Hirdetés
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Alma inspirálja ezt az olcsó ZTE-t is
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun
üzenetére
A Linux alapos megtanulása is része lehet ennek.
Kifejezetten jó dementálódás ellen a Linuxos problémamegoldás is! Engem anno meg is nyugtatott és kb Linuxra áttéréssel azonos időben hagytam fel végleg a TV adók és mindenféle hiradók nézésével is. Szerintem együtt ez kettő legalább 5+ éve.

Szerinted bosszantsam Vladi komát még jobban azzal, hogy én már 2007-ben nyugdíjas lettem!

Ja és lassan újra nyugdíjas leszek, de az még majdnem 5 év. Viszonylag ritka kétszer is nyuggerré válni, de egy ilyen istenáldotta országban minden lehetséges.

Amúgy legalább fél éve már a Linuxos problémamegoldások helyett a törpenyuszik működtetése, helyes tartása és gyógyítása téma tartja pörgésben azt a pár agysejtemet. A különösen sajátos viselkedésük megértését azt ugyanúgy feladni kényszerültem, mint anno a nők lélektanának megfejtését...
I02S3F
Kínában egyszerűbb a helyzet sokkal, ott nincs nyugdíjrendszer osztjónapot!
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Isten éltessen, pont Halloweenra esett szülinapodon!
Ehhez a hw-használat dologhoz egy pici adalék, jobban meg tudod mutatni a történést, ha fenn van az
nvtop/nvitop ill Intel esetén azintel-gpu-tools.
nvtop-nél egyszerűen csak a nevét kell beírni a a segédapp-nak, Intel IGP esetén is jelzi egyébként az eseményeket, de a saját terminalos parancsa ennek furmányosabb, sudo intel_gpu_top -
válasz
DarthSun
üzenetére
Dropp 8, a startkor dobhatta el(tippre, mivel 100 Mbites retró switchen van a vadállat), utána nulla dropp. VP09- re vált, azt tudja a kicsi áramtermelő is, csodaszép a kép, HW acceleration full. Prociterhelés alig látszik. Bár nekem itt a polcon már az RTX, csak még lusta voltam kicserélni, örültem hogy a helyére tudtam tenni a gépet, a szűk helyen.

-
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Dobnál egy képet, arról, hogyan mozog az a video motor? Akár egy intel gpu tools képet, vagy egy nvidia driverben található képet? Azt elhiszem, hogy az a proci kitekeri izomból, de én kétkednék, hogy megy rendesen a hardveres gyorsítás, mert eddig ezt még itt nem sokakaknak sikerült elérni. Konkrétan, akármikor is szóba került, senki nem számolt be sikerről.
Az első kép Chromium, nulla HW gyorsítás, a második lokál média, ott van. Nem azt mondom, hogy nem lehetséges, de furcsának találom, Nvidia 580-as driverrel is ugyanez a helyzet.
-
epicdev
kezdő
válasz
DarthSun
üzenetére
Mindenkinek válaszolhatnék, de te voltál az első, így neked megy.
Mint írtam, Linux Mint 21 volt rajta a win mellett.
Értelemszerű, hogy linuxot csak win után lehet telepíteni, vagyis a 21 még felment a raid-os win-re, a 22 már nem.Ha a Windows RAID- ben van, akkor a Mint- et megpróbálhatja külön SSD/HDD- re telepíteni.
Pont ez az, ami nem igaz, ott az ubuntu weboldalon a leírás, hogy a BIOS-ban át kell tenni AHCI-re, a Mint csak arra hajlandó feltelepülni. AHCI-re áttette, akkor jött neki a hibaüzenet, hogy semilyen oprendszer nem található, mert a win se indult el, csak amikor a linux-os hdd-t kisyedte és BIOS-t visszakapcsolta raid-ba. Azóta a win-je műxik, most keres egy másik gépet, hogy legyen linux mint-je is és káromkodik veszettül, hogy minek nem maradt a mint 21-nél, akkor mindene működne.
Nem tudom, mire kell a raid, nem láttam, én egy ubuntu 16-ot használok egy ősrégi laptopon, amire más nem megy fel, úgyhogy nem vagyok képben linux terén, de ezek szerint ez olyan hiba, amire itt se gondolt senki.
Ezért írtam hosszabban, talán túl sok felesleges dolgot is.
-
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Akkor szokott probléma lenni verzió frissítéskor, ha több külső csomagod van, és külső repód. Akkor zavar támad az erőben.Ez leginkább főverzióknál probléma, az adott verzión belüli frissítés általában problémamentes, de én mindig mentek előtte. A nem hivatalos tárolókból származó csomagokat és tárolókat érdemes eltávolítani előtte( elmented a .config mappában található program beállításokat, utána visszarakod.), mert szívás lesz vele főverzió frissítéskor.
-
growler
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Minten, a főverzió frissítéshez (pl 21.3-rol 22-re) telepíteni kell a
"mintupgrade" csomagot - majd ezt terminálból indítani, és követni
az utasításokat.
Ha sikeres a frissítés, akkor 22-rol közvetlenül lehet 22.2-re frissíteni.
(Frissítéskezelő --> Szerkesztés alatt ajánlja fel a lehetőségét.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nintendo Switch
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Nagy is, gyors is ez az új SSD
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- Asus Zenbook 13 laptop
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Rowon