Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Nicehash megkotlott? Latom, hogy valami GoDaddy domain registration-t irnak, de ettol vege?
-
BandiT85
aktív tag
válasz
fireman123
üzenetére
Nekem meg most valmiért olyan stabil a win10-el (lekopogom), hogy nincs kedvem hozzányúlni sem, nehogy valami baj legyen.
De amúgy nagyon birizgálja a fantáziám, letisztultnak, kitaláltnak tűnik.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
fireman123
üzenetére
Megbízhatóan működik pendrive-ról? Úgy gondolom, hogy mindenféle háttértár nélkül is?
-
digo00
tag
Sziasztok.Valaki tud segíteni hive os telepítésben?
-
-
koko52
nagyúr
ÜDV!
Ha egy 6-os rigbe különböző márkájú 5700 XT kerül az lehet gond? -
default.
őstag
Tisztelt kollégák, aki Trezor-t használ, hogyan szokott váltani, ha mégis szeretne?
Ki szoktátok utalni váltóra? Leginkább BTC-USD között szeretném, illetve talán vennék egy kevés altcoint is a jövőben.
Korábban váltón volt a crypto-m, és ott egyszerű volt a helyzet, de hosszabb távon nem akartam ott tartani, így vettem egy trezor s-t. Közben rájöttem, hogy azért jó lenne néha váltani is tudni.
Minden tippet, tanácsot szívesen veszek.
Előre is köszönöm, Üdv! -
fireman123
őstag
egy kis ETH 2.0 háttér infó ... [link]
-
aleister
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Anno az ETH-nak irreálisan magas volt az ára. Tőzsdei trükközés volt az egész. Ez a jelenlegi jónak számít már. Viszont https://www.kriptoworld.hu/a-balnak-lenyugozo-mennyisegben-halmozzak-az-ethert/ [link].
Kíváncsi vagyok december-január magasságában miként fognak alakulni a számok. -
koko52
nagyúr
ETH eléggé padlón maradt BTC-hez képest. A faxom se gondolta, hogy nem követi. BTC lassan a csúcson jár, ETH meg harmad áron. Át kellett volna váltanom...
Valaki valami jóslat? -
digo00
tag
Sziasztok.Hol érdemes RVN walletet csinálni?És milyen programmal érdemes bányászni?
-
tom120514
őstag
Várja meg már az ETC-t, hátha jó lesz, bár gyanús hogy dumpolni fogja a sok kis bányász hirtelen. Hosszútávon hátha jó lesz vagy ha úgy is az hoz a legtöbbet akkor bányászni és váltani arra ami tetszik. Linuxon sem megy már?
ETH POS nem lesz bányászható de azért az odébb van még,eleinte ráadásul párhuzamos lesz [link] -
wooqt
csendes tag
Sziasztok. Tanácsra lenne szükségem. Egy jóbarátom 2 rig-gel ethereum-ot bányászott win 10 alatt de már nem megy a dag size miatt. Úgy látom az ethereum 2.0 miatt nem igazán van értelme 8gb-os kártyára váltania mert ha jól vettem ki akkor az már csak asic gépekkel lesz bányászható. Az etc-ről azt olvastam, hogy novembertől csökkeni fog a dag size és megint mehet kis kártyákkal. A többi kripto pedig nem igazán kecsegtet jó hozammal. Szóval a kérdésem az volna, hogy mit tanácsoltok? Jelenleg 2x 6rx570 4gb-os rig-e van.
-
koko52
nagyúr
válasz
BandiT85
üzenetére
Nem venni akarok. Bányából van. Az a terv, hogy külföldi webshopon fizetek vele. Random névre kérek számlát és céghez kérem, ahol sok melóshoz érkezik csomag.
Eskű adóznék én, de normális mértékben. Ez a 10% jóváírás 40% adó mellett elég vicces. Konkrétan 100ft befektetésből jó ha marad 20 Ft, és még adózzam le 12 Ft-ra? Hát persze... -
pn4hvq
senior tag
Nem adófizetés elkerüléscélzattal kérdeztem (nincs is semmilyen kriptom), csak az merült fel koko52 kérdése kapcsán, hogy hogyan tudnék bármit is igazolni? Hogyan tudnám én azt bizonyítani, hogy igen, én 2 hónapja vettem 9000$-os árfolyamon, nem pedig márciusban 4000$-oson, a jelenleg x Ft-ot érő kriptot? Ha nem milliós tételben gondolkozom, akkor magánszemély vesz magánszemélytől "külföldi pénzt" a megbeszélt árfolyamon, de erről papír nem szokott készülni (lásd: veszel 1000 eurót a nyaraláshoz az osztrákoknál élő testvéredtől)
-
-
pn4hvq
senior tag
válasz
BandiT85
üzenetére
Elméleti kérdés: veszek 100e Ft-ért BTC-t magánszemélytől kp-val fizetve (amit kivettem a saját számlámról). Majd ezt a BTC összeget elvásárolom az Alzán (értelme nincs, csak kivitelezhető). Megcsavarom a történetet úgy, hogy nem egy alkalommal veszek ugyanígy BTC-t, hanem többször. Hogy a bánatban tudnék én bármit is bizonyítani a NAV (vagy más hatóság felé), hogy én 300e Ft-ért vettem több részletben BTC-t és vásároltam el a példaként felhozott Alzán, vagy egy alkalommal vettem 100e-ért, ami most 300e-nyi Ft-ot ér és a jelenlegi értékét költöttem el?
És ha mindez úgy történik, hogy én 5x vettem 100e Ft értékben, de beesett az ára és most csak 300e Ft-ot, de elvásárolom?
a, 300e Ft-ért vettem BTC-t, majd el is költöm 300e Ft értékben
b, 100e Ft-ért vettem BTC-t, felment az ára, majd elköltöm az aktuális 300e Ft értékben
b, 500e Ft-ért vettem BTC-t, lement az ára, majd elköltöm az aktuális 300e Ft értékben -
koko52
nagyúr
Alzán lehet BTC-vel fizetni. Ez mennyire lekövethető, jelentik valahol? Vagy maradjak külföldi shopoknál?
-
koko52
nagyúr
Na, ma reggel egyből sikerült ezzel a generátorral [link]
Egyből kezdhettem volna ezzel, mert ez a legjobbra értékelt.
Köszi még egyszer mindenkinek! -
-
-
koko52
nagyúr
Nicehash-ről akarok kiutalni Coinbase-re. Rájöttem, hogy a 2FA hiányzik neki. Telepítettem a telóra a google hitelesítőt. E-mail kód beérzik, hitelesítőt beadom de nem jó. A hitelesítő kb 20mp-enként változik, de egyik sem jó. Időt szinkronizáltam ahogy kéri de nem működik. Mit tudok csinálni? Mert így bentreked a BTC-m.
-
madpapa
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Erről az nVidia nyilatkozott, hogy belső, TLB probléma. És mivel ez hardveresen rögzített, nincsen rá megoldás szoftveresen.
GTX10xx sorozat felett eljárt az idő ethash algo esetén. Itt új architektúrákat kell keresni ha ezt akarjuk túrni. Minden más algora jó lehet természetesen. -
aleister
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Gondolkoztam ezen a nagyobb DAG fájl - kisebb hashrate dolgon, és szerintem más lesz a háttérben. A 4 GB-s 1050 Ti stabilan hozza a 15.4 MHs-t, pedig kisebb számítási potenciál van benne, mint egy 1060-ban. Sőt. Szerintem a 1060-ak is stabilak voltak végig. Egyedül a P106-oknál találkoztam ilyennel, de ott sem a DAG file méret, hanem sokkal inkább a rigben lévő kártyák száma volt a meghatározó.
Lehet, hogy ez megint valami linux/HiveOs baromság?Felteszek egy win10, aztán futok vele egy kört.
-
aleister
veterán
Érdekes, hogy a küszöbön a 2.0, pedig még az ETH-ben is évek óta lappangó hibák vannak.
Hashrate csökkenés:
Nekem az tűnt fel, hogy tesztgépen, egymagában szépen viszi minden P106 a 25 MHs-t. Bekerül éles környezetbe, másik 10 társa mellé, és ugyanazon beállítások mellett visszaesik 24 alá. -
tom120514
őstag
válasz
madpapa
üzenetére
Érdekes, nem figyeltem. Mondjuk én lejöttem a hashrate-ről, veszélyes drog
Az elején függő voltam, halálra idegesített ha féllel kevesebb volt. Ez elmúlt, már régen a stabilitás, ami megnyugtat, nem a napi bevétel. Úgy gondolom, ha tényleg lesz ezekből valami, halálosan mindegy lesz, hogy 200-on vagy 800-on vetted az ETH-t, 5000-en vagy 15000-en a BTC-t. Pluszban mennek a rigek nyugisan, nekem egyelőre ez elég. -
madpapa
senior tag
Azért annyi szépséghibája van ennek a P106 imádatnak, hogy a hashrateje szépen csökken folyamatosan a DAG file növekedésével ETH-nál és ETC-nél.
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Nálam mindegyik 1060 tudta a +800 MHz-t. Van amelyik a 900-at is. Vitték szépen a 25 MHs-t. Általában 70-72 wattot kértek, de a "legrosszabb" is beérte 75-76-tal.
A P106-ok 80 wattal hoznak jó esetben 24.5-öt +1400 MHz-n (win alatt +700).
koko52:
Sajna azok átok drágák. Kijön belőlük 4 P106. Mit tudnak egyébként 50-51 MHs ETH alatt? -
-
cof
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Nyilván nem. Bár a BTC esetében a hálózat több mint a fele megújuló energiaforrásokat használ. De itt meg rengeteg elektronikai hulladék keletkezik, mert egy ASIC nem sokáig profitábilis.
Ettől függetlenül nem értem, hogy miért jó visszaengedni az elavult kártyákat a rendszerbe.
-
cof
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Miért lesz ez a DAG csökkentés? Az biztos, hogy ez abszolút nem zöld, egy régebbi kártya sokkal többet fogyaszt, ugyanakkor kisebb teljesítményt is nyújt a hálózat felé mint egy modernebb társa... Szerintem ez hülyeség, nem tudom ezek után komolyan venni az ETC-t, bár eddig sem nagyon vettem. Ez olyan mint ha a BTC-nél is megérné hirtelen CPU-val bányászni.
-
tom120514
őstag
-
koko52
nagyúr
Ha kiutalok coinbase-re, onnan paypal akkor be kell vallanom? Vagy van okosabb megoldás?
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
-
-
fireman123
őstag
válasz
digo00
üzenetére
valszeg a 4Gb miatt, de csak tipp, nem vagyok érintett mivel 8 GB-osak a kártyáim, így nem jártam utána részletesen ... [ezt érdemes elolvasni, ...hátha]
-
digo00
tag
Sziasztok.Egy olyan kérdésem lenne,hogy a flypoolon bányászok etheriumot és valamiért a sebességem visszaesett 22-ről 12 mhs-re.Rx 470 4gb-os karivalNem tudja valaki,hogy miért lehet ez?
-
-
lenox
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Ez csak akkor lehetne, ha az infinity cache segitene a miningban, gondolom itt eth-ra gondol mindenki. En azt tippelnem, hogy nem segit, ha kis cache segitene, akkor 1 gb-os kartyan is lehetne ugy banyaszni, hogy a gpu memoriaja a cache, amugy meg pcie buszon tolja a tobbit.
Egyebkent 3090 100 koruli MH/s-t tud, 512 GB/sec-kel meg 50-60-at lehet tudni, szoval csak az infinity cache 1.664 TB/sec-je alapjan lehetne 50%-kal tobb. Aztan persze lehet, hogy megis megy, az erdekes fejlemeny, ha az IC ennyit segit.
-
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Nemnem. Ugyanúgy használhatod bármire a B250-et, Asrock H110-et, stb.
Ha gond van, akkor rögtön jön róla az üzenet. Legdurvább esetben lelövöm az okoskonnektort, majd vissza.
Viszont egy hardveres watchdogon erősen gondolkodom. akkor ennyit sem kéne vele foglalkozni. Valaki használ ilyet? Ha igen, melyiket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De amúgy nagyon birizgálja a fantáziám, letisztultnak, kitaláltnak tűnik.
:
)
57
Abból van 13, de nekem is jött ki higy a 1060 és a 1050ti a legjobb, úgyhogy a 1060 6 gigásból is van még 6