Hirdetés
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
Ez is megvolt

-
-
@tco@
aktív tag
válasz
alázógyík
üzenetére
Én inkább ETH korrekciót várnék már 2500 környékére, minden (is) indokolná már, függetlenül attól persze, hogy a crypto piac nem kiszámítható...hónap vége, opciók lejárata, nagy bejelentések (néhol negatív) is, szóval nem teljesen értem most ezt a folyamatos ATH közeli árat már lassan 2 napja.
-
-
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy elértem a 0.05 ETH-t már lassan egy napja és még mindig nem lett kiutalva a Coinbase számlámra? Legutolsó utalás 12 napja volt szóval az egy hét már eltelt.. -
@tco@
aktív tag
Trade topikból átlopva:
Szerintetek a holnapi Biden bejelentés és a BTC opciók lejárata szokás szerint dipet hoz, vagy megy ETH-ba, és tolja fel azt? Napok óta várok egy korrekciót ~2500 környékére...de rohadtul nem akar jönni.
Tudom hogy nincs varázsgömb, meg ez új helyzet, de nekem pl tippem sincs. -
k1raly
aktív tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Én tudom mikor vagyok nullán, de utána sem akarok még eladni, a villanyszámlát ki tudom fizetni pluszban.
Januárban kezdtem, eldönthettem hogy veszek 1-2db etht mert ennyi volt a keret erre a befektetésre, vagy veszek hardvert és magam túrom ki. Akkor 200 napos megtérüléssel számoltam, de mivel jobbak voltak a hozamok plusz ár árfolyam is emelkedett így már lassan nullás a befektetés.
-
aradebil2
senior tag
Ezért is ennyire elképesztő számomra a Monero közösség...hogyan tudnak fentartani egyedi CPU bányászok egy ekkora közösséget? És van egy olyan érzésem, hogy az XMR is el fog szállni ahogy egyre fontosabb lesz ismét a privacy coinok használata (a sok centralizált, félig centralizált coin miatt)...ha AMD procim lenne nem egy szaros 10400f-em tuti bányásznám ETH mellett.
-
Pietrosz
addikt
válasz
k1raly
üzenetére
De pont ezért jó a roit számolgatni, meg daily, monthly profitot nézni mert az "biztos" pénz. Még ha kevesebb is, mint ami hodl-al összejöhet. Ha ennyire tuti ötlet a bánya profitot hodlolni akkor miért kerül elő napi szinten a profitability?

Persze utólag jó döntés volt, sőt, ha anno nem vgakat veszek hanem pl 1500$ on 1 eth-et akkor most több pénzem lenne. Nyilván a kártyákat is el lehetne adni amíg jó áron mennek és akkor máris pluszban van az ember
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!
A VeChain-be láttok potenciált? Szerintetek meddig mehet fel? Egy kisebb összeget tettem bele, de a múltkori korrekció után nem nagyon akar visszaerősödni. -
k1raly
aktív tag
válasz
Frozen
üzenetére
400 eurot számoltál a fogyasztásra mondjuk 4 hónap alatt a magyarországi tarifával?
1db 3080 mondjuk fogyasszon 250wot, plusz a géped egyen mellé 150wot, azaz 400w *24 óra 9,6kwh/nap 403ft a napi fogyasztás ha 1 kártyával mész.
Ha 2 db 3080 megy akkor meg 15,6kwh/nap azaz 655ft naponta.
Ha ment a géped 120 napot 2 kártyával akkor is csak 78600 ft a villanyszámla a magyar tarifával.
Oké kint ahol élsz drágább az áram, de ezzel csak azt akartam levezetni hogy már lehet neked is több visszajött csak nem jól számoltál.Azzal nem értek egyet hogy 100ból 1-2 ember tartotta csak a coint, szerintem aki elkezd bányászni kell hogy bízzon annyira a cryptoban hogy ne adogassa el folyamatosan hétről hétre.
Egyébként amit Dare2Live ír az egy helytálló számolás. Január közepe óta 100mhs körüli termeléssel és hodllal sima visszajött a 3080 akkori ára. -
Pietrosz
addikt
válasz
minimumgame
üzenetére
Te valószínű nem eth-et bányászol, mert az nem sol/s-ben számol. Nézd meg a beállításokat és a daggerhashimoto/teamredminer-t válaszd ki, a többit tiltsd le.
-
Danex
addikt
válasz
retekbacsi
üzenetére
Az lehet, viszont CPU-nál könnyen el túl lehet tolni a fogyasztást, de megnéztem nicehash-en 1.4$ körüli hasznot hoz áram után, így oké
De mondjuk egy 10600K már csak napi 0.26$-t termel áramot levonva, annyiért meg nem fűtök + 100-130W-ot inkább. -
Dare2Live
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
"Ez nem tudom hogy jott neked ki."
Sok varázslat nincs a számolásomban. Megnéztem, hogy mennyi eth kaptam és kb tudom, hogy átlag mennyi MHm volt. Ebből kalkuláltam egyet 100mhra és beszoroztam 2700$al. Lazán kijött annyiból egy 3080 januárban.Egyértelműen leírta, hogy hodlta. Itt attól függően, hogy mikor kezdte simán +70-90%ban is lehet hozzád vagy ahoz képest mint aki azonnal átváltogatta eur/ftre/BTCre.
Anno erről a nincs garanciáról leírtam a véleményem. Garancia sehol nincs ilyesmire. Viszont baromi erős trend van. Technikailag és sztem fundamentálisan is. Innen nagyobb az esélye annak, hogy többet nyerhetsz mint veszthetsz."eladtak a btc-t is meg etht is szerintem 100 bol talan 1-2ember ha tartotta bizakodva.."
Erősen meglepődnék ha ennyi ember szembe pisálna a trendel(széllel) főleg egy ennyire erőssel de persze nincs kizárva. Meg amúgy is ez crypto és nem értek hozzá.

-
retekbacsi
csendes tag
válasz
Wolf Rambo
üzenetére
Ahogy lentebb írtam, nekem monerot túr a proci és annyit hoz, mint egy rx580 eth-n.
Túrót. -
válasz
Wolf Rambo
üzenetére
Nagyon keveset hoz, nem éri meg túráztatni. Annyit hoz egy hónapban mint egy 3080 egy jobb napon.
-
Wolf Rambo
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy vga bányászat mellett érdemes munkára fogni a procit is? (i9-9900) Vagy azzal már nagyon megizzasztanám a gépet? Nyilván nem akarom leamortizálni.
-
Danex
addikt
válasz
retekbacsi
üzenetére
Önmagában futtatni a CPU banyat
-
Danex
addikt
válasz
retekbacsi
üzenetére
Egy 4 éves kártyával szerintem nincs ok panaszra, a CPU banyanál viszont számolj utána megéri - e izzasztani azt.
-
Frozen
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ez nem tudom hogy jott neked ki.
Mar januarban 1300 ert vettem a strix oc 3080 at. Szinte folyamatosan megy, volt hogy 2db kartya is ment. Eddig amit ki tudtam szedni az kb 1300 euro es ebből kb durván a fele lassan aramszamla. ( Ha a magyar aramot szamolom le akkor is csak 900 euro korul van, most ugye arra nem lehet alapozni hogy milyen az arfolyam meg mennyi lesz... Mert ez mar mostanra egy nagy lotto es talalgatas... Ahogy számolod az max ugy jot ki ha holdoltad.. de ez zsakbamacska barmikor lefordulhat durvan az árfolyam, ha meg mondjuk 0.1 eth es 10k er az eth egy het mulva akkor lehet mondani jogy 1 het alatt megterul de ez lutri es semmi garancia ra.)Ha visszanezed nagyon sokan eladtak a btc-t is meg etht is szerintem 100 bol talan 1-2ember ha tartotta bizakodva.. -
retekbacsi
csendes tag
rx580-nal 28Mh/s sikerül elérnem bármilyen tunning nélkül a nanopoolon.
Ez így okés? Közben a cpu monerozik 12Kh/s-sel.
Így a kettő hozott ki 24 óra alatt 5$-t. Ez nekem elég soványnak tűnik.
Hol a gond? Tunning? Pool? Vagy örüljek, hogy lyuk van a sggmen? : ) -
szabeska
addikt
válasz
üzenetére
Nézegettem, szerintem ahhoz hogy kivegyek pár 10ezer ft-ot, nem kell a lakcím, ha a többi (igazolvány, arc) regelve van. Redditen is panaszkodott valaki, hogy nem érti a limiteket és identifyket Binance-n, én sem értem. De ki tudott utalni magának 350 euro-t, és nem kellett a lakcím hozzá, szóval lehet inkább oda bányászok majd, mégiscsak 0,8 euro a kiutalás 6 helyett... Néztem egyébként a netbankban, de nem találtam, hol lehet lekérni ilyet. Plusz itt is panaszkodott valaki, hogy nem fogadja el neki, és mást sem. Legrosszabb esetben áttolom az eth-t mew-re
Lehet hogy megéri az a 2k kiutalási díj a nyűglődés elkerülését, mew azért átláthatóbb mint a binance, csak ott nincs market pl... -
minimumgame
tag
Sziasztok!
Már olvasgatom egy ideje a fórumot, és egyre jobban érdekel a bányászat, de sajnos nem sikerült még mindent teljesen megértenem. Jelenleg van 1db Strix RX 580 8GB kártyám (játékos gépem), amivel szabad időben kipróbálnám a dolgot. Egyáltalán megéri elkezdeni? A nicehash kalkulátora kb. 750Ft/ napot ír.
A Nicehasht próbáltam ki mert egyszerű, regisztráltam, letöltöttem, már fut (kb. 12 sol/s ami nem tudom, jó-e), így az eddig olvasottak alapján. De olvastam, hogy nem a legjobb megoldás, külön programmal jobb lenne, tud valaki segíteni, linkelni egy olyan leírást, hozzászólást, ahol lépésenként megvannak a teendők? Vagy jó a nicehash ?
Köszönöm -
-
krepp
tag
Én zöldfülű vagyok, csak egy 3080at akartam magamnak karácsonyra...
Mivel nem találtam értelmes áron, rájöttem nincs más mód irány a bánya. Azóta folyamatosan előre menekülök, kb egyenletes minuszban tartom magam, egyenként veszek kisebb kártyákat (vagy ami éppen jó vétel).
Mivel nincs se tőkém, se jó vga forrásom, eléggé apró léptekkel haladok.
És kimaradni se akarok, de ráfázni sem.
Amit csinálok azt nem nevezném "statégiának".
-
Dare2Live
félisten
válasz
aerosmith
üzenetére
Számolj utána mégegyszer.
És kalkuláld azt bele, hogy a rewardot ETHban kapta.Ha kiszámolom mostani $ értéken az elmúlt 3hónapot és leosztom a napok számával simán 20$/100MH/nap felett vagyunk. Vszeg inkább 25$/100mh/nap felett.
Aki mindig eladogadta vagy átváltogatta BTCre amikor megkapta az van 10$/napnál.
-
Ma jött meg nekem szintén giga 3080, de a gaming oc. Ugyanezek a tünetek, de én készültem rá, már két napja megrendeltem németből az új padokat, remélem még a héten megjon. Több videó alapján az 5w/mk gap pad is bőven jó és 80-90 fok körül tartható vele a memó hőfok.
Azért azt gondolnám, hogy az Aorus jobb mint a gaming, de ezek szerint ugyanaz a hitvány padot kapja mint az olcsóbb vga.
Majd beszámolok hogy sikerült a dolog.
-
alázógyík
addikt
Elcsábúltam, és 2715-ös árnak nem bírtam ellenálni. Beváltottam az ETH-t.
-
-
oZone762
tag
Hogy kell GUI-n beállitani a párhuzamos plottolást? Az Y darab plotot X párhuzamos plotolással hogy állitod be?
(megjött az 1TB NVMe SSD
) -
EasyLife
aktív tag
Linzhi Phoenix 2600 Mh/s 8GB Szerintetek ez valós? Innen szabad rendelni? Azt írja 5-7 nap a szállítás...

-
Puffocska
tag
válasz
szabeska
üzenetére
Az nem, de ha bemész a fiókba, és kérsz egy ott kinyomtatott verziót, amin rajta van a címed, az lehet elég lesz. Vagy telefonszámla pl.

3800+ #63837
Köszi a linket. Azt látom, hogy kb 12:01 körül volt valóban pár magasabb reward, de előtte és utána is jellemzően 3 körül/felett szóródnak az értékek, szóval én hiszem, hogy nagy emelkedés lenne ebben egyelőre...
Beállt a kb 8USD/100MH/s értékre a korábbi 10USD helyett, és most ott tanyázunk...
-
szazbolha
addikt
válasz
Szerpentin
üzenetére
Plottolási sebesség korlátozása
Volt valami GYIK a béta időszakban. Azt találtam meg, ahol volt ezzel kapcsolatos kérdés.
A választ gondolom a chia egyik embere adhatta.
Asszem 10 perc meg 1 óráról volt szó... nade akkor is. Ez bármikor változtatható. -
Zoty4
őstag
nemide
-
-
3800+
őstag
Na potyognak végre az 5-9 eth-es rewardok blokkonként. Ideje volt már.
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Hát ha kihal akkor majd elsüllyed, nem kell erre népszavazást kiírni
-
-
Na akkor megnyílt a móka, Chia topik
-
2thletme2day
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Nem vagyok matematikus viszont...
Eladott ethért kapott összeg - a kártya vételára >= 0. Ebből a képletből jött ki a matek és az, hogy a kártya vételára már visszajött.
Jó áron jutottam hozzá anno még októberben a kártyához. Azt sajnálom, hogy január elején kezdtem el csak a bányászattal foglalkozni.
-
echterion
nagyúr
válasz
szazbolha
üzenetére
Kicsit nehéz elválasztani a többitől, összefolyik a kettő kitárgyalása itt. Szerintem mindenkinek könnyebb lenne az egyes témák követése, ha külön csatornákon menne, elvégre tök más hardverekkel, elvek mentén történik a két tevékenység, kvázi semmi közük nincs egymáshoz.
-
Szerpentin
csendes tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Részemről lehet másik topic ha túl sok a többieknek.
hpoolal óvatosan, nem hivatalos és ahogy olvastam szükséges megadnod a privát kulcsodat. medium.com oldalon egy csávó írt egy guidet róla, de csak saját felelősségre, újraplotolás kell hozzá.
"A plottolási sebességet korlátozták, és korlátozni is fogják (1 fázis x idő, teljes plott y idő),"
ezt hol olvastad? -
szazbolha
addikt
Ha megjelenik egy coin és azzal kapcsolatban felmerülnek a kezdeti kérdések és megbeszélések akkor azoknak is új topic lesz nyitva?
Szerintem hamar lecseng ez a CHIA ügy.
1. belátjuk hogy kicsik vagyunk, 2 könnyű üzemeltetni.
*/*/*/Más:
A plottolási sebességet korlátozták, és korlátozni is fogják (1 fázis x idő, teljes plott y idő), hogy a csalásokat elkerüljék. Ez lehet, hogy hatással van az átlagos bányászra is. Feltételezem rengeteg felesleges műveletet végzünk el.
Még egy fekete pont a chianak. -
-
-
Srácok, ennek a chiás hdd miningnak nem kéne egy friss topik? mármint engem nem zavar csak mégis egy helyen lenne róla az összes infó.
-
-
szazbolha
addikt
-
kzkz
őstag
Elég fura, hogy ezen a legnagyobb a hűtőborda (3,5 slot), itt még nem sajnálták az alura és a rézre a pénzt, de a hűtőpadra már igen?
Elég lenne az Arctic 6W/mK-s lapja vagy kell mindenképp a Thermal Grizzly Minus 8-as 8W/mK-s lap?Tudom, hogy vannak még ennél is jobbak, de azok nem kaphatók itthon, csak hónapok múlva lenne belőle valami...
-
BeZol
őstag
Nyugi, a gigabyte gaming oc és vision oc 3080-asok is ilyenek.
Minőségi hőpadcsere megoldja, és ha úgy érzed még a backplate-hez is tehetsz, de ahogy én olvastam oda "nem muszáj".Nálam volt EVGA FTW3 Ultra Gaming 3080, az +1500 mem (88 +/- 2fokos memóriával) 102,75 MH/s 219-221W-ot tudott.
Most van nálam egy Zotac AMP Holo 3080-as, ezt most +1400-on teszteltem, eddig 0% rejected, esélyesen tudhat többet és itt így 96 +/- 2fok a memória 101,73 MH/s 231W, viszont 20 óra elteltével a kártya fölé hajolva olyan szagot érezni, mint amikor hegeszt vki. Utánaolvastam, elvileg olvad a hőpad és azt érezni
, visszavettem +0-ra ami 90-92fokot takar, egyből elmúlt az "illat", esélyesen 96 fok körül "olvadó" hőpad lehet alatta. Jobban nem jártam utána, viszont +0-án ugye csak 87,48MH/s 
Ami volt nálam gigabyte vision OC 3080-as, az 4-5 nap leforgása alatt a +600 104fokról le kellett vigyem -1000-re, és még ott is 110fok volt, a gyakorlati MH/s pedig 75-76MH/s között ingázott (amúgy talán 79,5 kellett volna legyen, de throttlingoltatta magát gpu-órajelben). Több mint szánalmas, de ugye hőpaddal orvosolható a dolog és akkor ezek is tudnak EVGA FTW3 Ultra szintű hőmérsékletet.
Még érkezik egy Rog Strix OC White 3080-as, arra kíváncsi leszek még
Ha bányászrigbe 3080-asokat vennék, gigabyte gaming oc-kat vásárolnék (általában a legolcsóbbak + nincs rajtuk garimatricra) és hőpadolnám őket, mert még mindig olcsóbbra jön ki, mint egy minőségi 3080-as.
-
Dare2Live
félisten
Amiket én olvastam giga az egyik hanem legproblémásabb/szarabb pad vonalon, vszeg ott lesz a gond. Ha szar a pad akkor hiába csinálsz bármit, nem tudja átadni rendesen bordának a hőt ekkora venti se segít rajta.
pl 58 mellett ha memet +800re rakod mi történik? Semmi, PL korlátoz gondolom.
-
szazbolha
addikt
CHIA érdeklődők: Kérem csekkoljátok le.
Úgy tűnik találtam egy kínai Chia poolt, pár napja működik: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Fuji 35 1.4 R - még 1 év fotoplus gari
- Sigma 18-50 Sony E
- Viltrox 50mm F2 (Sony E bajonett) csak kibontott, fotoplus vásárlás. Gépen nem volt.
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Bomba ár! Asus BR1100F Convertible - Intel N6000 I 8GB I 128SSD I 11,6" Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

max akkor ha nagyon drágán vetted.