Hirdetés
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kickass
őstag
válasz
6030D #197279 üzenetére
Ez most hasznos olvasmány volt, egy ideje itt a topikban is lamentálok már a monti és a trekking között többek között egy ideje mert nekem is porckorongsérvem van, minimális kitüremkedéssel. Egy éve derült ki azóta nem romlott, a dokival (Dr Bors István) beszélgetve talán inkább az extrémebb eseteket emlitette, downhillezni meg motokrosszozni talán nem kellene.
Egyébként nekem a Mckenzie torna elég jól helyre vágta, igaz egy ideje hanyagolom, de a nyújtásokat szinte minden nap csinálom.
12 év ülőmunka....(meg még kb 30-35év
)
-
bringasisti
őstag
válasz
Hasaggymeg #197298 üzenetére
Mibe került ez a gép mert annyira nem vagyok benne?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
rígel #197297 üzenetére
Ne áprgréjdeltess mert ez nem az alkatrészek minősége miatt van, hanem csak kifogtál egy rosszat...vagy azt sem, egyszerű zsírzás vagy valami helyrehozhatja. Inkább azonosíts(uk)d be valahogy a zaj forrását és kész feltárással menj vissza, hátha csak idejük nincs megkeresni (soxor az a legtöbb idő) a hiba/zaj forrását. Pedál? (helyezed a talpad a pedálon, ki a végére, be a közepére, terheled kiállva, de nem hajtva csak ugrálva rajta stb. és figyeld változik-e a hang.Ez ártalában roppan, koppan egyet-egyet, vagy ropog.) Pedáltengely? (ugyanaz+helyben leszállva ráterhelsz egyik, majd másikra, majd kézzel visszahúzod a másik irányba, mellkasoddal a felső csőnek feszülve, vagyis le/fel bikázod. Ez úgy reccsen mintha apró kővel ablakot dobálnál) Hajtókar rögzítés? (ugyanaz mint a pedállal, de most megpróbálod a pedál terhelése nélkül feszegetni a hajtókart, ablakdobálásszerű hang.) Középcsapágy? (kotyog? rág ha levett lánccal üresen forgatod? Ez ropog, kattog mert csapágyhiba, ha a csapágy rögzítése szól (jjeahh féle) az ablakdobálásszerű.) Első tányér? (meg vannek-e húzva a tányérokat rögzítő csavarok? Nemtom hogyan szól.
) Hátsó sor? (helyben, az első kerezet falnak tolva terheled a hatóművet és hallgatózol, figyelsz kotyog, recseg-e a kazettatesttől függetlenül. Nyekereg, kattog.) Kazettatest? (kotyog-e a sorral együtt, hallod-e a reteszelőket egyenként reteszelni ha nagyon lassan forgatod hátrafelé, akadozik-e a finom hátrafelé mozgatáskor stb. Nyekereg, vagy hangosan kattog, ropog) Hátsó agy? (kotyog-e a kerék, kivéve, a tengely végeit ujjaid közt fogva kereket megforgatva érzed-e, hogy akadozik, rág, kopog.) Továbbisvanmondjammég?
Amúgy ha érzed is a ropogást, kopogást akkor gyakran csapágyak, hajtás a ludas, ha nem, és csak hallod valószínűleg valamelyik rögzítés.
-
rígel
őstag
[itt] vettem. Hozzáértőknek tűnnek, a forgalmuk is elég nagy, maga az üzlet se egy sufni.
Nem hiszem hogy visszavett bringa, látszik minden részén hogy zsír új, nem volt használva egy métert sem. Ezt erősíti, hogy a porvédő is csak 2-3 km után kezdett visítani, beállítva sem volt tisztességesen. Ezeket orvosolták is. Csak az a baj, hogy ezek után picit megingott a bizalmam. De beszélek velük, csak még magam se döntöttem el mi legyen. Upgradeltessem, vagy pénz vissza. Az upgrade-től azért félek, mert ha már az alap beállításokkal gond volt, akkor mit várjak.
Pénzvisszafizetéssel meg nem vagyok előrébb, mert ennyiért jelenleg semmi hasonló nincs. Kellys nem szimpatikus, Cube égen-földön nincs (arra szívesen cserélném) a többi ami lenne még kb ennyiért, azokat nem ismerem. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #197289 üzenetére
Integrált és jó is, nekem Acera van, egyik haveromnak Altust raktunk négyszögtengelyes Acera helyett és teljesen jók. Persze vacak anyagból vannak és nem annyira esztétikusak, mint egy XT, de meglepően jók. Én azt várom, hogy az Acera is 1x legyen
.
Alf65: azért ez nem így van szerintem. Nálam rendszeresen kattog a menetes bb52 és nem csak a jelenlegi, hanem mindegyik ezt csinálta, a Saint is anno. Sőt, a haverom XT pressfit középcsapágya is kattog, a különbség csupán annyi, hogy én kicsavarom, letörölgetem a menetet, zsírozom, visszacsavarom és megszűnik a kattogás, pressfittel ez nem ilyen egyszerű. Szal általában a csapágy és a váz közé kerül valami szmötyi vagy porszem és az csinálja, ugyanúgy, ahogy a nyeregcsőnél is általános jelenség a kattogás, a nyeregpálcáknál, gyorszáraknál szintén, sőt, az spd pedál rugói közé ha kosz kerül, néha az is csinálja.
-
vallas
őstag
válasz
Hasaggymeg #197289 üzenetére
Ezt néztem ki hajtásnak a merev villás montimnak , de aztán nem léptem meg maradt abba is a 4szögtengelyes, 34- fogas 1x -s hajtás...
Mondjuk mivel nem is használom, ezért nem baj, hogy nem vettem meg, de szerintem ennyiért ezt elég jó cucc... -
Alg
veterán
válasz
rígel #197287 üzenetére
Amúgy hol vetted a bringát?
Gyanús hogy olyan bolt, ahol nincs hozzáértő szervizes és ezért van hogy inkább visszavennék vagy visszaküldenék a gyártónak mert ők nem tudnak mit kezdeni vele...
Az is lehet hogy korábban visszavették már valakitől ugyanezzel a problémával és nem tudtak mit kezdeni vele
-
Ringman
félisten
válasz
eddie1978 #197288 üzenetére
elvileg azóta változtatott a cdn-en a gyártó:
Gates Carbon Belt Drive: Everything You Ever Need to KnowFrom what I’ve heard, people have had a few problems with the CDN rear cog, but they’ve all been upgraded to a cross-compatible CDX stainless cog.
-
Alf65
csendes tag
válasz
rígel #197286 üzenetére
Egy rendes csapágy, hajtás néha se kattog.
Ha csak néha is kattog, akkor cserés valami (de minimum állítani kell).
Két dolog adhat ki hangot egy bringán:
- a racsni guruláskor
- a lánc (sistergés szerű) hajtáskor.Nincs olyan, hogy "néha ugrik a lánc", vagy "hidegben nyikorog a hajtómű", mert akkor az csak simán rossz.
-
rígel
őstag
válasz
nmate91 #197284 üzenetére
Nem állandó recsegés, csak néha, meg néha valami kattogó hang. Zavaró egy vadonat új bringánál, Még akkor is ha 100 ezerbe került volna. Lehet sokan nem is foglalkoznának vele, de engem zavar. Különösen annak fényében hogy a 20 éves Magellan Hydrám a mai napig nem produkál ilyet, pedig sose volt szétszedve
-
-
rígel
őstag
válasz
Hasaggymeg #197269 üzenetére
Erről a gépről van szó:
[Giant Talon 3]de látom már belinkelték a konkrét típusokat.
Az a baj, hogy a hajlandóságot se látom hogy foglalkozzanak vele, erőltetni meg nem akarom, mert abból már csak kókányolás lenne. Felajánlották a vissszavételt, úgy tűnik ez egyszerűbb nekik.
Illetve hogy visszaküldik bevizsgálásra a gyártónak. Amit nem szeretnék, mert akkor ki tudja meddig bringa nélkül lennék, kétes eredménnyel. -
vallas
őstag
Remélem kiadja a LEGO..
[link] -
6030D
addikt
válasz
nrg.960 #197270 üzenetére
Kitüremkedve nekem sincs, de az első mr-en azt mondták, hogy ha csak a felvételt nézik, akkor irány a műtő. De mivel (addigra már) nem volt bajom, azt mondták, akkor edzés. Már biztos írtam ide, de a sérv nem azért van, mert csak úgy elkopik (meg rossz tartás, meg rosszul emelés), hanem mert a gerinctartó izmok (=core) gyengék. Ha a core izom erős, akkor az tartja meg a távolságot a csigolyák között, így nem kopik a porc. Ha gyengül, akkor jobban terhelődik a porc, ha ez mellé még rossz testtartás is párosul, akkor félrekopik. Nagyon sok ismerősömnek akkor jött elő, amikor a "mozgalmas" fiatalság után leült melózni a gép elé. Vicces, hogy például ha valaki cigizik, annak később jöhet ki, mert bizonyos időnként felkel, de vagyunk páran, akik ha leülnek, akkor ülnek 2 órát egy helyben. És ha melózol, akkor nem figyelsz a testtartásodra. Meg van a helyes ülő/-fejpozíció, meg a lábad ne legyen keresztben, szóval összetett. És nem az sztk-s dokikra kell hallgatni, hanem aki sportolókkal foglalkozik. Nekem a kórházban azt mondta a dokinéni, hogy a bringa az még egészséges embernek se jó, mert görnyedve tekersz, meg a padkák, meg a .... menjek lovaglni meg úszni. Na most előtte 2 nappal úgy ültem a wc-n, hogy tartottam a kezemmel magam, hogy ne legyen akkora súly a gerincen, de a lovaglás biztos segített volna. Illetve utána a gyógytornász csaj mondta, hogy már ezerszer kérték a doktornőt, hogy ne azt mondja, hogy úszni menjenek, mert mindenki úgy fog úszni, hogy mellúszásban, a fejét kiemelve a vízből, és az a legrosszabb a sérvesnek. A hát- és gyorsúszás a jó, de azt meg nem nagyon tudja 20-30 percig csinálni olyan, aki amúgy nem szokott úszni.
-
Major Lion
senior tag
Nekem most javították a kattogást, pedál felöl jött valami zaj.. hajtókaron volt egy laza csavar, meg a pedál volt kiszáradva, 1200eurós bringa, ez a hiba bármilyen bringánál előjöhet
-
RaiZka
tag
válasz
Maximum1 #197241 üzenetére
ez tok relativ. Eletem legsz@rabb gumija volt a GP 4000 S2 amivel 1000km-kent defektet kaptam, ilyen alapon a GP-nel meg egy dog nehez Schwalbe Marathon is fenyevekkel jobb.
Engem nem zavar, ha nem 50grammos egy kulso, valamennyire legyen halados de a defektvedelem a legelso.. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Hát az nem kellene nyekeregnie, talán kifogott egy gyári hibás középcsapit, vagy valamelyik pedál vacakol, esetleg, és ez talán a legrosszabb, a hátsó sor/agy/szabadonfutó, de ezek mind orvosolhatóak.
...ha komolyabb a baj mindenképp a kereskedő kellene jelezzen az országos forgalmazónak, az meg a Giantnak, hogy figyeljenek oda mit adnak ki logójuk alatt a világon.
Persze ha már a kereskedő leráz, hogy ez ilyen és menj szemed világába akkor majd egyre sz@rabbat készítenek, hisz jó az a muglinak, nincs panasz.
-
-
nrg.960
tag
válasz
Hasaggymeg #197272 üzenetére
Ha az egyik lábam folyamatosan az éberségin tartom, akkor még a másik lábbal tudok táncolni akár hasonlóan is, így akár jó is lehet
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Alg
veterán
válasz
Hasaggymeg #197269 üzenetére
Shimano Tourney/M315; Prowheel hajtókar [link]
-
nrg.960
tag
válasz
6030D #197256 üzenetére
Nincs kiszakadva szerencsére, csak kicsit kitüremkedve, de voltam mr-en, és ott meg az orvos is azt mondta ez még hivatalosan nem gerincsérv, de nagyon figyeljek rá.
Basszus..pont ülőmunkára adtam be a jelentkezést a cégen belül (mozdonyvezető). Bár kikértem az orvos vélemenyét, ő azt mondta, hogy azt nyugodtan csinalhatom, mert nem folyamatos ülés, hanem van azért közben mozgás is, nem egy irodai meló.
Az időm nagyrészet igen Bp-n vagyok, így köszönöm szépen, fel fogom őket keresni!
Egyébként, nem friss hír, de elment a Haibike is kb 1 hónapja.. igaz "olcsón". Egy debreceni srác vitte, akinek a tesója és az apja is tőlünk vitt bringát.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
rígel #197260 üzenetére
Mutasd azt a vasparipát felszereltséggel együtt mert szerintem ez nem hozzáállás, hogy ezen a szinten ez ilyen.
...hacsak nem vagy egy Förstemann ,vagy 150+kg-os akkor nem igaz, hogy kattognia/recsegnie kell alattad a kerékpárnak. Ha a szerelő lelkiismeretes (és csődbe akar menni
) akkor azonosítja a kattogás, recsegés forrását és esetleg ajánlatot tesz egy minőségibb alkatrészcserére nem kifizet azzal hogy ezek ilyenek.🤨...de látom mire befejeztem már leírták páran ugyanezt.
