedtem csak percekre, utána restart. Ha minden optimálisan megy, akkor a legjobb kártya 62,4, a leggyengébb 61.3-al megy 109-122W és 55% venti mellett 60 fokon, 3000/1 dobott share mellett. Most nincs nagyobb merítésem, délelőtt állítottam át GMiner 2.66-ra. Nem tartom ésszerűnek amit Frozen írt, bár lehet valóság ideig-óráig. Hogy a kártya mit szól hozzá, az már más kérdés.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Winzsolt
üzenetére
Látod, ezt még nem vizsgáltam, hogy fix ciklussal áll-e át az éterről, vagy valamilyen egyéb körülmény (pl. tranzakciószám) alapján adott határértéknél teszi mindezt. Mondjuk, rémlik, hogy nem tuti az a várható átállás, amit a pool közöl, de ha csak ciklikusan lehetne bányászni, nem lenne saját minere. Utánajárok.

-
Dr. O.K.
tag
A minap már kérdeztem, de nem volt válasz: valaki túr tisztán Zilliqa-t? Én duálban bányászom és kiszámoltam, hogy bőven jobb lenne, mint az ETH+Zil, találtam hozzá progit is, de poolt nem. A számok, úgy nyersen: 1 Zil = 0,119 dodó. Én 575 MH/s teljesítmény mellett nagyjából másfél óránként egy percet bányászom automatikus átállással és kétnaponta jön a walletbe 32-36 Zil. Tehát nagyjából egy perc 0,75 Zil. Folyamatos üzem: 32400 Zil/hó, azaz jelen árfolyamon 3855,6 dodó szemben a duál 1300-ával. A számítást gondolatébresztőnek szántam, hátha tudjátok még kiegészíteni valami plusszal, avagy véleményezni.
-
Dr. O.K.
tag
Sziasztok! Van valaki itt, aki csak zil-t bányászik? Nem duálban, hanem kizárólagosan.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Hohocali
üzenetére
Itt is, hátha segít még valakinek.
Speed up switching between the rounds
You can speed up DAG file generation for ZIL. It will help to switch between the rounds faster.
You can find more information.
https://help.ezil.me/l_eng/knowledge_base/item/234047vagyis a miner oprionsban kell megtoldalni programtól függően egy paranccsal a vezérlő sort a gyorsított Zil Dag file betöltés érdekében, hiszen csak 1 percig bányászik Zilt.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Hohocali
üzenetére
Komoly érv a munkád, nagyon köszi, hogy számokkal is alátámasztottad, amit az Ezil ígért.
Akkor jó helyen kaparászok. Ráadásul simpleminingel dolgozok, tök egyszerű az egész. Kérdés: A zil alatti Dag gyorsbeolvasást alkalmazod? Amennyiben nem, akkor érdemes lenne, akár megismételni a mérést ezzel a plusszal.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Ezt csinálom. Ezil pool, kb. másfél óránként az éterről átáll egy percre Zil-re. A fogyasztás nem változik, az AMD kártyák kb. 10%-al nagyobb hash-t tolnak abban a percben, az NVidia hash-e nem változik. A perc végén visszaáll éterre és a hash is visszamegy. Elvileg a duál miatt(?) jobban termel ETH-t is, vagyis megéri. Ennek valóságát nem tudom alátámasztani, nem csináltam párhuzamos bányászatot összehasonlítás képpen. A Zilt stakelem, szépen hízik. 3 naponta kapok a bányából 30-32 Zilt. Majd felmegy.....
-
Dr. O.K.
tag
Sziasztok! Furcsa problémába szaladtam bele az egyik rigemmel, ami 3 db. 6800 xt. Simplemining, Ezil pool az alap. Az egyik kártya (random) egyszer csak eldobja a hash egy részét. Ha bármit állítok az adott kártyán, változnak az értékek, de érdekes módon nem, vagy nem csak az adott kártyán változik. Legszebb, amikor másik kártya hash értéke változik, holott ahhoz nem nyúltam. Néha elég, ha újra rámentek az OC beállításokra, minden változtatás nélkül helyre áll a rend, avagy magától is helyre jön néha úgy másfél óránként. Gondolom akkor, amikor a pool vált éterről zillikára vagy inkább vissza, de nem mindig. Zil alatt egyébként felmegy a 3 kártya hash 208 környékére, étert amúgy 187 környékén bányászik.A kártyák nincsenek túlhúzva, de így beállítani is kín őket, mert pl. ha a kettes kártya feszéből lejjebb veszek vagy növelek, akkor a nullás kártya hash esik be, ha az egyes memóriáját állítom, változik a kettes teljesítménye. Érdekes módon csak az AMD hülyéskedik, másik rig NVidia, ott meg se rezdül, legfeljebb századnyit. Remélem érthetően írtam le. Mi a fene a jelenség oka?
-
Dr. O.K.
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Szintén! A current egész nap magasabb volt, mint a reported. Ki érti ezt??? Valahol azt olvastam, hogy az éter akár 100k is lehet év végére. Ha tényleg annyi lenne, mennyi lenne a bitcoin? Pedig erősen gondolkodom, hogy eladom az étereket, nem érdekel tovább az emelkedés, de az a 100.000.... A tőzsde örök dilemmája. Mikor lesz már jövőbelátó varázsgömböm, vagy 5 perce jövő ilyenkor (persze csak nekem!).

-
Dr. O.K.
tag
A gpu és psu kiválasztásnál figyelj hány csati kell neki. A 6800 xt pl. 3x8 pinest kér, a 3070 csak kettőt, 1x8+1x6. Ha sok csatis kártyákat veszel, két kisebb táppal jobban jössz ki. Ha Y kábelekkel operálsz, akkor viszont nagyon figyelj, hogy milyen a pin kiosztás, nehogy cpu osztót vegyél!
-
Dr. O.K.
tag
válasz
retekbacsi
üzenetére
Kevés! Nekem 3 van egy rigben, a legjobb 63 fölött picivel, a leggyengébb 61,6. Próbálj rá a Core: 1250, mem: 1065 ( 2150), c. undervolt: 635 beállításra! Ha nem hasít jobban, a memóriából vegyél 2-3- Mhz lépésekkel vissza!
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Laja333
üzenetére
Én az alaplapra gyanakszom, Gigabyte B365 . A biosza egy szutyadék, a felénk gyakori pillanatnyi áramszünet után széthullik, bios reset ( egy olló állandó tartozék) és újra kell bányászkonfigot adni neki. Egyébként linuxról megy, nem a wines afterburnerrel. A simplemininges LoLminer 1.26 van rajta és éppen a korábbi hsz-ed alapján kicsit megpiszkáltam, most nyertem +1,5 Mh/s-t és -12 wattot. Lesen a share dobást. Eddig ( 5 perc
) nem dobott. Lehet még játszok vele, de a padavanom óva intett a piszkálástól. Kiegészítés: BeZol-nak is szól. 
-
Dr. O.K.
tag
Patent hsz!
Nekem csak 6800 xt-k vannak, most 1250 mag, 2120(1060) memória mellett 675,670,680 core undervolt alatt 712,706,712 mV és 145,143,145 W fogyasztással mennek stabilan 62.xx hasht adva. 47-53 fok között, fan: 41%. Ha emelek a memórián egy másik kártya hash értéke csökken. Ez teljesen értelmezhetetlen, mitől van az, ha tovább fojtom őket, akkor egy kártya módosítás befolyásolja a másik vagy másik kettő teljesítményét is. Magyarázatom nincs, de tény. Valami alaplapi huncutságos sejtek, az a gyenge láncszem. Külföldi fórumon megfuttattam, semmi reakció. A GPU órajellel ugyanaz a tapasztalatom, mint neked. Feszegetve a határokat 1150 alatt már sok a stale, 1170-nél pedig az ETH és Zil váltásnál a Zilből ETH-re visszaállásnál (duált bányászok) egyik vagy másik kártya eldobja a fele hash-t. Sima újraindítás elég neki, hogy észhez térjen, de nem akarok mellette ülni naphosszat 3 Mh/s-ért. A másik irányban amikor egyszer megerőltettem, akkor 1500-at adtam neki, értelme 0, feszültség igény túl sok, 1400 és 1450 között semmi hatás. -
Dr. O.K.
tag
Megfogtál! Egy yt videóban láttam, egy fekete krapek mutatta be. Én 67,34 ig jutottam el, a legjobb kártyával, de rá kell kötni a paksi atomerőmű egyes blokkját, semmiképpen nem éri meg. Úgy emlékszem 178 vagy 187 wattot kért akkor. (csak próba kedvééért csináltam egy mérés erejéig) Most 62,3-63,15 között vagyok és 143-147 w a jelzett fogyasztás. A másik: nem értem, ha 2 kártyád van hogyan látsz 3-at MTP-n?
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Laja333
üzenetére
A 63 Mh/s teljesen jó, PhoenixMiner alatt 63,86, IoIminer alatt 63,20 a nagyjából a várt 675 core undervolton. Ez alá is bemehetsz, de erősen kártyafüggő, hogy hogyan tolerálja. Nekem 3 kártya háromféle beállítással működik, egy nagyon sikeres, 570-ig le tudtam vele menni, egy nagyon gyarta, 690 alá nem tudom levinni, mert dobálja a stale-t. Ja, a három egymás után következik gyári szám szerint! Figyeld a stale számot, nem csak a hasht hajszoljuk, hanem az invalid vagy stale shares elkerülése is fontos. egy nyomorult hash nem éri meg, hogy szívj vele napokat. Amúgy láttam már 74-et kihozni belőlük, de én nem akarom modolni a biost, lassan járj, tovább érsz!
-
Dr. O.K.
tag
Köszi! Na ez azért jó hír. Hosszú távon tervezek, egyelőre nem adok el étert, ha nyáron a megélhetési kisbányászok ( nem bántásként mondom) a meleg miatt leállnak és egyéb változók miatt medve piac lesz, akkor spájzolok, sőt lehet összerakok egy befektetési kosarat is, és ha jön a bika realizálok.

-
Dr. O.K.
tag
Szövegkörnyezetből kiragadva.... KÖSZI!
Kérdésem másként feltéve, hátha így átfér a mod. szűrőn: Aki már több éve bányászik tapasztalta-e, hogy korábbi években nyáron csökken a profitabilitás? Domy: Nem megélhetési vagyok, csak tervezgetnék magamnak. Több változó is küszöbön van, a Jóisten se tudja mi lesz pontosan, csak azt szeretném tudni szokott-e lenni a profitabilitásban valamiféle nyári hullámvölgy,uborkaszezon nevezzük bárhogy, mint annyi mindenben, ami a pénzhez kötődik. Nem kértem senkitől jövőbelátást, csak a tapasztaltaktól némi múltbéli infót . Példa: A brókerek is májusban realizálnak, elmennek nyaralni és nyáron nincs érdemi mozgás befektetési fronton. Ősszel visszajönnek és beindul a piac.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ez most a hivatalos derűlátás, vagy optimista jóslat? Eddig egész okos dolgokat olvastam tőled, de ez a tejes példa kevéssé ütős. A mostani trend szerint előbb utóbb az árfolyam emelkedés nem tudja követni a termelt mennyiség csökkenését és természetszerűen romlik a jövedelmezőség. A kérdés továbbra is áll: mire számítsunk nyáron, csökken-e tovább a termelés és most nem az eip 1559-re gondolok, hanem arra, mi a szokásos trend.
-
Dr. O.K.
tag
Hogy álltok a saját poolban a profitabilitással, én már alig merek ránézni, most éppen 0,00384 éter 100 Mh/s-re. És a tendencia nem éppen felfelé vélelmezhető. Kérdés: akik már több éve bányásznak mire számítsunk nyáron? Ugyanaz, mint a pénzvilág? Mindenki nyáron nyaral és majd ősszel dolgozunk?
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Wolf Rambo
üzenetére
Ha van rá szabad forrásod, most inkább fektess be, figyelj és tapasztalj! Aztán ősszel majd elválik.... Most mindenkinek más a véleménye, hogy megéri-e ill. mennyire éri meg a változások után. Ezer vélemény van, de tudd: akinek asic bányászgépe van( ez adja a nagyobb tömeget a világon), az akkor is étert fog bányászni, mert mást nem tud, a GPU-s csapat meg válthat. Hogy mire azt csak a piócás ember tudja a varázsgömbből megjósolni. Őt meg szegényt agyonverte a fia.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
Geradossz
üzenetére
Jelenleg minden kártyával megéri, bár ezzel a válasszal semmire nem mész. Mit szeretnél bányászni? Ha ezt eldöntötted már könnyebb lesz. Most jó az éter, de hogy meddig és mi lesz utána??? Éterre nagyon remek a 6700, arra figyelj, hogy hogyan tápolod a kártyákat és a risereket. Milyen csatik vannak a kártyákon, + mindnek kell riser, lehetőleg minél jobb, leginkább 6 pines tápcsatis. Nem szabad ész nélkül osztani a tápvezetéket, egy ágra legfeljebb 2 riser mehet. Nekem van egy 3x6800 as rigem, szívtam vele a kártyánkénti 3x8 pin táp gondolkodós lett, végül 2 táppal oldottam meg. Ja, a tápra ne sajnáld a rávalót, legalább gold+ legyen, max. kapacitás 75%-80%-át használd ki! Az EVGA nagyon bejött, van benne még rövidzár csatoló is, ha 2 táp megy egy alaplapról nagyon hasznos! Alaplap nem kell fullos, későbbi bővítés miatt olyat keress, amire osztó nélkül rá tudsz tenni 6 kártyát, mert van PCI-e x1 és magasabb össz.6 hely. Akár az M.2 is befogható átalakítóval. CPU-t ne gondold túl, amit az alaplap supportja enged, az alja tája elég lesz. Sokan celeronnal nyomják, én egy I3-at tettem rá. Inkább az intel vonalon gondolkodj, költséghatékonyabb! Gyorsan ennyi..
-
Dr. O.K.
tag
Sziasztok! Többen írták, hogy valami nem ok hajnal óta. Hát én is beleszaladtam, T-rexen 6 x3070 először az egyik kártya kezdett 100%-on pörgöni, mire felkeltem és átmentem hozzá lenyugodott. Reggel óta 6 összeomlás volt, random 100% és 0 között mentek a "rajongók" max 60 fokra állított kártya 72 fok és áll a venti, másik 52 fokos és 100-on ordít , majd cserélnek. Hol megy 3 hol nem, full kiszámíthatatlanul, a hőfokra fittyet hányva. A min venti fordulat mintha nem is létezne. Leáll, kikapcs, újra boot. Időlegesen jó, utána ismét elkezd valamelyik venti ész nélkül pörögni. Most mindent leállítottam, falból kihúz, nyomozás. Nem találom az okot, visszakapcs, most mennek hibátlanul. Mi lehet az ok? Teljesen tanácstalan vagyok. Tápok, kábelek, riserek rendben. Csak valami frissítés tehette...
-
Dr. O.K.
tag
válasz
mZoleee
üzenetére
Linux alól megy a simplemining, ami annyira simple , hogy csak a reggeli lett meg, de ott két kártya is hisztizett. A 0 és 3 órajelén kellett finomítani és tadam!!!
De hogy addig miért ment? Délután azért kapott hőterhelést, 30,5 fok volt a szobában csukott ajtó ablak, stabil. győztem, köszi a tippet EQMontoya-nak is! -
Dr. O.K.
tag
Az éjjel 14x indult újra az egyik egyébként szép stabilan futó rigem. Reggel üzemszerűen futott már, amíg reggelizem ismét újrázott. Átnéztem töviről hegyire minden létező elemet, de nem találtam hibát. Nem volt áramszünetem se, a másik rig nem indult újra. Azóta szépen fut. Mi lehet az ok? Van valami tippetek?
-
Dr. O.K.
tag
A beállításokra. Linux v. Win? (ezt mondjuk megtudtam, win.) Core MHz, Vram MHz, Core undervolt és (ha meg tudod adni fali) fogyasztás. Mod vagy gyári bios. Szóval "csak" mindenre.
Én azzal küzdök, hogy 3 6800xt három beállítással megy kb ugyanakkora hash-el és már 333 újraindítás után vagyok , ami részben nem is új beállítás, csak rámentés, mert a 0-ás kártya random időnként el-eldobja a hash egy részét. Ha egy határnál jobban belenyúlok, rántja a 1-es kártyát is. Mindent is csereberéltem már, de nem megy. Warum? Why? Pourquoi? Pacsemu? B@ssza meg a vörös seggű kanmajom!
Hátha a beállításaid adnak tippet, beljebb lennék egy fél ásónyommal. -
Dr. O.K.
tag
Köszi! de nem igazán értem a hsz-t. én csak azt szeretném tudni, minden kártyába kell-e dummy. Csak bányászok a gépekkel, 2 rig (3x6800 xt és 2x3070 rtx (holnapra jön még 4)). Amúgy a bányász gépbe kártyánként elég a x1. Úgy tudom, csak akkor kell a nagyobb sávszél, ha az adott pci-e be osztót teszel.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nekem a IoIminer csinálta ezt reggel, de 3 kártyával. Széthullott a picsába az egész és beakadt rebootban és fagyás. Szerencsére fél órát állt csak. Manuálisan táp ki, bekapcs. Indul, azóta megy rendben, bár már tegnap hülyéskedett, random egyik kártyának felezte, negyedelte a hash-át. Azt hittem túl vannak húzva állítgattam, majd risert cseréltem, aztán rájöttem, hogy simán újra rámentek a beállításokra és helyrejön. Ha ma is csinálja, váltok phoenixre. Sajnos a pool csak ezt a kettőt engedi, ha tovább tart a gond, akkor pool csere lesz a vége. Méghogy a linuxos rendszerek hetekig mennek gond nélkül!

-
Dr. O.K.
tag
Sziasztok! Beújítottam két 3070-est, majdan feltöltendő új rigbe, de az egyik folyton "Detected a defect share (potential hardware error)!" hibát ad. A IoIminer 1.24a alatt fut. A másik kártya szépen dolgozik. Először arra gondoltam túlhúztam. Visszaállítottam alapra, de nem oldotta meg a gondot, talán mintha kevesebb hibát küldene. Bányászat leállítva, tesztelve nem ad hibát a kártya. Mi lehet a gond? Van megoldás, vagy mivel netes rendelés, kicseréltessem? Előre is köszi!
-
Dr. O.K.
tag
Sziasztok! Kezdő bányász vagyok, a mainstream engem is berántott. Vettem egy induló készletet, 3 db. 6800 xt kapirgál stabil 186,5 MH/s mellett. (Kezdetnek nem volt "kedvem" többet költeni rá.) Szívtam vele a kezdetekkor, ahogy kell, hogy részese legyek a sikernek. Kártyánként 3x8 pin tápcsati, széteső BIOS, rossz házból kioperált bekapcs gomb vezetékszakadása, stb... Az ezil poolba futtatom ETH/ZIL bányászatot. Az étert a simpleminingben a Lolminerrel bányászom. Kérdésem, hogy stabil report hash mellett miért jelez +/- akár 50 MH/s ingadozást a pool current hashrateja? Normális ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor jó helyen kaparászok. Ráadásul simpleminingel dolgozok, tök egyszerű az egész. Kérdés: A zil alatti Dag gyorsbeolvasást alkalmazod? Amennyiben nem, akkor érdemes lenne, akár megismételni a mérést ezzel a plusszal.
Kérdésem másként feltéve, hátha így átfér a mod. szűrőn: Aki már több éve bányászik tapasztalta-e, hogy korábbi években nyáron csökken a profitabilitás?
Hátha a beállításaid adnak tippet, beljebb lennék egy fél ásónyommal.
Eladom mind a három 6800 xt-t, veszek nvidiát. A falból mennyi a fogyasztás?