- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker #20261 üzenetére
Csak a tesztvideóban látszik, hogy az ürge hátul fellép, de elöl is hozzányomja már a cipőjének az orrát a szerkezethez, mint valami gyerek nyomiságon.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker #20257 üzenetére
Ah, ok.
Köszi a zinfókat!
és akkor elkezd rugózni a gép - ööö, nem hanzik túl jól
Bringáknál és a Fox szintig jutottam, szóval ha bármit kenni kell, hogy egyáltalán működjön, az a spektrum elasztomeres hulladék oldaláról ismerős.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker #20158 üzenetére
Eljutottunk oda, hogy kettőnknek valószínűleg egy komolyabb rollert vennénk felfüggesztéssel a hegyre, mint a Peaceliker által írt Mantis 10 Plus.
Ennek 400 körül milyen alternatívája lehet még (pl. állítható kormánymagassággal)?
Illetve ti honnan rendelnétek? Kupon? Nagyjából 1 hónapon belül esedékes. -
Gardaai
senior tag
válasz
Peaceliker #20241 üzenetére
Igen néztem azokat is.
Elég komoly kis akciókat dobtak ide.
Ráadásul nem himi-humi garit kapsz (elvileg). -
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker #20193 üzenetére
Kugo is ilyen, no para. Egyet mar en is eltortem. Igazabol eloiras kene, hogy mennyi km-enkent kell cserelni,elvegre kopoalkatresz.
Meg azert kenni is kene alkalmankent.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #20191 üzenetére
Körbe hegesztette. Ráadásul csavaros a kapcsolat, szóval az elrohadás sem
érinti majd (úgy!), mint egy Kugoo S1-et. Azt mondanám, hogy egyértelműen
jobb minőség, mint a klónja, így érthetően drágább... Bár ANNYIVAL drágább
nála, hogy innen már hibátlan működést várna az ember, nem eltörő rugózást
(anno majdnem rám melegítettek egy rugós tagot 15K-ért, vagy hogy, mert ez
eredeti E-twow, tuti nem törik). Ehhez képest az S1 hátulja csak egyszer tört,
de írtad, hogy a dedikált FB csoportban gyakori jelenség: hát eléggé para...akerbis: tetszik az optimizmusod.
Majd számolj be, mi lett a végeredmény.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker #20176 üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz
Peaceliker #20176 üzenetére
A bármilyen az biztos, hogy kevés lesz. Teli akkuval egyszer felhoz a piacról a G30, de töltés nélkül a második hegymenet már nyögvenyelős.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker #20162 üzenetére
Ezt te írtad egy hozzászóláson belül. Téged idéztelek.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker #20158 üzenetére
A minimum egy mantis 10 plus, de egy bármilyen pálcika is elég? Ez a kettő most eléggé üti egymást.
-
gergo5991
őstag
válasz
Peaceliker #20148 üzenetére
utánaolvastam én is dh meg alis scammeléseknek.. általában ugy van hogy megveszed tegyük fel fél áron a mantis king gt-t és "véletlenül" leküldenek egy 100 eurós xiaomi copy szar rollert.. majd amikor cashback-elsz akkor a dhgate/ali megmondja hisz kaptál egy terméket. Küld vissza ha nem tetszik, vagy ha megtartod a pénzed felét adjuk csak vissza. Ha vissza akarod küldeni, akkor meg fizessed a 300 eurós postaköltséget vissza kinában, de a másik baj az hogy a vámon ilyenkor megáll a termék és a cimzett (az üzlet ahova visszaküldöd) nem fogja kifizetni a vámot és nem fogja átvenni. Szóval ebből végül sehogy nem jössz ki jól..redditen ilyen storykat irnak
-
phoenix1989
őstag
válasz
Peaceliker #20129 üzenetére
Köszi
-
gergo5991
őstag
válasz
Peaceliker #20119 üzenetére
hátha az is lesz alin 2k ojróért
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #20118 üzenetére
esetleg még egy blastot kipróbálnék, de drágább mint egy vsett 11
arra ha láttok valami durva kupont szóljatok -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #20115 üzenetére
vagy az utánfutás a neve
Igen, ez a pontos szakkifejezés (ami a villaszög változásának következménye).*
"Az utánfutás mm-ben megadott távolság (n), mely a függőcsap irányának útfelülettel alkotott döféspontja és a kerék felfekvő felületének középpontja között oldalnézetben mérhető. Hozzájárul a kerekek egyenes meneti helyzetbe történő visszaállításához, befolyásolja az elkormányzáshoz szükséges nyomatékot, valamint stabilizálja az egyenes meneti kerékhelyzetet. Nem csak mm-ben hanem szöghelyzetként fokban is megadható (τ). Oldalnézetben a függőcsap középvonala és a függőleges között bezárt szög. Értéke általában 1-5º közötti tartományba esik."*: mármint úgy, hogy eleve kicsi, és még tovább csökken berúgózásra...
-
gergo5991
őstag
válasz
Peaceliker #20112 üzenetére
gondolom C futóműnél a szél tolja a kerék mögött / oldalt a lengőkarokat, addig wolfon becsúszó nyaku lengéscsillapitója van ott nincs mit tereljen a szél nagy sebességnél, nincs ami ki akarna törni bármelyik irányba, úgytudom wolfon nem igen lehet állitani a rugózáson, na meg a becsúszó nyak jobban alulról jövö ütéseket bir csillapitani kialakitása miatt mint pld kátyuba be hajtás, mig a C szemböl jövő erőráhatásokkal szemben is effektivebb..
kiváncsi lennék valamilyen aerodinamikai kivitelezéssel nem-e lehetne megoldani a C tipusu rollerek beszitálását valamilyen 3d nyomtatott légterelővel a kerék elé, vagy a lengőkarok oldalára stb stb
a kormány szitálás gátló szerintem jól működik, eggyetlen amibe igy belegondolok annyi baja lehet, hogy ahol a legkisebb a forgáspont pont oda kell rögziteni, szóval ott a legkisebb az erőkar hatása ezáltal nagyon erősre kell állitani a szitálásgátlót ami pld kisseb sebességeknél lehet hátrány -
gergo5991
őstag
válasz
Peaceliker #20110 üzenetére
ahogy látom a tranzakcióknál a nami klimát már magyarországról Tom meg is rendelte, innen valaki volt?
-
gergo5991
őstag
válasz
Peaceliker #20108 üzenetére
itt nagyon zsidók, még 9 eurós vámkezelési költség is van.. 1 eurós kacatok igy már ott kezdődnek hogy 1+9+20% adó meg valami 10-11% vám asszem
-
gergo5991
őstag
válasz
Peaceliker #20106 üzenetére
vám+áfa..itt még a 2 eurós aliexpresszes szirszarokat is megfogják a vámon mióta az új uniós szabály van hogy 0 eurótól vám és áfa van.. na meg a várakozási idő, meg azzal való spekuláció, neten olvasgattam hogy van akinek 2 hét alatt megjön, van aki fél évet is vár ár..
nem 1-2 ember irta nálunk sk-ban neten felháborodva, hogy az adó is benne volt már az árban és annak ellenére ujból be akarták fizettetni velük.. szóval emiatt nem akarok kinából, csak lengyel vagy francia raktárbol rendelnék
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #20102 üzenetére
Azért az nem kevés kakaó
Kíváncsi leszek, mekkora része fog mozgási energiává konvertálódni. -
Revolit
senior tag
válasz
Peaceliker #20102 üzenetére
"Bárki, aki fogott már pákát a kezében meg tudja neked forrasztani "
Nope, én forrasztottam már párszor, és olyan durum forrasztásokat csinálok minden alkalommal, hogy az már gömb szinte
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #20098 üzenetére
Ne is mondd, én is a harmadik motort veszem az FLJ-hez, mert az első
verzió vékony kábelekkel és csak 35 mm magas mágnesekkel jött anno.
Persze sose derült volna ki, ha nem kell a második a szinkron hajtáshoz!Ez meg a fék teszten melegedett nekem azonnal. Sok neki 50A is...
(Márpedig az YKZ7280JA marad, miután már megvan hozzá a kijelző...)
Csak pár apróság van hátra, hogy gurulni lehessen vele... Mondjuk egy
hátsó felfüggesztés nem ártana, meg az akkut bele műteni. De amúgy!
(VESC kommunikáció, data logger, kipörgésgátló, WiFi, és kész is LOL.)Szerk: igen, az 50A@64V az bizony 3200W. És ez még nem a max.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #20095 üzenetére
-
torrentszaki
tag
válasz
Peaceliker #20095 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy semmi , a 4 vezeték jön ki stabilan, 2 fekete, 2 piros.
-
torrentszaki
tag
válasz
Peaceliker #20088 üzenetére
Szia!
Szétszedtem a gépet, a vezérlőt kiszedtem, sem szakadás, sem ázás nem látszik rajta. Vezetékeket megmozgattam, semmi reakció továbbra sem kapcsol be, ezért úgy döntöttem, rendelek hozzá egy kompatibilis vezérlőt. A kérdés erre vonatkozik, :Current 17A van ráírva áramerősségnek. Pont ugyanilyen a világban sincs már, rendelhetek hozzá nagyobbat, hogy ne legyen belőle gond? Pl. [link] -
bkiky01
senior tag
válasz
Peaceliker #20088 üzenetére
Ki javasolt? Future Board?
-
bkiky01
senior tag
válasz
Peaceliker #20084 üzenetére
Miért mondod?
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #20078 üzenetére
Érdekes koncepció.
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #20074 üzenetére
Rolleren még nem teszteltem mennyit segít a térdszorító, mert csak a hozzászólásod közben jutott eszembe ennek előnyös tulajdonsága. Korábban rengeteget túráztam, rendszeresek voltak a 40 - 50 km-es távok (de a Kinizsi 100-at is teljesítettem). Viszont már leálltam róla, úgy van értelme csinálni, ha rendszeresen, kissé megszállottan tolja az ember, viszont az rontana a helyzeten.
Csak esős időben szokott jelentkezni a porckopás miatti fájdalom (tipikus jelenség). Esőben meg ugye keveset rollerezünk, ezért nem gondoltam még rá eddig.
Térdszorítóm konkrét típusának nincs jelentősége, hatalmas a kínálat, egyre jobbak vannak. Kényelmesnek nem mondanám, mert szorosan fogj a combot, attól meg hátul elszorulnak az erek. De hozzá lehet szokni, és annak kellemetlensége nagyon hamar megszűnik, a térdfájdalomról viszont ez nem mondható el.
Gyógyászati kellékeket áruló szaküzletben többet tudnának segíteni. Ha nem tetszik a kínálat, keress másik üzletet, vagy sportboltot. Vannak eszközök, melyek oldalirányú elmozdulásra nagyobb védelmet nyújtanak, egyén függő kinek mire van szüksége.
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #20071 üzenetére
Most nézem, későbbi hozzászólásban írtad is hogy már megrendelted.
Várom a beszámolót róla. Bár előnyeit inkább az élethelyzet teremti meg számára. Én se gondoltam, hogy a Xiaomit ilyen sokat fogom használni, de annyira természetesen teszi a dolgát azokon a körökön, amit nap mint nap bejárok, hogy szinte fel se tűnik a használata.
Bő egy éve volt egy kisebb műtétem, utána jelentősen segített, ha rogyasztva álltam a rolleren. Sokkal enyhébben jött át a rezgés. Akkor piszkosul tudott fájni minden apró gödör.
Térdvédő pedig bő nadrág alatt simán elmegy, Decathlonban egész széles választékban kapni őket. Teljesítménytúrázáshoz használtam vékony gumi rögzítőt. Elvileg a rolleren is működne, majd egy hosszabb út során kipróbálom. -
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #20061 üzenetére
Célszerűbb merőben 2 eltérő koncepciójú járművet birtokolni, mint 2 egymásra hasonlítani akarót.
Persze a Warrior X-hez egy pálcika nehezen fog tudni hasonlítani, de tuningolással pont az előnyeit áldoznád fel (kompakt méretet és könnyű súlyt). Ha jól értettem pont ezek miatt szeretnél egy második rollert.A többi már csak fejben dől el. Kenyérért 1 km távolságba 25 km/h sebességgel 2 perc 24 másodperc az út, de könnyen megeshet hogy a sorban állás tovább tart ennél. Az idő veszteség legyen a legkisebb probléma.
Az E-twow GT Sport tömegközlekedési eszközre könnyen felvihető, autó csomagtartójába is lazán elfér, ha úgy hozná a sors. Ez a páros szerintem több élethelyzetet le tudna fedni, mint a Warrior és egy tuning roller.
-
válasz
Peaceliker #20059 üzenetére
Mekkora akksi fér a Pro 2-be, ha 48V-osra alakítjuk át? Vagy csak spacerrel lehet ezt csinálni?
Ha nagyon elborulsz, előre tegyél Sharkot, hátra meg Konykot.
-
Casseius
tag
válasz
Peaceliker #20059 üzenetére
Etwow gt sport 330ért? Én 500 alatt nem nagyon láttam aksi pici szerintem, lengők kb dísznek vannak de kompakt és könnyű az tény.
G30 20 kiló konkrétan de ott jó nagy az aksi -
Casseius
tag
válasz
Peaceliker #20057 üzenetére
De hátra én Konykot ajánlanám ha Xiaomi, az 1kg, és sokkal jobb mint monorim, Sharkset hátsó meg nincs is Xiaomira
-
Casseius
tag
válasz
Peaceliker #20055 üzenetére
Mindegyik darab 3kg körül
-
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #20046 üzenetére
Koszi, szerencsere meg nincs ra szuksegem, meg csak egy hete nyuzom es eddig meguszta, meg kiallithatnam egy szalonba siman az ujak koze. De tudom, hogy ez csak ido kerdese, ezert voltam kivancsi. Annyibol nem mindegy, hogy ha mondjuk 1-2 ev mulva valtani akar valaki, akkor sokaknak tobbet szamit a kulso allapot, mint hogy valojaban mit tud. Nem csak rollernel, ugy altalaban.
-
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #20044 üzenetére
Na jo, de ha mas szinu, mint amit javitani akarsz, akkor a vegeredmeny rondabb lesz, mint volt, nem? Habar tenyleg, akkor nem csak serult feluletet fested be, hanem mondjuk azt az egesz blokkot, mondjuk kormanyt, ugy mukodhet. De en olyanra gondoltam, mint a videon, ami helyi seruleseket karcokat tud eltuntetni az eredeti szinben. Autoknal lehet rendelni ilyet, minden szinnek van egy kodja es lehet helyi hibakat javitani, anelkul, hogy az egesz autot atfestened.
-
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #20042 üzenetére
Az mire jo? Azt sem tudom, hogy ezekre a specko aluminium otvozet vazakra van-e egyaltalan olyan festek, mint az autoknal, amit szin szerint meg lehet rendelni. Gyanus, hogy nincs, mert akkor gondolom hirdetnek es arulnak.
-
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #20039 üzenetére
Hamarabb szarad azt mondja, kulonben hajszarito, vagy orakig varas.
-
akerbis
aktív tag
válasz
Peaceliker #19980 üzenetére
Lesz időm majd megnézem pontosan, de annyira el sem lehet cseszni. Ahol a vázhoz ér alkatrész, kábel fut, vagy illesztés van adok neki. Nem igazán értem a motort kettészedni kifejezést, de kösz, majd rásasolok és lehet megértem.
-
kcsa
veterán
válasz
Peaceliker #19896 üzenetére
A topikban újoncként belevauznék
Az SMKP jogszabályi megfogalmazásában egyébként a 45km/h tervezési sebesség szerepel. Az én nem szakszerű jogértelmezésemben ez azt jelenti, hogy lehet hogy a Simson kizsírozott szakadékban tud 52-vel menni, de normálisan nem erre van tervezve gyári állapotában. Ha ettől eltér viszont (>51cm3 hengerszett használatával, stb.) már gépjárműnek fog minősülni, tehát már nem SMKP.
Ontopic: pár napja olvasgatom a topikot, tegnap érkezett egy Niu KQi3 a családba. Kínai noname pálcikarollerrel már van tapasztalatom, de minőségre ez nagyon más -
bexinho23
őstag
válasz
Peaceliker #19893 üzenetére
Persze, mindenképpen írni fogok, hogyan alakult a helyzet. Remélem gyorsan reagálnak a panaszügyemre.
-
bexinho23
őstag
válasz
Peaceliker #19883 üzenetére
Nem eső után, mert már hetek óta használtam a rollert február eleje óta (akkor voltam utoljára esőben, meg azelőtt is néhány alkalommal az elmúlt 1 évben). Egyszerűen csak egyik napról a másikra kezdte el ezt csinálni. Mindössze 3 nap alatt jutott el idáig a roller. Amúgy szinte sehol sem találtam erre a problémára. Se külföldi fórum, se reddit, se itt, se hivatalos Segway fórum. Ezek szerint valami egyedi, vagy legalábbis nem "nem rendeltetésszerű" használatból adódó probléma lehet.
A garancia amúgy fogalmam sincs hogy lesz. Mert fogyasztóvédelmi oldalon elég meglepőt olvastam. ("...A fenti szabályok nem vonatkoznak a következőkre: elektromos kerékpár, elektromos roller..."). Így feltételezem, hogy a 2 év garancia sem érvényes annak ellenére, hogy rengeteg weboldalon így árulják az erollereket (pl. mediamarkt).
Ha nem jöhet szóba garancián belüli javítás, felőlem az ellenértékben való javítás is mehet (bizonyos értékhatáron belül). Munkába járásra használom, így alapeszköz számomra. Lehet, hogy csak kábel, vagy apróbb motoralkatrész probléma, vagy panel, fogalmam sincs. De a komplett motor ára 45-60 ezer Ft között van, amit neten láttam. Ennél sokkal többe nem kerülhet a javítás. De majd meglátjuk mit mondanak, ha eljut hozzájuk a roller. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker #19836 üzenetére
+ coppola:
Ezért kérdeztem, mert ott akkor van egyedi azonosító. Viszont rollernél mi van? Gondolom ezért használnak egyes helyeken külföldön rendszám szerű azonosítót? Nem? -
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #19810 üzenetére
Ezek tök jó dolgok voltak 1-2 hétig, legfeljebb 1 hónapig.
Rendőrök között is sok rollertulajdonos van, és ők sem analfabéták, pont ahhoz az információhoz jutnak hozzá a fórumokon, mint a civilek. Ezeket mind olyan szoftvermódosítással járnak, amit relatív könnyű szerrel ki tudnak mutatni.
Ha valaki 20 helyett 30 km/h sebességgel megy, azt szemmel is elég könnyű megítélni. Lefoglalás után meg majd elszöszöl rajta a műszaki stáb, vagy az a szerviz, akiknek bérmunkában kiadták ezt a feladatot. -
akerbis
aktív tag
válasz
Peaceliker #19772 üzenetére
OK, esőben akkor nem jók. Akkor viszont meleg sincs.
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker #19774 üzenetére
Itthon harom is van, telen nyaron hasznalva, tengelyig is belehajtunk a pocsolyaba es nincs semmi gond. Parszor szedtem szet a motort is es nyomta sincs. Neha az akkumulator mellett par csepp feltunik, de az ugyis foliazva van.
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker #19772 üzenetére
Kugoo s1 plus birja rendesen, csak azt neha szerelgetni kell.
-
dzsidzsas
tag
válasz
Peaceliker #19763 üzenetére
Köszönöm, Kugoomban van Bt, de az app az kritikán aluli és semmire se jó. akkor használok biciglis appokat.
-
akerbis
aktív tag
válasz
Peaceliker #19754 üzenetére
Kösz! Azért ezek már 3szor annyiért mennek jellemzően. De ahogy nézelődök szerintem fogok találni valamit.
-
OhYeah
kezdő
válasz
Peaceliker #19738 üzenetére
Igen-igen - a gyorsulás ezeken eléggé lenyűgöző elsőre. Átlagautók nem igazán tudják tartani a 0-50 km/h gyorsulást - pl: ha felraksz minden beállítást maxra (nyomatékot, gyorsulást és akksi savinget minimálisra), ha nem vagy tapasztalt rolleres simán elpörgeti alattad mindkét kereket
Viszont nagyon jól skálázhatóak és még a 14 éves lányom is tudott menni vele a legalacsonyabb beállításokon, majd szép lassan ahogy hozzászokott, a 50%os beállításnál mondta azt hogy ez már sok neki - úgy hogy ő hajtja a város szaladgálós rollereket és van némi tapasztalata rolleren .
-
OhYeah
kezdő
válasz
Peaceliker #19736 üzenetére
Csere okai :
1. Az Achilleus 35ah a Thunder 3 és Nami Burn-e MAX 40ah - nagyobb a hatótávjuk. Télen, mínuszokban 3-4 naponta tölteni kellett az Achilleust kb 60Km-ert tudtam menni úgy hogy azért mindig maradt benne 20%, de azzal már nem mertem elindulni para nélkül a következő napra. Hétvégén meg ha úgy támadt kedvem akkor a 60km-t simán beleraktam egy karikára, mert annyira élvezetes hogy csak mentem és mentem vele. Ezt szerettem volna kicsit kitolni. Jó idő beköszöntével, a megtehető távolság sokat nőtt, mostmár kb 90km-t tudok elmenni vele - így a hatótáv para nem top prioritás csak nice to have.
2. Mind a Thunder 3 mind a Nami rendelkezik IP rating-el - ez nekem selling point. Az a para nem esett jól, mikor elindultam reggel mert az időjárás előrejelzés szerint nem lesz eső, de napközben változott én meg tudtam hogy a roller nem vízálló. Ok felcsapódó vizet simán elbírja, de ha esik, vagy tócsába mész és rossz helyre fröccsen akkor az már kérdéses lehet, és erre nincs garancia
Thunder 3-on és Namin van IP rating, ott nagyobb nyugalom.
3. Gyorsan elértem a max beállításokat az Achilleuson, és fentebbiek legalább 2x olyan erősek - és kisördög ott ül a vállamon és mondogatja hogy "kell, kell az erősebb roller
"
Röviden ennyi....
-
Revolit
senior tag
válasz
Peaceliker #19736 üzenetére
Ilyen árakon már nem ott a "tökéletes" segway GT2 roller?
-
bexinho23
őstag
válasz
Peaceliker #19713 üzenetére
Esőt kizártnak tartom, mert kb. február elején mehettem vele pár percet szemerkélő esőben. A csapágy nem lehet rossz ötlet, külföldi fórumon is voltak erre irányuló tippelések. Garanciaügyben írtam már emailt a szervíznek. Március elején járt le az 1 év a 2-ből. Megvárni nem várnám meg a teljes leállást, mert mindig percre kiszámoltan megyek a vonathoz
-
Skynet258
veterán
válasz
Peaceliker #19673 üzenetére
Biztos jó cucc de kinézetre nem az én világom, lehet kicsit öreg vagyok már ehhez az oldalsó ledes cucchoz (ami biztosan kikapcsolható de a többi része sem fogott meg).
Még alszom párat a cserére, de ezek a NIU gépek eléggé bejönnek...
Ezzel együtt persze köszönöm a válaszod! -
válasz
Peaceliker #19627 üzenetére
Ja, nem akartam megvenni, csak kiváncsi voltam, h miért nem ajánlott roller.
Azt hittem valami konkrét gond van ezzel a típussal. -
válasz
Peaceliker #19623 üzenetére
400-ért van kint, két fékes, a legnagyobb akkupackkal.
Azt hittem ár/érték arányon kívül valami más baja van.
-
generatoros
tag
válasz
Peaceliker #19613 üzenetére
ahhoz képest, hog első rollerezésem volt , elfogadható. azt gondolom ezt a hüvelykujjas adagolást a fék ill gáz oldalon is szokni kell és akkor elfogadható lehet, de ahogy mondtam ez a 300m és cca 5-6 fékezés az összes tapasztalat, de röhögni azért ne.
-
generatoros
tag
válasz
Peaceliker #19606 üzenetére
Nekem semmi tapasztalatom nincs, félek is rendesen , a "csak" taposó féktől , aztán kipróbáltam az e-twow -ot kb 300métert mentem vele. az e fék 20 km -es temponál majdnem ledobott. nem tudom milyennek kéne lenni, hogy annyira lelegyen értékelve, mint ahogy mondjátok. A 300m-en fékeztem párat és azt gondolom nem olyan rossz ez az elektromos fék. visszagondolok bringán töltött sok ezer km -re akkor azt gondolom, hogy ott is volt gond vészhelyzetben, igaz sok évtized eltelt azóta.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #19606 üzenetére
GT-t kell venni, azon elfért egy dobfék. Jónak jó, erős, könnyű, és gyors is.
Relatíve. Jó lenne második rollernek, csak ahhoz meg mocskosul drága. -
phoenix1989
őstag
válasz
Peaceliker #19565 üzenetére
Az aksim bemertek mennyi feszültséget vesz fel mikor onnan vissza kaptam azóta megy így kettesben. Olyankor eltud ez menni? Hogy ? Kiveszik az aksit? Mert ugye nálam azzal van gond valamilyen szinten mert úgy romlik mint a fene. Egyre kevesebb és kevesebb marad az aksiban töltés után aztán kb 25toltes van benne.
-
Somatom
veterán
válasz
Peaceliker #19548 üzenetére
Személyes átvételt kell erőltetni. Ha lehúzós, akkor kézzel-lábbal fog tiltakozni ellene.
-
válasz
Peaceliker #19546 üzenetére
Ja értem, személyesen nem lehet elmenni a rollerért. Hardveraprón még elmegy az előre utalás, de Jófogáson ki az a marha aki egy ilyenbe beleugrik?
Bár a kérdés költői, tudjuk, h vannak ilyenek.
-
Sirtaky
csendes tag
válasz
Peaceliker #19523 üzenetére
Ez kamu hirdetés, telefonszám nincs, aznapi regisztráció.
Íram neki én is de feladás óta be sem lépett.
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #19531 üzenetére
Erről inkább Casseius-t kellene megkérdezni.
Ő pár hete, a (#18984)-es hozzászólásban kifejtette, hozzá eljut minden tűzeset ténye.Mintha mindenki bekamerázná a lakását, a nappalit, vagy azt a helyiséget, ahol a rollert tölti.
A roller nyöszörgése tipikus fém a fémen csikorgó hang, ami valamilyen illesztési hézag megjelenése okozza. Ezt eredményezheti valamilyen deformáció, vagy csak a szorító erők meggyengültek (újra kell húzni a csavart), esetleg kopás jött létre két illeszkedő felület között. Vagy akár ezek kombinációja.
Ilyen nagyon sok más embernél is előfordult már, és ha sikerül ráhibázni arra, hogy mit kell meghúzni, megkenni, akkor elmúlik a probléma. Kb. 9 hónapja az én rollerem is nyöszörgött 2 héten át, aztán húztam a csavarokon, kapott WD-40-et, azóta se hallottam hangját. -
xmad
őstag
válasz
Peaceliker #19526 üzenetére
Én is erre gondoltam. Az meg elég tré, főleg annyi pénzért.
azért ha megvesz az ember egy említett G30
at ami segway, jó minőség,van magyar nyelvű ügyfélszolgálat… egy kínai csodánál mi van? Reménykedés hogy ne gyulladjon ki alattad vagy a lakasban😅 -
tolts.hu
őstag
válasz
Peaceliker #19514 üzenetére
Ez? [link]
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker #19520 üzenetére
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker #19474 üzenetére
Igen, jó kérdés ez is. Mert én is várni szoktam vele. Főleg nyáron, amikor dög meleg van kint.
Bár az is lehet, hogy ez esetben már sérült volt a roller alja, így kapott az akkumulátor is. Vagy beázott. Erről nem tudok pontos részleteket.
Szerk.:
Ahol ugye spórolnak a K+F költségeken, ott előfordulhat tervezési vagy felépítési probléma. Így ha nem teljesen rendeltetésszerű a használat, akkor az komolyan vissza tud ütni a felhasználó felé.Nem vágom a Momo (dizájnos?) rollerben milyen konstrukció.
-
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker #19471 üzenetére
szerintem reflexből dobja ha hibakódot ír, mert egy nagy dobozban csak kijelzők voltak
Indulásnál most nem túl finom, egyből nagyot húz, de nem rángat.
Köszi az okítást, így már értem -
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker #19466 üzenetére
Okés, nem elspórolni akarom a dolgot, hogy csak kijelzőt vegyek
Viszont Ali-n elvesztem a lehetőségek tengerében
Gyárilag van index, világítás is rajta, így jó lenne ennek megfelelő szettet találni.
Korábban ajánlottak Mantis-t, ami tényleg szuper, csak így is megfelel és nyilván olcsóbban megúsztam, meg kényelmes volt, hogy helyben elmentem érte, mint sem csomagolás, futár, látatlanba...
Az ember annyit említett, hogy E16 hibakódot írt, ami a HALL szenzor hibára utal a netes keresések alapján. Azt is megtaláltam, hogy ez adott esetben cserélhető, ha nem is túl könnyen... Célszerűbb HALL nélküli vezérlőt keresni és biztosra menni, vagy van értelme foglalkozni vele? Ha nem suta a kérdés, mire való pontosan a HALL szenzor által szolgáltatott adat? -
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker #19461 üzenetére
Felmerül a kérdés, hogy akár a jelenlegi vezérlő(k)höz nem lehet egy kijelzőt csatlakoztatni? Persze kérdés, hogy mivel kommunikálna. Még nem lett szétszedve, hogy most mi van benne pontosan, de ez lesz a köv. lépés.
Az eredeti terv az volt, hogy 400k-ból álljon meg a dolog, ahhoz képest még nagyon jó vagyokEzért sem riaszt vissza, ha egy jobb vezérlőt kijelzővel venni kell hozzá.
szerk.: szerintem pont a hall szenzor miatt dobhatott hibát neki....
-
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker #19458 üzenetére
Úgy gondoltam igen, hogy vezérlő+kijelző, csak a beszerzési forrást, irányt nem találtam eddig.
Az akku kapacitását sem tudom sajna, mert lehet azt is cserélte. Hatótávot meg még nem volt időnk tesztelni, mivel tesómé a roller jobbáraAlkatrészt nála tudok beszerezni, van nála egy nagy kupac donor, meg vannak a javítottak ugye... Bár Ausztriában ha kapható hozzá alkatrész, könnyen ki tudok menni, de az emberke 10km-re lakik tőlem, így amíg ő lesz, alkatrész is lesz. Amúgy 220k volt az annyi.
-
DGery
aktív tag
válasz
Peaceliker #19441 üzenetére
ITT találsz felelősségbiztit rollerra 6000/ év az optimum csomag ami 4m-ig biztosít, de van olcsóbb is 4ért.
Nekem ha lejár mint fentebb is írtam egy felelősségbiztit kötök, ami nem csak rolleren/bringán jó, hanem teljes körű, és jogsegély is van hozzá kb minden területre (munkajog, baleset, stb) 7500-ért ami összességében sokkal jobban megéri... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Peaceliker #19439 üzenetére
Ez mondjuk itthon nem kötelező. Majd valószínű akkor lesz az, ha behoznak valamilyen szabályozást. Az is csak a nagyobb teljesítményű rollerekre. Gondolom én...
Bár még így sem látom át, hogy miért éri meg ilyen alacsony éves díjon a biztosítóknak, de gondolom ez a része is ki van találva. Nem igazán néztem utána, mert nem nagyon érint. Meg nem is nagyon érdekel.
Viszont kiegészítő biztosítás nem lehet rossz. Ami a saját károdat enyhíti. Némileg...ha például nem közúti baleset résztvevője vagy.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #19439 üzenetére
Havi?
Éves 6000 Ft az nagyon nem párezer havonta. Egyébként teljesen
érthető, ha egyforma díjak vannak, kb. ugyanannyira lehet vele kárt okozni,
és itt az a lényeg, nem annak a megítélése, hogy olcsóbb-e a roller, mint az
SMKP. (Amúgy még ez se biztos, komolyabb vasak már olyan árban vannak
simán, mint egy SMKP. De persze ennek FB esetén pont nincs jelentősége.)Btw. legutóbb nem fizettem be, mivel gondoltam addig teljesen felesleges,
amíg nincs kész a vas... (Azért ott még nem tartunk, hogy ki kellene vonni a
forgalomból.Remélem. Amúgy 400 ccm ~200 kg nagyrobogóra volt 5700
2021-ben, de azóta emeltek. Hiába a maximális bónusz fokozat. Infláció.)
-
Casseius
tag
válasz
Peaceliker #19415 üzenetére
Hello.hu-t sose láttam fizetni, Allianzot igen
-
dzsidzsas
tag
válasz
Peaceliker #19413 üzenetére
Az is volt az N2-el 600 km-nél, arról le tudtam ugrani. Hegesztettem bele csövet azóta vidáman teszi a dolgát: 2300 km.
Casseius köszönöm a tippeket. -
dzsidzsas
tag
válasz
Peaceliker #19410 üzenetére
Én többet olyan rendszerben ami a kereket emeli, nem bízok. Baj van, esélyed sincs elkerülni az instant csapódást, leér az alja és földhöz vág. Még jó hogy volt rajtam sisak, bár a bokám bedagadt. Valaki kötött itt már rolleres biztosítást?
-
dzsidzsas
tag
válasz
Peaceliker #19408 üzenetére
Ez: [kép] . Kiékeled egy csavarral, megszorítod anyákkal. Ugyan összecsukni nem tudod többet, de nem is fog összecsattani alattad.
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker #19400 üzenetére
Abban a zonaban mar nincs lassabban toltes. Ha lekapcsol, akkor a nagyobb feszultsegu gond nelkul atveszi a masik aramat, mivel ma boven messze van az aramkorlatozott szakasztol.
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker #19398 üzenetére
Es az miert baj? A nagyobbik feszultsegig fog tolteni, ha parhuzamosan vannak kotve.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #19394 üzenetére
Nem elmászik, hanem kíméli az akkut. Kaabo konkrétan ráírja a
töltőre, hogy mennyivel kevesebb a végfeszültség. Nem 67.2V...
(Most hirtelen nincs meg, hogy mennyi, de valami 66.x rémlik...)Persze, gyorsan rákeresve kifejezetten 67.2-t írnak Warrior X-re:
nem tudom, honnan emlékszem másra.Pedig tuti láttam ilyet.
És egyáltalán nem ördögtől való dolog<100%-ra feltölteni. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Peaceliker #19389 üzenetére
Figyelem a topikot már kb 3éve legalább amióta rollerem van és kicsit elég volt, hogy jaj ha xiomi akkor tök fasza de felfüggesztése sincsen nem baj, de ha kugoo akkor jaj szar pedig a kettő között van különbség.
De aki nem hiszi járjon utána.
Ebből kicsit elég is volt most mondom meg a véleményem mert van alapja, 2 roller is van most jött a 3. ettől a márkától már gondolom megengeded hogy leírjam
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Peaceliker #19383 üzenetére
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #19383 üzenetére
Nem szerettem volna hogy nyilvánvalóan "téves" állítás itt maradjon, cáfolat
nélkül, és esetleg ezen felbuzdulva sima S1 tulajok elkezdjenek rodeózni (az
időzített bombájukkal). Mert bírja. De amúgy igazad van, én itt kiszálltam. -
tolts.hu
őstag
válasz
Peaceliker #19219 üzenetére
Köszi!
-Vállal valaki ilyen csavarozgatást itt? Nekem se kedvem se időm erre.
-Ez a típus (M4 PRO) tényleg nem mutatja kijelzőn hogy áll a töltés? -
polo493
tag
válasz
Peaceliker #19350 üzenetére
Nem véletlen mondják előbb esni kell megtanulni minden sportban
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker #19350 üzenetére
Nyilvan nem. Ez az eses kozben megirod a fel diplomadat dolog csak fejben mukodik, de amikor valojaban esel nagyobb sebesseggel, akkor nem sokmindenre van ido. Aki mar esett 100x valamirol az valamennyire tudja tompitani, de az egysegsugaru elsorollerezosok/berrroleresek ugy esnek mint egy zsak krumpli.
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #19342 üzenetére
Pontosan így van. Arra nincs időd, hogy felemeld a kezed, már lent vagy.
Nekem konkrétan a tenyerem egyáltalán nem sérült, pedig nem volt rajtam
még csak egy biciklis kesztyű sem. (Viszont valószínűleg szarrá tört volna a
bal könyököm protektoring nélkül.) Simán ketté lehetne osztani a topikot...
Lenne az, aki soha nem megy 20 km/h fölé, annyira fosik, meg aki néha (!!!)
megereszti 25-ig... De csak azért, mert felvette a bukót: attól felbátorodott.De még mielőtt bannolják a fél topikot, valaki gyorsan árulja már el nekem,
hogy a VESC miért áll meg ~90%-nál? Magyaráznak vmit a Duty Cycle 95%
limitjéről, ami csak firmware frissítéssel növelhető, az is saját felelősségére,
de akkor sem értem. Nem mintha az 54 km/h végsebesség kevés lenne, és
feltétlenül szükségem lenne a 60-ra! Csakhogy emiatt nem egyformán fog
dolgozni a két motor végsebességen, már megint. Nehogy már el kelljen a
80A-es vezérlőt adni (ami egy sok FET-es nagy hűtőbordás cucc), és dupla
áron venni még egy pici VESC-et, hogy szinkronban legyenek... Ugye nem?
(Mondjuk arra rájöttem, hogy a kipörgésgátlóhoz két vezérlő fog kelleni.)
Amúgy tetszik a cucc, csomó infót mér real time. Kár lenne rögtön eladni...
-
hakos1987
őstag
válasz
Peaceliker #19261 üzenetére
köszi, most nagyon gondolkodóba ejtettél
Gondolom a dual-ra gondolsz, mert van fent egy sima mantis 10 is 450-ért.
-
válasz
Peaceliker #19237 üzenetére
-
Casseius
tag
válasz
Peaceliker #19181 üzenetére
m4 pro használtan
-
Dan86
csendes tag
válasz
Peaceliker #18687 üzenetére
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #19076 üzenetére
A tempomat leginkább a pilótának tud ártani, amikor továbbra is húz
a gép, pedig nem kéne. Értem én, hogy tök kényelmes utasnak lenni.
Csak kérdem én, hogy ki vezet? Én még úgy tanultam anno motoros
oktatótól, hogy nagyon gyorsan bele lehet halni, ha a motor visz, és
nem Te viszed a motort. Értsd, mindig kontrollban kell maradni. Oké,
egy pálcika <25 km/h-nál nem motorkerékpár (és nem is SMKP!), de
ha már mérgelődtem egy sort azon, hogy micsoda dolog az áldozat-
hibáztatás, akkor hadd árnyaljam, hogy aki a tájat nézi tempomattal
és pofára esik egy kátyúban: maga kereste a bajt?Vagy mikor épp
meg tudna állni a kereszteződés előtt, de a reakciókésedelem miatt...
(És ez nem kitalált dolog... Két fajta rolleren nem jó a tempomat: ami
nagy, tehát relatíve erős és gyors, illetve ami kicsi. Pl. nincs rajta még
mechanikus fék sem: nem egyszer volt hogy bicikliúton elémtoppant
egy gyalogos, ha tempomatos lazaság van, abból gázolás lett volna.)Ui: az M365 es G30 szerintem kivétel: egyik sem akkora erőgép, hogy
nagyon meglóduljon, cserébe van mechanikus fék, ami azonnal lelövi
a tempomatot. Ha az ember fékkészenlétben megy, úgy biztonságos. -
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #19076 üzenetére
Oks, koszi, akkor hagyom rajta
-
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #19073 üzenetére
Hat akkor mit mondasz, hogy ez is egy plusz hibaforras es csak esszel kell hasznalni? De ha jol ertem es megmurdalna, akkor egy vezerlo cserevel javithato is? A motorhoz semmi koze? Mert ha igy van, akkor nem aggodnek emiatt, ha amugy sokkal kenyelmesebb vele igy kozlekedni az en utvonalaimon.
-
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #19070 üzenetére
Koszi! Logikus, kulonben minek tennek bele? Aki rollert akar venni, az anelkul is megveszi.
-
Casseius
tag
válasz
Peaceliker #19032 üzenetére
Szállítási díj+vám, rendelés után chaten kérd meg őket h alacsonyabb áron jelentsék be az árut, akkor a vám lényegesen kevesebb lesz ha nem pont a te csomagod veszik ki h ellenőrizzék tüzetesebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Medence topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged