- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
Aktív témák
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Gondom volt a csatornák beállításakor ... összekeveredtek és nem talált meg mindent - vagy azt is elég ratyi minőségben!
És hála gelbelex-nek:
a mágikus belgium - meghozta nekem is a várt eredményt!
minden király lett egy csapásra ...
Most már semmi gond sincs!!!
Köszi még eygszer
üdv, lakisoft -
Aragox
tag
válasz
gelbelex #327 üzenetére
bzoley a DTV guruja, de első ránézésre látja biza, és jobban paraméterezhető, mint a PVR. Csatorna kereséssel nincs gond, átpásztázol egy adaptív kereséssel, mindent megtalál, megőríz, támogatja a frameless (keret nélküli) módot, ugyanúgy rendelkezik Schedule-lal, szóval csak ajánlani tudom, jobb, mint a PVR.... szerintem...
Bzoley-nak meg ezuton köszönöm a reakciót, elírtam, tényleg girder -
tomej
aktív tag
válasz
gelbelex #192 üzenetére
Ha a preview-ben megjelenik az adott frekvencián sugárzott adás, akkor eggyütt kezeli az egész sort, lehet ez egyébként a hangyák háborúja is, duplakattnál úgyis látod, hogy ferkit váltott. Ha csak simán odakattintasz érdekes dolgok történhetnek
. Sajnos a pvr ilyen, pl. ha megnézed akkor a del gomb működik a normál tv üzemmódban is, csak nem a komplett bejegyzést törli, hanem mittom én mit. Anno írtam is egy szép emilt a leadteknek, hogy elég kaksis a csatorna-rendezés, simán belekellene venni a csatorna-csere opciót. Van is egy ilyesmi ikon csak épp nem az a funkciója. Mivel az elmult időszakben több gondom is volt a géppemmel (pl. elpusztult) hagytam mindent csatornát ott, ahol megtalálta. De most, hogy van export...
-
tomej
aktív tag
válasz
gelbelex #185 üzenetére
Nem elég ráállni a kurzorral, hanem 2× kattintani rá, hogy megjelenjen a csatorna képe a preview ablakban (beállítások/csatornák). Egyébként az új pvr-be végre belevették a csénölexport/importot (gondolom már láttad). Nem tudom, de az uninstall rutin a pvr-re is dolgozik? Asszem én nem használtam, csak simán régi uninstall, majd telepítés új pvr.
[Szerkesztve] -
Aragox
tag
válasz
gelbelex #141 üzenetére
Belgiumot igen, Írországot kipróbálom, miközben eme választ írom...
Írország érdekes... A frekvenciakiosztás a miénkhez képest eléggé zutyult. Összevissza vannak benne a frekvenciák, viszont a legtöbb adót megtalálta. Eddig ez a legjobb választás. Köszönöm a segítséget, de ha támad valami teljesebb megoldás szívesen várom.
Mégegyszer köszönöm -
lembi
csendes tag
De amúgy igazad van, hogy tényleg az a probléma, hogy a szolgáltatótól is függ nagyon sok.
És nagyon ritka az olyan csatorna, amelyiknek minőségi az adása. De a felvétellel semmi baj sincs, vagyis nem romlik a minőség a hardvessel sem, csak azért nem jó a minőség sokszor, mert a tv-ben is alapból rossz minőségű sajnos. -
tomej
aktív tag
Én is cseh nyelvűt kaptam, már valahol kint van a szeméttelepen
, de a cd-n rajta van a magyar is. SVCD directburn csak szoftveres, szerintem azért, mert az svcd -ha jól tudom- nem szabványos tömörítési formátum, Valamint az ismertető is csak a beépített Mpeg2 lapkáról szól. Öszintén én még ki sem próbáltam a directburnt.
-
tomej
aktív tag
Kicsom. egy könytárba a driver fájljait, és amikor indulás után megtalálja a cuccost, ide kell irányítani és kész, utána a PVR. A poblémákról én nem csak olvastam... A leg idegesítőbb, mikor egy 2 órás anyagot nem tudosz megnyitni semmivel. A csatolt anyagban asszem azok a felbontások szerepelnek, amiket a hw chip hoz.
-
tomej
aktív tag
Mpeg ügyben itt szétnézhetsz:
Bővebben: link -
tomej
aktív tag
Term. először én is a CD-n kapott cuccokat tettem fel egy olyan gépre, amin 2 éve nem volt format, még kisördög is volt rajta
. Megfelelően működött. Aztán letöltöttem a frissebb cuccokat (csak azért, mert vmelyik topikban ezt ajánlották vkinek), és ezek telepítésekor volt nálam is valami pár perc alatt megoldható gebasz, már nem tudom, hogy mi. Most cseréltem procit és alaplapot, gyalulás. Telepítéskor a letöltött cuccokkal raktam fel a kártyát, ha jól emlékszem nem volt automatikus a dolog, de zökkenőmentesen zajlott. Azóta is működik rendesen. Azt nem hinném, hogy a kóder chip az alapparamétereken túl olvasna ki bármit is a kódolásra nézve, de ha igen, talán valaki majd megcáfol. Elméletben a minőségnek nem lenne szabad különböznie szoftveres és hardveres között, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Én kizárólag azért vettem hardveres kártyát, mert csak egy gépem van otthon, amit rendesen nyúzok, eközben tudok felvenni is, másrészt szoftveres kártyák sokkal macerásabbak. Nézz végig egy topikot szoftos kártyáknál! Sokan panaszkodnak frame-dobásokra, szinkroncsúszásra. Nálam is ez volt a helyzet egy szoftos hauppaugéval régebben. A hardos kartyáknál ilyen nem fordul elő.
Üdv. -
tomej
aktív tag
Ahogy én tudom, a kódoló chip a szabványban rögzített paramétereket hozza, mind a kép, mind a hang terén. A hardveres-szoftveres kódolásnál mindenképp a szoftveres ad nagyobb szabadságot az előbb említett ok miatt. Tegnap kipróbáltam mind a két módszert , de nekem a hardveres minősége jobban bejött, én alapból magasabbra húzom a bitrátát. Igen a hardveres kódolás a proc. tehermentesítése miatt kell. (Bár nálam csak nagyritkán éri el a 15%-ot a proc. terheltség, pedig csak 2500-as atlon64-em van, néha egy gyalulás csodákra képes
De, azt is tudomásul kell venni, hogy ezek az eszközök ilyen árban a legalját képviselik ennek az eszköz-csoportnak. Ha van digit, vagy HI8-as kamerád próbáld azt digizni és látni fogod, hogy a digizés minősége nagyban függ a beadott jel minőségétől, sajnos a jelenleg magyaro.-on fogható csatornák képminősége hagy némi kivánnivalót. A PVR-ben nem tudom mi alapján ''tűnnek fel'' a telepített kodekek, mivel pl. XVid-et, stb. látni, de ha tudja valaki talán ide írja nekünk. Olyat már csináltam, hogy powerVCR-el vettem fel szoftveresen más kodekkel. Ja és SVCD-t alapból nem használok.( mi a f*sznak, mikor egy DVD lemez majdnem annyi, mint egy CD?) A chipet még nem tapogattam, de most, hogy mondod megnézem, kell-e rádobni valamit.
Ha optimálisabb megoldásra jutsz a témában írd meg!
Üdv. -
tomej
aktív tag
3×-os árnyékolású koax, nálam nyoma sincs szellemképnek. Az országot nem próbálgattam, alapból germányra nyomtam, de most, hogy mondod lehet, hogy variálok rajta. A kábelszolgáltató által kinyomott jelen is sokminden múlhat, de ha most szellemképesebb mint a toldott kábellel, lehet hogy rosszabb minőségű a most vásárolt kábeled. A 3×-os métere 130-150Ft, ahol sok zavaró jel van, ott érdemesebb ebbe beruházni. Úgy tudom erősítőt nem érdemes közbeiktatni, mert csak ront a helyezeten.
Más tv progikat még nem próbáltam, nem tudom megoldhtó -e egyátalán a hardveres digizés más progiból.
Szedd le a legújabb drájvert a gyártó honlapjárol, és a legújabb TV progi is fent van.
A képminőséggel variálj, asszem alapból a sharpness maximumon van és állítsd át a képminőséget optimal-ra. (jobbegérgomb a TVképernyőre, stb.)
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
No hát a CD-n semmi több nincs, csak az, hogy hogyan nyomd be a gépbe. De a dobozon van némi leírás, de ezt itt is megtalálod:
Bővebben: link
Annyival még kiegészíteném az előttem szólót, hogy a fehér távirányítót adják hozzá, ami jóformán minden funkciót kezel amire szükség van, egy WinDVD-t, amit a távirányító szintén kezel, Ulead video studio 8.0-t ulead DVD factory-t, cool3d-t. Felvenni hardveresen mpeg1,2 sőt a teletex oldalakat is rögzítheted. A többi funkciót ismered a PVR leírásából. A csatin, amit adnak hozzá, van kompozit és svideo. stb. -
tomej
aktív tag
Igen majdnem hibátlan. A csatornákat egyből megtalálja, kivétel nélkül (kábelen és antennán is próbáltam). Hát relatív a ''túl sok erőforrás''. Te mennyit tartasz indokoltnak? Nálam ált. 8-16% között mozog. emellett -ha elég erős a géped- akár játszhatsz is
. A Gyári progija gyakorlatilag hibátlan, bár nekem nem tetszik a dizájn, dehát ez szubjektív. Ami gond, hogy eléggé nenhészkesen lehet a megtalált csatornákat kívánt sorrendbe rakni, valamint nehéz belőni a megfelelő szín-kontraszt-világosság-stb. -t. A hauppauge 350-es talán egy fokkal jobb kártya, de csak talán, és van egy videokimenet (asszem SCART) rajta. Talán ezért drágább.
Aktív témák
Hirdetés
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo 3DS és DS topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest