Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
1 hónap alatt közel 20%-ot emelkedett a diff! Nem sokáig lesz kánaán
. Nyárra egy 10 dolláros incoming 2 lesz, ha az árfolyam marad. Rákapcsolt az önszabályozás rendesen. -
2thletme2day
őstag
válasz
0021666
üzenetére
De akkor még nem számoltad hozzá a plusz ez+azt mint nagyobb táp, riserek esetleg bányász lap és proci hozzá és a többiek amik egy átlag géphez nem kellenek nagy valószínúséggel. 2 3080-at meg simán bepattintasz egy olyan gépbe amiben van legalább egy normális 750-es táp (500-550W fogyasztés teljes gépre nézve) és egy nem full fapad mini itx alaplap amin legalább két pcie csati van. Ez 2 kártya 200MH-el hasít kb 500-550W-on.
-
Sziasztok!
Egy kis induló segítséget kérnék. Összefoglalót elolvastam, de nem tiszta minden.
1 kártyával, otthoni asztali gépet bevonva szeretnék bányászni.
Amit eddig olvastam, és amit kérdeznék:
- bányász program( összefoglalóban ajánlott) letöltése, telepítése. Gondolom ott majd meg lehet adni a poolt ahova előzőleg regisztráltam. ETH-ra milyen poolt ajánlotok?
- wallet létrehozása; ETH-ra mit ajánlotok? Poolban wallet megadása?
- a poolból wallet-ra vagy esetleg átváltva Pay-Palra/ Revolutra lehet kiutaltatni? Vagy ott gyűjteni?
- ha walletban gyűjtöm, később hogy tudom átváltani?Válaszokat előre is köszönöm!

-
-
0021666
tag
válasz
Ravisu91
üzenetére
3 napos utánajárás után (nekem 3vs6db) nekem az 580 kártyák maradtak, minden reddit, discord csoportban lebeszéltek a 3070, 5700xt kártyákról.
Miért? Amióta megvettem, a vételár 80%-a jött már vissza, és nagyon nem rég vettem, 2 hónapja. Én már nullán leszek, míg sokan még 30%-ot sem érik el addigra, és oké, azoknak a kártyáknak marad ára, viszont én körülbelül harmad annyit fektettem bele, és már profitot termel napokon belül, miközben az ethereum bányászatnak még talán egy jó fél éve van hátra. Nem hinném, hogy jó ötlet a legújabb kártyákkal makkolni, csak akkor, ha korlátozott helyed és erőforrásod van, de sokkal nagyobb alaptőkére lesz szükséged, pláne most, közben ha bedől az eth piac, higgyétek el, a 3070 ára is radikálisan be fog zuhanni, gamerek ide vagy oda. -
Frozen
addikt
válasz
FöldiM
üzenetére
Szia egy kicsi fogyasztású, olcsó proci meg hozzá a legolcsobb lap amin van pár db pcie ( létezik pcie bővitő 1x pcie ből csinál 4 et riserel pár ezer ft elvileg a sebességre nincs hatással, 2db pci ből már van 8 hely akár és nem kell nagyon keresgetni sem a több foglalatos lapokat 3090 es kártyához viszont kelleni fog rendesen táp.( Gondolom a kiadás szeretnéd minél alacsonyabban tartani ,ha esetleg nem akkor vannak minőségi lapok+proci amit mondjuk a végén eladhatsz mint egy komplet gamer pc )
-
FöldiM
csendes tag
Sziasztok! Kérlek adjatok tippet, milyen alaplapot érdemes most venni egy 6 kártyás rig összerakásához? Egy tartozásért cserébe 6 darab RTX 3090 kártyát kaptam Apun keresztül. Nekem ingyenbe van.
Úgy döntöttem bányászni kezdek vele Ethereumot, már napok óta olvasok és azt hiszem menne. Akitől származik szintén ezt akarta. A kártyák mind ki vannak bontva, de csak egyet tettek be gépbe és állítólag 2-3 órát ment kipróbálásként egy játszós gépben. Papírjuk nincs sajnos. Kigugliztam mindent, de alaplapot csak Asrock H110 Pro Btc+-ot találtam itthon bányászni. A bátyám szerint hülye vagyok, el kéne adni, de én tudom, hogy ráérek eladni és akár jól is járhatok. Az áram a családi vállalkozásban adott, nekem ingyen van, ez a költség a tartozékok megvétele után nem lenne. Ha lehet AMD-sben gondolkodnék, de ez nem kizáró. Előre is köszi!Puszi!
Móni
-
kzkz
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Olyan oktatóvideók vannak a Binance-on, hogy még a menüpont se stimmel, pár évvel ezelőtt még lehet, hogy jó volt, de most már nem.
Pont azért próbálkoztam ilyen kis lóvéval, hogy ne a "nagynál" legyen szívás.Ja, a tanulópénzt már megfizettem párszor, hiába csak 2 hete kezdtem az egészet...
-
válasz
2thletme2day
üzenetére
nagyobb a diff, kevesebb share-t "találsz", viszont a fizetség ugyan annyi (vagy kicsit jobb is) mint ha sok kicsi share-t találnál.. (elvileg)
személyes tapasztalat az, hogy a alacsonyabb diff-nél több a share, viszont a hiba lehetőség is.
Anno a dwarfpool-on kezdtem és kisebb volt a diff mint nanopool-on.
Dwarfon több share-t találtam 24 óra alatt, viszont volt benne 1-2 incorrect is, míg ugyan ez idő alatt nanopoolon hibátlanul ment. -
Kiskokó
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ez mondjuk engem is érdekelne. Bár érdekes mert a Nanominer nekem is 10K diffet ír. De ha itt
[link] megnézed akkor csak 4700-at mutat.
Akkor most, hogy is van ez ? -
2thletme2day
őstag
Ezen a screenshot-on azt látom, hogy ethermine-on bányászol és a diff:4000MH. Rengeteg share-ed van hozzám képest. Nanopoolon bányászom ahol 10000MH a diff és jóval kevesebb ezáltal a share-em. A két pool közötti diff különbség hatással van a bányászat nyereségességére? Teszem azt a kisebb diff miatti több share többet hoz a konyhára mint a nagyobb diff de kevesebb vagy ez nem ennyire egyszerű?
-
Frozen
addikt
Kínában már a 30xx al szerelt notebookal is bányáznak. Valószínűleg annak is felugrik hamarosan az ára.

-
Ravisu91
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek:
6db RTX 3070 (már ha hozzájut az ember értelmes áron...)
vagy
12db AMD RX580
-
Albigator
őstag
Két megoldás is van, én az egyszerűbbet nem rég tanultam ffodi-tól:
CTRL+L-t nyomsz egy adott ponton, vagyis négyzeten akkor az azon a feszültségen és órajelen fog járni folyamatosan. Ez bányászatra kiváló megoldás.Amit amúgy használtam, sima UV-hoz is jó (gamingre) mert megmarad a curve elején a felfelé haladó görbe:
"Én úgy szoktam, h pl kinézek egy adott feszt, pl bányához most 0.75V, annál a kis négyzetnél nyomok egy Shift+Enter-t és beütöm a kellő órajelet (pl 1245 MHz). Után Ctrl+egér bal gomg segítségével kijelölöm az egész területet onnantól. Aztán bármelyik ponton megváltoztatom az órajelet akkor az végig annyi lesz (egyenes vonal)."
-
q765
tag
válasz
Albigator
üzenetére
100%on mennek most a ventik.
Nem túráztatom magam. Minél kevesebbszer nézem, annál nagyobb meglepetés a hozam.
Visszatérve a VGA-ra. Amikor megérkeztek póstán, az egyiknek le volt törve a hátlapból egy darab. Gyári csomagoltak voltak, de biztosan nézegette valaki fóliában és a földre ejtette.
Semmi nem látszik rajta, leesett a vége a hátlapnak. Nem is szóltam az eladónak, nem volt kedvem vele szärakadni. Ez most így fut. -
-
Albigator
őstag
Szerintem se kínozd ha nem tudod/lehet hűteni. Az a 110 fok nem éppen baráti.
De amúgy milyen fordulaton/ százalékon mentek a VGA ventik?Nálam az FTW3-nál (nyitott házban)
70%-->57%-on (~1713/3000 RPM) mennek amúgy a ventik +1200 MEM-nél a 26 fokos szobában ez 92 fokot jelent átlagban, de volt 96 fokos peak is. EVGA mem szenzorai persze jóval alacsonyabb értékeket mutatnak.
(majdnem 43 órája fut)Szerk.:
Most olvasom tovább a topikot, szóval ott a hőpárnákkal vannak gondok.. Sajnálatos.
-
q765
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Nekem az sem segitene. Vettem a hiperszuper házat azt még sose volt rajta az oldala.
Ami temperált üveg lenne, ha ki lenne bontva a fóliából..
Nagyon melegszik itt minden a lakásban. Nemtudom mi lesz nyáron....

Nem lehet kiönteni a hűtőn a hézagot például ilyen [link] újéví ólmos szerencse remélőszettel?

-
Frozen
addikt
Sajnos ennek a kártyának nagyon silány minősége van hűtés szempontjából. Én is úgy tuningoltam fel az enyém ,mert nekem sem ment normálisan. Ezért kapott suprime biosst meg kb 30 euroért új pasztát meg hőpárnákat. Így js meleg mert a hűtő nem ér rendesen hozzá a memoriák felett lévő lemezhez. [kép] ez a probléma sajnos ezt semmi nem oldja meg max egy teljesen új hűtő lap aio vagy víz.
A suprim már egy jobb kártya állítolag és az elhiszem hogy szalad 102-103 is akár ( jelenleg enyém is megy 102 őt de a hűtés kritikus -
Dreadloord
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Sziasztok, ebben tudna valaki segíteni esetleg?
-
-
-
Frozen
addikt
Srácok gyors kérdés coinbaseról ha szeretnék küldeni btc vagy eth egy ismerősnek az csak email címet lehet vagy ha van neki hasonló wallet címe akkor az is jó?
-
-
kzkz
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
A Binance-hoz űrhajós vizsga kell, a segítő videók szart se érnek, elavultak, és a FAQ se segít.
Hát már Coinbase-en van, lassan nem marad belőle semmi, mert innen se egyszerű.
Persze coinbase-en is volt díja az ETH-ról EUR wallet-be tételnek.
Csak paypal-ra tudtam átlökni, onnan még nem tudom mennyibe fáj.A MEW-en fizettem 5$-t, és a számlámon volt 2 nap múlva a pénz. Visszatérek ehhez, csak itt zavart, hogy nem látok a tranzakciót rendesen.
Most olyan 15$-nál tartok és még nincs nálam a forint
, és ráment vagy 3 óra...Szerk: A paypal-ról utalás úgy tűnik ingyenes volt. A kezdeti 26000Ft-ból marad 21000. Szép munka
-
Nekem a GAS priceal is gondom van, sose lehet normálisan beállítani, én találgassak, hogy mikortól fogadja el...erre dob errort nekem, pedig a legdrábább verziót választom ki.
Nekem most a legjobb megoldásnak a Coinbase tűnik azaz ha oda bányászok közvetlen és megy ki paypalra.
Paypalról saját számlára utalásnak is van költsége jól tudom?
-
ffodi
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Semmi baj nincs azzal a tárcával. Ha a hálózat nagyon leterhelt (manapság tipikusan akkor, amikor az árfolyam jó magas és/vagy épp megy fel), akkor tovább tarthatnak a tranzakciók, drágábbak (de az átutalt egységnyi ETH is többet ér dollárban, szóval igazából nem feltétlen drágább), sőt van esély arra is, hogy elutasításra kerülnek.
Szerintem a MEW-ről direktben kiutalás EUR-ban sem olcsóbb (sőt), mintha közbe iktatod pl. a Coinbase-t. Mindegyik esetben ki kell fizetned a váltás költségét, ami minimum €2-3 és a tranzakció díját. Emellett előbbi esetben elég sokáig eltarthat a művelet, ami aggodalomra adhat okot.
Csinálhatod azt is, hogy közvetlen Coinbase-re bányászol, akkor egy kiutalás díját megúszod, ami $1,5-4 időponttól függően. Ez után a váltás díja a már említett min. €2-3, végül kiküldöd ingyen PayPalra, vagy kiutalod EUR számlára €0,15-ért cserébe.
Ha mákod van, akkor MEW --> Coinbase $2-3 és pár perc, Coinbase ETH --> EUR min. €2-3 azonnal, végül Coinbase --> EUR számla (mondjuk Revolut) €0,15 kb. azonnal (mondjuk összesen €5,5 költéséggel jár 0,1 ETH beváltása, időben pedig pár perc).

-
kzkz
őstag
Senki nem tudja, hogyan tudnám a Binance ETH-t átváltani EUR-ra és átutalni?
GBP-re más sikerült átváltani, de azt meg nem lehetett átutalni, mert csak a UK-ben működik
Most 8,5$-ért tudnám visszautalni MEW-re, amit onnan már nem tudok kivenni, mert a limit alá kerülök

-
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nah ez tök jól hangzik, akkor ha jól értem 200 euró felett ingyenes a kiutalás közvetlen paypalra? Coinnak van walletja, tehát tudok oda bányászni?
-
Kéne egy megbízhatóbb tárca erre a kiutalásra, mert én nem akarom tartogatni meg átváltogatni, hanem egyből az euro, vagy dollár kéne. A MEW-en is olyan körülményes, hogy nem igaz, csomószor elutasítja és egyre többe kerül a kiutalás.
Aki szintén euróra vágyik hogyan utalja ki magának?
-
-
kzkz
őstag
Átküldtem MEW-ről Binance-re 0,05ETH-t. Ott megjelent, de nem tudom EURO-ra váltatni. Mi a trükkje?
-
prmcsk
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Igen, két VGA-t egy ágról tudsz vele etetni...
Kiskokó: Kirchoff első törvénye, a "csomóponti"...Az Y ágakban a kártyák áramigénye jelentkezik, de a főágon (a közös csatlakozón és kábelen, duplázódik). EZért útálatos a moduláris rendszer. Sokszor egy kártya áramigényét sem képes hosszútávon melegedés nélkül biztosítani.
-
-
Kiskokó
veterán
40k felett a BTC.
Nálam a 3080 most fixen 56fokos és a memória se forr,csak 94fok. Szerintem 100fok alatt teljesen jók.
prmcsk - Ha ilyennel osztod szét nem csökken felére a "kapacitásuk" ? Elvégre azonos ág. Bár ezeket a csatlakozó vezetékeléseket sose értettem, 6 pin 8 pin így meg leágaztatva, toldva stb.
Mert ha ez elegendő, akkor ilyet nekem is kell vennem. Bár lehet nálam is befigyel majd a 2 tápos megoldás. Majd kiderül -
Albigator
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
215-230W környéke közé.
Nálam így van az FTW3 jelenleg (1.5 napja, előtte csak +1100 volt):
Memória hőfokokat érdemes nézni. EVGA-nál van saját is (MEM1-3), de van egy veszedelmesebb: GPU Memory Junction Temperature. Legújabb hwinfo mutatja. Én ezt még mindig fenntartásokkal kezelem egyébként..

-
Dare2Live
félisten
3080eket hova szokás belőni?
Nemrég raktam be, 10perc próbálkozás után ide löttem be, még egyszer se dobta el magát:
70
-90
1142
Evvel 99.5körül fut.VRM.... hőmérsékletet mutatja vmi? GPUZ csak GPUt látok
-
válasz
SzlobiG
üzenetére
Átnéztem a rendszert egy javítanó való van benne 1 sata kábellel van 2db riser hajtva+ssd ezt szét szedem, a többi jó. A molex 156W-ot bír, tehát esetemben 1 riser+1vga-t elvisz/kábel. Ennek tudtatában nem üzemelem be a másik tápot, mert felesleges pláne, hogy keveset esznek a VGA-k, max akkor lesz szükség a másik tápra, ha egy másik 2x8 pines vga kerül be.
Most is tanultam köszi az észrevételt.
-
Hmm, ezek szerint a sata nem sok mindenre való, max 1-db pl riserre lehet kötni, ettől függetlenül nálam a legtöbb sata csatival van bekötve.
Mi lehet a gond vele összeégnek a kábelek egy idő után? Veszek jövőhéten dual 24pin-t azt beüzemelem a másik tápot is, csak úgy feleslegesen fogom növelni a fogyasztást.
-
Albigator
őstag
Hynix VRAM-al szerelt 1060 6GB van valakinek? Nekem sajna olyan a Strixem és nem találtam még meg hozzá a normális beállítást...
-
válasz
koko52
üzenetére
Lehet belőle gond? Az a baj, hogy nincs több csati a táphoz (OCZ 850-es) így is a 3070 2db csatit elvesz.
Ha nem alakítom át, akkor meg nincs kihasználva a táp teljesítménye, mert még esetleg egy 650-est tudnék beizzítani, de az meg tökfelesleges ekkora fogyihoz. Apropó ha még is meghajtanám két táppal, ahhoz milyen kábel kell, hogy a másik táp is bekapcsoljon?
-
-
Frozen
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Februári megjelenes van ,de voltak ilyen minerek korábban is. Kutyának nem kell a nagy cégek is inkább megveszik a btc /eth minthogy farmot építsenek ki és foglalkozzanak az űzemeltetéssel. Ha kiszámolod az asic sem sokkal jobb mint egy gpu farm. ( Főleg ha olcson beszerezte valaki a megfelelő kártyákat és ezek bármikkr el is adhatók ,ajtó támaszték meg senki ek nem kell) ahol olcso az aram ott meg meg jobban nem erdekel senkit a fogyasztás...
-
Balu77
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
A diff annyira nem is régen emelkedett, talán még kicsit kitart!
Amúgy az eddig megszerzett eth-t, vagy btc-t érdemes megtartani és nem eladni, mert azt csiripelik a madarak a tőzsdén, hogy a btc akár 100e dodó is lehet és az eth is szépen menetel, tekintve hogy a héten a redditre is bekerült és több opciós tőzsdei piacra is. -
varmi2
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Nemsokára megszünik a vga kánaán. Itt lesznek heteken belül a 2000Mh-re képes asic gépek eth-ra. És a diff el fog szállni az egekbe, ami a jövedelmezőségre fog rosszól hatni.
-
Nah én úgy döntöttem, hogy építek egy riget ez a hetem e-körül forgott, sikerült is beszerezni mindent, aztán közbe nagyon jó áron tudtam szerezni egy másik komplett riget is szóval kánaán. Szintén sikerült szerezni 3db RX vga-t amikkel nagyon sok időt elszórakoztam mire sikerült belőni.
Tegnap áttértem HiveOs-re sejtettem, hogy jó döntés lesz és valóban ajánlott is, nagyon remek rendszer még aplikációval is lehet babrálni, mindent tud.
Most a rigbe van: RX470,570,580, RTX 3070.
MH/s sorba: 26.5, 30.40, 31.30, 61Konnektorból mérve: 580W-ot eszik. Amiket a progik írnak fogyasztást köszönő viszonyba sincs a valóságtól.
Még további bővítés tervbe van, csak szerezni kell VGA-t azért a kábelezés sincs befejve:
Így nulla tudással elindúlni, hát nem volt könnyű nagyon sok buktató van itt, nagyon sok után járás kell ehhez az egész bányászathoz és még mindig úgy érzem, hogy nagyon sok tanulni való van. Köszi mindenkinek az eddigi segítséget.
-
Frozen
addikt
Vennék egy ventit hogy a cpu meg a gpu kőzti kicsi résen szelőztesse a vga hátlapját.
A kérdésem az lenne 24v pwm honan tudok lehúzni az 570x tomahawk lapról vagy direktbe inkább a tápról? ( Ha maxon megy sem érdekel ) -
Kiskokó
veterán
Helló
Egy gyors kérdés.
Megéri e szórakozni váltáskor azzal, hogy ETH-t rögtön BTCbe váltom-e vagy előbb ETH - BUSD , BUSD - BTC?
Vagy elhanyagolható a különbség?
Köszönöm -
kzkz
őstag
válasz
mZoleee
üzenetére
Az oké, hogy a poolból walletre rakásnak van költsége, de e felett volt nekem 4$ hogy a walletből bankszámlára érkezzen. De akkor ebben lehet hogy a gas fee is benne volt. Már kezdek összekeveredni.
Köszi a linket, úgy látom a coinbasenél 0,15euro a Sepa utalás, akkor ez kedvezőbb, mint a Binance.
-
kzkz
őstag
Csináltam a Binance-re és a Coinbase-re is fiókot magamnak. Mindkettőn lévő tárcámba lehet túrni egyből, nincs költsége? 0,05-ösével menne rá azt ETH.
A Binance-on 0,8EUR-t láttam, mint utalási költség. Ez igaz lehet? Ez nekem gyanúsan alacsony, mert a MEW-en Bity-n keresztül legalább 4$ volt.
A Coinbase-en nem találom az utalási költséget. Melyik lenne a kedvezőbb a kettő közül?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy S25 256GB, Navy Blue, dual-SIM, független, garanciális (ses.hu) eladó
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- SAMSUNG (LS49FG916EUXEN) WQHD 144HZ GAMER MONITOR AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27FG810SUXEN) 4K OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- GAMER PC: i7-9700 /// 16GB DDR4 /// RTX 2060 super /// 480GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- AKCIÓ! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Nyárra egy 10 dolláros incoming 2 lesz, ha az árfolyam marad. Rákapcsolt az önszabályozás rendesen.

Úgy döntöttem bányászni kezdek vele Ethereumot, már napok óta olvasok és azt hiszem menne. Akitől származik szintén ezt akarta. A kártyák mind ki vannak bontva, de csak egyet tettek be gépbe és állítólag 2-3 órát ment kipróbálásként egy játszós gépben. Papírjuk nincs sajnos. Kigugliztam mindent, de alaplapot csak Asrock H110 Pro Btc+-ot találtam itthon bányászni. A bátyám szerint hülye vagyok, el kéne adni, de én tudom, hogy ráérek eladni és akár jól is járhatok. Az áram a családi vállalkozásban adott, nekem ingyen van, ez a költség a tartozékok megvétele után nem lenne. Ha lehet AMD-sben gondolkodnék, de ez nem kizáró. Előre is köszi!

, ....ettől függetlenül ilyen kis tételt nem érdemes mozgatni, de majd rájösz, a tanulópénzt meg kell fizetni
, és ráment vagy 3 óra...
A Binancenál hogyan működik mennyibe kerül a kiutalás euróba? Na meg szerintem azért is fizettél, hogy MEW-ről utaltál oda eth-t, nem?