Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Hohocali #84435 üzenetére
Tudni nem, de sejteni igen.. mikor mar auto aron mentek a hasznalt vga-k, es a fodrasz marcsi is shitcoinba akart fektetni..
DKJ szamitas stimmel. Erdekesseg: [link]
,,
A beruházásod 1,5-2 millió forint. Amikor ezt beruházásra költöd, lemondasz a pénzzel elérhető hozamokról is. Ha infláció felett 3%-ot hoz a pénzed, a tőkeköltséged évente 45-60 ezer forint. Vagyis ennyi mínusszal indulsz évente a napelemes rendszerrel." 2015-os cikk.
Ezt ki lehet vetiteni autora, lakasra, vga-ra barmire.
Akkor se volt a vilag bizniCe a napelem..most meg plane. -
Kiskokó
veterán
válasz
Hohocali #84423 üzenetére
Szerintem ott megy el a story, hogy úgy kellene kezdeni :
Már bőven plusszos maradék VGA-kkal (amik kidolgozták az áruk) és amúgy is felrakott napelemmel (ami már pluszos vagy 0-ás) , tényleg 0 ft bekerülési költséggel történő bányászásról van szó!
Én legalább is ezért bányászok, mint vegyem a coint... ha megy is mind1 (max nem lesz semmi a coinból) de ha nem bányászok, az esélyt se adom meg rá, a napelemes áram meg kuka.
Szerintem ezt a ki , hogy, miért, megéri nem éri dolgot ezzel le is lehet zárni.Aki ebben talál fogást, hogy "Dee miiiéért bányáászol???" azzal valami baj van.
-
Frozen
addikt
válasz
Hohocali #84419 üzenetére
Ebben igazad van annak idején amikor még belinkeltem akkor nyereséges is volt, sőt hozam elég sokáig volt is igaz nem annyi mintha eth- bányászna az ember. Viszont a rigekben a procit egy minimális órajelen lehetet ketyegetni amivel egy kis plusz bevétel volt ebből is indult ki az egész . Csak páran átestek a ló túloldalára és vásárolni kezdték a több profitot termelő amd procikat,hogy elég hamar kijön az ára voltak akik kimondottan ilyen konfigokat raktak össze. Cserébe a diff szépen elszállt és a nyereségnek is lőttek.
Annak idején ezzel is kb az első hónapban viszonylag jól lehetet keresni még aki az első 2 hét után szállt be is tudott kaszálni.
A másik dolog ez már egy kicsit régebben volt akkor még nem voltak ilyen energia árak , az elmúlt időszakban kb dupla annyiba kerül a kW ára ami nagyon sok mindent megváltoztat.
A "coin vásárlok nem felejtik el.... Az,hogy most ki mit bányászik az egy dolog de kb senki nem tudja mi lesz a befutó és mi fog egy nagyott menni. Szóval maga a bányászattal is mellé lehet lőni. Az hogy mindenből kaparsz egy keveset akkor ennyi erővel mindenből is lehet venni egy keveset kategoria.
A lényeg ,hogy azért nem éri meg túrni mert az áram ára+ a hardwer ára amennyiért megveszed (használtan újonan) kb 1 hónap alatt többet veszítesz rajta mintha mondjuk vettél volna ebből az 1 havi áramdíjból és a hardwer ára amennyit esik mondjuk kb 1-2 coint... addig a kártyával lehet kiszenvedsz kb 0,2 coint.... A fenti coint Rethereum pl 0,20 centes áron megy. Nekem egy 3070 el kb 0,4 coin jött ki /24 óra becslésre 1-2 órát ment 120watt fogyasztással nálunk 43 cent/1kw durván 1 nap alatt kb elfogy 2-3kW környéke ami kb 1,2euro nagyvonalakban ebből kb 5-6 db coint lehetne venni. Nem számoltam bele ,hogy meleg van és mit kap a hardwer ,az amortizációt stb.....
Akinek ingyen van az áram sincs ingyen mert a napelemre is ki kellett perkálni a pénzt mikor telepítették ennek is van egy karbantartási igénye ami további költség. Szóval az az ugynevezet ingyen van majd lesz valamikor ha vissszajött a betolt összeg. De még ilyen esetben is "ingyen van" is veszteséges a szekér ergo még te fizetsz rá hogy tudj bármit túrni. Kb van 10 géped akkor az a 10-20 cent *10 géppel az már 1-2 euro naponta amiből szerintem egy éves átlagot nézve már elég szép dolgokat lehet venni. (2 euroval számolva akár 700 euro/ év az közel 0,5 eth ha így nézük.....) -
Frozen
addikt
válasz
Hohocali #84326 üzenetére
Igen ez igaz és tudom én is ,de jelen helyzetben annyi érme van hogy senki nem tudja melyik fog felfutni. Az eth nem egy top 100 as érméből lett.
Hogy kik turják öszintén? A hangárokban akiknek tele van ajtó támaszték géppel a polcok és lopják az áramot vagy valami hosszútáv szerzödésűk van.
Én azt nehezen hiszem,hogy most valaki vásárol pár kártyát elkezd túrni valamit és pont a sok coinból majd az fut fel. A kártya árából szerintem annyi érmét tudna akkor most venni amennyit 2-3 év alatt sem kaparna ki a hardwer. -
Frozen
addikt
válasz
Hohocali #84323 üzenetére
Az első 2 érmével tuti nem fázik rá senki. Max az aki a csúcson veszi és gyorsan el is adja mikor bezutyan az árfolyam.
Ahogy fogalmaztál lehet mind2 csinálni igazad van ,de fent írta hogy kártyákat akar venni mert neki nincs. Szóval te is leírtad hogy rizikós/necces igazolva azt amit mi írtunk... (nem is értem akkor most min megy a vita) Mégis milyen coint állnál neki túrni? Mennyi jönne belőle ki? Megnézted már a kalkulátorokat? Szerintem néz utánna előbb.
Jönnek ki az új kártyák folyamatosan lásd a 40xx szériát stb nemsokára itt egy újabb generáció mikor fog felfutni a kimunstrált kártya ára? Ahoz kellene egy olyan coin/érme ami nagyon profitos és pár hónap alatt kitermelje magát. Sokan regéltek itt az eth után ,hogy majd lesz pár hét /hónap műlva új ami majd jó lesz és ekkora biznisz nem fog eltünni. Látjuk igen van mit túrni csak olyan kevés a mennyiség ami viccnek is rossz a kalkulátorokkal megtudod nézni. Szóval túl sokat beinvesztálni most kártyákba tuti nem éri meg még ingyen áram mellett sem. Mert pl egy 3060 ti is kb 20-40 cent/nap.... 100-150ft /24 óra ennyiért kár járatni még a tápot is....
Jelenleg akár egy használt 3070 es kártya is kb 3-4 év alatt térülne meg full ingyen árammal. Ha valaki 4 év alatt nem költ egy egy új padozásra,pasztázásra süritet levegőre pénzt akkor az a kártya be is adja a kulcsot.... Ha maxon járatod ha nem,mivel 0-24 ben menne.... A 4 év alatt kb pedig lenne annyi érméd amit 50 euroba venne valaki most..... csak példák voltak... -
törölt tag
válasz
Hohocali #84184 üzenetére
"Amikor lefele megy a coin értéke, akkor megjelensz, amikor felfele, eltűnsz."
Ez amúgy nagyon egyszerű: Ilyenkor érdekesebb figyelni az embereket/kommenteket, és általában ilyenkor jönnek az ilyen "hobbis" kommentek, amire nehéz nem reagálni. De megígérem, bull marketben én leszek a legnagyobb bull.
"Tegyük fel másképp a kérdést: ha 3-4 év múlva 10x-ződik az árfolyam, akkor megéri?"
Nem, akkor sem érte meg nem eladni mindent legkésőbb szeptemberben, mert most legrosszabb esetben is legalább egy 20-50%-kal nagyobb bányád lehetne vagy ugyanakkora bányád és némi pénz, esetleg csak cash, amivel várakozó állásponton vagy, stb. Ráadásul ennél egyértelműbb, ennél könnyebb döntés, mint ami szeptemberben adódott több okból is, kb. soha nem lesz. Látom egyébként, hogy a topic-ból vannak olyan "nem adom el a kártyáimat, nem tudsz semmit" emberek, akik azóta is folyamatosan pakolják fel HA-ra, van akinek most is van kint, a leírás alapján veszteséggel."Emlékszem én még a szub 500 ETH jóslatodra..
"
Én is, és még mindig tartom. Időben van némi eltolódás, úgy néz ki, de ráérek.Bevallom, annak az atoms*ggretardált pénznyomtatásnak a következményeit, amit toltak, elég nehéz előre pontosan lefesteni dátumokkal, az ilyen extrém bear market rally-k ennek az eredménye. Még mindig túl sok kint a pénz... De az irány... Az arrafelé tart, mint 2019-2020-ban. Most nem március-április környékén indult, mint 2019-ben, hanem rögtön január elején, esélyes, hogy kb. 2 hónappal hamarabb is van vége (akkor június, most április). Érdemes ránézni, mi történt az év második felében és 2020 elején, a recesszió, ami felé tartunk, tökéletes is hozzá.
"Nem fog eltűnni a bánya."
Nem igazán ez volt mondjuk a kérdés, én leginkább ezt a "hobbi" dolgot vitattam, mert elég viccesen hangzik. Szerintem is lesz még bánya, a 2020-2021-es időszakhoz képest sokkal kisebb nyereséggel, erőlködéssel, némi kiábrándulással, fokozatos lemorzsálódással, más "hobbi" után néző emberekkel.
Ritkán idézek, de Nietzsche itt most nagyon passzol:
"Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man."
De jah, szinte biztos, hogy lesz "ez az új ETH, újraindul a bánya" narratíva, amin szépen lehet majd darálni. Mármint kereskedéssel főleg.fireman123: Tiszta sor, a racionalitás valahogy így fest.
-
xabolcs
őstag
válasz
Hohocali #83099 üzenetére
Szerintem se jo kozvetlenul okoskonnektorral aramtalanitani, szoval csak erdekessegnek irom, hogy most konvertaltam egy BlitzWolf BW-SHP10 (D/C 0521) konnektort Tasmota-ra.
-
válasz
Hohocali #83102 üzenetére
Háát.. valahol olvastam egy olyan megoldást, hogy a Win10-ben (vagy 11) benne lévő Night Mode-hoz igazított bizonyos scriptek lefutását…
Ha emlékezetem nem csal, akkor a Night Mode-t lehet napnyugta/keléshez társítani.. Persze nem tudom hogy logol-e bármit is ezzel kapcsolatban.
Nem vagyok Windows-os (csak ha nagyon muszáj), de ha csak lehet valami okosítást csinálni arra is.. -
válasz
Hohocali #83099 üzenetére
Állísd be, hogy windowsba lenyomja a miner progit X-kor, és az okos dugalj meg kikapcsol Y-kor.
pl.: Windows lenyomja a miner progidat mondjuk 21:55-kor.. és 22:00-kor kikapcsol az okos konnektor..Én tuti így használnám (csak linux alatt).
Vagy.. beállítod, hogy a windows állítsa le szabályosan a gépet, rá párpercre lenyomja az dugalj magát.. a BIOS-ban meg állísd be, ha kap áramot a gép akkor meg kapcsoljon be... és kész.
Mindenre IS lehet találni megoldást -
törölt tag
válasz
Hohocali #82940 üzenetére
Ez mindenki egyéni döntése, nem is kívánok senkit meggyőzni semmiről, egyszerűen csak felvázoltam, mire lehet számítani mocskos nagy eséllyel. Lehet reménykedni, hogy nem ugyanaz (illetve durvább, több okból is, mert egyrészt brutálisabb volt a kriptóláz és áremelkedés, másrészt az ETH most totál kiesik) történik majd (illetve részben már történt is), mint 2018-ban, de valószínűleg már nem olyan sokáig...
Amúgy az ár-kereslet-kínálat kapcsolata nem olyan bonyolult. Ennek ellenére, amennyire én látom ph-n az utóbbi kb. másfél évben folyamatosan a különböző kriptós/kártyás hírek alatt/topic-okban, a téves önhitegetés javarésze mégis ennek meg nem értéséből ered.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hohocali #82806 üzenetére
Hohocali és Sir Riccio: én nem így gondolkodom, hanem kereslet/kínálat viszonyban. Amikor pl. 10x annyi eladó kártya van mint ahány vevő az összes kalkulációdat kidobhatod az ablakon.
Amúgy használt árakra utaltam, az NV/AMD nyilván nem fogja ennyire levinni az árakat.
A mostani használt árak sztem még legalább le fognak feleződni. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Hohocali #82724 üzenetére
Amit te mondasz annak semmi köze az ETH-val való fizetéshez. Nem ETH-val fizetsz hanem egy adott szolgáltató átváltja a nála lévő ETH-dat USD-re. Ehhez a blokkláncnak semmi köze, de ezzel te is tisztában vagy szerintem... illetve ez nem minősül 2nd layernek, mert nem történik blockchain tranzakció! Ez olyan mintha egy banknak odaadnád a pénzedet. Csak itt te a crypo.com-nak adtad. Egy teljesen centralizált szolgáltatónak. Ennyi erővel mehet a bankba is. Ezeket a dolgokat ne keverjük össze, ez nem blockchain tranzakció, a háttérben az igazi tranzakció a crypto.com és a vendor között zajlik legacy rendszeren. Ehhez nem kell blockchain.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Hohocali #82504 üzenetére
Te komolyan így gondolkodsz? Innentől senki ne kezdjen új vállalkozásba? Engem pl érint, mert új ingatlant vásároltunk és magánszemélyre voltam kénytelen íratni az órákat, hogy ne bontsák fel a szerződésemet. Ezt a költséget nem tudom leírni. Választhattam hogy bukom ezeket vagy kapok 250 ft-os áramot. Az éves felhasználásom kb 200 000 KWh. Szóval igen, rohadt sok vállalkozást érint.
-
haxiboy
veterán
válasz
Hohocali #82504 üzenetére
Faterom esztergályos, a munkaköltségeik az egekbe fognak szökni...
De amikor én akartam vállalkozásként ampert bővíteni és be akartak terelni az Audax alá, még idén év elején akkor is 80ft/kw nettó áron akarták rámsózni + a sallang.
Nem beszélve arról hogy 1M ft körül lett volna csak a bővítés díja, de azt nem tudták megmondani hogy kb mikorra lenne meg. -
válasz
Hohocali #82022 üzenetére
nekem sajnos egyik sincs, annyit ír, hogy legközelebb 2023 aprilisban tudok diktálni
a résszámla módosítás menüpont meg nem csinál semmit se mobilról se gépről
Annyit fogok csinálni, hogy 3-4 barátomat megkérem hogy egy domumentumban tanusítsák az óraállást julius 31-én, illetve elküldöm az óraállást és a fényképet az eonnak is tértivevényben. -
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Hohocali #81649 üzenetére
Az emberek többsége arra van rápörögve, hogy a VGA-t "szétküldjék" (OC) pár tized %-ért, miközben a pool-al és a bányászprogival nem foglalkoznak. Én azért álltam át pl. t-rex-ről lolminer-re, mert ugyan kisebb a reported hashrate, de a pool oldali ennek ellenére magasabb.
-
válasz
Hohocali #81646 üzenetére
Valamennyit biztos felszámol, de mivel cserébe ingyenes az OS lehet ugyanott vagyunk. Vannak noname poolok amiknél én is tapasztaltam hasonlót megérzésre. Viszont a Hive annyira nem hurka egy brand nem vagyok benne biztos, hogy megérné nekik a lehúzkodás. Meg amit írtam is biztos több elégedetlen ember lenne itt is többször felmerült volna.
-
koko52
nagyúr
válasz
Hohocali #81639 üzenetére
Dev mineing van náluk. Nem tudom pontosan összehasonlítani, mert nincs két tökéletesen egyforma rigem. De top poolok között vannak. Úgy meg aztán végképp nem tudsz hasonlítani, hogy egyik hét itt aztán ott, mert a diff is változik, főleg tavaly nyáron. Az eredményed fals.
-
válasz
Hohocali #81639 üzenetére
Ez se mond tökéletesen semmit. Ha annyira rossz lenne gondolom a különböző fórumokon YT csatornákon lenne komolyabb hírértéke. Arról viszont többet hallottam, hogy stabilabb mint a Win. Ha csak 1-el többszőr áll meg Ein alatt mondjuk éjszakára az már jelentős pénzben.
-
Frozen
addikt
válasz
Hohocali #81085 üzenetére
senki nem számolt a mostani átlaggal , a múltkori videoban nagyon jól kivolt fejtve és le volt részletezve exel táblázaton keresztül is a dolog. azért a 10% val számolnak mert a képletből már kikerültek az asic gépek és kikerültek az ilyen 1-2 kártyásak és a maradéknak is a töredékét vették alapu. (szerintem érdemes visszakeresni és megnézni)
Azt nem árt elfelejteni, hogy a régi kártyával hiába van roin valaki ha kb eladhatatlan lesz kb.. És minden egyes készüléknek vagy "táblának" értsd az ironiát van egy amortizációja.EZ kb olyan mint mikor azt mondják lesz majd új coin ,persze csak ép senki nem akar beleinvesztálni bányász meg mindenre van több tíz ezer aki csak a pénzt akarná kivenni.
A másik pedig az,hogy már ami energia zabáló az már régen nem nyereséges,mivel a világ teljesen más irányba robog ezért ezek mind földbe fognak állni idő kérdése. -
Reggie0
félisten
-
válasz
Hohocali #81057 üzenetére
Az asicokat többnyire úgy értékesítik, hogy megrendeled és 2-3 hónap múlva megkapod.
A gyártó pont leszarja a fizetés után, ha másnap már ajtótámasz lesz csak a még meg sem kapott géped.
Simán elképzelhető, hogy most lett szállítva egy korábbi adag, és ezeket üzemelték be. -
aerosmith
őstag
válasz
Hohocali #80828 üzenetére
Ha nincs pénzed hogy kicseréld a vasig kopott fékpofákat az autódon akkor is elindulsz vele?
Remélem nem vagy ha igen akkor az ingóságodat kockáztatod vele.Ha a tápodon nincs annyi PCIe ÉS Molex csati hogy az összes cuccodat arról hajtsad, akkor vegyél új tápot. Vagy építsd meg és köss egy jó lakás/ingóságbiztosítást.
És ellentmondanék, mert alkalmatlan táp miatt a saták használata a pont a kakarágás esete.
Satát nem használuk riserhez és nem konvertáljuk át molexre sem, hanem hagyjuk a p1csába. -
ffodi
veterán
válasz
Hohocali #79895 üzenetére
B-terv, hogy veszel Kínából tartalék matricákat, és akkor nem kell óvatosan leszedni.
#79861 Attix82:
Mármint a GPU 80 °C? Mert ha igen, akkor ott tényleg félremehetett valami...egyszer padoztam egy 3080 FE-t (2021 év közepi gyártás), sem az 1,5 mm-es sem a 2 mm-es padok nem voltak igazán jók (1,75 mm kellett volna...). Utóbbi esetben ugyan el volt terülve a paszta a GPU-n, de láthatóan messze volt a blokktól (amit méréssel is igazoltam) és így 80-90 °C körülre is felment a hőmérséklete, a RAM-ok 80-85 °C környékén tanyáztak, míg előbbivel a GPU rendben volt (50-60 °C) a RAM-ok pedig 90-95 °C környékére melegedtek. A padok benyomódásáról pedig annyit, hogy általában megadja a gyártó, hogy mekkora minimális összenyomás kell az optimális hőelvezetéshez, ez 30-40% körül szokott lenni. Ha ennél kevesebb lényegesen romolhat a hőelvezetés, ha több, akkor pedig már nem rugalmasan tölti ki a teret és eltarthatja a GPU-t pl. -
-
varmi2
nagyúr
válasz
Hohocali #78986 üzenetére
Értem mit kérdel. A válasz az az, hogy nem lehet tudni. Ugyan is azt most nem lehet tudni, hogy a diff. bomba aktiválása után mennyi idő fog eltelni, hogy leálljon. Tehát mindenki áttérjen másra. Lehet napok, lehet hetek. És a diff. bomba után, még ha csak kicsi is kellene a kiutaláshoz, kitudja, hogy az a kicsi mennyi időt venne igénybe.
Tehát már manapság ideje elkezdeni valami átállás félét , így ha eljön az idő, akkor minimális maradjon bent. TEhát ha nem lehet levinni a kiutalási limitet, az adott poolon, keresni kell másikat, ahol alacsonyabb a limit. Vagy átállni nicehash-re, mert ott tudsz beküldeni bármilyen coint, átváltani bármire, és akkor tuti megvan a kiutalásod, és nem lesz beragadva semmi. -
Frozen
addikt
válasz
Hohocali #78979 üzenetére
A diff nehezéknek már pont az a lényege ,hogy a napi bevétel fog fokozatosan durvan romlani.
Ergo mig most 65mh er kb 2,5 euro etht/nap az a diff bomba utan lehet nem lesz csak 1 euronyi eth / nap. Plus meg kofizetet az aramot is belole 😅Egyebként ha ezt a hirek szerint juniban bedobjak akkor nem nagyon eri meg jobban meg turni es a pos is eleg kozel lesz.
-
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
-
-
Celithrandi
addikt
válasz
Hohocali #76184 üzenetére
Minerstat havi szinten kb 2 napi bányászás árát kéri el egy kártya után, mármint egy 6600xt kb két nap alatt húzza ki azt a pénzt amit kérnek és kártyánként kell fizetni. MMPOS-t próbálgatom most, mindent megtaláltam, de workert nem sikerül hozzáadni. RIG ként kéne gondolom felvenni, de azt mondja hogy nem talál a gépemen eszközt.
-
sanzi89
addikt
válasz
Hohocali #76069 üzenetére
"...nem tehetik meg azt, hogy Magyaroszágon drágábban árulják a termékeiket, mint külföldön"
Erre ezer megy egy ellenpéldát látni.
El kellene végre dönteni, hogy milyen országban akarunk élni. Olyanban, ahol a piac áraz, vagy ott ahol egy ember reggeli felböfögése ír át egyik percről a másikra komplett iparágak működését. Még akkor is, ha van aki ezzel adott pillanatban jól is jár, mégis az egész képet nézve egy oltári baromság.
-
RealTedMosby
tag
-
válasz
Hohocali #74885 üzenetére
Nincs bevett forrásom. 3x vettem mert másnak is padoztam. Elsőnek ebay-en talátam elfogadható áron, még kora tavasszal amikor felkapták egyre jobban ezt a padozás dolgot, aztán 2. alkalomra Amazonról vettem, legutóbb meg már idehaza hirdette egy srác az aprón. Relatív drága volt, de már kintről is az lett volna, így úgy voltam akkor mindegy ha itthonról veszem.
Amúgy sajna ez ilyen, vadászgatni kell, elég hamar elmennek ha valahol kikerül jó áron. -
BeZol
őstag
válasz
Hohocali #74760 üzenetére
Nekem pont az EC360 silver volt.
Gyári hőpad (Gigabyte rtx 3080) 104fokról indult +0 memóriával, végül -1000-en is 110fok volt 1 hét alatt.
EC360 silver 94fokot tudott +1200 memóriával, de 1 hét után +0-ával is 110fokos lett.
Ezt követően paszta-hőpad-paszta módszert alkalmaztam, így szintén max. 94fokig ment el a hőfok az elején, de 3 teljes hónap elteltével is stabilan ment a rigben a kártya, így biztosan nem jutott el 100 (gaming oc) vagy 110 fokig (vision oc), mert stabilan tartották a mh/s-t.
Amúgy mikor 1 hét után levettem a hőpadot kb. teljesen kiszáradtak és ilyen málós trutyi volt az egész ahhoz a gumi-szerű állapothoz képest ahogy betettem, ezért is élt a gyanúm h kiszáradt a hőpad és rakok alá/fölé pasztát, és bevált(ettől függetlenül senkinek nem ajánlom az EC360 silver-t)
Viszont az Odyssey pad sokkal jobb, ezzel 76-80fok között megáll a +1200-as memória (rutinból itt is paszta-hőpad-paszta módszerezek).
A nagy neves youtuberek és tesztoldalak ezek után javarészt inkompetensek számomra, csak gyártják a tartalmakat futószalagon...
Ahol ilyen hülyeséget látok, hogy az Odyssey pad ennyire rossz, ott tutira nem jó a kontakt a hűtéssel.
Ha túl vastag a hőpad, akkor nem érintkezik rendesen a gpu-chip a hűtővel és simán sokkal több lesz a gpu és gpu-hotspot.
Ha túl vékony a hőpad, akkor meg a memória-hőfok lesz magasabb a kelleténél, mert vagy csak épphogy eléri a hűtést, vagy semennyire.
HA "tökéletes" a kontakt a gpu-chip és memória-chipeknél is, akkor pedig a memóriák felől érkező jobb hőátadás következtében bánya közben akár 3-5 fokkal magasabb lesz a gpu és gpu-hotspot, de ez normális jelenség, sokkal több hőt kell elvezetnie a hűtésnek a korábbiakhoz képest.Egy szó mint száz, jobb ha magadnak teszteled ki a dolgokat... Én eddig 6 Gigabyte-ot hőpadoltam (gaming oc, vision oc, aorus master, aorus xtreme típusokat), mindegyikre 2mm kellett. Backplate-nél csak 3090-esnél ügyködtem, oda is 2mm kellett a chipekre, de ha backplate-nél nincs memória, akkor sztem 3mm kell hátra (3080), de sztem totál felesleges ilyenkor.
-
BeZol
őstag
válasz
Hohocali #74757 üzenetére
Sztem ezt a vidit néztem meg pár napja én is és a thermalright 0.2mm-rel laposabb volt, ezért nem érintkezett a hőpad rendesen a hűtővel és ezért nem jók az eredményei.
Én a 2mm-es verzióját használom a thermalrightnak, az gigabyte-okra tökéletes ahogy korábban is írtam, itt meg talán 1,5mm-est használtakNem nézem meg még1xer, irritál a csóka
Ez is kb. olyan teszt mint a linustechtips videója új intel alder lake procikról (+ nálunk aztán elég sok embernek van Founders Edition kártyája...), hogy amd procik 140W körüli TDP-nél nem mentek többel így sokmagos terhelésnél nem futhatták ki magukat, ezért az egésznek a végére intel szépen elkente az amd száját, pedig a helyzet nem pontosan így van... -
Hohocali
aktív tag
válasz
Hohocali #74449 üzenetére
Most, hogy gép előtt vagyok, és nem mobilról kell "bohóckodni"
, korábbi log file-ból kimásolva:
EVGA RTX 3070 Ti - 55.57 MH/s, [LHR 70<>] [T:44/80C, P:173W, F:52%, E:318kH/W], 216/216 R:0%
Gigabyte RTX 3070 Ti - 55.92 MH/s, [LHR 71<>] [T:44/78C, P:184W, F:69%, E:301kH/W], 210/210 R:0%
ASUS RTX 3070 Ti - 55.36 MH/s, [LHR 71<>] [T:42/90C, P:167W, F:58%, E:336kH/W], 227/227 R:0%
ASUS RTX 3070 Ti - 57.19 MH/s, [LHR 72<>] [T:41/90C, P:179W, F:61%, E:327kH/W], 198/198 R:0%A memória hőfokok változnak le/fel, de nagyjából ilyesmik. Ez alapján egyes gyártók jobban odafigyelnek már a memória hőfokra szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest