- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lefty
addikt
válasz
huncutka1029 #45249 üzenetére
Ezt hogy is kell kikapcsolni?
-
ozzy711
őstag
válasz
huncutka1029 #45214 üzenetére
Edge ledes mindkettő?
Akkor lehet, hogy az egyéb "újítások" rontották el ( helyi fényerő, ips panel stb. ) Lényeg, hogy szerintem nagyon mellényúltak a fejlesztéssel.
-
ozzy711
őstag
válasz
huncutka1029 #45212 üzenetére
Jól érted.
-
ozzy711
őstag
válasz
huncutka1029 #45208 üzenetére
Egyáltalán nem, a már említett tv-t semmi pénzért nem cserélném el a 4500-asomra. Persze minden szubjektív, neked bejön, nekem nem.
(#45209) Shingen: Igen ezt teszem, messziről elkerülöm, amíg nem lesz valamilyen más irányú változás!
-
dogdogdog
csendes tag
válasz
huncutka1029 #45178 üzenetére
Köszönöm, de sajna annyit már nem tudok kiadni érte + az asztal ahova tudnám tenni csak középső lábbal lehet falit se tudom.
-
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #45122 üzenetére
"Ugye a PC-n nem volt bekapcsolva az LCD overdrive? azzal simán ki lehet nyírni a tv vezérlését!"
OMG! Ki terjeszti ezt az ökörséget?
A CCC-ben egy szoftveres "overdrive" van, ami max képi hibákat okoz a megjelenítésben, de az ég világon semmi hátrányos befolyása nincs a kijelző élettartamára.
-
killzone1987
senior tag
válasz
huncutka1029 #45122 üzenetére
Néztem a beállításokat,és nem volt bekapcsolva az overdrive...
-
_Dumber_
őstag
válasz
huncutka1029 #45043 üzenetére
A csúszást megszokná az ember.. de:
Hamarabb kezdeni?? Hááát...
Valamint az előtt lekapcsolni, hogy a"vége" szignál megérkezzen...
Nem megy a fejembe.. -
brobert1
tag
válasz
huncutka1029 #45013 üzenetére
köszönöm szépen ! meg kell küzdenem a kezeléssel
még egyszer köszönöm -
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #45003 üzenetére
Köszi az infót!
A "csak kivetítő"-n volt, átállítottam "másolás"-ra, egyből jó lett
Lehet, hogy a kábel kihúzása, gép kikapcsolása, tévé elzárása válthatta vissza?Nem tudom...
Majd most már rá nézek, mert kellemetlen volt, hogy a Led tévé képe egyszer csak elkezdett villogni, kb 45 perc problémamentes működés után.
Háát mivel a gépem egy LG 42 LA 620S Led tévéhez König HDMI Extenderrel kapcsolódik, gondolom ez a téma is ide tartozik, ha mégsem egy szaki majd felháborodik ezen is!
...de ingázok e topik, és a VGA topik között, hogy rájöjjek az esetlegesen felmerülő hibákra!(muszáj, bocsi!)
-
D.Dani
tag
válasz
huncutka1029 #44996 üzenetére
Igen, természetesen a fizetőshöz kell egy kód, de az csak egy kód, amiatt még elvben nem kellene plusz egy (illetve van szolgáltató, ahol annyi, ahány készüléken nézni akarom!, brrr) kütyü. Ha meg az a jövő, hogy neten megy majd a tévézés és társai, akkor meg pláne minek olyan hogy UP.../Di.../T-.../stb. tv szolgáltató/előfizetés, elég egy net hozzáférés plusz előfizetés magára a tartalomra. Szóval én nem kérnék semmilyen extra set top boxot. Legyen egy (illetve több) nagy megjelenítő kiváló képminőséggel és abban sem kellene fixen a "szmárt bél", hanem pl.modulárisan cserélhető (pl.upgrade) a kompjúter része (lásd pl. moduláris okostelók) vagy eleve van egy okoskám (tablet, stb.), ami nem a szolgáltatóé, nem bérelt, hanem saját ( BYOD
és az küldi a "kakaót" a kijelzőre....
((ui: azért én jobban örülök az egyirányú sugárzott (földi/kábel/sat) tvzésnek, mint a netesnek, ahol ugye pontosan tudja a szolgáltató, mikor mit néz a jónép....))
-
makoss
veterán
válasz
Szia!
Nem tudod, hogy a win+P kombináció magától el/visszaállítódik?
-
direwolf
őstag
válasz
Hát nem tudom. Amit nálunk művelnek digitális adással, azzal nagyon nem egyértelmű, hogy jobb. Egy transport streambe beletuszkolnak 16 program streamet, darabonként átlag 1.4MBites h264 video sávval, 720x576 interlaceben. Ennél az analóg adás tudott jobbat. Az más kérdés, hogy ezek a mostani tvk nem erre vannak felkészülve, az analóg tunerük hogy szépen fejezzem ki magam, jacque fosch
Amúgy ha nem hiszed: -
zrinyi81
csendes tag
válasz
huncutka1029 #44946 üzenetére
Illetve átállítottam Csehországra, na mostantól a hangolásban nem enged csak antennán keresni, kábelt ki sem tudok választani - egy darab DTV programot sem talál a tv...
-
zrinyi81
csendes tag
válasz
huncutka1029 #44946 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
A másik dologra nincs valami ötleted? Hogy kódolt adás üzenettel bezárja a Guid-ot.
-
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #44824 üzenetére
Szia!
Én meg jelenleg még mindig a PC képét szeretném tévére küldeni, tovább lépve a serviio-ról, már szinte minden meg lenne, a billentyűzethez és egérhez az aktív USB hosszabbító ami 10 méter hosszú, ehhez a kettőhöz jó, még webkamerát is megnéztem, az is jó, korábban egy König HDMI Extendert is beszereztem, egy darab 28, és egy darab 25 méter hosszú UTP kábellel teszteltem le működik-e, jó volt, de méretre kellett vágni, egy darab 14 méter hosszú kábelt csináltam a háromnegyedénél elvágva és egy ilyen toldóval közbeiktatni, hogy az ajtót ha kell be lehessen zárni, meg még egy ugyan ilyen 14 méter hosszú UTP kábelt ilyen toldóval, mert párban kell használni, de mivel én régebben a Serviio miatt 2 darab RJ45-ös dugóval krimpelővel elszenvedtem, már 8-al nem fogok, nagyon macerás, de lehet szervizesnek is, mivel mindegyiket elbaszta, kotyog az összes aljzatban!
Hogy mikor lesz eből valami, f@szom se tudja, de kegyetlen jó volna már gépezni LG 42 LA 620S tévén! -
törölt tag
válasz
huncutka1029 #44793 üzenetére
Ha azt nézzük hogy FHD-k közt csak az LB870V van felette. a többi már UHD vagy OLED, akkor lehet rá mondani.
De nevezhetjük a középkategória felső szegmensének is ahogy tetszik, ez nem egy lényeges kérdés. -
opeter70
senior tag
válasz
huncutka1029 #44683 üzenetére
Köszönöm!
Műholdas DIGI egyébként...
-
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #44512 üzenetére
Azt pontosan merre?
Jelenleg ASUS xonar U7-et használok -
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #44508 üzenetére
Végülis nem volt rá szükség, így is jó, de miért nincs hang?
(#44509): a kép3-ban végül az lett a végleges, lehet úgy marad
Hangot hogyan tudnám elővarázsolni? vagy HDMI nem visz át hangot? -
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #44485 üzenetére
Na most összekötöttem a PC-t a tévével, a win+P billentyűvel sikerült aktiválni, a tévén látható amit a gépen csinálok, viszont 2 dolgot még nem tudtam lerendezni, mégpedig, hogy hang nincs a tévén, azt mivel lehet működésre bírni?
A másik dolog meg, hogy a teljes képernyőre hogyan kell kitenni? Mert az nem jött még össze, ugyanúgy felül, alul, bal és jobboldalt vékony fekete csíkot látni -
bluobluo75
őstag
válasz
Igaz amit ez ír? Károsodást okozhat?
-
szabieable
aktív tag
válasz
huncutka1029 #44489 üzenetére
ezt szerettem volna elkerülni
még nem 100%, hogy CI+ megoldás lesz bekötve, dvb-t mellé pedig nem szándékozok 15 ezret kiadni egy külső vinyóért aminek később nem fogom hasznát venni.
-
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #44490 üzenetére
Ok, köszi!
(#44491) direwolf: Nem értek hozzá, legutóbb is ha jól emlékszem valamelyik driver olyan oldalra küldött, hogy inkább kiléptem.
Amúgy nemrégiben mikor a vga topikjában jártam a 13.12-es verzió volt elég sok felhasználónak a legjobb, a többi instabil -
szabieable
aktív tag
válasz
huncutka1029 #44472 üzenetére
és mi a helyzet a time machine + usb kombóval? neten láttam valami programot amivel hidden partíciót lehet létrehozni, hogy lássa a tévé. ha sima mezei pendriveként dugom rá akkor nem kezeli. Igazából csak cigiszünetnyi időket rögzítene, arra elég a 16gigás változat is szerintem
-
bluobluo75
őstag
válasz
Az egyik ismerősömtől kaptam egy ilyet, ha működik megtarthatom, ha nem visszaadom (rendes!) Elég sok helyen építettek már ki ilyesmi rendszert...
Okés, holnap megnézem, ez a beállítás gépen változtat valamit?
Driver Booster van fent, aszerint megfelelő.
AMD Radeon HD 7870 OC 2GB SAPPHIRE videókártyám van 13.9 catalist verzió(#44486) direwolf: Miért? A fogorvos tud szivet műteni? Pedig mindkettőnek meg van az orvosi diplomája!
Amúgy a Serviio-t is nehéz volt beállítani de ez egy következő lépcsőfok lenne, meg egy második alternatíva, ha a Serviio nem menne + a gépezés is király lenne ágyból!
-
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #44483 üzenetére
Csak ezek vannak: [link][link] ...nem vagyok szakértője ennek
Monitorként használnám ha lehet a tévét, de ezt annó mondtam is, bocs, ha rosszul fogalmaztam volna, elnézést!
A kábel újravezetésére gondoltam, mert most fel van tekerve...
...viszont legalább kipróbáltam a külön vett 5 méteres USB hosszabbítót ami sajna egy kalap sz@rt nem ér!
Logitech c920 webkamerához vettem volna, de egy szimpla egér jelét nem továbbítja
...de hát puding próbája lett volna az evés, csak romlott volt a puding(#44482) krisz727: Szia! Jobb minőségű UTP kábellel próbáld kb CAT 5e minimum, vagy jobb, de van külön Serviio topik is!
[link]
-
bluobluo75
őstag
válasz
huncutka1029 #44479 üzenetére
Ati drájverében merre?
Egyem a drága kis szívedet, ezt annó miért nem írtad?Mármint a win+p-t (#43845)
...most húzzam ki megint a sok kábelt...majd holnap megint megnézem -
ALI_G
veterán
válasz
huncutka1029 #44385 üzenetére
Próbáltam mindegyiken, de végül úgy néz ki, hogy a szoftver frissítés segített, és legalább az egyik WD-t beolvassa, sikerült lejátszani róla videót.
Elég nyögvenyelős volt mindenesetre. -
ALI_G
veterán
válasz
huncutka1029 #44383 üzenetére
annyira rövid a kábel, hogy csak függőlegesen állva ér oda
Évekkel ez előtt hallottam hogy kevés áramot kaphat 1 USB-n, de még sose találkoztam ilyennel.
De az egyik csak 128 GB-os, másik 1 terrás és eddig mindennel működött. -
ALI_G
veterán
válasz
huncutka1029 #44379 üzenetére
Vinyóról továbbra se játszik le semmit. Bedugom bármelyikbe, kiírja, hogy új eszköz csatlakoztatva, majd a smart share menüben nem látszik az eszköt.
Elvileg a legújabb szoftver van rajta amit a TV megtalált. -
ALI_G
veterán
válasz
huncutka1029 #44379 üzenetére
Az elején emlékeim szerint mindent elfogadtunk mint a kismadár
pendrive-ról lejátsza a filmet. Ezt a premium cuccot hol találom? -
Tutu7030
veterán
válasz
huncutka1029 #44229 üzenetére
Ez jó!
Első próbálkozásra operával kicsit elmérte magát.
141/7,63
FF már a megfelelő eredményt dobta (75/7,69) -
dugomc
tag
válasz
huncutka1029 #44185 üzenetére
-
sweetsour
tag
válasz
huncutka1029 #44185 üzenetére
Szerintem az előző években piacra dobott modellektől függetlenül a legújabb webOS-es TV szériában NINCS Flash.
-
tonnni1
tag
válasz
huncutka1029 #44097 üzenetére
Digitális adásom van, de valamiért így sem írja ki, esetleg valamilyen beállítással be lehetne állítani?
-
seger
addikt
válasz
huncutka1029 #44097 üzenetére
LB650-esen is csak akkor ha megnyomom a felfele gombot a kör nyomógombnál. Alap csatorna váltáskor digitálisnál sem. De ha be lehet állítani akkor érdekelne hogy hol!!
Köszi -
cicur99
tag
válasz
huncutka1029 #43969 üzenetére
Igazad van! Hiányos esetleg hibás a gyártói tájékoztatás. Pl. nekem a Magyar LG honlap termék támogatás "Élő Chat" felületen, valamint a márkaszerviz illetékese is téves információt adott a távirányítóról. Nekik is nehéz eligazodni a sok tipus között. Ezért legjobb a közvetlen tapasztalat.
-
brendonka23
tag
válasz
huncutka1029 #43969 üzenetére
de azt mondja cicur hogy saját tapasztalata alapján,müködik más kiegészitő nélkül,tehát a hardveres része is adott a tv-ben!ezért is veszem meg jövő héten a mr500-ast
-
cicur99
tag
válasz
huncutka1029 #43964 üzenetére
Szögezzük le - az "előkészítés" mást jelenthet típustól függően. Egyes tipusoknál szükség lehet a vevőegységre is, más tipusoknál csak a távirányítóra. Ilyenkor a tapasztalati tényekből célszerű kiindulni.
Ezért írtam már korábban saját tapasztalatom alapján az 42LB650V előkészítettsége szoftveres és hardveres, és a hozzá vásárolt AN-MR500 teljes funkcionalitással működik, beleértve a mozgásérzékelést és a hangvezérlést is. -
Zirowe
nagyúr
válasz
huncutka1029 #43964 üzenetére
-
szabieable
aktív tag
válasz
huncutka1029 #43851 üzenetére
Neked is ez a típusod van? Ha fel vannak szerelve a talpak hozzá lehet férni a vesa csatlakozóhoz? HTPC-t szeretnék a hátára kötni de a kézikönyvben nem láttam pontos utalást erre
-
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #43881 üzenetére
Jaa, akkor azért írtad külön...
-
Shingen
addikt
válasz
huncutka1029 #43881 üzenetére
Köszi!
-
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #43879 üzenetére
Jó csak azért kérdeztem, mert például vettem nemrég webkamerához USB hosszabbítót 5 métert, de nem volt jó, mert nem erősítős volt, azért is kérdeztem, hogy elég-e a sima HDMI kábel.
Amúgy mint kiderült az USB kábelnek 5 méter a korlátja, azon felül már erősítős kell.
Nem tudom a HDMI kábelnek mennyi a hatótávja erősítő nélkülinél?
A kalibrálás is kell? Korábban nem írtad... -
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #43845 üzenetére
... végül nem derült ki, hogy nem helyesled a HDMI adapteres változatát UTP kábellel?
-
makoss
veterán
válasz
Tudnál ajánlani kb 20 méteres HDMI kábelt, nem olyat amit én linkeltem, hanem ami egyben van és ami nem okoz ekkora távon jelveszteséget
Köszi előre is! -
ozzy711
őstag
válasz
huncutka1029 #43860 üzenetére
Lehet, hogy a félreérthető volt. Erről beszélek.
-
Shingen
addikt
válasz
huncutka1029 #43862 üzenetére
Nem tudod hogy hol lehet kérni ezt a kalibrálást?
Vagy Lg szerelői csinálják? -
clip086
csendes tag
válasz
huncutka1029 #43858 üzenetére
Köszi a tanácsokat, kipróbálom amiket írtál.
Egyébként februári a TV, és egész eddig jól működött, most kezdte csak ezt csinálni. -
brendonka23
tag
válasz
huncutka1029 #43860 üzenetére
és tudsz ilyen szin fény beálitást lg lb 650re?
-
szabieable
aktív tag
válasz
huncutka1029 #43851 üzenetére
Köszönöm
Se a spanyol se a magyar oldalon nem szerepel ennél a szériánál ethernet/rj45 csati azért volt fura. De ezek szerint akkor mégiscsak van rajta
-
szabieable
aktív tag
válasz
huncutka1029 #43849 üzenetére
LG oldalán nem szerepelt az RJ45 azért volt fura
Köszi!
Az időzített felvételnél feltétel a bekapcsolt állapot? A TimeShift-et kezeli pendriveról is? Gondolom időarányosan csökken a visszatekerhető időtartam -
makoss
veterán
válasz
Köszi!
Csak megértjük egymást!
Átnézem amit linkeltél.
Akkor amit betettem HDMI/UTP felejtős? Pedig szerintem valahol így csinálják, akkor minek ilyen dugesz?(#43844) wocsok: Ebayról nem szoktam
-
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #43841 üzenetére
A tévét monitorként használnám ha lehet, ami egy másik szobában van, természetesen vinném a billentyűzetet és egeret is, persze azt is kitoldva.
Más alternatívát elfogadok ha van!
A tévének saját Lan portját már használom Serviio-val, itt a lényeg, hogy a lehető legtöbb műveletet el tudjam végezni úgy, mint ha a gépnél lennék...így már érthető?
Bocs ha nem jól fogalmazok, de ilyet még nem csináltam, csak gondoltam meglehetne oldani, nem tudom másképp elképzelni
Azért LAN /HDMI átalakítóra gondoltam, mivel ennek akár 30 méter is lehet a hatótávolsága, rendes kábellel meg szerintem drágább lenne, az átalakítóval meg olyan hosszúságút kötnék amilyen hosszút szeretnék.
A miracast-ot nem ismerem, most hallom először...az képes úgy átküldeni akár FullHD képet gépről, úgy mint ha gépnél ülnék, és nézném a monitort mint rendesen? -
Zirowe
nagyúr
válasz
huncutka1029 #43744 üzenetére
42ln570s, 32ln575s es 55la620s van itthon tavalyibol, mindegyiken azonos fw, mindegyik rendesen jeleniti meg minidlna-n a konyvtarszerkezetet, eltero konyvtarnev eseten is mutatja a kulso feliratot, amennyiben filmmel azonos neve van, tovabba tobb belso feliratot is tud kezelni akar a kulsovel egyutt (korabban irtam a trukkot, hogy ha nem valt, akkor par masodpercet vissza kell tekerni beszelos reszre valtas utan, es akkor mar a masik feliratot fogja mutatni).
Van meg egy 47ld750, az ossze-vissza mutatja a konyvtarstrukturat, belso feliratot egyaltalan nem kezel, kulsot lejatszik filmmel azonos nev eseten, konyvtar neve itt se nagyon erdekli.
-
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #43734 üzenetére
"Wifi eldobálás, rendszerint nem tv, hanem hálózati beállítás hiba, ha a DHCP forwarding a routeren nem jól van beállítva, és nem azonos hálóra fűzi fel a csatlakozó eszközöket.
Illetve a tűzfal beállítás vagy IP szűrés, akaszthatja meg."Ezeknek az égvilágon semmi köze a WiFi szakadáshoz. Inkább rádió inkompatibilitás, vételi zavar, vagy szimplán szar firmware (leginkább a tv oldalon, de nem elképzelhetetlen a routeren sem). Nekem pl. a routerrel (TP-Link 1043 openwrt-vel) elég stabil, de az LG F6 telefonról megosztva a netet borzalmas, alig akar csatlakozni, szakad. A telefon minden más eszközzel perfekt működik
-
Sajti84
csendes tag
válasz
Alapvetően itt most nem a kodekekkel van bajom, sőt az LG asszem jobban teljesít-e téren mint a többiek, amire én utaltam, az a "szappanopera effektus"/kadencia probléma, ami legjobb tudomásom szerint pont a 24 fps-nél jön elő, és általános jelenség a TV-knél (ehhez speciel nem nagyon értek, de több fórumban is olvastam róla és cikkekben is ezt írták). Illetve pl azt is nehéz feldolgoznom, hogy a jelenlegi DLNA megoldásoknál miért az az alapértelemezett, hogy minden cuccomat ömlesztve látom filenév szerint, mikor van nekem egy szép és jó könyvtárszerkezetem. Az első szerintem nagy para mert élvezhetetlenek a filmek, a második csak UI probléma, ami szimplán érthetetlen számomra, mert én is informatikában dolgozom, és az UI-ra elég nagy hangsúlyt szokás fektetni, legalábbis nálunk
De mindegy is, egyelőre ez még mindig kisebb probléma számomra mint az, hogy se wifi, se external hdd nem működik. Nyilván mindkettőt ki fogom tesztelni alaposan, de akárki akármit mond az a wifi amivel eddig egyáltalán nem volt gondja senkinek, nekem gyanús, hogy egyedül ezzel a TV-vel szívózik. A DHCP és a tűzfal is rendeben van, azt néztem, majd próbálkozok még ezzel-azzal. Azért inkább bízok benne, hogy csak hibás készüléket kaptam, mert akkor egy csere megoldja a problémáimat, ha viszont az derül ki hogy valami rejtélyes oknál fogva pont az én routerremmel és háttértárammal kivételez, akkor vissza kell állnom a rajtvonalhoz ami az otthoni mozizásomat illeti, és más architektúrával megközelíteni a dolgot.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
" DLNA lejátszásnál ,külső feliratot csak akkor játszik le, ha a mappa
neve, film, és felirat neve megegyezik, és nem tartalmaz különleges
karaktereket.
Általban szintén DLNA betegség, hogy csak az elsődleges nyelvet,
vagy feliratot indítja el."Ez igy butasag, mert a kulso felirat megy akkor is, amikor mas a konyvtar neve vagy egyaltalan nincs konyvtarban, csak a film nevevel kell megegyeznie, de ez kb mindenhol alapkovetelmeny, tobb beepitett felirat is megy rendesen, valtassal egyutt es a kulsot is tudja hozza hasznalni.
Legalabb is az la szeria. -
Sajti84
csendes tag
válasz
huncutka1029 #43729 üzenetére
Ez igaz,de alapvetően nem is azt várom hogy csodát tegyenek, hanem hogy tudják azt ami rájuk van írva, esetemben most ez az ami nem megy
És épp ezért keresek olyat ami olcsóbb de nincs benne ez a sok csoda, mert nekem alapvetően egy baszomnagy monitorra van szükségem, a filmlejátszást meg tudom oldani máshogy is, csak akkor szóljanak előre, hogy ők nem tudják, ne akkor derüljön ki, amikor már kifizettem...
Egyébként az ok, hogy nem PC és ezt nem is állították soha, ellenben konkrétan azzal reklámozzák őket hogy "multimédiagurutranszportersugárzóstartrek kütyük" :S
-
jolti05
őstag
válasz
huncutka1029 #43689 üzenetére
Köszönöm, akkor hagyom, jó ez így is
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #43682 üzenetére
Nem ismerem, csak láttam, hogy raktáron van normális áron a tv.
Minden esetben lecsekkolom az üzletet, ahonnan rendelni akarok. Most is azt tenném, ha nekem kellene a tv. Ha megfelelőnek tartom, megrendelem. A kiszállított terméket kifizetés előtt át kell vizsgálni tételesen, a bontatlan, sérülésmentes csomagolás előfeltétel nálam. Pár éve egy azóta eladott, átalakult webshop-ból vásároltam, az is ismeretlen volt nekem, és elégedett voltam vele. Nemrég a LedTvPlaza-ból rendeltem, nem ismertem őket sem, de a feltételeiket a legjobbnak tartottam. Ingyen szállítás, beüzemelés, stb. Fontos volt nekem, hogy megvárják, amíg letesztelem pixelre, meg úgy általában minden szempontból.
nines, Atomtv-nél van 42LB650-es raktáron. [link] Őket sem ismerem konkrétan, de én nem félnék előre egyiktől sem, akármilyen szlogenje is van az adott üzletnek. Csak a hibátlan terméket szabad kifizetni. -
jolti05
őstag
válasz
huncutka1029 #43672 üzenetére
Nem tudok hibáról. Akkor ne szórakozzak vele?
-
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #43668 üzenetére
Háát majd meg gondolom, én is drágállom, de többnyire jókat hallottam erről a Z 906-ról
Hi-fi részegységem, erősítőm, hangfalam van, de régi, és nem abban a szobában -
Shingen
addikt
válasz
huncutka1029 #43668 üzenetére
Hát van ahol 130 ez a cucc, azért meg ahogy írtad már házimozi erősítő+ hangfal kategória.
-
makoss
veterán
válasz
huncutka1029 #43662 üzenetére
Akkor lehet. Köszi!
Már csak egy emberke kéne aki csinált is már ilyet + hallgatta is milyen
Nem tudom számít-e: UPC Direct van, Humax ud fox HD beltérivel. -
Kroni1
veterán
válasz
huncutka1029 #43658 üzenetére
ez igaz sajnos, 40-ért még egy rendes erősitő sincs.. Én is ugy szereztem be a cuccokat, hogy szép lassan. Egyszer volt MM-ben egy kenwood erősítő 70 helyett 35-ért, azt megvettem. Aztán 40-ért vettem hozzá 5 kicsi 3 utas szatelit sugárzót. A mélynyomómat ajándékba kaptam, de az is legalább 40-50k egy tisztességes. Ez a cucc így már 100 felett van, és a céljaimra tökéletes, de erre még mindig nem lehet mondani, hogy egy komoly szett lenne..
-
OldMike
őstag
válasz
huncutka1029 #43653 üzenetére
Én csak azért írtam le a dolgokat, mert látom, hogy nem 10-20 ezer forintot akar rászánni, hanem legalább 40 ezret. És ennyiért esetleg nem kap többet, mint a feléért vagy a negyedéért.
-
mazacar
tag
válasz
huncutka1029 #43653 üzenetére
Nekem pont igy van az 5.1 osszehozva..es tokeletesen kielegiti az igenyeket..
-
muratomi1
senior tag
válasz
huncutka1029 #43647 üzenetére
van külön usb dongle de azt meg nem ismeri fel a tv.
-
szente
addikt
válasz
huncutka1029 #43605 üzenetére
Nem nyitja meg a Time Machine-t ilyenkor. Ha rámegyek, akkor kiírja, hogy USB eszköz csatlakozása, aztán nem történik semmi.
-
szente
addikt
válasz
huncutka1029 #43602 üzenetére
Hol kapcsolom ki külön a DVR-t?
-
szente
addikt
válasz
huncutka1029 #43600 üzenetére
Nincs lehetőség külső tápot adni a vinyónak, legalább is gyárilag. USB 3-as a külső tok.
Egyébként hallom, hogy felpörög a vinyó, meg a led is villog rajta.
Nekem csak azért gyanús, mert 3 hétig ment gond nélkül. -
MR!!
aktív tag
válasz
huncutka1029 #43589 üzenetére
Igaz, sorry
-
laccy88
senior tag
válasz
huncutka1029 #43551 üzenetére
közben kiderült. egy régebbi vga driver-rel megszűnt a probléma. amúgy igen, van már 3d-ben
-
laccy88
senior tag
válasz
huncutka1029 #43551 üzenetére
sajnos nincs lehetőségem... a jelenség mindig csak br iso forrás lejátszásakor jön elő(mkv-knál nem. talán a minőség miatt)
-
Takvan
tag
válasz
huncutka1029 #27613 üzenetére
Szia!
LA690S távirányítóján nem találtam Home gombot.
Akkor melyiket kell hosszan nyomni?
Bocs! Megvan: Settings -
Takvan
tag
válasz
huncutka1029 #27613 üzenetére
Szia!
LA690S távirányítóján nem találtam Home gombot.
Akkor melyiket kell hosszan nyomni? -
sweetsour
tag
válasz
huncutka1029 #43345 üzenetére
huncutka1029, köszi a válaszokat. DLNA progiként az általad ajánlott Universal MediaServer és a LG SmartShare elég egyszerű könyvtárszerkezetet mutat, ezekkel már meg tudok barátkozni.
A PLEX és Servioo virtuális könyvtárszerkezete 10 féle szortírozással nem tetszett. De lehet egyszer még arra is igényem lesz.
Viszont a DLNA forrást bemenetek közé való bevétele nem megy. Megnéznéd mit csinálok rosszul?
1. MagicRemote-on 1/2/3/Input gomb. Ott látszik, hogy nekem csak a UPC jelenik meg bemenetként.
[link]
Ebbe a menübe szeretném ha megjelenne egy DLNA megosztás, ezért az Eszközcsatlakozóra nyomok.
(Ugye ide lehet betenni a DLNA bemenetet? Lásd kép.)2. Kiválasztom, hogy PC-t akarok csatlakoztatni, DLNA-val. A következő képen látszik, hogy WIFI-n keresztül megtalálja a DLNA forrásokat.
[link]
- Ha jobb fent a "KÉSZ" gombra nyomok, akkor vége az egésznek, de a források között nem jelenik meg semmi új, továbbra is csak a UPC van.
- Ha az egyik bemenetre kattintok, akkor átlép a SmartShare applikációba, és onnan nem tudok bemenetet hozzáaadni. -
DrRoulDuke
csendes tag
válasz
huncutka1029 #43319 üzenetére
Akkor ezek szerint ez lesz a nyerő nekem?
itt optikai in van írva gondolom akkor ez jó lehet! És köszönöm nagyon a segítséget!!
-
DrRoulDuke
csendes tag
válasz
huncutka1029 #43312 üzenetére
csak mert első körben ezt néztem ki :
-
DrRoulDuke
csendes tag
válasz
huncutka1029 #43312 üzenetére
Köszi a gyors választ, még annyi, hogy az optikai bemenet az az HDMI out ügye abból elég ha 1 db van?
Csak mert a tv-t rákötöm az 5.1 -re a tv-re pedig a játékkonzolt akkor a konzolnak is 5.1 lesz a tv-n keresztül az erősítőben, ügye?és bocsi ha nagyon amatőr vagyok csak nem szeretnék rosszat venni
-
cbmfan
senior tag
válasz
huncutka1029 #43305 üzenetére
némi piszkálás után felment rá 2009-es LE5300 fw. felirat rendben, csatornákat lehet átrendezni. örülünk, Vincent?
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #43281 üzenetére
Magyarul akármilyen HDMI forrást használok, semmit nem érek a 100hz-es tévémmel?
Az oké hogy filmnél 23Hz re állítom a jelet. Igazából a folytonos mozgás érdekel . Tudom hogy valós 100hz jelet nem fog kapni a tv.
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #43278 üzenetére
A truemotion is ilyen képjavítás, amit kikapcsol GAME módban?
-
gOldie
tag
válasz
huncutka1029 #40752 üzenetére
Sziasztok, meg lehet venni az AN-VC500-at is a 2013 modellekhez, nekem egy LA660-al szepen mukodik.
-
dugomc
tag
válasz
huncutka1029 #43175 üzenetére
Na most én találtam valamit
nem kell ilyen hotel menükbe bemenni meg túlbonyolítani ezt. Most találtam a csatorna hangolásnál van egy opció hogy "csatorna másolása" és ott van hogy "TV az USBhez" na onnan letöltöttem igazából ugyanaz a fájl mint a hotel menüs részben. Átszerkesztettem ugyanitt alatt van hogy "USB a TVhez" visszamásolta újraindult és most jó is. Így azért elég gyors.
remélem tudtam valami újat mondani
-
dugomc
tag
válasz
huncutka1029 #43171 üzenetére
Működő képes a dolog de még gyakorolni kell mert most tesztből betettem előre 10 csatornát lementettem visszatöltöttem a tvre és nem változott semmi :S majd kisérletezek még
-
glocker
tag
válasz
huncutka1029 #43167 üzenetére
huncutka1029, Biga123 - válaszaitokat nagyon köszönöm!
még inkább oszlik a homály
-
Biga123
addikt
válasz
huncutka1029 #43163 üzenetére
márhogy itt arra gondolt a költő hogy a tvre dugott tárolt tartalmat elérni ??? na mer azt nem lehet ..
Bár a tv vel nem töltessz le semmit
lényeg a lényeg ami a tvre van dugva azt a tv vel tudja megnézni .
ha más hálózati erőforrást akar elérni a tv-vel az csak DLNA n keresztül fog menni.
Ha kivülről akar elérni valamit ott kell valami FTP vagy cloud HTTP megoldás ez 1 nas-al megoldható. vagy LG cloud. de az meg eleve a felhőben van tárolva ..de ez már off topic. -
Yager01
senior tag
válasz
huncutka1029 #43095 üzenetére
A rapoo nak mi a pontos típusa? Nem találok semmit... A k400 elég nagynak tűnik
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
huncutka1029 #43068 üzenetére
Regisztrált
2014-08-30 08:34, azaz 3 napja ― újoncBelendült a gépezet.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
huncutka1029 #43047 üzenetére
Ez mind világos, én csak az átírásra lettem figyelmes, hogy az mit számít.
-
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #42947 üzenetére
Ha a google végre kijön egy épkézláb tv koncepcióval (nem, a chromecast nem az
) akkor az összes gyártó felkötheti a gatyát, mert a hw amit beleraknak a tvkbe már most megüti azt a mércét amivel az épeszű igényeket ki lehet elégíteni, csak a sw az ami hiányzik. Én azért vettem most lg-t mert a webosben látom azt a potenciált ami a googlet (tv fronton) meg tudja szorongatni, ha komolyan gondolják a fejlesztők. Csak nagyon kéne a konkurencia...
-
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #42920 üzenetére
Mert mi is a tudásbeli különbség LB650 és LB730 között, amit külső eszközökkel kompenzálni lehetne?
Magic Remote, Local Dimming és MCI. Hirtelen nem találok mást. MR-t meg kell venni, LD és MCI szimplán parasztvakítás. Végfelhsználói szempontból az egész LB széria el van k.rva. Marketing szempontból nézve persze nagy siker...Ja igen, még a "mélynyomó", erről nem mondanék semmit
-
Zsmester89
őstag
válasz
huncutka1029 #42930 üzenetére
Tudjuk itt, hogy a webOS jelenleg a legjobb fw a tvk piacán, de még ez is csak egy nagyon szépen összerakott alap szoftver. Komolyat soha nem fog csinálni, mert akkor nem fogod megvenni az egyéb eszközöket
Marketing... Ha meg csinál, akkor csillagászati áron adja - KIT.
-
Zsmester89
őstag
válasz
huncutka1029 #42920 üzenetére
Akit ennyire bosszant a dolog és áldozni szeretne, az vesz egy médialejátszót. Pl: Meder9er med600x, ami 45e ft és különb mint amit egy ilyen kit tartalmaz, tegyük hozzá, hogy évekig jó, nem kell cserélgetni. Mert ugye ha 2-3 évig egy tvd van és azt akarod okosítani, akkor évente 85e
ami már tényleg egy nagy tv ára s megállja bármely 1misi alatti tvnél.
-
MR!!
aktív tag
válasz
huncutka1029 #42775 üzenetére
-
mazacar
tag
válasz
huncutka1029 #42878 üzenetére
Egyebkent..errol jut eszembe amikor megvettem a tv-t , bekapcsoltam a kepernyo bal sarkaban lathato volt nagyban az ora...nekem ugy tetszett..gondolom egyik frissitesnek koszonhetoen ez a funkcio "torlodott"..
Vagy megse? -
aronpapa
tag
válasz
huncutka1029 #42875 üzenetére
Köszi.
Aztán, ha majd egyszer lesz egy ilyen telcsim, megint érdeklődöm a "hogyan-miként"-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest