Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Fogsz egy kefét, 5 perc alatt átkeféled a sort, hogy a nagyretek lejöjjön, viheted lánccserére. Esetleg használsz viaszos kenőanyagot, mint a Squirt, és gyakorlatilag tiszta marad a hajtás, bármerre mész.
Vagy megmondod a szervizesnek, hogy igen, légyszi tiszítsd már le a sort. Persze, megfelelő díjazásért.
Szerintem itt kb ennyiről van szó, nem nagymosásról.Azt meg nem hiszem el, hogy hétvégén nem lenne időd áttörölni/átkefélni a bringát. Nekem is csak azért nincs, mert az nem nyújt akkora élményt, mint tekerni

-
makoss
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem várom el senkitől, hogy megértse már már gyanusan egyszerű írásom, hogy betyárul nincs időm bringával foglalkozni, bütykölni kefélgetni mint egy csajt, csak kívánom az ilyennek, hogy ő is dolgozzon annyit mint én és nem csodálnám ha lerohadna alóla a bicikli!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Biztos orvoshoz is fürdés nélkül megy, hiszen a szorgalmasan dolgozó ember leizzadja a koszt!

-
makoss
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nem semmi a felfogásod öreg!
de inkább felejsd is el mit írtam és tegyétek ti is a láncot a dzsuvás váltóműre!!!

-
dbala
tag
Elkezdtem én is gondolkodni egy 1x10 vagy 2x10 rendszeren a 29-es montin.
Az 1x10-et hamar elvetettem, mert 34-es tárcsával nem tudnék felmenni mindenhol, ahhoz nincs elég erőm. Még úgysem ha hátra nem 11-36 lenne, hanem 40 lenne a vége. Ha kisebb lenne az első tányér akkor meg lejtőn és aszfalton fogynék el.
Jelenlegi 40-30-22-nél a 22-t nem használom szinte soha, a 40-et is elég ritkán.
36-26-ra gondoltam de azt meg csak 2x11-es rendszerhez találtam, ami 2x10-hez lenne 38-24 meg nem annyira szimpatikus.
Így passz, hogy mi lesz.-=RelakS=-:Ha nem vagyok bejelentkezve akkor sokkal jobban elnagyolja, jelentkezz ki és nézd meg úgy, más is úgy fogja látni.
-
6030D
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem nagyolja el, csak azt a két pontot összeköti egy egyenessel ahol a telefon nem talált GPS jelet.
Én is látok több ilyet a linklet körödön. De szerintem ezt neked is mutatja, ha ránagyítasz térképen. -
-=RelakS=-
veterán
nézzük csak:
Egyetlen 3 és fél kilométeres körön találkozok:
Jó minőségű aszfalttal (jobbára lejt)
Gyatra, töredezett betonnal
Köves ösvénnyel (jobbára emelkedik)
Poros ösvénnyel, avarral súlyosbítva (ez is jobbára emelkedik)
HomokkalMásik irányokba csak simán küllőig érő homok, murva meg aszfalt váltogatják egymást "random".
Már amikor nem gondolom úgy, hogy láufáusztot, és megyek el egy komplett aszfaltos 20km-re
(pl mert esélyes, hogy küllőig ér a sár)Pl tegnap mentem ilyet, ebben is volt minden vacak, bár készülve arra, mennyi erőm lesz, a nagy része aszfalt.
Amúgy kérdés: Kívülállóknak a Strava elnagyolja az útvonalat? Kolléga Kistarcsán nem azt látja, hogy átmegyek az aluljárón, hanem hogy HÉVEN, 3-mas úton, mindenen át csak megyek

Még valami: a 11-es lánc néha olcsóbb, mint a 9-es, szóval inkább a hajtáslánc kopása lesz a bibi :]
-
Napfénysüti
nagyúr
A feliratot én is néztem de érdekesen oldotta meg a gyártó: egyik oldalon fejjel lefelé van míg a másikon fordítva. Gondolom amiatt hogy akárhogy teszed fel ma stucnit mindig legyen egy normálisan olvasható logó rajta.

JackFeryll: így elősre otthon markolgatva nagyon bejön ez a bandázs. Tartottam tőle hogy nem ilyen kék lesz az árnyalata de élőben még szép is. Nagyon kíváncsi vagyok élőben mennyit dob a komforton. Az ára valóban elég borsos, 10.000 Ft egy bandázsért nem éppen baráti. Remélem hosszútávon azért megéri.
-
Az orat nem igazan hasznalom, csak a homersekletet nezem rajta.
De a telefonom nem porgeti szerencsere, akkor mar vettem volna mast
Rajottem, hogy valoszinuleg az a problema a "kerekparos" ismeroseimmel, hogy ok valojaban nem igazan akarnak tekerji, csak a kulsosegekre adva kell a meno kerekpar, legyen tarcsafek meg szeles gumi, met meno. Ketlem, hogy barmilyen ezzel kapcsolatos vita valaha is ertelmes pontra jutna

Innentol johetek en a logikus, foldhozragadt elkepzeleseimmel az igenyekrol es az ertelmes penzkoltesrol..
Egy 2*10-es vagy hasonlo kis szettet en is megneznek
-
6030D
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Csak egy világ körüli túrát 11-es lánccal etetni nem annyira költséghatékony.

Erdőben milyen helyeken mész? Laza a talaj? Köves? Ha igen, akkor miért nem jó 2,5-3 bar-on kimenni, és élvezni az erdőt?
(#75887) -=RelakS=-: Akkor ezért "száguldozik" Crytec mindig az erődben.

-
-=RelakS=-
veterán
Gyá, Crivit fail XD
-
-=RelakS=-
veterán
Érdekes elgondolás, tessék megoldani tárcsafékkel, és jöhet

6030D
Én a 3x11-nek nem látom értelmét. Gyakorlatilag egy világ körüli útra tudom elképzelni, ahol minden lehet út közben, 100 km-es síkság, meg napi több ezres mászás is. (Tudom, oda meg agyváltó kell.)
Igen, én is ezt mondom, hogy aki mindenre akarja használni, annak jó.Mondjuk most megint eszembe jutott, hogy ha a 40*11-et nem 26-os, hanem 29-es gépre rakom, akkor megint ott vagyok kb, mint most a 44*11-el, és készviszlát. Csak ahhoz ugye új bringa is kell :]
Ami meg a guminyomást illeti, én be szoktam lőni kb 3,5 körülre, aztán hadd szóljon. Elég vegyes a környék, meg hirtelen tud elfogyni az aszfalt, hogy ne tudjam specializálni a nyomást egyik vagy másik irányba.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Sokan esküsznek a Lizard Skinsre. Én is 3.2-est használok olyan mintha egy sima bandázs alatt gél lenne, de mégsem. Nekem a textúrája is tetszik, amikor először láttam ilyet nagyon műanyagnak tűnt, de már nem. Hátránya hogy könnyen meg tud azért sérülni a felülete, na meg az ára.
-
6030D
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én a 3x11-nek nem látom értelmét. Gyakorlatilag egy világ körüli útra tudom elképzelni, ahol minden lehet út közben, 100 km-es síkság, meg napi több ezres mászás is. (Tudom, oda meg agyváltó kell.)
1x11 versenyzőknek meg XC-re, 2X11 maratonra meg kezdőknek XC-re.
Én a 3x10-nél is azon gondolkodtam már fél év után, hogy elég lenne a 2x10 is, mert csak ellustul az ember, hogy mindig pakolja vissza mókuskerékbe, vagy épp nincs idő visszarakni, és csak tépi a láncot felfelé. Nekem 22-30-40 helyett 11-36-tal tök jó lenne valami 24-36 körüli előre. (27,5")Szinte olyan érzésem van, hogy a kedves vevő csak ne akarjon gyorsan haladni a montival, arra vegyen outit.
A kedves vevő ne akarjon aszfalton montival száguldozni. Sőt, ne akarjon montival aszfalton menni, csak annyit, amíg muszáj, mert ki kell érni az erdőig. Az erdőbe meg nem hiszem, hogy kevés egy 40x11, 90-100-as pedálfordulattal (40+ km/h)
Eleve, ahogy feljebb is volt téma, más a szükséges guminyomás is, így ha nem tudod változtatni, akkor nem is a hajtás kiosztása lesz a gond. Nekem pl aszfalton 4,5 bar a nyomás, erdőben 2,5 bar, maratonokon 2,0-2,5 között. De van itt olyan fórumtárs, akinek latexszel 1,8 bar.
Ha nem mész gyökeres helyen, csak földúton, akkor 28" cross, aztán lehet suhanni az aszfalton. Ha meg szeretsz suhanni az erdőben is, akkor ne legyen baj, ha utána hazafelé az aszfalton csak 25-30-cal tötymörögsz. (Eleve, egy jó kis mászós, erdei csapatás után ne legyen már erőd még aszfalton száguldozni.
)
Kiosztás ugyan ez a téma. 11-13-15... gyakorlatilag sotteren, erdészeti úton lefelé.. nem mindegy mennyit léptet? Nagytányéron szintén 40 körüli tempónál járunk a fák között. És kb lassabban, mint a DH-sok, akiknek ránézésre 30 körüli tányér van elöl, tehát nem ezen múlik.
Napfénysüti: ekkora gyártótól azért elvárná az ember, hogy ne fejjel lefelé nyomtassa a feliratot a stucnira.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TayRol
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
ez a kék szerintem rohadt jól néz ki!

-
dokee78
félisten
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Most baratno vagy barat vagy mi?

Nekem meg lassan fel kene takaritanom megint a pottyoket a laminalt padlorol

-
anorche1
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Szőnyeget nem félted?

-
kk831228
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Meg a pólót is...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
A zoknit is ő vette?
-
Napfénysüti
nagyúr
Ne csavart keress hanem magát a fém befogó csövet lehet tekerni annak a vége menetes. Próbáld arra tekerni hogy jobban befogja a gyorszárat.

rétisün! Kész lett végre a gép de sajnos élesben tesztelni még nem tudtam:
Picit szétbontottuk az elejét azért.

Amúgy rohadt jól néz ki így együtt, nem hittem el barátnőmnek a netes képek alapján hogy ez egy normális, kék árnyalatú bandázs lesz de rábeszélt. Pontosabban tőle kaptam névnapra. A 3T cuccok meg alapból igazi olasz szépségek és még könnyebbek is mint a gyáriak.

-
bunddog
aktív tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Bezzeg ha kjúbbal estèl volna :]
-
concret_hp
addikt
válasz
r.levente75
üzenetére
úgy értettem, majd ha elkopik

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
fpeter07
üzenetére
Szóval az autós annyi ideig emlékszik a bringásra, mint az aranyhal?

Más:
Nézegettem ezeket a 3*11-es rendszereket. Nagyon szép és jó, hogy ott is fel tudnék vele menni, ahol inkább leszállok, és tolom. Más kérdés, hogy a leszállok és tolom variációval ránézésre gyorsabban haladnék
(pl 22*42-es áttétel...
Viszont hogy a másik végén 40*11 a maximum... Szinte olyan érzésem van, hogy a kedves vevő csak ne akarjon gyorsan haladni a montival, arra vegyen outit. Azt már kitárgyaltuk, hogy a 44/48 felakadhat vackokon, de aki olyan helyre megy, az valószínűleg inkább 2*11-et, vagy 1*11-et vesz. Számomra a 3*11 az ilyen általános használatra szánt kecskén jelentene pont értelmet, hogy ha éppen olyan a helyzet, akkor suhan az ember, de egy keményebb emelkedőn is fel tud kecmeregni...
Ami viszont a legjobban kiakaszt, az a fogszámozás... 11-13-15, stb. 11 után 13?
nekem a 12 után is néha meglepően nehéz a 11, és inkább rakom vissza pörgetni -
fpeter07
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Azért mert a bringást csak addig nézik, amíg előttük van. Ha megelőzték, akkor eltűnik az éterben.
-
fpeter07
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nagyon jó a tubeless egyébként. 1.6-1.8 baron azért jól lehet döntögetni a bringát.
-
r.levente75
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Én nem cserélném le a 11-est !
-
concret_hp
addikt
válasz
JackFeryll
üzenetére
triatlonozok alapvetően , elég ritkán megyek csoportban

-
JackFeryll
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Egyedül valószínűleg nem nagyon lesz problémád vele a lejtőzéseken kívül. Csoportosan nagy tempójú tekeréseknél már karcsú lehet. (versenyezni szintén felejtős)
Jók az egymást követő fogaskerekek. Mondjuk a 20-as soha nem hiányzott, de a 16 18 megléte jó dolog. -
r.levente75
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nagyon köszi a választ, én is úgy éreztem, hogya 2,5 feletti kicsit sok terpen. Eléggé pattog.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem mas emlekeim vannak

Amikor mar a tekeres eszedbe se jut, mert csuszol ugyis keresztbe, lassan itt a tél, elevenitsuk fel a szep emlekeket!
-
rétisün
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
6600-os ultegrában van 13-25, én olyant használok. a felső hármat (21-24-27 vagy 28, most nem tudom) egy másik sorból tettem fel, de azt úgyis alig használom, nem is szoktam cserélni, ha fogaskoszorút cserélek.
vagy veszel külön fogaskereket, és berakod, most nálam úgy van meg a 15-16-17-18-19 de ez váltásban nem olyan jó.
mod: most nézem, neked 11-es kellene. nekem még 10-es van.
-
parkr
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
osztán mi van ha lejtőn lefelé még rá kell tekerni az 58-ra?

-
fpeter07
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én meg majd gyakorolhatok a top maratonokra. Nagyon szeretnék maratonista lenni.
80-120 km terepen nagyon király lehet. Remélem nem változtatják meg jövőre a távokat. -
concret_hp
addikt
outin használ valaki 14től kezdődő sort?

most nézem, hogy majd ilyen sorra cserélek: 14-28 (14-15-16-17-18-19-20-21-23-25-28) , mostani 11-28 alját gyakorlatilag nem használom sosem 50x14 100rpm-el 45öt ad ki, annál többel meg elég ritkán megyek
, mondjuk egy olyan 13-27 lenne az ideális, de olyan nincs 
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
concret_hp
üzenetére
...vagy inkább mint azonnal megelőzni a T matricával ellátott autót.Ezek amolyan íratlan,de kötelező érvényű szabályok.

-
concret_hp
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
pont annyi, mint padlógázzal menni a lámpa előtt 50m-ig, aztán ott satuzni

-
Normi™
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ezt mi nem érthetjük,nekem még a balra kanyarodás ezután is ugyanez a kategória,mi a ráknak előz meg ha pár méterrel később kanyarodik.Sajnos ez az ország ebben is nagyon le van maradva,közlekedéskultúra az nulla.

-
-=RelakS=-
veterán
Magyarázza már meg nekem valaki, mi értelme balról megelőzni a bringást, ha közvetlen ez után jobbra be akar kanyarodni az autós?
Ma hárman játszották el velem, az első nyertes szép autójára majdnem fel is kenődtem. A hátul ülő gyerek biztos örült volna a látványnak... -
Normi™
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Nincs kétségem,biztos faszán nézne ki

-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
concret_hp
üzenetére
kb, bár a régebbi az nekem eléggé tetszett, az inkább 105.
-
concret_hp
addikt
jól nézem, hogy az sram rival az kb. a shimano 105 szint?
-
t1
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
Köszi este rànézek

-
pc360
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Felpattant? Milyen kanyar volt ez?
-
IMIIKE1998
őstag
Na megvolt az első esésem, régóta nem volt már ekkora. A kanyarban felpattant a hátsó kerék, én meg repültem. Én megúsztam horzsolásokkal, a bringa is viszonylag szerencsés volt, "csak " a kormány végdugó és az ülés alja kopott, viszont az is látszik, hogy mennyire segítőkészek az emberek... Gyakorlatilag úgy mentek el mellettem, hogy rám se hederítettek, én meg horzsolássokkal tele, véresen hazavánszorogtam.
-
geotigris9
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Írhatod nekem ezeket tudom én, mind két kategóriában járok annak dacára, hogy outival többet megyek mostanában mégis montisnak tartom magamat.

-
válasz
geotigris9
üzenetére
Montinál nagyon sokat ki tud venni az emberből az is amikor technikás pályákon lefelé jössz.
Kerékpár kezelés szempontjából sokkal többet kell dolgozni a montin, mint az outin. Persze nyilván az outinak is megvan a maga nehézsége, de ha csak táv alapján hasonlítom össze őket, akkor azonos táv mellett a montizás sokkal nehezebb műfaj. Ahhoz, hogy kiegyenlítődjön az outival jóval nagyobb távokat kell menni. -
geotigris9
tag
válasz
atok666
üzenetére
Nekem is pont ez jutott eszembe.

Hozzá tenném még milyen bringa meg a szelet is.
(Még a boltbajáros outival toltam egy 200 távot /14 kg az a cangám 25c gumik/ volt színt is bár nem egy csoványosi színt. Háton még egy bevásárló kocsi méretű hátizsák megpakolva pihenő kb. 4 volt az is max. 10 perces hogy szendvicset be tudjam tolni. Bár nem mértem átlagot, de toltam neki végig haladósan mentem mert egy naposra terveztem és világoson vissza érni. Ami durva volt és így visszaemlékezve megmaradt nagyon az brutális ellenszél vissza úton mintha hegynek felfelé mentem volna egy gyalogosnál sem tudtam gyorsabban menni és ez nem 1 -2 km szakasz volt a szél miatt volt olyan rész is ahol oldalról fújt éreztem nem sok kelet volna, hogy az útról fújon le bringával együtt.)
Szóval igen a körülmények nem mind-egyek.

-
válasz
r.levente75
üzenetére
Minden külsőn fel szokták tüntetni a maximum nyomást, jobbakon a minimumot is. Ezeket kell betartani. Minél szélesebb a külső, annál alacsonyabb nyomáson tudod használni. Aszfalton felfújhatod akár maximumig is, de terepen érdemes a minimumtól nem nagyon feljebb fújni, ha azt akarod, hogy jó tapadásod legyen. 3 bar körül terepen már szinte alig lesz tapadásod. Én 2,5 fölé semmiképp nem mennék. 2,25 széles külsővel nyugodtan mehetsz 2-2,2 bar körül ha rendes tapadást akarsz a kanyarokban és nem akarod, hogy lecsússzon, elpattogjon az ívről. Belső nélküli rendszernél lemehetsz a minimum értékig is.
-
JackFeryll
őstag
Szia!
Nekem Elite Qubo Fluid van. Az egyik ilyen fém befogót lehet csavargatni ki/be így állítva a távolságot.
(#75837) atok666
Ez nyilván a kiterheltségről szól és inkább aturistákrarekreációs céllal bringázókra igaz akik nem szeretnek dolgozni/szenvedni ha nem muszáj. Síkon nem muszáj, meredeken igen (ha nincs nagyon könnyű áttét). Ha még kerülgetni kell a köveket és szar az út akkor méginkább. Tüköraszfalton lefelé is el lehetne fáradni ha elég munkát tud végezni az ember. => 10-es út, picit lejt, ha 50-el tekersz nem lesz könnyű
-
pc360
addikt
válasz
r.levente75
üzenetére
4 bar aszfalton, de futóéles, 2.0-s Hurricane-nel. Minnél több, de ennél nagyon egyik montigumi vagy felni se fog többet bírni. Erdőre én minimum 3-at mondanék, annál kisebbel én tartanék a kifordulástól. A nagyobb gumikat nem ismerem.
-
válasz
atok666
üzenetére
Persze az átlag sebesség is sokat számít, 38 feletti átlagok már komolyak azért. Ettől függetlenül a terepezős körökön maga az útminőség, meredekebb mászások sokat tudnak nehezíteni. Barátnőm 10km terep után már nyavajog, ha pl feltekerünk normafára.
Csak akkor nem volt probléma ha elektromos montival mentünk. A balatoni 110-es kör után nem volt különösebb baja, mondjuk nyilván kényelmes 20 körüli tempóban, de megcsinálta egy átlagos cross trekkinggel.Tothgera30: Hozzá kell szokni, sajnos megfelelő terep hiányában problémás a felkészülés. És a meredek mászásokat terepen más fajta edzéssel nem tudod kiváltani.
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Régebben is észrevettem, de most tudatosult hogy én bajban vagyok a szinttel, sajnos errefelé nem sok lehetőség (és időm) van mászni. Így most próbáltam hosszabb kaptatókon menni, töltésen fel-le és minden lehetőséget megkaparintani az emelkedők miatt. Országútival, aszfalton nincsenek nagy bajok, de arra is rá kellene állnom gőzerővel.
-
atok666
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Azert a 120-as outis kort is meg lehet csinalni 38+ atlaggal es az se lesz sokkal konyebb mint a 60-as montis. De ettol meg az mtb valoszinuleg tenyleg megeroltetobb.
Atok
-
r.levente75
addikt
Monti kerekeit erdei illetve aszfalton mennyire szoktátok felfújni, barban? 95km súlyú ember.
-
válasz
maximilian4
üzenetére
Lehetőleg egyben adnám el, érdemes egyébként mindig a gyártó tárcsáit használni, tárcsákkal együtt 50K-ért odaadom.
Tothgera30: A montis távok sokkal többet kivesznek az emberből. Nehezebb terepen mászni. A legtöbbet meg a szintemelkedés vesz ki, a táv mellékes. 30-40km-es terepezésen, sok szinttel, jobban el lehet fáradni mint egy 120km-es aszfaltos körön. Persze nyilván aszfaltos körön sem mindegy mennyi a szint, de az ilyen Balton körhöz hasonló tekerések nem összehasonlíthatóak egy montis edzéssel. Az egyik haverom montival körbetekerte egy szuszra a balcsit most nyáron, de a keszthelyi montis túrán jobban elfáradt 60km alatt. Mondjuk volt is 1500m szint elég nehéz terepen.
A barátnőmmel augusztusban tekertünk 110km-t a Balaton körül, simán lenyomta, pedig ritkán bringázik, mondhatni 0 a kerékpáros kondija. -
Normi™
őstag
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
122-nél nekem is lemerült az órám,szóval a 150 csak tipp, lehet, hogy csak 148
de ennek fényében, hogy már tekertem ennyit még durvább, hogy deicide miket nyom, respekt 
-
Gabor.Sz
csendes tag
Sziasztok,
Egy láma kérdésem lenne:
Tárcsafékes agyat muszáj tárcsafékkel használni?
Úgy értem, hogy találtam egyet, ami jó lenne a csúszópapucsos vázba. Kerékbe fűzés után V-Fékkel használnám. Ilyen tengely cserés dolgokba nem fognék bele, mert vegyes dolgokat olvastam róla...Válaszotok előre is köszi
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Pontosan!
------Én közben felszereltem a sárvédőt, megfúrtam, nem lett rossz, nem is repedt meg, raktam alá, fölé két alátétet. Amúgy jó cucc ez a sárvédő, száranként lehet magasságot állítani, így tuti nem fog beleérni egyik oldalt sem a kerékbe. Na meg baromi masszív, ez már biztos nem fog eltörni, mint az előző. (Az még a gyári volt.)
-
tegnap a szép időben elindultunk még egy balaton-körre reggel
sajnos, vagy szerencsére nálam jóval jobb bringásokkal mentem, de azért igyekeztem helytállni. siófokról indulva egészen keszthelyig tudtam is velük tartani a 32-33-as utazó tempót, de aztán eléggé elfogytam. badacsonyba már kis késéssel ékeztem, aztán ebéd után a többiek mentek tovább, én meg másodmagammal 26-28-cal elcsorogtam füredig, ahonnan visszahajóztunk siófokra.kicsit túlvállaltam magam a távval (összesen 150 környéke amit mentem, előtte még sosem volt ennyi), de az első 75-80 kili keszthelyig igazi minőségi edzés volt, azért nagyon megérte. jövőre remélhetőleg már menni fog ez a tempó velük végig

-
rétisün
veterán
úgy látszik a képen, mintha nem lenne elég közel egymáshoz a görgő két befogatója. nincs valami állítási lehetőség erre? mert a villasaruk távolsága sem ugyanannyi a különböző bringáknál (outi-monti) persze ha a görgőd csak outihoz való, akkor az megint más.
(#75823) hegyimorc: valami ilyesmire gondolok én is, lehet hogy menetes az a csavar, és kijjebb kéne tekerni, hogy jobban fogja a gyorszárat.
-
maximilian4
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Tárcsa nélkül is vihető? Ha igen, mennyiért adnád?
-
Ja persze, felszerelem a kis bütyökre.
El is törné a vázat, meg elhajlítaná a villát.
Persze ha lenne tárcsafék rögzítő szem.Hasaggymeg: Már régóta szemezek vele, Saint szetten gondolkodtam, de ez sem sokkal drágább, és a Hope fékek az abszolút csúcsot képviselik, gyárilag fémhálós Goodridge fékcsövekkel. Ha már féket cserélek akkor nem akarok kompromisszumot. Súlyra nem könnyűek, de örök darab, elmebeteg fékerővel.

És kinézetre is ez tetszik a legjobban.
Egyébként eladó lesz egy Magura MT4 szett, tárcsákkal együtt, ha valakit érdekel.Már rég meglenne az új, csak a szállítás akadozik.
Ha már így szóba jött, elmesélem a sztorit, okuljon más is belőle, nehogy ezzel a céggel bármit is szállíttasson!
A Hamburgi Bergamont gyárból kellett elhozni a bringákat, már lassan 3 hete ennek semmi akadálya nem is lett volna egy normális futárcéggel. Csakhogy valami oknál fogva a Trans o flex nevű csürhe ezt másképp gondolta. Bő 2 héttel ez előtt lett leadva a megbízás 5db kerékpár leszállítására. A futárcég 1 hétig össze vissza hazudozott, hogy épp miért nem tudta felvenni az árut a megadott helyen, azt állították nem volt ott a német raktárban senki, a német raktáros meg azt mondta, hogy semmilyen futár nem jött a bringákért (én inkább a németnek hiszek). Ez így ment 1 hétig, majd amikor kegyeskedtek odamenni, felvenni az árut, akkor meg nem fért be az autóba. Még egy nap csúszás, nagy nehezen sikerült felvenni a bringákat négy ötszöri nekifutásra, bíztam is benne, ó már minden sínen van, jönnek. Hát nem, pár nap múlva érdeklődünk, hogy ha már felvették ugyan merre vannak a bringák? Még Németországban vannak, a futárcég raktárában, kb 1 hét eltelik, Közben mennek az email-ek, mi a büdös franc van. Most egy Ausztriai raktárban pihennek pihennek a bringák, és elvileg jövő héten kiszállítják őket. Egyébként napok teltek úgy el, hogy nem reagáltak az email-re, telefont nem vették fel, csomagkövetési szám nem volt. Gyakorlatilag fogalmunk nem volt, hogy merre jár 8000 euró összértékű kerékpár, és arról sem volt fogalmunk, hogy mikor érkezik meg. Sajnos nem én intéztem a szállítást, hanem ez egyik főnök, ha rajtam múlik, már megtettem volna egy rendőrségi feljelentést, mert már annyira felháborított ez a viselkedés. Szóval elvileg hétfőn kiszállítják a központi raktárunkba, és akkor kedden el tudjuk hozni a Budapesti üzletünkbe. Ha hétfőig nem szállítják le sértetlenül, menni fog a rendőrségi feljelentés a futárcég ellen, de nagyon remélem erre már nem lesz szükség, bár már így is megérdemelnék. -
-
t1
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Update.
Kicseréltem a gyorszárat, de kb semmit nem változott a helyzet. Simán ha befogatom a gépet, a 2 befogópont között rendesen lehet mozgatni, egyáltalán nem tartja szorosan, ha nagyon megmozgatom simán kitudom belőle dönteni a gépet.
Neked mennyire szorosan fogja?
Mit ronthatok el? Csinálok majd képet / videót milyen a helyzet, de így nem fasza
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Folyton ezek a gagyi tecsós cuccok!
-
rétisün
veterán
válasz
korcsillio
üzenetére
bikemag aprón és a testbike bolhán is hirdettem.....
itt nem, mert ez a topik nem arra való. -
6030D
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ezt a városira teszed, vagy addig végre megjön az új?

-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nem semmi.

-
-
Acef
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
3-4mm fúróval kezdd, utána bővítsd, majd alu-felül is legyen egy-egy nagyobb alátét.
-
anorche1
őstag
Régen linkelt valaki innen egy oldalt, ahol olcsón, talán méterre lehetet bowdent és bowdenházat venni. Ismeri valaki ezt az oldalt? (nem külföldi)
-
rétisün
veterán
válasz
korcsillio
üzenetére
ennek?
az új gazdáját fogja 'vinni' ezután.
(#75803) lsebestyen: ha úgy adódott, én simán fúrtam egy lyukat a sárvédőre. műanyag, eltörni nem fog attól, ha van rajta egy plusz lyuk. de tettem már fel sárvédőt gyorskötözővel (kábelkötegelő) is.
-
lsebestyen
addikt
Estét! Édesapám Gepida Alboin 100-as trekkingjére szeretnék felszerelni egy ilyen SKS sárvédőt hátra, de sajnos a felső rögzítőt nem tudom rögzíteni, mert a vázon csak egy, a sárvédőre merőleges lyuk van. Azzal tönkreteszem a sárvédőt, ha fúrok rá egy lyukat? Vagy ilyenkor mit érdemes? Van rá valami adapter esetleg? Nem és értem miért nincs ott még egy lyuk a vázon, a gyártónak semmibe nem került volna...

Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(pl mert esélyes, hogy küllőig ér a sár)

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nekem a 12 után is néha meglepően nehéz a 11, és inkább rakom vissza pörgetni

) de annál se volt ilyen gond, a görgőhöz kapott gyorszárral olyan stabilan be lehet fogni, hogy tuti nem esik ki, akármit csinálok.....