-
Alg
veterán
válasz
rígel #197260 üzenetére
Ahol ilyet mondanak oda én többet nem mennék se vásárolni se szervizeltetni
Bármilyen alap, egyetlen Shimano hajtásrendszernek sem szabad újonnan recsegni, kattogni, ilyesmi. Jó lenne tudni pontosan mivel van gond (pedál, első váltó, hajtókar-tengely?). Lehet el kellene vinni egy megbízható szervizbe ahol meg is nézik, és nem csak addig foglalkoznak a vásárlóval amíg el lehet adni neki valamit
-
rígel
őstag
válasz
Because #197261 üzenetére
Ilyesmire gondolok, mert a váltó se volt normálisan beállítva, és az első tengely felől is olyan nyüszítés jött 2 km próbaút után, mintha flexelnének. Ezeket orvosolták, de a hajtással nem is akartak foglalkozni, mondván ez "természetes" ennyi pénzért.
Nem akarok hozzányúlni, míg nem döntöm el mi lesz a sorsa. -
ZolkoW
őstag
válasz
rígel #197260 üzenetére
Nem tudom, pontosan mi a probléma, a kattogás-recsegés-nyöszörgés simán előfordul bármilyen kategóriában, de az igaz, hogy talán nem újonnan, hanem akkor, ha bejut a porszem a gépezetbe. Pontosabban a fémfelületek közé. Ha csak ennyi a baj, akkor sok esetben egy szétszedés-zsírzás-összerakás megoldja, ha valami komolyabb a gond, akkor tényleg esélyes, hogy X összegért ez van. Tudom, az is extra pénz, ha mondjuk cseréltetsz hajtókart, de sok esetben jobban jársz ilyen jellegű tuninggal, mint ha veszel egy másik bringát ugyanennyiért, amin meg más a gyenge pont.
-
rígel
őstag
válasz
nmate91 #197257 üzenetére
Szia, visszavittem, elmondtam, azt mondták ez ilyen, ne várjak többet, legalapabb alkatrészek, 1000 eur alatt mind ilyen szerintük. Visszaveszik ha kérem, vagy Kellys spider 50-re tudnám cserélni, ami kb ugyanez a szint. Csak az a kérdés, hogy tényleg ezt kapom ezen az árszinten? Mert akkor nem nagyon van választás. A Kellys összszerelési minőségben milyen a Gianthoz képest?
-
6030D
addikt
válasz
nrg.960 #197251 üzenetére
Én sérvvel montizok 4 éve. Amíg nincs kiszakadva úgy, hogy műteni kell, addig az erősítéssel javítható az állapot. Ha még mindig Bp-n vagy, akkor keresd meg dr. Erbszt Andrást (Doctorfit, gerinc-klinika.hu), nekem ő segített először. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ülőmunka a legrosszabb a gerincnek, minden más jobb (persze akkor, ha nincs fájdalom, addig mérsékelten kell terhelni).
-
rígel
őstag
válasz
jjeahh #197254 üzenetére
Üdv a topiclakóknak,
azoktól kérdeznék, akik a bringák műszaki részével képben vannak.
Vettem egy Giant Talon 3-at. Közel 200k volt az ára -tudom, belépőszint, de én csak hobbi bringás vagyok nem kell(ene) több-
Nem tudom hogy én várok-e sokat, vagy tényleg az van manapság hogy 200-ért gagyit kapsz, de a hajtási érzet nekem kocabringásként is nagyon gagyi. A főtengely és a hajtókarok felől terheléskor időnként kattogást, néha reccsenést is hallok. A 20 éves Magellan Hydrám ennyi idősen is minőségibb hajtási érzetet ad.
Tudom, szinte legalapabb felszereltség , de akkor is ez normális? Az eladó szerint ez az árkategória ilyen, és ha gondolom visszaveszi. Tényleg ilyen? Érdemes mást választani? Az a baj hogy szinte semmiit nem lehet kapni, szívem szerint Cube aim prot vettem volna, de esélytelen az idén. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #197253 üzenetére
Sajnos emberre is támadnak, a napokban a megyénkben asszem kétszer, legutóbb pont Kovászna megyében is. Ennek ellenére a pásztorkutyákat még mindíg veszélyesebbnek tartom
. Lassan felénk csak az megy terepre, akinek öngyilkos hajlamai vannak. Az a durva, hogy a város széli terepeken mindenhol láttunk medvéket, rengetegen le is fotózták őket, gyakorlatilag ha kimegyek a közvetlen közelbe tekerni, 80-90% az esély rá, hogy vagy találkozok velük, vagy ott vannak, csak nem veszem észre a nagy fű miatt. Szal itt tartunk, ez már messze nem vicces nekünk.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #197224 üzenetére
Bár ezek itt éppen szőröstalpúak, ezért mondja a székely, hogy az asszony nem ember...férjét és jószágát hajtja a medve és ő röhögve filmezi telefonjával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politikai mémek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen TV-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelenési dátumot kapott a MindsEye
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- DJI RC2 drón távirányító
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI NEO MotionFly More Combo drón szett - 4 akkuval és kofferrel - alig 2 hónapos
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest