- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Aragox
tag
válasz
wassermann #338 üzenetére
Ą legnagyobb felbontás, mint említetted, 720x576. A PVR hardware-es MPEG2 felvétele vbr-es, de a beállítások miatt csak tippelni lehet a bitrátát, még nem jutott eszembe megnézni. Amit tudok, a DTV-vel, amit használok mostanában hozzá, nagyon jól konfigolható, én ott 8000/6000/4500-as vbr-rel veszek fel. Minden telepített kódekkel képes felvenni, így MJPEG-gel is, de a max felbontást nem tudom, ahhoz meg kellene néznem, de munkából válaszoltam.
-
Aragox
tag
Nekem siekrült elérnem a hardverest, a kép mínőség tényleg nem lett jobb, hisz az főleg a tunertől függ, viszont könyebben kezelhető, a csatornalista is könyebben belőhető, módosítható, és akit baromira zavar (pl. engem is) a Knight Rider keret, itt keret nélkül élvezheted az adást. Nekem bejött, marad..
-
Aragox
tag
válasz
gelbelex #327 üzenetére
bzoley a DTV guruja, de első ránézésre látja biza, és jobban paraméterezhető, mint a PVR. Csatorna kereséssel nincs gond, átpásztázol egy adaptív kereséssel, mindent megtalál, megőríz, támogatja a frameless (keret nélküli) módot, ugyanúgy rendelkezik Schedule-lal, szóval csak ajánlani tudom, jobb, mint a PVR.... szerintem...
Bzoley-nak meg ezuton köszönöm a reakciót, elírtam, tényleg girder -
Aragox
tag
Üdv! Pár apró kérdéssel zaklatnálak. Nekem PVR2000-m van. Kipróbáltam ezt a WinfastDTV-t hozzá, nagyon korrektül sikerült megoldani. Amit kérdeznék: Az xmltv-támogatást hogy oldottad meg? Ha jól értettem, megoldottad valahogy, nem?
A másik a távirányító. Glider? vagy van esetleg önálló kezelhetősége is? -
Aragox
tag
Huhh... Feladtad a leckét
A real-time (valós idejű) videoszerkesztés lényegében azért jó, mert a videódon végzett modósításaidat, szerkesztéseidat azonnal, késlekedés nélkül megtekintheted. Ezt régebben külön kártyával oldották meg, aminek a feladata az azonnali renderelés volt, ma már a legtöbb proci teljesítménye elégséges hozzá. Persze ha hét videosávot akarsz egyszerre lerendereltetni, akkor az kicsit megfingathatja a nagyobb procikat is, mivel áttűnéses effekteknél ez elég komoly színkorrekciós számítást, feliratok, egyebek rögzítését, renderelését igényli. Remélem ha hülyeséget írtam, valki kijavít -
Aragox
tag
válasz
---Lasali--- #285 üzenetére
Nem tudom, csak tippelgetek. Nem lehet, hogy a videód AV kimenete más szabványt használ? Mondjuk YCbCr, vagy valami hasonlót, amit a tuner nem jól konvertál át? Nem tudom, hogy van-e lehetőség változtani a tuner beállításait, de ha igen, akkor próbáld meg. Ugyan tuneren sosem próbátam, de videokártyán már ige, és akkor ez segített nekem.
-
Aragox
tag
Véleményem szerint jó rá a PVR2000-es is. Előző kérdésedre váalszolva pedig, egy jobbfajta digizőkártya akkor tud jobb lenni a tunernél, ha real-time videószerkesztést szeretnél megvalósítani. Erre csak egy jobb digizőkártya képes, tuner sosem lesz rá képes. Viszont ez az a funkció, amit a legkevesebb esetben használnak ki a mi fajtáink
szerintem...
-
Aragox
tag
Mélyen tisztelt PVR2000 tulajdonosok. A távirányító midnenkinél rendben van? Senkinél nem csinált olyan érdekességeket, hogy teljesen rapszódikus módon érzékelt gomblenyomást? Az érdekesség az, hogy ez csak akkor következik be, ha használom a távirányítót egyszer. Ha elindítás után nem használom, akkor sosem jön fel semmi gond, de ha egyszer lenyomok egy gombot a távirányítón, onnantól kezdve elszabadul a pokol. Ha valaki esetleg belefutot, és rájött a megoldásra (ami nem a Wizard kilövése), kérem ossza meg velem...
-
Aragox
tag
A beállítások ablakban, a video settings fülecske rejtekében található egy gombocska, viszonylagosan jobb alsó területen elhelyezkedve, a következő felirattal: ''Use VMR9''. Pipáld be, és ellméletileg már meg is vagy. Közben megnéztem, így is van minimális méret, és okra is rájöttem, egész egyszerűen arról van szó, hogy a keret felső részén be kell férni a WinFastPVR feliratnak, a teletext gombnak, a minimalizáló gombnak, és a főkapcsolónak. Tartok tőle, hogy ez csak még jobban felhúz, de ez az igazság.
-
Aragox
tag
A jelenlegi verzió asszem 4.90, amihez képest a 4.60 nem is annyira régi...
Személy szerint én még rögzíteni nem próbáltam vele, egyszer üzemeltem be, a tv ment, de engem zavart, hogy LiveTV nincs, úgyhogy le is küldtem a szemetesbe. A timeshift működött, bár ez nem garancia, de valószínűsíti, hogy a rögzítés is ment volna. Mint alterrnatív megoldást akartam javasolni, keretnélküli televiziózáshoz. Kipróbáltam még néhány egyéb programot is, amik a media centerre hajaztak, de az nem az én világom, és csak pár volt, ami ment vele. A christweak, amit ki kellene próbálni, nem tudom nézted-e, de elég mélyen bele tud nyúlni a tuner beállításaiba, és talán winfast PVR alapbeállításait is befolyásolni tudja, legalábbis ezt ígérik. -
Aragox
tag
Idézek néhány részletet a release notes-ból:
- Version 4.50 ( 4 May 2005 )
Detection of the MPEG Hardware Encoding module has been improved and optimized for Leadtek PVR 2000, Hauppauge PVR 150/150 MCE and other Blackbird models.
- Version 4.60 ( 18 August 2005 )
You can use the Image Prefilter settings for Hauppauge PVR 150/250/350/500, TV Cards with Blackbird chipset Leadtek PVR 2000, Pixelview PlayTV@P7000 and others.
You can customize MPEG Hardware Encoder settings ( like : Stream type, Video Bitrate, Audio Bitrate, Video Frame Size etc.) for TV Cards with Blackbird and Falcon Conexant Chipsets :
Leadtek PVR 2000
Prolink Pixelview PlayTV@P7000
Provideo PV258 Series and others.
Ha nem is egyértelműen arra utalnak, hogy support for only PVR 2000, de foglalkoznak vele, hogy a hardveres MPEG-Encoding, és annak egyedi beállításai elérhetőek legyenek a PVR 2000-el. Ezenkívül ajálnják még hozzá a christweak nevű programot, amit ezen a [link] -en találhatsz meg. A lehetőség adott, bár tény, hogy nem annyira jól aknázható ki. Azt nem tudom, hogy LiveTV van-e Christv-ben, ez hátulütője lehet, hogyha csak nézni akarod, hisz a kártyára olyankor ráférne egy kis hűtés. Hát kb. ennyi... -
Aragox
tag
Közben jutott eszembe, lehetséges, hogy a legkisebb felbontást valami szabvány felbontástól teszi függővé, pl. 320x240. Ha így van, nincs rá mód, hogy kisebbre vedd, és ez a felbontás a monitor felbontásától tényleg függővé teszi a legkisebb ablakméretet, hiszen ez a lejátszóablak natív felbontása. Ha erről van szó, esetleg megpróbálhatod overlay mód helyett a VMR9-et, az támogat kisebb felbontásokat, és lecsökkentheti a minimális ablakméretet, csak kicsit több procit fog kérni cserébe. Ha ez sem segít, akkor egyelőre nincs több ötletem.
-
Aragox
tag
A keretet tudomásom szerint nem lehet eltüntetni, illetve minden meghekkelhető aéapon, ha kiszeded a programból a képeke, amikből a keretet állítja össze, akkor talán eltüntetheted, de egyéb mód nincs rá. Esetleg alternatív megoldás, ha nem WinFast PVR-t használsz, hanem valami mást tévézéshez, pl. ChrisTV, aminek az új verziója már kapott PVR2000 támogatást, illetve kiadtak hozzá egy tweakert, amivel állítólag szép dolgozik, én még nem próbáltam. A kisebbre méretezés nekem nagyon korrektül megy, nem tudom nálad mi lehet a gond.
-
Aragox
tag
válasz
WildWolf #235 üzenetére
Megpróbálok neked választ adni a vmr9-re.
A vmr9 elég fiatal technológia a video renderelésében (vmr=video mixing renderer,a Microsoft sajátja) Direct3D alapszik, használatához Directx9 szükséges. Lényegében a legjobb képmínőséget nyújtja, ha a megjelenítéshez használt kártya van olyan szinten. Ha a hardver támogatja, akkor a vmr9 hozzáférést biztosít a hardveres színkezeléshez, de a gamma controlhoz nem, ennek a támogatását a Microsoft nem tette bele.
Háromféle renderelési módot támogat:
Windowed ''ablakos''- ez a legalapvetőbb mód, ablakban fut, visszafelé kompatibilis, nem ad lehetőséget frame capture-re. Az SP1-ben, illetve a directx9b-ben volt egy hibája, a DVD-k lejátszásakor, ezt az sp2-vel, és a directx9c-vel javították.
Windowless ''ablaktalan''- nem sokkal több, mint az abalkos, de ebben már tudsz screen capture-t.
Renderless - Ez a legösszetetteb vmr9 renderelési mód. A Direct3D exkluzív módjában működik, ami lényegében azt jelenti, hogy teljes képernyős módban fut a lejátszás, nem háttér üzemmódban, teljes hozzáféréssel a megjelenítő hardverhez. Ebben a módban több CPU szükséges a teljes képernyős lejátszáshoz, illetve a video átméretezéséhez, mivel a vmr9 akkora felbontásban játsza le a videót, amekkorára a képernyőd állítva van. Régebben emiatt nem javasolták, hogy vmr9 módban a géppel bármi mást csinálj, amíg videózol teljes képernyős módban, néhány géppel ma sem annyira érdemes.
Ha mélyebben érdekel, ezen a [link] -en a Microsoft leírását olvashatod, de szerintem az nem fehér embernek való -
Aragox
tag
válasz
WildWolf #231 üzenetére
Hello!
Ez a gond nálam is szerepelt, csak azt tudom mondani, amit csináltam. Fontos, hogy kiválaszd az egyik régiót, mondjuk Belgiumot, és azon végig csináld a keresést automatikusan, de ne mélykeresést, csak a felületest. Ezt mentsd le, és indítsd újra a programot. Menj a csatornalistádra, és (én papírra írtam ki a valódi csatornák adatait) ekkor vidd be az összeset. Mindig akkor vesztette el az összes csatornát, amit bevittem, ha nem ország szerint kerestem előzőleg. Adaptív keresést semmiképpen ne hajts végre, csak akkor van értelme, ha ki akarod jegyzetelni a pontos frekvenciákat. Ha nem menne, szólj, mélyebbre ások.. -
Aragox
tag
válasz
canniball #220 üzenetére
Nekem a manuális hangolás program újraindítás után mindig elveszett. Úgy tudtam fixálni, hogy csináltam egy automatikust, majd ahhoz adtam hozzá manuálisan a csatornákat, végül törtöltem az automatikusan megtaláltakat. Nem értem miért, de csak így volt hajlandó megjegyezni a csatornákat. Mindenesetre azóta ezzel megy, gond nincs vele.
-
Aragox
tag
Mindenkitől elnézést, hogy nem reagáltam a kérésekre, de közben mástól már kaptatok egy jó kiindulási pontot. Én elég sok helyen próbáltam utána nézegetni az MPEG-nek, de ha igény van rá, akkor összeállítok egy kis anyagot, és kiteszem valami free helyre.
A videotechnikás anyag nagyon sok mindenre választ ad egyébként, túl azon, hogy valóban kicsit száraz, de rengeteg jó információt tartalmaz. -
Aragox
tag
válasz
canniball #160 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha olyan MPEG2 a forrás, ahol a GOP-ok le vannak zárva, és mindegyiknek van szekvenciális fejléce, akkor nem kell. A PVR2000 tud olyan MPEG-be felvenni, ami konvertálás nélkül írható DVD-re. De tény, hogy nagyon sok DVD-szerkesztő software akkor is konvertálgatni kezd, ha arra semmi szükség. Ez csak azért rossz, mert az amúgy sem biztos, hogy teljesen jó minőségű anyagodat tovább ronthatja.
Szóval szerintem érdemes ilyen esetben eleve olyan MPEG-be rögzíteni, ami alkalmas DVD-re. Az ilyen MPEG-eket szerkeszteni is könyebb.
Még egy apróság, bár ezt a PVR-esek valószinüleg úgy is tudják, közvetlenül DVD-re is tud rögzíteni a kártya, bár ezt én sosem próbáltam még. -
Aragox
tag
válasz
gelbelex #141 üzenetére
Belgiumot igen, Írországot kipróbálom, miközben eme választ írom...
Írország érdekes... A frekvenciakiosztás a miénkhez képest eléggé zutyult. Összevissza vannak benne a frekvenciák, viszont a legtöbb adót megtalálta. Eddig ez a legjobb választás. Köszönöm a segítséget, de ha támad valami teljesebb megoldás szívesen várom.
Mégegyszer köszönöm -
Aragox
tag
Üdv mindenki!
Begyűjtöttem egy ilyen kis aranyos kártyát. Röviden, gépbe berak, honlapról le az új driver, software, telepít, újraindít, működik. Hang, kép rendben. Timeshift szintén, felvétel azonnal. Nagyon kellemes tapasztalat volt, főleg egy régi AverMedia TVPhone98 után.
Az egyetlen gondom a csatornák. Nincs olyan ország, amelyikben az összes körzetemben sugárzott kábeltv adásának a frekvenciája benne lenne. Persze, ezután jöhetne az adaptív keresés, ahol tényleg korrekten megtalál minden létező és nem létező csatornát, de jelforrásváltás, vagy progrm újreindítás után a csatornabeállítások elszállnak.
Mi a teendő?
Illetve, ha már nincs rá megoldás, tudja-e valaki, hogy redistryben tárolja-e a csatornák adatait? Az az ötletem támadt, hogy egy ilyen adaptív keresés után kiexportálnám a registryből, és egy batch fájlal indítanék, ami importálja a registrybe a beállításokat, mielőtt a program életre kelne. Csakhogy ez még nem oldja meg a jelforrásváltást.
Van valami jobb ötletetek?
Előre is thx
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen autót vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Építő/felújító topik
- Milyen monitort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest