Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Közel max teljesítményen ennyi most:
(a hibák miatt viszavettem pár panelen a teljesítményt, illetve volt ahol picit adtam rá feszt. A harmadikba 2 board sajna nem indult el. Kicsit itt magasabb hőfokot mutat, a webes felületen pár fokkal alacsonyabbak ).
Lehet amúgy nem kellene a + fesz sem, mert a gyári hibahatáron belül lenne úgy is, de na, jobban néz ki.
9.32V az alap, 9.5 körül az emelt.
-
-
Frozen
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Félre beszélünk egymás mellett.
gyári értéket néztem nem egy olyan értéket ahol 10.000 emberből egy megbuherálja a biost és miegymást,hogy jó értéket érjen el. Ezek szerint a gyári érték szerint jobban fogyasztó nv is meg lehet buherálni és akkor még jobban alul marad az 5700xt ....
Bár mindenki biztos buta és nem ért hozzá ezért beszélnek sokkal magasabb fogyasztásokról 99,9% ban ennél a kártyánál... -
llacee
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
köszönöm szépen, elkezdek akkor kisérletezni
bár sajnos micron ramos.
az az érdekes, hogy 920 rammal és 1320 core sebességgel 56MH végefelé simán megy stabilan, de ilyen core speeddel szerintem az 51et sem utné meg.
A "jobb időzítéső tweakelt" bios van rajta jelenleg. -
kenwood
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Az nagyon keszeg. En ilyet rendeltem parat, de vegul 1-2 teszt utan szekrenybe kerultek,mivel nalam a helyiseg merete,es az onnan kimeno levego volt a korlatozo tenyezo. Ezzel csak azt ertem volna el, hogy gyorsabban lokom vissza a meleg levegot a rigbe

Majdnem annyit eszik,mint egy GTX 1660. 5500 rpm, 252.85CFM -
-
kenwood
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
A terv az volt, hogy itt kapok par tippet azoktol,akik mar honapok ota hasznaljak,es magat a telepitest kiguglizom.
Ez nagy segitseg volt a masodikban, koszonom.
A fo kerdesre viszont meg varom a valaszt, bar gyanitom,nem lesz gond,siman elbanyaszgat gep akkor is,ha eppen izombol masolok, vagy jon le valami 50 gigas file 30 szalon torrenttel.
Szerintem meg a procit sem kell upgradelni ehhez (8 giga dual channel ram van) -
Celithrandi
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Az most nem játszik. Ez alapvetően egy desktop gép amiben minden esetben a legerősebb kártya a fő kártya, tehát ha összedobok egy riget akkor ez a gép egy árva kártyával fog ketyegni aminek nincs értelme. Ha 3-4 kártya fölé akarnék valaha menni az már más kérdés, akkor össze kell rakni, de most valami egyszerű és emberi küllemű megoldás kellene

-
kenwood
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
24 ora utan tobb,mint tizszeres volt a difi az amd javara.
Mar a 3x is nonszensz volt, de rajottem a megoldasra
A t-rex 1-2 orankent ujraindul,es ott reseteli az accepted share szamlalot.
Sajnos a gui-n nem irja, hogy miert indul ujra, de a shell irja, hogy csak 1-2 oraja fut a t-rex. -
Formaster
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Ezzel a két hsz-el leírhattad volna a saját tapasztalataidat is. Nyilván nem várok kész megoldást, de érdekelne valós tapasztalat, a sok fake "PR" helyett, amit a neten találni. Elvileg erre való egy fórum, de kezdem megszokni, hogy a PH-n sosem a feltett kérdésre kapsz választ...
azért kösz, h koptattad a billentyűt. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Végülis kb annyira lehet megbecsülni a végkimenetelt, mint a sportfogadásnál. A bundáról ne is beszéljünk.
Coinbase rendesen lezabál az "ingyenes" crypto/crypto konverzióért.
Mikor véletlen sikerült is eltalálnom a mozgásokat és Tetherben kibekkelni a zuhanást majd emelkedésre vissza a konverzió rendesen megcincálta.
Ha arra mennék rá hogy 1% bukót kibekkelek Tetherben majd 1% emelkedőre visszaváltom kriptóra már buktam is mindent. Márpedig ritkán emelkedik pár százaléknál többet bármi egyszerre. -
-
kenwood
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Miert venne kabatot a gombhoz ?
A 3060 egy borzasztoan rossz valasztas.
Nagyon korulmenyes, es az ara nem tukrozi ezt.
50 mhs ,es mar 300k felett van egy normalis hutessel szerelt valtozat.
200-250 kozott meg lenne is ertelme gondolkodni rajta,de ennyiert egyszeruen ertelmetlen.
Ilyen arsavban megkapod a tobbi kartyat, amivel nem kell szopni. -
-
3800+
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Jól értem akkor, hogy pici facsavarral simán lefogathatom fára az alaplapot? Nem kell valami alátét hogy eltartsa a fától az alaplap alján lévő kis tüskéket? Ha igen akkor azt mivel lehet megoldani? Én is tervezek fa szerkezetből összetákolni egy kicsit keretet, mert nyáron melege lesz panelban az RX580-nak szerintem.
-
EQMontoya
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Persze, azt tudom, de semmi nem annyit fogyaszt, amit az SW meres kiir.
Nyugodtan ra lehet dobni 25%-ot, mint ahogy barmi masra is, amit igy mersz.
Viszont a valos fogyasztast sokkal nehezebb merni a tap hatasfoka es a tobbi komponens fogyasztasa miatt, szoval ahogy elneztem, mindenki ezt hasznalja osszehasonlitashoz.varmi2: igen, Hiveos.
-
tlac
nagyúr
válasz
JohnyBlue
üzenetére
és addig a sufniban pihen?
ha az áramszámlát sem termeli ki, akkor az pazarlás
ráadásul a teljesítményük nem lesz jobb, sőt idővel megjelenhetek jobb kártyák is, onnantól kezdve még az értékük is csökkenha arra akarsz fogadni, hogy majd meglódul az árfolyam, akkor célszerűbb bevásárolni coinokból
-
Bossp
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Hol érdemes letölteni? Amit találtam fizetős és megbízhatónak sem tűnt. Meddig érdemes alul feszelni? Core clock mehet lentebb? Ezeket az rx-eket még nem igazán ismerem. Anno r390-ekkel ,aztan 1070-ekkel Vega 64-el és 1080 Ti-al bányásztam. Bios modot még nem használtam. A bányász bios mod az órajeleket is belövi vagy csak a késleltetéseken állít?
-
aleister
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
AMD-n már egy ideje van zerocore. Gondolom nV-n is. Ha nem használod átmegy alacsonyabb core state-be.
tlac:
Az "olvad" azért túlzás. Levedzik. Ettől még természetesen átadja a hőt, de gyanítom, hogy nem 100%-os hatásfokkal.
Egyébként nem kell ezen meglepődni. A paszta is kiszárad. Miért gondolnánk, hogy a pad a végtelenségig jó? A tervezett karbantartás része ezeknek a cseréje. -
aerosmith
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Nekem is vannak még F12eseim egy másik projectből ezért nem kell már vennem.
Amúgy tegnapelőtt teszteltem, sima fekvőházban (mining tesztbench) lévő nem riseres kártyákat fújtam meg vele és 70 fokról lement 50re.
Ha szellősen vannak a mining frameben a kártyáid akkor nem lesz akkora különbség a ventivel de ha könnyen beszorul a levegő, (meg nyáron amikor alapból magasabb a hőmérséklet) akkor számít jópár fokot. Kártyánként 2-3 MH/s pluszban meg azért jól jön mindenkinek. -
Frozen
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Nem bukom a garit, mivel a matricat le lehet venni es vissza lehet rakni,de ha megis nincs jelentősége mert eladom a kártyát ,megvan ra a vevő.
Sajnos valószínű hogy kínai hőpadok vannak a kártyán mivel alapból 83-85 főle sehogy nem ment. A 88-90 is csak úgy van meg hogy mokkolva van a bios. ( Ha szana szét hajtom akkor megy 100 al ,de melegszik a memoria úgy is szóval csak 100% ventivel lehet visszahűteni.)
Holnap megkapom a strixet kiprobálom azt is és kiderül majd hogy mi újság ha most a trio helyén menni fog alapból többet akkor egyértelmű a kínai párnázás. Sajnos elég gyenge minőség az msitől volt olyan akinek a párna el sem érte a hűtőfelületet -
aleister
veterán
-
batmun
csendes tag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Na most akkor felraktam ugyanazt a drivert mindenre, így nincs hibakód, eszközkezelő mindenre azt írja, hogy megfelelően működik, de Afterburnerben az egyik kártyát mégse tudom húzni, és a szenzorok se működnek. Esetleg ha DDu-val leszedem a régi drivert és teljesen újrarakom az segíthet ? A DDU több kártyánál is működik ? Köszönöm a segítséget.
-
-
TBMC
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Köszi! Ezt ha jól értelmezem akkor a pool oldalán, jelen esetben: https://ethermine.org/, itt miner address beír, és ki kellene írnia igaz?
Délután 3 óta megy folyamatosan találom a shareket, 60.8-61közti MH/s megy (56fok gpu, 61%rpm, 161W), de még mindig 0 a statom a pool oldalán.

Ez miért lehet? / tudom követni, nézni ezt valahol?más:
A myetherwallettbe (ha egyszer majd megérkezik) megszerzett hasznot, ha későbbiekben vásárolok egy ledger nano s-t, simán át tudom mozgatni? ez működőképes elmélet?továbbá
PhoenixMinert illetően, cfgbe miket érdemes pluszban beírni, beállítani? gondolok itt bármiféle pool beállításra, esetleg plusz monitorozásra a gpu-t illetően?bocsi a sok kérdésért
-
aerosmith
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Sztem félreértettél, egy rigem van és a több workeres költségeket számolgatom.
A poollal csak annyi a bajom hogy minél többen vannak egy poolban annál nagyobb eséllyel nyerhetsz block bónuszt, viszont a megnyert összeg annál kisebb.
Hiveonon vannak fent 14ezren, átlagban 4 workerrel, a 2minersen fele annyian átlag 3 workerrel. Úgy számolom a 2minersen így valamivel jobb a fizetés.
Ethermineon vannak 88ezren ott sejtheted hogy filléreket kapsz.Ami miatt érdemes lenne miningOSben gondolkodnom hogyha áramszünet van vagy valamelyik kártya resetel akkor induljon el automatikusan újra a rendszer a csökkentett clockokkal és power+hőmérséklet limitekkel. Ilyet tud?
-
TBMC
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Köszönöm!
Az lehetséges, hogy kezdetekben használom a myetherwalletet, és a későbbiekben vennék egy fizikait? van lehetőség a myetherről a fizikaira átmozgatni az addig megszerzetteket?
noobkérdés
, ha megválaszoljátok előre is köszi! csak, hogy biztos legyek, mindent jól csináltam. :leszedtem a phoenix minert, az 5.4c-t futtatom. gpu alulfeszelve, beállítva.
ott a config fileban, csak annyit kellett csinálnom, hogy megadtam:
-pool eu1.ethermine.org:4444 -pool2 us1.ethermine.org:4444 -wal YourEthWalletAddress.WorkerName -proto 3és ennyi? ethwallett helyett beírtam a walletemet aztán egy random worker nevet.
ezt követően elndítottam phonixminer_5.4c_windows mappába található start_miner-t.
majd folyamatosan jönnek a new jobok.+ share.mindent jól csináltam? tudom ezt valahol monitorozni, hogy hogy állnak a dolgok?
rebb: köszi a tájékoztatást! tervben van egy fzikai beszerzése, fentebb írtam, így megvalósítható-e?. Winen én böngészőt sem indítok el, nem jelentkezek be sehova, kivétel blizzard.app ami kell a codhoz, semmi másra nincs használva. mindent mac-en csinálok mindig.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

bár sajnos micron ramos.
Köszi