Aktív témák
-
gelbelex
őstag
''Nem elég ráállni a kurzorral, hanem 2× kattintani rá, hogy megjelenjen a csatorna képe a preview ablakban (beállítások/csatornák).''
Lehet, hogy ezt nem jól csináltam...
De az a gond, hogy eltolja a frekvencia-adatokat és az elnevezéseket egymástól.
Ezen tegnap este úgy felmérgesedtem, hogy felvittem manuálisan a csatornákat.
Viszont úgy tűnik, mindegyiket autofinetuningolni kell, manuálisan...
''Egyébként az új pvr-be végre belevették a csénölexport/importot (gondolom már láttad). ''
Nem láttam, ez újság, köszönet érte!!
Raytrace-nek is köszönöm a képkivágást!!
''Nem tudom, de az uninstall rutin a pvr-re is dolgozik? ''
Nem, csak a driverre. A PVR elindul, persze nem vesz semmit..
[Szerkesztve] -
gelbelex
őstag
Ahojj!
Ehh, akkor az enyimmel mi a lószerszám lehet? Vajon.
Reinstall lesz.
A másik nagy bajom a csatornakezelés: amikor a megtalált csatornák közül kitörölném az üreseket (ráállok kurzorral, szép kék lesz, aztán Delete gomb), akkor nem a megfelelőt törli, hanem azt, amit meg akarnék tartani!!!!
Ezt minden (általam próbált) verzió így művelte.
Nálad működik? -
gelbelex
őstag
Üdv Mindenkinek!
Feltettem az új PVR-t (decemberi?). (Drivert is frissítettem.)
Plusz: A kép szebb lett. (a színek is erősebbek, de ez visszavehető)
Mínusz: Nem működik (csak nálam?) a teletext.
Van valakinek tippje, miért lehet? Előre is köszönet!
Ha nincs megoldás, visszarakom a korábbit. -
gelbelex
őstag
Ha olyan MPEG2 a forrás, ahol a GOP-ok le vannak zárva, és mindegyiknek van szekvenciális fejléce, akkor nem kell.
Fejléc.. Hm. Tudnál írni olyan linket, ahol ezek az mpeg2-alapok elolvashatók..?
Előre is köszönet!
Még egy apróság, bár ezt a PVR-esek valószinüleg úgy is tudják, közvetlenül DVD-re is tud rögzíteni a kártya, bár ezt én sosem próbáltam még.
Tud, méghozzá meglehetősen elegánsan. Szép kis menüt (előre kiválasztható stílussal) is kreál a lemezre, hogy a különböző felvételek lejátszáskor választhatók legyenek. -
gelbelex
őstag
-
gelbelex
őstag
Érdemes.
Be kell lőni, aztán oké.
Megfelelő minőségű TV-adásból tudtam vele olyan hardveres mpeg2 felvételt csinálni, amit directburn-nel dvd-re írva tévéképernyőn (!) szinte nem tudtam megkülönböztetni a gyári dvd-lemezek minőségétől...
A megfelelő minőségű TV-adás persze ritka, függ az adótól, a szolgáltatótól, a kábelezéstől, egyebektől..., tán még a csillagok állásától is, nálam is csak egykettő jó ennyire (Tékábel). -
gelbelex
őstag
Mivel a leírás szerint a kártya hangkimenetét a hangkártya bemenetével kell kábellel összekötni, a PVR programban az Audio-Out Control Line-nál az AUX/Kiegészítő beállítást kell választani. Nálam ezzel működik a hangerőállítás.
Felvételhez az Audio Recording Line-hoz kell ugyanezt.
[Szerkesztve] -
gelbelex
őstag
válasz
kilokenyér #59 üzenetére
Hi,
sajna nincs ötletem..
Nálam nincs ilyen gond, a csatornaváltáskor egy reccsenés utánjó a hang.
Viszont csatornaléptetéskor egy-két csatornánál előfordul, hogy feketefehér a kép.
Ha továbblépek egyet, majd vissza, akkor már jó. (Hm. Felvételt nem próbáltam ilyenkor... Megnézem.)
Ezenkívül a csatornák sorrendbe rakhatósága az igazi gáz. -
gelbelex
őstag
Konkrét ötletem nincs....
Nekem a legszebb kép a Belgium-beállítással van...
Esetleg töltsd le a gyári honlapról a legfrissebb drivert (6104, a cd-n nekem 6103 volt) és a driver uninstall tool-t... [link]
Ezutóbbi nem tudom mire jó, mert az eszközkezelőben lehet a kártya mind a négy üzemmódjához a driver-t frissíteni (Have Disk).
Van hivatalos leírás is itt: [link]
Próbáld ki, hátha. -
gelbelex
őstag
...
Izéé, az az SVCD-directburn nálad a hardware-es tömörítések között is elérhető?
(Szoftveresben nekem is van.)
Ha a kártyáink egyformák, egy dologra gondolhatok csak: most, hogy már a kártya mind a négy eszköz-állapota (az eszközkezelőben négy helyen kell frissíteni a driver-t is)ugyanazon driver-t kapta (6104), újra megpróbálom a honlapon lévő PVR-verziót is...
És persze eltérés is lehet a kártyáink között... (Murphy él és dolgozik...)
Ezesetben emil megy a Leadtak-nek. (Persze jogukban áll a speckót változtatni...)
Az kártyámhoz cseh nyelvű füzetet adtak.Lehet, hogy egy régi/átmeneti/akármilyen készletből származik...
Megnézem, milyen sorozatszám-szerű számok vannak (ha vannak) rajta. -
gelbelex
őstag
Driver: azóta én is feltelepítettem (a cd-n lévő helyett eggyel frissebbet) a leírt módon, gond nélkül, az eszközkezelő mutatja is a verziószámot.
Működik is a PVR gond nélkül, de változást nem tapasztaltam.
(Illetve mégis: A ChrisTV újra megtalálja a csatornákat. Bár hang még nincs...)
De nem használtam hozzá a gyári uninstall utility-t..., viszont azóta megtaláltam a ''hivatalos'' leírást: Bővebben: link.
Kipróbálom így is.
Problémák: Sejtem... Nekem már a PVR-rel eddig tapasztaltak is elég volt.
Felbontások: Kissé neheztelek a Leadtek-re...
Nem értem, hogy ha a hardveres SVCD merevlemezre működik (igaz, az új PVR-ből kivették...), ill. a szintén hardveres DirectBurn DVD-re működik, akkor a hardveres SVCD DirectBurn miért nem???
A honlapon nem írják, csak VCD/DVD-re, bár a PVR-ben VCD-t sem lehet választani, csak a DVD profil változtatható kisebb (350-es) felbontásúra... (de akkor 480*576-ra miért nem??)
A kártya dobozán (Bővebben: link) viszont több helyen is szerepel, hogy a DirectBurn SVCD-re is megy! Ehh!
Lehet, hogy én is a DVD-felbontásnál kötök ki...
(Vagy - miután az új driver hivatalos módon újratelepítettem - írok a Leadtek-nek...) -
gelbelex
őstag
Ehh...
Vegyes tapasztalataim vannak, macera és javulás is, nem is kevés, és egy valszeg öszvér PVR-rendszerem. Kezdem az elején... (nem rövid lesz, de hosszú
):
Letöltöttem a Leadtek honlapról a frissebb drivert, a legutolsó PVR-programot (gondolom, a cd-n nekem korábbit adtak, de nem tudom, hol/hogy lehet megnézni)és az uninstall-utility-t (ezzel ajánlja a honlap a driver-cserét).
(Leszedtem még az mpeg2 patch-et is, ezt még nem raktam fel, nem is tudom, jót v. rosszat fog csináni...)
A Control Panelből unistalláltam a drivert (programot?, driver-nek írta), majd ráeresztettem a gépre az uninstall-utility-t.
Újraindítás után az Ikszpé kereste a drivert, ekkor feltelepítettem az új drivert (Have Disk). Ezután feltelepítettem a PVR-t.
Az országválasztásnál megjelent több Hungary-lehetőség (!!!), ami eddig nem volt: Hungary B, Hungary B/D, Hungary D, és még mások is. (De minek?) Viszont nem talált egyetlen csatornát sem... Ehh.
Aztán eszembe jutott, hogy a cd-n lévő installáló program (ezt miért nem lehet letölteni???) kétszer indíttatja újra a gépet (ez is van leírva a Quick Start Guide-ban.).
Újabb újraindítás után Hungary B/D működik, de nem talál meg minden csatornát.
Ehh. Belgiummal se, meg nem is szép a kép.
Ja, és a hardveres felvételi módok közül eltűnt az SVCD.
Valamint állandóan lemezt kért az opt. meghajtóba.
Na, itt lett elegem.
Újabb uninstall (Control P. és utility is), majd a gyári cd-ről újratelepítés.
Ezután jön a meglepetés, több is. Az országválasztásban megmaradt a többféle Hungary-választás, de megkerült a hardveres SVCD is (ugyan a felbontásról ua. az eltérő kijelzés, de működik, próbáltam.).
A Hungary B/D továbbra sem talál meg minden csatornát.
Nosza, adaptiv keresés, ez megtalál mindent, még az üres csatornahelyeket is.
Elkezdem rendezgetni, és az utolsó csatornát kiváncsiságból lefele akarnám mozgatni, hátha onnan a sor elejére ugrik... Egy frászt, kifagyott töle az egész PVR!!
Újraindítás, újabb rendezgetés, fél óra, kész van.
Nézem a csatornákat, majd kiváncsiságból körbenyomom a jelforrás-választást.
Amikor a tunerre visszaérek, tiszta lila csíkos a kép az összes csatornán.
PVR újraindítás, nem javul.Gép újraindítás, áramtalanítással, semmi.
Próbaképpen a jól bevált Belgium-mal újra scan, és lőn csoda!!
Nem csak elmúlik a lilaság, hanem megtalál minden csatornát!!
Nem romlik el jelforrás-váltáskor sem.
És, hab a tortán, hogy a képminőség szebb lett, mint bármilyen beállítással korábban.A csatornák kétharmada kifejezetten jó!
Kipróbáltam a felvételeket, és valamilyen oknál fogva megfordult a helyzet... A hardveres képe szebb, mint a szoftveresé, mind DVD-ben, mind SVCD-ben!!(Vajon miért..?)
Ja, és a processzorterhelés is kisebb lett valamiért, minden módban 5-10%-kal.
Nem értem teljesen.
Úgy tűnik az új driverből fenn maradhattak részek, amitől javult a helyzet (minőség, Hungary). De ennyivel??
És miért javult a hardveres felvétel is? Mégis van, amit szoftverből tölt? (chip-kezelés, netán kodek is??)
Te már installáltál új drivert v. PVR-t? Hogyan? Hátha én nem jól csináltam... (Lehet, hogy megkérdezem az Expert topikban is, ha majd a végigolvastam.)
Kíváncsi vagyok, meddig marad jó a cucc.
De összességében, a sok macera ellenére most már elégedett vagyok a kártyával, megéri a pénzt.
A ChrisTV-re ezekután már nem volt cérnám...
Ja, SVCD: azért érdekel, mert alig rosszabb kép mellett (persze tévén még nem próbáltam) feleakkora a file-méret. Ha dvd-ről lejátssza ezeket a lejátszóm, akkor megéri, több fér rá. Majd elválik.
Egyébként, ha tévén is elég jónak bizonyul a kép hardveres DVD-módban, a szoftveres (utó)kódolást hanyagolni fogom, legalábbis tv-felvételnél.
Ezért vettem.
És még valami: lehetséges, hogy a nálam előforduló macerák csak az én rendszeremből vagy a hibásan sikerült PVR-telepítésből fakadnak (már az elején csinált furcsaságokat a gép), azaz egy frissen telepített ikszpé-n, megfelelően (hibátlanul) telepített PVR-rel hibátlanul megy minden.
[Szerkesztve] -
gelbelex
őstag
ChrisTV:
Szerintem próbáld ki, sokan dicsérik.
(Ha jól láttam, csatornánként lehet a képbeállításokat alakítani.)
Nálam valamiért nem fut rendesen.
Amikor van kép, akkor az egy kicsit szebbnek tűnik a PVR-énél, de nincs hang (csak Channel Surf alatt van...); a csatornakeresés hol talál valamit, hol nem; a csatornaváltáskor akad a kép 1-2 mp-ig, néha folyamatosan akadozik, csak a (prog-)újraindítás segít... Tovább nem is jutottam.
A PVR pedig röccenés nélkül fut..., tehát a driver jól megy.
Még egy kis időt szánok rá, aztán lehet, hogy csak egy új rendszer telepítése után próbálom újra. De mindenképpen visszatérek rá, ígéretesnek látszik.
PVR program:
- A hardveres SVCD felvételi formátumhoz a popup-infó 480*576-ot mutat, de a Capture Profile Setting-ben csak 358-as és 720-as felbontás közül lehet választani.(Ezt nem vártam a Leadtek-től.) Remélem, hogy a felvételt azért 480-assal csinálja. Nálad is van ilyen?
Megpróbálom a honlapon található (frissebb) programmal is... (Ha azzal is ilyen, akkor megkérdezem az expert-topikban is.)
- Hardveres kódolásnál az Audio Recording Line-t nem engedi a program változtatni (szürke). Ez azért van, mert ilyenkor a hangot is az mpeg-chip kódolja?
(Miért nem ad a Leadtek erről (is) leírást..?)
- Sajnos az első (vagy inkább nulladik) benyomásom az, hogy a hardveres és a szoftveres felvételek (azaz _realtime_ kódolások) közül is mintha a szoftveres lenne jobb.
Kicsit csodálkozom, mert bár az mpeg-chip a dedikáltsága ellenére nyilván korlátozott számítási kapacitással bír, de azért egy SVCD-vel meg kéne bírkóznia.
Vagy csak ilyen gyenge a kodek, amit a hardweres kódolás használ? Ez ugye a chipbe van égetve? Akkor nem csoda...
(Az mp3-lejátszók recorder-része is nyilván hasonló okokból gyenge.)
Úgy tűnik az egész hardveres kódolás tényleg csak a proc tehermentesítésére jó, és arra is csak kompromisszummal...
Milyen chip-pel, számítási képességű hardverrel dolgoznak az asztali dvd-felvevők?
Egyébként a processzorterhelés A64 3000-rel szoftveresen az SVCD minőségnél 50-60%, a DVD minőségnél ~80, szemben a hardveres kódolás állandó 25-30%-ával. Közben néztem is a filmet.
Hardveres felvétel után megtapogattam az mpeg-chipet. Szinte süt. Hm.
Nem véletlenül rak a Hauppauge ugyanerre a chip-re egy szép bordát...
Lehet, hogy én is rakok rá valamit.
A szoftveres felvételt a cd-n kapott kodekkel csináltam. Nem is tudom miféle, ezt hogy tudom megnézni? Ha mást akarnék használni, hogyan tudom cserélni? Hova kellene felrakni, hogy a PVR lássa? A Leadtek ilyesmiről sem ír, meg hát most ismerkedem a műfajjal... -
gelbelex
őstag
Kábel: Köszönöm a tippet, megpróbálok jobb minőségű anyagból sk csinálni egy kábelt.
Ország: Nagyon érdekes... A különböző országokkal más-más frekvenciákat (is) talál, és persze jól össze-vissza kavarja a csatornaszámokat...
Gyári prog.: Köszi, megnézem.
Más prog.: Tudomásom szerint csak a ChrisTv (Bővebben: link) kezeli a PVR2000-et. A Prof. verzió 21 napos trial-ját próbálom ki maholnap, elvileg mindent tud. -
gelbelex
őstag
Szia Tomej,
köszönöm,
tegnap megnéztem közelebbről, azaz végigpróbálgattam az összes választási lehetőséget a PVR-ben az Audio-Out Control Line-hoz, ill. az FM-ben az Audio Recording Line-hoz... és a ''Kiegészítő''-t kellett beállítani. (magyar ikszpé)
Ezzel működik a PVR-ben a hangerőállítás ill. az FM-ben a hangfelvétel is.
(Ez volt valamiért a PVR-ben a Audio Recording Line-hoz (de csak oda) beállítva...)
Milyen országbeállítás bizonyult nálad a legjobbnak?
Nálam Belgium... Germany-t választva is van minden, de erősebbek a színek, vonalak, kicsit túlvezéreltnek tűnik minden.
Igazából egész tűrhető minden, de a most vett 7,5-m-es antennakábelemmel sok csatornán szellemképes a kép..., jobban, mint a három darabból összeállított 4m-es próbakábellel.
Ehh.
Van erre megoldás? Antennaerősítő?
Vagy pl. ChrisTv..? Mi a véleményed? Esetleg próbáltad? -
gelbelex
őstag
Hát, bementem a boltba (Akva), és vettem egyet.
Beraktam, összekötöttem a hangkártyával. Szépen feltelepült, fut.
Megfelelően erős adóknál nagyon szép a képe.
Apró gondjaim viszont vannak...
1. Hang:
- Az egyik, hogy az éppen futó adáshoz nem tudom a hangot a távirányítóról vezérelni, csak a lejátszáshoz.
- A PinP funkciónál egyszerre hallom mindkét (a live és a file) hangot, az egyiket tudom vezérelni.
2. FM:
Nem tudok felvételt készíteni a rádióból (A tévéről tudok!!!). Két formátumot (mp3, wma) próbáltam, de egyikkel se működik. A fájl elkészül a megfelelő méretben, de nem szól!
Tomej, esetleg lenne ötleted? -
gelbelex
őstag
Izééé..., praktikusan mindenre.
Tényleg, a lehető legtöbb infót szeretném beszerezni az elérhető két hardveres tömörítésű tv-tunerről, így a PVR2000-ről is. (A másikról, a Haupp. PVR-350-ről már találtam pár tesztet/leírást.)
Előre is köszi!!
Ja! A PVR2000-ben van teletext? És lehet rögzíteni rádióadást??
Ezek mintha nem lennének a PVR-350-ben... -
gelbelex
őstag
Szia tomej!
Köszönöm, akkor a helyenként olvasható magas cpu-terhelések valószínűleg nem a kártya ''természetéből'' fakadnak.
Adtak a kártyához elektronikus formátumú User Manual-t? Mekkor méretű a file? Esetleg el tudnád küldeni?
Ugyanis a neten nem igazán találok ilyet, még a Ledtek honlapján sem..., viszont igen hasznos lenne elolvasni...
Előre is köszönöm!! -
gelbelex
őstag
Tomej,
nálad hibátlanul megy a PVR2000?
Olvastam két helyen is (nagy tuner-topikban írtam linket), hogy noha hardveres tömörítésű, túl sok erőforrást használ el a gépből... Persze, van ellentétes vélemény is, Te is pozitívat írtál anno...
A negatív tapasztalatok vajon beállítási (v. rendszer-) problémák csupán, vagy, izééé..., a Leadtek kártyája tényleg nem elég jó?
Mi okozza, hogy a Leadtek PVR2000 és a Hauppauge PVR-350 között ekkora az árkülönbség?? (~25eFt vs. 35eFt) Elviekben nagyjából hasonló tudásúak...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bluetooth hangszórók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magisk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OTP Bank topic
- Acer notebook topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest