- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helyzetjelentés - MINT Cinnamon 22.3 - át lett klónozva 256- os SSD- ről 1TB- ra. Némelyik deskop ikon nem jó helyre mutatott(a 256- os is bent maradt a mount listában), javítottam, néhány viszont ennek ellenére sem indult, reinstall - util/natív game/Win palack game - a korábbi helyére, rendben futnak ismét.
Ha minden rendben van, néha akkor is szoktam postolni a dógokat
Félelmetesen jó ez a MINT Cinnamon, lassan kb mindegyik gépemről törölhetem a Win11- et...még néhány hónap tapasztalat, he nem lesz gond, akkor...gyalu![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VikMorroHun
őstag
Kicsit sokáig tartott, mire csatlakozhattam a magyar Linux Mint közösséghez, de végül összejött. Íme az első blog bejegyzésem (AbevJava).

-
Vasti74
senior tag
válasz
zizidor
üzenetére
OK, de egy Office 365 azért nem egy amúgy 5MB-os kis egy funkciós szög egyszerű program...
Egyébként ha jól tudom ;-) a linux szintén tele van "komponensekkel" , hiszen mindig ez volt a lényeg: csak annyira szétesett az egész rendszer, hogy lassan már egy ls parancshoz is le kell tölteni 2GB körítést, hogy biztosan lefusson ;-)
Mindegy, megvolt a havi lázadozásom (gyógyulok, mert volt napi, aztán heti, most meg már beletörődtem kb. mindenbe hogy pl. ami nem működött fél éve rendesen, és még mindig nem működik rendesen, az már valószínűleg nem is fog soha rendesen működni ;-) , de még mindig úgy vagyok vele, hogy '96 vagy '97 óta linuxozok, és úgy 1-2 évvel ezelőttig tök jól elvoltam az ilyen flat-szerű akármik nélkül, ha nem akartam, nem is hallottam róluk, egyszerűen csak működött minden, ahogy kell.
-
Vasti74
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Kíváncsi lettem ;-) Feltelepítettem. Nem tudom pontosan mennyi helyet használ telepítve, de 5,9MB a deb csomag, és letölt függőségben még úgy 450kB (kilobyte!!!! ;-) ezt-azt. Szerintem nem lett 2,9GB ;-)
-
zizidor
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Ja, és a flatpak használatával lehet elkerülni az olyan mókákat, amikor egy verzió-frissítésnél törölni kell egyik-másik programot, amik az új verzióval nem kompatibilisek. Szerencsés esetben ezek aztán újra telepíthetőek, többnyire egy újabb verzió (innen az inkompatibilitás), de mi van ha nem. A flatpak-nek meg kb. mindegy, és nem szól bele az alap rendszer működésébe.
-
zizidor
őstag
feltettem flat csomagból - most működik, de kb. 3GB volt. Most megláttam, és gondoltam kipróbálom ezt a zenelejátszót, de további 2,9GB helyet foglalna
Van jó néhány flatpak-es dolog amit használok, és hiába GNOME mindegyik, különböző verziójú runtime kell nekik. Plusz még van olyan is, ahol a régi runtime verzió már nem támogatott (pl. Emote). Lehet trükközni a --runtime opcióval, de attól még a szükséges dolgok letöltődnek, meg hát semmi garancia, hogy működni fog a build-től eltérő verzióval.
Egyik gépen Fedora van, ott is erősen rágyúrtak a flatpak használatára. Ez az ára annak, hogy ne csak azok az alkalmazások vagy csak azok a régi verziók legyenek telepíthetők, amik a disztróban lévő csomagok verziójához készültek.
Plusz: Lehet hogy egy MS Office 3-4 GB, de a "runtime" WinSxS mappában lévő komponensekből simán összejön 10-15 GB is.
-
Vasti74
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
OK, hely persze van, de az elvek ;-)
Egy Office 365 Pro kb. 3-4GB helyet foglal.
Az amúgy kb. 30MB-os Videóletöltő is letölt ennyit maga mellé pluszban.
Meg ez a kis lejátszó program is újra le akart tölteni annyit (azt nem néztem hogy van-e a neten csomag, a csomagkezelőből akartam telepíteni)
De kipróbáltam egy KDE Neon-t, az még a LibreOffice-t is flat-es csomagként akarta telepíteni, meg kb. mindent, amit telepíteni akartam: szuper :-)
És tényleg az van, hogy hely lenne, na de azért már nehogy! Mert mi lesz a következő? A rendszer egy virtuális gép kezelő lesz csak, és minden alkalmazás egy külön virtuális géppel együtt fog települni, hogy biztosan futásképes legyen egy olyan bonyolult szoftverrendszer is, mint pl. a Videóletöltő?! ;-) -
nubreed
nagyúr
Hogyan kell Dolby Digital/DTS/ATMOS vagy bármi ilyen térbeli hangzást kicsalni a rendszerből filmnézéskor? Van egy nvidia 4070 super videokártyám, ez hdmi-n keresztül össze van kötve egy Yamaha AV receiverrel (rx-a2040). Windows alatt, igaz LAV Audio Filter használatával, de tökéletesen át tudtam vinni filmnézésnél az előbb említett audio formátumokat az erősítőre és így is szólalt meg. Linux Mint alatt az a bajom, hogy csak PCM jelet fogad/érzékel, pedig a videolejátszóban (SMPlayer) be van állítva az "AC3 / DTS Passthrough over HDMI", ennek ellenére mégis PCM jelet ad ki. Mi lenne a megoldás?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Szerencsére a Fooyin-hoz van github oldal, onnan meg .deb csomag: [link]
Ez a szép, sokféle módon lehet telepíteni dolgokat.
Nekem nem fáj a flatpak sem, elfér.Ha meg több alkalmazás megy flatpak-ból, akkor - ha a bolygók együtállása úgy akarja - a közösből megvan minden függőség, és nem kell minden app-nak több GB-ot elfoglalnia.

-
Vasti74
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Imádom a linuxot! Pár napja meguntam a szórakozást a videóletöltővel, feltettem flat csomagból - most működik, de kb. 3GB volt. Most megláttam, és gondoltam kipróbálom ezt a zenelejátszót, de további 2,9GB helyet foglalna, mer flat ugye, csak nem az a flat, mint a másik flat programom...
Szóval van két pár 10MB-os program, ami összesen igényel kb. 6.000MB körítést?! Remek ;-) Úgy gondoltam, akkor mégsem próbálom ki ;-) -
Petya XT
senior tag
Elbalf@szkodtam az egészet, már az elején. Nem a rendszernek volt problémája, hanem én voltam a hülye. Amikor csatlakoztatni akartam a fejhallgatót, dobott két MAC címet, ugyanazon néven( csak volt egy LE) én azt hittem, hogy itt, valahol van a házban még egy ilyen füles, így erre csatlakoztam. Nem erre kellett volna, hanem az LE nélkülire. Mert egy volt az eszköz, két címen( gondolom kihangosító, vagy mikrofon, vagy mit tudom én.) Manjaron vettem észre, hogy iszonyatosan benéztem ezt a történetet.
Semmi baja sem a Mintnek, sem az adapternek, természetesen. Teljesen stabil.
Amikor elsőnek próbálkoztam vele, kerestem is a dobozon a MAC címet, hogy melyik az enyém, de rájöttem, hogy ilyen lényegtelen infókat már nem írnak rá a dobozra. -
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nem egyszerű. Számtech tapasztalat nálam is régi, de a Linuxos relatíve kicsi.
Átmigrálással elvoltam egy darabig. A MINT egy 256- os SSD- n volt, azt egy régi klónozóval(ez volt a legegyszerűbb, bájtról-bájtra másol) hamar átvittem egy 1terásra, majd a 256- ost formáztam Ext4- re. Pár játék+prog külső SSD- n volt, azokat bemásoltam a 256- osra. Eddig sima ügy, csakhogy az asztalon/tálcán levő ikonok már nem jó helyre mutattak. Eltartott egy ideig mire helyretettem, de pár maradt ami csak reinstallal lesz jó. -
Tim82
félisten
Nincs, de a legtöbb NAV-os nyomtatványt már el lehet érni a https://onya.nav.gov.hu oldalon is.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
ÁNYK-nak van-e böngészőben futtatható verziója?
-
VikMorroHun
őstag
Hát, ez nagyon durva volt...
30 év IT tapasztalat, (legalább) 5 nap Stack Exchange, Linux Mint, Reddit, stb. fórum böngészés, egy kis GitHub trükközés, és ma végre eljutottam odáig, hogy
1. elindult az ÁNYK
2. működik a nyomtatvány betöltés is
Igaz, csak terminálból, asztalról nem, de ez is valami.
Majd ha összeszedem magam, lehet, hogy írok egy Linux Mint blogbejegyzést róla.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Á, megvan, mi a baj.

Rendszergazdaként telepítettem, tehát rendszergazdai jog szükséges a futtatáshoz, meg ezek szerint a "setenv" létrehozásához/írásához is. Na, majd holnap törlöm az egészet, és újra próbálom... -
VikMorroHun
őstag
Sikerült telepítenem az itteni útmutató alapján az abevjava programot. Szépen el is indul. Viszont, ha meg akarom nyitni a régebbi nyomtatványokat (amiket csak átmásoltam a megfelelő Windows könyvtárból), akkor lefagy azzal, hogy "listakészítés folyamatban".
Illetve nem egészen, mert a System Monitorban a folyamatok között figyelve néha-néha egy kicsit növekszik a Disk write total érték. Meddig kellene ennek futnia, mire előadja a tizenpár korábbi bevallásomból készített listát?
Még egy érdekesség: Minimum és Maximum memóriánál 0 MB van megadva. Gondoltam, adok neki egy kicsit többet - azóta /usr/lib/abevjava/setenv (Permission denied) hibát jelez, és nem hajlandó menteni semmit. Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
nubreed
nagyúr
Milyen audio/zene lejátszót használtok? Rhytmbox nekem nem jön be, Audacious úgy ahogy ok, de nem igazán testreszabható kinézete (engem a régi Winamp skinek nem érdekelnek, tudom, hogy azokat tudja használni), olyasmi testreszabhatóságot keresek, ami legalább megközelíti a foobar2000 -ét Windows -on. Lehetetlen küldetés?
-
Petya XT
senior tag
Köszönöm, hogy megnézted.
Volt egy régebbi adapterem is, de azzal sem jó. Felraktam a firmware-ét a Tplinknek, de nem sikerült átütő eredményeket elérni sajnos. Továbbra sincs hangkimenet. Végülis nem fontos, Windows alatt megy. Filmet nézni tökmindegy, meg már lassan amúgyis...
Azért furcsa, hogy a legfrisebb kernellel sem megy. Valamiért vegyes a leírásnál az eszköz. Nézegettem a szomszédok TV-jét, amit még látok, mind a két TV-t video és hangeszközként azonosítja. Érdekes. -
sonar
addikt
válasz
Petya XT
üzenetére
[linux-hardware.org] szerint az 5.14 kerneltől támogatott
Viszont rákeresve a "linux Tp-link ub500" kulcsszavakra úgy néz ki, hogy nem vagy egyedül a problémával.
Párat végignéztem és ott a kernel bt firmware file-t frissítették kézzel
Elvileg nagy galibát nem csinálsz vele, de azért ha tudsz csinálj egy backupot előtte.cd /lib/firmware/rtl_btsudo wget https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/firmware/linux-firmware.git/plain/rtl_bt/rtl8761bu_config.binsudo wget https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/firmware/linux-firmware.git/plain/rtl_bt/rtl8761bu_fw.bin
Aztán reboot -
Petya XT
senior tag
Bus 001 Device 005: ID 2357:0604 TP-Link TP-Link UB500 AdapterCouldn't open device, some information will be missingDevice Descriptor:bLength 18bDescriptorType 1bcdUSB 1.10bDeviceClass 224 WirelessbDeviceSubClass 1 Radio FrequencybDeviceProtocol 1 BluetoothbMaxPacketSize0 64idVendor 0x2357 TP-LinkidProduct 0x0604 TP-Link UB500 AdapterbcdDevice 2.00iManufacturer 1iProduct 2 TP-Link UB500 Adapter
Eddig jutottam el vele. Egyenlőre Windows alatt használom, amíg nem találok rá megoldást.
-
Zó
senior tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Mással is tesztelted az adaptert? Nekem 5.3-as van (más márka), 22.1-en még ment a hang, 22.2 óta nem, mikrofon az meg sose (eközben a gamepadeket viszi simán). (Garudán is csak output volt, amikor néztem). Szűz 22.3-on laptopon - nem az adapterrel - viszont megy a mikrofon is. A füles megy rendben Androiddal is.
Ha OS-t nem is akarsz újrarakni, a hangot (PipeWire) vagy BT-t újra lehet esetleg (nálam állandóan szétcsatlakozik a füles). Én nem foglalkoztam ezzel, mert csak teszteltem, nem használom asztali géppel.
-
Petya XT
senior tag
Vettem egy fejhallgatót és egy TP-Link BT adaptert, de valami zavar támadt az erőben. Párosítani összetudtam, fel is ismerte a fülest, de nem tudom a hangkimenetek között kiválasztani, mert ott viszont nem jelenik meg.
Van ötletetek, hogy miért nem? -
válasz
zizidor
üzenetére
Itt nálam spec eset. 2 DGPU, HD7970+GTX1650. Előbbi főleg DOS+XP- hez, utóbbi a félmodern, de már elavuló videó. MINT alatt mindegyik megy, 7970 is viszi a 4k YT videókat, persze CPU- ból. Összességében nem gond, alapvetően Linux alatt is Chromet használok, de Firefox alatt a 1650 HW gyorsítás aktív, szóval online videóhoz azt használom.
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
xrdp-n keresztül próbálok egy Linux Mint 22.04 LTS cinamon kezelőfelülettel rendelkező laptopra windows 11-en keresztül bejelentkezni. Eddig jutottam:
Hogy működjön kell-e xfce-t telepíteni? Illetve mit kell beállítani a felhasználónál, hogy tudjak vele csatlakozni távolról is?
Dualbootos a gép és windows alól működik rdp-vel. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
zizidor
üzenetére
Sajnos ez nem vált be (ezeket lehet a vivaldi://flags lapon is állítgatni).
Terminálban látni indítás után, meg később is, hogy:
libGL error: did not find extension DRI_IMAGE_DRIVER version 1libGL error: did not find extension DRI_Mesa version 1libGL error: failed to load driver: radeonsilibGL error: did not find extension DRI_Mesa version 1libGL error: failed to load driver: radeonsilibGL error: did not find extension DRI_Mesa version 1libGL error: failed to load driver: swrastMeg még néhány érdekesség:
ERR: Display.cpp:1097 (initialize): ANGLE Display::initialize error 12289: Could not create a backing OpenGL context.[23660:23660:0221/085405.769421:ERROR:chromium/ui/gl/egl_util.cc:92] EGL Driver message (Critical) eglInitialize: Could not create a backing OpenGL context.[23660:23660:0221/085405.769447:ERROR:chromium/ui/gl/gl_display.cc:639] eglInitialize OpenGLES failed with error EGL_NOT_INITIALIZED[23660:23660:0221/085405.769472:ERROR:chromium/ui/gl/gl_display.cc:674] Initialization of all EGL display types failed.[23660:23660:0221/085405.769497:ERROR:chromium/ui/ozone/common/gl_ozone_egl.cc:26] GLDisplayEGL::Initialize failed.[23660:23660:0221/085405.771462:ERROR:chromium/ui/gl/angle_platform_impl.cc:42] Display.cpp:1097 (initialize): ANGLE Display::initialize error 12289: Could not create a backing OpenGL context.Később meg:
libva error: dlopen of /snap/vivaldi/352/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so failed: /snap/vivaldi/352/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so: undefined symbol: amdgpu_va_get_start_addrEgyelőre nem lettem okosabb, gugli találatok hol a böngészőt, hol az AMD gpu driver-t okolják.
Szerintem az előbbinél lehet a probléma, mert Firefox-ban működik és aktív a hw gyorsítás. -
lev258
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
Egy apróságot próbálj ki. Steam-en a játékra kattintva jobb gomb/Properties/General és Launch options. Ide másold be ezt (betűről betűre):
PROTON_USE_WINED3D=1 %command%
Az utóbbi időben többször tapasztaltam, hogy a Proton a Vulkan úton próbál mindent futtatni és némelyik játék ezt nehezen viseli. A fenti paranccsal a régi, "hagyományos" útra tereled vissza.
Szerk.: ProtonDB szerint sajnos az akadásokkal jelenleg nem tudsz mit kezdeni. Talán majd egy következő Proton verzióval jobb lesz. -
sonar
addikt
válasz
Nekton
üzenetére
itt a titok nyitja a karakterkódolásban lesz.
Néha én is találkozok ilyen furcsasággal, de parancssoros unzip / unrar mindig megbirkózik vele. Annak idején ilyenek tudták tönkretenni a szerencsétlen usb-s mp3 lejátszókat.
Már pontosan nem emlékszem a technikai részletekre, de arra biztosan, hogy a régi időkben az "ő" volt ilyen gyilkos. -
zizidor
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
De, megoldható, de hardvertől is függ. A böngészőt paraméterezve kell indítani:
programnév --ignore-gpu-blocklist --enable-features=VaapiVideoDecodeEnabled --disable-features=UseChromeOSDirectVideoDecoderEz kb. minden Chromium alapúra igaz. Emellett szükség lehet a h264ify bővítményre is.
-
zizidor
őstag
válasz
Nekton
üzenetére
Próbáltam én is egy ilyet. Windows alatt átneveztem egy fájlt, benne volt a nevében az összes magyar ékezetes betű, szóközök, meg egyéb jelek is. A ZIP neve ugyanez lett. Linux alatt hibátlanul kezelte.
Ugyanakkor egyes programok a ZIP fájl létrehozásakor nem állítják be azt a bitet, ami jelzi, hogy a fájlnevek UTF8 kódolásúak, és ebből adódhat probléma. Tehát a hiba jó eséllyel nem a kicsomagoló, hanem a becsomagoló szoftverben van. (Gemini)
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Chromium alapú böngészőben, pl. Vivaldi, továbbra sem lehet életre kelteni semmilyen hw gyorsítást, WebGL-t, ilyesmit, hogy pl. Google Earth működjön?
Az előbb próbáltam, és azzal szembesültem, hogy a vivaldi://gpu lapon semmilyen hw gyorsítás sem elérhető, pedig be van kapcsolva.
Firefox-ban jó, de arról leszoktam pár éve.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Nekton
üzenetére
Na! Kiderült, mi a baj:
A ZIP fájl neve nem tetszett neki. Azt nem tudom, hogy az ékezetek, vagy a szóközök miatt, de átnevezve már kibontotta, és a kibontott PDF nevében is az ékezetek helyett kriksz-kraksz-ok vannak.
Win11-ről tértem át pár hónapja, de ilyennel még nem találkoztam. A linux nem bírja az ilyen fájlneveket? Mert többtízezer ilyen fájlom van.
-
Nekton
aktív tag
válasz
zizidor
üzenetére
Parancssorban ez jön vissza:
zozz@Vivo-X515-Mint:~/Asztal$ unzip 2026-02-20 - Értesítő - Budaörs - XVIII-4099-1-2026 BOPMH-20260220112057.zip
unzip: cannot find or open 2026-02-20, 2026-02-20.zip or 2026-02-20.ZIP.
Átneveztem sima ertesito.zip-re:
zozz@Vivo-X515-Mint:~/Asztal$ unzip ertesito.zip
Archive: ertesito.zip
inflating: РrtesбtЛ - Kovacs Istvan.pdf
A PDF fájl nevében ékezetek vannak. Ezzel nem bír el? NAV tárhelyre így jött egy dokumentum...
-
zizidor
őstag
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Mint 22.1 alatt próbálok kibontani egy PDF-et tartalmazó ZIP fájlt a beépített arhívumkezelővel, de ez fogad:
"Hiba történt a fájlok kibontása közben.
Nem foglalható memória"Parancssorból nem próbáltam, de nem is szeretnék ebbe az irányba menni.
Ilyen memória gondokkal a 90-es évek DOS-os korszakában találkoztam utoljára. 24GB RAM van a gépben. Mit kell ilyenkor tenni?
-
nubreed
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Eleve a Proton Experimentalt használom. Igen, a GE -t is olvastam de azt még nem próbáltam ki. Még végzek egy kis kutató munkát a neten.
-
nubreed
nagyúr
Valaki esetleg próbálta Mint alatt, természetesen Steam/Proton kombóval a Dead Space remake (2023) játékot? Tegnap raktam fel, a legfrissebb nvidia driver van fent amúgy, PCIE 4.0 gyors nvme ssd-n van a játék és mégis iszonyat brutális megakadások vannak kb. játszhatatlan. A proton és egyéb fórumokon voltak leírva megoldások de egyik sem működött nálam, lévén, hogy ezek közt volt olyan megoldás ami pl. csak CachyOS -en alkalmazható, de ami általános jellegű minden disztróra, azok nem segítettek. A Where Winds Meet és Bellwright című játékok tökéletesen működnek, mindenféle akadás nélkül, egyedül ezzel vannak gondok.
-
Petya XT
senior tag
válasz
zizidor
üzenetére
Nálam annyi hiba van, volt mostanában, hogy már el sem tudom dönteni, hogy most a kernelekkel van e a hiba, vagy a Cinnamonnal a 22.3-as verziónál. Két napig szenvedtem azzal, hogy a Menü nem hívja meg az alapértelmezett programot a legutóbb használt almenüből. Nemoból igen. Az Nvidia driver is furcsán működik, mert van amikor egyáltalán nincsen hardveres gyorsítás még lokális fájlnál sem, pedig ez működött. Random programok GUI szinten nem működnek, nem reagálnak semmire, csak ha újraindítom. Próbáltam logokat mazsolázgatni, de konkrét hibára nem leltem, sem az Nvidia kapcsán, sem a programok kapcsán. Egyszerűen megszűnik működni a grafikus felület, legutóbb a Qbittorrent-nél. Próbáltam 6.17,6.14.,6.8, semmi. A Cinnamon valamiért nem oké. Valamit nagyon nem szeret nálam.
Ez most nálam valamiért nem jött be. A másik gépem is visszaszáműztem 21.3-ra. Kézzel elintéztem a yt-dlp-t és rendben is van. Egyszerűen csak pislogok, hogy mi a gyászkeret van, már hardverhibára is gondoltam, de nincs. -
VikMorroHun
őstag
válasz
containerd
üzenetére
Akkor én nagyon spóroltam, mert 32 GB RAM-hoz 4 GB swapot raktam. Abból eddig 2.1 GB volt a maximum, amit kihasznált.
Mondjuk nem is akarom hibernálni az asztali gépet. -
zizidor
őstag
válasz
Petya XT
üzenetére
6.17, de tulajdonképpen mindegy, régóta küzdök már ezzel. Pl: #16313 , #16317
Csak emlékeim szerint korábban nem volt gond az AV1 videókkal. Mivel nem nézem meg az összeset napi szinten, közben kernel frissítés és driver frissítés is volt már, az biztos.Hogy miért próbál hardveresen dekódolni olyan formátumot, amit egyik grafikus proci sem támogat, az nagyon jó kérdés.
Windows alatt egyikkel sincs gond, sem az offline lejátszással, sem a böngészős hardveres dekódolással. Csak azt meg én nem annyira szeretem.
Szóval most egy kicsit elegem lett az egy helyben topogásból, előre lépni nem sikerült, és szoftveres dekódolásnál legalább nincs probléma. Így marad.
-
nubreed
nagyúr
Érdekes video: [Linux Mint’s Future: Wayland, Major Changes & New Strategy]
-
válasz
zizidor
üzenetére
Valószínűleg nálam nem fog felbukkanni ez a típusú gond. Soha nem használok IGP- t, mániákus DVGA szakbarbár vagyok. CPU- m sincs melyben APU volna.
X299- et is dual-DVGA- ra építettem, persze két különböző, NV/Radeon, eme páros kiválóan műkszik MINT alatt, rugalmasan váltogatható, párhuzamosítható, stb - (Win alatt is).
Szóval, a Te konfigodhoz hasonlóval nincs tapasztalatom, tippelni sem tudok, hogy mi lehet a megoldás. -
zizidor
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem is csak egyik gépen van vele probléma, de nem csak ez. Böngészőkből gyakorlatilag lehetetlen normálisan összehozni ezen a gépen a hardveres videó dekódolást. Valószínűleg ez az IGP+GPU kombó a Linuxnak nem kedves.
Azért köszi, egyelőre simán csak kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, elbírja a CPU is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 26
- Assetto Corsa Rally
- Házimozi haladó szinten
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
- Apple iPhone 13 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem nem fáj a flatpak sem, elfér.
Volt egy régebbi adapterem is, de azzal sem jó. Felraktam a firmware-ét a Tplinknek, de nem sikerült átütő eredményeket elérni sajnos. Továbbra sincs hangkimenet. Végülis nem fontos, Windows alatt megy. Filmet nézni tökmindegy, meg már lassan amúgyis...