- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Akik emlékeznek még: 1 hónapja vettem kb. egy Kugoo S1-et 2200Km-el, szép és szervizelt állapotban. Akksi teszten 82%-os állapotot mértek, tehát kicsit értetlenül állunk az eladóval a jelenség előtt, nos egyik reggel egész éjjeles töltés után indultam el vele és kb. 300m után leállt a gép. Nem tudom jelent-e gondot de lejtővel indult az út és a visszataplalos első féket használtam. Gyengébb volt a fékhatas nem tudom tehettem e kárt benne hogy teli akksival használtam, de tény hogy a gép csak töltőn képes működni, úgy megy minden funkció, de ha nincs töltőn egy villanás után kikapcsol ja magát a cucc. Esetleges tultoltottség miatt vártam egy hetet hogy állásában merüljön de nem javult meg. Fél órát már tudtam tölteni a led visszajelzőt figyelve, de akkuról nem hajlandó menni. Lenne valami ötletetek hogy mi lehet vele? Vízet nem kapott.
szerek. : Új hsz. akart lenni nem válasz. Bocs kedves előttem író!
-
pescara
aktív tag
En ma megkerdeztem kivancsisagbol 2 auto festonel es kb kirohogtek, hogy nagyon nagy macera, mert szet kell szedni hozza, meg ez a matt femszemcses festek a legbonyolultabb, nem lehet csak a hibakat eltuntetni, mert latszik nagyon. Tehat csak egesz elemeket lehet, vagy az egesz rollert.
-
pescara
aktív tag
Koszi, megoldodott, az volt a baj, hogy a xiaomiet probaltam ratenni, mar eleve a gyuru nem ment ra rendesen, aztan feladtam. ma megvettem a ninebot phone holdert, 2 masodperc volt felrakni es szuper.
Az utproblema megoldodott, mar felfedeztem a jo utvonalakat, telefont meg ugyis csak gps-nek hasznalom es azt is csak a ,,vegso megkozelites' nel, ha valami ismeretlen cimet keresek, de az utvonal nagy reszet ugyis megtervezem fejben, nincs szukseg gps-re egesz uton.
-
PociAti
őstag
A friss GoPro Hero 11-nél is az egyik selling point a továbbfejlesztett rezgéscsillapítás:
"Emmy® Award-winning HyperSmooth 5.0 video stabilization with Horizon Lock."
Illetve:
"HyperSmooth 5.0 features AutoBoost and Horizon Lock built-in, ensuring your smoothest, most stunning shots yet."Az oldalon lejjebb görgetve vannak bemutató videók ennek működéséről. Nem csak a rázkódást szedi ki, hanem a horizontot is rögzíti, azaz (szoftveresen) meg van oldva, hogy ne billegjen a kamera.
És ami jó hír, szoftveresen egyre több dolgot tudnak megoldani, nem kell hozzá stabilizátorral egybeépített hardver.
Az már más kérdés, hogy egy ilyen akciókamera pár kiegészítővel együtt annyiba kerül, mint egy belépő szintű roller.
Néha készítek felvételt a gurulásaimról. Szélkabátom egyik felső zsebéből pont kilát a telefonom. A hátizsákom pántjára tervezek készíttetni (vagy venni) egy tokot.
-
ρσгτσ
addikt
Közben megkerestem, Apple -nél is írtak róla. Bár itt ugye más típusú rezgés miatt a motoroknál, ami káros lehet az OIS és az AF miatt.
Pálcika rollernél azért neccesebb, mert 0 lengéscsillapításnál elég rendesen berázza a mobilban lévő szerkezetet. Nyilván olyan telefonnál, amit komolyabb kamerával szereltek.
Főleg ha olyan úton jár, ahol elég sokat rezeg a roller.
-
PociAti
őstag
Jó hogy megemlítetted a rázkódást. Mobiltelefonok kamerájára eddig nem így tekintettem, pedig belegondolva teljesen logikus. (Normális fényképezőgépeknél elterjedt a mechanikus optikai képstabilizátor, meg a zoomot is mozgó lencsével oldják meg, mobiltelefonra kevésbé jellemző, de attól még érzékeny szerkezetről van szó.)
-
ρσгτσ
addikt
Egyébként ha már nagyon a sebességhatároló oldalról nézzük a témát, akkor közúton pl. kamionnál úgy tudom ez szabályozott keretek között működik. De van itt kamionos, aki ezt pontosan meg tudja mondani.
Ezért szoktak panaszkodni például a román kamionoskra, ahol azért többször úgy tűnik nincs limiter.
Lehetne amúgy rollernél is ez, de szerencsére nem korlátozzák be ennyire a használatát és lehetőség lesz egynél több kategóriából választani.
-
-
DigitXT
félisten
A forgalomba helyezés és a műszaki vizsga hogyan jön ahhoz, hogy mekkora
végsebességre lehet képes az autó? És hogy ezzel közlekedhet-e korlátozott
szakaszon, vagy csak pl. német autópályán? (Egy 300 km/h-ra képes autót is
bárki megvehet (ha van rá pénze). És közlekedhet vele a közutakon. Akkor is,
ha amúgy a jogosítványa önmagában nem teszi képessé az "Erő" uralására...)De értem mit akarsz mondani: ami képes nagyobb sebességre, az egyszerűen
legyen kizárva... Ám legyen: szopás lesz mindenkinek, de nagyon biztonságos.Ámbátor szeretném akkor javasolni a 25 km/h fölött tekerni tudó (!) bringások
eltiltását is a közbiztonság érdekében. Nem érdekel, hogy betartja a 30-at. Ja:
neki miért 30? Megkérdezték a kapitányt? Vagy mert nehezebben gyorsul fel...
(Akkor szeretnék kérni az "1.4 nagyon siet" autómra kibővített sebességhatárt,
mert sokkal nehezebben gyorsul fel 130-ra az autópályán, mint a 2.0 turbó.)
Szerk: az autó csak egy példa volt... SMKP-ra pl. nem kell műszaki (még).
-
PociAti
őstag
Tippem szerint a Wattban megadott névleges teljesítmény valószínűleg benne lesz a rendeletben (1-350 W kerékpárszerű gép, 351 W - pár ezer W a következő kategória. És lesznek rollerek, amik ebbe se férnek bele.)
Pont a határon mozgó rollerek az egyik legizgalmasabb terület, az új modellek közül nagyon sok ebbe a sávba tartozik. Ha valaki kissé nagyvonalúan értelmezi a szabályokat, akkor a roller pont átcsúszhat a következő kategóriába.
Vagy ha nagyon biztonságosan szeretne ajánlani, akkor csomó jó rollert nem vesz számításba. -
PociAti
őstag
De a határon billegő rollerek esetében ezek szinte követhetetlen pillanatnyi állapotok.
Például azt se tudni milyen hardver variánst fog az kapni, aki most rendel XY eladótól. Nem tudni hogy az elektronika milyen vezérlőcsipet tartalmaz, és milyen firmware verzió lesz az adott rolleren. Ezek erősen lekorlátozhatják a lehetőségeket. Vagyis a pillanatnyi lehetőségeket, amire egyes szervizek már talán tudnak naprakész megoldást, mások meg nem. És akik tudnak rá megoldást, azok még mindig elvállalják a módosítást, vagy egy kellemetlen eset miatt inkább már nem kockáztatnak.
Megfelelően felépített és karbantartott tudásbázis nélkül az adatok nagyon gyorsan elévülhetnek.
(Például egy fórum ajánló teljesen alkalmatlan lenne erre az információ mennyiség és annak szövevényessége miatt.)És erre jön rá az, hogy mit fogad el a hatóság. (Tárgyalás esetén már más a helyzet. Ott szakértőket be lehet vonni, aki pl. alá tudja támasztani azt, hogy egy 500W-os roller teljesítménye és végsebessége szoftveresen vissza lett fojtva azért, hogy kerékpárnak minősüljön, ne SMKP-nak.)
-
DigitXT
félisten
A várható szabályozásra figyelmeztetés valóban nagyon hasznos lenne.
(4 éve lehet ezzel riogatni a topiklakókat. Persze egyszer biztos lesz vmi.)Addig is: helyezze növekvő sorrendbe az alábbi projekteket a kivitelezésre
2023. márciusig fordított idő szerint!A. M0-s autóút, Budapest
B. La Sagrada Familia, Barcelona
C. DigitXT rollere, Budafok
D. 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet módosítása az
elektromos rollerek besorolásával kapcsolatban, MagyarországA helyes válasz...
B, A, D, CKivitelezés kezdete (hogy okosnak tűnjön a műsorvezető):
B. 1882 (141 év)
A. 1987 (36 év)
D. 2019 (4 év)
C. 2021 (2 év) -
Az-az. A rollerkentauros csoport.
Az a gond az ilyen csoportokkal, h a neve nem takarja a valóságot.Valaki rollert akar venni.
Beírja a Facebook keresőbe, h roller.
Kiadja a legtöbb taggal rendelkező csoportot elsöként.
A neve: "Elektromos roller közösség"
Belépsz, beírod, h vennél rollert, keret mondjuk 250ezer.
Belinkeli valaki a DHGateről a G30-at 230ezerért.
Törlik a hsz-t.
És beírja a Rollerkentauros csávó, h 250ezerig van F40, G30LE, Pro 2.
Szerencsétlen érdeklődő meg megveszi a G30 helyett valamelyik kisebb akkus rollert, és nem is tud róla, h létezne ugyanannyiért G30 is.Szerintem ez csalás.
Igenis azt kellene kiírni, h Futureboard - Rollerkentaur - Ultimate csoport.Az összes ilyen-olyan csoportnál kötelezném, h amennyiben csak egy üzlet nevében szabad ajánlani terméket, akkor a csoport nevét is kötelező ennek megfelelően elnevezni.
Teljesen mindegy, h a csoport leírásában ott van, h csak rollerkentauros termékeket szabad ajánlani.És mielőtt azzal jönne bárki, h dehát nekik ezt a csoportot fel kellett épiteni, meg brand, meg ezzel mennyi munka van/volt, stb - ez rizsa. Onnantól kezdve, h egy megtévesztő csoportelnevezéssel bevonzották a 6500 tagot, ill. a Face keresöalgoritmusa a nagy létszámú csoportokat első helyeken mutatja, már illene vagy a csoport elnevezésének megfelelően viselkedni, vagy bevállalni, h ez brand specifikus csoport, nem általános rolleres csoport.
Mert mondjuk ha valaki megveszi az F40-et, aztán 25km-t tud megtenni vele, lehet, h örökre megutálja az összes rollert, miközben ha tisztességesen tájékoztatva lett volna, más lenne a helyzet.
-
-
DigitXT
félisten
A felelősség szempontjából marhára nem mindegy, hogy mi a tényállás!
Mindenesetre, ha hiszünk a leírásnak, akkor a rolleres Balatonfüred felől
ment Csopak felé, tehát neki jobbra van a Balaton, ergo neki volt balos a
kanyar, viszont akkor, nem "átsodródott", hanem eleve levágta az ívet.
Nyomok alapján nem is túl durva mértékben, de beláthatatlan a kanyar...
Nyilván elsődlegesen a fejsérülés a rolleres baja az ügyben... Szart sem
ér a biciklis bukó, ha valaki arccal veszi le az aszfaltot, vagy bármi mást.
Másodsorban viszont a felelősségre vonás is baja lesz, ha majd felépül...Beláthatatlan kanyar előtt meg lassítani kell... Nem szabad kockáztatni:
nem is a saját tepsi épségét! Hanem mondjuk pont a szembejövőkét.
(Szóval egy dolog, hogy a full face bukó jobban megvédte volna, ha igaz,
viszont ebben az ügyben épp az elkerülhetősége a végtelenül szomorú.)Szerk: újra átolvasva egyértelmű a levágás, csak félreértettem a, hogy a
sebesség miatt tért volna át a szemközti sávba. Bár igen: szándékosan!Szerk: ha jól látom, ez egy Inokim Quick 4. (40 km/h a végsebessége.)
Szimpla motor, névleg 600W: nem egy eszeveszett gyilkos "tank" roller.
Ezeknél lehet, hogy elhiszi az ember, hogy büntetlenül végig nyelezheti.
Pedig nagyon nem. Nem kell lendületből menni: fék. Felgyorsul az újra...
Bringások szoktak ezzel érvelni, hogy gyorsítani fárasztó, ezért mindent
megoldanak lendületből. Még a piros lámpát is.(Ún. veszélyes zöld.)
-
coppola
tag
Vázszám van, bizti kötelező, azzal igazolod, hogy az.
Smkp az smkp, ha benzines nincs varja, ott senkit nem érdekel, hogy többet megy-e 45-nél, csak a cm3 játszik. Rollert viszont kategorizálni kell végsebesség alapján, amit gondolom a gyartó adatai alapján kéne, de az, hogy van egy számlád esetleg egy rollerről az megint kevés, ha nem tudod igazolni, hogy azé a rolleré-e , amin dzsalsz, ezé kell vmi vászszám, vagy hatósági matrica, vagy a f@sztudja miU.i: lopkodás miatt se ártana vmi hatósági plakett
-
-
dzsidzsas
tag
Nem vagyok az asszisztensed, te is tudsz keresni. Révész Máriuszt, itt a fórumon is többször idéztük már. "Ez pedig nem igaz" -itt meg magadnak mondasz ellent. Eszem ágában sincs a G3-t bárhova sorolni, ezt max te képzeled hogy én ezért, pont letojom: van jogsim, motorozok, G3 zárt sisakkal, mindig! Szóval engem nem nagyon érdekkel, de majd, ha a kisgyerek az alagutban 25km/h- val feltartják a sort és egy vadbarom átmegy rajta, stb, stb. nem kívánom hogy ismerd. Kizárólag ilyen események miatt kellene nyilt vita. Mert mindenki ismer egy veszélyes helyet, sokan tudnának mesélni, és nem hiszem hogy ne lenne egy ilyen vitában pár jó ötlet. Van 350w-os rollerem is, sokat használom, sisak is van rajtam, mindig! Valamint a G3-t 25km/h korlátozással árulják
.
-
ρσгτσ
addikt
Egyébként valószínű annyit csináltak, hogy piackutató intézeteket felkértek adatgyűjtésre kérdőív formájában. Max. ezt el tudom képzelni. Ennek viszont túl sok hatása nem lehet a szabályozásra.
Bár ha jól látom te Kirin G3 -at használsz, valószínű ebből ered a felháborodásod. Az mondjuk pont az a típusú roller, ami nem túl sanszos, hogy valahol beleférne egy szabályozás legalsó kategóriájába. Már ahol kategóriákra van osztva a roller a teljesítménye és/vagy végsebessége alapján.
-
dzsidzsas
tag
Ők monták, hogy a tervezetről adnak lehetőséget a felhasználoknak elmondani a véleményüket, javaslatokat tenni. Olvass nyugodtan utána. "Vannak erre megfelelő szervezetek" - nincsenek, azok akiket meg kérdeznek azok engem ne képviseljenek. Főként ne az esegway tulaja. "Egyébként az autódat, motorodat is lefoglalhatja a rendőr, ha a helyzet indokolja..." - valóban, ha veszélyes a közlekedésre, de ahhoz nagyon kirívónak kell lenni, amúgy csak egy műszakira küldenek. A rendőr se mindentudó, ő is közlekedik és talán rollere is van.
-
bexinho23
őstag
Igaz láthatósági mellényt nem húzok fel, de sisakom, felelősségbiztosításom van. Már több, mint egy éve rollerezem napi szinten megyeszékhelyen és egy kisebb (20e fős) településen. A környező gyárakból rengeteg kerékpárost, rollerest látok közlekedni. Ha 10%-ot írok, akkor valószínűleg túlbecsülöm... kb. ilyen arányban látok embereken sisakot és közlekednek körültekinteően. Belém már jött egy 120 kg körüli ember 90fokos kanyarban rollerrel. Szerencsére jól fogott a fékje, hatalmasat bukott, a féktárcsa meg is szorult nála. Az én sávomba jött át, nagy sebességgel jött a kanyarba (gondolván senki nem jön ott)... hát nem volt őszinte a mosolyom.
Továbbá napi szinten látom egy nagy lámpás kereszteződésben, hogy hajnalban (nem csak rolleres) nagy sebességgel levágnak a járdáról az úttestre, miközben a gyalogátkelőnél piros van. Itt műszakváltáskor hatalmas a forgalom és elég gyakoriak az autós ütközések is. Érthetetlen számomra ez a közlekedési morál.
-
PociAti
őstag
Amikor egy kereszteződésben legalább 3 irányba kell vizsgálni ki mit csinál, akkor mindenkire csak egy pillanatnyi idő jut. Autónál, busznál, stb. tudjuk hol kell keresni az indexet, de ahogy te is megemlítetted, rolleresen nem is fogják keresni az irányjelzőt. Hiába villog 500 rollerből egyen valami, el kellene hinni azt is, hogy az egy irányjelző, nem pedig a "kukás-mellényhez" hasonló funkciót ellátó figyelemfelhívó, állandóan villogó jelzés.
Az alsó kialakítás halott ügy.
Láttam már sisak hátuljára illetve hátizsákba beépített jelzőket, de egyik se lesz tömegtermék.És hogy mennyire tartós utólag egy plusz kilógó (rázkódó) elemet rábiggyeszteni a rollerre, és annak vezetékezését megoldani a kormányig, azt majd az idő eldönti. Nem lehet egyszerre könnyű és masszív, és nem lehet olyan helyre tenni, ahol igazán hasznos lenne, de nem lenne valami miatt zavaró is.
-
OhYeah
kezdő
Ezen az irányjelző dolgon én is sokat gondolkoztam, és én is arra jutottam hogy nagyon lenn van, és nem eléggé "fényes" hogy látható legyen - max éjszaka lehet segítség
Ellenben találtam egy ilyet [link] nem tudom mennyire látható, de legalább viselhető az autósnak szemmagasságban is. Valakinek esetleg volt hozzá szerencséje ?
-
-
-
Igen, közben néztem, egy "terem".
Érdekes, azt írták, h a nem leláncoltak között gyakori volt a lopás.
Hát gondolnám, h az ilyen helyeken minimum van kamera, már csak azért is, h ki lehessen tenni közszemlére aki erre vetemedik.
Gondolnám, h az ilyen helyeken azért nagyjából ismerik egymást az oda járók. Eszembe nem jutna pont ott lopni olyanoktól, akiket ha máshogy nem is, de látásból ismerek. -
Ezt a képet én is láttam, de azt hittem valami német szaküzlet.
A cégemnél hasonlót akartak, h a rollereket majd így összecsukva kell eltenni. Szerencsére megértették, h ezt ne olyanok döntsék már el, akik nem használnak rollert.
Sok ember sose csukja össze, plusz sáros/koszos, plusz némelyik nagyobb dögnehéz ahhoz, h emelgesse az ember. :/ -
Somatom
veterán
Melóban napidíjas vagyok, itthon pedig szabin vagyok, úgyhogy nem nagyon kell időre közlekednem. Odaérek, amikor odaérek. Sokkal kellemesebb így közlekedni és több dologra is tudok figyelni. Én tavasztól, télig némely nővel is fizettetnék kötelezőt, mert a vonulásuk komoly baleseti kockázatot jelent. Persze, nem minden esetben. Villanybringával 30 -fölött is szoktam tekerni, de múltkor egy olyat láttam, olyan naciban, hogy inkább beálltam mögé hússzal és gyönyörködtem a látványban.
-
Somatom
veterán
Sztem a saját statisztikáikból indultak ki. Arrafelé kicsit más a közlekedés. Jobban elszeparáltak a bringautak, jobban fel vannak térképezve és egy nem megadott elsőbbségért úgy berántják pár hétre, hónapra a jogsit, mint a huzat. Úgy félek/félnek a gyalogostól bringástól, rollerestől, mint a tűztől. Svájcban meg pláne. Ha csak közelítenek a zebra felé, már fékeznek az autók. Amúgy lassan 8 éve, havi 5-6 ezret gurulok kint (városokban is), de még sosem keveredtem necces szituba bringással, rolleressel.
-
Hát igen, hamarosan megjelenik a Xiaomi u l t r a, és kb mint a mindentvivő Lola T volt az autós kártyában, olyan egetrengető lesz (írónia on), ezért gyorsan ki kellett adni mindenféle újdonságot, amit eddig rejtegetni kellett a vásárlók elől, tervezőasztalok fiókjaiban.
400/450W-os motorok, szinte mind hátsókerék hajtású lesz, lengéscsillapítók, indexek, hatalmas akksik.
Végre továbbléptünk a pálcikarollerek korlátain. -
Miikee
csendes tag
Köszi. Ha jól látom 1000 EUR körül lesz az ára, ami az új tudások és a g30 árához képest nem is vészes.
Bár én most már nem hiszem, hogy lecserélem, mert most fejezem be a tavaly kintről vett g30p átalakítását. Az akkor volt kb 230 ezer, raktam rá első Sharksetet, kb. 70 ezer. Most megjött a hátsó, még fel kell raknom, kb 80 ezer, plusz jön a Monorim LR01 index kb 20 e. Így árban és tudásban is kb ott vagyok. Nyilván jobb ha gyárilag van megépítéve és nem kell mókolni, de ennek is meg van a szépsége....
-
ρσгτσ
addikt
"A sisak elleni kardoskodas sokkal jobban árt a rollereseknek, mint azok az emberek, akik folyamatosan meg akarják magyarázni, hogy hülyeség használni."
=
A sisak elleni kardoskodas sokkal jobban árt a rollereseknek, mint a sisak használata.
VAGY
A sisak sokkal kevésbé árt, mint azok az emberek, akik folyamatosan meg akarják magyarázni, hogy hülyeség használni.
Csak közben siettem, és úgy néz ki utólag rosszul sikerült módosítanom a mondatot.
-
PociAti
őstag
Akkora baromságot írtál, nehéz volt nem reagálni rá.
Ha pedig olyan rossz példát hozol fel, mint az autók biztonsága, akkor illendő lenne hozzátenni, hogy azokkal az autókkal ha városi csúcssebességen, 50 km/h sebességgel nekicsapódsz egy álló járműnek, jó eséllyel karcolás nélkül megúszod az esetet. Idáig fejlődtek a biztonsági intézkedések. Vagy ha kellően okos a kocsi, akkor még az ütközést is megpróbálja elkerülni.
Ha már az ott elért eredményeket vetíted ki a rollerra, akkor vetítsd ki rájuk is azokat az intézkedéseket, amivel hasonló eredményt el lehet érni. Úgy lenne fair, különben más dimenzióban lévő dolgokat próbálsz erőltetve összevetni.
A hasonló biztonsági szinthez kb. 15 km/h-ra le kellene venni a rollerek maximális sebességét, vagy egy olcsóbb rollerre is elő kellene írni kb. másfél milliós védőfelszerelést, gerincvédővel, légzsákkel, térd és egyéb protektorokkal.
-
PociAti
őstag
"Akinél pedig a sisak hamis biztonságérzetet nyújt, az egyáltalán nem való az utakra."
Ezek szerint senkisem való az utakra?
Így is hozzá lehet állni.
A mértékén lehet vitatkozni, kinek mennyire befolyásolja a döntéséit, viselkedését, de ignorálni a pszichológiai hatását strucc politikának tűnik.Ha rolleren szóba kerül a sisak viselés indokoltsága, akkor arra a közlekedési módra valószínűleg nem a roller lenne a legmegfelelőbb eszköz. Talán egy robogó, vagy egy autó, ha nincs meg a biztonságos, jól kiépített infrastruktúra.
-
Ugyanígy vagyok én is vele.
Reggel elmegyek vele a 20fokból dolgozni.
Kint van hidegben egész nap.
Ha hazaérek vele, muszáj pár órát várnom, h szobahőmérsékletűre melegedjen.
Vagy el is felejtem tölteni.
Ha nem járok a garázsnál, gyakori, h elfelejtem tölteni.A másik héten meg délutánra megyek, egész este kint van, éjfélkor hazaérek, akkor meg pár órát várnom kéne, h tölteni lehessen; de lefekszek inkább aludni, azt csak reggel töltöm - ha el nem felejtem, h tölteni kellene.
-
DigitXT
félisten
Ne is mondd. Berendeltem egy első villát anno, ami kép alapján nekem jó lett
volna, erre kaptam egy ilyen rettenetet, mint ami ezen az M4-en van... Írtam az
embernek, hogy EZ WTF?! Azt mondja, hogy hát ez az első villa. Mondom, na
ne szórakozzon, rohadtul nem ez volt a képen, hanem egy dupla rugós cucc...
Ha ez dupla rugó, akkor csak a felét küldte el. De nem, köti az ebet a karóhoz.
Refund. Visszaküldtem neki az egész hóbelevancot. Pedig a sárhányó most jó
lenne, ha meglenne, és a világításkapcsoló is tetszett, de mivel a villával átvert,
gondoltam rohadjon rá az összes befőtt. Postaköltséget persze buktam... -
DigitXT
félisten
Azért mondom, hogy vagy vannak belőle iterációk, vagy eleve hamisítvány.
Ami azért vicces, mert a Kugoo is szokott klónozni drágább vasakat.
Köszi a képeket, teljesen egyértelműen más a kettő nyaka, a bal vékonyabb.És meglehetősen ijesztő, hogy a lemez, ami a villát tartja max. olyan vastag,
mint az alátét, ami felfekszik rá. És ezt egyetlen villa csavargatja... elég para.
(Dupla villával teljesen más az erőkar. FID mondjuk kifejtette, hogy azok meg
azért törnek, mert felüt a rugó, így szétveri magát, illetve azért, mert kilazul a
záró csavar, és elkezd az egész kolbászolni, ami szépen nyírja az anyagot...
Én az FLJ mentségére azt tudom felhozni, hogy a linkelt 10 mm acélba még
menet is van fúrva, tehát lötyögés ki van zárva: soha nem lazult még meg.)
Szerk: annyi, hogy a jobbon még a kormányt is csavarok fogják a nyakba.
(Szerelhetőség szempontjából előny, de még egy pont, ami ki tud lazulni, de
persze, ha a helyettesítő egy jóval vékonyabb hegesztés, nem feltétlen jobb.) -
Ezért utálom a buszosokat, kamionosokat és mindenkit aki nagy járművel van, mert azt hiszi ha a jármű nagy, akkor ő is annyira okos.
Más: Úgy néz ki hogy az új melóhely 4-4,2 km-re van és rollerrel fogok majd többszőr munkába menni. (Xiaomi pro2)
Felvetődik a kérdés, hogy hogyan érdemes tölteni? Mindig legyen 100-ra töltve, akár 4 km-enként is, vagy gondolom formán mikor már csak 1-2 csíkot jelez?
Még 1 kérdés: én mindenhol ahol lehet 25-t tempomattal megyek. Ezen az útvonalon is 90%-ban bicikli út van. Olyan 3-400 métert kell mennem az első bicikli útig. Elektromos cuccoknál nem számít, hogy a jelenleg 10-12 fokos zárt teraszról be hozom és egyből csőgázon megyek vele? (25 km/h) -
DigitXT
félisten
Én is így voltam vele, amikor kiugrottam a Dragy-ért Vecsésre...
Régi szép idők: bevitt a susnyásba a térkép rendesen... De azért
végig tudtam csinálni, és a roller is kibírta. Természetesen teljes
menetfelszerelésben mentem, mert ugye ismeretlen útvonal, és
még a városból is ki kell menni, jobb a békesség. (Az olyanokkal
meg nem kell foglalkozni, akik hülyeségeket beszélnek egyetlen
fajta pálcika roller tapasztalattal: nem az a baj, ha vki felöltözik.) -
Somatom
veterán
A G. Térképet több nyugati városban használtam már és teljesen jó útvonalakat tervezett. Amikor nálunk is aktiválták a bringás útvonaltervezést, akkor csináltattam vele pár útvonaltervet. Aztán kerestem, hogy hol lehet a programban kikapcsolni az "öngyilkos akarok lenni" opciót. Bringás (rolleres) szempontból egyáltalán nem térképezték fel Budapestet.
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy ez a korábbi hozzászólásoknak, hozzászólóknak szólt elsősorban. Mert már nem először volt téma, és még mindig meglepetés az, hogy bizony nem mindenhol ideálisak a körülmények.
Tehát igen, van ahol le kell menni az útra. Igen, van ahol nincs bringa út még a környéken sem. Egyszerűen nem lehet mindent azzal elintézni, hogy miért nem megy valaki normális úton.
-
pescara
aktív tag
Ez szerintem pontosan forditva van, mint ahogy leirtad. Pont Budapesten nagyon konnyu biztonsagos utvonalakat kitalalni, akar kis kerulovel, vagy mondjuk bkv-val osszekotve. Videken sok helyen a szomszed faluba is csak egy ut vezet, ami lehet jo, vagy teljesen rossz minosegu, cserebe az osszes auto, busz, teherauto, stb azt hasznalja, a rolleresnek pedig semmi valasztasi lehetosege.
-
Revolit
senior tag
Sisak résszel egyet értek, bár mindenki azt csinál amit akar, azért ne beszéljük le egymást róla. Inkább rá (eredeti komment amúgy nem is akar lebeszélmni róla, tudom!).
Én ugyen egykerekűvel mentem, de pont kb ilyen 10-15km/h lassú tempóval, mert le kellett mennem sárba, mert baszki a kerékpár útra egy betontömböt raktak. Kikerültem, pont mennék vissza betonra, bedőltem, és azzal a lendülettel oldalra kicsúszott alólam a masina. Elvágódtam mint egy darab fa, itt se kigurulás semmi, arccal előre betonba. A tempó kicsi volt, mégis elrepedt a full face sisak állkapocs védő részének szellőző rostélya. Nagyon szép mosolyom lenne most, ha nincs a full face... valami ilyesmi:
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
DigitXT
félisten
Azért túlzás, mert ha vki esett már el komolyabb tempónál, és volt
olyan szerencséje, hogy nem talált el semmit, akkor jól tudja, hogy
épp ez volt a túlélése kulcsa... Csúnya égési sérüléseket is be lehet
ilyenkor gyűjteni (még motoros cuccokban is), ill. ha már az aszfalt
nyúzza a bőrt, lesz más baja is, DE még mindig jobb, mint bármibe
becsapódni, és nagyon rövid idő alatt nagy lassulást elszenvedni...Magyarán nem áll meg azonnal az elfirkált rolleres, lesz idő fékezni
a mögötte érkezőknek.A másik sávba átesés egyenes szakaszon
kizárt: csak kanyarban tud átcsúszni, ott viszont sajnos át is fog, ill.
ha balos kanyar, az kezd égető kérdéssé válni, mi van az út szélén.*Mindezek ismeretében is persze istenkísértés ennyire fos aszfalton
ennyire bizonytalan járművel ekkora tempót menni. Ha megereszti
egy tükörsima szakaszon, azt mondom oké, de ide nem való...*: egy esés legtöbbször azért végződik (azonnali) halállal, mert vmit
elgombázik az aszfalton csúszó pilóta: villanyoszlop, fa, esetleg épp
egy szalagkorlát tartóláb. (Legtöbbször gyorshajtás miatt csúszik ki
aki túlvállalja magát kanyarban...) A másik, amikor keresztbe érkezik
valami, amit nem tud kikerülni, és abba csapódik be... Sokkal inkább
félnék egy ilyen jellegű ütközéssel járó balesettől, mint egy kátyútól.Amúgy meg SMKP-val se életbiztosítás ez a szakasz, főleg miniatűr
10" kerekű gyösszel, miközben tudjuk hogy ott az csak felniméret. -
gergo5991
őstag
na ja igazad van, ha oldalra esik baszhatja.. csak azon gondolkodtam egy majdnem 2 millás nami árából inkább venne autót és azzal menne az autók között..ha ki is jön majd a rolleres törvény vagy nemtom ki-e jött már, azért az durva hogy leparancsolják őket az útra.. jó kis rolleres felvonulás kéne minden nap megbénitani az utcákat rollerel lassan haladva, hogy jöjjenek rá ez nem jó ötlet
-
gergo5991
őstag
a kresz előirja hogy olyan követési távolságot kell tartani, ha bármi van meg tudjál időben állni.
Ha meg rendesen álna a rolleren, nem csak az első lábán rögtön az első kerék mögött, lehet akkor nem is történt volna majdnem baleset, nem lengett volna ki a roller alatta ha 2 lábon áll és elosztja a súlyt a rolleren.. Elvégre erre való az a 165mm-es rugóút ami a namin van hogy az efféle úthibákat is elnyelje -
gergo5991
őstag
az előző képen azért megnézném egy nagyobb széllőkés nem-e ad egy taslit
MO-on már hivatalosan is az úton kell menni vele? mert nálunk simán mehetek a járdán is, nem látom értelmét visszapillantónak, rontja az esztétikát szerintem.. pont ezért is tetszik a g30 maxom mert letisztult forma, nem kell rá semmi csecsebecse... -
Tőle már vettem én is rollert.
Az pedig egy lerugott F40 volt, asszem 120, vagy 130 volt. Emlékszem, a féktárcsát cseréltük rajta ki, de ha nem cseréltük volna ki, akkor is lehetett volna használni, csak mivel nem nekem lett, így inkább ezt megcsináltattam rajta.
Nyolcas volt benne, lepadkázták, amit nem nehéz véghezvinni, elég egy rossz mozdulat, h lekoccoljuk. :/ -
Azt hittem erről van szó:
hardverapro.hu/apro/xiaomi_mi_electric_scooter_3.html -
DigitXT
félisten
A gyári adat tökmindegy... Van egy motor, egy vezérlő, egy akku,
és ezek között egy szoftveres (le)szabályozás. Ha azt kiütöd már
tuningoltad... Ha még áramot is adsz neki, pláne. 35-40-45 csak
használhatóságban mindegy (autók közé csak a 45 "határeset"*)
ellenben teljesítmény igényben ég és föld. Az, ami tud 35-öt, az
messze nem biztos, hogy üzembiztosan tud 45-öt is. Ennyi.
(Vagy egyszerűen nem tud, mert több feszültség kellene hozzá.)*: egyszer mentem úgy a Fehérvári út azon szakaszán, ahol még
nincs biciklisáv. Mivel gyorsan elértem nem volt belőle probléma.
(Vannak szabálykövető autósok. Na azok pont ~45-tel mennek...
Általában az "óra 50" ilyen 45 valós.Azelőtt sokat motoroztam
a városban, és mindig kalibrált órával, így ezt figyelhettem meg.) -
Casseius
tag
48V 500w, az simán 45 km/ó is lehetne, de halálbiztos vagyok benne hogy egy ilyen réteg gépnek senki sem törte fel a vezérlőjét h feloldhasd a sebesség korlátozást.
Nekem fizikai fájdalom 25-el menni miután már 50 fölött is járt az ember, de igazából a gyorsulás is ugyanilyen fontos számomra forgalomban.
*És pontosan ahogy mondod, amíg 50-el ment a gépem rendszeresen letoltak az útról hiába annyival lehet menni elvileg... -
Somatom
veterán
Van belőle E és global is. Azokon legalább index is van. A Magyar oldal is listázza.
-
Peaceliker
addikt
Jaja, mert néztem, hiv, hogy szép, hátha másnak is tetszik. Aztán kitettem egy reális, de nem a "kenyérre kell" áron. Oszt elvitték
Most először kiírtam, hogy keresek 60v os zero 10x-et. De erre sztem kevés az esély sajna.
De ha nem viszik el napokon belül akkor megnézek egy kicsit rokkant warrior 11+t. Szívesen szerelek.Ha az sem, akkor figyelem a piacot, ha lesz egy értelmes áru mantis pro, akkor lehet megveszem, bár ahogy néztem mantis váza nem annyira begyere, az zero után visszalépés lesz sztem.
Ami még fejben van, hogy fogok egy nagykerekű rollert [ilyesmit]
Majd kap egy 3-5kw os motort hátra vagy 2db 1,5-2kw osat és akkor dual motoros. 60v sztem elég lenne, de 72 nagyon adná... Na csak ez a projekt tartok tőle el tudna szaladni árbanViszont ha már itt tartunk. Tudok fórumot, csoportot, bármit ahol ilyen bika ebike motorokat árulnak?
-
PociAti
őstag
Csak a szokásos jelenség, aki nem megszállottja egy témának, az nem veszi a fáradtságot, hogy a dolgok mélyére ásson, így csak nagyon felületes és hasztalan cikket rittyentene össze.
És hogy ne legyenek benne súlyos tárgyi tévedések, felkérnek egy "profit", vagy jelentkezik egy túlbuzgó alak, aki megkeresi őket egy ilyen írással.
Egy olyan személy, aki már rég átesett a ló túloldalára és azon a nézőponton keresztül von le irreális konzekvenciákat. Ilyenkor elmarad a 9x%-ot kitevő tömeg figyelembe vétele. -
PociAti
őstag
Egyetlen hasznos infó van benne, a második mondat:
"Szakértői becslések alapján több mint 50 ezer saját tulajdonú elektromos roller van Magyarországon."Ez azt jelenti, hogy kb. 200 lakosonként 1 roller. (Ha Budapest 1,7 milliós számát szoroznánk fel 200-al, akkor 8500 lenne, de figyelembe véve az ottani közlekedési igényeket, 15-20k fölé tippelném a számot.)
Érzésem szerint ezt a cikket is egy szűk látókörű, a ló túloldalára átesett személy írta. 50k rollerről ír, és közben mindhárom fotón kb. 1-1,5 milliós rollerrel - tippem szerint Kaabo Wolf - illusztrálja mit kell érteni roller alatt és ehhez mérten erodálja a cikk objektív részét saját szubjektív gondolataival: "A belügyminisztérium és az ügyészség szerint egyértelműen motoros hajtású jármű a roller, tehát jogosan elvárt a vezetői engedély és a sisak. Tegyük hozzá, egy 40-50-nel haladó, aprókerekű járgánnyal egyébként is kész oroszrulett bukó nélkül közlekedni, szóval fura, hogy ezt egyáltalán elő kell írni..."
Ezt úgy írja, mintha nem is léteznének olyan rollerek, amik nem 40-50-nel haladnak. Miközben amiről ő ír, abból talán csak 100-200 darab fut a magyar utakon, és közben a maradék 50.000 hagyományos rollerről megfeledkezik. -
Peaceliker
addikt
amiben stm32 van, azt igen, ha van fw. Én kocka állapotból (olyan is volt, hogy be nem kapcsolt) csak egy gyári állapotra tudtam hozni és onnan ment újra a fleshelés. Újabb xiaomiban már nem ilyen soc van és azt (még?) nem lehet sütögetni. Ninebotnak nem néztem utána, de itt csoportban is írta valaki, hogy vmi új gépe nem volt hekkelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest