Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #23779 üzenetére
- Mi az egyik gyakori probléma az elektromos járművekkel?
- Túl halkan jönnek, alig nem lehet őket hallani, és ez veszélyes.Gyalogosok rendszeresen lépnek ki a rolleresek elé, mert olyan észrevétlenül suhannak ezek az elektromos járművek. Vagy ami menetzajt teremtenek, azok keverednek az egyéb közlekedési zajokkal.
Erre "Xiaomit nagyjából 100 méterről ki lehet szúrni, úgy ciripel."
Városi forgalomban persze 100 méterről ki lehet szúrni az adott márka hangját!És ha már észrevehetőség, mindjárt előkeresem azt a videót, amivel a napokban találkoztam.
Egyik Telegram csatornáról származik, semmi érdekes, talán kicsit gyorsabban mennek a megengedettnél.
Az autókat tökéletesen lehet látni, de a vele egy vonalban lévő (tehát azonos távolságra lévő) rollerest nem könnyű észrevenni. A gépjárművek szép egységes felülettel rendelkeznek, a fehér szín miatt extra jól látható. A rolleres szürke terepnaciban, és sötét felsőben.
Erről beszéltem. 50 km/h körüli tempónál csak egy-egy szempillantásnyi idő áll rendelkezésre detektálni a járműveket. Nem túl jók a fényviszonyok, de ennél sokkal rosszabb is lehetne. A rollereken elhelyezett index az pedig már vicc kategória, annyira használhatatlan, ha nincs körülötte (mögötte) homogén felület. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #23684 üzenetére
Igazából fel nem foghatom: mit akarnak kifejezni vele... Vettem 36V
akkut, beraktam a hátizsákomba, és teszteltem egyet ugyanúgy.
Ahogy azt vártam, szög ugyanúgy megy 38-ig, mint azelőtt.
(Pedig ugye nehezebb a plusz súly miatt, bár csak marginálisan...)
38 fölött kezd elfogyni a kraft és kb. 10 km/h-val kevesebb a vége:
ahogy azt vártam! (Mit mond erről a kamu 4400W vs. 5700W?
Igazából az is vicc, hogy egyetlen számból, a csúcsteljesítményből
próbálunk meg menettulajdonságokra következtetni. Nem mindegy,
mikor, és hogyan éri el.De ha olyan számokat vetítenek, amit
a büdös életben soha, még elméletben sem, az azért meredek.)
Persze-persze, ha vennék 60V akkut, akkor ugyanúgy lehetne tolni
tovább azt a görbét. Lenne még nagyobb tempó, s lenne mégtöbb,
valós Watt, ami még életveszélyesebb rollert eredményezne.
Megjegyzem, nagyon nem mindegy, hogyan adja elő: ha legkisebb
gázadásra letépi a kezed, meg kapar a kerék, az nem normális.
Ezért jó a VESC alacsony fázisáram korláttal: igen biztonságos.Jut eszembe, van 60V pakkom "elfekvőben", bár nem akarok donor
lenni: az egy dolog, hogy a Wolfnak egyszer húztam 90-ig, ezt nem.
(Mondjuk az előző vezérlővel lejtőn megvolt a 75, az meg már közel
van ránézésre, de ahogy az 50->60 durva különbség, hát ez is...)
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #23672 üzenetére
Tömegtermék nem lesz belőle, nem is annak szánták, de nem olyan vészes az árazás.
NIU KQi Air X, 1400 Euro, Forintba átváltva kb. 540k lenne.
A 11,9 kg-os tömege alapján gyerek / női roller. (Nő alatt nem plus size / bus size modellekre gondolok.) Környékünkön van pár fodrász, kozmetikus, ők megengedhetik maguknak a bőrüléses, minden tuning extrával felszerelt kicsi autókat. És vannak országok, ahol ez az összeg nem 2-3 havi átlagkeresettel egyenértékű.A fizikai méretei alapján felnőtt férfiak is simán használhatják:
kormány szélesség 541 mm, magasság 1186 mm, hossz: 1139 mm.
Viszonyításként a Ninebot KickScooter MAX G30E II
kormány szélesség 472 mm, magasság 1203 mm, hossz: 1167 mm (19,1 kg). -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #23088 üzenetére
Eeegen, amit írsz a tömör rázósságáról, az úgy igaz... Nem csak neked nem
annyira kényelmes, hanem semminek. Kollégám is túlesett egy akkujavításon
miután elege lett a sok defektből, de hát valamit, valamiért.Mindennek van
előnye és hátránya... Anno is ilyen pro/kontra listát írtam a tesztjeim során.Ui: viszont ha eleve tömör gumira van tervezve a cucc, és emiatt van rajta vmi
rugózás, az sokat tud segíteni: egy full merev vázas rollerre a tömör gumi gáz
(csak kényszerből szokták meglépni). Az Adventure legalább hátul rugózik, de
az eleje semmit. Dobálja is az akkut a kormányon minden úthiba. Sajnos.
(Nem oda kell rakni az akkut, hanem a hasa alá. Elvileg van ott hely bőven.)
Privátban írta vki, hogy a Bogist M5 mennyivel jobb, mert rugózik elöl. Igenám,
de hátul semmit, márpedig ami hátul nem rugózik, az le tudja dobni a pilótát.
A legkényelmesebb, ha mindenhol tisztességesen rugózik. ÉS tubeless a gumi. -
polo493
tag
válasz
Casseius #22996 üzenetére
Kukirin G2 Max ,én csak a saját tapasztalatomat tudom mondani 2e km után esőkben ,köves út köveken át,gödrös úton,finom porban ,semmi baja minden működik rajta gyári állapotban van ha lemosom átfújkálom kenem ahol kell ,pumpálom amikor kell ,oda figyelek rá, eddig semmi baja nem ugratok vele naponta egész nap ,nem terhelem agyon 80kg mal megyek rajta, meg nem satu fékezek barmolom kínzom mint sok fiatal,sokat számít hogy használják de mikor gariba megy akkor minding az van hogy ő csak egyenes jó úton ment jó időben 20al és vigyázott rá de a mocskos cég hibája hogy ilyen szar és még a lengéscsillapító is állítható megfelelő az én sulyomra tökéletesen teszi a dolgát hang nélkül azóta is
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #22996 üzenetére
A világért nem akarom a Kugoot védeni, de egy görbe féktárcsa
simán lehet szállítási sérülés. Vagy az ember leveri egy padkán...
Nyilván kellemetlen eset, de legrosszabb esetben tárcsacserével
orvosolható, szóval egy egész rollert emiatt vissza gariba erős.A random töréseket inkább érzem problémának. Ha még mindig
ugyanaz a minőség, mint anno nekem az S1. Amúgy, ha helyben
cserélték volna a tárcsát, nem kap másodjára hibás nyerget is.
(Az ilyen garanciális ügyintézés inkább hátrány, mint előny.)
Ui: nekem főleg az új márkanév nem magyar nyelv kompatibilis...
Mesélik, hogy anno a Chevy Nova jól megbukott a latin amerikai
piacon, mert spanyolul a no va annyit tesz, nem megy, s ki venné
meg az olyan autót, amire az van írva, hogy "nem megy"?Szerk: aztán lehet, hogy ez a Chevy sztori tényleg csak mese, és
aFütyirintulajok se gondoltak soha a gyártói névválasztásra.Nekem meg nem szabadott volna soha FLJ-t venni, mert az egy
rövidítés, ami annyit tesz: Fantasztikusan Lassú Jármű. Így van...
Milyen most? Fos. De ha egyszer összeáll? Akkor még lehet szar! -
polo493
tag
válasz
Casseius #22986 üzenetére
mi a baj vele? a kukirin g2max és a kukirin G3 a legjobb ár érték arányú roller nem zörög csörög masszív,jól össze van rakva jó gumik,fékek,aksi bírja a rázkódást,a viz befolyásra is figyeltek kábeleknél ,le van zárva rendesen,2e km van benne nem egyszer szakadó esősben haza hozott ,köves utak semmi baj minden működik rajta nem zörög,kopog ,kopott semmi csapágyak jók a port is bírja rendesen a szerkezet és 270-300e ft 40km táv 40-50kmh sebsebég,hegynek fel nem ég le,aksi bírja vezérlő bírja,lámpák bírják működnek,lengéscsillapító bírja...
-
wonka
csendes tag
válasz
Casseius #22899 üzenetére
köszönöm, néztem, de elbizonytalondtam, hogy vegyek e még 2G képeset belőle?
A 4G felette van a rászánt összegnek, 18.000-ért.
Amit linkeltem annak meg nem is tudom, mi a hálózata, de attól tartok, hogy az is csak 2g
ahogy kicsit utánaolvastam a 2G még sokáig maradni fog, kére,, aki ért hozzá, az erősítse meg, hogy így van -
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #22848 üzenetére
Én mindenkivel egyetértek.
Magyarán. Egy tisztességes méretű akkut, HA
nincs alulméretezve, a roller teljesítményéhez képest, egyszerűen nem fogsz
túlmelegíteni normál használatnál. Tehát nyugodtan mehet töltőre akár rögtön.38-40 fokban viszont létezni sem kellemes, és (olyankor) az akku szimplán a
külső környezeti hőmérséklet okán is meleg lesz... Ha hűvösebb helyre állsz,
érdemes lehet várni kicsit... Ha nincs erre lehetőség, és muszáj tölteni, akkor
meg lehetőleg ne gyorstöltővel. Teszem hozzá, hogy a "tisztességes méretű"
akkuhoz beszerezni se triviális a gyorstöltőt. És még nagy + drága rollerek is
korlátozzák a maximális töltőáramot, mondjuk egy biztosítékkal, 5A-nél. Nos:
egy tisztességes méretű akkunak az 5A az minden, csak nem gyorstöltés.Nagyon pálcikához már nem tudok hozzászólni, mert bár olyasmit használok
a mindennapokban, hamar kiderült, hogy a 36V 10Ah (360Wh) akku kevéske:
mind hatótávolságban, mind terhelhetőségben. Ám amint nagyobb akku kerül
a gépbe, az akku terhelésre történő melegedése elhanyagolhatóvá válik.Kicsi akkuhoz meg nem adnak gyorstöltőt. És nem is igen ajánlott használni,
noha erre is igaz, amit írsz, hogy nem olyan rettenetesen nagy degradálódást
okoz, ha mégis, mivel az egész roller élettartamához képest viszonylag kevés
a töltési ciklus, ha csak nem minden nap meríted telibe (és töltöd fel teljesen).TL;DR: van alapja a tanácsnak, de általában különösebb jelentősége nincs.
Szerk: minap párhuzamosítottam a két töltőmet, és küldtem meg 4 + 7A-rel a
22Ah pakkot. Ez már elég gyorsan kész volt, de még mindig nem gyorstöltés,
a szó olyan értelmében, hogy esetleg már károsíthatná az akkupakkot... 0.5C -
Reggie0
félisten
válasz
Casseius #22848 üzenetére
Altalaban 45 fokig lehet tolteni a li-ion/li-po akkut, szoval ha fel van melegedve es kint 38-40 fok van, akkor nem tanacsos toltore tenni. Kisutni azert 60 fokig is lehet.
Nem veletlen hutik az elektromos autok is a pakkot akkor is, ha csak siman 230V 1 fazisrol toltik. -
PociAti
őstag
válasz
Casseius #22825 üzenetére
Jó tudni! Ettől függetlenül azért elég komoly gyártási tapasztalatot gyűjtöttek össze az elmúlt évek során, még ha a mostani modelleket már nem is ők gyártják.
Ennek majd megéri utána járni melyik típusnál történt a generáció váltás, mely részen változtak a bérrollerek és ami talán ennél is fontosabb, mi az amit egyik gyártó át tudott venni a konkurenstől (hogy továbbra is kompatibilisek maradjanak). -
PociAti
őstag
válasz
Casseius #22750 üzenetére
De ha valaki tükröző felületet fényképez szemből, akkor ne csodálkozzon azon, hogy rajta lesz a fotón.
Már nem vagyok kisfiú, de van aki szerint nem csak kisfiúk hordanak rövid nadrágot. Rajtam 30 éve nem volt. Kinőttem a gyerek holmikból. És annak is már 30 éve, hogy utoljára strandon jártam, ha már megemlítetted. Nem az én világom.
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #22183 üzenetére
Saját hibás, vagy "segítettek"? Azóta felépültél?
Roller nem tört szét?
Én arra jöttem rá közben, hogy egy sima aluvillába nem kellene csak úgy
beledobni ~3x erősebb motort a gyárinál, megfűszerezve erős e-fékkel...
Ugyanis hallom koppanni... Szét fogja cseszni a villasarut (alias dropout).
Mindenképp heftölni kell rá egy nyomaték kart (torque arm), acélból... -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #21006 üzenetére
Ilyenkor azért irigyellek, hogy ilyen közel a megoldás.
Na nem baj,
nekem is megvan már a 40-es mágneses motor, 2 db, névleg 1200W
de a tiédet elnézve gyenge lesz, hiszen neked van vagy 60+ mágnes.
Talán idén nyáron már gurulni fog. (Kolléga hülyéskedett, hogy hóban
azért nem menne tesztelni, aztán csak elröppent azóta egy év, LOL.) -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #21001 üzenetére
Brutál jó...
Ebben aztán széles a mágnes. Mennyire van középen?
Ez vmi nagyon aftermarket hátsó felfüggesztés: befogó átmérő?Szerk: jól látom, hogy szétszedhető felni? Belsővel használod akkor?
Szerk2: tényleg 10' 000W a felirat, vagy nem tudok olvasni?
Ha előbbi, akkor azt barokkos túlzásnak érzem: kábelek olvadnának. -
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #20907 üzenetére
Vidéki vagyok (még ha közeli is) és családos, nem ér annyit az életem, hogy hétvégén otthon merjem hagyni a kis szörnyeket anyjukkal
Munka időben néha rugalmas tudok lenni
De most káosz az életem kb, ha lesz kis nyugi, lehet rázargatnék, hátha valamikor valahol meg tudom lesni -
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #20894 üzenetére
Kíváncsi lennék milyen érzésba tiéddel ez. Igaz gagyi gumival de nekem 40 xiaomi n az egyik legparább dologra volt. Igaz az is, hogy még az elején voltam a roller témának. De nem volt stabil. Etwow sokkal stabilabbnak érződik 45 el is. Persze lehet tényleg csak furcsa volt. Warrior x 75el (ez hátszélben volt
) is iszonyat stabil... De az be szokott ugrani, hogy ha most lesz valami, akkor az csúnya trancsir lesz rám nézve
És lakott területen kívül kevés a 70 is, városban mondjuk ritkán kapott el ez az érzés -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #20869 üzenetére
Titkon reménykedtem, hogy a célod csupán az, hogy elmondhasd, Tiéd az
ország leggyorsabb, nyomokban Xiaomi-t tartalmazó tuning rollere.
Viszont így, hogy üzemszerűen használnád 70 fölött: isten óvja a királynőt!
Tudom, már nem aktuális mondás. Szóval, én amondó vagyok, hogy valós,
kihasznált 70 fölötti tempónáleleve nem roller kellminimum egy nagy Wolf.
Azokat tervezték ilyen sebességre: vannak ennyire masszívak és nehezek,
és itt már a súly sem hátrány. Pl. szitálásgátló se kell rá, annyira stabil.Ez a rákfenéje a roller tuningnak. Mindent levehetsz polcról, csak győzzed
megfizetni: nagy vezérlő, nagy akku, nagy motor, slick gumi, minden van...
Egy dolog hiányzik kínzóan a kínálatból! Egy olyan váz, amire mindezeket
érdemes rápakolni. Mert ne mondja nekem senki, hogy egy kb. 30 km/h-ra
tervezett, filigrán, aluvázas pálcikaroller alkalmas a feladatra. Szét fog esni.Ui: tudom, eddig nem esett szét. És amíg nincs baj, addig nincs baj! Csak
valahogy nem tudom elképzelni, hogy üzemszerű használatnál bírni fogja...
Lehet, hogy régebben nem ezen az útvonalon jártál, hogy elég volt a 60?kaptam ajándékba egy 25ah-s aksit amit földobnék rá ha már ingyen volt
A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. (Anno ajánlottam, hogy ha
kell, gyártok neked akkut: Wolf X-re sikerült, kettőt is... De ezek után inkább
nem, ne az én lelkemen száradjon, ha bekerülsz a hírekbe, így vagy úgy.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #20831 üzenetére
Ezzel amúgy mi a cél?
A VESC fázisáram limitje 135A (legalábbis
annak a 75V/100A verziónak, amit anno épp a Te tanácsodra vettem):
ez alá hiába raksz 60V helyett 72V akkut, pontosan ugyanúgy gyorsul
az elején. Esetleg az, hogy még nagyobb legyen a végsebesség? Oké,
ez lehet egy cél, de szerintem nem életbiztosítás már a 60 km/h sem...
Hova kell reálisan több? (Arról nem beszélve, hogy nem csak új motor,
meg új akku, hanem új VESC, mert a 75V verzió 16s-re van kitalálva...)
Szerk: vagy az, hogy ne csökkenjen a gyorsulás 25 km/h fölött sem?Gondolkodtam, hogy rendelek még egyet a kipörgésgátló miatt, csak
akkor buknám a nagy vezérlőt, ami az elején akár 200A-t is simán...
Azzal elméletileg 8 m/s² fölött is tudna gyorsulni, de ekkor inkább már
a gumi limitál, és csak egy nagy burnout lesz a vége... 2 db VESC meg
"csak" 6 m/s²-et köhögne ki, ha minden klappol és nem le fogja a TC...Nem tudom... Bizonyos teljesítmény szint fölött komoly kezelhetőségi
problémák merülnek fel. Nagy tempó, nagy erőhatások: komoly fékek
kellenek, és atomstablil váz, mert ami jó volt 25 km/h-ra, 100-ra nem!
Én nem bánom, hogy lesz egy hardveres limitem, 60 km/h alatt...
Tetszett a GT gyorsulása, de a kaparó első kerék és a pikk-pakk 60+...
Nem közútra való. Vagy legalább lett volna benne TC + egy jó gázkar!Szerk: ha már taposót is cserélsz, akkor mi marad Xiaomi: a kormány?
-
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #20312 üzenetére
A cég honlapján ez a termék felkeltette az érdeklődésem.
9,2×2 belső nélküli külső gumi Xiaomi 8.990 Ft."Ez az új 9,2 hüvelykes belső nélküli gumi javítja a stabilitást, a sebességet és az ütéselnyelést anélkül, hogy szükség lenne 10 colos átalakítókészletre.
Ez egy új dizájn, amely a 10 colos kerék minden előnyével rendelkezik, de pontos mérettel, hogy ne súrolja a hátsó vagy az első sárvédőt."
Jó tudni, hogy létezik ilyen is. Majd ha elkopik az eredeti gumi, ami kb. 4.000 km körül esedékes, átváltok erre.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #20304 üzenetére
Igen azt olvastam. Ultimate gari nem előny ma már. Ismerős is inkább már elhordja máshova még akkor is ha garis lenne.
De ezt tudjuk mi. Valaki aki most kezdi a hobbit nem fogja tudni és jól cseng a magyar gari. Szóval a piac így árazta be.
De most külön vicces, hogy nagy akciók vannak, már már alis áron vannak gépek ultimate ben és ehhez képest a használt most drágább -
-
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #20060 üzenetére
Aliról lenne, engem is meglep. 9,6ah,nem a 20220/23 az 10,5 ös, de itthon is 560k az 9,6os. Szóval jól hangzik. Akciós, eladó megbízható, max pihen a pénzem pár hónapot ha átvertek (de volt magyar rendelő is).
Felfüggesztés gondolom annyi, mint lábas rolleremnél, persze.
De 13kg, míg ha g30 nézzük, akkor 20+ felfüggesztés.Azt látni kell, hogy warrior mellé nem kell sem hatótáv sem power igazán, de az nem bántana, ha 1km re kenyérért nem 25 el mennék ki... Ja hogy lehetne gyalog is menni? Lehetne.. Lusta vagyok? Az
valójában indokolt... Nem, távolról sem, csak kipróbálnék valamit, mert miért ne.
De ha jól értem ennyiért akkor nem riziko mert ha mégsem kell akkor el tudom adni legrosszabb esetben ennyiért? -
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #20058 üzenetére
Köszi, utána nézek.
Mondom min agyalok. 46 kilós warrior x mellé kéne valami kisebb könnyebb ami azért megy is.
Ami opció lehet : Xiaomi pro1/2 + felfüggesztés +tuning. Ha 48v ra kell akkor+ felfüggesztés az összesen lesz 250-300k (pro 1 el, kettővel +100k) akkor kb 20 kiló. 40 es tempó 48v on
Mantis plus 24 kiló 300-350k 45kmh kb
Zero 9 240k kb 19 kiló asszem 40kmh kb
Inokim ox et nézem 370be van fent de 28 kiló vagy hogy, lomha is, bár nem is az a célÉs amibe most bele futottam és rá is kattantam az etwow gt sport. 330k új, 47kmh max (alattam legyen 40) 13 kiló
Ez az egyetlen ami új, minden más használt( xiaomi nál szerelés és hekk idő is)Szóval ezért kérdeztem. Nagyon hajlok az etwow felé, ennyibe sztem el is megy ha mégsem az én világom és akkor lehet lesz pálcika tuning. G30 at azért nem néztem, mert tippre jóval nehezebb lesz mint xiaomi. Bár van belőle 48v os verzió is, de fw mod nemtom mennyire egyszerű.
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19959 üzenetére
És mi van a híres TC-vel?
Én erre a tanácsodra vettem VESC-et...
Még nem üzemeltem be, mert egyelőre az YKZ programján dolgoztam...
Megjegyzés: látszik, hogy van fejlődés tavalyhoz képest, de még mindig
csak ilyen work-in-progress demo version kategória. Bár annak kiváló. -
OhYeah
kezdő
válasz
Casseius #19880 üzenetére
Remélem azokkal csak annyi lesz hogy mennek le az közútra, sisak, és jogsi kell rá - az SMKP max elméleti sebessége 45km/h, ettől viszont mindegyik nagyteljesítményű roller többet tud, ha van rajta ecomod talán akkor megy 45-öt....ezt könnyen ellenőrizheti a rendőr ha b@szakodni akar...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Casseius #19870 üzenetére
Igen. Abban az esetben tök mindegy.
Ez inkább olyankor lényeges, ha például bringa sávban kapnak ki, és nem 70 -nel mész.
Szerk.:
Amúgy te is eszembe jutottál, és ilyen esetekre megint nem térnek ki a felületes cikkek. Hogy épített rollereknél hogy fog működni az engedélyezés. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Casseius #19718 üzenetére
Az a baj amúgy, hogy már sok olyan autó van, amiben már enyhén fekszel. Hiába emeled az ülést, nem látsz ki úgy magad elé, mint például egy Caddy -ben. Normál forgalomban ez nem probléma, és sokkal kényelmesebb is így utazni.
Meg aztán Pesten a követési távolságot sem mindig tartják be az emberek...
Anno ez inkább sportosabb autókra volt jellemző, manapság már nem feltétlen, és az "átlagosabb" típusoknál is hasonló módon alakítják ki. Nekem mindkét autó ilyen.
A másik gond meg az, hogy amúgy nem is oda fog fókuszálni. Mivel nem jellemző rolleren, pont a testre néz leginkább az ember.
Egyébként nyilván a tiéd egy ezerszer jobb megoldás, ezt nem vitatom. Meg aztán tényleg más eset az is, ha az eszköz tud haladni a forgalommal. Tehát némileg normál résztvevőként gondolnak rá az autósok és nem egy olyan gondnak veszik, amit előzni szükséges, mert fele annyival (sem) megy.
Lehetne arról is beszélni, hogy körültekintő és szabályos vezetés mellett az ilyen felszerelések nagyobb jelentőséggel bírnának, de ugye ez megint nem jellemző.
Szerk.:
Néha amúgy nem az a baj, hogy egy-egy megoldás módja életképtelen. Hanem az, hogy abban a közlekedési környezetben nem igazán fogja ellátni a funkcióját. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19346 üzenetére
Megnéztem, 99% a max: hozott 5%-ot, de nem ezeket a droidokat kerestem!
Aztán rájöttem, hogy a FOC mint olyan a szép szinusz hullámaival nem fogja
annyira kivezérelni, mint a mezítlábas BLDC trapéz... Voilá: megvan a hiányzó
végsebesség. Cserébe elveszett a FOC előnye. Na majd meglátom, melyik jó!
(Amúgy meg lehet úgy fogni a féket, hogy ez a VESC nem tudja átfordítani...
Az YKZ meg simán áttekerte... A fázis áram limit a különbség: 135A vs. 230A.) -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19484 üzenetére
Azért az okos funkciók megléte még nem feltétele egy jó BMS-nek.
Ami inkább gáz, hogy passzív balance sincs bennük, adott esetben,
aztán nyüstöli a user a kishibás akkut, amíg nagy hibás nem lesz.Legutóbb vettem egy kicsi "buta" 10s BMS-t tökéletesen működött
a túlmerítés elleni védelem, 2.7V/cellánál tiltott.Túltöltésre éppen
nem teszteltem, de ezek teljesen alap funkciók. Ami ezt se tudja, az
szerintem nem veheti magára a BMS nevet: amúgy kis LiPo akkukat
szinte sosem szerelik fel BMS-sel, ne akadályozza a nagy áramot, ill.
azokat mindenki balance-olás mellett tölti, lényegében cellánként... -
válasz
Casseius #19447 üzenetére
Ilyen roller volt, ami kigyulladt tegnap:
http://momo-design-aro-85.html -
generatoros
tag
válasz
Casseius #19435 üzenetére
elég érdekes, ha számlát viszem--- autóról beszélek,--- akkor azt ki kell fizessék, ha nekem okoztak kárt. ha gazdasági totálkárt állapítanak meg akkor van az , hogy annyit fizetnek amennyit akarnak. nem gondolom, hogy ha rollert üt meg az autó a kkor kevesebb pénz jár csak azért mert roller , persze lehet minden érdekes variáció.
-
válasz
Casseius #19425 üzenetére
Ez nem fordítva volt?
Mármint nem a rolleres csávónak volt Allianzos biztosítása a rollerre.
Hanem az autósnak volt Allianzos a KGFB biztosítása.És az autós okozta a balesetet.
És a roller javítási költségét így az autós biztosítója, az Allianz állta, és ezért kellett Allianzos számlát írni a javításról. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19425 üzenetére
Nem a másik fél kárát fizeti csak?
A KGFB legalábbis úgy működik...
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #19340 üzenetére
Amilyen eseteket felsoroltál, azt szerintem a relatív gyorshajtás kategóriába lehet besorolni, amennyiben jelentős balesettel végződik.
Volt olyan munkahelyem, amikor egy szakaszon iskola mellett kellett elhaladni. Hiába volt korlát a gyalogosok és a kerékpárút között, nem jelentett tökéletes védelmet, mert pár naponta volt egy figyelmetlen szülő vagy gyerek, aki kilépett. Emiatt iskolakezdéskor azon a szakaszon erősen vissza kellett venni a tempóból.Ha modellezésről van szó, megértem hogy dummyt használnak, mert mi mást használnának? Legfeljebb jól paraméterezett számítógépes modellt. Viszont amiket láttam, azok borzalmasan életszerűtlenül viselkedtek. Autó ülésébe bekötözött bábunak jók voltak, de egy rolleren jó esetben kissé berogyasztott térdel állunk, és a pillanat törtrésze alatt további kísérlet történik a sérülés elkerülésére. (Pl. erősebben rámarkolunk a kormányra, lejjebb helyezzük a testsúlyt, vagy épp ellenkezőleg, megpróbáljuk kibukfencezni.)
Térfigyelő kamerák által rögzített balesetben a rolleresek nem úgy viselkedtek, mint ahogy a dummyk szoktak.
Hiába a dummy áll legközelebb a modellezéshez, ez kb olyan, mintha bowling golyót használnának a kosárlabda modellezéséhez, mert az áll hozzá közel. -
Peaceliker
addikt
válasz
Casseius #19340 üzenetére
Ami szerintem rolleren esélyes és, akkor nagyon tigrisbukfenc sem jön majd össze, amikor a kis fos 10-es kerék eltűnik egy kátyúban és tulajdonkénnep a sebességedből szerzett energia konkrétan arccal belecsap a földbe. Nekem mindig ez van a fejemben, ezt talán nem írtátok le az előző x oldalon.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #19325 üzenetére
Akkor azt is tedd hozzá, hogy egy magatehetetlen dummy, azaz tesztbábú esetén. Végignéztem pár dummy-s videót, van amikor kis sebességű ütközéskor a bábu lába tőben leszakadt.
Ezekben a kísérletekben azt kellett bizonyítaniuk, hogy sérül a fej, és nem tudom mennyit kellett küzdeni rajta, de sikerült ezt az eredményt kihozniuk. Láttam már pár esést, de hogy fejjel előre így elrepüljenek, az azért elég ritka eset. Ott már a sebesség megválasztásával is gondok vannak, meg valószínűleg a látással is, hogy nem vette észre az előtte lévő jókora tereptárgyat.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius #19321 üzenetére
Tehát a fejvédő eszköz csökkenti a fejsérülések kockázatát?
Ez a végső következtetés?Ilyen gondolkodásmódra faragtak rá az Ausztrálok.
Korábban a #18144-es hozzászólásban már kiemeltem az ottani tapasztalatok eredményét: "Ausztráliában a súlyos kerékpáros sérülések aránya ma 22-szer magasabb, mint Hollandiában."Hatástanulmány nélkül vezették be a kötelező sisak viselést, mert a fenti primitív következtetésnek, hogy a fejvédő védi a fejet senki nem mert ellenállni.
Ha valaki úgy használja a rollert, hogy nála szükség lenne a sisakra, akkor lehet az ő közlekedési szokásával van a probléma, vagy nem megfelelő eszközt választott a közlekedésre.
És még valami.
"tehát hiába van az embernek kerékpáros-motoros tapasztalata a roller teljesen más, összehasonlíthatatlan."
Miközben a cikkben is pont a kerékpároshoz hasonlítják.
"The study found that even at lower speeds, the speed of impact between a riders’ heads and the ground in a fall was comparable to a similar incident for a bicycle rider." -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19243 üzenetére
Mindent lehet, csak kérdés érdemes-e? Az egyik legstabilabb roller a Wolf,
aztán arra is ajánlanak kormánylengéscsillapítót, ha 60 fölött használod.
Nekem az FLJ 45-nél teljesen stabil volt, remélem meg is marad... 60 alatt:
fölötte én nem fogok menni soha...Ha berugózásnál változik a villaszög,
úgy tudom visszahat a kormányra (így hajlamosabb lehet az instabilitásra).Értem én, hogy miért mondod, hiszen az M4 törik. Meg a dupla rugós is...
Mindazonáltal a Sharkset esetében kettő darab csavaron áll vagy bukik az
egész első felfüggesztés: nem lennék benne biztos, hogy biztonságosabb,
főleg nagy sebességnél. Ha nem is törik, elég beszitálnia, és lehet firkálni...
Legutóbb is volt fent eladó G30 FB-n Sharksettel, és már képről full görbe
volt a rugó benne. Nem tudom mit csinálhattak vele, de nem győzött meg!Ha wolfosítani lehetne az elejét kovácsoltvas villasaruval, akkor csinálnám.
És itt jön be a képbe, hogy eleve jó rollert kell venni utána finomítani rajta:
minden elektronikus alkatrész viszonylag könnyen cserélhető, maga a váz,
ami probléma, és amit nem lehet magában beszerezni. Nekem is azért lett
ez az FLJ, mert akku nélkül olcsón hozzájutottam... Az S1-hez képest meg
fényévekkel jobb volt, az nem kérdés. Annak ellenére, hogy igénytelen sz.r
a hátsó felfüggesztése, meg csillapítás nélküli az gyári első rugózása.Szerk: ha úgy tetszik, már kezdtem vele valamit, hidraulikus villát kapott...
-
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19241 üzenetére
Elmebeteg...
Mit alakítasz majd a vázon?
Most már nem sokat, csak az akku tartót befejezem. Meg lett picit
hosszabbítva... Ja és persze a filléres kínai rugó helyett légrugókat
kap hátulra. Taposót kell még lezárni, és a sárhányót ráerősíteni.Szerk: egyébként botrányosan igénytelen a hátsó villa hegesztése...
Valószínűleg meg fogom erősíteni, nehogy már azon múljon... -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius #19239 üzenetére
Milyen értelemben?
(Könnyebb vele felugrálni a villamosra?
)
Szerk: mondjuk szlalom versenyen is valószínű a rövid tengelytáv
a nyerő: én se fogok ilyesmin indulni a "szörnnyel", ha elkészült.
Szerk: első kereket majd centrírozni kell. De a motorok már járnak.
Persze a váz még csak ilyen 50%-os, azért nincs bent az akku.
Amin amúgy még tuningolok kicsit, mert 60A fölött már 4+V esik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest