Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz ubyegon2 #16582 üzenetére

Igen, maradiak vagyunk, de nem baj ;-)

Nekem is van helyem bőven, nem azzal van a baj (a gépemben van egy 250GB-os nvme SSD a rendszernek és egy 500GB-os SATA SSD a letöltögetett mindenfélének, ami "szemét", de az adataim egy NAS-on vannak, abban meg van egy 500GB-os SSD a doksiknak stb., és egy 6TB-os vinyó a többinek)

Csak bökik a szememet az ilyen dolgok ;-) Talán mert mindig az jut eszembe, hogy az első PC amit összeraktam az első munkahelyemen még '94-ben egy XT volt 640kB memóriával és 20MB-os MFM vinyóval, és mennyi mindenre elég volt! Akkoriban még a Microsoft-nál is tudtak programot gyártani, manapság meg már máshol sem ;-)

De tényleg öreg vagyok valószínűleg: mert amikor még olyan helyeken dolgoztam (már itt Ausztriában) ahol valami raktárkészlet stb. programot kellett használnom, és persze halál lassú volt minden, erős nosztalgiával szoktam arra gondolni, hogy szintén a 90-es években hogy hasítottak a DOS-os Clipper progik a vinyó nélküli 286-os gépeken 1MB memóriában a Novell szerverről (ami kb. egy 386-os gép volt 4MB memóriával) Boot EPROM-os 10Mbit-es koax ethernet, vagy akár a 2,5Mbit-es Arcnet hálózati kártyán keresztül betöltött rendszeren, a szerverről futtatva ;-) Ahogy bírta nyomni az ember a gombokat, úgy pattogtak a progik. Áh, ez a fene nagy fejlődés ;-)

Új hozzászólás Aktív témák