- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Ne kövezzetek meg azért, amit most írok, de ez a jelenség elő sem tud fordulni egy immutable rendszeren (ha csak szándékosan elő nem akarod idézni). Mert immutable rendszeresen van egy base image, amibe te, mint user, csak nagyon kevés, vagy adott esetben akár nulla csomagot telepítesz. Minden más "magasabb rétegekben" fut, konténer, flatpak, stb.
Szerintem egyáltalán nem butaság elkülöníteni a rendszercsomagokat és a felhasználói programok csomagjait, akár disztribóciós szinten is, hogy két teljesen másik csomagkezelő kezeli a kettőt. -
-
urandom0
senior tag
válasz
Mtbsrác #15263 üzenetére
FB-hez is okés.
Meg még vagy 200 oldalhoz
Mivel yt-dlp alapú, ezért minden olyan oldalt támogat, amit a yt-dlp is, konkrétan ezeket: https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/blob/master/supportedsites.md -
urandom0
senior tag
Lehet, hogy volt valami más hiba is az SSD-n, azért kaptál másféle hibaüzenetet.
"a hibernálás opciót is kikapcsoltam a kikapcsoló gomb opciói között, bár az szerintem igen csekély vizet zavar ott, ha egyszer nem azzal állítom le soha."
A hibernálás és a gyors indítás összefüggnek, mert a gyors indítás is a hibernálást használja. Igazából a hibernálásnak két módja van, full és reduced, és ez utóbbi a gyors indítás.
-
urandom0
senior tag
válasz
zizidor #15212 üzenetére
Na várj, azt mondod, formázás nélkül. Ez kb. ugyanaz, mint ha az egész fájlrendszert áthelyezted volna egy old könyvtárba, kivéve a /home-ot, de azon belül meg ugye más felhasználónevet adtál meg. Na én régebben pont így szoktam eljárni, ha másik disztrót akartam telepíteni
Nem rossz amit csináltál, csak ez így igazából bármelyik fájlrendszeren eljátszható.
-
urandom0
senior tag
válasz
ubyegon2 #15200 üzenetére
Feldobtam egy Garudát virtuális gépbe, hogy lássam, mi merre. Döbbenetesen ronda szegény
Az fstrim.timer gyárilag tiltva van.
A btrfs-trim.timer gyárilag engedélyezve van.
A btrfs-trim.service is az fstrimet hívja meg, de csak a btrfs meghajtókat trimeli, a többit nem.
A BTRFS_DEFRAG_PATHS "auto"-ra van állítva, a BTRFS_DEFRAG_PERIOD pedig "weekly"-re, ahogy írtad korábban is.A btrfs-defrag.timer engedélyezve van. Hogy miért?
Arra itt van a válasz: https://forum.garudalinux.org/t/btrfs-defrag-on-ssd-solved/31252/2 -
urandom0
senior tag
válasz
ubyegon2 #15189 üzenetére
Hát ez érdekes, nem igazán értem a mögöttes szándékot. Itt az eredeti fájl: https://github.com/kdave/btrfsmaintenance/blob/master/sysconfig.btrfsmaintenance
Ebben is "none" a BTRFS_DEFRAG_PERIOD, a BTRFS_DEFRAG_PATHS pedig üres string. Nem értem, miért gondolták a Garudások, hogy jó ötlet ezt átállítgatni?
Na mindegy, ők tudják.
-
urandom0
senior tag
válasz
growler #15183 üzenetére
Azt nézd meg, amit #15177-ben írtam, hogy a /etc/sysconfig/btrfsmaintenance fájlban a BTRFS_TRIM_PERIOD értéke mire van állítva? Ha "none", akkor maga a trim nem fut le, csak a többi (balance, scrub, defrag...).
Most látom, hogy a BTRFS_DEFRAG_PERIOD értéke is "none" alapértelmezetten, tehát ez sem fut le. -
urandom0
senior tag
válasz
zizidor #15178 üzenetére
Szerintem ez attól is függ, hogy melyik telepítőről van szó. Fedora alatt Blivet GUI-val meg lehet oldani, de nem vagyok biztos benne, hogy egy Ubuntu vagy egy Manjaro telepítő egyáltalán figyelembe veszi-e a subvolume-okat. De tényleg csak akkor tudnánk meg pontosan, ha kipróbálnánk.
-
urandom0
senior tag
válasz
ubyegon2 #15127 üzenetére
A btrfs-trim.service-ben van egy ilyen sor:
Conflicts=fstrim.service
Ez megakadályozza, hogy a két szolgáltatás egyszerre fusson. Amúgy mind a kettő az fstrim-et hívja meg, csak a btrfs-trim kicsit szofisztikáltabban, és van neki egy konfig fájlja, amiben ez a két sor alapértelmezetten így néz ki:
BTRFS_TRIM_PERIOD="none"
BTRFS_TRIM_MOUNTPOINTS="/.snapshots"Szóval tulajdonképpen a btrfs-trim nem trimel semmit, de ha be lenne kapcsolva, alapból akkor is csak a /.snaphosts alatt lévő snapshotokat trimelné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magisk
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest