- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neohero
tag
válasz
Sajti84 #43736 üzenetére
LB 671 se ismeri fel a külső winchesterem (WD Mybook külső tápos). Felpörgeti meg érzékeli hogy valami csatlakozott usb-n de a mediashareban nem látszik.
Egyébként a mappa szerkezetet úgy lehet összehozni hogy bal oldalt a menüben legyen az "összesen".Utána a jobb felső sarokban van 3 ikon (asszem az első ) ott lehet a listanézetet mappásra állítani.
-
-
huncutka1029
addikt
válasz
Sajti84 #43732 üzenetére
Általában megbírkózik minden média formátummal, ami elég populáris.
Ok, FLAC, nem megy, de MKV, MP4, VOB, .TS megy neki.
Ha mégsem, akkor az kodek hiba.
ezeket lehet orvosolni.
Mivel egy adott szabványon belül is több féle kodek van, nem releváns, hogy az LG, vagy más gyártó mindet megvegye, mert akkor olyan horror ára lenne, hogy senki nem venné a termékét.
ezért választanak egy szerintük általánosat, és azzal "szerelik" a tv-t.
ha a te forrás anyagod nem egyezik ezzel akkor bizony nem játsza le.
Orvosság van rá:
-Ts muxer, MKV merge, makemkv, stb progikkal, pillanatok alatt "ehetővé varázsolhatod a filmet"Az LG a Headerben a H@level 4.1 értéket használja, alatta, felette, gond lehet a lejátszással.
Képfrissítésben a 23,9 (24)FPS (real cinema) a kedvence.DLNA lejátszásnál ,külső feliratot csak akkor játszik le, ha a mappa neve, film, és felirat neve megegyezik, és nem tartalmaz különleges karaktereket.
Általban szintén DLNA betegség, hogy csak az elsődleges nyelvet, vagy feliratot indítja el.
A fentebb említett progikkal ez is orvosolható, illetve kigyomlálható a felesleg.
Wifi eldobálás, rendszerint nem tv, hanem hálózati beállítás hiba, ha a DHCP forwarding a routeren nem jól van beállítva, és nem azonos hálóra fűzi fel a csatlakozó eszközöket.
Illetve a tűzfal beállítás vagy IP szűrés, akaszthatja meg.
Ha ezeken túljutsz, már teljesen használható kis kütyüt kaphatsz a pénzedért. -
huncutka1029
addikt
válasz
Sajti84 #43725 üzenetére
Azért azt nem kellene elfelejteni, hogy ezek alapvetően TELEVÍZIÓK.
És kész.
nem PC, nem multimédiagurutranszportersugárzóstartrek kütyük.
kicsit többet tud mint egy 5 éves tv, de a piaci marketing szabályai értelmében sosem gyárthatnak olyan kifinomult rendszert, ami mindenkinek jó, mert akkor a következő évben ki venné meg az újat?Egy kis fény az alagút végén: az LG nyilt forráskódúvá teszi a hírek szerint a tv firmwareeit, így aki jártas a linuxban, írhat rá saját alkalmazásokat, ezután telepíthetsz rá mindent, amit akarsz...
-
direwolf
őstag
válasz
Sajti84 #43717 üzenetére
Erről a témáról folyt a napokban egy kis vita, hogy a gyártók nem hajlandóak jó minőségű csupasz paneleket gyártani pár HDMI bemenettel. Nekem úgy tűnt, hogy ezzel az igénnyel egyedül vagyok, de akkor üdv a klubban
Amúgy az LB650/671-nél most nem fogsz jobb ár/érték arányú LCD-t találni. -
Sajti84
csendes tag
válasz
Sajti84 #43712 üzenetére
Időközben felmerült, hogy ha nem a készülék hibás, hanem valami miatt kompatibilitási gondok vannak, akkor kénytelen leszek egy médialejátszót a TV alá betenni, ami ugyanúgy jó megoldás, csak akkor nekem kb. teljesen fölösleges a készülékbe csomagolt összes funkcionalitás. Mivel neten rendeltem még bőven van időm élni az elállás jogával (vagy mi a péknek hívják), a kérdés, hogy szerintetek megéri-e, és ha igen mire váltani ebben az esetben a jelenlegi lb650v-ről? Eddig 2 készüléket találtam különbséget nem nagyon látok köztük:
lb5500 és lb5610
A 3d és egyéb funkciók ebben az esetben nem érdekelnek, csak hogy a hdmi-n átadott kép a lehető legjobb minőségű legyen ezen az áron.
-
StSanya
senior tag
válasz
Sajti84 #43708 üzenetére
Az LA szériában is már N-es wifi van, sőt, nem csak hagyományos 2,4 GHz-es, hanem a még jóval ritkább 5 GHz-es. Én azon hajtom, a routert N szabványra állítva. Így a szomszédok se zavarják, ami sűrűn lakott részen jelentős probléma.
Tényleg, routered milyen?
TV software-t próbáltad frissíteni? Sok problémát meg szokott oldani... [link]
-
Sajti84
csendes tag
válasz
Sajti84 #43708 üzenetére
Köszi szépen!
Ki fogom róbálni a dolgokat este. Sajnos a wifi az elég kötött, nem nagyon tudom stanilan áthelyezni a routert a végpontok miatt, illetve kábelezni nincs lehetőségem, de ha kiderül, hogy az a para, akkor megpróbálhatok, egy durvábbat venni.
Közben beszéltem az LG supporttal, ha tényleg olyan a hozzáállásuk mint a telefonos srácé, akkor le a kalappal. Mondott ő is pár tippet (nem nagy dolgok, kézi fw frissítés, ill. gyári reset), hogy próbáljam ki. Meg azt, hogy ennyi infó alapján szerinte a készülékkel lesz baj, úgyhogy ha a kísérletezés ma kudarccal zárul, akkor kijönnek személyesen és elintézik a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest