Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Watt25 #65102 üzenetére
tisztázhatjuk Uram, csak nem én voltam a kérdező...
és visszaolvasva ugyanarról beszélünk csak más szavakkal
de tény hogy nálam is az időzített felvétel előtt egy perccel hamarabb kapcsol be.szerk: de mire odaérek hogy egy felvételt vissza tudjak nézni, nálam is eltelik kb egy perc, bár soha nem mértem még le
-
TRob1
veterán
válasz
Watt25 #65040 üzenetére
szerk: Na azért!
Látom most már értelmezted is, vagy visszaolvastál.
PEdig már megírtam a lebaxó hsz-t.
Tehát összefoglalva: A vidkarija tudja, win8-on ment is neki, win 10 is tudja, win10-en mégsem megy neki. Nálam meg megy win10en is (mondjuk egy darabig nem ment mikor samura váltottam a toshiba-t, vertem is a fejem a falba mire rájöttem hogy a csatornaelnevezés is számít. Leírás azt mondta hogy a listából a DVI PC legyen, és nem volt hang. Átváltottam a nevet csak PC-re, és lett hang
)
-
Ano
senior tag
válasz
Watt25 #64664 üzenetére
Szerintem a válasz ennél sokkal egyszerűbb: lassú a tévé...
Nem én mondtam azt, hogy nem a TV lassú ... csak próbáltam rávilágítani (#64653) yvsmad írására, hogy szerinte csak azért lassú, mert még elsőnek be kell töltenie az appot a memóriába és utána már gyors lesz ...
-
válasz
Watt25 #64246 üzenetére
"Ha bedugod a fejhallgató bemenetbe, akkor a tévé egyáltalán nem ad ki hangot a hangszóróján."
Közbekérdezhetnék? Ez azt jelenti, hogy ha csak a hangilag érdekesebb/késői műsorokat szeretném fejhallgatóval nézni, a többit pedig a tévé saját hangszórójával, akkor állandóan dugdosni kell a kábelt? (Ez nem valami vonzó kilátás...) Vagy annyira rossz a fejhallgató kimenet minősége, hogy mindenképp külső erősítőre érdemes kötni? (Amivel meg az lesz a gond, hogy egy analóg (sztereó) erősítőre nem lehet egyszerűen rákötni...)
-
blakey
titán
válasz
Watt25 #63860 üzenetére
Nem tudom melyikre gondolsz, Diginél alig van mit dekódolni, szinte az össze kódolatlan, tehát a kártyának minimális funkciója van, UPC-nél azért közel 100 adót kell dekódolni.Sokmindentől fúgg, de kártya nélkül minden szolgáltatónál gyorsabb a hangolás, ez egyértelmű.
-
blakey
titán
válasz
Watt25 #63841 üzenetére
2. Egyébként legjobb képminőséget komponens kábellel kapsz - Ezzel vitatkoznék, HDMI-vel kapja a legjobb képminőséget.De ha ennek volt előzménye akkor sorry, de így kép alapján nem igaz, hogy a komponens a legjobb.OK, közben van előzmény is.
Van Scart csatlakozó azon a tv-n is, adtak egy adaptert a tv mellé ami scartra alakít át. Én sem értem, hogy a kézikönyvet meg a tartozékokat miért nem nézik meg egyesek.#63843) Watt25
3 Hsz-szel korábban egy DVD hátulja van beb@szva, talán ha normálisan összerakna egy kérdést akkor nem kérdeznénk ilyeneket, de ugye elvárják, hogy válaszoljunk. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Watt25 #63356 üzenetére
Akkor viszont marad a UPC set-top-box úgy, ahogy most van HDMI-vel a TV-re kötve. Ha a TV nem adja azt a timeshift és rögzítés szabadságot, amit ez tud, akkor nem szórakozok vele.
Nekem fontos, hogy el tudjak kapcsolni máshova rögzítés közben. Meg az sem mellékes, hogy ezen távolról is be tudok állítani telefonon emlékeztetőt vagy felvételt és kikapcsolt állapotban is felveszi.
Viszont az egyik ismerősömnél láttam már olyat, hogy NAS-ra rögzített. Akkor ezek szerint nem a TV tudta, hanem vett egy külön DVR ládikát. Na nekem ennyi befektetést már nem ér meg. Marad a mostani felállás.
-
Laca0
addikt
válasz
Watt25 #63349 üzenetére
Műholdasnál nem elég a koax elosztó, mert a vevőfejnek küld a tuner infókat, ami azt jelenti, hogy 1 kábel 1 tuner. Osztozni csak úgy lehet, ha a vezérlőjelet csak az egyik tuner adja, a másikon meg ki van kapcsolva. Ekkor a második csak korlátozottan tud csatornát váltani.
Remélem elég egyszerűen írtam le a témát... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Watt25 #63349 üzenetére
Tudja a felvételt és a timeshiftet, de ehhez kell egy hely, ahova menthet. Erre majd beüzemelnék később egy NAS-t.
Meg igazából olyan problémám van, hogy ezt olvastam az összefoglalóban a WebOS ezen funkciójáról:
"Felvétel közben ki lehet kapcsolni a készüléket, de csatornát váltani a felvétel megszakítása nélkül nem lehet"
A UPC beltérivel lehet mást nézni, miközben rögzít (sőt kikapcsolt állapotban egyszerre két forrásból is tud rögzíteni). Ez a WebOS 2.0-val is így van? Mert általában akkor rögzítünk valamit, ha éppen nem akarunk elkapcsolni és vele egy időben megy máshol egy műsor, amit eltennénk későbbre.
-
Balázs1986
őstag
-
yvsmad
őstag
válasz
Watt25 #60849 üzenetére
Az egygombos képarány váltást a tévé tudja, csak a gyári távra nem tettek ilyen gombot.
Akinek Logitech Harmony távja van, annak az LG tévéknél is felajánlja a képarány váltás funkciót és nekem ki is van téve egy külön gombra. Sajnos a gyári távról ezt (és még néhány más) funkciót simán lefelejtették.
Mellesleg nálam Digi kábelen mindig automatikusan kapcsol a megfelelő képarányra. -
vargalex
félisten
válasz
Watt25 #60849 üzenetére
Szia!
Igaz, nálam UPC van, így arról tudok nyilatkozni.
1. UPC-nél ilyennel még nem találkoztam. Így ezt lehet, hogy a Diginél lenne érdemes jelezni.
2. Én a HD csatornákat is "Eredeti" képaránnyal nézem, hibátlan. Miért is lenne érdemes az általad javasolt "Levágás nélküli" beállítást használni?
3. Az 1-ből következik, hogy ilyennel sem találkoztam. Ha megfelelő a kapcsolójel, akkor nem lehet elszúrva a képarány. Legalábbis szerintem. Persze az is lehet, hogy csak nem nézek végig minden csatornát. -
Beni2360
félisten
válasz
Watt25 #60378 üzenetére
Értettem én elsőre is de átmentem itt helyben a haverhoz kb 2km lakik tőlem és neki februárban kötötték be ugyan ezt a csomagot IPTV CSAL HD. és nála tökéletes a kép semmi hiba.6 éves samuja van.
Másik, meg nagyon megszoktuk a gondatlan felvételeket 5-6 féle műsor van beütemezve felvételre, arról nem is beszélve, hogy kedves feleségem nem nagyon tudja ezt a tv kezelni.
Az LG szervizes azt mondta dolgozott náluk ás tudja mi a dörgés, hogyha messze lakom az elosztótól vagy minek nevezzem akkor fordul ilyen elő. -
Beni2360
félisten
válasz
Watt25 #60000 üzenetére
A szolgáltatóm: T-Home, koax kábelen IPTV-30 net-telefon.
De mint írtam ugyan azon a csatornán más műsornál már nem jelentkezik csak ennél a két szappanoperánál.
Barátok köz és a Jóban rosszban.
Az új M4 HD adás meg teljesen pixeles most a vizi vb közeli képeknél.
Míg a másik szolgáltatónál a DIGI-nél tökéletes a kép ugyan ezen a tv. Az direkt a tv-re van kötve. -
Beni2360
félisten
válasz
Watt25 #59968 üzenetére
Na gyönyörűen elindította a felvétel, most leállítottam és megnéztem az -lg_dvr- mappába vette fel.
Most megint elindítottam egy felvételt és közben a B part.-ról belenéztem egy filmbe de nem állította le az elindított felvételt.
Tehát érdemes mindenképpen egy elsődleges particíót létrehozni a tv számára.
Nékem legalább is ez a véleményem. -
Beni2360
félisten
válasz
Watt25 #59968 üzenetére
Nem tudom milyen régi a tv-d de ha látja az A-t akkor a B-t szerintem.
Szerintem csak addig keres amíg meg nem találja az lg_dvr mappát, hisz neki csak oda van jogosúltsága a felvételre. Ha az első partícióra nem teszel semmit akkor csak ő fog oda írni és nem keres tovább.
Igen onnan játszom le a filmeket.
Na most belőttem egy időzített felvételt kikapcsoltam a TV perceken belül indul, majd jelentkezek. -
huncutka1029
addikt
-
vigyori78
őstag
válasz
Watt25 #59888 üzenetére
Azért írtam neki a 2.0-ás kábelt mert az legalább 2-es kategória és valóban High Speed ami ugye kell a 4K-hoz a Standard nem tudja.
Magyarországon átvernek a kábelekkel a legtöbb helyen 1.2 ,1.3 , 1.4 SUPERSPEED
a lényeg ,hogy High Speed legyen.
Ez biztos jólegalább nincs mellébeszélés ,hogy 1 pont akármi ,High Speed 3D és 4K kompatibilis azt jól van.
-
vigyori78
őstag
válasz
Watt25 #59882 üzenetére
Tudják ők. -- FAQ
zotyi8 :
Igen a HDMI 2.0 újítása pont az hogy a 4K már 60hz-en menjen az 1.4 csak 30hz-et tud.
Az Ultra HD felbontás 3840x2160px. Ennek a 21:9-es változata a 4096x2160px. A HDMI 1.4 kábelek ezt a felbontást tudták kezelni 24 illetve 30 kép/másodperces képfrissítéssel.
A HDMI 2.0 ezt a 4K felbontást (3840x2160px) tudja kezelni 60Hz-es képfrissítés mellett. A 4096x2160px képarány frissítési frekvenciája is javul.Magyarországon még nem nagyon találtam amihez írják ,hogy 4K High Speed az is csak 30hz-et tud.
Valami ilyesmi kellene : 1
Itt is van csak 33 feet = $70 -
zotyi8
tag
válasz
Watt25 #59882 üzenetére
Miben több a HDMI 2.0 mint a HDMI 1.4?
Először is tisztázzuk le a 4K, Utra HD kérdést, mert ezzel kapcsolatos a legnagyobb újítás a HDMI 2.0 szabványban. Az Ultra HD felbontás 3840x2160px. Ennek a 21:9-es változata a 4096x2160px. A HDMI 1.4 kábelek ezt a felbontást tudták kezelni 24 illetve 30 kép/másodperces képfrissítéssel.
A HDMI 2.0 ezt a 4K felbontást (3840x2160px) tudja kezelni 60Hz-es képfrissítés mellett. A 4096x2160px képarány frissítési frekvenciája is javul, de azt még nem lehet tudni, hogy milyen mértékben.
És itt el is érkeztünk ahhoz a fájdalmas kérdéshez, hogy jelenleg (2015.05.19.) hogyan vernek át bennünket azzal, hogy a kínált kábel már HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. A profi HDMI 1.4 kábelek valóban tudják a 60Hz-es képfrissítést, csak nem 4K felbontáson, hanem Full HD-n. Ennek ellenére, HDMI 2.0-ként árulja néhány webshop. Ez, még "csak" HDMI 1.4. Ha majd az adott HDMI kábel a 4K felbontást fogja kezelni 60Hz-es képfrissítéssel, akkor lesz HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. -
vigyori78
őstag
válasz
Watt25 #59239 üzenetére
A lényeg amit írtam : 40% alatt van
Ne hangerővel hasonlítsd mivel semmi köze hozzá ,ha már hasonlítod akkor már inkább mobil térerő.
Kint az utcán 4g-m van full hd filmet nézek, lemegyek a pincébe ott gyengül a jelerősség és lemegy 2g-re és akad a film vagy csak pörög a töltés ,de annak a minősége -
bopeti98
őstag
válasz
Watt25 #58800 üzenetére
Köszi!
Akkor elvileg a kódolatlan adásokat gond nélkül tudom rögzíteni.
Rendeltem a DIGI-től HBO-t, meg Digi Filmet is CAM modullal. A LG oldala szerint CI+-os tévé. Remélem nem írták el. Elvileg akkor ezeket a prémium csatornákat is tudom majd rögzíteni? ( Ha már nincs HBO GO, legalább fel tudjam venni a sorozataimat.)
A másik, hogy ugye rögzítéskor nem kell bekapcsolva lennie a tévének? Tehát ha beállítok egy felvételt előre, akkor nem fog majd az adott időpontba magától bekapcsolni, hanem szép csendbe felveszi, vagy nem? -
yvsmad
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz
Watt25 #58702 üzenetére
Hát nekem van egy ALMA nevezetű DVB-C média lajátszós boxom, való színű csak egy tuneres.
Ha elindítom Pl. a sport 1 felvételt akkor a felvétel mellett csak az abban a digitális ávban érkező adókra tudok átkapcsolni.
Ezek: Musicmix, TV2 HD, Viasat3. nincs tovább lehetőség másik csatornára való kapcsolásra,ezekből újabb felvétel nem indítható.
Gondolom minden digitális adásnál az egy sávba sűríthető csatornák választhatók felvételnél mivel egy tuner van. Az IPTV-ben ilyen megkötés nincs és ezért maradtam az iptv mellett.
Ha a logikát követem és fel ajánlja a másik tunert a választást akkor lehetőségem van a maradék csatornák kiválasztására.
Akkor pedig tudok még egy felvételt indítani és az abba digitális sávba tartozó maradék csatornákból tudok még nézni.
Remélem érthető voltam. -
cidalain
veterán
válasz
Watt25 #58163 üzenetére
Igen több mint 1 perc, nagyjából 2 perc.
Akkor a fotókat el kell onnan távolítanom (több 1000 darab fénykép), nincs mese, másik backup kell, vagy nem veszek fel standby módból.
De így legalább tudom mi az ok.Az megoldás amit Beni kolléga említett, hogy elpartícionálom a winyót?
Bár mondjuk akkor ha a fényképeket a TV-n akarom nézni akkor pont ugyanaz a probléma lesz -
cidalain
veterán
válasz
Watt25 #58156 üzenetére
5. Ne legyen tele a vinyó minden szeméttel, mert bekapcsoláskor sokáig tart a tévének felnyálazni a vinyó tartalmát, és ebben az esetben nem fog menni az időzitett felvétel. (Ha ki van kapcsolva a felvétel előtt a tévé.)
Akkor nálam ez lehet probléma, mert azon a winyón tárolok vagy 10-20 gigányi családi fotót, mert ez a back-up helyem is...
-
cidalain
veterán
válasz
Watt25 #57892 üzenetére
a sima felvétel addig tart, ameddig a guide-ban van írva a műsor. ha a csatorna eltököli a reklámokkal az időt, és 5 perccel elnyúlik a kijelölthöz képest (így az azt követő műsor is csúszik ugye 5 percet), akkor simán levágódik a vége. ez nem a tévé hibája.
egyébként a végét is be lehet állítani kis ráhagyással, úgy tényleg tuti. viszont max 5 óra állítható be asszem (vagy 4?), na mindegy is, a super bowl csak 2 egymás utáni rögzítéssel fért bele. aztán persze a műsoridő rövidebb volt, így elég volt az első rész.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Watt25 #57892 üzenetére
szóval akkor nem rossz beállítás hanem ennyit tud...
köszönöm a válaszod
csak az az érdekes hogy az említett boxom tud két órát, valamint ha csatornát váltok, akkor újra indul a rögzítés...
érdekes, bár annyira azért nem vagyok nagy időutazó, csak meglepődtem ezen
meg ha kikapcsolom a tévét - értelem szerűen - ekkor újra indul a rögzítés.
igaz a másik, amit írsz azt láttam is hogy érdemes beállítani a rögzítés idejét.
bár nem próbáltam, de tetszik hogy azonnal feldobja a menüben hogy mennyi időt akarok rögzíteni.
no majd még próbálgatom, de alapvetően nem bántam meg és tényleg nem okoz neki gondot a 60 csatorna kezelése.
mondjuk az is érdekes hogy a tv adások zöme 576i SD és nem 1080i, gondolom ez azért van mert kevés tévé adás jön full hd-ben.
és gondolom semmi értelme nincsen a felskálázásnak, amit ugyancsak tudott a boxom, amíg ezen a tévén nem jövök rá hogy lehet beállítani, hogy az 576i adás 1080I-be lássam -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Watt25 #57764 üzenetére
értelek, én szegedi vagyok és ezt a távot kellene áthidalnom azzal az antennával...
szerintem légvonalban nincs több 5 Km-nél
mert a MindigTv szerint a füvészkertben van nekik tornyuk ahonnan fogom a jelet
még azzal a linkelt kütyüvel - ami a nevén nem nevezhetek- még azzal is 80-85 % a jelerősség.
de bocsánat, nem akarom teli offolni a topikot
-
vigyori78
őstag
válasz
Watt25 #57723 üzenetére
Megfogalmazom a kolléga mire gondolt.
Box-al meglehet csinálni azt ( nekem is ilyen két tuneres beltérim van ,sat tv ,t-home ) ,hogy felveszel egy filmet mondjuk az M1-en közben nyugodtan elkapcsolhatsz mondjuk az M2-re vagy bárhova és közben hiába nem az M1-et nézed amit beállítottál felvenni az M1-en azt felveszi közben, de akár ki is kapcsolhatod a tévével együtt akkor is felveszi. Ezt a tévék nem tudják csak a TimeShift -et. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
Watt25 #57375 üzenetére
No Offense, de ha kérhetem, legközelebb a szerkesztés gombot használd. Ez maximum kettő egész darab hozzászólásba belefért volna
A 60GB valóban új
Azt viszont ne felejtsük el, hogy a hivatalosan támogatott és a gyakorlatban "ekkorával is működött", az két külön történet. A többiben egyet értünk.
layerke: kezdetnek javaslok egy gyári visszaállítást, ha az sem segít újabb firmware.
-
vigyori78
őstag
válasz
Watt25 #57133 üzenetére
Programot kért programot kapott
, mire írtál addigra a probléma már rég megoldódott .
ICSK : Itt van még egy én ezt használom mindenre vinyó ,pendrive ,memókártya ,linux partició stb... LINK ami sokkal többre használható mint a winfos "Lemezkezelés" és megbízhatóbb ,gyorsabb is. -
k.daniel91
tag
válasz
Watt25 #57111 üzenetére
Szia,
akkor csak ki - bekapcsolja a 3D funkciót, igazából csak azért nem értem mert a 2. képen látszik (TV üzemmódban) meg simán feldobja hogy milyen 3D üzemmódban szeretném megjeleníteni. Pedig régen ugyanezzel a házimozival ugyanezt a filmet néztem meg (persze többet is kipróbáltam most hátha a film formátuma nem tetszik neki)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest