Hirdetés
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Fékezés előtt van a súly inkább a látsó lábon, fékezés közben viszont az elsőre helyeződik át. Mi a tököm nem világos ezen? Háromszor írtam le eddig. Amúgy az egész tényleg nem ér meg ennyit, plusz felőlem az töri ki a nyakát, aki csak akarja, annyival is kevesebben vagyunk.
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Cáfoltad, csak pont rosszul írtad, ez volt benne a röhej. Mindegy.
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Olvasd el, amit írtam! Pontosan ugyanezt mondom, amit az ürge csinál a képen. És nem egyenes lábat mondtam, hanem merevet, hiszen meg kell tartanod magad. Ez nem azt jelenti, hogy nem rugózik. Ha nem tudod értelmezni, akkor most megszakad a diskurzus.
Hátsó lábon van a testsúly, de mikor fékezel, akkor elsőre kerül át, azért kell azt fixebben tartanod. Ezen nem tudom, hogy mit olyan nehéz felfogni. Szimpla fizika. De ahogy DigitXT is írta, ha ezt valaki nem érzi magától és leírásokat kell nézegetnie, az inkább hanyagolja a témakört...
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
De épp azt mondom, hogy ez a logikai bukfenc, mivel próbálsz rákontrázni a topiktársra, erre te írod rosszul.
Hiszen ez a jó megoldás így, ahogy kiragadtam... olvasd át, amiket írtam, próbáltam érthetően írni.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Welcome to the roller 1.0.
Amúgy fontos lenne mindenkinek gyakorolnia, hogy mennyire be kell ülni, pucsítani hátulra, ha nagyot fékezel, miközben a karod egészen kinyújtod, az első lábat pedig viszonylag egyenesen, mereven tartod, miközben tapossa a felületet ezerrel. Olyankor a hátsó lábon szinte semmi súly nincs, azzal csak azt szabályzod, hogy épp milyen szögben éri az első lábad a smirglit.Akkor ideális a mozgásod, ha a karoddal egyáltalán nem rángatod a kormányt se előre, se hátra, tehát mindent lábból végzel. Ezt szerintem nagyon sokan nem vágják.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Persze fékezés előtt még a hátsó, rogyasztott lábon van a testsúly, a konkrét fékezés közben kerül át a mereven tartott elsőre. Gyorsításnál meg fordítva. Tehát többféleképp értelmezhető, talán ezért kavarjátok mint a szart.

A lábtartás és a rollerhez képesti testsúly-helyezés a lényeg. Gyorsításnál az orr felé kell mozogni, fékezés előtt meg hátra – és ezt meg is kell tartani, míg a sebesség változik. Ez így nem értelmezhető máshogy, ez az egész lényege.
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ti ha azt mondják jobbra kell menni, akkor balra indultok?
pescara, te kifejezetten rosszul mondod, de alphamooncam reakciójában is van egy logikai bukfenc, össze-vissza kevertek.
alphamooncam: "Helyezd az első lábadra a testsúlyod, és fékezz közben"
Nyilván így kell csinálni, mereven tartva az első lábat, közben kicsit hátra dőlve, a kart jobban kinyújtva, szükség szerint kicsit rogyasztva a hátsó lábbal. Csak a hátsó lábat mozgatod, míg az első láb meg azért feszes, mert azzal tolod a felületet, azzal veszed le az energiákat. Ez a korrekt, ebből nem lesz a pofára esés.
Gyorsításnál fordítva: kicsit előre dől, hátsó lábon a testsúly, mereven izomból megtart (ha van hova feltenni, akkor oda feltesz), csak az első láb mozog vagy rogyaszt.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ha 45 ezerért motor nélkül is fos kapható, akkor most mégis mi lehetne a megoldás?
-
BitRider
senior tag
Barátnőmnek nem vált be az elektromos roli (még mindig árulom a Mercane-t egészen konkrétan 1 használat után
), ezért lábbal hajtósat keresnék. Normális, nem túl kis kerekű, nem nehéz, rendes fékes, portable cuccban van tapasztalatotok vagy tippetek? Buszozós-vonatozós lesz, de egy rendesebb lejtővel kezdene reggel, ezért muiszáj a jó fék. -
BitRider
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Hiába ragozzuk ezt az egykezezést, a bringámon érdekes módon, ha nem bucka aszfalton járok, akkor 50 km/óra alatt még simán el tudom engedni a kormányt, míg rollernél ez 10-15 fölött eszembe se jutna. Nagyjából valóban ekkora különbséget érzek a két jűrmű között menetbiztonságban, kényelemben stb.
Nem, én ezt konkrétan egy elég komoly szervizes véleménye alapján mondtam, aki közben példákat is mutogatott. Nem tudsz megvenni úgy 3-400-ért rollert, hogy ne az legyen az első, hogy féket cserélsz a legalapabb fos mechanikus fékről, aminél a pár ezer forintos Zoogie (vagy valami hasonló) is jobb, pedig bringás körökben azt is max bottal piszkálnád.
Persze, van kínálat a recsegős, szétesős hulladékok fölött is, de akkor már fél millió fölötti árról van szó, míg bringánál azért nem ilyen rossz a helyzet (nyilván nem elektromosról beszélek, mert annál meg 1 milla az alsó határ).
-
BitRider
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Hát, én rolleren nem mertem elengedni a kormányt, még a városi TIER-en sem, pedig kb. 20 éve bringázok úgy, hogy montival, fullyval, de még országútival is 1 kézzel tudok egykerekezni akármilyen hosszan lejtőn, kanyarokban és emelkedőn egyaránt... Ennyivel veszélyesebb érzetű a roller.
Valójában egy elbaltázott faszág az egész ha az nézzük, hogy létezik az elektromos kerékpár dolog, ráadásul lényegesen igényesebb alkatrészekből építkezve. Ami a bringákra már kínai környezetben sem fér fel, na azt a hulladékot használják fel a rollerekhez (lásd: az összes igénytelen mechanikus tárcsaféket még az 500 ezres gépeken is, meg a kormányok felépítését, hogy nincs olyan, ami egyben lenne, nyekeg, ropog az összes, mert azt sem tudják, mit csinálnak).
-
-
BitRider
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nálam a bringás computer volt tök karcos, bár azt néha leveszi meg behajítja az ember a táskába. De azt el tudom képzelni azért bőven a rollernél is, hogy (koszos) kesztyűvel rámarkol az ember, néha táskát pakol rá stb., és az már bőven elég tud lenni, kiindulva abból, hogy mennyire puha vackok sokszor ezek a kijelző "üvegek".
enginev3.0: Az AliExpress tele van ilyen fóliákkal, szóval megoldható a védelem ugyanúgy, mint a telefonoknál – már ha kicsit is népszerűbb cuccról van szó.
-
BitRider
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Mondjuk én sokkal kisebb problémának érzem – főleg a pacemaker-es fix után –, hogy így veszélyeztessen bárkit önmagán kívül, ráadásul csak rollerrel. Sokkal gázabb az átlag nemindexelő / gyorshajtó, a koordinációs és egyéb képességekkel sem rendelkező hülye / agresszív picsa, vagy a remegő / bizonytalan vén fasz, akiktől már rég el kellett volna venni a jogsit, vagy soha oda nem ítélni.
-
-
BitRider
senior tag
válasz
fatalista22
üzenetére
Iszonyat különbség van a kettő közt. Nekem eroller után felüdülés visszaülni a sima kerékpárra, mert azt csinálok vele, amit akarok. Sokkal kényelmesebb, biztonságosabb, jóval nagyobb sebesség mellett is.
Balesetkor az szokott nagy törés lenni (
) , ha nem ülsz utána egyből vissza arra a járműre, amivel a balesetet elszenvedted. Az ellenérzésed csak pszichikai, amit idővel egyre nehezebb legyőzni. Én, amikor autóval találkoztam és összevarrták a lábam, még aznap bringáztam tovább, így nem maradt bennem trauma.
Eszembe nem jutna, hogy a bringa - mint műfaj - volt a hibás.Magyarán: kjúrvára felejtsd el a rolizást, mert ezek szerint nem vagy nagy kétkerekűs, és a kettő közül a roli a veszélyesebb érzésre és valójában is. Használgasd szépen a városi rolit tesztként: 1500 forint a TIER előfizetés havonta, hogy ingyen tudd feloldani utanként, az pár alkalom után megtérül. Az egy stabil, nehéz dög, de működi (a Lime és társai hulladékok). Viszont hiába tetszik meg, 300-ért nem veszel még csak hasonlót sem, ami ezt a robosztus érzést adná. Libegnek jobbra-balra, kihúzzák magukat alólad stb.
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
Helló!
Most vált aktuálissá egy jószág beszerzése. Van most valami best buy 250 és 350 között?
- 75 kg motyókkal együtt és 172 cm
- a Batthyány tér és a Zugligeti libegő alsó állomása között napi használatra
- néha síkabb terepen hosszabban is menne, akár 30 km-t (+ a végén felmászás)
- fontos lenne a stabilitás / rugózás és főleg a fék (bírnia kell a lejtőt túlmelegedés nélkül)
- a súly ezek után csak sokadlagos tud lenni, de hátha lehet faragni rajta..Külföldi rendelés vagy megbízható használt is játszhat (már ha van ilyen). Némi upgrade is belefér, ha érdemes azzal kezdeni és van hozzá az 1., 2., 12. kerületben ajánlott szerviz.

Ugyanennek a kérdésnek esetemben neki se merek menni... 120 kg / 203 cm. Nekem marad az elektromos bringa, ha meglesz rá a ~1,5+ millióm. Valamikor.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi! És 1 millió fölött?

-
BitRider
senior tag
Srácok! Mit tudnátok első körben 2 méterhez ajánlani megbízható, odabaszós roller gyanánt, remek felfüggesztésekkel (többnyire aszfaltra)? Megbízható bolt, teszt, bármi érdekel a témában, hogy kiindulhassak. Első körben félmillióval számolok...
...Ami sok, de időközben annyira rákattantam a témára, hogy tudom, hogy ennyi minimum szükséges lesz. ekintve, hogy a bringám a 120 kilóm alá eleve dupla ennyi volt, pedig az gravel, és még csak nem is monti - áram is csak a lámpáiban és a computerben folyik.

-
BitRider
senior tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Szerintem összességében veszélyesebb ezzel a kilógó vacakkal. Integrálva persze jó lehet. Kapaszkodni kell, nem egykezezni, mint az idióta túristák Bp-en. Ez nem tud akkorát rántani, ha két kézzel fogják, hogy baj legyen (ahogy bringán sem). Nyilván nem baj, ha nem egy nyeszlett selejt a sofőr.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Csak a tesztvideóban látszik, hogy az ürge hátul fellép, de elöl is hozzányomja már a cipőjének az orrát a szerkezethez, mint valami gyerek nyomiságon.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ah, ok.
Köszi a zinfókat! és akkor elkezd rugózni a gép - ööö, nem hanzik túl jól
Bringáknál és a Fox szintig jutottam, szóval ha bármit kenni kell, hogy egyáltalán működjön, az a spektrum elasztomeres hulladék oldaláról ismerős.

-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Eljutottunk oda, hogy kettőnknek valószínűleg egy komolyabb rollert vennénk felfüggesztéssel a hegyre, mint a Peaceliker által írt Mantis 10 Plus.
Ennek 400 körül milyen alternatívája lehet még (pl. állítható kormánymagassággal)?
Illetve ti honnan rendelnétek? Kupon? Nagyjából 1 hónapon belül esedékes. -
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ezt te írtad egy hozzászóláson belül. Téged idéztelek.
-
BitRider
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
A minimum egy mantis 10 plus, de egy bármilyen pálcika is elég? Ez a kettő most eléggé üti egymást.
-
BitRider
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
A kérdésemmel pont ezt a tól-ig összeget keresem. A paraméterek adottak: elég kemény hegyi menet, de szerencsére moderált hosszon és tömeggel.
Gyanítom, hogy 150-ért még gyenge, rázós masinák vannak, míg a duplájáért már akadnak értelmes megoldások De annyit nem feltétlenül szeretnénk kiadni érte, csak ha nagyon indokolt a plusz kívánságok alapján.
-
BitRider
senior tag
Sziasztok!
Ti milyen rolit mondanátok minimumnak a következő feladatra? Próbálom belőni a szintet... Durván 6 km + 200 m szintkülönbség oda-vissza napi 1-2x, 70 kg alá. Itt az átlag nyomaték nem lenne elég, és az se baj, ha nem olvad le a tárcsafék a lejtőn túlmelegedve. A csillapítás + stabilitás + súly is fontos szempont lenne (leányzó a célszemély).
Ugyanezt a magam 115 kilója alá meg se merem kérdezni. Részemről az elektromos MTB lesz a megoldás hosszabb távon, ha már sokat költök valamire. Az legalább 6 fokkal biztonságosabb és kényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amúgy fontos lenne mindenkinek gyakorolnia, hogy mennyire be kell ülni, pucsítani hátulra, ha nagyot fékezel, miközben a karod egészen kinyújtod, az első lábat pedig viszonylag egyenesen, mereven tartod, miközben tapossa a felületet ezerrel. Olyankor a hátsó lábon szinte semmi súly nincs, azzal csak azt szabályzod, hogy épp milyen szögben éri az első lábad a smirglit.
), ezért lábbal hajtósat keresnék. Normális, nem túl kis kerekű, nem nehéz, rendes fékes, portable cuccban van tapasztalatotok vagy tippetek? Buszozós-vonatozós lesz, de egy rendesebb lejtővel kezdene reggel, ezért muiszáj a jó fék.
A mellékelt kép lemaradt.
) , ha nem ülsz utána egyből vissza arra a járműre, amivel a balesetet elszenvedted. Az ellenérzésed csak pszichikai, amit idővel egyre nehezebb legyőzni. Én, amikor autóval találkoztam és összevarrták a lábam, még aznap bringáztam tovább, így nem maradt bennem trauma.