- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
akerbis #20184 üzenetére
Az az apróság ne zavarjon senkit, hogy nincs benne visszatöltés!
Ha túl gyorsan mész lefelé, akkor simán a BEMF lehet magas, de
az jellemzően nem az akkut tölti túl. Hanem kinyírja a vezérlőt.
Tapasztalat. Főleg akkor, ha megpróbálsz nagy tempónál fékezni.semmiképp az egész roller
Én is ragaszkodtam hozzá jó 3000 km-ig, pedig már az első esés
után el kellett volna engedni, akkor nem jött volna a második. Ez
olyan dolog, hogy pillanatnyilag jó ötletnek tűnik, aztán kiderül...
Kíváncsi vagyok, mennyiért kapsz bele új akkut, és az megéri-e...
(A gyári 6Ah akku volt 30K anno... Azóta már az is 40K fölött van.
Egy 10.5Ah, ami a max. kapacitás ebbe meg 50-60K piaci áron...)Nyilván, ha épített akku volt, akkor az építő vállal rá valamit.
De hogy akkor miért adja át 82%-osan, az rejtély... 2200 km nem
is olyan sok, hogy reális legyen ekkora degradáció... (Főleg, hogy
már új, erősített benne az akku, új a BMS is meg minden. Vicc.)
Szerk: ugye nem 75K-ért vetted egy jó kis Xiaomi helyett...
-
DigitXT
félisten
válasz
akerbis #20180 üzenetére
Megmakkant a BMS és/vagy eltört az akku. Utóbbi típushiba.
A 82%-os akku meg USAV kategória (Úgy Szar Ahogy Van).Minap építettem egy ilyen gépbe egy fos (utángyártott) akku
helyett rendes, MJ1 cellásat, erre ír az ember, hogy "nem tölt".
Aztán kiderült, hogy mégis, ő nézett be valamit, s amúgy egy
út után 10 km fölött is még 39V feszültség maradt. Tehát JÓ...
De hogy meddig? Egy ragasztott, szar konstrukció. Az összes
rázkódás a nikkelszalagot terheli. Nem csoda ha idővel eltörik.
Annyit tudtam felajánlani, hogy felülhegesztem combosabbal.
Alapból is csinálhattam volna úgy. De eleve javításra küldte el
a régi akkut, amire megmondtam, hogy kicsi az esély... munka
persze volt vele, kiderültek a halott cellák/törött nem volt, ám
újra "cellázva" kiderült, hogy a BMS is kuka... És akkor még én
voltam a hibás, mert miért nem azzal kezdtem, hogy azt külön
tesztelem? Mert így még egy napot kellett várnia. És nem fért
bele 30K-ba, hanem plusz 4700 Ft a BMS. Eszem megáll.Ekkor fogadtam meg, hogy többet nem fogok "kicsi pénzből",
megpróbálni segíteni, ha ez a hála. Javaslatom: add el a vasat.Lehet akkut csinálni hozzá, de utána jöhet, hogy az első kerék
is elkezd önálló életet élni, a vezérlő is meg tudja halni magát,
és sorolhatnám. (Olyanoknak való, akik otthon megbütykölik...
Mindenki másnak nettó ráfizetés: egy játék roller nagyjából.)
Szerk: visszaolvasva, mintha Xiaomi lett volna az ajánlott.
-
gergo5991
őstag
válasz
akerbis #20180 üzenetére
ha dombról lefele jössz és előtte tele töltöd az akksit, akkor a regen fékezés gondolom túltöltötte az aksit és a nagy feszültség miatt kisült, vagy valami zárlatot okozhatott szerintem.. Én is nagy dombon lakok, mindig 90 max 95% ig töltöm a rollert mert ameddigre lejövök fékezve a dombról 100%-ra tölti a rollert.. nem vagyok elektrotechnikus de szerintem b.hatod ki a rollert ha azóta se megy (vagy valami kábel égett ki, vagy biztositék vagy nemtudom), de majd valaki okosabb megmondja
-
Peaceliker
addikt
válasz
akerbis #19984 üzenetére
Motornak van egy fedele az egyik oldalon, ott kell még tömíteni meg a motor kábel ahol megy be, illetve szimeringeket érdemes valami tapadósabb zsírral megkenni. Mert motor sem bírja a vizet és elég drága alkatrész. Volt akinek pár hónap alatt össze rohadt az álló és forgórész. Persze aztán van akinek meg jó rég bírja. De én kikentem az enyém, nem kockáztatok
-
válasz
akerbis #19778 üzenetére
A lista nem az ajánlott rollereket tartalmazza, pusztán tájékoztató felsorolás, h átlátható legyen a különbség az egyes modellek között azoknak, akik nem ismerik a termékpalettát.
Ezeknél drágább rollereket nem is tartalmaz, ezért nincs rajta az E-Twow sem.(Kérdésedre a válasz: a 250W-os Xiaomik is ugyanolyanok, mint más gyártók 250W-os modelljei.)
Amit kinéztél az meg miért nem képes beleírni a hirdetésbe a típust?
Nincs olyan túl sok féle, h ne lehessen feltüntetni.
A trepni alján oldalt rajta van, ha esetleg nem tudja.
Ennyiért mondjuk mindegy, végülis 2km-re megteszi.Ami a vízállóságot illeti, használhatod esőben is.
Fröccsenő víz ellen védettek. De ahogy feljebb írták, csak korlátozottan, szóval nem árt óvni a víztől.
Ha nagyon alapos akarsz lenni, szilózd ki a kábelek kivezetésénél a réseket, illetve a kijelzőre vegyél egy fóliát, vagy ragaszd le celluxxal, a gombnál be tud ázni.Rásegiteni amúgy is rá kell, be kell lökni, h elinduljon. Utána meg már nem fogod lábbal hajtani, mert kényelmetlen, mivel nem a föld felett van pár centivel a taposó, mint a lábbal hajtós rollereknél.
Amikor megveszel egy új rollert, párosítani kell az applikációval, különben nem is lehet használni.
Az appban lehet pl állitani, h a lámpa folyton égjen, vagy csak ha belapcsolod, vagy gázelvételkor automatikusan villogjon a hátsó lámpa, vagy csak ha ténylegesen fékezel is, tempomatot ki/be kapcsolni, megtett km-eket mutatja, ilyesmik.
Semmi extra, de az eladó lépjen ki belőle mikor megveszed a rollert tőle.
Lezárást fekesleges használni, mert egyrészt feloldható (aki ért hozzá), másrészt pár óra múlva felold auto stikusan, szóval inkább egy zárat tegyél rá. -
PociAti
őstag
válasz
akerbis #19785 üzenetére
Ránézésre ez egy Xiaomi M365 (az ára és a jelölt hatótáv alapján a "sima", nem az M365 Pro). Ha jó állapotban van a roller, akkor nagyon kedvező ár érte.
Ez az első generációs Xiaomi roller, nekem az utódja, a Xiaomi 1S van, hasonló akkuval és szintén 250W-os motorral. A gyalogos fokozat mellett 2 normális fokozat van: drive (max 20 km/h) és a sport mód (max 25 km/h). A sport módot azért nem használom, mert túl dinamikus, ha kicsit poros az út alattam akkor kipörögnek a kerekek.
Nos ennyit arról a hülyeségről, hogy "erőtlen" és ha éjfélkor feltett kérdésedre nem kaptál azonnal cáfolatot, akkor az úgy is van.Én azért módosítottam szoftvert rajta, hogy a tempomat előbb bekapcsoljon, és a drive módban is 25-26 km/h környékén legyen a csúcssebesség. A tiéden is valószínűleg testre tudod szabni a szoftver (valójában firmware) működését, mert még a régebbi típushoz tartozik. Arra amit írtál valószínűleg jó lesz. Csak mindig legyen jól felfújva a kerék, arra figyelj. Lapos gumi kidörzsöli a belsőt, valószínűleg ez a defektek leggyakoribb oka. Amúgy rendes gondozás mellett 3-4000 km-re képes a gyári köpeny.
Valószínűleg a tempomatot nagyon fogod szeretni. Hosszú egyenes utakon nincs is jobb annál, mint hogy nem kell a gáz adagolásával bíbelődni, hanem fix tempóban halad a roller. Annak kevésbé van jelentősége, hogy a szakasz legelején 5 vagy 7 másodperc alatt éri el a kívánt sebességet. -
Reggie0
félisten
válasz
akerbis #19787 üzenetére
Foleg a lezaras miatt kell, hogy el tudd inditani. A tobbi csak opcionalis. Az en kugoo-imban bluetooth sincs, de mukodik. Xiaomiban lehet akku-menedzsmentet meg egy csomo statisztikat nezni. Mondjuk tul sok szukseg nincs ra, csak erdekesseg. Ha diagnosztika kell, akkor jol jon.
-
Reggie0
félisten
válasz
akerbis #19780 üzenetére
Hat azt nem tudom, hogy jo lesz-e, de segiteni segit. Ez csak rajtad mulik. De en ugy erzem mar meggyozted magad, hogy eleg lesz a 250W, csak megerositest nem kaptal itt
Ha ram hallgatsz, akkor azt veszed amelyiket szeretned. Azert ez nem hazassag, sokkal konnyebb modositani, ha megse jon be.
-
válasz
akerbis #19753 üzenetére
Használt rollernél a megtett km-eket érdemes megkérdezni, illetve a töltési ciklusok számát.
Ezeket 10-15ezer km-re tervezték, párszáz km az semmi.
Ugyanígy az akkumulátornál is: néhánytíz töltési ciklussal még szinte új a roller, kb 500 teljes ciklus után még mindig 70%- osnak illik lennie az akksi kapacitásának.Használt árak:
Mi 3: 120-150ezer
Pro 2: 150-170ezer
F30: 160ezer
Ilyesmik. 50ezerért nem lehet rollert venni.
Az Essentialt nem ajánlom, hiába lenne elég a 10km-es hatótáv, meg a 20km/h-s sebesség.
Bár végülis ha 80ezer körül találsz egyet, megveszed, még az is lehet, h beválik. -
válasz
akerbis #19752 üzenetére
Ezek a márkásabb pálcikarollerek, így már eligazodsz:
Xiaomi - 8.5"-os kerék
Essential.........250W 20km (max 20km/h)
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km (dobfék)
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45km
Pro 4...............350W 45km (10"-os)
Tömlős gumik
Tárcsafék hátulKorábbi modellek új nevei:
M187 = Essential
M365 = 1S
M365 Pro = Pro2Segway - 10"-os kerék
F sorozat:
F25.............250W 20km
F30.............300W 30km
F40.............350W 40km
Tömlő nélküli, "zselés" gumik
Tárcsafék hátulD sorozat:
D18.............250W 18km
D28.............300W 28km
D38.............350W 38km
Tömlős gumik
Dobfék hátulMax sorozat:
G30............350W 65km
G30LE........350W 45km
Tömlő nélküli, "zselés" gumik
Dobfék elöl
Hátsókerék-hajtásAz árakat az árukeresőn meg tudod nézni.
Hatótáv életszerű használattal általában kb a 2/3-a a feltüntetettnek, ezzel számoljál.
A 10"-os kerekű rollerek jobban csillapítják az úthibákat.
A dobfék is teljesen jó fék, amiatt nyugodtan lehet választani dobfékes rollert, nem sokkal rosszabbak, mint a tárcsafékesek.
A belső gumi nélkülieknél egy hibafaktorral talán kevesebb van, (az nem tud előfordulni, h a nem megfelelő keréknyomás miatt a belső gumi kidörzsölődik a külsőhöz hozzáérve).
Emelkedőkön a nagyobb akksis jobban megy mint a kisebb akksis.
Lengéscsillapítót lehet utólag szerelni rájuk, ha szükséges. (Sharkset, Monorim) -
válasz
akerbis #19750 üzenetére
"A specifikáció amiket írnak a jellemzésben jól hangzanak"
Nem hangzanak jól.
Ez egy 24V-os roller; nagyon erőtlen. Kisgyerekeknek való.
A jelenleg futó pálcikarollerek 36V-os rendszerűek. Ez kell hozzá, h normálisan lehessen használni.
(48V-os rollerek meg felmennek az emelkedőkre is, és 40-50-el tudnak menni.)És egy jótanács:
NE vegyél 250W-os motorral rollert, akármire is akarod használni. -
PociAti
őstag
válasz
akerbis #19750 üzenetére
Nem ismertem eddig ezt a rollert, YouTube-on rákerestem.
Ezeket az elektromos rollereket ne vegyétek meg! Future Board Hungary
Kiano cavion city go néven szerepel, vagy Denver, SHE stb. elnevezés alatt árulják.A hozzászólások között egyetlen dicséretet olvasni. Külön felhívnám a figyelmet a helyesírásra.
"Nekem ijenrollerem van es semmi baja!!"Nem könnyű dicsérni ezt a rollert, kevés racionális érv hozható fel mellette.
Szerk.: Az árukeresőn megéri elolvasni hozzá az értékeléseket. Ilyen arányban 1 csillagos értékelése nem sok terméknek van:
- Nem működött. : (
- Büntetném a gyártót és az értékesítőt. KAMU termék. MÚKÖDÉSKÉPTELEN! !! Nem működik!
- Nem működik
- 1 napig működött.
- 10 percig működött
- Nem jó termék, egy használat után tönkrement. (Ő ezek ellenére 2 csillagot adott)
- Nem jó kètszer vittem vissza mert elromlott most javítás alatt áll! Nem ajánlom senkinek!
- Vettem 1et nem indult kicserélték az sem szerintem széria hibás holnap viszem vissza -
polo493
tag
válasz
akerbis #19750 üzenetére
Talán tudja az 5km-t szánj rá több pénzt ,hány kilométert és milyen gyorsan akarsz menni ,érdemes egy szinttel feljebb lévőt választani ,mivel ha megszokod már kevés lehet ,utána meg megy a siránkozás ,hogy mégis a jobbikat kellett volna megvenni
+milyen magas vagy és hány kiló ezt is számolni kell vételnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest