Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Adiking
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy tudok CFX-et (Conflux Network) venni, külföldi útmutatók kifogtak rajtam a szegényes angol tudásom miatt.
-
kenwood
veterán
Nezegettem az izmosabb ventiket az Ebayen,beleakadtam egy 4.8A, 7000 rpm peldanyba.
[kép]
Meg akartam nezni, mennyi lenne a szallitas 6 darabra,es valahogy sikerult megrendelni
Itt van a cucc, bar fogalmam sincs mit fogok csinalni vele, mivel ezek egyertelmuen data center (vagy garazs,sufni) cuccok. Egy sima 120-as ventibe belenyulsz,es eltorik a lapat, ennel szeretem viheted zacskoban a balesetire azt ami maradt az ujjadbol
A hangja olyan,mint amikor egy AN 225 felszall.
DC-m nincs,garazsom se, a sufniba meg max a ventiket mernem kirakni,de vgakat biztos nem.Igazabol a kerdesem az lenne, hogy amig bohockodok vele, erdemes figyelni valamire?
Elbirjak ezt az alaplapok ?
Vagy mondjuk egy ilyenre ha hatot radugok, nem lehet gond ? 6x4.8 az mar majdnem 30 amper. -
Igen, ez is egy remek megoldás. És viszonylag az egyik leg helytakarékosabb is.
Viszont a piros hátterű képen linkeltet nem láttam még soha.
-
kzkz
őstag
Hát ha én nekiállnék keretnek, (és nem lettem volna lusta, mert vettem egyet), akkor fentről kettesével egymásnak háttal belógatnám a kártyákat (úgy, hogy a monitorkimenetek felfelé néznek), ebből a párosból hármat vagy négyet egymás mellé tennék, majd mindegyik páros alá 1-1 ventit.
Ehhez is kevesebb anyag kell talán, kevesebb venti, nem kell riser tartó se, a tápcsatik közel vannak az alul lévő táphoz, a párban lévő VGA-k meg friss levegőt tudnak szívni direktben oldalról is, azon kívül, hogy a lenti ventik felfelé fújják a hideg levegőt.
Kb. mint itt a képen (csak magasabb és keskenyebb lenne), de a VGA-k 90 fokkal elforgatva az Y tengely körül:

Lehet, hogy a meglévő keretemet elforgatva is megvalósítható ez...
-
@Dare2Live és akik a hűtés miatt aggódnak, engedjétek meg, hogy hozzászóljak.
3 éve gyártom a kereteket és sok verziót átgondoltunk, illetve sokat próbáltunk, tapasztaltunk. A fejlesztésben nem csak én voltam benne műszaki informatikusként, hanem 2 másik hivatásos informatikus, akik bányásznak. Többféle próba volt a térközökre és mindenre. Mindent átgondoltunk.
Pár érdekesség:
- A blower kártyák (más megnevezésben referencia hűtősök) előre fújnak. Tehát ott tolni nem tudna a venti, csak szívni. (Ezt viszont próbáltuk és nagyon lecsökken a venti élettartama, mert elfolyik a hővezető zsír belőle, aztán megszorul.)
- Volt olyan vevő, aki előre és hátra is kért venti lyukakat, mert tolni és húzni is szeretné a levegőt - neki fúrtam előre is lyukakat. (Tehát a keretre előre is lehet rögzíteni, aki szeretné így megoldani.
)
- Személyesen tanulmányoztam a "vérprofi", "gyári" kínai kereteket: egyszerűen amiatt van elöl a ventilátor, mert így lehet a legkevesebb anyagból kihozni a keretet. Semmi más előnyét nem fedeztem fel. (De ugye az én keretem elöl és hátul is lehetőséget ad a ventik rögzítésére. Tehát nincs ezzel gond.)
Eddig a legjobb tanácsot egy klímaszerelő adta, ami egy merőben új keretre adott ötletet. Ha azzal elkészülök, akkor bekerül a kínálatba. Itt nem szeretném elmondani a koncepciót, ameddig meg nem valósítom. Hűtés szempontjából az valóban effektívebb lesz.
Annyit még engedjetek meg a végére, hogy elmondjam: minden vevőm egyéni igényét meghallgatom, megbeszélem és aki kéri, annak úgy alakítom át, ahogy kérik. Ez a jövőben is így lesz, tehát forduljatok hozzám bizalommal bármilyen kérssel. Ha másmilyen keret kell, ha elölre kell a venti stb. elkészítem.
Üdv, Robi -
prmcsk
addikt
válasz
sittes79
üzenetére
Koncepció kérdése, hogy mit tartunk rossznak. Azt kéne konkretizálni, hogy a gyári kártyák a házból eleve kifele fújnak e ? Ha igen, akkor a "drobi" kerettel mi a baj, hiszen, ha előre átfújósan teszel ventit, az pont a kifelé jövő levegő ellen dolgozik.
Ha hátra és elszívásra (ahogyan van), akkor marad a gyári kifújás + a kártyák körül kialakult + hő is elszívva...Én minden keretemnél ezt alkalmazom és nem most kezdtem. Huzatirányba fújatva, tökéletesen üzemel ez a módszer.
Az elhelyezést szerintem kártyája is válogatja...
-
Kornel213
tag
Sziasztok!
Sikeresen beüzemeltem egy 3060-ast a 470.05-ös driverrel. Viszont mellette nem akar más kártya működni. Egy 1060-as és egy 1070-esre is 43-as hiba kódot ír.
DDU-val már vagy 4-szer újratelepítettem a drivert, de ugyanaz, próbáltam régi driverrel azzal is 43-as kód. PCI slot csere is volt, kivezettem őket riserrel de úgy se működtek.
Előtte a 2 kártya hibátlanul ment, tuti valami szoftveres hiba lehet.
Neten amiket találtam a 43-as hiba kódra megcsináltam, de semmi nem segített.
Esetleg tapasztalt valaki hasonlót?
-
oZone762
tag
Eleje: ahol a VGA kábel kijön. Ha megnézem hol forró a vga, az kb a pci csatlakozó feletti rész. Így a ventilátoraid szerintem túl messze vannak a hűtendő résztől.
-
mihione
őstag
Megvolt az atallas etherminera.Most itt a shareket hogy kell ertelmezni?Mindig csak az elmult 10 percre vonatkozoan irja?
Trexen belul accepted 355 volt reggel mikor neztem.
Masik hogy nektek a napi eth termelesi becsles mennyi ido utan allt be stabilra?Elvileg itt a nagyobb hashrate miatt stabilabb a hozam,nincsen benne akkora ingazas -+-ban mint a kisebb 2 miners poolon.
-
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
@oZone762:
"- elöl ott vannak a saját ventillátorok."
Mi a hátul és mi az elöl? Nekem a hátul a backplate, az elöl a kártya ventillátorai. Jelenleg oldalról fúj a venti. De így már értem a kérdést. Neked az elöl a HDMI csatlakozó oldali befújás.
Dare2Live:
"Ami sok szempontból se szerencsés darab."
Tudsz képen mutatni olyan riget, ami a legjobb? Lehetőségem van aluprofilból csinálni bármit, gondolkodtam már rajta. -
Dare2Live
félisten
válasz
Hohocali
üzenetére
Nálam egy 140es venti fúj direkt backplatera. Most 26C van a szobában (mindjárt szellőztetek) így junc temp 94Cs. Ha nem lenne rajta blackplate venti 26Cs szobánál 102C körül lenne. Viszont nyáron a 26C teljesen tlagos a szobámban szóval majd kell borda vagy még nem tudom, nem akarom 100C felett járatni.
@oZone762: Sztem a rigkerete drobitól van vagy az a konstrukció. Ami sok szempontból se szerencsés darab.
más: kétoldalas hővezető ragasztót (tape)nál vkinek tapasztalata? Ha ebay/bagood/aliról rendelem lassan meg kell rendelni, hogy ideérjen 2hónapon belűl.
-
aradebil2
senior tag
A legújabb NVidia Windows drivert felrakva (461.92) egy pöppet beesett a hashrate-m (59.8-ről 58.5-re). Tapasztalt más hasonlót?
-
kenwood
veterán
válasz
fasyrt
üzenetére
Engem ez mondjuk semmirol nem gyozott meg. Szerintem mindenki osszetenne a ket kezet,ha a forrasztas elfaradasa lenne a fo halalozasi oka a videokartyaknak..
Talan az egyetlen hiba,amit meg itthon is lehet javittatni.
En is szivesebben nezem a dashboardot,ha semmi nem piros,annak meg foleg orulok,ha nincs throttling.
Azt viszont erdemes figyelembe venni, hogy a csavaron talalhato matrica visszaragasztasa nem nagy mutatvany,de ez nem jelenti azt,hogy nem fogjak eszrevenni a kulso beavatkzoast,ha esetleg gariztatni kell a kartyat.
Ha csinalsz is barmit, azt mindenkepp szoftveresen errdemes,a thermal pad csereje eleg peldaul vekony jeg. -
Pietrosz
addikt
Próbálgatom az Octopust a 3060-al. 45-46MH/s körül kapar 135W-al, ami már majdnem annyi mint az ETH profitban. Cserébe elvileg mehet riserre is, nincs driver gond, stb. Elgondolkodtató
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Kártya helyzete (140 mm-es venti):

Volt rajta 4db 20+ éves kis borda, nem hiszem, hogy sokat zavartak. Kiindulási paraméterek: környezet:20,5 junction:92 fan:1970.
Feltettem új bordákat (10mm magasak):
Hát, sokminden nem történt.
-2 fokot módosított (vagy a ventit csökkentettem 1800-ra, és maradt a 92fok). Ha odafogtam egy ventit (Arctic boinix 120 kb. 60-80%-on), akkor -4 lett. Ha egy másikat fogtam oda (Logilink model fan 103 100%-on), akkor -6 lett.
Egyelőre most venti nélkül van, ki kell találnom egy távtartót neki. Mérés után tettem még 2db bordát a videó kimenet felé (2x2 borda), mert ott meleg volt a hátlap, meg kissé szélárnyékban is van. A hátlap többi része nagyrészt langyos, nem hiszem, hogy azok bordázása túl sokat segítene.
A hőfokok jelenleg:
A junction 88-90 között ugrál most (bukóra van nyitva az ablak, kb. 18 fok lehet). -
fireman123
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
"Power limit is elég 80-85%-ra.".....nálam az 1070ti 60%-on is ugyanannyit hessel mint 80-on, azaz a power emelés nem jár hash növekedéssel, viszont nyilván jóval kevesebbet fogyaszt....valszeg így lehet 1070nél is, nem sokban különbözik. Nálam az OC amíg windowson voltam: 60%, core 0, mem +600, ezzel 31,5 MH/S
-
Zizi123
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Felraktam a 470.05-ot, es valoban kulon jelent meg a 2 kartya.
Koszonom a segitseget.Mostmar csak azzal a problemaval kuzdok, hogy barmit, szoszerint barmit csinalok 26Mh fole nem megy a kartya.
Konkretan ha hozzanyulok, akkor az csak csokkenni tud. Meg ha +memoria orajelet adok neki akkor is. Probaltam powerlimittel, es anelkul... memoria + orajellel, GPU - es + orajellel, konkretan nincs olyan verzio, amit nem probaltam volna es az eredmeny mindig kevesebb lett...
A masik furcsasag, hogy a konnektoros fogyasztasmero eddig 185W-ot mutatott az egesz PC konfiguraciora PC + 27" Monitor + 2070 Super, ami banyaszik.
Most 230 tehat +45W a 26MH-el banyaszo 1070
Ahhoz kepest, hogy a Gminer 129W-ot mond ra, egesz jo. -
3800+
őstag
válasz
kenwood
üzenetére
Hat csak sejtem. Ez a hofok dolog nalam is elvi kerdes, szeretem ha huvosek a dolgok... sör, fröccs, gpu memtemp...
mi az a hofok ami tartosan okes?Az 580 egy bga-s kartya win alatt 29et kihuztam belole de hive os alatt nem sikerul... nem is akarom nagyon kinozni azt sem. De köszi a tippet a ref értékkel még megpróbálkozom.
-
Aby_2014
aktív tag
Azt jól gondlom, hogy coinbase tel. applikáció segítségével tudok majd vásárolni pl Alzáról?
-
Puffocska
tag
válasz
aerosmith
üzenetére
Én azt tervezem, hogy hővezető ragasztóval oldom meg a kérdést, tekintve, hogy vízszintesen fekszik, mozgatni nem fogom, ennyinek elegendőnek kellene lennie. A kérdés, hogy teljesen passzív legyen vagy véneivel együtt, esetleg hőcső is kell hozzá. Igaz nekem giga rx 580 aorus, nem rtx, de ez gyakorlatilag mindegy ebből a szempontból.
-
ImpersonatoR
addikt
Csak nekem vált át Octopus-ra az NH mostanában?
Legalább is a gyengébb videokártyákon.
Érdemes kikapcsolni és csak a DaggerHashimoto -t megtartani ? -
koko52
nagyúr
Ismerősnek lövök be gépet. Ethermine oldalán mennyi idő múlva látszik a gépe, ha beütöm a wallet címet a mining address keresőbe? Mert a Phoenix fut már, de nem látom ethermineon.
-
q765
tag
Frozen és a többiek, akik segítettek Padozásba.
Egy 3080as MSI triót átpadoztam. 104fokról 90 fok körül tartja magát. 12W/mKAmiért irok, az az X trio párnaszükséglete.
1mm- 5*10cm
1,5mm 5*10cm
3mm 5* 10cm.
(SMD elkókhoz 2mm pad kell. KB 1cm*15cm. Forrasztás oldalon nincs alattuk 3mm pad a hátlapnál. Azt csere erejével a régiekből ki lehet pótolni. Elkók fenntről is hűtve vannak.Korábban kérdeztem, de senki nem tudott pontos adatot mondani.
Hátha más hasznát veszi. -
fireman123
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
-
-
Pioneer
őstag
Eth bányászásra melyik az optimálisabb? RTX 3060 12GB vagy RTX 3060 Ti 8GB
Mennyivel tudnak ezek túrni? -
sakto
őstag
Sziasztok!
Melyik értékkel lehet a legjobban csökkenteni a VGA-k hőtermelését? -
Zizi123
senior tag
válasz
demmer123
üzenetére
Ezt ertem, csak az MSI Afterburner csak a 2070-et latja, igy nem tudom alligatni a 1070-et.
Amikor GPU-t valtok, akkor van az integralt Intel, es a 2070, sehol nincs a 1070.
Ha futtatom a gminert, es banyaszok, akkor viszont az latja a 2 GPU-t, es hasznalja is.
A poolon is latszik, a 2 kartya teljesitmenye. -
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Szereztem kolcson Nvidia 1070-et.
Eddig 1 kartyaval banyasztam 1db 2070 Super-rel, amit MSI Afterburner-el lottem be 43MH-re. Most melleraktam a 1070-et USB Riser-el, ezt amr nem fogom tudni AB-rel optimalizalni?
Igy csak 26MH-el csakanyol.
Van erre valami tuti megoldas? -
2thletme2day
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Elég csak ugyanaz a fázis. A nem azonos kismegszakító nem okozhatna problémát. Nálam nem is okoz.
-
törölt tag
válasz
aerosmith
üzenetére
Annyiban módosítanám amit írtál, hogy nem fog feltétlenül szívni a wifivel, de akár szívhat is vele.
Nekem 6 gépem wifiről megy, soha nem volt semmi gond velük. Egyedül azt nem szeretik az USB-s wifi vevőim, ha USB3-as portba rakom őket. USB2-es portban hibátlanul megy mindegyik.
Invalid Shares: 0%
Stale Shares: 0-2% -
oZone762
tag
Megnéztem a NH oldalát:
-Coinbase-re küldés: free (elvileg 0.0005 BTC a limit, de most nem enged csak 0.001 BTC-től)
-EUR bankszámlára küldés: free (min limit 10 EUR)
-BTC to EUR eladás:
From 25 EUR (min) to 100 EUR: 1.45 EUR
From 100 EUR: 1.45%Szóval a BTC eladáson buksz, ezért a legoptimálisabb a Coinbase pro 0,5% eladási díja
-
mihione
őstag
-
mihione
őstag
Hali!Ma jon ossze a 0.05 eth 2minersen es kiprobalnam az ethermine pooljat,jelenleg ezzel a batchel fut a trex:
t-rex.exe -a ethash -o stratum+tcp://eth.2miners.com:2020 -u YOUR_WALLET_ADDRESS -w RIG_ID -p x pauseEzt kene atirni a batban erre?
eth.2miners.com:2020 ---> eu1.ethermine.org:4444Vagy van meg valami mas is?
-
warcat
veterán
válasz
demmer123
üzenetére
Már említettük többször coinbase pro-t, az oda átrakást nem szabad kihagyni!
Belépési adatok ugyanazok, az átpakolás oda-vissza ingyenes és instant, és a max fee 0.5%A nicehashról kiutalható minimum 0.0005 BTC eladási díja így most kb 0.12€, azt hiszem ennyi extra gombnyomást megér a dolog..
Kussolnak róla, mert hatalmasat szakítanak a kispályás bányászokról.
https://pro.coinbase.com/
-
aerosmith
őstag
válasz
batmun
üzenetére
Szomszéd átállította a saját wifijének a frenvenciáját a tiéd közelébe. Vagy jött egy újabb router.
Valaki tartósan ventillátort vagy kávédarálót, csiszológépet üzemeltet ugyanazon az áramhálózaton.
Be van kapcsolva power saving mode a wifi stickre.
Újabb driver lett a stickhez feltéve.
Windowst használsz amivel amúgyis bármikor bármi előfordulhat.
Valakit lehallgat a rendőrség és a lehallgató eszköz blokkolja a wifit.
Újabb eszközök lettek wifin csatlakoztatva a routerhez amik elviszik a sávszélt vagy leterhelik az eszközt, és nincs QOS deviniálva a routeren a rignek.
Kiemelt napszéltevékenység miatt a föld mágneses mezeje torzul és bezavar a wifi eszköznek.Így pár perc alatt csak ennyit tudtam felsorolni hogy mi mehet tönkre a wifivel és még akad bőven.
-
kenwood
veterán
válasz
batmun
üzenetére
Wifinel nincs olyan, hogy semmi nem valtozott.
Hacsak nem egy tanyan van a rig, ahol kilometeres korzetben semmilyen eszkoz nem hasznalja a 2.4/5ghz frekiket.
Ha van normalis wifi stick,es router,access point is megfelelo helyen van, akkor akar online jatekra, vagy voip callra is tokeletesen alkalmas a wifi.
Azoknak pedig sokkal alacsonyabb az ingerkuszobuk,mint a banyaszatnak. -
-
sanzi89
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Ismerősnek a rig-je kb. 2 méter vezetékkel van összekötve egy TP-Link TL-WA901ND Access Point-tal, és az Access Point vezeték nélkül csatlakozik a WiFi routerre, még én raktam neki össze kb. fél éve, hibátlan elmondása szerint.
Csak LAN-nal ellátott TV, nyomtató, stb. esetén már évek óta használok ilyen Access Point-tot, és mindehol jól üzemel. -
oZone762
tag
A topicot olvasva Nicehash-ről a pénzkivétel legoptimálisabb módja a Nicehash -> Coinbase -> Revolut -> bankszámla (erste, szarul vált). A kérdésem, hogy tényleg szükség van ennyi lépésre? Hol mennyit bukik az ember? A Nicehash eurowallet nem használható átváltásra és bankszámla küldésre?
-
aerosmith
őstag
válasz
batmun
üzenetére
Wifivel folyamatosan szívni fogsz.
Latency és dropok miatt magas lesz a Stale Shares értéked ergo kevesebb pénz jön majd be.
Dummy semmit se fog megoldani.
Ha egy 100-150cm USB hosszabbítóval távolabb viszed a wifi sticket akkor javulhat de így is fogsz pénzt veszteni. 2 riget raktam át wifiről UTPre emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Subaru topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

)