Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
2thletme2day
őstag
Ma vettem plusz 2 év garit a kártyára szóval nem félek.

Szerintem normális keretek között tartva a hőmérséklet értékeket olyan nagy baj nem lehet. 1300-as memória mellett 90 fokos nálam a junciton temp és 92 volt a peak eddig. Gddr6x-nél ha jól emlékszem 105 fokig tart az üzemi hőmérséklet tartomány szóval nem aggódom annyira emiatt.
Van valami policy ami alapján a gyártó azt mondhatja, hogy a bánya kizáró ok? Nem hallottam még ilyenről. Tutira nem hagynám annyiban a dolgot.
Szerk:
Melyik gyártó volt egyébként aki megtagadta a garit?
-
TBMC
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
afterburner: 10051mhz
varmi2: Sajnos most is azt mondják, ha épp "szerencsétlen" példányt fog ki az ember, és ész nékül állígat-használ, könnyedén bekövetkezik a gond - és gondolom bizonyítható (nem értek ezen részéhez). De természetesen ez az esetek nagyon csekély %-a, eddig persze.
szerk: ja és nem rémhíreket szeretnék terjeszteni
-
varmi2
nagyúr
válasz
Kiskokó
üzenetére
egy dolgot nem vesztek figyelembe. Ha ez a magas memória hőfok nem káros, akkor nem történik semmi. De ha még is káros, és x idő múlva a memóriák meghibásodnak, akkor ez nagyából hasonló időben fog megtörténni, és egyszerre rázúdul a gyártókra a sok memória hibás kártya, ők meg valószínűleg azt fogják mondani, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt nincs garancia. A gyártók sem hülyék, ők is teljesen tisztába vannak a dolgokkal. Ez nem törvényszerű, amit itt leírtam, de lehet ilyen forgatókönyv is. És ez esetben vagy kitermelte a kártya az árárt vagy nem.
-
-
6gigás VGA még jó ideig használható lesz ETH bányászatra ugye?
-
Albigator
őstag
Jaj ez a White Rog Stix gyönyörű és brutális.

+800MEM az effektív mennyi? De akkor az sincs túl tolva, meg az a kártya az egyik legjobb hűtésű amúgy is.Nálam a +1100MEM hwinfo szerint 2588MHz, miner 10351 MHz-et ír, de ennek a duplája az effektív órajel ha jól tudom azaz 20700 MHz ~ 20.7 GHz.
Nekem így hoz 98 MH/s-t. -
Kiskokó
veterán
Hát arra mondjuk valóban nem gondoltam, hogy alapból mondjuk én se tuningolom a VGA-t játékhoz.
Na itt a friss kép!

98-96-98-97 fok. akkor most ez gáz vagy nem? Amúgy ha jön a hideg kintről 54-55fok a GPU, de holtidőben van hogy 60-61-is. Az hittem nagyrészt ezek még "jó" hőfoknak számítanak. Na mind1 majd meglátjuk meddig bírja. Az meg a másik, és akkor ez minden VGA ra igaz vagy mi?
Teljesen nyitott ház sőt, plusz venti is fúj még rájuk.
Az a baj az egyik pont hátulról szív a másik meg hátra dobja ki a meleg levegőt... szerintem ez a legnagyobb baja.
De akkor megint neki ülök kicsit rendezkedni , meg állítgatni. -
South Velen
addikt
válasz
Kiskokó
üzenetére
A játék közel sem olyan memóraintenzív, mint az ethash..
amúgy ha valakit érdekel ezt tudja egy 6800 Nitro: [kép]
tudna ez kevesebbet is fogyasztani (mert így 0,793V a minimum fesz, de kevesebbel is beérné) de ahhoz BIOS-t kell írni, annyira meg nem érdekel
azt mondták a SAM-mal lesz 80MH/s is, hát bekapcsoltam, de semmit nem változott. Bár lehet zen 2-vel nem úgy működik a SAM...
állandóan netezek mellette, azért kevesebb kicsit az effective.
ami még érdekes hogy néha 2-2 percre felugrik 70 köré a hashrate, úgyhogy szerintem van még benne bőven potenciál csak blokkolja az AMD.
-
Albigator
őstag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Én MEM OC nélkül játszok.
0.95V 2010 MHz-es gamer setuppol. 90 fok sincs akkor a MEM Junction temp hiába sokkal melegebb a GPU.
Sokat számít ha nincs rajta MEM tuning úgy néz ki.Raktam be korábban róla képet:

(ja és ez még zárt házban is volt mellesleg, most pedig nyitott házzal lett a 96-98 fokból 90-92 fok Junction.) -
Kiskokó
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Én se értem ezt a nagy félelmet.
Nyilván ha hidegebb jobb. Nálam minden kártya 57-63 fok között mozog, de erős átlag 59-60Fok.Már csak azért se gondolnám, hogy nagyon félni kellene, mert ha például nem nyúlsz a VGA beállításokhoz mikor játszol. Hát gyárilag automatán nem valami jól kezeli a hűtést egyik VGA se.
Olyankor meg órákig játszhat az ember és a gép meg pörgeti 60% Fan-al 75 fokon! Akkor ott mennyi a memória hőfok? 115-120fok?Albi : Na most már esküszöm megnézem én is az enyémen XD 5perc
-
TBMC
addikt
válasz
Albigator
üzenetére

nálam fix 24fok benti hőmérséklet mellett, a fentebb említett beállításokkal:
- gpu temp 57fok
- vrm 67
- mem juction avg 83illetve, nem tudom mennyire megbízható ez az "új" mem junction temp érték
szerk:
Skhiz0: értelek, s köszi válaszod. igazad van a garit illetően. De hozzánk jött már be 3070, (tudom ott nincs szenzor) gariztatásra, továbbítottuk, és messziről utasította vissza a gyártó, indok: bányászat és rövidre is zárta , a kedves ügyfél pedig bukott mínusz több száz e ft-ot.
-
kérdés: nem féltek tőle, hogy nem annyira fogja szereti ezt a mem oc-t 24/7?
1: A legfőbb van rá gari (tudom, most jön az, hogy de úgy se tudnának mit adni helyette)
2: Nem hiszem, hogy eddig hallottunk volna tömeges meghibásodásokról, és nem is hiszem hogy fogunk mert...
3: ...mert van beépített védelem, legrosszabb esetben throttling van szóval nem kellene fosni.
Igazából érdekes módon azóta kezdett el fosni mindenki, amióta bekerült a szenzor addig kb mindenki lefosta. De én nem szarok az ilyenek miatt, volt anno Vega64-em, volt és van RX 5700XT-m is, ott minden napos dolog volt sok esetben a 100+ hotspot hőfok, mégis mennek vígan a kártyák.
Kicsit túl parázzátok ezt szerintem.
-
Kiskokó
veterán
Srácok ezekből nem lehetne egy összefoglalót írni és berakni fentre?
Én új vagyok, 1hónapja ha írok ide de minden 3.nap ugyan az a téma.
Az meg a másik, hogy aki bányászni akar, fáradjon már és ássa bele magát... nemigaz, hogy egy sima VGA finomhangoláshoz 2 oldalt kell 2 naponta írni...
Mint mondtam én is új vagyok stb, de amikor ide jöttem, kész volt mindenem és bányásztam már. Nyilván vannak alapok amiket még én se tudok most se. De azért ha valaki bányászni akar annak csak van annyi minimális informatikai affinitása, hogy nem fog ki rajta , belőni a VGA-t vagy kiszámolni az áramszámlát...stbDe jó oké, nincs ezzel baj, segítünk egymáson. Csak akkor tényleg pár HSZ legyen csak belinkelve az összefoglalóba és már ott is van minden!
Bocsi
-
Albigator
őstag
Köszi, ez nagyon hasznos kép le is mentem.

Nálam ugye fix +1100 MEM és 92 fok átlagban Memory Junction Temp. Ha beengedem a szobámba a hideg nulla fokos levegőt akkor is 86-fokig megy le csak.
#54976) GAbre
40-50%-ra ne is vidd le. 58-59%-ot próbáld. CoreClock -200.
De én nem ezeket szeretem egyébként állítani, hanem feszültséget és órajelet curveval. A 0.75V 1245 MHz nekem eddig nagyon bevált.
Memoriával meg szépen felfele, én már a Memory Junction Temp-et is figyelembe veszem és annak függvényében... -
Albigator
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Szerkesztésben írtam is h nem szóltam.

De tényleg EVGA XC3 ULTRA-t akart venni, még 3080 topikban sőt priben is beszéltem vele. Nekem akkor is már FTW3 Ultrám volt. Ő meg írta h az nem éri meg ár értékben, Asus TUF hűtése is jobb nála stb.
Nem gondoltam volna h utána mégis ilyet vett.
-
GAbre
veterán
válasz
Albigator
üzenetére
Nálam nem megy a görbe 1230-nál lejjebb.
Ahogy vittem lejjebb sajnos fogyasztás se csökkent szinte semmit.
Ha power limitet állítom 50-40%-ra akkor alig hoz valamit.
Ilyen.40-60Mh/s.~180W
Ha 60%-on. viszont 80mh/s ~230W. 57Fokos így.Én már akkor mondtam,hogy csalódtam xc3-ban.
Valóban mondtam,hogy olcsóbb,kevesebb fogyaszt.
De halkabb,és hűvösebb az ftw3.Ezért maradt meg.
De ha nem írtam,párszor már mondtam fórumában ezt
-
TBMC
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
Pontosan. Esetemben pl nem tudok 68 alá menni - "összeesik" - , mert nálam a stock 100as limit is 370w. (3080 rog strix oc white)
de itt egy limit tábla a könnyebb azonosítás érdekében:
más
Sputnyik123 és mások 1000+ fölött: kérdés: nem féltek tőle, hogy nem annyira fogja szereti ezt a mem oc-t 24/7?
nem hiszem, hogy hálás lesz a kártya a későbbiek folyamán. 
milyen vrm temppel mentek? -
Albigator
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ezt a 60%-ot ne általánosítsuk már.
320W-os kártyánál 192W
380W-osnál 228WElőbbi pedig lehet kevés.
GAbre-nak nem tudom milyen kártyája van. Az rémlik EVGA XC3 ULTRA-t akart venni, vagy vett is már nem emlékszem. Az pedig 320W-os kártya 100%-on.
Szerk.: Most nézem adatlapja szerint neki is FTW3 Ultrája van, akkor nem szóltam.

-
Albigator
őstag
Igen, GPU órajel szinte semmit nem számít. 320W nagyon sok.
Nálam most 0.75V 1245 MHz-en megy 216-217W +1100 MEM-el. Tegnap írta itt ffodi, hogy szerinte az optimum 1350 MHz környékén van. Ez bőven elég, én simán ez alatt használom. Azért csak +1100 nálam a MEM OC mert nem akarom legyilkolni a kártyát. Így is 49 fok GPU mellett majdnem 92fok átlagban Memory Junction Temp nálam. Másnál meg a 100-at verdesi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
2thletme2day
őstag
Szinte ugyanolyan konfiggal mint a tiéd nálam az egész gép fogyasztása megáll 300w-ból monitorral együtt. Próbáld meg ezt:
60% powerlimit
1200-1300 mem freki. Nálam 1300-on megy. Ha onnan bárhová is elindulok csökken a hash érték.
-150 core clock.Így megy nálam 100,5 MH/s-el lényegesen kevesebb fogyasztással.
-
-
Albigator
őstag
Szép.

De nálam a GPU ventik is alacsonyabb fordulatra álltak közben.
Úgy van most belőve h GPU 45 fok felett fix70%(ami valójában ~57%, 1710 RPM) egészen 60 fokig. Mivel nekem így beesett 45fok alá visszább is vette magát kb64-66%-ra (~47-48%, 1400-1450 RPM).Jó de nálad 100+ fok Memory Junction Temp.

GAbre meg még nem látott 72+ fok feletti értékeket ugye. Majd fog a hwinfoban.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Albigator
őstag
-
TBMC
addikt
3080-at illetően milyen beállításokkal mentek, ha szabad érdeklődni?
se curve, se egyebek, csak ezeket állítottam:
- jelenleg: 68% (252w), +800 mem = 98mhs (phoenix) -
-
válasz
tupacamaru
üzenetére
Az most a default. De a dp kábel benne van a vga-ban és a monitorban is, át tudom kapcsolni bármikor.
-
GAbre
veterán
válasz
Albigator
üzenetére
Köszönöm.
Még úgy ismerkedés/tesztelés szinten,kipróbáltam most 1-2 letöltött [link]
[link] PhoenixMiner 5.5c -t
Illetve már az eio.exe-t vírusnak látta vírusírtó.(töröltem jelenleg)
Gpu-z szerint semmi érzékelő nem ment fel 70-72 fok fölé.Maga gpu is 60-62.
Valóban nem terhelődik,szépen fut rendszer.
Gondoltam kipróbálom ,hogy lehet bányászni ETH-t.
Elkezdtem összefoglalót olvasni,de még nem tiszta,hogy megy ez.
Bányász szoftverre Claymore van benne.De a link nem is jó.(10.3 noFee)
ethminer 0.19.0-alpha.0.-ban meg nincs nvidia.Amd64-et olvasok bennük.
Nem tudom,hol láthatom bányászott mennyiség,hol tudom kezelni. -
Frozen
addikt
-
tlac
nagyúr
Egy 5700XT-s géppel érdemes elkezdeni bányászkodni?
Csak felületesen ismerem a kriptók világát, de jól látom, hogy napi. kb. 1k-t hoz még az áramszámlát levonva is? -
Frozen
addikt
Féktisztitóval megtakarítva ugyan az :(
-
Albigator
őstag
Igen, szerintem sokan.
Nem terheli le nagyon, de esik a hashrate ha bármit csinál az ember. Már ha tálcáról megnyitom a minert, meg hwinfot akkor megnyitás pillanatában nagyobbat de utána is 0.5-1 MH/s mínusz folyamatosan.
Ha az ember netezik stb akkor sokkal nagyobbat is tud zuhanni, akár 10-20 MH/s-t is. Ezért hatalmas előny akinek iGPU-s procija van és azt használja kép megjelenítésre. -
-
GAbre
veterán
Valaki használ új rtx kártyát bányászatra win alól?
Mennyire terheli le a rendszert? -
Frozen
addikt
válasz
prmcsk
üzenetére
Megpucoltam tovabbra sem jó,sőt van amikor a gep sem indul el max ugy ha igazgatok a riseren.
( Rendeltem 2 db kabelt de csak pentek vagy hetfon kapom kezhez ha ezekkel sem lesz jó tenyleg szerencsetlen vagyok hogy itt van 2 kartya azt kb 2 napot ment eddig rendesen vagy 3 at. Azt szarakodni kezd.
-
Albigator
őstag
Na itt lehet látni, ahogy csökkentettem az átlag 49 fokos GPU mellett majdnem 92 fokos Memory Junction Temp-et 86 fokra és előbbit pedig 42-43 fokra, amellett hogy a kártya venti sebesség alacsonyabb lett!
3080 @0.75V 1245 MHz +1100 MEM (gépház oldala végig le volt véve):
Video linkAki megfejti a látottakat az saját felhasználásra is alkalmazhatja a tudást a későbbiek során. A megoldás ingyenes, teljesen egyszerű és nagyszerű.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Powerer
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Hali!
Az is előfordulhat, hogy a látszat ellenére nem stabil a tuning beállítás, és a miner progi indítja újra a gépet egy cuda hiba után. Velem is előfordult már, akár 3-4 napi stabil bánya után is. Phoenixben az alapértelmezett beállítás, hogy rebootol ha egy kártya lefagy vagy hibázik. -rmode 1 paranccsal átállítható, hogy csak a miner progi induljon újra, azonos beállítások mellett. Ekkor viszont az MSI AB-ben beállított tuning profil nem feltétlen töltődik be újra, és elképzelhető, hogy a 3080-ak 320+ watton fognak menni, +0-s memmel.
Újrainduláskor felkiáltójel kerülhet a VGA mellé Winben, nyomsz rá egy driver frissítést, és el fog tűnni.
Másik probléma amikor ilyenkor előjöhet, hogy az alaplap BIOS-ában átállítódik az integrált/külső VGA-k beállítása a VGA hibája miatt, és az alaplap keresi a bedugott kártyákon a kimenetet. Ilyenkor rá kell kötni egy monitort külső VGA-ra, különben nem áll fel a rendszer. Biosban visszaállítani, hogy az integrált kártyáról menjen és lehet újra próbálkozni.Ádám
-
madpapa
senior tag
válasz
prmcsk
üzenetére
Féktisztító?
Van kontakt tisztító, ide azt használjuk. Kábeleket átnézni, nem-e meg van égve, stb. De tény, ha más nincsen, valamilyen alkoholos cuccal át kell dörzsölni az érintkező két. Illetve van olyan is, hogy a kis mini riser vékonyabb, vastagabb a kelleténél. Ha nagyon lötyög, az okozhat gondot. Nekem volt olyanom, hogy beletettem a lapba, azt szinte ki kellett vésni az aljzatból, mert úgy megszorult. -
prmcsk
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
A legtöbb gond mindig a riser lapcsatlakozójával van és mindegy, milyen a riser. Öregszik a lap és vele az érintkezők felülete is. Ugyanez igaz, a riserekre.
Féktisztítóval megfújod a slot aljzatokat, megjáratod benne a risereket, tüdőből, vagy kompival megfújkálod és indítod. Bányásznak féktisztító spréje mindig legyen kéznél. Ugyanez ritkábban a riser kártyaaljzatára is igaz...
-
-
Frozen
addikt
Na most azt mondja meg valaki. Hogy mitől van megy a szekér kb 1 napot kifagy az egesz ,ujrainditas utan a riser gpu nem ismeri fel. De ugy hogy a gephez hozza sem er semmi. Majd ha megmozgatom a pcie 1x dugot van hogy felismeri de utana el is tunik. Most tenyleg ennyire szar a kolink riser ? Van 2 db es egyikel sem megy normalisan.
Ha fel is ismeri eszköz kezelobe van egy felkiatojel... Es afterburner nem olvasa be. ( Kulon kulon testelve. Kártya hibatlan
-
-
A risernek mind1, hogy milyen PCI-E sínbe kerül? Tehát egy régi alaplappal is működik ami a legelső PCI-E 1.0-val rendelkezik? Mert most elő túrtam egy régi gépet amin van 5db foglalat, csak régi az alaplap.
-
fireman123
őstag
"Aztán gondolkozok el,hogy melyik bitcoin,milyen rendszer,hogy csináljam stb."
No ezért írtam, hogy olvass utána a dolgoknak és akkor tudsz majd kérdezni...kevésbé vicceset, jól írták előttem, hogy btc-t nem lehet túrni már legalább 8 éve gpu-val, arra célhardver van (asic), de azzal sem érdemes nekiállni kicsiben (csak több ezer asiccal, kellően olcsó árammal). Jelenleg eth-t érdemes bányászni nvidiával és amd-vel is, azt hogy mi lesz később senki nem tudja, nőhet-csökkenhet az eth értéke, nőhet-csökkenhet az eth diff-je (bányászati nehézsége, nagy befolyással van arra hogy a gpu adott hash-el mennyi blokk rewardot kapsz) és ezek nagyon kihathatnak a jövedelmezőségre. Az elmúlt 3 évben volt olyan időszak, hogy az áramköltség éppen kijött szűkösen profit meg semmi (sem lett volna ha akkor eladja az ember a kitúrt coinokat, ha nem adod el hanem arra számítasz hogy később jobb ára lesz, akkor viszont finanszírozni kell az áramot akár évekig is), tavaly nyár óta egyre jobb, de ez bármikor átfordulhat nullára/negatívba, 2017-ben is ilyen jól jött aztán 2-2,5 év gyengén. Ezért nem tudod kikalkulálni, hogy mennyi idő alatt térül meg a gpu ára, a kalkulátorok a jelenlegi állapotot mutatják, a jövőbe nem lát senki.
Ezért írtam, hogy lehet koppanás a végén ha valaki beruház nagy értékű gpukba és esetleg nem lesz elég idő, hogy nyereséggel pörögjenek, szvsz csak akkor érdemes erre költeni ha tényleg hosszú távra (több évre) tervezed a bányászást. Persze ha szerencsés vagy és jókor kezdesz bele akkor aránylag rövid idő alatt megtérülhet, csak nem lehet tudni hogy mikor van a "jókor" ....csak utólag látni ezt.
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az is bizonytalan, hogy meddig lehet az eth-t bányászni (talán 1,5 év?), ...persze más coin is lehet, csak a hash döntő része jelenleg az eth-n van (~350 TH/s), ha már nem lehet majd eth-t túrni akkor ez a hatalmas kapacitás helyet fog keresni magának, ezáltal tönkre b@ssza az összes kis coin diffjét .....szóval nincs jó válasz a kérdésedre, lutri.....de hajrá, én is túrok már 3 éve, a szűkös időket kibekkeltem (finanszíroztam a rig áramköltségét, nem adtam el egy coint sem), majd jött az emelkedés így most nem panaszkodhatok....és túrok tovább, de most nem vennék gpu-t, főleg a jelenlegi árakon, ...inkább kriptót, azzal kevesebb a macera -
varmi2
nagyúr
Ahash értékre vagy kiváncsi keress rá youtubon. a kártyád típusa mining szóval kiegészítve.
Akkor lesz sok video, ahol láthatod, hogy mennyi a hash érték.
Aztán mondjuk beírod ebbe a karkulátorba. az eth fül alá, a hash értéket, és a hozzá tartozó fogyasztást. ÉS láthatod, hogy elméletbe mennyi pénzt termelne ki 1 év alatt. Elméletben. Gyakorlatban más, függ az adott coin árától, az emelkedő difficulttól. -
varmi2
nagyúr
Vga kártyával te nem bányászol bitcoint. Eth a te coinod, eth coinhoz eth wallet kell..Whattomine.com-en megjelölheted, hogy milyen kártyád van, és mennyi, az kiíírja, hogy mennyi a napi bevételed. A kibányászott coinokat átválthatod fiat pénzbe, és kiutalhatod magadnak a bankszámládra. Van még kérdésed?
-
Phoenix 5.5C-t használja már vki, érdemes?
-
GAbre
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Nem azt mondtam,hogy akarok,az attól függ,ezért tettem fel 2 1xű kérdést!
Olvastam összefoglalót,kerestem fórumban kicsit válaszokra.
A kérdésem nagyon egyszerű,én választ várok,és ha tetszik a válasz,akkor fogok belemenni mélyebben.Pl.:
Azaz,jelen állás szerint: Napi 2-5ezer Huf-ot termel,jelenlegi "árfolyamon",x-y bitcoin.
x-y bitcoinwallet átvezethető számlára,vagy levásárolható 1-2 helyen vagy vmi.
Természetesen "árfolyam" változhat stb.,vagy nem tudom mire érted a koppanást.
Aztán gondolkozok el,hogy melyik bitcoin,milyen rendszer,hogy csináljam stb.varmi2:
Whattomine.com-ot is igen néztem tegnap:
De nincs ott a 3090,csak 3080.
Néztem bányászkalkulációkat. [link]
Pl.: 121.16 MH/s 8-11 dollárig írja.De itt fórumon valaki írta axem este,hogy neki 150 körüli.3080-ra 7-től 9-ig.
De valahol már másvalaki írta,hogy nem is 11 max usd,amit tud.
A többit köszönöm
Igazából az érdekelne,kalkulálnám mennyi idő mire kitermeli a kártyák árát. -
szokeherceg
tag
Sziasztok! Hiveos-on túrok hiveonra, 2 riggel. Be lehet-e beállítani, hogy kapjak valamiféle értesítést, ha leáll az egyik rig?
-
GAbre
veterán
Üdv!
1db 3090 vagy 3080 mennyi hasznot hoz átlagba *Ft? Shkiz0:Akármelyik.
Milyen összeget lehet naponta/havonta összehozni?
Illetve ez a wallet,hogy működik,hol használható a felhalmozott összeg? -
ffodi
veterán
válasz
Albigator
üzenetére
Persze, ez a "trükk" tipikusan csak egyes benchmarkoknál vagy bányászatnál jön jól.
Órajel:
Alacsonyabb órajel is jó, a lényeg, hogy ~1 GHz alá ne essen (az adott GPU-knál maradva). Az 1350 MHz pedig onnan jön, hogy itt láttam több kártya esetén a legoptimálisabb perf/W-ot.
-
Albigator
őstag
Ja értem kipróbáltam, ez bányához teljesen jó, egyszerűbb beállítás valóban.
Egy hagyományos gamer setupot, inkább UV-ot viszont nem jó így belőni, nekem innen van ez a technikám. Szóval ha üresjáratban, meg böngészés közben végig 0.95V és 2010 MHz-en ketyegne, nem lenne jó.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Albigator
őstag
Azért ne hidd h én kézzel szerkesztem az összes kis kockát én is.
Én úgy szoktam, h pl kinézek egy adott feszt, pl bányához most 0.75V, annál a kis négyzetnél nyomok egy Shift+Enter-t és beütöm a kellő órajelet (pl 1245 MHz). Után Ctrl+egér bal gomg segítségével kijelölöm az egész területet onnantól. Aztán bármelyik ponton megváltoztatom az órajelet akkor az végig annyi lesz (egyenes vonal).
Game setupnál nálam ez 0.95V 2010 MHz. Szóval 0.95V előtt ugyanúgy egy görbe van.+1100 MEM OC fölé én még sose mentem a biztonság kedvéért, így 98 MH/s hoz.
GPU órajel sztem lehet kevesebb is. Miből jött ki az 1350 MHz? -
ffodi
veterán
válasz
Albigator
üzenetére
Azért van ennél a kézzel szerkesztősdinél egy egyszerűbb módszer Afterburner-ben.

Beállítod a GPU órajelet alapra (=alap curve). A curve szerkesztőben a görbe bal szélső pontját (vagy attól jobbra az elsőt) kijelölöd és nyomsz egy CTRL+L-t, majd ezt alkalmazod. Így le lesz fixálva a kiválasztott órajel és feszültség. Ha kevésnek találod, akkor adsz neki offsetet, egyszerűen mintha órajelet emelnél (AB főoldalán). Mivel így eleve meg lesz fojtva a GPU, power limit állításra sincs pluszban szükség.Btw. saját tapasztalatom szerint 3080/3090 esetén a GPU órajel optimuma 1350 MHz (+/- 15 MHz) ETH bányászathoz, és mindez a minimálisan adható feszültséggel szokott működni.
#54879 Frozen
A beállított VF karakterisztika (nálad vízszintes egyenes) miatt van rendben a fogyasztásod, mert így kvázi kikapcsolod a boost-ot, csak a "görbe" bal szélső értéke jut érvényre (lényegében ekvivalens azzal amit korábban írtam). Így a power limit állítása addig nem hoz látható változást, amíg azon érték alá nem csökkented, amennyit a jelenlegi beállításod mellett fogyaszt a kártya. -
-
q765
tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Lekapcsoltam estére. Holnap utánajárok hogy kellene azt amit mondtok , hogy kellene.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
R5-3600X @ 4.35Ghz + jó memória is számít neki (3466MHz@CL14)
11/12 szálat használva ~7100H/s XMRig-ben.
Ez kb. 3500-4500Ft/hó, ebből a villany kb. 2000 Ft... Szóval Éppenhogy "megéri" ezzel
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- sziku69: Szólánc.
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- BestBuy topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Apple iPhone 11 - népalma
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)