- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadorzó
tag
Itt ha azt szeretném, hogy windows is lássa ezt a partíciót, melyik opciót válasszam? (0-val írja tele, avagy ATA biztonságos törlés?)
-
vadorzó
tag
válasz
lev258 #45626 üzenetére
HP Laserjet 1020-asom van, Linux Mint alapból látja a nyomtatót, úgy is tesz mintha rendesen működne (konkrétan kiírja üzenetbuborékba, hogy elküldve, nyomtatva), de valójában nyomtatás nem történik.
Itteni korábbi javaslatra terminal-ból telepítettem a megfelelő driver-t (hplip), sikerült nyomtatni akkor és ott, de másnap már nem működött. -
vadorzó
tag
Nyomtató-problémával volt már valamelyikőtöknek dolga?
Van egy HP 1020-asom, a Mint felismeri, de mikor nyomtatni akarok meg se nyikkan, ennek ellenére a rendszer azt írja ki, hogy a nyomtatás kész. -
vadorzó
tag
Az alábbi programot próbáltam ki ezzel a parancssorral:
sudo add-apt-repository ppa:peterlevi/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install varietyA kérdésem: az "update" itt pontosan mihez kell, mit frissít?
-
vadorzó
tag
Az létezik, hogy NTFS fájlrendszer miatt a fájlkezelő hibát ír ki, arra hivatkozva, hogy nincs olyan meghajtó?
(Persze ha rákattintok látja, meg minden, de elég idegesítő, hogy minden boot után ez van.) -
vadorzó
tag
válasz
ubyegon2 #45521 üzenetére
Nem igazán működött, sebaj, szoftverkezelőből telepítettem amit akartam.
Az alábbi figyelmeztetés pontosan mit jelent?A következő PPA tárolót készül hozzáadni a rendszeréhez:
The official PPA for the Numix Project - http://numixproject.orgEz a tároló-hozzáadásos dolog nem világos.
-
vadorzó
tag
Illetve ha drivert szeretnék a videokártyámhoz, vajon az "Ubuntu" verzió jó lesz Mint-hez?
-
vadorzó
tag
És mindjárt egy kérdés: tar.gz-ből hogyan telepítem amit akarok?
(Odáig eljutottam, hogy kicsomagolom.) -
vadorzó
tag
Időközben nálam is települt a Mint, minden komplikáció nélkül, a régi NTFS partíciókat is rendesen látja, finomhangolás folyamatban.
-
vadorzó
tag
Kicsit off, de mégis felteszem a kérdést:
Mik a tapasztalataitok, Libre Office mennyire kompatibilis MS Office-szal (oda-vissza)?
(pl.: Office 2010-ben szerkesztett dokumentumot hogy kezel/jelenít meg LibO.?) -
-
vadorzó
tag
válasz
lev258 #45326 üzenetére
Az érdekel, hogy flottul menjen minden, és ne legyen adatvesztésem, ill. a rendszer ugyanúgy beolvasson mindent, mint win alatt.
Azt olvastam, hogy be kell írni a terminálba ezt-azt, kérdés, hogy vajon jól határozza-e meg a partíciókat.
In the Terminal, enter sudo blkid to get the UUID (Universally Unique Identifier) of the partition you want to mount.
Enter sudo mkdir /media/ntfs to create a mount point
Enter gksu pluma /etc/fstab and add the following line in the fstab file:
UUID=1234567890123456 /media/ntfs ntfs rw,nosuid,nodev,noatime,allow_other 0 0
Replace the above 16-digit number with the UUID you've got from step 1, then click 'Save'. -
vadorzó
tag
Amit itt írnak az NTFS, illetve merevlemez partíciók kezeléséről, az mennyire valós szerintetek?
-
vadorzó
tag
válasz
PumpkinSeed #45317 üzenetére
Netezés, filmnézés (ISO-ról is), szövegszerkesztés, zenehallgatás.
(Közben olvasom az összefoglalót, meg sok egyéb dolgot, amit találtam.) -
vadorzó
tag
válasz
spammer #45313 üzenetére
Köszi, így már értem.
Régebben Ubuntu-t próbáltam, mindenféle környezet nélkül, de annyira nem tetszett (nehezebben használható számomra mint a windows), ennek ellenére érdekel a többi lehetőség is, valószínű az lesz, amit javasoltál, hogy telepítés nélkül próbálgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest