Hirdetés
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Puffocska
tag
Van bárki, aki 3060-al bányászik vegyesen más kártyákkal, pl 3070 vagy rx580 együtt?
Lenne pár kérdésem priviben.
-
Frozen
addikt
szerintem a coinokat is engedjétek el mondom a címet hova tudjatok küldeni őket
-
GabeE3e
tag
válasz
Tocso76
üzenetére
400 ezer felhasználójuk volt, viszonyításképp Coinbase-n több, mint 50 millió felhasználó van.
Lehet, hogy szerepet játszik ez is, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítanék ennek, lesz még ilyen hír bőven a jövőben, ahogy eddig is volt.
Véleményem szerint, ez az egész történet arra fog kimenni, hogy Törökországban rendesen beszabályozzák a dolgot és a megfelelő emberekhez kerüljön a tortából. -
Frozen
addikt
válasz
Tocso76
üzenetére
egyik haveromnak is volt valami tözsdei iserőse 8000 eurot bukot be,,, megy az eljárás van biztosítása ,de hogy lát e belőle valaha valamit én azt kétem. (én úgye az elején pont ezért vettem ki már 600 at
,hogy ha bukok akkor is nem 100% osan)
Most az a kérédés már csak ,meddig fog lemenni.
koko52 az elmúlt időszakban többször is benézet 45k eruo környékére....nem hiszem,hogy most tipikusan csak ez miatt ugrott volna le. -
alázógyík
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha Erdogannak is volt pénze benne( és állítólag nem kevés), akkor nem sok jövőjük lesz..
-
-
mihione
őstag
En eloszor azt olvastam hogy biden bejelentette az arfolyamnyeresegbol szarmazo bevetel utani adozast erinto valami jovobeni valtozast.Kar hogy nemreg raktam vissza az eurora valtott lovem,olyan jol sikerult forgatni hogy jelenleg -30k-ban vagyok,pedig a valtas utani 3. napra +25k volt
-
demmer123
őstag
Azigen hogy lezuhant a btc
Már látom előre júliusba dögivel lesz piacon vga-k
-
turamarth13
csendes tag
válasz
OlcsobbVga
üzenetére
Át kell váltanod a kriptovalutádat EUR-ra aztán azt lehet bankszámlára kiutalni. Kiválasztod az Euro walletet, majd ott a withdraw gombbal.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Igen mondjál még egy példát mondjuk 2015 és 2021 februárja között...
És ne feledjük hogy msot bika piac van, olyan például semmikor nem volt hogy BTC esett 2 hónapig ETH meg emelkedett.
Áltatjuk magunkat te is tudod jól hogy BTC rally nélkül hosszútávon semmiben nincsen rally.
Furcsa hogy BTC már ment 10k-ról 20-ra meg afölé mire az ETH megmozdult...
Ki néz 4 órás meg órás chartokat BTC-n?
Heti havi charton hol történt trendtörés? Lépj egy kicsit hátrébb...
Egyszerűen BTC nélkül nincs élet, ezt te is tudod jól, nemtudom miért hazudsz magadnak. -
Dare2Live
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A trendet, "rallyt" nem nézhetjük úgy.
BTC akármit nézek törte a trendjét. ETHnem. Ez technikailag nagyon nagy difi."legalább 2-3 hónapos időszakot mutass ahol BTC oldalazott vagy medvepiacban volt és az ETH rallyzott..."
feb ~20-ápr23 BTC oldalazott. ETH emelkedett. Nem is keveset. Mondjak még pldakat?
-
Johni5
őstag
A wow, xmv, ryo szépen kilőtt.Azokat most kell eladni. BTC vásárlással egyelőre vigyázok... majd 42k nál beszállok.
-
q765
tag
válasz
Puffocska
üzenetére
Igen, ez az a ház. Egyszerűen nem fér el máshogy. Az alsó a házhoz adott adapterbe van fogatva egy riserrel+ hosszabító kábellel ( a riser a második MB helyére csavarokkal van rögzítve). A felső egy PCI hosszabbítóval van a ház gyári keretébe fogatva.
A függőlegeshez barkácsoltam a házhoz adott ssd keretből felfogatást. Egyszerűen a klikkelhető keretet úgy vágtam ketté, hogy pont belepasszol a VGA felfogatása. ( itt a riser csak rá van "akasztva a VGA-ra. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Powerer
üzenetére
Persze meg nézhetjük úgy is hogy BTC 2018-as ATH-ja 3x-volt, ETH meg még a dupláján sem.
El kell fogadni hogy ha BTC hoszabb távon nem megy, semmi nem megy. Egyetlen olyan legalább 2-3 hónapos időszakot mutass ahol BTC oldalazott vagy medvepiacban volt és az ETH rallyzott... -
Dare2Live
félisten
válasz
Fetyoka0
üzenetére
Bár a kérdés így nem megválaszolható, de aki ilyet kérdez $/eur/ftben gondolkodik az alapján:
[link]@aradebil2: Sztem a 3éves jobban mutatja távlatilag. A 3 havin nem látszik a historikus lényeg.
@koxx: Nézz rá fentin pl 2016. márciusára. $ban, ETHban meg főleg sehol nincs a most február.
-
-
-
aradebil2
senior tag
válasz
Fetyoka0
üzenetére
Februárban,de pár napja is hasonlóan jövedelmező volt. A mai korrekció miatt szintén erős bevételre számítok.
-
Fetyoka0
tag
Megkérdezhetem mikor volt a legprofitábilis bányászni ETH-t? Január? V 1 éve? Most nagyjábol 1 MHS 1000 huf-ot jelent(jelentett még tegnap
) havonta. Ez mikor volt jobb? -
Ferdzsoo
addikt
Eddig tartott az ETH rally is, itt BTC rally nélkül nem terem babér semmi altnak hosszútávon.

-
warcat
veterán
Szépen bezuhant minden, lesz meglepi a reggeli kávé mellé...
-
OlcsobbVga
újonc
Sziasztok! Valaki eltudná nekem magyarázni szájbarágossan hogyan tudok kiutalni bankszámlához amit megadtam a NiceHash-n. 1 eurot utaltam nekik a banszámlámról, és meg is jelent a NiceHash bank adatomnál.
Nem tudom hogyan kell.
Nagyon szépen köszönöm! Szép estét. -
Krix
őstag
Én bányásztam BURST-öt. Egy 320G-s laptop vinyóval kezdtem próbaképpen még 2017-ben. Pár nap múlva talált is blokkot amiért kaptam pár ezer coin-t. A vacak vinyó árának többszörösét hozta kb. rögtön. Ezen felbuzdulva raktam még alá 50TB-ot. A rákövetkező 8 hónapban találtam még 4 blokkot szóval azért nem volt olyan sikeres a buli. BURST-nél van többféle pool. Én 50-50%-osban voltam. Ez azt jelent, hogy ha a poolból te találod a blokkot akkor a reward 50%-a a tied, a másik 50% meg oszlik a többiek között. 2018-ban aztán lebuggyant nagyon a cucc, fejlesztők leléptek úgyhogy eladtam a vinyókat. Nem akarok ünnep rontó lenni, de szerintem a CHIA-ban is kb. annyi lesz, hogy beindul, felmegy az ára aztán beesik és mindenki kihátrál. Elég ránézni a csapatra a weblapon.
Aki tárhelyes cuccot akar, szerintem a STORJ-nek legalább van értelme. Nem az évszázad üzlete, de két gépen futtatom én is. A gépek alapból mást csinálnak, csak ha már megy akkor megoszom a tárhelyet is rajta. Ez mondjuk jobban fizet az adat forgalomért, a tárolásért elég keveset ad. -
szazbolha
addikt
válasz
oZone762
üzenetére
Ez az alap.
De... én nem coin-hívő vagyok, hanem racionális és szórakoztat a bányaszat optimilzálása.. Mindkét hullámból nyereséggel jöttem ki, bár mindkét esetben megloptak.
Egyszer a váltónál, legutóbb a bányásztársaságnál.Csúnya ez a világ, az én nyereségemet is valamelyik bepalizott vásárló fedezte.
-
Wilks
aktív tag
Sok hantaboynak,ha már ők csak bugok a coin rendszerben.
Spekulánsok szeretik a sok egysejtűt.
--
NFT hype has renewed awareness of cryptocurrency and video cards are used to mine cryptocurrency. At today's video card prices and the diminishing number of mineable block chains, plus the cost of the electricity needed for the big cards you won't make your money back mining cryptocurrency, but people are stupid and can't math. -
Frozen
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
hát öszintén megy a bányám gond nélkül ,szépen igazából be sem néztem a forumra láttam van 1200 új hsz ,de nem fogom egyesével végignyálazni az egészet nekem is van életem ezen kivül ami érdekel rákérdezek és kapok rá választ és ahogy néztem az újdonságok íránt más is érdeklödik nem cska én. Ezen nem veszünk mi össze mindenki máshogy csinálja én az elején kiváncsi voltam ,hogy jön ki belőle a pénz és nálam ez egy olyan teszt időszak volt most már tudok pár dolgot most lehet már gyűjtögetni tárolni ,váltani vagy ép holdozni.
-
Dare2Live
félisten
mivel 0 az árfolyam most nem kérdés. A jövő a kérdés. De ha a cardano, polka vonalból indulok ki 3év múlva már lesz rá ezaz addig max BTCsen "pénztárolásra" jó. Az a vonat meg már egyszer (kétszer) elment.
Ami izgi, hogy mért fut fel a "diff" ennyire. 3nap 100PBvel 20%al. Bár média nagyon felkapta hddje mindekinek van a datacenter selejtezéses vonalnak meg főleg.

@frozen: Nekem ez az átváltogatom BTCre vonal is magas. De ezt is leírtam itt pár hónapja, aztán aszem Ferdzsooval még össze is vitatkoztunk rajta.
-
Frozen
addikt
válasz
k1raly
üzenetére
Az elején eladtam persze 600 eurot ki is vettem kp ba ,mert kellett a pénz. Utána gyűjtögettem ,de úgy hogy átraktam btc-re. Most abban van kb 50k árfolyamon 200 eurom // eth 220 volt 2020euro körüli árfolyamon, 200 euro fiatban meg van valami salang ebbe abba 10-20 eurok. (csak most hogy megindult úgymond a btc is meg minden más lefele úgy voltam vele akkor most eladom 2k felett az eth és majd visszaveszem mikor lemegy,erre most jött a leves hogy felmegy. De mindenel így jártam amikor eladtam korábban a btc akkor is rá szinte egy napra kezdet emelkedni...Szerintem pusztán balszerencse... igazából nem búktam most semmit kb 10% ot 20 eurot Ha lemegy az árfolyam nyáron vagy végén sokkal jobban visszafogom vásárolni. Közben meg úgye megy a bánya
-
Danex
addikt
3-4TB felett 1 géppel már csak szinten tartani tudod a "nyerési esélyed a blockra".Ergo ha most elkezdenék plotolni akkor kb egy modern géppel is 1.5 hét után beállna az, hogy kb 6 hetente lenne esélyem 2 CHX-re, majd onnantól kezdve ha nonstop plotolok és veszem 60ezres 8 TB-os merevlemezeket 3 hetente, se tudnám fenntartani azt, hogy legalább 6 hetente legyen esélyem egy blockra.
Ha nem néztem be valamit nagyon a számolásomnál. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
Ha úgy érzed hibás a stratégiád változtass rajta de ne sajnáld. Amúgy erről az egészről elmondtam a véleményem 1400-1500$ környékén.
@krkz: Ez nem seekel állítólag folyamatosan.
@warcat: Ezt írtam is. Nagyon fura, hogy ennyire elszakadt BTCtől. Úgy képes nem kicsit emelkedni, hogy btc nemhogy emelkedett de esik. Mármár fura.
-
kzkz
őstag
Chia: Én azt nem értem, hogy ez miben különbözik a https://www.burst-coin.org/ -tól? Az se volt, és most se egy sikersztori. Nem éri meg bányászni...
-
sittes79
addikt
Ijj mit megy eth ez vajon a bukás előtti tündöklése?
-
warcat
veterán
Na Eth már adott egy puszit 2646 dollárnak. Elég brutál menetelés úgy, hogy BTC meg se rezzent.
-
Frozen
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
Ez is úgyan olyan coin mint a többi,annyi hogy nem gpu val bányászod kb...
És induljunk ki abból mi volt annak idején a btc vel meg most hol van.
Még egy fontos dolgot nem szabad leírni,azt hogy kína nagyon uttőrőnek számít mindenféle fejelsztés terén ott volt elsőnek 5g, ha jól tudom ők csináltak elsőnek quantum számítogépet, nézd meg milyen mobilokat hoznak ki az ottani autók milyenek sokkal fejletebb technologia rendszerrel bírnak mint bármelyik másik ország. Szóval ha ezekből indulunk ki lehet ,hogy ez lesz a következő nagy durranás,nem lehet tudni de szerintem előrre ne temesük el. És ha valakinek sikerül az elején kicsit kiszedni és tényleg felmegy már megérte.
szazbolha
Köszi
amúgy én a rendes gépemet raknám össze és azzal futatnám ezt is meg mellette a rendes eth bányát is, így teljesen optimálisan ki lenne használva maga az áram. -
szazbolha
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Nem kell külön wallet, amíg nem tudod átváltani,. Regisztrációkor automatikusan kapsz egy chx walletet. [link]
Első benyomások 1 plotra: 9500F / 16GB / nwme SSD / hálózati cél mappa
Eddig CPU limit van. memóriából 4GB-ot használ, az SSD alig terhelődik, hálózat alg terhelődik. Ez szerintem nem jó hir,mert régebbi CPU még nagyobb limitáció lesz,
De még csak 6% ment le az első plot-ból.
-
Pietrosz
addikt
Ha a heliumosok el lettek üldözve akkor ez a hdd-s téma nem mehetne szintén a saját topikjába?
-
Ferdzsoo
addikt
Plottoláshoz jó ha van SSD, tárolásra teljesen mindegy egy USB3-as vinyó is megteszi.
Coin a program tárcájában tárolódik, jelenleg SEMMIT nem lehet vele csinálni. (Elküldeni, eladni, semmit.) Nincs árfolyama, nincs fent egyetlen váltón sem.
Én is csak annyira ismerem amennyi infót a netről össze lehetett szedni...
-
fireman123
őstag
válasz
aradebil2
üzenetére
"A Raven egy sima bitcoin fork, amit el is hagytak a fejlesztői, most páran próbálnak bele új életet lehelni, hogy megtalálták maguknak a 4 gb alatti bányászok..." ...ez a nagy hülyeséget honnan veszed?
...addig stimmel, hogy bitcoin fork, de a többi teljes tájékozatlanságra utal, olvass utána mielőtt zagyvaságokat beszélsz és félrevezeted a (tőled is) tájékozatlanabbakat
. Látogass el a Raven discordon a fejlesztői szobákba és képbe kerülsz....
Nem megtalálták maguknak a 4 gb alatti bányászok, hanem tavaly ilyenkor a kawpow algót azért hozták létre, hogy az asicot kiszorítsák és direkt 3 gb alatt lett meghatározva a dag fájl az új algóban annak indulásakor, hogy minél nagyobb legyen a nethash és kevésbé lehessen támadni,....tehát fordítva: a raven kereste/találta meg a 4 gb alatti kártyákat
Amúgy a (nem hivatalos) vezető fejlesztő Tron Black, köszöni szépen jól van és jelenleg is aktív a Raven fejlesztések kapcsán (is) [link] -
Puffocska
tag
És a kutya sem harap meg a zaj miatt

Egyébként jól látom, ez phanteks enthoo pro 2 ház? Nagyon olyan a kép alapján. Az állított kártya nálam is így szerepel, a másik kettő nekem fektetve vízszintesen van.
A két fektetett függőleges felfogatásáról tudnál küldeni esetleg képet és leírni miért jobb így, akár privátban, mivel nem tartozik szorosan a topikhoz, hacsak nem a látvány miatt. Köszönöm.
-
3800+
őstag
Az XRP helyzetere nezve mit gondoltok jon egy 2. dump vagy emelkedes lesz? XRP holderek mit lattok a tozsden? :D Lassan odaer hogy eldol merre tovabb. Ugyhogy figyelem mert lehet ki kell majd ugrani...
-
q765
tag
-
q765
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szóval a tároláshoz nincs szükség SSD-re.?. Jobb ha SSD-t használunk tárolásra?
Egy 16 terrás vinyót érdemes lehet az én konfigommal kipróbálni?
Ez a coin hol tárolódik? Simán akármelyik walletba utalható? Egyáltalán van ennek a coinnak "ára"?
Azért kérdezek, mert látom te ismered ezt az egészet.

-
Laraxior
titán
-
nagyonjjo
tag
Valami gond lenne az excavator-al?
Eddig működött,de most azt írja nicehash,hogy error during benchmark,és nem is lehet többet kiszedni programból,milyen error-ról van szó. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
A plottolásért effektíve nem kapsz semmit, az csak szükséges hogy feltöltsd a tárhelyet.
Ha megvagy, utána vársz hogy beessen valami. (2 XCH egy blockreward) Ami 4TB-nél jelenleg 1 hónap. De mivel luck függő lehet 2 hét meg 3 hónap is. Közben folyamatosan megy fel a diff, így egyre szarabbak az esélyeid az idő előrehaladtával ha nem veszel még egy HDD-t és készítesz további plotokat.
Igazából minden az árfolyamtól fog függni hogy megéri e. -
Dare2Live
félisten
válasz
Aby_2014
üzenetére
sokszor nem jó de ha "sok" pénzed van cryptoban ezért mondjuk mindig a hw walletet.
"közben sokan kriptovaluta-piac gyors szabályozását szorgalmazzák."
Ezt Törököknél megoldották: Egy hete tiltották be az egészet. Persze az ok az annyi, hogy a líra ebbe (is) menekül.
@Laraxior: sztem ami érdeke, hogy megint elvált egymástól ETH és BTC. És megint azok buktak akik átváltogatták BTCbe. Erről volt 1hónapja vkivel egy vitám.
-
-
Aby_2014
aktív tag
Uhh, ez azért fájhat sok embernek [link]
-
Chalez
őstag
Mit akarunk? Hatalmas árfolyamot. Akkor én 3,2,1, hodl

Na nem mintha azon a "hatalmas" 64,8MH/s-en valami is múlna
-
Laraxior
titán
Huhh, majdnem 2600 az ETH?
-
szazbolha
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
OK, tételezzük fel teleraktam a 4 TB HDD-met X nap alatt. Megtelt.
Utána mi történik?
Csak a plotok létrehozása és tárolása ad CHX-et, vagy ha már nem csinálok új plotot akkor is ketyeg a rendszer és jön az XCH.Mert ha az előbbi, akkor havonta kell vegyek új HDD-t, állandó bővítés
Ha autóbbi, akkor nem kel agy beruházás SSD-be, mert az csak a plot gyártáshoz kell a sebesség, és a plotok számát idővel korlátozza a HDD tárhely.Mi a jó stratégia?
-
Frozen
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ezzel hiaba veszel vissza ennél a kártyánál 1 perc alatt elővi a memoria hőfokot maxra 80 mh val is vagy megy vele aztan beesik egy idő után mert throttingol a memoria.
Szerkezetileg az egyik reszen a memoriahoz nem er hozza a huto felulet. Es ez pont a gpu melett a hutobordak alatt van ahol a hocso kezd felmenni. Mivel a mem es a huto kozt semmi erintkezés ezert tehetsz ra akarhany ventit nem lesz rendesen meghutve -
aradebil2
senior tag
válasz
kenwood
üzenetére
A hashrate-d nem esik sehova sem, az fix. A kikapált coin mennyisége pedig nagyban a tranzakciók mennyiségétől függ. Jellemzően amikor mindenki pánikszerűen elad 1-1 korrekció során, akkor megnövekszik a tranzakciók mennyisége, gas az egekben, mi pedig ezt kapjuk meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED / LCD TV topik
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,hogy ha bukok akkor is nem 100% osan)
) havonta. Ez mikor volt jobb?" 

Adtam is el iziben, ahogy nézem, jól tettem.
nem pedig itt bivalybasznadon.