- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok
mekkora eséllyel lehet használni ezt (Samsung ML-2010) a nyomtatót Linux alatt?
-
rii
nagyúr
sziasztok,
Antix linux-on kivul kérdezhetnék még kis erőforras igényu distribuciot?
IBM T41-re lenne.
illetve Linux ala van olyan program ami esetleg több USB-s webcamera képét is ki tudja tenni egymas mellé a monitorra?
-
rii
nagyúr
sziasztok
IBM T41, Antix linux-szaé elezdte recsegtetni a HDD-t, CTRL-F7, vagy ALT-CTRL-F7 conole view-ban láttam hogy hibát ír ki, ( mint a fotón, csak a foto a boot után készült, mert azt hittem, hogy az USB-s HDD, ... de nem ... az Antix -t tartalamzó HDD produkál ilyet (elnézést a kép minőségéért ... )
a boot itt megáll, és kapok egy parancsort .... egy shell-t ...
vissza lehet hozni még az élők sorába?
-
rii
nagyúr
válasz
ubyegon2 #57393 üzenetére
.-(
nem találtam már meg .-(
nagyon le vagyok terhelve az utróbbi 4 évben folyamatosan .-(
még mindig annyira, hogy csak most voltam képes eljutni oda, h megprobaljak tullépni ezen a problémán .-(sajnálom .-(
pont tegnap (is) írtam valakinek, hogy milyen segítőkészek Vagytok ebben a topikban ... én meg páros lábbal taposom meg ezt .-(((( -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
sziasztokok
antix linux aloatt a gpartedet hogy lehet rávenni, hogy tudjon létrehozni HFSplus particiót?
illetve fdisk -t kiírja hogy tut létrehozni .... lehet azzal visszatérek majd még, csak kicsit megávltozitt azt fdisk működése ....
-
rii
nagyúr
válasz
ubyegon2 #54636 üzenetére
köszönöm .-)))
igen .... elfelejtettem leírni, hogy a megszakadás a gond .-)))
nagyon elcseszte a google h saját felületet adott a drive-nak, vagy legalábbis kihagyták a "copy link"-el, mert akkor egyből megkapja egy flashget-got ,-D szerű program - többszálom, max csutka, netlimiter-féleséggel határt is kell szabni neki, mert egy flasget egy többgépes hálón is net-telenít minden gépet, hátmég amin fut ,-DDD -
rii
nagyúr
sziasztok
f.stoskodik a net-em, folytoin megszakad, le kéne húznpom egy 8 gigás iso-t a google drive-ról
tegnap kindóz alá feltettem a flashget-et, de sehogyse tudtram átadni neki ( google drive-ból hiányzik a "copy link" ) a google drive-os linket ....
linux alá van olxyan download manager, amivel google drive-ról is le lehet tölteni dolgokat?
-
rii
nagyúr
válasz
ubyegon2 #54512 üzenetére
egész hétvégi szétcsapás után nem hittem el, hogy ez komoly...
azt hittem csak vicc, és a másik majd csak ír egy smiley-t, mert már régóta irogat ide, és ismerős arc ....(#54513) BoB:
a *.*-ot néztem én is így: O.ode már nem volt időm végiggondolni ..... gyorsan hangot akartam az aggályaimnak adni, - hátha nem poén .... - és hát a szétcsapás az szétcsapás .-))))) gondolataim mint a reumás csiga az enyvesbödönben .-)))))
de ha van kiterjesztése, akkor már törli is, nem?
hiszen van a file name-ban pont .... csak DOS alatt nem számított bele a filename-ba a pont, nem?a /media folder tud ilyenkor igazán fájdalmas lenni
(#54518) teleahocipöm:
nah, ... zsírostészta!!!! .-) -
rii
nagyúr
válasz
teleahocipöm #54510 üzenetére
az a parancs töröl mindent, meg még azon túl is ....
-
rii
nagyúr
csak hetfon a melhelzxen lenne mac .-/
fsck.hfsplus nincs sajnos
itt is irtak, hogy a hfsprogs kell, de ilyen neven cxsomnagot nem talalt, es vegulis gparted eddig a pontiog tudta csinalni amit csinaltantix live ... volt mar nem-live, asszem ott nem talalta a hfsprogs-ot ... csak majd ha fent lesz minden mas os, akkor szeretnem feltenni az antix-ot ...
-
rii
nagyúr
sziasztok
lenne egy HSF+ particio
eddig tudtam mountolni
most arrebb kellett moygatnom, es mar nem tudom mountolnise igy
mount -t hfsplus -o force,rw /dev/sda5 /media/sda5meg igz sem
mount /dev/sda5 /media/sda5mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda5,
missing codepage or helper program, or other errorIn some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so.gparted mount opcioja se tudja mountolni
eeeebaktam az egesz particiot?
-
rii
nagyúr
válasz
ubyegon2 #54445 üzenetére
nagyon köszönöm a fáradozásodat!
progress bar van, de nem történt rajta semmi mozdulás, mert 1 of 1, gondoltam ha végez az 1 of 1-el, akkor ugrik 0%-ról 100%-ra
amik le voltak nyitva kis nyilacskák, az is másképp néz ki mint Nálad ....
megnézem mikor hazaértem, hogy miújság .-///////
remlem azért végzett vele .-///hfs+ volt az file system, és azt kellett resize-olnia.
-
rii
nagyúr
tehettek volna a gparted-re egy progress-bar -t a resize partition-hoz
3 órát imádkoztam az este mellette aztán éjfélkor otthagytam bekaccsolva, reggel gyüszök ki, még mindig megymég szerencse h ottvan a chonky ... amin látom h dolgozik .... 100M ritkán volt. ... 50K többet ... gondolom szanaszéjjel van fregmentálódva ....
-
rii
nagyúr
(#54241) okoska74, (#54246) King Unique: köszönöm!
a dd -nek sehogyse akar tetszeni a status=progress
antix linux
néztem dd-t --help-el, meg man dd-vel
status=WHICH WHICH info to suppress outputting to stderr;
'noxfer' suppresses transfer stats, 'none' suppresses alletcher megcsinalta, köszönöm! De jó lenne a parancsort megtanúni' .-)
antix alatt nem jó neki a "progress"?meg azt szeretném még megkérdezni, hogy most dvd-t is írnék, de a t41 dvd-jét n$
sokat állt a gép, a hdd-t se látta, csak mikor ki-meg-be
lehet a dvd-t is látná .... -
rii
nagyúr
sziasztok
az szeretnépm megkérdezni, hogy ISO-t antix alatt hogy lehet pendrivra kiírni bootolás végett?
illete firefox folyton kidob a ph-ból .-) pár-percenkéntz kell loginolnom ... mi lehet a baja? .-)
-
rii
nagyúr
fent is van
nagyon köszönöm a segítséget ...!
hihetetlen .-))))) -
rii
nagyúr
válasz
King Unique #54234 üzenetére
ja'csak bekapcsoltam a havercsajtól fél éve visszakapott régi gépemet
alig merem hasznalni net-en, biztos tűzzel játszás esete forog fenn ... ezért is szeretnék rá Linux-ot
meg lassúkácska ....rufus nagyon igéretesnek tűnik .-)))
köszönöm a linkeket! .-) -
rii
nagyúr
xp alá van esetleg olyan prog, amivel az antix install-t usb-ről lehetne boot-oltatni?
-
rii
nagyúr
sziasztok
IBM T41-re (pentium M 1600 mhz, 1 GB RAM) tudnátok Linuxot ajánlani?
-zene: MP3, flac
-web: mail, idojaras-radar, youtube filmek
-filmlejatszas: SDantix?
-
rii
nagyúr
válasz
Rimuru #54176 üzenetére
lsblk -f /dev/sdb
NAME FSTYPE LABEL UUID MOUNTPOINT
sdb
├─sdb1 vfat EFI 67E3-17ED
└─sdb2 hfsplus Install macOS Sierra eb3abbbc-4b0a-3397-97e4-684328a71854jajjj .... a vfat
most hogy lattam beugrott .-)))
csak legutoljara 97-98-99-ben kellett hasznalniígy mar mukodik minden, koszönöm! .-)
-
rii
nagyúr
válasz
Rimuru #54172 üzenetére
-t msdos-al 16 bites fat-nak latta - nem voltak hosszu filenevek
-t iso9660-al meg fel se csatolja
mount -t iso9660 /dev/sdb1 /mnt/efi/
mount: /dev/sdb1 is write-protected, mounting read-only
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1,
missing codepage or helper program, or other errorIn some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so. -
rii
nagyúr
sziasztok
efi sysem particiót hogy lehet mountolni?
-
rii
nagyúr
válasz
ubyegon2 #53037 üzenetére
izé .-)))
sajnos nem igazan tudom mi lehet aza alex2000sources.list file
köszönöm a link-et!
most mar telleg szakítok ra idot es elmellyedek benne -
rii
nagyúr
válasz
ampulla #53032 üzenetére
alapvetoen a baj velem van .-) csak nem szerettem volna man'megint magyarazkodni .-)))
direkt azert tettem fel debiant, mert meg szeretném tanulni kezelni ... // régebben sokat linuxozgattam alapszinten.... , kernelfordigats, x86config megatobbi ... // de az elmult 1 evben semmi ido nem volt foglalkozni vele, és ez most mar nagyon erezheto a gépennagyon köszönöm a segítséget, megprbóbalom!
.-) -
rii
nagyúr
sziasztok
kicsit elmaradoztam az update-upgrade-vel .... és mar regota nem is bírol tuljutni ezen ...
-
rii
nagyúr
sajnos a dc elvérzett
28 db-tól bereccsent
majd 11 db-ból 8-at csinált meg,
volna esetleg akkor egy olyan tomorito program, ami a filenamrből directory-t csinál, abba tömörít, és esetleg törli maga után a zip file-t?
debian 8
(#49979) ubyegon2:
én meg csak azért vagyok ilyen treháény, mert költözködés utáni felfordzulás van, és nem elpttem vaan a laptop, hanem jobbra kint, és nehézb elérni ... -
rii
nagyúr
sziasztok
van vagy 100 db zip fileom
volna esetleg olyan tömörítő, ai kicsomagolja őket úgy, hogy a filename alapján csinál nekik foldert?debian 8
a double commander tudja
-
rii
nagyúr
(#47369) CPT.Pirk:
öreg vagyok már ahhoz, hogy átálljak .-) ... pedig a FF-ot jobban szeressem, pláne az elődjét meg annak az elődjét csipáztam nagyon (Mozzila, Netscape), meg a chromium google termék, én meg nem csipázom aki monopol helyzetben van (ms, fb, google) ... de lehet h átállok, megnézem hogy muzsikál .. jelenleg chromiumban 28 tab van nyitva ... az icewasel sokkal kevesebbel is megfogta a gépet (dell latitude 6400)
(#47370) Iscariah:
ha az FF kieg-ek mennek rajta, akkor lehet h megnézem majd ... de az FF is kiakasztott, hogy volt egy extension, amit szerettem, melóhelyi gépen, iMac, (oldalt tette be a tab-okat) de folyton elvault lett a extension, pedig már a SLR vagy milyen FF-et használtam ... -
rii
nagyúr
a
apt-get update && apt-get upgrade
parancsra ezt mondja:W: Failed to fetch http://mozilla.debian.net/dists/jessie-backports/Release Unable to find expected entry 'iceweasel-release/binary-i386/Packages' in Release file (Wrong sources.list entry or malformed file)
W: Failed to fetch http://http.debian.net/debian/dists/jessie-backports/main/binary-i386/Packages Hash Sum mismatch
E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
korábban már megerőszakoltam
-f install
-al, .... de mi a baja? -
rii
nagyúr
sziasztok
hogy lehet megcsinálni, hogy sleep után is magyar legyen a bill. kiosztás?
-
rii
nagyúr
sziasztok
google-ben ráketestem "download linux skype" ... jön skype oldal .... "choose your distribution" ... de "csak" debian 7 multiarch van ... debian 8-ra is jó lesz ez a letöltés?
-
rii
nagyúr
köszönöm!
osx alatt meg kifejezetten "unrarx" a neve .-)
(#46973) CPT.Pirk:
én se bírom ezt a módszert .... seed-elni, meg használni is a cuccot dupla tárhely ..... de ez egy régi anyag még ... gondolom azért csinálták, mert így a netes forgalomban végképp nem látható, hogy mi is jön le -
rii
nagyúr
sziasztok
több file-ból álló rar állományt hogy lehet kirömöríteni?
r00, r01, ...., rardebian 8
-
rii
nagyúr
sziasztok
Canon 40D-t hogy lehet felhozni Debian 8 alatt?
esetleg fel lehet mountoltatni USB-n?
esetleg valami képézgető?
gimp-be nem találtam semmit .... -
rii
nagyúr
válasz
King Unique #45929 üzenetére
macdrive-ból a 7-es verzió (win7-ig biztos) bőven elég .-)
..... és én örülök, ha valami hasznos infot adhattam .-)
-
rii
nagyúr
meeee eb.sztam
# mount -t hfsplus -o remount,force,rw /media/root/W4rr10r/ -v
mount: /dev/sdb1 mounted on /media/root/W4rr10r.de ígyse ír .-(
(#45926) King Unique:
köszönöm azér .-)
aszittem, h a hfs meg se kottyan a linux-nak .-(
osx meg win alatt is ebből van elegem, h osx alá az ntfs3g kel, win alá a macdrive7, .... de osx alatt meg már megontcsak bonyolultabb lett, mert az ntfs3g nem meg már fel .... valamit még mókolni kellene .....beviszem holnap a hdd-t oszt melóhelyen megcsapdosom majd .....
-
rii
nagyúr
válasz
King Unique #45924 üzenetére
az megvolt .-(
most a
a
mount -t hfsplus -ov remount,force,rw /media/root/W4rr10r/ -v -vel próbálkoztam volna még, de ezt mondja:mount: special device remount,force,rw does not exist
-
rii
nagyúr
törölni szeretnék ..... nincs egy terányi helyem, és sok subfolder van, .....
a -v -t próbáltam beírni,
mount -t -v hfsplus -o force,rw /dev/sdb1 /mnt/warrior/
mount -t hfsplus -o -v force,rw /dev/sdb1 /mnt/warrior/
mount -t hfsplus -ov force,rw /dev/sdb1 /mnt/warrior/
de seholse fogadja el
-
rii
nagyúr
jahát a mount nem mondott semmit - szóval gondolom én régen is akkor nem mondott semmit a mount. ha minden rendben volt
ezt a parancsot adtam be:
mount -t hfsplus -o force,rw /dev/sdb1 /mnt/warrior/
de továbbra sem tudok törölni, rootként se, rm -el egy file-t se
ebbe a paranscba hova lehetne betenni még a -v -t? .-)
-
rii
nagyúr
sziasztok
HFS, HFS+ -t hogy tudnék írni?
próbáltkoztam, de úgy érzem nem gyött be
és holnapra le kéne pucolnom a HDD-t
.-( -
rii
nagyúr
milyen paranccsal lehet megnézni, hogy melyik program mennyi mem-et vagy swap-ot eszik?
próbáltam google-özni .... katasztrófa
-
rii
nagyúr
köszönöm, ez már működne
dependecies-t hogy kell jezelni?
minden egyes huányolt csomagot megkeresni, és telepíteni?(#44960) bob.zxr:
a dpkg a repo? (bocsánat, ha huljeseget kérdeztem, ... nem tudom a repoban, hogy lehet keresni, .... sajnos a linuxra nincs mostanaban idom tanulgatni, szeretném majd pedig. azért is toltam fel debiant)(#44959) kispx:
számomra a linux szépsége consolnál jön ki igazán ....
vagy lehet régi beidegződés, .... megragadtam a 80x25-ös mátrixban ... akkoriban az x felület nem jött be autpmatikusan .... a startx-el kellett indítani ..... ha nem kellene böngésző, mindent karaktersen tolnék -
rii
nagyúr
sziasztok
ha van egy .deb file, akkor azt nem az apt-get install fbreader.deb -el lehetne telepíteni?
illetve tudtok mondani valami jóféle mobi olvasót?
előre is köszönöm!
-
rii
nagyúr
toltam egy
apt-get update, majd upgrade
a végén hibát írt ki, meg hogy a apt-get -f install kell nekrm
lement az apt-get -f install
akkor megin apt-get update, upgrade, és 80x25-ös módban, kék háttéren, klasszikus debian telepítő kinézettel bejött a "package configuration":Configuring fglrx-driver ├───────────────────────┐
│ │
│ Manual configuration required to enable fglrx driver │
│ │
│ The fglrx driver is not yet configured. Please consider using │
│ /usr/bin/aticonfig to create a working xorg.conf configuration. │
│ │
│ For example, "sudo aticonfig --initial" should be sufficient for most │
│ use cases. │
│ │
│ <Ok>mi az a fglrx-diver? vga? meg főképp, hogy mi vár rám az ok gomb után?
-
rii
nagyúr
sziasztok
flashget-szerű downloader-t tudnátok ajánlani?
debian jessie -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
chromuim -ot nem lehet letiltani a sound card-ról?
-
rii
nagyúr
sziasztok
Antix Linux alatt, Icewasel-ra fel lehet tenni a flash 12-es verzióját?
-
rii
nagyúr
válasz
God Vazzeg #43249 üzenetére
köszönöm!
ezt csúnyán benéztem .-)azt honnan tudhatom, h milyen linux-ot pakoltam fel annó? .-)
asszem a 8-ast ...illetve dselect nincs már?
-
rii
nagyúr
gui-st is szivesen megnéznék igen ... köszönöm!
esetleg ha van karakteresre is javaslat,letöltésnél kértdezi, hoogy debian 7 vagy debian 8
ezt hol lehetne megnézni? az uname -a nem ....a dpkg -i ../Downloads/doublecmd-qt_0.6.6-0+svn6327~trusty_i386.deb dependencies-sel elszáll ...
# dpkg -i ../Downloads/doublecmd-qt_0.6.6-0+svn6327~trusty_i386.deb
(Reading database ... 116519 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack .../doublecmd-qt_0.6.6-0+svn6327~trusty_i386.deb ...
Unpacking doublecmd-qt (0.6.6-0+svn6327~trusty) over (0.6.6-0+svn6327~trusty) ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of doublecmd-qt:
doublecmd-qt depends on doublecmd-common (= 0.6.6-0+svn6327~trusty); :
doublecmd-qt depends on doublecmd-plugins (= 0.6.6-0+svn6327~trusty); :
doublecmd-qt depends on doublecmd-qt-dbg (= 0.6.6-0+svn6327~trusty); :
doublecmd-qt depends on libqt4pas5; :
Package libqt4pas5 is not installed.dpkg: error processing package doublecmd-qt (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
doublecmd-qt -
rii
nagyúr
illetve .... commander-t mit ajánlanátok? néha jól jön ....
megnéznék párat, .... linux alatt még csak a mu commander-t használtam ... meg a midnight commander-t ... vagy a mu commander csak osx alatt van? o.O
-
rii
nagyúr
sziasztok
xfce-dusk megjelenítés van
Window Manager (xfwm4)
Panel (xfce4-panel)azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudnám az ablakok fejlécét átszínezni?
-
rii
nagyúr
Linux alá van valami 3D-s hót eccerű ... vagy nem olyabn egyszerő akár 3D-s program, vay kifejezetten célszoftver, lakberendező
srtata-t toltam régen kicsit, de abba nem lehet pontosan, cm-re tervezni ...
szóval valami user friendly 3D, cm-tben meg lehesen neki adni dolgokat -
rii
nagyúr
válasz
spammer #42780 üzenetére
az mplayer2-t hova lehet sorolni a "legkevesebb erőforrást igénylő programok közt?
.... havernak az indul el, mert szólt, h hol a kezelőfelület ... nincs full screen ... őőő mondom telefonba ... őőőőő .... kaparászok idegesen a teizenéves emlékeimbe ... mondom ... nyomd meg a fööö-t .... ost lett full screen ..... szóval az mplayer2 is faja .-)))) -
-
rii
nagyúr
meg esetleg valami file managert is lehetne kérdezni?
kataszrófa ami Antix alatt van ...
esetleg amin van side bar, ahova foldereket lehet kihúzni?(#42776) Penty:
köszönöm!fel is szaladt az smplyer... az mpv-t is feltettem volna, de aszonta az apt-get install, hogy már a legújabb van fent, visznt menüben nem találom, terminalban meg nm jön be a webldalonlátható minimal gui
csak karakteres üzemmód ...asztán ez most havernek lenne .-)
-
rii
nagyúr
sziasztok
mi a legkisebb erőforrást igénylő video player aminek van GUI-ja?
2002-be tök kafa volt a mplayer .-) most jólenne gui-s .-)
-
rii
nagyúr
sziasztok
debian-ra szeretnék winamp-style mp3-plyaer-t
milyen néven lehet megtalálni?
-
rii
nagyúr
válasz
spammer #42631 üzenetére
jahogy van stylish FF alatt is .... ÁÁÁÁ .... fekete ph! .. istenkirályság!!! köszönöm!!!!! már évezredek óta erre várok ,-D dehogy több éve az biztos .... mikor elkezdték a design-t mókolni ... köszönöm mégeccer .-)
és chrome meg ff alá is van .. zsírostészta!
végrte minden megvalósul ... memória alapú tárolás, 97-ben a mai flash memóriákról dumáztunk, több tera hdd, nagy sok monitor .... meg most a fekete ph .-)(#42630) agy73p:
köszönöm, de sajnos nagyon a vin10 ugrik be a letisuztulsága láttán.(#42629) Iscariah:
tegnap estig használtam icewase-t ... de mivel kell a facebook a chat miatt (utálom) és ott is kell a socialfixer, meg egy dark theme, de a socialfixer nem ment fel icewase-ra... de megpróbálom feltenni icewase-ra is az istyle-t ... aztán akkor már lehet válogatni az icewqase meg a chromium között .... -
rii
nagyúr
Xfce - Dusk megjelenítést használok
ahol kb. fekete mindemn - a betűk fehérek
de itt a ph-n - most is - minden postolásnál fehér alapon írok fehér betűkkel - ezzel lehet valamit kezdeni? maradnék valéami dark style-nál(#42625) zserrbo :
nekem csak sima audio - laptop - de volt h nem volt hang - alsamixer - q, m, vagy u bill.-re lett hang
nem látam, hogy mute-ra rakta volnaasszem 2x fordult elő
-
rii
nagyúr
válasz
ToMmY_hun #42614 üzenetére
nekem volt egyszer egy olyan szituációm, hogy Indeignban, (os: osx) nem tudtam valami bill kombinációt egyszercsak kiadni ... nem vette be ... és akkor hagyta abba, ha a böngészőből kiléptem, és utána asszrm sikerült leszűkíteni a kört a vipmail.hu-ra ... talán a java-val kavart be valami ... nem tudom, de ha bezártam, akkor működött indesign-ban a bill. komb.
-
rii
nagyúr
feltettem volna az xmms2-t ,,, de ahoz gui is kell, akkore felment a promoe, de az meg kiírja, hogiy nem tud csatlakozni az xmms2-höz, .... terminalban ez áll:
# promoe
Qt: Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed
Qt at-spi: error getting the accessibility dbus address: "Not connected to D-Bus server"
Connected to accessibility bus at: "unix:abstract=/tmp/dbus-LtsmZAALsC,guid=e00ab56d2b03222d93a1b33d565f9093"
Registered DEC: true
xmms2-launcher: startup of xmms2d failed!
Registered event listener change listener: true
QObject::startTimer: QTimer can only be used with threads started with QThread(#42606) sss:
köszönöm!
sajna kicsit hosszú a lista .-)
nem lehet valahogy strukturáltabban keresni?
mp3-playert keresnék,(#42608) spammer:
jahogy az, ahol az összes csomag fent van ,,,, a debian serverén egy helyen .... én még leragadtam abban az időben, amikor volt egy vagy 2 cd disztribúciünként, és annyi volt .-)
-
rii
nagyúr
conky-m nincs
van esetleg - szintén debianra - netes forgalom mérő?
-
rii
nagyúr
sziasztok
debian-ra milyen jobbféle torrent kliens lenne?
-
rii
nagyúr
sziasztok
megkértdezhetném itt, hogy össze lehet-e kötni pipe-okkal az alábbi részt:
3 lépés kellene:
1. index file
2. abban keresni
3. majd a találatot feldobni egy finder ablakban (OSX)dabadab írt egy megdolást az első lépésre:
" .....
find /share/path -type f > filenames.txt
aztán utána greppel lehetne keresni a filenames.txt-be. ..... "2. lépés: a grep-pel való keresést nem tudom sajnos most megnézni, mert 1000-el van melóhelyen pörgés, otthon meg még nincs netem ....
3. lépés -re is kaptam egy megoldást
szóval voltaképp azt szeretném megkérdezni, hogy hogy kell grep-pel keresni a "filenamex.txt"-ben, és ezt a találatok hogy lehetne átadni az "open" parancsnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest