Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Íme az új Android Auto!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Ismert fotós trükkel érkezik az X200 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Különleges hátlapot kap az S25 Edge
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pityu.
nagyúr
Felraktam egy régebbi gépre egy linux mint xfce rendszert Intel Pentium D925 cpu+Abit IP35 alaplap+8gb ddr2 ram+250gb sata2 hdd normális az ,hogy a cpu pl ha megnyitom a firefoxot és mondjuk yutube videót nézek akkor néha szaggat a videó vagy meg meg áll vagy egyre lejebb pakolja a felbontást?Megnézve a kezelőt valamiért a cpu 60 és 90% közt terhelődik oda vissza.Ennyire gyenge lenne a proci pl,hogy a lite verzió is megterheli?Azért E8400 procival jobban futott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem hajt semmit túl, ez csak engedélyezi a túlhajtást. Mint mikor először mész be az overdrive fülre a Windowsos driverben és meg kell nyomnod az "ok"-ot, de attól még semmi nem változik.
A grub menüben e betüvel tudod a kernel indítási paramétereihez beírni. Amit így beírsz, az csak egy indításig lesz ott. Viszont szerintem egyszerűbb frissíteni a grub config fájlt ennek a mintájára:
cat /etc/default/grub
# GRUB boot loader configuration
GRUB_DEFAULT='0'
GRUB_TIMEOUT='5'
GRUB_DISTRIBUTOR='EndeavourOS'
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT='nowatchdog nvme_load=YES loglevel=3'
GRUB_CMDLINE_LINUX="amdgpu.ppfeaturemask=0xfff7ffff"
és csak nyomni egy grub frissítést.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez jó. Az ott csak kiírási hiba volt...
Uhh viszont, meg tudnál tenni nekem valamit? Le kellene ellenőriznem, hogy a te GPU-d milyen feszültség szinteken működik, hogy azt is érinti-e a kernel általi alulfeszeléses hiba, ami az 5600XT-ket igen és instabilitást okoz.
Ehhez be kellene kapcsolni a GPU túlhajtás lehetőségét egy kernel paraméterrel és utána futtatni egy cat-os kiolvasást. Addig nem lehet kiolvasni, amíg a kernel paraméter nem aktív.Annyit kellene csinálnod, hogy a kernelt ezzel a paraméterrel indítod (beírhatod kézzel bootoláskor, vagy beteheted a grub konfigjába):
amdgpu.ppfeaturemask=0xfff7ffff
Aztán futtatod ezt a parancsot:
cat /sys/class/drm/card0/device/pp_od_clk_voltage
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CPT.Pirk #87388 üzenetére
Graphics:
Device-1: AMD Navi 10 [Radeon RX 5600 OEM/5600 XT / 5700/5700 XT]
vendor: Sapphire driver: amdgpu v: kernel arch: RDNA-1 pcie: speed: 16 GT/s
lanes: 16 ports: active: DP-1 empty: DP-2,DP-3,HDMI-A-1 bus-ID: 2d:00.0
chip-ID: 1002:731f class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.5 with: Xwayland v: 22.1.6
compositor: gnome-shell v: 43.1 driver: X: loaded: amdgpu
unloaded: fbdev,modesetting,radeon,vesa dri: radeonsi gpu: amdgpu
display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 2560x1080 s-dpi: 96 s-size: 677x285mm (26.65x11.22")
s-diag: 735mm (28.92")
Monitor-1: DP-1 mapped: DisplayPort-0 model: LG (GoldStar) ULTRAWIDE
serial: 258749 res: 2560x1080 hz: 60 dpi: 81 size: 798x334mm (31.42x13.15")
diag: 869mm (34.2") modes: max: 2560x1080 min: 640x480
API: OpenGL v: 4.6 Mesa 22.3.1 renderer: AMD Radeon RX 5700 XT (navi10
LLVM 15.0.6 DRM 3.48 6.0.0-6-amd64) direct render: Yes -
válasz
tordaitibi #87385 üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Persze, sőt a FurMark is van Linuxra, része a gputest csomagnak (abból egyik opció a furmark).
De vannak komolyabb dolgok is, mint pl az Unigine Superposition, a Phoronix Test Suite. https://www.maketecheasier.com/stress-test-graphics-card-linux/
Petya XT: passz, ilyennel nincs tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
Hali,
Linuxra létezik valamilyen terheléses benchmark program, mint pl. 3DMark vagy FurMark? -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nagyon kezdő linuxos vagyok úgyhogy előre is bocs ha nem teljesen értem a dolgokat. Nem is linuxos vagyok inkább csak próbálgatom Windows 11 mellett. Most kubuntut kezdtem el használni /próbálgatni és ezen mindent sikerült telepítenem amit akartam (jellyfin szerver , emby szerver , plex szerver és ne kérdezzétek miért kell mind a három szerver de kell egyelőre. Majd később csak kettő marad és az egyik mindenképpen a plex. Még telepítettem a qbittorrent torrent klienst és kodit is . Tetszik a kubuntu felülete és gyorsnak is érzem! Most rendes PC-n próbálom de majd ha mindent jól meg tudok csinálni akkor egy ilyen link mini PC-re (csak 8 GB rammal) akarom telepíteni letöltő és médiaszerver gépnek. Ha esetleg erre a nem túl erős gépre szerintetek van jobb /könnyebb /gyorsabb Linux akkor jöhetnek ajánlások! Linux minteket próbáltam és bár tetszik azon nem tudtam ezeket a programokat mind telepíteni csak néhányat! Így az nem jó nekem. Terminálozni nem igazán tudok.
A gondom, hogy qbittorrent webui gép újraindítás után nem működik! Qbittorrent elindul és a webui is be van állítva de csak akkor használható megint ha kiveszem majd újra bepipálom a webui - t majd okézom. Innentől megint működik újraindításig. Mi lehet a gond?
A másik problémám hogy nem tudok smb megosztást csinálni. Beállításokban ezt találtam link link de sikertelen a samba telepítése.
Köszönöm előre is a segítséget! -
Warton
őstag
válasz
RaZroX #87377 üzenetére
Ezeket is megcsinálod:
[link] [link]Aztán ezen az oldalon ráklikkelsz az installra.
Utána a Lutrisban Launch és onnantól kezdve olyan, mint a Windows.
[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Protonon keresztül szeretném a World of Tanks-et futtatni, ez Steamen simán megy is. Viszont így a Steam accountot használja és nem enged az eredeti wg accounttal bejelentkezni. Futtatható proton által a nem steames verzió? Vagy van valakinek ötlete, hogyan tudnék a saját fiókommal bejelentkezni?
Köszönöm!
Linux Mint Vera Cinnamon
-
Most félórája Ubuntu indít, nem működik a delete gomb.
DE csak gui alkalmazásokban, pl. a fájlkezelőben nem tudok vele törölni, se a képnézőbe képet.
Szövegírás közben bármelyik szövegszerkesztőben működik, Kate, Libreoffice stb.
A képernyőbillentyűzet, Onboard pontosan ugyanezt csinálja. Hardverhiba így kizárva.
Slusszpoén, Wine Irfanview alatt MŰKÖDIk és minden Windowsos programban.
Csak a KDE gui alatt nem.
Reboot volt 2x is, a hiba maradt.
Ötlet, a Timeshift rendszervisszaállításon kívül? -
Petya XT
senior tag
válasz
CPT.Pirk #87374 üzenetére
De jó is, hogy beszélgetünk a Manjaro-ról. Olyan problémám van, hogy egy D-SUB monitorom van, amit szeretnék használni 125%-os nagyítással. Van egy TV-m, azon meg szeretnék 150%-ot. Nézegettem valamelyik nap a KDE beállításait, de csak olyat találtam, hogy mind a kettő egyforma. Ill. engedte beállítani, de nem maradt úgy. Ez a legfrissebb verzió volt. Win+P gombbal szoktam váltani. Esetleg erre van valami tipped?
-
Petya XT
senior tag
válasz
CPT.Pirk #87372 üzenetére
Elhiszem, hogy megy. Évek óta próbálom kinyomozni, hogy miért ennyire bizonytalan a program. Itt is évekkel ezelőtt tettem már fel kérdést( és azóta többet is) a programmal kapcsolatban. Egy közös pontom volt mindenhol, az az ufw. Befolyásolhatja az alkalmazás kommunikációját?
-
Petya XT
senior tag
válasz
CPT.Pirk #87370 üzenetére
Az az egy, a Manjaro AUR verzió az megy, ott szinkronizációs bajok voltak, de nem rendszeresen. Jellemzően telepítés után, a szinkronizáció kifejett kérése és engedélyezés után sem történt meg. Az a legstabilabb, úgy vettem észre... Lehet rosszul fogalmaztam, de mindenhol tapasztaltam hibákat. A Flat-es verzió meg valamiért nem tud integrálódni a Minten a Cinnamonba, a jobb klikkes menü az nálam abszolút nem működik, hiába van tálca ikon. Ez a linuxos verzió nem akar összeállni, vagy szimplán a program(kiszolgálók) lett(ek) ennyire igénytelen, ezt nem tudom, de szomorú mindenesetre.
-
Petya XT
senior tag
válasz
tordaitibi #87366 üzenetére
Nekem nagy démonom a Viber, igaz én Mint alatt szaladok vele be mindig abba a bizonyos erdőbe... Én már annyit kínlódtam vele Ubuntu alapú rendszereken, hogy megérne egy misét. A .deb-el pont ugyanígy jártam, az 20.04 volt. Szerintem a .deb/Viber oldalról felejtős. Van valami módosítás a rendszereden, megy is a levesbe. Minten a flat-es, Manjaron az AUR verzió működik, úgy-ahogy. Azt a 18.04-es ubit el kellene engedni, egyébként is csak a pont aktuális verzióra reszelgetik rá a hivatalos .deb-et. Minden más alternatívája életképesebb, ami az adott rendszerhez elérhető. Újabb rendszeren esetleg lehet az AppImage menne. De már attól elpattan a szememben egy ér, ha a Viber/bármelyik linux kombinációja eszembe jut
[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
válasz
Warton #83414 üzenetére
Itt a nagy vakációzás közben volt időm a World of Tanks linuxon történő elindításával foglalkozni. Végülis sikerült Lutrissal elindítani a non-Steam verziót a wargaming centerből. Wine közbeiktatásával.
Közben rájöttem arra is, hogy eddig miért nem akart elindulni. Nagyon egyszerű a lutrisos verzió alapból vulkan drivert használ. Viszont azokban a gépekben, amikkel próbáltam olyan vga van, amit a vulkan nem támogat: HD 4850, HD 5750. Mivel semmilyen hibaüzit nem dobott a Lutris ezért ezt nem tudtam csak keresgélés után. Szóval vettem egy RX550-öt és most már elindul, persze normálisan nem lehet játszani vele, de legalább elindul.
-
18.04 Ubuntu, a Viber miért nem úgy működik mint Winen?
Ha épp nem fut a desktop Viber akkor azok az üzenetek nem jelennek meg amik közben voltak.
A Wines Vibert ha nem használom 2-3 napig és elindítom, leszinkronizál mindent de az Ubuntus nem.
Próbáltam frissebb Vibert, a Viber oldaláról letöltve a .deb fájlt.
Feltelepül, és semmi, el sem indul. Gugli barátunk segít, van több oldalon leírás hogyan kell működésre bírni de nekem egyik megoldással sem sikerült.
Lehet ideje lenne 18.04-ről frissebbre váltani?
Vagy van valami valaki tarsolyába, hogyan lehetne rávenni hogy jól működjön? -
válasz
tordaitibi #87362 üzenetére
Fenéket jó a memóriám
Pedig jó az, igaz csak félig, mert a linkelt módszer akkor működik, ha nem a Manjaro, hanem egy mellette fenn lévő másik disztró kap kernelfrissítést, ilyenkor viszont a Manjaro egyértelműen kernelpanic-kal indít. Viszont ez esetben a fallback mód valóban bootolja.
Én is rákerestem. Kollégánál más a gond, esélyesebb szerintem is a fs anomália! Vagy a szokásos Manjaro-egzotikum!
(#87352) CPT.Pirk
Továbbá érdemes lenne ellenőrizni az ssd/hdd SMART adatait is, hátha valami hardveres hiba van, akár csak egy kontakt hibás sata kábel miatt...
Azonos SSD-n van a Mint és a Manjaro.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
tordaitibi #87358 üzenetére
Jó a memóriád, pont erre akartam rákeresni. Pont emiatt a bug miatt szabadultam meg a manjarotól, de ezt a hibát hozta anno a chakra is, de még pár arch klón tudja ezt produkálni.
-
-szabi-
addikt
válasz
tordaitibi #87358 üzenetére
Megnézem majd, köszi.
-
-szabi-
addikt
válasz
CPT.Pirk #87356 üzenetére
Manjaro: Napló helyreállítása
Szabad inode-ok számának beállítása: kettővel kisebb értékre állította
Szabad blokkok számának beállítása: kb 2000-el kisebb értékre
Manjaro: tiszta, fájl, blokk.
Ezen felül nem volt semmi üzenet.
Nem gond, majd alkalomadtán újratelepítem.
Köszi a segítséget. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
-szabi- #87355 üzenetére
És mit írt az fsck? Voltak hibák?
Amúgy csodát nem tud tenni, ha valami nagyon megsérül, azt nem hozza vissza a halálból az fsck. Nem tudni mi történt nálad, de ezen a ponton lehet, hogy újra kellene rakni.
Illetve még megpróbálhatod, hogy Mint alól belépsz chroot-tal a Manjaro-ba, ott pedig pacman-nel minden csomagot újrarakatsz, elvileg így:
pacman -Qqn | pacman -S -
A chroot-os belépés mikéntjét pedig megtalálod az összefoglalóban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
-szabi- #87353 üzenetére
Minten terminálban először keresd meg a Manjaro partícióját, a
sudo fdisk -l
parancs kilistázza őket. Aztán ha ez megvan, akkor csak át kell adni az fsck-nak a partíciót:sudo fsck -y /dev/sdxY
Itt az y kapcsoló engedélyezi az automatikus javítást, a /dev/sdxY meg az, amit az előző parancs kimenetéből kinéztél. Ha modernebb ssd-ről van szó, akkor /dev/nvme valami lesz, nem /dev/sdxY.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
-szabi- #87351 üzenetére
Fájlrendszerrel történt valami... Indítsd el a Mint-et, majd onnan csinálj egy fsck-t a Manjaro partíciójára.
Továbbá érdemes lenne ellenőrizni az ssd/hdd SMART adatait is, hátha valami hardveres hiba van, akár csak egy kontakt hibás sata kábel miatt...
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
Bejön a boot menű ahol ki tudom választani Manjaro-t, Advanced Manjaro-t, Mint-et, Advanced Mint-et.
Itt bármelyik Manjarot választva nem töltődik be.
Nem tudom hogyan írhatnám le jobban. -
-szabi-
addikt
Hi
Van egy SSD a gépben amin egymás mellett van Manjaro és Mint.
Manjarohoz jött egy nagy frissítés és újraindítás után nem bootol be.
Ezzel mit tudok kezdeni?üdv
-
Ueda
senior tag
válasz
Anakin007 #87341 üzenetére
Szerintem inkább a társítással lehet gond, pl. https://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/how-to-change-midnight-commander-file-associations-551499/
amit magyarul a Parancs/Kiterjesztésfájl szerkesztése menüben lehet megtalálni.
De arra tippelek, hogy más is befolyásolhatja a fájltársítást, de ilyen mélységben ezt nem ismerem, meg az mc -t is csak elvétve használom.
(ezzel kerestem)[ Szerkesztve ]
-
Anakin007
aktív tag
A korábbi mc kontra zip-es kérdésemre senki?
Másnak is van konkrétan ilyen gondja, szintén a google photo-s ból származó, zip-elt képek kibontásával, de megoldást nem írtak... esetleg vki kipróbálná, neki mi a helyzet ugyanezzel? /usr/lib/mc/extfs.d/uzip lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
A codec-ügy csak az AMD-t érinti, vagy az Intel megoldásokkal is gond lehet videó dekódolásnál a jövőben? (Manjaro)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kedvezményes malactáp akciókról érdeklődni a tápos topicban.
-
válasz
#08299776 #87332 üzenetére
Főleg, hogy a Corsair soha nem is gyártott tápokat.
vagy a CWT, vagy a Great Wall gyárt nekik már, tudtommal, bizonyos szériákat, pl. az említett HXi kifejezetten a Corsair mérnökeivel karöltve van kifejlesztve, ezeknek a platformját a CWT nem is adhatja el másoknak. A CWT tápok általánosságban nagyon jók, több másik cég, pl. MSI, EVGA, Thermaltake, Antec, stb. is gyártat velük. Többi TOP oem még az FSP, a Delta, a High Power, HEC, az agyonsztárolt Sea Sonic, stb.
FSP-t nem mernék venni. Sok rájuk a panasz, hangosak. Álalánosságban a Corsairre nem olvastam annyi panaszt. A HXi viszont, föleg az újabb 2022-es széria sok embernél kattog... nem a venti, hanem vmi relé a készükben. 1 és 1,5 kw-os verziók egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
Anakin007
aktív tag
Minden gép egyenárammal működik, lásd: notik töltője vagy PC táp kimenetei. Aztán betolják DC-DC konverterekbe, amik megszaggatják, négyzögimpulzusokkal az egyenáramot, hogy átalakítható legyen, kvázi transzformálható. Utána egyenrántgatják és újra DC lesz belőle. Úgyhogy igen, csak egyenáramú kompjúter létezik tudtommal
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #87320 üzenetére
de én csak egy villmérnök vagyok, még csak nem is egy informatikus.
Így rövidítésről nem tudom mi a DC. OneDrive-unk az viszont van, na attól a hajamat tépem.tordaitibi: őszintén nem tudom ez hogyan lehetséges. Mi ráadásul minden user progit külön partícióra raktunk, mégis kihízták a 64-et...
-
-
Anakin007
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Megint midnight commander: bizonyos zip -eken, ha ENTER-t ütök, elindítja az ARK-ot, amit nem szeretnék, más zip-eknél a beépítettet használja, tehát mintha csak könyvtárat váltanék, bemászik szépen a zip-archivumba. Nem grafikus felületen, console-on, kilistázza a zip file tartalmát és egy nano-szerű editor kerül elő. A file -paranccsal ez a különbség látszik:
Normálisan megnyitja tipusnál:
Zip archive data, at least v1.0 to extract, compression method=storeElindítja az ARK-ot:
Zip archive data, at least v2.0 to extract, compression method=deflateHogyan bírható rá, hogy minden esetben v1.0 szerint járjon el?
u.i.: B.Ú.É.K. minden kedves Tömbtársnak!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CPT.Pirk #87308 üzenetére
"30.5GB? Azt hogy?"
Mutatok neked cifrábbat is a 30 gigánál, ez egy tartalék W10, 2018-as telepítés és az igaz hogy azóta nem volt update és csak 1 dologra használom, ezalól flesselek Android romokat.
Nálam a Win is csak a szigorúan vett oprendszer, minden más háttértárakon vagy felhőbe vagy szervereken van.
Vagy, tényleg nem offolnék tovább, ez meg az éppen előttem lévő egyik melóhelyi W10, ezt én telepítettem 2 éve, minden automatán van rajta, upgrade-update és igaz hogy csak 3 darab célszoftvert futtat, de azt nonstop, az is elvan 28 gigán.
Tényleg bocsánatot kérek, ez egy Linuxos topik de kinyílik a bicska a zsebembe amikor lelkes amatőrök akik még a Linuxhoz se konyítanak de kötelességtudatból beidézik ide a "Deannak a tetűwinnek 500 giga se elég" (ez nem rád vonatkozott!)
Tudom még fényképpel illusztrálni a 32GB vékonykliensen évek óta jól teljesítő W10-et is. Itt a rendszer verzió upgrade valóban kissé bonyolult mert nagyon kevés a hely de kisebb külső matatással meg lehet csinálni.
Ha valaki rá van kényszerülve hogy csak a rendszermeghajtót használja, és még fel van telepítve 40 program meg 10-20 játék is meg még torrentezget is a user akkor természetesen nincs más lehetőség kell az 1-2tera.
De ezt a fennti kondíciókkal Linuxon is ugyanígy el lehet követni ha a home a / alatt lakik. -
Nerazim
őstag
Alaplapra gondolsz? Amlogicos tv boxom van ilyen: Nexbox A95X
Ezen van most az Armbian.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Nem tudom, hol tudom megnézni?
Így néz ki ssh-n és innen töltöttem le:
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #87307 üzenetére
30.5GB? Azt hogy? A 2017-es telepítésű céges gépeinken mindegyiken meg kellett növelni a 64GB rendszer partíciót, mert kinőtték, elfogyott a hely még kikapcsolt hibernálás mellett is. W10 prof x64.
Amúgy igen, a RAM meg azért van, hogy használja a gép. Pl. az 1GB körüli KDE-s ram használat fasza, de nyitok egy böngészőt és már van 8GB használva. Ha itt elindítok egy Cities Skylines játékot, akkor meg kell swap fájl is, mert kifutok a 16GB rendszer ramból.
Viszont amit androidra írtál, azt még nem tapasztaltam. Régen se, egyszerűen csak belassultak a dolgok...
-
Nekem 2016-os telepítésű, mindenen átesett naprakész W10 30,5GB.
Ebbe benne van a 4GB hiberfile és 2GB lapozó.
Ha ezeket levonom, az 24GB azaz annyi mint a 4 éves Ubuntum, az perpill 22,7GB+8GB swap.
Vagyis ha használja valaki az OS-t és nem csak azért telepíti hogy fórumokon dicsekedjen akkor tökegyformák, azonos használati szokásokat feltételezve.
RAM, a Windows egy vagon olyasmit előtölt a ramba amiről a használati szokásaidat figyelve feltételezi hogy kell majd neked és ne várj sokat ha indítod.
De 2 böngészővel 10-15 tabbal meg a szokásos sallangjaimmal, Mega, Viber, monitorszoftvereim, 2 tucat autostartos szoftver, nálam Linux=4-5GB ram. Akkor...? Kezdjem el faragni?
RAM2, megmondom a frankót azért gyűjtögettem pénzt és vásároltam 8GB ramot hogyha már megvan akkor használja az OS. Nem ramhuszárkodtam sose, számomra olyan mosolyogtató hogy Linuxos RAMhuszárok szívós munkával lefaragnak 15 éves P3 szintű konfigokon 20-30MB ramhasználatot és elérnek egy használhatatlan csupasz Linux szintjére amin terminálból kell böngészni. Sok sikert és sok sikerélményt ehhez, használja 137MB ramhasználattal amire akarja merthogy napi használatra nem tudja az hóttziher.
Énnekem egy desktop OS az az ami a nevébe is benne van, egy guivezérelt kezemreálló rendszer.
Valaki aki itt oly lelkesen ramhuszárkodik, ismeri az Android ram kezelését?
Nem?
Ott az van hogy az indítást követően 2 perc múlva 90%-on van a ramhasználat, akár 6-8-akárhány gigát is felzabál és érdekes módon ez itt senkit nem zavar. Hogyha Droidon megtelik akkor úgy vágja ki az éppen neki nem tetsző appot hogy csak úgy nyekken? Ilyenkor tölt újra a böngésző, nulláról indulnak az appok csak ez nem nagyon tűnik fel mert erősek a hardverek és gyors a net. -
törölt tag
Üdv all.
Linux Mint:
Olyan kérdésem lenne hogy a Plex Desktop mért nem tudja lejátszani a full hd filmeket rendesen? Hang jó, kép lassú, lemarad. A Kodi - PLEX plugin jó a lejátszás, igaz egérrel bele tekerni meg nem tudok a filmekbe. Böngészőben is jó a lejátszás (Chrome).
Végső soron marad a böngésző filmet nézni.Manjaro -n az utolsó frissítés használhatatlanná tette a rendszert. Sajnos.
Endeavour -n is penge volt a Plex Desktop, de ott meg semmilyen hálózati megosztást nem látott a rendszer. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Kellene egy kis irányba állítás. Van egy amlogicos boxom amire Armbian-t tettem egész pontosan ezt: Armbian_23.02.0-trunk_Aml-s9xx-box_kinetic_edge_6.0.12_xfce_desktop.img
Szeretnék rákötni egy hdd-t, hogy az arra másolt anyagaimat (pdf, képek, családi fotók, videók stb.) tudjam tárolni és bárhonnan elérni (helyi otthoni hálózatról, mobilról más hálózaton v mobilneten keresztül). Merre induljak el? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, elsőre nem javasolnám kezdőnek. Viszont:
https://www.techradar.com/best/best-arch-based-linux-distros
https://itsfoss.com/arch-based-linux-distros/
https://www.tecmint.com/arch-based-linux-distributions/gy.k. minden ilyen cikkben a Manjaro-t hozzák ki arra a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!