- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #46073 üzenetére
Jelenleg a legtöbb disztrón (Firefoxhoz) ugye a Shockwave flash: 11.2.202.616 van fent. Ha ebben már biztosan javítva lett a sérülékenység és biztonságos, akkor nem szórakozok vele. Tehát ez biztosan ok
A Voyager disztrón tegnap az alábbit csináltam:
sudo apt-get install flashplugin-installer
—► 11.2.202.616 verziót tette fel.
Aztán leszedtem és feltettem PPA-ból a pepperflash-t ez alapján:
sudo apt-get remove flashplugin-installer
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install browser-plugin-freshplayer-pepperflash—► 13.1.2.3 verziót tette fel(??).
A Chromiumban amúgy a 21.0.0.216 Flash Player van.
-
-
Bahamut.Ryu
újonc
válasz
Rimuru #45568 üzenetére
Erre csak össze-vissza orosz,kínai fórumokon van valami root pack,bár egy combos lenovótól nagyobb rajongó tábort vártam.
Mikor először és utoljára használtam az ilyen megoldást,ráfaragtam nem kicsit.Az xda-n meg csak könyörögtek hogy egy dev szánja már még őket.Volt valaki aki összedobott valamit,és 5-ből 4 nem bootolt.
Ezért gondoltam az adb-re mert nem tudsz vele nagy kárt okozni, supersu.apk-t átmásolnám,root csoportba tenném és vissza állítanám gyárira.akkor majd rendszer app ként telepíthető az su binárist az elképzelés szerint.De lehet hogy tévedek.
-
korobi
aktív tag
válasz
Rimuru #44773 üzenetére
aham vagyis nem telepíti? nagyszerű!
csak azt nem értem ha eddig ment, akkor hirtelen egy update után miért állt meg. na mindegy is már
köszönöm, lassan összeáll a rendszer s akkor beállítom élesben ssdre.szerk: és igazad volt. de miből tudtad hogy nem teszi fel? simán csak hogy nem volt a függőségei között?
-
spammer
veterán
válasz
Rimuru #44656 üzenetére
"1-1 hozzaszolas egy temakort, problemat fejtene ki, amibol ha osszegyulne eleg akkor abbol fel lenne epitve egy osszefoglalo amiben eleg csak linkelni az adott hozzaszolasokat,"
Jónak tűnik az ötlet, amolyan wiki szerű lehetne ezzel a módszerrel.
szerk: igazából az lenne jó, ha azok a hozzászólások korlátlan ideig, tehát bármikor szerkeszthetők, frissíthetőek lennének, így már tényleg wiki szerűen frissen lehetne tartani, anélkül, hogy mindig az összefoglalót kellene átírni kompletten. Moduláris megoldás, ha má' linux. -
válasz
Rimuru #44649 üzenetére
Valóban, a Logoszféra! Bocs, de teljesen elfelejtettem, a tavalyi 10. hónap kicsit durva volt mentálisan nekem, de ezt a dolgot érdemes lenne megpróbálni!
Valahogy úgy kéne összehozni, mint az előző linkeltben is van, jó tagoltan, fejezetekre bontva, így esélyesebb is, hogy mindenki megtalálja, amit keres.
Nem tudom, mennyi TG lehet, de adjatok tippeket, ki legyen rajtatok kívül! Ettől függetlenül is írhat bárki külön részeket, fejezeteket és azt megküldi valamelyik TG-nek, aki szakmai szemmel is át tudja nézni és berakja, utána még azt is lehet kritizálni. Arcserkém, készülj!
(#44651) CPT.Pirk & T-chris, akkor a cím megvan. Amit colomb2 ft ötlete alapján agyaltunk itt, az nektek jó lenne?
-
sanzi89
addikt
válasz
Rimuru #44566 üzenetére
A tárolóból telepítettem az rdesktop-ot. De amikor csatlakozni próbálok egy szerverhez, akkor a következő hibaüzenetet kapom:
ERROR: CredSSP: Initialize failed, do you have correct kerberos tgt initialized ?
Failed to connect, CredSSP required by server.Elvileg erre lenne megoldás a fenti variálás.
-
válasz
Rimuru #44387 üzenetére
Aha, köszi, halványan dereng már, lassan csak rendeződik a memóm.
Én a lényeget a kérdésben úgy vettem le, hogy mit csináljunk, hogy a HHD-n lévő Linux ne írjon az SSD-n lévő Win-re. Így, erre a kérdésre az a válasz, hogy semmit, minek akarna írni a Linux a Win partíciójára!?
Lehet, hogy ez az, amire nem emlékeztem?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Rimuru #44339 üzenetére
Nem csak a free-t néztem, hanem a used-et is, és a kettő együtt nagyjából adta a 2g-t (2xx vs 17xx volt). Mindegy, már újraindítottam, log-ba meg nem hiszem, hogy került, úgyhogy majd ha legközelebb lesz, akkor szólok újra.
root@odroid-server:~# free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 1991 697 1293 11 29 239
-/+ buffers/cache: 429 1561
Swap: 0 0 0most ilyen.
egyébként fura, hogy elég széles a képernyő, mégsem tudja normálisan copy-pastelni a kódot róla. :S
szerk: na érdekes, most mégis jól másoltaVan más is, amiről kérdeznék. Érdemes root helyett más felhasználót létrehozni? Konkrétan nodejs, pgsql meg neo4j megy a gépen, és ha ezeket megtörik, akkor gondolom root jogokat kapnak. Be lehet állítani, hogy ezek a service-ek ne root jogkörrel fussanak, vagy hogy működik ez?
-
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #44209 üzenetére
A nyelvi beállítással semmi gond.
Tanácstalan vagyok.
Én lusta emberhez méltóan már kész konfigból dolgoztam.
A leírás utolsó sorát futtatva ./install_openbox lehetőség van az openbox telepítésén túl a 2. opciót választva a konfigfájl telepítésére is. Én így csináltam. Majd elkezdtem módosítani.
Update menüre ezt kapom:
mintuser@mintuser-OEM ~ $ update-menus
update-menus: a parancs nem található -
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #44175 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, mostmár a menü is rendben van, minden a helyére került.
Még magyarra fordítom a menüpontokat, ráeresztem a remastersys-t és kész is vagyok. Nem hittem volna, hogy ennyivel megúszom.
Tényleg nem is olyan kocka WM ez az openbox ha már megismerte az ember.
(#44179) CPT.Pirk
Neki a levegő is drága, pedig azt még ingyen adják.
-
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #44171 üzenetére
Sejtettem, hogy előbb utóbb felmerül a debian menü. Már próbáltam, nem igazán az ami nekem kell, leginkább az zavar benne, hogy a Debian-t nem lehet átírni másra, mert különben nem jelenik meg a menü.
Kipróbálom a Your Apllications törlést, hátha megoldja. Magát a Your applications sort is töröljem?
(#44170) spammer
Köszönöm, igazán nagylelkű felajánlás. De ha már vállaltam, hogy megcsinálom, akkor szívok vele egyedül. Nem nehéz feladat átszerkeszteni az xml-t, csak ellustultam és ezért nem szeretem az időigényes feladatokat.Szóval azt mondod, hogy a Firefox nem fogyaszt sokat? Pl. ha valaki egy 2.4 GHz-es D320-as Celeron CPU-val szeretne netezni akkor sem?
-
Flowtation
őstag
válasz
Rimuru #44091 üzenetére
Szia!
Köszi, akkor először mintezek. Még annyit kérdeznék, hogy van pl a d meghajtóm, ha arra átteszek mindent ami kell, pl családi képek, filmek, miegymás, akkor azt ki tudom hagyni a particionálásnál ugye? Tehát ha jól gondolom ez az sda2, ezt meghagyom, a többi particiót törlöm és a szabad helyre telepíthetek? Mer' ha elbaltázom akkor többet nem kell linuxot használnom, meg más testrészemet se...
A szabad helyre ha telepítek, fontos a külön particionálások megcsinálása, tehát külön /, /home, /swap, stb? Vagy elsőre rakhatom egybe? -
Sonja
nagyúr
válasz
Rimuru #44035 üzenetére
A klónozás sikerült dd-vel, de a gparted szépen leállt hibával ("kifagy") a FAT32 partícó nagyobbításánál.
3x próbáltam a FAT32 partíciót nagyobbítani, mind a 3x a gparted leállt hibával.
Most kénytelen vagyok win 8.1 alatt megcsinálni ezt (laptopomon még Win 8.1 van).
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #44035 üzenetére
Igen, mindenki azt használ, ami számára a legmegfelelőbb. És bizony W alatt az R az etalon, sokan eleve azt használják. :-) Semmi + előny nem szól a másik kettő mellett ezen platformon. Valamint Linux ISO kiírás vele, az az egyik része a dolognak, de egy W + UEFI telepítéshez eleve megint az R ajánlott, mert más programok sokszor elhasalnak.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Rimuru #44028 üzenetére
Végülis rendelkezésre áll két kártyaolvasó is (több is
), csak gondoltam gyorsabb, ha először lementem, majd vissza.
Meg egyébként el akarom menteni felhőbe is a lementett ISO/IMG file-t, hogy meglegyen később is.
Remélem sikerül minden, és a 4GB-os Kobo Glo HD ebook olvasóból lesz 32GB-os (Így!).
Köszi!
-
válasz
Rimuru #44028 üzenetére
Win32 Disk Imager ugyan azt csinaljna mint amit en linkeltem.
Gondoltam, az egyszerűsége miatt, ahogy írtad is. Ugyanez Linuxnál a mintstick.
(#44029) King Unique
A BIOS és UEFI módot nem is lehet egyiknél se külön kiválasztani.Nem is kell, megírja, aztán bootnál kiválasztod, hogy melyik móddal telepíted.
Igaz, jó ideje csak a mintsticket használom, de annán így van, akkor a másik kettőnél is.
Az igaz, hogy a Winnel kiszúr így (panaszkodnak is sokan, hogy mi lett szegény pendrive-val, tönkrement Linux alatt), de Gparteddel is meg lehet oldani ugyanazt, amit írsz. -
-
Sonja
nagyúr
válasz
Rimuru #42785 üzenetére
Szerintem a most megjelent 1.8-as verzióra ez már nem igaz.
- A Pulse Audio driver is implemented. It is selected automatically when Pulse Audio is running.
-
HdRew
őstag
válasz
Rimuru #42719 üzenetére
Nos, ha szeretnék VLC-t a gépre, akkor ha jól emlékszem, nem úgy megy, mint windowson, hogy csak letöltöm a szoftvert, ugye? (Office szintén?)
Néha-néha befagyogat a chrome, ha mondjuk egy felugró ablakos dolgot nyitok meg, mint pl, ha rámegyek egy itteni fórumozó adatlapjára, akkor bezárom az egyik ablakot, és utána befagy. Le kell csuknom a laptopot, majd vissza és utána mintha mi sem történt volna.
És ha minden igaz, uTorrent is van linuxra, ugye?
-
-
agy73p
senior tag
válasz
Rimuru #41486 üzenetére
Válaszodon tegnap valszeg átsiklottam, köszi!!
Esetleg ezen a problémámon tudtok segíteni? Letöröltem az Xnview-t és most a letöltött MP (multiplatformos verziók) rpm-ből szeretném feltenni vagy az XnConvertet vagy az XnView-t, de problémázik... Lehet, hogy Fedoraspecifikus, átmehetek oda is, ha nem ide való.
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #41476 üzenetére
Szóval, ha a live rendszernek el van különítve egy rész, akkor telepítésnél lehet hogy kiválasztható a másik partíciója? Bár, akkor meg azt nem értem, hogy melyik fog bebootolni? Akkor a live-ot egyiket törölni kell majd utána.
Windows alól csak külső HDD-re nem ment a dolog, mert azt helyi lemezként jeleníti meg és xy telepítő készítő programnak nem engedi kiválasztani, csak a cserélhető eszközöket (pendrive).
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #41472 üzenetére
Biztos....bár azt nem tudom hogyan, mikor a partícionáló menü se mutatja ilyenkor a pendrive-ot? De biztos, elhiszem.
Illetve még egy olyat ismerek, hogy live rendszernek lecsípni egy X GB-os pírtíciót és a többi meg maradhat adattárnak, akár NTFS is. De ezt csak Linux alól tudtam megcsinálni.
★ Live Linux futtatása adathordozó elkülönített partíciójáról ★
-
válasz
Rimuru #41027 üzenetére
Még opera alatt van flash youtube-on. Igaz nem sok videó, de ha van akkor hibát ír ki rá. Még ilyen problémám nincs chrmiuom, maxthon és midori alatt.
Hogyan tudom a flasht tiltani yt-n? mert hiába lövöm be a böngészőben hogy a youtube html-ben játszon le, ha flash is játszik még. Persze ez csak opera alatt van.
-
rii
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #40167 üzenetére
Hát nálam ez sem volt jellemző, mert wifinél néha pl. az Atheros kártya illesztőprogramja szarakodott upgrade-kor, vagy szűz telepítésnél és csak eszközkezelőben manuálisan kellett hozzá a másik drivert kiválasztani. Ha meg korlátozott, akkor a jobb klikk ---> hibaelhárítás rendszerint megoldja. Jobb klikk az újnál is van 3 opcióval.
-
erhas01
tag
válasz
Rimuru #39776 üzenetére
Az összes próba - mindhárom pontban - nem telepített, a memóriában futtatott live rendszeren történt.
1
Az egyik külső - a dobozba épített - USB HDD-re tudok írni, másolni. Ez Külső tápos áramforrás. Tehát, mennie kellene a többinek is.2
Az alaplapra -Sata 3 második csatlakozó- kötött üres WD HDD-re még nem tudok írni, de látom a fájlkezelőben is. Ez alaplapi táp áramforrásal megy. Paneltápról, ami még elég áramot ad ( 90W ).Disk /dev/sdb: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes
255 fej, 63 szektor, 243201 cilinder, összesen 3907029168 szektor
Egység: szektorok 1 * 512 = 512 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0x00048d68Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sdb1 2048 3907028991 1953513472 5 Kiterjesztett
/dev/sdb5 4096 3907028991 1953512448 83 Linux3
Az USB-s Drive Link Combo-ra kötött adatot tartalmazó WD HDD-n eddig még nem ment az írás, sem az olvasás. Külső tápos áramforrással megy.Ezt a hibát adja ki, amikor csatolni szeretném - partícióként - :
Error mounting /dev/sdc2 at /media/custom/33FE5A46D915840C: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=999,gid=999,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sdc2" "/media/custom/33FE5A46D915840C"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sdc2': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.Ezek szerint ezt a WD HDD-t nem állították le a win-en, csak hibernálták. Aki másolta win-10 használ, a gép sincs meg. Az adatoknak, így annyi?
Disk /dev/sdc: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes
215 fej, 26 szektor, 698931 cilinder, összesen 3907029168 szektor
Egység: szektorok 1 * 512 = 512 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0xe8255642Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sdc1 * 26 210810079 105405027 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sdc2 210812928 1889646591 839416832 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sdc3 1889649190 1951921789 31136300 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sdc4 1951921815 3907029167 977553676+ f W95 kiterj. (LBA)
/dev/sdc5 1951921816 2118313729 83195957 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sdc6 2118313756 2284705669 83195957 7 HPFS/NTFS/exFATAz üres WD HDD-re megpróbálok telepíteni egy linuxot, majd jelentkezem.
-
Lathronos
őstag
-
erhas01
tag
válasz
Rimuru #39747 üzenetére
1 Elvileg üres. Az jó! Nekiállok.
SSD a gépben.
A 1. WD Green Adattárolás, jelenleg nem folyamatos üzemmód.
A 2. WD Green Sharkoon drive link 3.0 Usb combo-n, vagy külső házba kerül.
Néha folyamatosan üzemelve.
A 3. WD Red HDD-t, -ha megtalálom- ez lesz az adattároló.
Külső házba kerül minden, mert paneltápot használok. -
Madara-san
aktív tag
válasz
Rimuru #39442 üzenetére
Okés, köszi. Végül akkor hagyom inkább angolul a rendszert, úgy legalább egységes
Más probléma: van egy Asus XONAR U7-es USB hangkártyám, 5.1-es hangfalszettel. A hangbeállításoknál bekapcsolom az 5.1-es profilt, de minden új videó elindításánál olyan, mintha visszarakná 2.0-ba. Ez nagyon zavaró, elkezdtem kutakodni, mit lehet tenni. Az "/etc/modprobe.d/alsa-base.conf" fájlba beszúrtam a "options snd-usb-audio ignore_ctl_error=1" sort, újraindítás után eltűnt az USB hangkártya a kimenetek közül.
Vicces, hogy a sor kitörlése után se jött vissza. Aztán szórakoztam még vele egy darabig, visszajött, de csak az SPDIF, nekem meg nem az kell. Mit lehet vele tenni? Jó kis rendszer ez, nem szeretném itt feladni...
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Rimuru #39380 üzenetére
Na akkor, az /etc/default/grub -ban lévő GRUB_DISABLE_LINUX_UUID=true sor előtt volt #, szóval ugrottam a következő lépésre, ahol megállapítottam, hogy bizony UUID alapján vannak felsorakoztatva a partíciók. Remek, mondom, és rákötöttem a HDD-t a gépre, hogy lefotózzam, mi is a pontos hibaüzenet. Erre nem bebootol az elementary?
Kérdem én, hogy akkor most honnan tudok rájönni, hogy tegnapelőtt pl. miért nem akart bebootolni a nagygépről?
-
Gyb001
senior tag
válasz
Rimuru #39375 üzenetére
Ezek közül párat enged is telepíteni de néhányat pl:' libesd0-dev liblz4-tool libncurses5-dev ' nem talál.
bison build-essential curl flex git gnupg gperf libesd0-dev liblz4-tool libncurses5-dev libsdl1.2-dev libwxgtk2.8-dev libxml2 libxml2-utils lzop openjdk-7-jdk openjdk-7-jre pngcrush schedtool squashfs-tools xsltproc zip zlib1g-dev
g++-multilib gcc-multilib lib32ncurses5-dev lib32readline-gplv2-dev lib32z1-devVan egy régi akár téglásítható telefonom is úgyhogy valamit kezdeni kell vele.
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #39267 üzenetére
Az látszik, hogy működőképes lehet, de ezt a jelszó dolgot nagyon ne értettem, mért nem fogadta el.
Illetve a digitális aláírás hiánya is probléma, mert nyilván nem lehet csak próbaüzemben használni, illetve registry-t széttúrni. Valamint ennyi erővel FreeOTFE is mehetne, mert ahhoz sincs aláírás.
Nálad virtuális gépen ok, de nálam éles rendszerben sajnos nem. Lehet időközben vmi változott, vagy MS kiadott xy frissítést, ami betesz neki, fene tudja...?
Hasonló a BitLocker is Linux alatt, mert én végigcsináltam vagy 3 féle leírás szerint, de nem sikerült hozzáférnem. -
King Unique
titán
válasz
Rimuru #39233 üzenetére
Elhiszem, hogy nálad működik, látom is a képek alapján.
De nálam nem, mármint azzal a felállással, amit először vázoltam.Most Win7 alatt próbáltam:
Először Linux Mint alatt a lemezek alkalmazásban létrehoztam a luks+ext4 jelszóval titkosított partíciót a pendrive-on.
Utána W7 alatt felraktam ezt a LibreCrypt progit, de eleve ennek sincs digitális aláírása, így a kért restart után, csak próbaüzemben volt hajlandó indulni a 7-es... Baidu AV volt fent, az nem jelzett rá semmit.
Aztán elindítottam és rámentem az "Open partiton" lehetőségre (többivel nem lehetett kitallózni), ahol látta is a pendrive-ot. Majd kijelöltem a partíciót és jött is az ablak, benne a jelszókéréssel. Amit hiába írtam be, nem akarta elfogadni, hibaüzenetet dobott, itt akadtam el... Persze jól írtam be, mert elindítva egy virtuális Linuxot, ott elfogadta egyből és ok volt. Azt is próbáltam, hogy hátha kell neki vmi ext driver (Ext2Fsd), de hiába raktam fel, akkor se ment.Szal ennyi a történet, kis kitérőnek, játszadozásnak jó volt, de én ezt nem erőltetném Windowson.
Kösz a screenshotokat és azt, hogy foglalkoztál a dologgal. -
King Unique
titán
válasz
Rimuru #39211 üzenetére
Hát Linux terén elég basic sajnos...
Magyarán ez a LibreCrypt képes Linux alatt LUKS titkosítást FAT32-re is tenni és azt Windows alatt is meg lehet nyitni. De akkor elbeszéltünk egymás mellett, mert én azt hittem, hogy pl. így a lemezek alkalmazás LUKS+Ext4 megoldása is hozzáférhető a másik rendszeren. De utóbbi ugye nem.
Illetve ez az AV riasztás se az igazi, ennyi erővel nekem inkább alternatíva a VeraCrypt, azzal még nem volt ilyen problémám.(#39206) st6969: igen, jó módja a live rendszer, de gyakori használatnál kényelmetlenebb, akkor inkább már állandóra egy Linux, vagy megfelelő védelemmel és funkciókkal egy Windows.
Pedig van a te bankodnál is, mint ahogy a fórumtárs szemléltette."Ezt nem értem
(AV = antivirus?! Avast-ot használok + Win10, nem találtam benne ilyet)"
"egy megfelelő AV-ben" volt a válasz. Ilyen pl. a Kaspersky, Bitdefender, G Data, de az új ESS 9-ben is lesz secure banking. Illetve a Bitdefender Safepay letölthető különálló alkalmazásként is.(#39218) kkdesign: akármilyen dual boot rendszert csinálsz, a gyors rendszerindítást mindig ki kell kapcsolni, mert okozhat instabilitási problémákat.
-
Bali27
addikt
válasz
Rimuru #39188 üzenetére
Nekem ez a Blackpanther Os nagyon megtetszett.
Persze a Mint alap, meg egy ideig Elementary OS-t is használtam. Az is gyönyörű -
King Unique
titán
válasz
Rimuru #39135 üzenetére
Kipróbáltam ezt a LibreCrypt programot.
Nem tudom, hogy ezzel most először Windows alatt kell letitkosítani a drive-ot és ahhoz Linuxon is hozzá lehet férni, vagy fordítva, vagy hogyan? Fordítva pont nem ment, ment Mint alatt LUKS megvolt egy pendrive-ra, majd LibreCrypt próbálva az W X-es csodával, a Defender kapásból vírust jelzett rá telepítés után...de nem csak ez, hanem hiába nyitottam meg, nem is látta a pendrive-ot. Feltettem Ext2Fsd-t, felcsatoltam volna, de az csak sima Ext4 partíciókat tudja csatolni, Ext4+LUKS már nem megy neki.
A FreeOTFE viszont pont úgy működött, hogy kellett neki egy Ext partíciót kezelő program (pl.ExtFsd) és akkor már megjelent benne a titkosított partíció, majd a jelszót megadva, hozzá is lehetett férni a tartamához. De ez csak XP alatt működött.Konklúzió:
Tehát, ha Linuxon LUKS titkosítást rakok pl. egy pendrive-ra, akkor ahhoz (újabb) Windowson nem nagyon fogok tudni hozzáférni. Persze a Bitlocker meghajtóhoz se nagyon lehet Linux alatt, hiába vannak rá leírások, nekem az sem sikerült eddig.
Szal maradnak a többplatformos megoldások, mint pl. a VeraCrypt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest