- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Beköltöztette az AI-t az iOS az Apple Musicba
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
nagyúr
Az mitől van, hogy az nvidia driver update -et a Mint security update -ként kezeli? Egy bármilyen frissebb driver verzióról nekem elsőre biztos nem az jutna eszembe, hogy az egy biztonsági frissítés.
-
nubreed
nagyúr
Köszi a válaszokat! Még nem raktam fel, de előtte a mostaniról mindenképp csinálok mentést.
-
nubreed
nagyúr
Aki már frissített a 6.14 kernel verzióról a 6.17-re, tapasztalt bármi negatívumot, vagy olyan dolgot ami előtte működött de az újabb kernellel esetleg nem?
-
nubreed
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Én egyelőre csak Steam játékokkal játszom Mint alatt, de azokkal sikeresen, mindenféle performance drop nélkül, legalábbis jelentősek nélkül. Most ha egy játék nem 100+ fps-el megy Mint alatt, hanem csak 80-al Windowshoz képest engem pont nem érdekel amúgy. Viszont a 20 nagyon kevés, milyen géped van? A Heroic game launcher natív Linux-os app? Mindenféle más platform játékai begyömöszölhetők alá?
-
nubreed
nagyúr
Hogyan kell Dolby Digital/DTS/ATMOS vagy bármi ilyen térbeli hangzást kicsalni a rendszerből filmnézéskor? Van egy nvidia 4070 super videokártyám, ez hdmi-n keresztül össze van kötve egy Yamaha AV receiverrel (rx-a2040). Windows alatt, igaz LAV Audio Filter használatával, de tökéletesen át tudtam vinni filmnézésnél az előbb említett audio formátumokat az erősítőre és így is szólalt meg. Linux Mint alatt az a bajom, hogy csak PCM jelet fogad/érzékel, pedig a videolejátszóban (SMPlayer) be van állítva az "AC3 / DTS Passthrough over HDMI", ennek ellenére mégis PCM jelet ad ki. Mi lenne a megoldás?
-
nubreed
nagyúr
Milyen audio/zene lejátszót használtok? Rhytmbox nekem nem jön be, Audacious úgy ahogy ok, de nem igazán testreszabható kinézete (engem a régi Winamp skinek nem érdekelnek, tudom, hogy azokat tudja használni), olyasmi testreszabhatóságot keresek, ami legalább megközelíti a foobar2000 -ét Windows -on. Lehetetlen küldetés?
-
nubreed
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Eleve a Proton Experimentalt használom. Igen, a GE -t is olvastam de azt még nem próbáltam ki. Még végzek egy kis kutató munkát a neten.
-
nubreed
nagyúr
Valaki esetleg próbálta Mint alatt, természetesen Steam/Proton kombóval a Dead Space remake (2023) játékot? Tegnap raktam fel, a legfrissebb nvidia driver van fent amúgy, PCIE 4.0 gyors nvme ssd-n van a játék és mégis iszonyat brutális megakadások vannak kb. játszhatatlan. A proton és egyéb fórumokon voltak leírva megoldások de egyik sem működött nálam, lévén, hogy ezek közt volt olyan megoldás ami pl. csak CachyOS -en alkalmazható, de ami általános jellegű minden disztróra, azok nem segítettek. A Where Winds Meet és Bellwright című játékok tökéletesen működnek, mindenféle akadás nélkül, egyedül ezzel vannak gondok.
-
nubreed
nagyúr
Érdekes video: [Linux Mint’s Future: Wayland, Major Changes & New Strategy]
-
nubreed
nagyúr
Használ itt valaki Conkyt? Deviantarton tök jó témákat lehet találni hozzá de ezek sok esetben elég régiek, 7-10 évesek is akár. Ezeket biztonsággal lehet használni a mostani verzióval is?
-
nubreed
nagyúr
Az update manager a mai friss frissítések közt hozza a linux kernel (6.17.0-14.14) verziót.
Fel merjem telepíteni? Valaki próbálta már?
-
nubreed
nagyúr
Foobar2000 illetve Hwinfo64 alternetíva létezik Linuxra? Az Audacious-t a Rhytmbox -ot is próbálgatom de egyik sem jön közelébe sem a Foobar testre szabhatóságának pl.
Illetve létezik-e olyan video lejátszó ami támogatja a külső filterek használatát Linux alatt, gondolok itt a LAV Audio és Video filterekre?
-
nubreed
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Tökéletesen működik, köszönöm!
-
nubreed
nagyúr
A Panel -en megjelenő program ikonokat ki lehet szélesíteni valahogy? Erre gondolok:
Így szeretném, ahogy ezen a Windows 11 screenshoton van.Más: Cinnamenut használok a default menü helyett és van arra lehetőség, hogy valahogy megjelenítsem a recent programokat a használatuk időrendjében?
-
nubreed
nagyúr
Logitech G502 Lightspeed egérhez való Logitech G Hub szoftver alternatívát keresek Mint alá. Tudnátok esetleg ajánlani valamit? Játék profilok nem kellenek, de legalább annyit tudjon ez az alternetíva, hogy az egér gombjait testre lehessen szabni, például Firefox alatt Windows alatt arra volt beállítva, hogy Tab -ot váltson. Vagy egy másik programban bezárja az ablakot. Ilyesmikre gondolok, van ilyen program vagy esetleg beállítás Mint alá?
-
nubreed
nagyúr
Szia,
Köszönöm a választ! Nekem nVidia rtx 4070 Super kártyám van és úgy tudom (ahogy utána mentem a dolgoknak), hogy az nv kártyák még bizonyos esetekben hátrányban vannak Linux alatti játékoknál az AMD kártyákhoz képest, de folyamatosan fejlődik a dolog és lehet, hogy ez már egy outdated információ. Egy próbát mindenképp teszek, a héten biztos felrakom valamelyik nap a gépemre a Mint -et, egy külön 500 gigás ssd-re (a Windows egyelőre marad a másik ssd-n) aztán meglátjuk.
-
nubreed
nagyúr
Sziasztok!
Én is szeretnék áttérni Linuxra, a Windows 11 -ből kezd nagyon elegem lenni. A Linux Mint lenne az első kiszemelt választottam, Live USB-ről pár próbálgatom pár napja és alapvetően nagyon szimpatikus, de lévén, hogy live usb igazán komoly dolgokba még nem mentem bele. De nekem fontos lenne az is, hogy a Steam játékok a lehető legjobban menjenek. Azonban ebből a szempontból kicsit elbizonytalanodtam, sokan a neten inkább ajánlják a CachyOS -t játékra mint a Mintet. Mennyire valós ez? Itt vannak olyanok akik napi/heti szinten játszanak legalább a Minten? Ha igen, szívesen olvasnám az ő tapasztalataikat ebben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Filmvilág
- Sorozatok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Crimson Desert
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Corsair Hydro X XC7 PRO White
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A mostani 6.14 kernellel nincs semmi bajom eddig, szóval még marad.
Rowon