Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Morph76
senior tag
Hello.
Nem tudom volt-e a kérdés. Ha két kártya van a gépemben, tudok játszani bánya közben, vagy ugyanúgy megeszi a kártyák teljesítményét? Nincs sli, semmi. Gondolom a logika azt diktálja, hogy akkor sem érdemes játszani... -
Albigator
őstag
-
Powerer
tag
Sziasztok!
Az alábbi dolgot el tudná valaki magyarázni?
Megy a miner, és az alábbiakat látom a logon.
Jól gondolom amit gondolok?Az első esetben a *95-ös blokkhoz sikerült 1 db share-rel hozzájárulni.
A második esetben a *97-es blokk úgy került kibányászásra, hogy nem tudtam közben egy share-t sem megcsinálni.
Utóbbi estekben az eltelt időben végzett számítási teljesítmény a kukában landol?
Lehet, hogy ilyen kis teljesítménnyel érdemes másik pool-t választani, ahol lassabban pörögnek a blokkok?Köszi szépen!
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Érdekes, ahogy Albigator is írja... Power Limit nélkül sem több a 96mh-s amit tud a 3080-am de olyankor 360W-ot eszik de ha leveszem 70% ra akkor ugyan annyit tud pontosan de csak 230W-al.
Az hogy neked 100% TDP-n is csak 230w-ot eszik elég érdekes.
Milyen programaml bányászol? Tán a program tudná lekezelni ezt neked ?
On
Fentebb írtam ugye. +1050 az órajel meg 70% a power limit az én EVGA 3080-omon. 96,6mh-val megy és most megy 3 napja egyhuzamban és 0 darab reject! -
varmi2
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen.
Nekem 0.10099, de nekem xt van. Ezért nem éri meg az xt, ha bányáról van szó. -
Albigator
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Érdekes..
Nekem az FTW3-on a PL alapból 100%-on 380W (3X8 pines kártya). Mining közben 320W (~ 1.074V 1950MHz) GPU 64-65fok VRAM hőfok 65-71 fok így, úgyhogy nincs húzva Mem.
Hatékonyság: 270kH/WEzzel szemben 0.8V 1500 MHz-en +1000 Mem-el: GPU 55-56 fok, Mem 60-65fok.
Hatékonyság: 429kH/WSzerk.:
Nekem is közel van az NH-D15 a VGA-hoz és ezért melegebb is mint egy kisebb CPU hűtővel lenne. -
Most beesett a teljesítmény 45-50MHs körülire, nem tudom miért.

Hm, gép restart után most meg 91-93-ra ugrott. -
Frozen
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
ezt értem,de te meg nem érted ,hogy hiába húzol a memorián ha túlmelegszik és esik a hasrate, rediten írták csak úgy lehet ha cseréled a hőpadot a memorián de ez meg garancia vesztéssel jár.
nekem 100% a pw limit és úgy ugy 200-220 körül eszik szóval semmi értelme állítgatni, az oc-t is probáltam megy a memoria +1500 on is de annyira esik a hashrate mint állat nem éri meg semilyen oc az én kártyámon alapbol 85os hasrate átlag.
(a fenti mem melegedés meg valszínű azért van mert a cpu hűtő tul közel van és nincs közte annyi hely. -
Albigator
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Hashrate Mem OC-tól nő meg.
Azaz ha húzol a memórián. Te nem akarsz oké.Másik BIOS-nak semmi értelme szerintem, ott pont a PL szokott több lenni...(hacsak nincs vmi mókolt bányász BIOS is esetleg, amivel én nem foglalkoznék)
3080 FTW3 Ultrának is van 450W-os BIOS-a amit én fel se raktam, mert inkább UV-olva használom játékoknál is 0.95V 2010 MHz-en.
Mert az a cél h kevesebbet fogyasszon a kártya, nem többet. Ezért KELL PoweLimitet lejjebb állítani, vagy UV-olni. A lényeg h kevesebbet fogyasszon, pl 220-230W környéke. -
Frozen
addikt
Na a suprim biosal is megneztem. Tobbet eszik igy a kartya de nem novekedik meg a hashrate semilyen modon (a max powerlimitet lehet elengedni de igy sem noveli meg ratet ha 88 megy utana esik 80 ra). Vissza raktam a gyarit. Valoszinuleg a hoparnak bem a legjobbak a kartyan ezert nem megy tobbet
-
gabi123
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Coinbase-n átváltod euróra, aztán mehet ki revolutra. Fél perc alatt rajta lesz.
-
-
Albigator
őstag
-
Sziasztok van egy amd ryzen 3500x gépem ebbe vennék most videokártyát játékra és ha már lehet banyaszatra. Ha 1 kártyát veszek (3070) akkor azzal banyaszni is tudok és monitor is menni fog és a bányászat is közbe?
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nekem 8180-on 2500/0/11-el megy.
Tizesével elkezdem csökkenteni, kíváncsi vagyok mennyinél nem nő a hibaszám, de szerintem ez az arány se vészes így. -
-
T0mBd1gg3R
veterán
Úgy látszik a 3070 vram 8000-ret bír. 8100-on rengeteget hibázik a phoenix.
-
BandiT85
aktív tag
Na mit gondoltok, meglesz az ETH all-time-high?
-
törölt tag
-
BRIKLY
veterán
Paypal forgalomra is ugrik a NAV?
-
Omli85
őstag
válasz
üzenetére
Ez igaz, viszont magánszemély esetén a számla adatszolgáltatás a NAV felé csak összeget tartalmazhat személyes adatokat nem. A kiállított számlán szerepelnie kell névnek címnek de azt nem ellenőriz a boltban senki, hogy valós adatokat adtál e meg.
"Az Áfa tv. rendelkezései alapján a vevő neve és címe mindig kötelező adatát képezi a számlának[11], akkor is, ha a vevő nem adóalany természetes személy. Ettől eltérően az adatszolgáltatásban nem szerepeltethető a vevő neve és címe, ha az nem adóalany természetes személy.[12]"
Forrás: nav [link]Szóval ugyan a magánszemélyek számlás vásárlását is küldeni kell a navnak viszont az csak összesített adatszolgáltatás van lakossági értékesítésként és csak összeg összesítve feltüntetve.
-
Powerer
tag
Sziasztok!
A következő a problémám: 3. gpu installálása óta Windows bootolás karikázásnál néha kifagy. Reset után vagy bebootol mintha mise történt volna vagy feljön a javítás/diagnosztika, de ha a folytatásra megyek, szintén bebootol.Ezt mi okozhatja és hogy lehetne kiküszöbölni?
Esetleg a risert érdemes kicserélni?Köszi szépen!
Ádám
-
BRIKLY
veterán
GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC Lett végül.
Ha valaki tud rá jó beallitást, szívesen fogadom.
Jelenleg 58MH/s, miner szerint 145W, konektorbol 190 a gép. -
Kiskokó
veterán
válasz
üzenetére
Meddig tart hamis nevet ráíratni egy magánszemélyes számlára ?
A címet utána a hajukra kenhetik..(Bocsi nem okoskodni akartam, mert engem is érdekel, hogy fogom tudni kivenni később a pénzt a legolcsóbban stb stb. ) de szerintem ez a számlalejelentősdi itt magánszemélyre való vásárlásnál szerinte még pont semmit nem jelent ha lejelentődik a Navnál.
De javítson ki valaki ha tévedek. -
aerosmith
őstag
Y kábel 6+2 -ről 2x6+2-re tud valaki?
sima 6 ról 2x6+2re nem jó -
Casoli
őstag
Hali, ETC fronton tortent valami valtozas mostanaban? Banyaszik valaki ugy, hogy meg is tartja? Van valami hirmorzsa, ami arrol szol, hogy lesz valami ujitasuk, es az ETH nyomaba indulhat vegre az erteke?
-
-
Powerer
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Szia!
Ennél jobb eredményt (95MH/s) is elérhetsz hasonló fogyasztással.
Power limit ~60-65 körül, core clock 0, memory +1000 MHz beállításokkal.A 850-es táp bőven elég a két 3080-nak, csak mindig figyelj oda, hogy a power limitek be legyenek állítva mielőbb indítod a bányát.
Arra érdemes még figyelni, ha menet közben megnyitsz egy másik alkalmazást ami kezeli a VGA-kat (pl EVGA Precision X1), az egyből felrakja 100%-ra a power limitet, és az kimaxolhatja a tápod.Ádám
-
Frozen
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Koszi kozben már megtaláltam a németeknél hogy van :)
Most az a kérdesem lenne adot egy focus 850w gold tap.
2x 3080 at hogy tudnek bekotni hogy jo is legyen? 3x8 pinesek a kartyak( A gpu topikba mar kerdeztem , a vegyek nagyobb tapot meg 10db kartyat stb valaszok nem valaszok amit kerdeztem)
Jelenleg 290w vesz fel mibdenel egyutt a gep konektorbol ebol a vga 220kb -
aerosmith
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Ez még mindig nem a cryptodevizák adózási fóruma azt a linket már írtam.
Nem tudok pontos infókat és nem is akarok adóelkerülési tanácsokat adni.
Amit tudok, hogy a bankoknak bizonyos összeghatár felett NAV értesítési kötelezettségük van a bankszámlákra érkező összegekről és a Paypal is az hiszem minden év végén átküldi az adóhatóságoknak hogy a náluk lévő accountokon év végén mekkora összegek vannak. -
varmi2
nagyúr
Az ujjanon jövőknek egy kis alapozás. Hogyan működik a btc. Ez egy 2018as videó magyarul. Az eth és a többi is pont így működik.
-
james
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az előző is jó, vagy ha közvetlenül bányász programmal csinálod, akkor a stratum servert kell átnevezni.
nicehash+tcp://daggerhashimoto.usa.nicehash.com:3353 -
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nicehash program. Fogaskerék ikon, general fülben letekersz, és ott van a service location.
Én mindig európai szerver van, a rejectek aránya 3% alatti, inkább 1-2 szokott lenni. -
james
aktív tag
Aki a Nicehash-re bányászik ethash-t és a sok a rejected share-je, próbálja ki az USA szervereket is. Nálam ettől sokat javult, most 2% körül van.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Coinbase emailek:
ma 5:45: Unable to verify your identity The document was unable to be verified
ma 9:45, ugyan azzal a személyi fotóval: You're ready to invest! We've verified your account. You're all ready to invest in crypto.
Ezután beléptem, hozzáadtam a TransferWies bankkártyámat
ma 11:20: Please Verify Your IdentityThe ability to buy or sell digital currency has been disabled on your account until we can further verify your identity. In order to re-enable buying and selling, please verify your identity by providing a valid ID document. -
Frozen
addikt
Lemertem a 3080 295-310w ebbol a kártya 220 kb a trex szerint korul eszik egy 5900x es konfingban kb 85 hashrate koruli tempoval oc nelkul
-
fireman123
őstag
No végre elkezdett pörögni a topic, 2018 közepétől 2020 novemberig elég nagy volt a csend

-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Tudom nincs nagy választék, de melyik RTX 3080 modellek ajánlottak ha gamelésen kívül bányászna is a kártya?
Esetleg úgy értelmesebb lehet a kérdés, hogy van-e olyan, amit ajánlott lenne nagy ívben elkerülni?
Vagy nem igazán van rossz kártya, csapjak le arra amit olcsóbban találok?
-
-
-
Albigator
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nekem is ez a gondom, magas reject nicehashen a 3080-al.
NBMinert használom de Phoenixel is ez van.Nálad úgy látom 5.8%, nálam 5.6% jelen állás szerint.
Ha alapon van a kártya, v ha csak PL-el játszok, v ha UV-zok mind1. Ja MEM OC nélkül is csinálja.
Most 1500MHz, 0.825V-on nyomom egyébként. Mem +600.
92-93 MH/s 222W (418kH/W), GPU 55 fok, VRAM 59-64fok
Csinálok ebből egy kis pénzt aztán kipróbalok valami más minert az lesz. -
Powerer
tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Hali!
Nekem is ugyanez a helyzet, 61-et is ki lehet belőle préselni, de nagyon nagyon a határon van, sőt van hogy crashel.
Inkább megéri egy stabil beállítás ami nincs ennyire kiélezve, pl. PL54, Core0, Mem1100, 53 fokon megy.Ádám
-
JohnyBlue
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akár. Amúgy passz de kb tedd vissza majd defaultra es kezd el ujbol cibalgatni tesztelgetni.
-
deadwing
addikt
Visszatértem... kezdetnek mondom nicehash.
Az normális, hogy a profitability calcja pont a dupláját hazudja mint amit látok mining közben? Hát basszák meg... pedig már majdnem beruháztam megint
Poolokkal is szenvednék de már úgy lemaradtam az évek alatt, hogy nem tudom mivel érdemes most foglalkozni, 3070-es kártyákkal. -
BandiT85
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nekem alig maradt rejected share-m, miután abbahagytam a nicehash-re való bányászást, és átálltam a HiveOs saját pooljára. (HiveOn)
Darabig jó volt, de aztán elkezdett lenni vagy 10% nicehashen, után meg hiveonon kb 0,1%.
Szerk: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy NH-ről ment ingyen, azonnal coinbasre, mostmeg, Hiveonról bittrexre, onnan coinbasre, jó drágán. Lehet bittrexet ki kéne hagynom?
-
digo00
tag
Sziasztok.Az lennea kerdésem,hogy Coinbasere bányászok és az OTP Banknal van a számlám.Hogy tudnám átutalni a pénzt a számlámra a leggazdaságosabban?Ezelött úgy csináltam,hogy paypalra italtam és onnét a számlámra.
Még annyi kérdés,hogy ebből kell adózni? -
JohnyBlue
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
vegyél vissza ... ez sok lesz neki ...
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
mindkét kérdésedre a válasz : jaja, miért ne lehetne?
-
-
sanzi89
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Virtuális memória méretét növeld, az lesz a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és az oc val is csak esik a hasrate

Amúgy GTX1070. phonix minert nem ismerem sajna.