Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Morph76
senior tag
Hello, kéne egy kis segítség.
Valaki találkozott már olyannal, hogy berakja az 5 risert az 5. 360ti-t és a gép se kép se hang. Egyik slotban sem megy. Nem ad képet a gép. Ha kiveszem és csak 4db van nincs semmi problémám... A deszka egy asus z390 prime. Köszönöm.
-
EQMontoya
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Btw letexik ebbol a cuccbol (pci-e eloszto) mukodo?
Nekem is volt, de akarmilyen slotba dugtam, nem latta a lap az ebbe dugok kartyakat, pedig az x79-en annyi pci-e sav van, hogy neha meg kell oket mozgatni, mert kulonben osszepeneszednek.
-
kenwood
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
H81 es P43 a ket chipset, Hiveos. Szerintem ennel azert altalanosabb jellegu a problema. Pont ezert nem akartam belemenni a reszletekbe.
Elsosorban mondjuk olyanok valaszat varom, akik talalkoztak mar a konkret problemaval,ertenek is a dologhoz. Nem csak vaktaban lovoldoznek.
Lassuk be, tul sok oka nem lehet egy ilyen konkret limitnek. Foleg,ha ha ket olyan lapon is jelentkezik,amik kozott van 5-10 ev difi. -
Laraxior
titán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Legalább eltelik 10-20 hsz, mire sikerül valamit felgöngyölíteni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sittes79
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
A tények makacs dolgok
-
tupacamaru
veterán
Nehogy tényeket írjatok le azért, csak ilyen fél dolgokból találja ki valaki hogy nálatok mi a baj.
kenwood Lehet hogy a CPU vagy a chipset nem kezel több PCIE sint, de ez csak spekuláció így.
-
GAbre
veterán
Valaki használ 2 kártyát?
Ha benn van 2 kártya.
A quadrós(vga) kimenetnél azt mondja nincs gpu.Bánya se tud menni így,azt mondja error.
Elérhető lesz az NVIDIA RTX Desktop Manager jobb klikkel.
De hiába kattintok rá,semmi.
Csak ha kiveszem 1ik kártyát,akkor indul desktop app. -
GabeE3e
tag
Ha Alternate-ről rendelne valaki, akkor ne előre utalást válasszatok, mert tapasztalataim szerint nincs lefoglalva a kártya a rendelést követően és simán eladják másnak aki rögtön fizet, neked meg az utalás 1-2nap mire odaér. Aztán kapsz egy emailt, hogy elfogyott. Aztán ha kéred pár nap múlva visszaküldik a pénzed , ha meg úgy döntesz vársz, ki tudja mikor lesz megint készlet belőle.
-
Dare2Live
félisten
ma reggel rápróbáltam binancere a ethash.poolbinance.com:8888 el is és hibátlanul megy átlag 40ms-es pingel és 0.9%nyi stale+rejectel. (reject persze 0)
más: fejlesztői 3060 unlockos driverral másnak se megy minerstat? Minerstat azért az alertingjével, statisztikáival nem volt rossz....
-
titetoyz
tag
alternate.de szállít jelenleg MO-ra?
ha nem, azon kívül van olyan német webshop ami igen? -
BeZol
őstag
válasz
ReFleXx
üzenetére
Jaaa, leesett, én csak a 3060-asra vonatkozóan írtam. Többi kártyához nem kell dummy.
Danex:
esélyesen azok, amiknál 3 pci-e slot van, Intelnél legalábbis így van.
Gondolom csak a drágább alaplapok tudják.Igen, 3060 a fő slotba (+ rákötni monitorra/tv-re vagy dummyzni), többi meg mehet riserre.
-
Danex
addikt
AMD oldalon melyik lap tud normálisan más PCIe csatlakozóba is x8-at tolni?
Nézem, B550, X570, de még az X590-nél is csak x4 lesz a második x16os csatlakozó ha van az 1-es csatiban már egy VGA.
Ha ha a 2db 6800 mellé néznék egy 3060-at, akkor azt csak a fő x16-ba tehetném és az AMD-k mehetnének riserre? -
Dr. O.K.
tag
Köszi! de nem igazán értem a hsz-t. én csak azt szeretném tudni, minden kártyába kell-e dummy. Csak bányászok a gépekkel, 2 rig (3x6800 xt és 2x3070 rtx (holnapra jön még 4)). Amúgy a bányász gépbe kártyánként elég a x1. Úgy tudom, csak akkor kell a nagyobb sávszél, ha az adott pci-e be osztót teszel.
-
BeZol
őstag
válasz
Dr. O.K.
üzenetére
Ha sima 3060-assal akarsz bányászni, akkor:
- kell a developer driver 470.05
- minden egyes 3060-asnak legalább pci-express 3.0 x8 sebesség
- és kijelzőre kell kötni a kártyát vagy dummy plug-ot teszel bele (nekem ugyanabba a kijelzőbe van dugva mindkét kártya és tökéletes)Praktikusan alaplapod kézkönyvét kell elolvasni mennyi x8 sávszéled marad, mert sok alaplapban a 2. pci-expressz már csak x4-et tud csak.
Nálam 3db pci-e alj van, és x8-x8-x4-et tud, praktikusan 2db 3060-ast tud kezelni, viszont amit néztem 3 alaplap amiben csak 2db pci-e alj volt, azok mindegyike x16-x4-et tudott csak, nem tudom ez mennyire általános jelenség.Az pedig, hogy néhány youtube videóban 3-4db RTX 3060-assal bányásznak, ahhoz már HEDT platformos alaplap kell (jó a régi X99 és talán X79 is), abból is a jobb fajták és talán a proci sem mindegy.
Jobban nem jártam utána
-
Puffocska
tag
válasz
madpapa
üzenetére
"For starters, the accelerator features a dual-slot design and passive cooling, so miners won't have to worry about heat." emiatt még inkább aggódnék, ha a mostani konfigba kellene berakni, hogy milyen hamar főne meg...persze gondolom a célcsoport inkább egy bányászfarm szerverei Kínában
-
Dare2Live
félisten
-
-
Dare2Live
félisten
Én este ahogy szoktam lefekvés elött kilöttem monitort... reggel meg nézem, hogy 3060 48 helyett 25öt hashelt.

Gyorsan rendeltem is egy dummyt aliról.@koko52: Megint vmi fejes (most Powell, kb 1hónapja Yellen) beszólt, hogy BTC nem jó mert őőő nem stabil. BTC meg húzta többit. Minden hónapban van egy ilyen.
Ezek a bánya karik amennyiért adni akarják őket egy vicc. Drága, szarul fogyaszt, nem továbbértékesíthető.
Ami egy eszement kihagyott ziccer, hogy only SH256 és only ETHASHra nem gyárt AMD/NV ASICot. MIndenük adott hozzá. -
Dr. O.K.
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nekem a IoIminer csinálta ezt reggel, de 3 kártyával. Széthullott a picsába az egész és beakadt rebootban és fagyás. Szerencsére fél órát állt csak. Manuálisan táp ki, bekapcs. Indul, azóta megy rendben, bár már tegnap hülyéskedett, random egyik kártyának felezte, negyedelte a hash-át. Azt hittem túl vannak húzva állítgattam, majd risert cseréltem, aztán rájöttem, hogy simán újra rámentek a beállításokra és helyrejön. Ha ma is csinálja, váltok phoenixre. Sajnos a pool csak ezt a kettőt engedi, ha tovább tart a gond, akkor pool csere lesz a vége. Méghogy a linuxos rendszerek hetekig mennek gond nélkül!

-
madpapa
senior tag
Micsoda kilátások [link] .
-
echterion
nagyúr
válasz
RockHaRD
üzenetére
Hehe, nekem is ma éjjel volt kiutalás nano-ról, megjelent Exodus-on, most épp 168 dodót ér. Kíváncsi leszek, mennyibe fáj majd tovább küldeni, mert ahogy nézem, innen nincs kiutalás. Gondolom, csinálnom kellene egy coisbase account-ot erre, de akkor majd inkább érdemes lesz oda kapirgálni közvetlen.
-
EQMontoya
veterán
Mai WTF esemeny is megtortent.
6800 XT-m egyszercsak nem banyaszott tovabb, ujraindulgatott a phoenix miner.
Gep latta, de a miner nem.Gepet is ujrainditottam, semmi.
Mar kezdtem azt hinni, hogy meghalt az egy hetes kartyam.
De az OS tovabbra is latta, szoval elinditottam ujra a teamredet. Amivel azota is megy, koszoni.
Na ez vajon mi a fene lehet, hogy egy miner egyszercsak nem mukodik tovabb egy kartyaval?
-
RockHaRD
addikt
Ilyenkor este szépen gyorsan történnek a dolgok. 3 perc leforgása alatt az történt, h a szemem előtt elértem nanopoolon a kifizetési minimumot, kiküldte coinbase-re, atvaltottam ott eurora, átküldtem revolutra, (ez konkrétan 1 mp alatt megérkezett,) és ott átvaltottam forintba.
-
Kiskokó
veterán
válasz
siemenss65
üzenetére
Ahogy látom már tárgytalan.
S17Pro nevű gép volt és akkor amikor még néztem 1650$ volt plusz vám + áfa gondolom.
De ahogy írta valaki feljebb, már csa S19 van az is Sold Out és 2500 helyett 5100$ volt az utolsó ára.... durva... akkor kellet volna kapcsolni és még "olcsón" megvenni...
Na mind1 -
mZoleee
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
így van.. nanopoolnál is van hogy 1-2 nap brutál jó, aztán jön 1-2 nap f*s... így "csalnak" a poolok

-
fireman123
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Majd elmúlik
, kiugró napok mindenhol lehetnek, ráadásul ezek csak becslések, utólag érdemes áttekinteni pl. 1 hónapot, hogy a valóságban mennyi db coin jött ki,...nem dollár mert az árfolyam mindig változik, és ha később magasabban adod el akkor is más a leányzó fekvése -
Hzsolt11
tag
Mondanátok egy jó hangolást egy 5500 XT hez?

-
Danex
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Képernyős VGA-ra nekem 6-7xx körül rémlik, hwinfo akadás nálam is volt, de azt nem tartom érvágásnak
, phoenix-et majd lehet megpróbálom akkor megint, bár most elég betonstabil a rendszer, 2 kártyával 0.1mhs ingadozás van.
Az lenne jó, ha a minerrel be tudnám konfigolni a kártyák tuningját teljesen, hogy ha fagy a radeon szoftver ne elszállt powerlimittel üzemeljenek. -
EQMontoya
veterán
Brutal modon porog ma a banya.
282MH/s-em van osszesen, ekkora szamot szerintem meg nem lattam:
0.01995ETH/day (35.49 USD) -
válasz
SzlobiG
üzenetére
Finomítottam rajta 0.618 fesz 1150Mhz GPU freki így 133W fogyi mellett 63MH/s. Ez így nagyon frankó kb azt tudja mint a másik kettő 3070.
Viszont vissza tértem Phoenixre, teamredminer nem jön be, hiába hangolja be magát van ahol böngészés közbe így is megakad vagy ha pl indítok egy GPU-z-t. PHoenix meg 2-es intensytin hibátlan a böngészés.
-
mZoleee
senior tag
az asic-ek más algoritmus alapján bányásznak mint a vga-k.
Ez amit belinkeltél példának, ez btcre volt jó egy időben, de annak az algoritmusán annyit változtattak azóta, hogy ezekkel a régi dögökkel nem nagyon tudsz mit kezdeni már...
de nem úgy kell vele kalkulálni, hogy 5x többet eszik akkor tuti 5x többet is hoz
-
-
sakto
őstag
És tényleg mit érdemes ezekből megvenni?
asic
Tudnátok linkelni 1-2 típust -
GAbre
veterán
válasz
mZoleee
üzenetére
Én csak belinkeltem 1et példának.
De mondjuk olyan 1000w-ot fogyasztva,ha számolok,akár csak 1 Th/s.
Az is sokszorosa a 200W-os rtx 3080 100Mh/s-nek.
Szóval 5x több áramot eszik,de nem "csak" 5x többet is bányászik a masina.
Akkor nem tudom milyen 1 gombóc fagyiról beszélünk. -
GAbre
veterán
Valaki próbált már ilyen direkt bányászgépeket?
Láttam 1 linuxos gépet,és kíváncsi vagyok tényleg olyan jól működik-e.
Pl: [link] -
BeZol
őstag
válasz
sittes79
üzenetére
71% Powerlimit
+1425 memória
gpu-clock szimplán lehúzva amennyire csak lehet
kb. 856mV 1150MHz környékére ha belövöd, akkor még +0,15MH/s-t nyersz ahhoz képest mintha nem nyúlnál a görbéhez.1450MHz-es memóriánál én már 2 órán belül 1 rejectedet kaptam, 1425-nél pedig még nem.
Hozzátenném, hogy egy 3dmark time spy alatt még +1200-as memóriánál is volt néha artifact, szóval "csoda" h stabil +1425-ön.
A fenti beállításokkal 50.06MH/s-t tud nálam a 3060.
#0 az elsődleges kijelzőmön van (ez szokott lemenni 47 környékére netezés közben)
#1 az elsődleges kijelzőmön van kiterjesztett asztalként a monitor másik dugójába bedugva

Dummy dugóval még lehet benne vmi pici plussz.
-
Dare2Live
félisten
válasz
sittes79
üzenetére
én 1hja raktam be ez alapján:
PL 67 CC-502 mem +1200. Így 47.5et tud.mem 1400nál 40perc után volt egy reject. pedig az már ~49MH.
most dogoznom kell, de ma még biztos finomhamgolom. tippre kb 48MH @120watt lesz a stabilszerk: Ja nekem most ez hajtja a monitort is amiatt lesz a reject
-
sittes79
addikt
Valaki dobna egy 3060ra msi afterburner kb beallitast? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én nyomhatom a süketelést 

Na mind1
Nem is tudom mikor olvastam utoljára olyan hírt, hogy valaki solo miningolva megoldott volna egy blokkot... talán 2016 körül.