- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aweriot
üzenetére
Mondjuk az is igaz hogy a Linuxra rászántam az időt, hogy ismét jól mozogjak benne.
Azt szokták mondani hogy nyuggernek még kevesebb a szabadideje, mint amikor még melózott. Nálam nem érvényes, fiam felnőtt, házat is kapott, számítógépét fullra fejlesztettem, nincs gondom. Esetleg ha megérem hogy unokázni kelljen, de manapság kisebb a nősülési kedv.
Szóval egy alternatív táblázatkezelő betanulása kb pár nap, minimális, időm mint a tenger. Szövegszerkesztő, meg prezentáció, ilyesmi nem kell, több mint 4éve megszabadultam a melóhelyi verzióktól, függőségektől. -
Vasti74
senior tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Nem értem én az embereket. Aki ezt megalkotta, megnézte, és elégedetten hátradőlt, hogy ez az, végre megcsináltam?! ;-) A "főmenü" ikonok totál nem illenek az alkalmazások ikonjaihoz sem, ennyire béna, ronda, elcseszett valamit én még szerintem sohasem láttam egy op.rendszerben sem...
-
Vasti74
senior tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Szerintem ez valahogy inkább csak elvi kérdés. Nálam is. Mert OK, persze, van pár TB tárolóhelyem itthon, fel tudnék telepíteni ha akarnék akármit, vagy inkább mindent, minden "formátumban".
De a kérdés az, hogy miért nincsenek a disztribúcióknál a tárolókban friss és működő programok? Mint ahogy voltak a kezdetektől - nem sokkal ezelőttig?
OK, alternatívának ott a flatpak - snap - mit tudom én, használja, aki akarja: de hogy van, amit feltelepítek rendszercsomagként és régi - nem működik, vagy fel sem tudom telepíteni rendszercsomagként, mert nincs olyan, az furcsa iránya a linuxnak :-(
Az érzésem az, hogy a disztribúció reszelgetőknek már a disztribúciók reszelgetése is túl nagy falat: gondolták az alkalmazásokkal szórakozzon, aki akar, hiszen itt a flatpak, aztán annyi.
Elnézést az offolásért, be is fejeztem :-)
-
válasz
Aweriot
üzenetére
Ad némi gyakorlatot a telepítgetésekhez, az EFI, Legacy, GPT, MBR kezeléséhez, nagy barátság köttetik a gparteddel. A hálózat kezelés is lassan csiszolódik. Lassan megtanítja az emberrel, hogy csak egyféle linux van, de annak számtalan sokféle megvalósítása és ezeket kategüriákba csopotrokba lehet skatulyázni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bioshock 2 Special Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyáltalán nem közhely. Van, amit már egymagos gépen el kell engedni, de van, amivel még az is használható marad Linux-szal.
, ennyit is csak azért, mert néha megkaptam hogy kishitű vagyok.

Rowon