Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
válasz
Albigator #76033 üzenetére
Hűtés-összehasonlításra bedobnám, hogy 3dMark Time Spy alatt mit produkált szobahőmérsékleten (25fokos szoba) gyári beállításokkal (0 rpm-ről indulva): (jobb klikk, kép megnyitása új lapon)
Ha egy ilyen benchet lefuttatsz, akkor ami hőfokkülönbség lesz hozzám képest, akkor arányaiban bánya alatt is ennyi lehet a különbség.Nálam nem szobahőmérsékleten van a kártya, így nem tudok nyilatkozni, de tippre 8-10fokkal kevesebbet mondanék, de nálam 0% a rejected.
-
BeZol
őstag
válasz
Albigator #76023 üzenetére
Gigabyte Gaming OC RTX 3060 (LHR)
HiveOS alatt T-REX-el:
1500-as gpu clock (= 1500-as absolute clock)
2600-as memória (= windowsban +1300)
-->
100-110W közötti fogyasztás (átlag 103-105W)
35-36,7 MH/s közötti termelés (átlag 35,5-35,8 MH/s-nek mondanám)
LHR 72,5-re állt be a kártya.Windows alatt ha netezgetsz(főleg youtube esetén)/játszol, akkor mindig lockolnak az LHR-es kártyák szóval kb. olyankor használhatatlanok és ha végeztél a dolgoddal akkor újra el kell indítani a minerprogit, mert már lehet LHR 22 alatt jár
-
2thletme2day
őstag
válasz
Albigator #70390 üzenetére
Ugyancsak FTW3 csak nekem még a piros békaszájas. Egyetlen plussz ventivel és levett gépház oldallappal ilyen eredményeket produkál. Annyi, hogy a backplate és a ventillátor között van egy 3-4 mm-es gumilap a négy saroknál a jobb levegőáramlás végett. Ha elkezd jobban melegedni, portalaníítom az egész gépet és megy minden a régiben. Ez az egyik átka a nyitott gépháznak.
-
Frozen
addikt
válasz
Albigator #70398 üzenetére
Megértem ,de azert mert kivezeted egy x16 ( letezik mar 80cm-1m kabel is ha jol emlekszek ->kabelen ugyan ugy használhatod amire akarod max esztetikailag lenne ronda.
De ha semmi nem jó akkor újra kell padozni vagy abbahagyni a bányát,mert bizony ezek a tempek csak egyre rosszabak lesznek mivel faradnak a padok és hosszú távon nem biztos hogy ez igy megfogja erni.
-
Frozen
addikt
válasz
Albigator #70395 üzenetére
Sokkal tobbet jelentene ha kivezetned egy x16 os kábelel a gep mellé egy pici álványra.
A kártya egyik oldala az alaplapra loki a meleget es azon az 1cm semmit nem szellőzik a kartya egyik fele. Hiaba fújja a venti az oda keves lesz. Amit meg megprobalhatsz elfekteted a gepet oldalra,hpgx a kártya allo helyzetbe kerüljön. A kartya a lamelakon gyorsabban leadja a felszallo meleg hőt ,jelen helyzetben a hő vizsgintesen tud kijutni a kartyaból vagy a nyakon es a hatlapot felmelegitve felfele.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Albigator #69916 üzenetére
Most kipróbáltam, gyári visszaállítás, és PL:50 és MEM:1200 után a fesz. stabilan 725mV-on áll (minden bűvészkedés nélkül).
PL:49 értéknél marad a 725mV, és a GPU freki kerül lejjebb (lentebb ugrál). Ekkor már a MH/s is beesik. PL:55 esetén emeli a fesz.-t és az órajelet is, és ugrál mindkettő.
Vagyis PL:50 esetén minimumra veszi a feszt, ennél lejjebb nem tudja. Szerintem gyárilag jól kezeli a helyzetet. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Albigator #69893 üzenetére
Rá kell kérdezni a scrácnál privátban, ennyi..
Nekem csak 3070-ben van Palit Gamerock OC-m, a többi kártyám között kiemelkedően jó a hűtése. Gyárilag alapból 725mV a fesz., és nem ugrál, mint a többinél. Ennek ellenére a legmagasabb fogyasztású 3070 a maga 118W-jával.
GPU # 3: Palit NVIDIA RTX 3070 - 61.43 MH/s, [T:36C, P:118W, F:35%, E:525kH/W], 2872/2872 R:0%
PL:50 MEM:1200 -
szazbolha
addikt
válasz
Albigator #63702 üzenetére
Nem az utánjárással van a probléma. Egyszerű mint a faék.
1. Készítesz plottokat a Chia klienssel - ehhez kell átmeneti hely gyors SSD-n
2. Tárolod a plottokat egy tárhelyen - ez a farmolás, azért jár a coin.Esélyed a coinra a saját/network tárhely aránytól függ. Itt tárhelyen a már elkészült plottok mérete értendő. Szerintem az kezelhető lenne , ha 2-3 hetente sikerül 1-1 coint megnyerni (véletlenszerűen neked osztja ki a renccer), de ehhez már most 20-30TB méret kéne.
És gyorsan növekszik a Network SpaceAz meg milyen csákányozási élmény, hogy hónapokig, akár évekig üres a tárcád....
Szerintem bányatársaság nélkül sokan abbahagyják majd, ha látják a win rátájukat.Egy bányatársaságban talán petabájtos nagyságrendtől kezdene naponta csöpögni a mikrocoin. Hány magyar kéne ehhez?
-
szazbolha
addikt
válasz
Albigator #63699 üzenetére
Azt szerintem nem lehet megmondani hogy érdemes vagy sem, még nincs is a piacon Chia.
Előfarmolás megy.
A hardvered bőven elég hozzá. Olvastam más bányásztól is hogy CHIA-val egészítené ki a dolgait, hogy kihasználja a parlagon lévő erőforrásait. Ez elsősorban CPU és háttértár.
Viszont van jelentős RAM igény is, min. 3,4 GB / plottolás, tehát az lehet akadna valamennyire a GPU-s bányászattal.Elég általános vélemény fórumokon, hogy a Chia nem a kis-csákányosok coinja. Nincs még bányatársaság, a technikai feltétel sem adott hozzá. Csak bizalmi alapon lehetne megszervezni, sok kicsi elosztott tárhellyel.
Egyedül nem tudsz elegendő tárhelyet venni/létrehozni, ahhoz hogy napi vagy heti szinten kapj Coint. Töredék meg nincs. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Albigator #56686 üzenetére
Egy kis segítség a találós kérdéshez:
12db RX5700-as valós mért fogyasztása(+Alaplap+i3-7100T(<-T-s proci sajna felesleges volt)1x8gb ram+1pendrive) 1495W
Így 1db 5700-as 124.58W-ra jön ki. Viszonylag jól vannak optimalizálva, Teamredminer B-mode-ban mennek.
2 rig összeépítésénél és/vagy szétválasztásánál 40-60W különbséget mértem, ez lehet egy alaplap+cpu+ram+pendrive fogyasztása menet közben
Ja és csodák nincsenek, mindegyik kártya máshogyan mér a szoftverben, van olyan ami 66W-ot ír, és van ami 120-at. Mégis ugyan annyival Hashelnek. -
Danex
addikt
válasz
Albigator #56686 üzenetére
Hát a bronz táp biztosan nem segít 😀, nekem is ennyit fogyaszt konnektorbol egy 5600x, 360as aio, rx 6800(109w), a radiátoron lévő ventikkel együtt 5db 12cm-es 1db 14es van, illetve nálam gold 650es táp van.
Ventik fejenként akár 2-3wattot is bepuszilhatnak ha meg vannak tekerve. Nekem még a memória tuningot is ki kellett kapcsolni mert a prociban lévő memória vezérlő (SOC) 8W helyett 18W-ot fogyasztott.
-
Laraxior
titán
válasz
Albigator #56668 üzenetére
90W-ból 50MH/s, szerintem elég jó érték. Bár ahogy az apróra ránéztem, nem is kell tovább bizonygatni. Tetemes összegekért megy ez is
Ahogy nézem, pont bányászati hatékonyság alapján lettek árazva a VGAk. Kutyát nem érdekli már a GPU teljesítmény#56666 SzlobiG : Szoftveres amúgy sem ér semmit. Jövő héten én is beüzemelem a fogyimérőt. Mondjuk csak kíváncsiságból. Már az is megdobja, ha éppen előtte ülök és a monitor be van kapcsolva
-
fasyrt
őstag
válasz
Albigator #56414 üzenetére
Igazabol Reggienek ment volna, hogy a 3070-es a legpraktikusabb kari.
Egyreszt a 3060ti ugyanabbol a sorozatbol jobb, masresz az 5700xt hiaba regebbi, meg hatekonyabban csakanyol.Mas.
Egyebkent meg szivas az egesz.
Az egyszeri mezei p@r@szt termel a legdragabban, mert neki van 1 pc-je, 1 vga-val, teszem azt egy jatekos pc, 3700x/5700xt, ez benyal olyan 170-180 Wattot.A banyasz megepiti a rigjet, betol annyi vga-t egy lapra amennyit lehet, igy a sallang fogyasztasa szepen eloszlik.
A befektetö meg megvesz par ezer kartyat, felhuz egy csarnokot az araboknal es kvazi-ingyen arammal szenne turja a vilagot.
Gyönyörü scale-of-economy, nincs is semmi baj, de csak idö kerdese, hogy az egyszeri mezei p@r@szt (en) mikor esik be a ket szek köze: a csakany mar nem eri meg, de kartya meg nincs mert masnak meg megeri.
Mar reg eladtam volna az 5700xt-t, mert kb. minek, de ha megint ramjön a jatszhatnek, akkor megint csak a nyalcsorg marad, mert nem fogok ezer euroert kartyat venni.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Albigator #56415 üzenetére
Azt lehet tudni hosszabb távon mi a biztonságos? Mondjuk 24h ha elmegyek hétvégére. Nyilván minél kevesebb annál jobb csak próbálom majd belőni az arany középutat. Illetve bplate alá még rendeltem be tg padot mert kifogytam de állítólag jót tesz főleg ha azt is ventillátorozom. 102-104 körül már sok lehet hosszabb távon gondolom. Vagyis ha sok a hang inkább majd memó órajelet vegyem vissza...
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Albigator #56409 üzenetére
106-108, a venti saját profilon 65-70%-al (afterburnerben vagyis kevesebb) ment.. 2 Vardar 40.. Oda a halk bányászás alacsony hő képzettel.
Rátoltam a két vardart 70%-ra, ventillátort fel, lement 100-ra, mh/s fel 97re.
Holnap majd finomhangolok meg leventillátorozom a bplate-et, mert egyrészt ez így hangos másrészt nem akarom széthajtani a kártyát (pláne ventillátorait) . Újralövöm a hő szerint a beállításokat, de csak a 94mh-ra, bőven elég nekem amennyit úgy ad. -
q765
tag
válasz
Albigator #56397 üzenetére
Lesz az 110 fokos is.. Nekem sehogy nem megy 104 fok alá 15 ventivel sem..
Igaz gyári pad, tudom.Únó momentó.
Mindenki írja a memory hőfokát mióta kiadták az új drivert. Valószínű a gyártók is belefogtak alkatrészgyártásba. Gyártottak sok hőpőaszta cuccot meg hűtéshez való cuccokat, aztán kiadtak egy progit amiért ezeket a cuccokat megveszik. Nyílván akinek van erre pénze, miért ne venné meg. Komolyan én érzem hülyének magam. Mutasson már valaki valahol egy írást (mindegy milyen nyelven) , ahol meghalt egy VGA mert 104 fokon ment fél évig. Kirakta a kinai gyártó a Memo típusszámát, 104 fokos max hőmérséklettel, azt mindenki bekajálja. Persze ebbe a MEM datascheetben nincs benne hogy lenne hőmérsékletmérés funkciója a cuccnak. Muti egy datascheetet a memoval, ami tud hőfokot mérni. mostmár opda jutottam hogy semmit nemhiszek.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Albigator #56397 üzenetére
Hidd el nem baj. Két vardar tolja rá a levegőt és a hűtője tele van friss ropogós tg és alphacool (14w/mk) gap padokkal illetve új pasztával.
3080 Ftw 3 ultra, és annyi amennyit látok icx-eken át mindenhol,hwinfo is.
Hozzá saját voltage curve, 60%tdplimit, 0volt, - 502gpu, +1000vram.
Hwinfonál is 65 körüli a plafon mindenben. -
aleister
veterán
válasz
Albigator #56331 üzenetére
Mivel a használt piacon vásárolt vga-k mellé nem szoktam hitelt érdemlő előélet logokat kapni, nem tudom megmondani mit és mennyit csináltak ezekkel a kártyákkal, így erre a kérdésre nem is igen tudok teljesen egzakt választ adni, csak annyit, hogy ha nagyon feszesre voltak húzva a ramok, akkor szerintem fél év alatt is megmutatkozik rajtuk ez.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Albigator #56203 üzenetére
Hát ennyi erővel akár lehetne is de nem.
Mert akkor az itelefon lenne
De ja nem jellemző, hogy magyarosítanak márkaneveket.On:
Csak érdekességként, ha valakit érdekelne, vagy statisztika.
Finomhangolva de nem szénnéhúzva jelenleg összesen 240-242MHs-el bányászok.
RTX2070 : 43.8 MHs (1.Rig)
RTX3080 : 97.3 Mhs (2.)
RTX3070 : 58.9 Mhs (2.)
GTX1080Ti : 40.8 Mhs (2.) (ETHlargmentpill-el is csak ennyi sajnos :S)De így most jók a hőfokok hogy kipakoltam 2VGAt és csak 1 van a házban, 2 táppal.
Gembird Riserekkel semmi probléma nem volt, elsőre mentek jól. Kábelek se melegednek se a csati se semmi.
A Satás Riserben a 3070 épp 18W körül vesz fel PCI-e-on keresztül, a molexes Riserben meg 35-40W körül vesz fel a 1080Ti, az alaplaban a 3080 is hasonló 35-40W körül.
A falból mért összfogyasztásom 655W (2.) + 185W (1.) -
Kiskokó
veterán
válasz
Albigator #56191 üzenetére
"HA-n ezek is 1.5-2-szeres áron mennek.
"
Ne mondj ilyeneket, hisz ez normális, kereslet kínálat, meg bányászás.... tudoood...
Tök normális , korrekt emberek akik a szegénységből 1Db okádékul drága VGA-val akarnak kimászni...
Sapphire = Zafír magyarul azért árulták úgy
-
Jocikablack
tag
válasz
Albigator #56114 üzenetére
Nekem 108c körül van a memory junction temp. Igy 92-94 mh/s volt a sebesség. Ezt a hőmérsékletet úgy tudtam csökkenteni, ha a power limitet, vagy gpu coret, vagy a memoria frekit csökkentjük. Esetleg mindhármat. Nálam az hogy 95c legyen sokat kellett csökkenteni. Viszont a sebesség 71-73 mh/s lett. :(
https://www.google.com/amp/s/www.tomshardware.com/amp/news/hwinfo64-adds-gddr6x-temp-monitoring-rtx30series -
FöldiM
csendes tag
válasz
Albigator #55832 üzenetére
Nagyon köszi srácok! A számítógépes boltban azt mondták, hogy ne a wattokkal számoljunk, hanem a 12V ágon folyó áram erősségével, az legyen jó sok, úgyhogy két Corsair 750-es táp lett a befutó azaz 1500 és ezek tudnak akár 60 ampert rövid időre és fix 25 ampert folyamatosan és rendeltem hozzá olyan kábelt, ami két kijövő szállal egy másik tápot is indít, meg 8-as ypszilon osztót, hogy a kártyák mindenhol kapjanak áramot 3x8 kell rájuk. Így lesz kész, de akkor az ssd-t is kicseréltetem nagyra és majd oda beállítom a nagy virtuális memóriát. A 8 GB ram az elég lesz ugye? Mindenhol azt írják, elég neki 4, de biztos ami biztos, meg egyébként is csak 13000. A boltban egyébként azt mondták, hogy ilyen videokártya alig van és nagyon király leszek velük.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen macera, mire kész és még a programozás is hátra van.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Albigator #56038 üzenetére
A végén az a +-10 W már maga a venti is lehet. Nekem 80% venti mellett most 222W 0,725 Volton. Ha meglesz a vízhűtés, akkor a venti kiesik
#56040 Jocikablack: Nem a coinbase keresőjébe kell beírni, hanem az oldal keresőjébe, aminek bányászol, ami az esetedben az Ethermine. A coinbasen akkor lesz csak pénzed, ha az Ethermine oldalán elérted a minimum payout összeget. Ha egy vga-val bányászol hobbiból, akkor ez akár több hét is lehet. Az én esetemben a nanopoolon 0,05 ETH a minimum payout, ezt az elmúlt 1 nap alapján kb 8 nap alatt fogom elérni, tehát akkor fogják először átküldeni coinbase-re az ETH-t.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Albigator #56026 üzenetére
Főleg, hogyha lefixálod az órajelet adott voltage-re, akkor akár 120% tdp-t is megadhatsz, úgyis kevesebbet fog enni, max a ventik sebessége fogja emelni a fogyasztást.
szerk.: tegnap még én sem értettem ezt, és csodálkoztam, hogy 230 wattot eszik a kártya 60% Tdp-n, és 115-ön is, de most már tiszta. -
B4l!nt
aktív tag
válasz
Albigator #55778 üzenetére
Szia.
Jelenleg asus p106ok vannak.
Kiindulásnak: 70% körüli TDP, olyan 85w fogyasztás legyen. Memória ameddig bírja, kb 500MHz. GPU: +200-250 (jelenleg már ennél a szériánál azt is maxolni kell). így a samsung ramosak hoznak 24.5-öt, Hynix lesz talán 22.2070 supert nem nagyon láttam még itt, meglepően jól megy. 100w, 43.5MHs-nél járok vele
-
q765
tag
válasz
Albigator #55669 üzenetére
100%on mennek most a ventik.
Nem túráztatom magam. Minél kevesebbszer nézem, annál nagyobb meglepetés a hozam.
Visszatérve a VGA-ra. Amikor megérkeztek póstán, az egyiknek le volt törve a hátlapból egy darab. Gyári csomagoltak voltak, de biztosan nézegette valaki fóliában és a földre ejtette.
Semmi nem látszik rajta, leesett a vége a hátlapnak. Nem is szóltam az eladónak, nem volt kedvem vele szärakadni. Ez most így fut. -
Powerer
tag
válasz
Albigator #55211 üzenetére
De varmi2 csak arról beszélt, hogy MOST mit érdemes csinálni szerinte és mit nem.
Azzal én is egyetértek, hogy most nem vennnék 2 millió Forintért 6 db 3070-et, mert ez a jelenlegi árfolyamon is 7 hónap mire megtérül, de remélem varmi2 is tisztában van vele, hogy a jelenlévők 99%-a nem ennyiért vette/veszi a kártyákat a bányába, és hogy ezeket a kártyákat el lehet majd adni később.
Kereskedni lehet, de a teljes ellentettje a bányászásnak... Igen, én is vehettem volna a rig helyett BTC-t fele annyiért mint amennyit most ér, és ha most eladnám akkor megkeresném a teljes rig árát, amit a rignek 3-4-5-akármennyi hónapig tart kitermelni - aktuális árfolyamon, nehézségen, stb, stb.Viszont én nem egy BTC vs USD grafikont szeretnék napjában órákon át nézni, és azon görcsölni, hogy lecsúszok az ATH-kori eladásról, hanem riget építeni, alkatrészeket vásárolni, összeszerelni, beüzemelni, tuningolni, felügyelni, újratelepíteni, finomhangolni, bányászni, gyűjteni a kriptót, szükség szerint visszaforgatni a rigbe - ez egy hobbitevékenység. Mindemellett lesz kriptovalutám, amivel ha akarok kereskedhetek, ha akarom tarthatom vagy épp átválthatom pénzre, hogy be legyen biztosítva a befektetésem visszatérülése.
-
-
TBMC
addikt
válasz
Albigator #54991 üzenetére
afterburner: 10051mhz
varmi2: Sajnos most is azt mondják, ha épp "szerencsétlen" példányt fog ki az ember, és ész nékül állígat-használ, könnyedén bekövetkezik a gond - és gondolom bizonyítható (nem értek ezen részéhez). De természetesen ez az esetek nagyon csekély %-a, eddig persze.
szerk: ja és nem rémhíreket szeretnék terjeszteni -
-
TBMC
addikt
válasz
Albigator #54978 üzenetére
nálam fix 24fok benti hőmérséklet mellett, a fentebb említett beállításokkal:
- gpu temp 57fok
- vrm 67
- mem juction avg 83illetve, nem tudom mennyire megbízható ez az "új" mem junction temp érték
szerk:
Skhiz0: értelek, s köszi válaszod. igazad van a garit illetően. De hozzánk jött már be 3070, (tudom ott nincs szenzor) gariztatásra, továbbítottuk, és messziről utasította vissza a gyártó, indok: bányászat és rövidre is zárta , a kedves ügyfél pedig bukott mínusz több száz e ft-ot.
-
GAbre
veterán
válasz
Albigator #54973 üzenetére
Nálam nem megy a görbe 1230-nál lejjebb.
Ahogy vittem lejjebb sajnos fogyasztás se csökkent szinte semmit.
Ha power limitet állítom 50-40%-ra akkor alig hoz valamit.
Ilyen.40-60Mh/s.~180W
Ha 60%-on. viszont 80mh/s ~230W. 57Fokos így.Én már akkor mondtam,hogy csalódtam xc3-ban.
Valóban mondtam,hogy olcsóbb,kevesebb fogyaszt.
De halkabb,és hűvösebb az ftw3.Ezért maradt meg.
De ha nem írtam,párszor már mondtam fórumában ezt -
TBMC
addikt
válasz
Albigator #54973 üzenetére
Pontosan. Esetemben pl nem tudok 68 alá menni - "összeesik" - , mert nálam a stock 100as limit is 370w. (3080 rog strix oc white)
de itt egy limit tábla a könnyebb azonosítás érdekében:
más
Sputnyik123 és mások 1000+ fölött: kérdés: nem féltek tőle, hogy nem annyira fogja szereti ezt a mem oc-t 24/7?
nem hiszem, hogy hálás lesz a kártya a későbbiek folyamán.
milyen vrm temppel mentek? -
GAbre
veterán
válasz
Albigator #54955 üzenetére
Köszönöm.
Még úgy ismerkedés/tesztelés szinten,kipróbáltam most 1-2 letöltött [link][link] PhoenixMiner 5.5c -t
Illetve már az eio.exe-t vírusnak látta vírusírtó.(töröltem jelenleg)
Gpu-z szerint semmi érzékelő nem ment fel 70-72 fok fölé.Maga gpu is 60-62.
Valóban nem terhelődik,szépen fut rendszer.
Gondoltam kipróbálom ,hogy lehet bányászni ETH-t.
Elkezdtem összefoglalót olvasni,de még nem tiszta,hogy megy ez.
Bányász szoftverre Claymore van benne.De a link nem is jó.(10.3 noFee)
ethminer 0.19.0-alpha.0.-ban meg nincs nvidia.Amd64-et olvasok bennük.
Nem tudom,hol láthatom bányászott mennyiség,hol tudom kezelni. -
ffodi
veterán
válasz
Albigator #54917 üzenetére
Persze, ez a "trükk" tipikusan csak egyes benchmarkoknál vagy bányászatnál jön jól.
Órajel:
Alacsonyabb órajel is jó, a lényeg, hogy ~1 GHz alá ne essen (az adott GPU-knál maradva). Az 1350 MHz pedig onnan jön, hogy itt láttam több kártya esetén a legoptimálisabb perf/W-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest