Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
kerékpáros nadrág RC 100 - 5000 Ft
Szerintem ugyanaz, mint a régi 500-as gatya, rendeltem is egyet. Igen, szivacsos, kb 3 éve működik a másik is... -
Fall-N
veterán
válasz
f4lcon
üzenetére
Mindig ki kell találni valami újat, hogy legyen miért lecserélni a "régi" technikát. Sok dolognál tényleg jó, hogy fejlesztették. Ilyenek az A-Head villa és kormány a mentes helyett, kazettás agy a racsni helyett, monoblokk a régi kónuszos beütőcsészés helyett, Integrált hajtómű a négyszögletes tengely helyett, mert tényleg merevebbek és könnyebb is szerelni és beállítani őket. De az átütőtengely inkább az extrémebb igénybevételhez jó, így nyilván annak is megvan a maga helye, de szerintem sem kell eldobni a teleszkópot meg a vázat rögtön.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem, a fröccsteraszon lógott

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Mindig gépben adok neki 50C°-t meg méregerős mosószert...aztán ha már műanyagot sem ehet nyugodtan a zember,akkor legalább mosóvegyszer legyen egy kevés.😆
firekeeper...pedig sokan használjuk...évek óta...megelégedéssel.Egy teleszkóp,vagy egy váz nem attól a vastagabb tengelytől lesz igazán merev,vagy ellenálló,hisz olyan is van,hogy csak baloldalt tartja mégis szupermerevnek reklámozzák.
robert17...én hetente többször kiveszem,törlöm,visszateszem,hogy ne recsegjen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
planbmokus
üzenetére
Az a rózsaszínű flamingó a kormányodon áll?

-
-=RelakS=-
veterán
Szerintem olajos lett a felni, mert egyszer csak úgy döntött a fék, hogy nem nagyon fog.
Próbáltam WD40 zsírtalanítóval tisztítani, de nem igazán érzem a hatását. Lehet, hogy ez hagy maga után valamit, ami gyakorlatilag keni a felületet? A vizes alapú Squirt kerékpár tisztítóval áttörölve most elég száraznak tűnik a felni, remélem, lassítani is fog, mint régen
-
IMIIKE1998
őstag
Azzal mit lehet amúgy kezdeni, ha elég a fékerő, de nehéz húzni a fékkart? A gond, hogy 2 ujjas a fékkar, de nekem kicsi kezeim vannak, így muszáj egy ujjal használom, mert csak így érzem biztosnak az irányítást.(V-fék MTB-n.) Valaki egyáltalán tud két ujjal a fékkaron bringázni? Szerintem nagyon instabil.
-
válasz
evilskati
üzenetére
Ha tényleg országútizni kell, akkor nincs szükség hidrós tárcsára, csak plusz súly és macera.
Kb. 150 körül már jók vannak ennyiért főleg campát érdemes, de mostanában szoktam látni jobb shimanokat is (105, ultegra), de azokra valamivel jobban kell figyelni (ellentétben a régi campával a shimano fékváltókar nem igazán szerelhető). Ezek 8kg körüli alu-karbon gépek szoktak lenni.
A tárcsafékes váz, villa alapból nehezebb, mint a patkós. Nyilván magasabb kategóriában kevésbé, pl. Napfénysüti gépe. Ott már az UCI 6.8kg-os szabály miatt sem könnyítenek tovább.
-
Somatom
veterán
válasz
jilian
üzenetére
Nekem egy Fastback Daewoo Kalosom van. Egy hátsó ajtóra szerelhető Thule tartót vettem rá. Elvileg három bringát lehet rá akasztani. Hétvégén lesz a felavatás, akkor kerül rá először egy 22 kilós Merida pedelec. Majd referálok. Egy biztos. Vmi komoly lánc-lakat kombóval fogom a vonóhoroghoz láncolni a bringát, mert egy szikével cirka 10 mp levágni a tartót az autóról.
-
X Factor
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Pü ment, fékhatásban nem hiszem, de egy hidróst más érzés huzni, páromnak lett és azóta eléggé fennem rá a fogam, csak horror a 7020-as fékváltókar, boltba meg nem igazán számitjak be a jelenlegi szettet.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Egy Gerecse maraton? Az nem HHH

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
samujózsi
üzenetére
ha magadnak megcsinálod, nulla a munkadíj

amúgy kb youtube videokból autodidakta módon egész jól meg lehet tanulni mindent. jó, néhány szerszám kell, és főleg néhány speciálisabb elég drága tud lenni.
X Factor: ha nem full lezúzott a váltókar, engem lehet pont érdekelne is

amúgy én pont HY RD fékeket néztem ki, mechanikus brifterrel, szerinted érezhető előrelépés ehhez képest a full hidrós rendszer? -
samujózsi
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hm... szóval nagyjából a fél bicikli és elnézve az árakat... gyárilag 105 szettel venni "valamivel" olcsóbb.
Ha abból indulok ki, hogy csak a fékek 30-40000Ft... úgy saccolom, ha tényleg mindent cserélni akarnék, az közel 200 ezer lenne munkadíjjal, mindennel...
X Factor: akkor még alul is becsültem, ha a hazai beszerzési lehetőségekkel számolok.
FireKeeper: magamnak? Mikor a váltó beállításával is szervizbe rohanok?

-
samujózsi
senior tag
Csak kíváncsiság, nincs ilyen szándékom: Tiagra helyére komplett 105-ös rendszert fel lehet tenni? Ha igen, kb mennyibe kerülhet? (Nagyságrend érdekel)
Váltók, fékek, fékváltó karok és a hátsó fogaskerekek cseréje gondolom, kötelező, más egyéb? -
ZolkoW
őstag
válasz
evilskati
üzenetére
a súlyáról annyit tudok mondani, hogy most az enyém 10,25Kg, igaz, hogy pedálokkal (+380g), de a gyári Gipiemme-nél sokkal könnyebb kerekekkel (kb -700g). Nyereg, nyeregcső is könnyebb...szóval a 10 kilóhoz bizony még költeni is kell rá. Egyébként nem tudom, mi ilyen nehéz rajta, a montim kevesebb, mint a teló plusz súlyával nehezebb

-
evilskati
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jelenleg 250k a maximum. Ivana szokta írni, hogy használtan ennyiért már van 105-el szerelt alu+karbon gép. Lehet, hogy kezdésnek abba az irányba indulok el.
(#142266) ZolkoW: Köszönöm a felajánlást, ha most nem is, de lehet, hogy egyszer megkereslek ez ügyben

Nagyon bepörgök és addig fogom tekerni a jelenlegi cross trekkingem míg szét nem esik, akkor könnyebb racionalizálni a döntést
Az eddigi legnagyobb távom 118 km volt 5 óra alatt a Kisalföldön. Túl sok szint nincs, de a szél mindig fúj 
Egyelőre úgy érzem, hogy a szűk keresztmetszet inkább én vagyok, mint a bicikli, de többen mondják, hogy megérte a váltás országútira, mert nagy a különbség.
Ui.: Néztem, hogy a Planet X London 10 Kg körül van. Egyik ismerőm szerzett nem rég egy régebbi acél Colnago-t, az 8,5 kg. Alig hittem el
Valamiért az volt a fejemben, hogy ezek a modern alu vázasak verik súlyban a régebbi technikát, de ezek szerint a csúcskategóriát csak csúcskategóriával lehet érdemben összehasonlítani hiába az eltelt évek. -
planbmokus
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Félre ne érts, használtam átütőst is(Pike, Talas, Reba, DJ2), tény, hogy egyszerűbb beállítani, a Gravity villáknál az extra merevség is érződött, de pl. a Reba-nál gyikfing előnye volt. Nem volt érezhetően merevebb, mint a gyorszáras, ezt azért merem mondani, mert egymás után használtam QR-est és Bolt-on-ost. Értem én, hogy aki nem bringa mellett nőtt fel, annak könyebb bedugni a csövet, ami a helyére teszik kereket, na de nélküle pont 4 másodperccel több egy kerék ki-be tétele. Szervizesként is dolgoztam, az is tapasztalat, hogy némely átütőst macerásabb szerelni, mint egy gyorszárast...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Opció lehet csak jelentős felárral. És azért sokan bőven elvannak gyorszárral is a tárcsa mellett.

-
samujózsi
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nekem csak hat évig volt tárcsa+gyorszár...

-
tacto
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ez nem közösseg, hosszu evekig nem is volt mas....
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
én egyre inkább hajlok felé, hogy bevállalom ezt a Ridewill-es festetlen alu vázat, csak most várnom kell egészen szeptember elejéig a rendeléssel, mert nincs a méretemben. egy olasz fórumon találtam pár képet épített gépekről, meg beszéltem egy sráccal akinek volt arra a vázra épített gépe, és jókat írt róla, szerintem ennyi pénzért (140+20EUR postával) verhetetlen, még úgy is, hogy villát külön kell szerelned hozzá, meg le kell még festetni.

-
ZolkoW
őstag
válasz
evilskati
üzenetére
Az enyémet holnap Fehérváron akár ki is próbálhatod

(#142265) FireKeeper : én is jobban örülnék, de ha arra vártam volna, hogy hasonló pénzért legyen átütős, vagy pedig még gyűjtenem kellett volna hozzá, akkor még mindig nem tekerhetném

Különben is tök új nekem ez az egész műfaj, azt sem tudtam (jó, azért 90%-ban biztos voltam) tetszeni fog-e ez az egész.Azt hozzáteszem, hogy pont legutóbbi úton figyeltem meg, hogy ha épp úgy van beállítva a tárcsafék, akkor elindulásnál (kiállva tekerés pár taposás erejéig, nem túl izomból, csak éppen nem váltottam vissza annyit, mint kellett volna) simán beleér a pofába a 160-as is, aztán menet közben már nem. Ez tényleg ilyen, de együttélek vele.
Mondjuk a karbon villánál figyelek is, hogy ne bikázzam meg a gyorszárat, csak fimonan szorítom meg. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
gondoltam hogy megkapom az ívet a "tárcsám van gyorszárral, soha nem volt vele baj" közösségtől

nem mondtam hogy rossz, csak hogy ha van opció, akkor én inkább az átütő felé tendálnék.evilskati: milyen keretben gondolkozol?
-
evilskati
aktív tag
válasz
planbmokus
üzenetére
Köszönöm szépen a választ mindenkinek!
Körbenézek a környéken, hátha ki lehet valahol próbálni a kettő típust. Versenyezni nem szeretnék egyébként, maratonok szimpatikusabbak, nekem elég ha sikerül legyűrnöm a távot szintidőn belül.
Van mit tekernem szerencsére, csak motoszkál bennem ez az országúti kérdés.
-
planbmokus
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem akarok vészmadárkodni, de amikor elkezdtem versenyezni DS/4X/DH szakágakban, még nem nagyon volt elterjedve az átütő, kb 50 versenyt nyomhattam le nélkülük. És még mindig élek.
Mellesleg a PlanetX-ben is gyorszár van, 180-as tárcsával... -
planbmokus
senior tag
válasz
benfolds
üzenetére
Ez a régebbi London Road, nem az SL, ami ZolkoW kollégának van.
Komfort országúti/ commuter geoja van, ami gravelre és aszfaltra is kényelmes. Nem ideges, terepen is használható.X Factor:
A 170-es átlag tényleg kicsit sok, most szokom vissza bringára, az elmúlt két évben kb annyit mentem, mint az elmúlt 3 hónapban... Na meg jó a völgyben lakni, rögtön 3,5 km/80m mászással kezdeni minden kört... Nem is mentem nyélen, de így is lett két PR
evilskati:
Szokott lenni BF és XMass Sale is a PlanetX-nél.
Azt döntsd el, hogy komfort vagy verseny országútit akarsz, mert nagyon más tészta a kettő. Én már csak hobbi bringás vagyok, biztos nem szenvednék egy race geo-s gépen. Ha az érzés kell, a London Road egy nagyon jó, multifunkciós gép. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Tárcsás vázam van gyorszárral.
Jó, nem az eredeti gyorszárat használom, hanem ilyen kulcsosat, de ezt sem húzom meg bitang módon

-
samujózsi
senior tag
Kerék témában megnyugodtam: decathlonban kiállított 0km-es, 300 ezres bringa kereke hullámosabb, mint az enyém. Egyedül a 105-ös szett fékje az, ami lényegesen jobbnak tűnik az enyémnél. De az nagyon sokkal...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nekem 180-as tárcsák vannak gyorszáras kerekeken, semmi baj nincs vele
.
Amúgy nekem is tetszik ez a ződ ufó bringa, remélem majd egyszer nekem is lesz cx/gravel-em, gyönyörű Cannondale, Scott, Marin gépeket láttam a helyi boltban is, csorgatom a nyálam... -
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Mostani autómmal számomra a legpraktikusabb bringa szállítási mód az utastérben történő szállítás. Viszont a nyerget minden alkalommal le kell hogy engedjem.
Ez évi pár alkalom. Alu váz, alu nyeregcső, használok hozzá azt a fehér shimano tapadásgátlót, nyomatékkulcsom nincs.Hosszabb távon okozhatok magamnak ezzel valamilyen komolyabb problémát? Gondolok itt a vázra, mert a nyeregcsövet, vagy bilincset kevésbé sajnálom (gondolom amúgy is ezek fáradhatnak el hamarabb).
-
jilian
addikt
Hello,
Egy hónap múlva megyünk nyaralni, és a kerékpárokat szeretnénk vinni.
Két monti és egy 18- as gyerek monti.Adott egy Nissan Qashqai (2012)
Milyen tartót érdemes venni?
Csomagtartóra vagy tetőre szerelhető a jobb választás?Nincs vonó horgom....
-
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
majdnem azt mondtam, hogy évekig de rájöttem, hogy már '98-ban tárcsás vázam volt, szóval bátran mondhatom évtizedekig nem volt baj a tárcsa+gyorszár kombóval, szóval azért ne essünk már hanyatt, ha nincs

-
ZolkoW
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Te nem is erőlteted, tudjuk, de ez pont vészmadárkodásnak hangzik pedig

MTB-n azért más.. ott is működik, csak sokkal nagyobb az igénybevétel.
Attól ezek a gyorszárasak szépen működnek. Műszakilag én is jobbnak tartom az átütőt, de 200-300e Ft között ez sajnos még nem jellemző.
Pont ma láttam 250-ért egy szépet apróban, ami átütős vala, mondjuk 56-os vázzal, ami nekem picit nagy, és különben is van már
(#142246) evilskati : amit én legkomolyabb akciót tudok, az 2-3 hónapja volt, és lecsúsztam róla, akkor komplett 1x11 Sram hajtással a London Road SL vázas bringa volt 499 GBP. Az durván jó ár... Vázként vettem végül, a legolcsóbban 199 Fontért láttam (299 a normál ára), a normál változatot, ami Planbmokusnak van, az állítólag volt már 149 GBP, 199 a normál ára.
(a szállítás sincs ingyen, de akkor az az 500 Fontos bringa ajtóig jött volna 210e magyar pénzből...) -
bringasisti
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az a menő cucc
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bringasisti
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Mivel ott van egy kis illesztési rés amit nem lehet rendesen mosni, időnként hypo és gumi kesztyű és meg kell mozgatni. De a történet lényege hogy feküdtem 1 hétig a Bőr Klinikán. Mellettem egy szálloda igazgató akinek a torka időnként úgy bedagadt hogy alig tudtak életben tartani. Eredmény után kapott egy 100 oldalas tájékoztatot. Vizit orvos kérdi hogy elolvasta mire a válasz hogy nem. Miért volt a kérdés a válasz hogy azt írják le hogy mit szabad. Ugyanis a levegő tele van kipufogó gázzal. A csapvíz tele van fogamzásgátló, fájdalom csillapító stb. maradvánnyal. A kaja vegyszer maradékkal. Mit csináljon kérdezte az orvost.
-
evilskati
aktív tag
válasz
planbmokus
üzenetére
Piszkosul jól néz ki ez a bringa.
Planet X-en szokott lenni valami akció, amire érdemes várni? (Black Friday, Karácsony?)
Szeretném kipróbálni az országútizást, ez a modell pedig egész jó áron van. Esetleg kezdésnek érdemesebb lehet használtan nézni valamit? Ti, hogy döntitek el, hogy milyen geo lenne a legjobb számotokra? Kipróbálni lenne a legjobb valahol, de nem igen tudok olyan lehetőségről ahol egy-egy modellt el lehetne vinni egy napra a megszokott körre.
-
6030D
addikt
válasz
samujózsi
üzenetére
Én a High5 kulacsomban vettem észre (annak átlátszó a szopókája), hogy nem elég ha átöblíted, mert a szopóka és a kulacs teteje között, még akkor is meg tud állni trutyi. Ha folyatom rá a vizet, és tekergetem a szopókát, akkor kimosódik, de ezt nem látom például a másik kulacson, aminek gumicsöcse van. Mondjuk engem az ilyenek annyira nem zavarnak, szerencsére a gyomrom sem érzékeny ilyenekre, meg azért egy erdei montizás alkalmával az ember megeszik ezt-azt a kulacsról
, így csak néha tekergetem, ha eszembe jut. Meg a mosogatógépbe szoktam bedobni, ott úgyis melegebb van, mint amit kézzel mosunk, az "fertőtlenít". -
6030D
addikt
válasz
samujózsi
üzenetére
Mert a bisphenol-A-nak van műanyag íze? Azért jó, mert aki a napi 10 liter vizét ilyenből issza, az esetleg nem visz be BPA-t. Mellesleg az A, csak az egyik variáns, van belőle ezer más. Nem kell áztatni benne napokig, aztán tök mindegy.
De megnyugtatásként, január 1-től csak bisphenol mentes pénztárgép szalagot/blokkot foghattok a kezetekbe is, így aki eddig megette, nyalogatta, szopogatta, annak most kevesebb baja lesz.

A kulacsban meg néha növekedik ez-az, ha nem tudod kimosni, akkor cserélheted. Ezért kell olcsó kulacsot használni, és hamar cserélni.

-
samujózsi
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Roppant értelmes
BPA mentes ~= nincs műanyag íze... -
-=RelakS=-
veterán
-
samujózsi
senior tag
BPA mentes kulacsnak árt vajon az ecet vagy a tömény, frissen facsart citromlé?
Találtam valami fura lerakódást az egyik kulacsom szopókájának belsejében. Valószínű, hogy csak a fekete belsőség nyoma, de ha mégis penész lenne, az ugye nem túl egészséges, a sima mosogató meg nem tüntette el.
-
X Factor
addikt
válasz
planbmokus
üzenetére
Az a 170-es átl pulzus nem sok kicsit?
-
ZolkoW
őstag
Helótok!

Morvélo mezekkel van valakinek tapasztalata? [link]
Érdekes- női feszülős ruhadarabokat linkeltem volna?
Szóval egyszer valami nyereményjáték kapcsán feliratkoztam a hírlevelükre, néha belenézek, oké. Aztán Aliexpressen szembe jött egy bÓt, ami árul ilyen feliratos termékeket. És nem tudom hova tenni, azt sem, hogy ez egy komoly cég-e, és hogy akkor ki másol kit, de valószínűleg inkább az lehet, hogy az alisok koppintanak, mert nincs minden rendben ott a review-k környékén sem, pl. 5*-os értékelés egy mezre, és közben a fotókon kizárólag pecás horgok vannak...
De azt sem zárom ki, hogy a UK brand megveszi a kínai cuccot, viszont EUban pár nap szállítást ígérnek, ingyenesen. Az is inkább az elsőre enged következtetni, hogy más márkát is árul az eladó, és feltűnően ismerős mintákkal.
Linkelem akkor már a boltot is, úgy ferr. és itt aztán el lehet veszni a domborulatokban.... [link] -
Fall-N
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Sajnos a gumik sem 100 %-ig egyenesek. A gyengébb minőségű gumiknál - pl. olcsó Kenda - maga az oldalfal is hullámzik. De ahogy írták tized millimétert nem látni szemre. Ha a fékpofába nem ér bele akkor biztos nincs (nagy) nyolcas.
jjeahh: Ez a fajta igénytelenség mindenhol megtalálható. Itt is ahol lakom látni sok 20-30-40 éves régi tanyabike-ot, amit a lélek tart össze. A legtöbb női vázas, nehogy fel kelljen emelni magasra a lábat.
-
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Pedálfordulatmérő eszközön gondolkodom. Egy ilyen mennyire lehet hasznos/haszontalan? Sok pénzt sajnos nem tudok rászánni. Én a mapmyride alkalmazást használom trackelésre, ha jól láttam össze lehetne párosítani vele, bár még nem láttam senkinél ilyen adatot kijelezve. -
samujózsi
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Hát a néhai Meridámmal bezárólag én is úgy jártam, mint a városi muglik. Csak picit szenteltem több figyelmet a gépnek. Amiket azóta hajtok, azok inkább műszerek... ezeknél már minden apróság érezhető és sose tudom, mi az, ami csak zavar és mi az, amit javíttatni kell.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
samujózsi
üzenetére
Itt mi figyelünk minden apróságra (jogosan), de pont tegnap gondolkoztam el azon, hogy a városi muglik és főleg a nyugdíjasok olyan bringákat hajtanak, hogy anyám borogass
. A szomszéd bácsinak is valami régi noname vacka van már évtizedek óta, ami kb. soha nem látott szervizt, az egész váz annyira rozsdás, hogy már a festés sem látszik, a sárvédőket meg hasonlókat drótok tartják a helyén és természetesen csak akkor fújnak a gumiba, ha már teljesen lapos, de amúgy amióta megvették fiatalabb korukban, azóta nagyjából 0.30 bar-on használják
. -
samujózsi
senior tag
válasz
troland26
üzenetére
Szentendréig megoldható, szinte kizárólag kerékpárúton, illetve Vác-Dunakeszi közt leginkább nullához közelítő forgalmú utcákon, meg a gáton. Dunakeszin, a 2-es széle van kijelölve kerékpársávnak, országútival nem szeretem használni, nagyon ramaty állapotban van helyenként, ha bírja a bringád a rossz utakat, akkor nincs vele gond.
Dunakeszi déli határától Szentendréig viszonylag jó minőségű kerékpárút van.
Leányfalun még át lehet menni a Duna parton, de utána esélytelennek tűnik.[link] - sajnos a linkgyártó valamiért nem megy az oldalon.

-
samujózsi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tört már úgy küllőd, hogy nem is ültél a biciklin?

-
benfolds
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
ez planetx micsoda pontosan? nem nagyon országútis a geoja? még mindig nem tudom eldönteni, hogy koskormányos gravelt, flat bar gravelt vagy fitnesst vegyek...mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya (én is a bakonyt járom főleg).
-
samujózsi
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Köszi, tképp erre (a megerősítésre) vártam.
2.75"-s mtb gumin nem látszott az egyenetlenség, de ez totál más kategória. -
Ferdzsoo
addikt
Mi számít egy közepes minőségű jó ár/érték arányú droppernek?
-
samujózsi
senior tag
válasz
robee19
üzenetére
Ha normálisan fékezek, akkor nem igazán érezhető. Van valami rángatás, de az inkább a fékezés erősségétől és az aktuális sebességtől függ és sokkal gyakoribb, egyenletesebb, mint a felni apró hullámzásai.
Csak a látvány zavaró, ahogy a gumi közepén lévő sorja hullámzik. Viszont az vagy a felni vagy a belső műve, mert a külsőt már elforgattam, de a gumin látható hullám helye ugyanúgy a szelepnél maradt. -
Fetz
csendes tag
válasz
trialboj
üzenetére
Nekem ilyen van (első spd cipőm). Röviden: ha most vennék, nem ezt venném. Nincs vele különösebb probléma és mivel első, ezért viszonyítási alapom sincs, de élőben nem az a minőség, mint a képeken. A legkevésbé a cipőfűző helyetti vékony gumival tudtam megbarátkozni, mert messze nem tart úgy, mint egy rendes fűző. Méretből, ha egy számmal nagyobbat veszel, mint a normál, akkor lehet, hogy kelleni fog bele egy plusz talpbetét.
-
robee19
tag
válasz
samujózsi
üzenetére
Én is éppen tegnap centirozgattam ki amit tudtam. Nekem is az a szitu, hogy a felnin nem látom hogy nyolcas lenne, de a gumi itt ott szemmel láthatóan üt. Én már ráfogtam, hogy a Bontrager felirat szitanyomásának vastagság

És igen, marha zavaró mikor behúzod a féket és üt a keréken.

-
HEAHEA
aktív tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Egész ötletes!
Bár dizájn szempontjából nekem nem tetszik, de használt külső mindig akad, környezettudatosság szempontjából pedig dicséretes! 
-
itouchfan
őstag
válasz
nagylaci32
üzenetére
Köszi szépen, hasznos linkek!
Olvasgatni fogom! -
zoli669
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszönöm!
-
troland26
őstag
Srácok vasárnap Vácról indulva szeretnék Dunakeszin át a megyeri hídon átmenni majd pedig vissza Tahitótfalu felé onnan pedig vissza komppal Vácra . Megoldható ez úgy , hogy nem menjek bele a forgalom sűrűjébe , vagy nincs erre valakinek valami bevált útiterve ?

-
Somatom
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Sztem túl van ez licitálva. Tizenévesen a Csepellel kiakadt a sebességmérőm az Istenhegyin lefelé. A legkisebb halálfélelmem a nyolcasom miatt volt. A dobsina utcán, az S -kanyar előtt húztam egy satut és kompletten kiszakadt a patkófék az első villából. Na, azt észrevettem. Vagy, amikor a Csaba lépcsőn lefelé kettétörött alattam a Skolnyik, azt is észrevettem. De, egy tized miliméteres nyolcas? Nemááá!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
Azért felnyit6ó az eleje,minden eshetőségre?
(#142191) zoli669...ha már hátrafelé nem nyújt6od,akkor indulj előre egy hosszabb (és kevésbé vaskos
) kormányszárral.
Azért mérj egyet,mert a bringa nem fotel,végül meglehet nem is az a kényelmes amit te most annak gondolsz.(#142192) trialboj...igaz nem sarazok,de már megtörtént az is és könnyű belőle kimosni,hisz egy vízálló gyöngyházszerű anyag az egész.Én mondtam volna,hogy nehéz kimosni?!

(#142198) samujózsi...kerékpározz és ne a tized-millimétereket figyeld!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
trialboj
üzenetére
Tyű, szerintem pár dolgot rosszul gondolsz, pl. egy montis SPD cipőben simán lehet terepen gyalogolni. A másik meg, hogy valszeg az SPD cipő a HT platform pedálon használhatatlan lesz, legalábbis az én Giro cipőm borzalmas a platformon. Szal platformra szerintem deszkás vagy platformra való cipőt, SPD-re meg rendes kemény talpú SPD-mtb cipőt és akkor nem lesz gondod vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Projektor topic
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alienware 17r4 olvass
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a Giro-nál ugye adott lesz a próba lehetőség
Bár dizájn szempontjából nekem nem tetszik, de használt külső mindig akad, környezettudatosság szempontjából pedig dicséretes!