Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
No, megmutattam a csajnak a Bryton-t, jött az instant reakció: "ez ilyen drága??"
. Még meggondolja, de elkezdett azon is agyalni, hogy vesz egy mellkaspántot és telóval használja. Működnek ezek rendesen mobillal?Csokicsibesz: itt nincs Decathlon, a legközelebbi kb. 100km-re van. 8-9 dolcsiért meg ha megdöklik, nem nagy veszteség.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Igazából maga a HRM szenzor nem egy bonyolult valami. De simán lehet hibás a lap, ami az érzékelőben, vagy valami kábel lelazul róla. Ezért ezek kb javíthatatlanok. Én csak olyan helyről vennék, ahova vissza tudom vinni. Decathlon ezért jó, mert ha tönkre is megy a cucc, akkor ki tudod cseréltetni.
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki a dolog, hogy Trek FX 2 2019 lesz a megvásáriolandó példány 175K-ért.
Az eladó megkérdezte, hogy mit hozasson le: 18, 20, 22.5-ös méretet.
100Kg/185cm vagyok.
A 22.5-öst ajánlotta.Mik a tapasztalatok? Jó a méret?
Köszönöm!
-
bringasisti
őstag
válasz
üzenetére
Én mindig bukósisakot használok akkor is mikor kalapot mondok. Télen két eshetőség van. Vagy sima sapkát vesz valaki a bukósisak alá vagy a bukósisakra lehet sapkát venni. Ugyanis a helyzet az hogy azok a szellőző nyílások amik nyáron védik a fejünket a túlmelegedéstől azok télen fogyasztanak
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
Téli bringás sapka a sisak alá
. Szerintem nem kötelező, de erősen javasolt... én eddig 3 vagy 4x estem el a 3 év alatt úgy, hogy a fejemet is odavertem rendesen az úthoz. Ha sisak nem lett volna rajtam, lehet én sem írogatnék már fórumra. Na de ez mindenkinek a saját felelőssége, döntése, senkire nem lehet ráerőltetni. -
törölt tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Tegyük fel,hogy tekersz télen is.Még ha -10 fok van,akkor is.Sisak vagy sapka???
-
nmate91
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nekem eddig bejön, 2 hónapja használom. Az akksi szerintem elég 7-8 órára pl bőven.
Az óra maga annyit tud, hogy elindítod és mér. Nincs pause magyarul, de ha megállsz, azt a strava úgysem veszi moving timenak.
Lehet venni külön aero mountot, viszont kínából harmad áron rendelhető.
Bryton app ocsmány, de nagyon, viszont működik, nekem pl a Suunto sokkal többet vergődött anno. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Mindenképp olyan pulzus mérőt vegyen ami Ant+ és Bluethot smart kompatibilis pl. a linkeld decathlonos.
Ha esetleg vált órát, akkor sem lesz használhatatlan az öv.Más:
Baromira bejönnek az hátul 100mm elől, 120-at mozgó gépek, mint pl a One-twenty. Viszont a ez Yeti SB100 valami iszonyat brutál módon jól néz ki [link]. -
jjeahh
nagyúr
Srácok! A haverina akar mellkaspántos pulzusmérőt és gondolta egyúttal, akkor már meglépné a gps-es km órát is. Melyik a legolcsóbb gps-es cucc, amihez adnak, vagy amihez legalább lehet kapni mellkaspántos pulzusmérőt? Vagy jobb, ha karórák között nézelődök? Más igénye nincs, csak a mellkaspánt és a gps, mert akkor inkább azt használná stravazni a telefon helyett.
-
ZolkoW
őstag
Tőlem olyan dolgokat is megtudhattok, amit egy edző sem mond el - és semmi szükségetek erre a tudásra! :D A mai információmorzsa: verseny előtti napon hülyeség besörözni!
A rajt előtti fél órában kezdtem úgy érezni magam, hogy már nem lesz baj, majdnem elmúlt a másnaposság :)
Vagy ha már ennyi esze van valakinek,mint nekem volt, legalább legyen benne gyakorlata!
Amúgy tetszett az útvonal ("új" Gerecse maraton), leszámítva 1-2 köves lefelét. De jó volt. Wombath kollégát az elején láttam, aztán jól elhagyott a fatjével. Kis tökösök meg úgy mentek lefelé, hogy ott is csak nőtt köztünk a távolság, meg nyalván felfelé is.. beszarás. -
robee19
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, közben már olvastam. Sajnálom őket, és az egész elcseszett napot is.

-
Somatom
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
A sebesség nem feltétlenül függ a tekeréstől. Tegnap, a három órás bringámmal óra szerint 47 Km/h volt a csúcssebességem, pedig épphogy csak egy tesztkört gurultam vele. Az a vicces, hogy kevésbé éreztem gáznak, mint néhány segédmotorral. Jó futómű, jó fékek. Tizenévesen egy ilyennel sokkal veszélyesebb volt ez a tempó.
-
samujózsi
senior tag
Ki az, aki a magyar utakon, amikről nincsenek kitiltva a biciklisek,
bírmer 50km/h sebességgel tekerni!
-
Ironizer
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Az R. 26. §-ának (1) bekezdése a következő d/a), d/b), d/2) és d/3) ponttal egészül ki:
[Az egyes járművekkel – ha e rendelet másként nem rendelkezik – legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:]
„d) teherszállításra kialakított motoros triciklivel, elromlott járművet vontató gépjárművel, segédmotoros kerékpárral, lakott területen kerékpárral 40 km/óra,
da) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot visel és utast nem szállít 50 km/óra,
db) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot nem visel 40 km/óra,
d/2) a kerékpárúton közlekedő járművel 30 km/óra,
d/3) a gyalog- és kerékpárúton közlekedő járművel 20 km/óra,” -
woodworm
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
26. § Sebesség
(1) Az egyes jármûvekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következõ sebességgel szabad közlekedni
.
.
.
da) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédõ sisakot visel és utast nem szállít 50 km/óra,
db) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédõ sisakot nem visel 40 km/óra, -
Somatom
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Mea Culpa! Úgy tűnik, hogy valóban van ilyen szabály:
"Emlékeztetőül pl. a KRESZ szerint lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot visel, és utast nem szállít, 50 km/óra a megengedett sebesség."Ivana:
Az b...na be, ha autós jogsival 125 -öst lehetne vezetni! Az 50ccm sztem is gáz. Ez tapasztalat. Van 50 -esem, 125 -ösöm, megy 1450 -esem is. -
ivana
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Benne van a KRESZ-ben, hogy lakott területen kívül ha sisakban vagy akkor nem 40, hanem 50 a max. megengedett sebesség.
Am én pl. tanyabikeon nem szoktam sisakot venni, csak országútin, meg montin. Kb. ha SPD-vel megyek, akkor viszek sisakot is.
Szvsz a lehető legveszélyesebb közlekedési eszköz az 50 köbcentis motor, be kéne szántani ezt a kategóriát úgy ahogy van és megengedni, hogy B-vel vezess 125-ös motort.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Namost... nem értem a kérdést...

Mivel tizenöt-húsz éve sisakban járok, nem foglalkoztam a KRESZ ezen változásával. Van valami előírás, hogy x sebesség felett kötelező a sisak kerékpáron is. Csak a limitekre nem emlékszem, mert az utolsó emlékem az volt, hogy a 40km/h az az abszolút maximum, de mintha ezen emeltek volna a lakott területen kívüli közlekedésnél.
ui: de ha valakinek olyan perverz gondolata támad, hogy átlépi a határt, akkor pl. észak felé kötelező a sisak.
-
Somatom
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Ez hogy jött össze? Alapvetően segédmotorkerékpár az, ami önerejéből nem tud 40 Km/h -nál gyorsabban menni. Volt egy köztes időszak, amikor segédmotorra lakott területen kívül volt kötelező a sisak. De, ez megváltozott, mert már mindenhol kötelező. A bicikli viszont nem SMKP. Akkor sem, ha 40 -nél gyorsabban tud menni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ahogy írták,nem kötelező,de ha most veszel,hordod és meg is szokod,egyel több kerékpározással összefüggő gondod letudva.Később,ha mégis majd úgy érzed kerékpározásod mennyisége és minősége indokolná egy sisak viselését,nehezebb lesz rászokni.Vannak egészen olcsók is,melyek nem mellékesen életet menthetnek.Sisakviselés melletti propaganda vége.

-
bringasisti
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Most halt meg egy 50 éves férfi a Budakeszi úton. Nagy betűvel írták hogy nem volt kalap rajta. Az én véleményem hogy egy szabályt az szerint kell értelmezni hogy mi az értelme és nem betű szerint. Röviden: kötelező
-
samujózsi
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nem, a sisak itthon nem kötelező.
Illetve lakott területen kívül 40 km/h (feletti?) sebességnél màr az. -
ivana
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Alapvetően eredetileg a kazetta testet akartam belőle megmenteni, de kiderült:
1. az agyak egészen egybe vannak, enyhén rágnak csak, kb. mint egy új joytech![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2. a felnik is jókSzóval ebből szvsz csinálok egy országútit, mert a többi rész adott a sufniban.

(#142562) Szilágyi84 Nem kötelező bringára a sisak Magyarországon.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok most készülök bringát venni kb 15 éve nem tekertem. A kérdésem az lenne hogy most kötelező a sisak hatóságilag bűntethető a hiánya? Budapest külső kerületeiben szinte senkin nem látok 10-ből 2 emberkének ha van.
-
bringasisti
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
Biztos hogy ivóvíz, nyugodtan igyál belőle
-
ivana
addikt
Mai meglepetés, tegnap vettem két kereket elfékezett felnivel egy ezresért. Erre rákeresve kiderült, hogy nincs elfékezve, ezek a felnik (araya px-45) gyárilag homorú fékfelülettel készültek

-
samujózsi
senior tag
Ki szokott biciklin mobilozni?

[link]
Tegnap én séta közben jártam így majdnem.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
benfolds
üzenetére
Szia! Bár nekem nincs tapasztalatom a P. Izumi nadrágokkal, ( csak felsőm van belőle), sokat nézegettem én is rövidnadrágokat. 176-177 cm 65 kg körül vagyok,vékony testalkat. M-es méret 32-es nadrágok inkább. Egy Adidas betétes rövidnadrág lett a választásom,M-es méret, az ára miatt egykor. Amúgy én is olyan nadrágokat nézegettem gravel bringázáshoz, amik térd környékén szűkebb szabású, nem lötyögős. Ha derék részre gondolsz, akkor úgy látom, hogy tépőzáras derékban a [link] is, mint az Adidasom. Amennyiben térd részen nem akarsz lötyögőset, nézd meg pl. a Sportful Giara-t, vagy a Mavic egyes nadrágait. Ezen az oldalon, még segít a méretválasztásban is, hátha találsz olyat ami megtetszik és talán olcsóbb árban, mint a Summit. Jó böngészést!

-
samujózsi
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Nem feltétlenül összeg kérdése. Valójában egy kivétellel nem volt gondom az ott dolgozókkal, pedig sokat jártam oda és keveset vásároltam, mert amit kerestem, az szinte mindig csak a webről volt elérhető, fizikailag nem volt raktáron.
Viszont a lányoktól még nem tudtam olyat kérdezni, amire ne tudtak volna érdemi választ adni.
Ami a mai világban nemtől függetlenül is ritka.
Viszont amikor épp gumit kerestem, felmentem az emeletre, sehol senki... tíz perc után a teakonyhából kijött valaki, de annyit se kérdezett, hogy mit akarok. Úgyhogy szépen kisétáltam vásárlás nélkül.Ellenpéldát is tudnék, ahol külsőt kerestem és hárman bújták a Schwalbe katalógust (amit én itthon már megtettem), de a jelek szerint ők még annyit sem értettek hozzá, mint én a nulla tudásommal.
-
Somatom
veterán
-
samujózsi
senior tag
válasz
G@ben
üzenetére
Bergusonéknál, ha bemész, első körben a nőket keresd! (Ha megvannak még)
Legalábbis nekem volt egy olyan tapasztalatom, hogy nagyságrendekkel kedvesebbek, normálisabbak, türelmesebbek, mint férfi kollégáik. És ami nem kicsit meglepő, úgy vettem észre, értenek is ahhoz, amit árulnak, nem kell mindenért a katalógust túrniuk. -
G@ben
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azt gondoltam, hogy a nagyobb boltokban talán akad egy bicaj, amivel lehet menni egy rövid kört. Illetve itt olvastam, hogy az egyik üzlet mögött van egy lezárt placc, ahol lehet kicsit próbálgatni, de fogalmam sincs, melyik bolt volt az.
samujózsi: az lesz, körbetelefonálom őket.
flash-: A Berguson is szóba jöhet, árulnak Cube-ot.
-
samujózsi
senior tag
Tegnap láttam egy számomra roppant bosszantó dolgot és úgy látom, egyre gyakoribb: biciklis viszi magával a kutyát, a kutya többnyire póráz nélkül.
Egyik variáns: városban. A másik: terepen, erdőben, hegyen stb. A közös bennük, hogy veszélyes, főleg a kutyára. Meg az is, hogy a tulajdonos fel sem fogja, hogy a kutyát (is) veszélyezteti vele, akár városban, akár erdőben teszi...
Vigyázzatok a kutyáitokra, jobban, mint az ilyen kutyatartók!Amit viszont ritkán látok, de most hogy úgy mondjam szemtanúja voltam az esetnek: apuka egy tizenkét év körüli fiúval biciklizett a IV. ker. Íves úton (nem a járdán, ez is nagy szó), Dunakeszi felé. Az út egy névtelennek tűnő, nagy forgalmú útba torkollik, egy beláthatatlan kanyarban. Ugyan nem volt teljesen szabályos, de a szabálynál életszerűbb: elgurultak a kanyar felé pár métert, ahonnan mindkét irány belátható és áttolták a biciklit a túloldalra, ott visszaültek és mentek tovább. Az úttesten.
Hogy ezt miért írom le? Mert elvben ez lenne a szabályos és ilyenből jó, ha tíz évben egyet látok.
Apukának ezúton köszönöm, hogy normális kerékpárost nevel a fiából.Egyébként kellene oda minimum egy zebra, a nyugodt átjutáshoz, de ugye az pénzbe kerül. Marad az életveszély.
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na megvolt a próba.Marha jó a fogása.Igaz a markolatnál azok a gumitüskék nyomot hagynak rövid ideig a tenyeremen
Nem kemény,nem zsibbad a kezem,ujjaim.Az elején úgy furcsa volt picit. -
woodworm
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Az utca másik oldalán lakóházak, a temető másik sarkán a következő nyomós kút, szemben tűzcsap. Nyugodt lehetsz, vezetékes víz lesz az.
Régen a temetőkben ásott kút volt, arra inkább norton fejet raktak, mint mini vízművet. -
samujózsi
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Pedig ez elvileg vezetékes víz.
Másképp honnan lenne nyomása?
Szivattyút, a szükséges árammal itt nem látok.
Én eddig egyedül Dunakeszi egy kissé félreeső részén találkoztam ilyen kútból folyó ihatatlan vízzel.
Olyannal viszont sokszor, hogy a kút csak nincs leszerelve, de már évek óta száraz. -
benfolds
őstag
válasz
benfolds
üzenetére
óriási mázlim van.
Reviewer: 5’10”, 143 lbs.
Size Tested: Medium
(hátha valaki hasonló méret, mint én és jól jön a infó) -
benfolds
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
de basszus, milyen víz lenne benne? még mindig nem tudom eldönteni, hogy ez komoly-e...

-
Jester01
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Pedig csapvíz (vezetékes víz) van mindegyikben. És igen, bringások között közismert tény, hogy ha sehol máshol nem találsz kutat, a temetőnél valószínűleg lesz.
-
Somatom
veterán
válasz
Fall-N
üzenetére
Sztem a monti kicsit később jött. A 80 -as évek elején a Csepel, a Favorit, meg a Szputnyik játszott. A mi környékünkön az volt az irigyelt menő csávó, akinek banánüléses, agyváltós Csepel Pepperonija volt. Ilyet akkoriban csak Dollárboltban lehetett venni.
-
benfolds
őstag
válasz
ivana
üzenetére
az előbb elfelejtettem linkelni, itt van videó is. erős combokon szerintem majdnem feszülne, ha jó a méret.
-
benfolds
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
ezt te sem gondolod komolyan.

-
ivana
addikt
válasz
Fall-N
üzenetére
Egy rendes cromo vintage montit kb. semmi nem ver ma városban, max. az outi, de azzal meg vigyázni kell. Egy alu trekking merev vázzal sem adná azt, mint az albuchkotterem 1.9-es félterep gumikkal. Kocsmába járni meg 28-as csepel az igazi

benfolds: én alapvetően inkább a tapadós gatyákat kedvelem, de ez tényleg jó márkának tűnik. Mondjuk van ára is.
maximilian4: ha víz kell akkor a temetőben keresd
Általában ott van csap és be lehet menni, és az esetek nagy részében rendes vezetékes víz. -
maximilian4
addikt
válasz
samujózsi
üzenetére
A legrosszabb amit eddig láttam: Abonyban közvetlenül a temető kerítése mellett, de már a temetőn kívül ilyen klasszik kis babakék nyomós kút. Szerintem nincs kiírva hogy "nem ivóvíz", mert járnak oda az emberek és hordják a vizet...na de hordaná onnan a halál. Szó szerint. Pár méterre már emberek vannak a föld alatt.
-
benfolds
őstag
válasz
ivana
üzenetére
mivel a környékemen felpróbálási lehetőség nem nagyon van, ezért én úgy próbálom belőni a dolgot, hogy képeket meg videókat nézegetek modellekkel, és a modell testalkata alapján próbálom elképzelni, hogy nekem hogy állna.
ezt a pearl izumit pl. nálam jóval izmosabb modelleken látom csak, rajtuk kurva jól áll, de tartok tőle, hogy rajtam lógni fog, mint...mint a gatya.
főleg, hogy úgy tűnik táblázatok alapján, hogy az M-es alsó részébe esek. és they run big...szóval lehet jó lenne az S-es, tököm tudja. de akkor meg ott van, hogy ha hízok 1-2 kilót, akkor tuti kicsi lesz, voltam én már 32-es méret is évekig. de 31-es méretű vagyok, amikor versenysúlyomnál vagyok.
ha te combban erős vagy, és baggyt akarsz, akkor szerintem neked ez a pearl izumi summit kurva jól állna. -
ivana
addikt
válasz
benfolds
üzenetére
Ha már gatya... Magasságomhoz képest rohadt nagy combjaim vannak, így nem igazán kapok gatyát. A decathlonban pl. combban szűk minden, derékban bő és baromi hosszú. Hol van bringásokra tervezett bringás gatya?
Arról nem is beszélve, hogy ami feljön rám abban a betét rohadt nagy.Én alapvetően outis vagyok inkább de nekem pl. bejönnek az olcsó kemény bilincses markolatok montin.
-
benfolds
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
én sok markolatot kipróbáltam már, a szivacsosakat szeretem, mert az tompítja legjobban a rezgéseket, nem ragad. ilyet használok 4 éve, semmi baja nincs. olcsó, jó. van ugyanez noname-ben is, még olcsóbban.
-
benfolds
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
nő a kereslet egy boltos ismerős szerint, sokat eladnak már a hatalmas feltörekvő piacokon is, ez is húzza fel az árakat.
pearl izumi gatyák méretezésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata? summitot akarok venni, de legtöbb helyen azt írják, hogy "they run big". félek tőle, hogy nagy lesz az M-es. 178 cm/65 kg vagyok, 31-es gatyákat hordok (a 32-es, amihez szerintem az amerikai M a legközelebb áll, már nagy).
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Márka: [link] . Lásd. Toobee képjein
-
Toobee
veterán
Ma végre tudtam egy jót menni.

-
Somatom
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Meridákat lehet tesztelni a Concept Store -ban. Rá kell kérdezni, hogy milyen tesztgépeik vannak. A vételárat le kell tenni, vagy kártyára raknak egy bekérést, amit a teszt végén visszavonnak. Én is így teszteltem egy olyat (illetve nagyon hasonlót), mint amit utána megvettem és ma fülig érő szájjal beletoltam az első 30Km -t.

-
Fall-N
veterán
válasz
robee19
üzenetére
Nem csak a divat miatt. Sokáig A BICIKLI a "versenybringa" volt azaz az outi. Utána a '80-as években divatba jött a monti. Most meg már annyi fajta speciális kategória van, hogy bárki talál magának való biciklit.
A városi bringa meg népszerű, de sajnos az olcsó, nehéz acél vázas béna biciklik szinonimája. Vidéken sok Crusier és Csepel Budapest fut. Persze aki igényesebb egy kicsit az (merev vázas) MTB-t vesz, mert sokkal jobban jár vele még városban is. Akkor lenne jó a városi bringa, ha könnyű alu vázas lenne, agydinamóval és agyváltóval. De ilyen csak irreálisan drágán van, vagy az már nem városi bringa hanem trekking. Persze divat most a fixi is a városban, de nem a legnépszerűbb kategória.
-
robee19
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mi volt? Kint vagyok horgászni....
-
trialboj
őstag
válasz
samujózsi
üzenetére
Azért én ennyire rosszul nem járok, teljesem kiszámítható, csak kicsit zavaró, mert annyira nem volt olcsó fék, és azt hittem ezt azért ki tudják küszöbölni.
Nekem az egyetlen kényelmetlenségem, hogy ha esetleg tényleg meredek részen megyek 1-2 percnél hosszabb ideig, annyira felkúszik a fékpont, hogy már nem érzem biztonságosnak a markolat fogását, de itt kevés ilyen rész van szóval ez is eddig v 5x ha gondot okozott.De minden esetre megnyugtató, hogy nem csak az enyém szar, sokkal jobb érzés tudni, hogy másnak is rossz, nem csak egyedül szívok

Az slx 7100 meg tolják fel maguknak az új felfogatásukkal együtt. Köv bringámon remélem eagle lesz, az sram x7 váltók nagyon tetszettek, remélem a gx is zsiványra sikerült.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
Ez: [link] ? Kicsit ronda az a bog a végén.
Hasaggymeg: tudom, írtad volt még de neked nem volt még ESI-d úgy tudom, vagy volt? Kár, hogy nem tudod összehasonlítani azzal. Eddig nekem a csavarosokkal rossz a tapasztalatom... bár lehet ez mégis beválna, de túl drága ahhoz, hogy megint kísérletezzek.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem XLC-m volt (ez milyen gyártó egyébként? Az SPD pedáljuk a szó szoros értelmében életveszélyes volt), valami szivacsos izé, némileg parafára emlékeztető érzettel.

Pár évet kibírt, aztán elkezdett repedezni... bár ettől még használható maradt. -
samujózsi
senior tag
válasz
G@ben
üzenetére
Saját, részben tavalyi, részben tíz évvel ezelőtti tapasztalat: utcán nem fogod tudni kipróbálni.
(szóljon valaki, ha én kerestem tavaly rossz helyeken!)
Amit odaadnak próbára, az általában felső kategóriás gép, kb. annyi a letét, amennyiért biciklit akarsz venni. Viszont ezek többnyire köszönőviszonyban sincsenek az alacsonyabb kategóriákkal.Tavaly (igaz, outit kerestem) egyedül a Speedway-ben ajánlották, hogy mehetek egy kört az egyik Meridával, de az pont egy olyan volt, ami nem igazán tetszett, úgyhogy kihagytam.
A K2-ben meg felrakták görgőre, de ugye az is más, mint amit te akarsz.Egy tipp: nézd meg, hol forgalmaznak Cube-okat és telefonáld körbe őket. Túl sok bolt nem lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz
nismoka
üzenetére
Nekem az ESI Chunky, de kezdett elegem lenni az árából, mert ugyan nagyon jó és puha mint a csöcs, de nálam csak egy fél szezont bír ki... szal keresek valami hasonló marcsát, ami szilikon vagy szivacs, az ESI-hez hasonlóan puha és tartós, vagy ha nem tartós, akkor legalább legyen olcsó. A csavaros lock-on szivacsokban nem hiszek, szal jó lenne valami ami full szilikon, csavarok nélkül. Ezeket lehet még kipróbálom: [link] [link] [link] , csak most épp nem kell semmi más a bike24-ről és csak a marcsát nem éri meg megrendelni a magas postaköltség miatt.
-
samujózsi
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
"évek" - ez nálad mennyi?
2010-ben vettem Haibike-ot. A 2011-es modell, azonos név alatt (valami Impact SL, ha jól emlékszem), már egy kategóriával gyengébb felszereltséggel jött ki, kb. ugyanannyiért.
És már az enyém is lényegesen gagyibb volt, mint az azt megelőző kiadás.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igaz, az se volt túl heppi...

Markolat ügyben részben igazat adok: ennyi idő alatt nem derül ki, hogy valójában mit ér.
Abban nem, hogy elég soká tart. Hacsak állásban nem rohad szét, mint a néhai túrabakancsom (amit két télen át a szekrény mélyén pihentettem, amikor meg kellett volna... szétmállott a szó szoros értelmében a talpa
) , akkor ha bevált, talán érdemes egy pár tartalékot beszerezni, mert egy-két év múlva ha látszólag ugyanezt is adják a boltban, már egészen más lesz. 
-
flash-
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
sajnos igen..
pl cube: tavalyi reaction még sportos geo-val készült, az idei márt ua mint az acid, stb..
vagy canyon: az al6 os canyon tavaly még rocx shox teleszkóppal árulódott idén már csak suntour-al..
-
G@ben
addikt
Tudtok Budapesten olyan boltot mondani, ahol ki lehet próbálni a Cube Attention SL 27,5 2019 bringát? Ez lenne az ideális, de ha sima Attention vagy Analog vagy Aim van ugyanígy 27,5-esben, az is jó lehet, elsősorban a geometria érdekel, az meg ugyanaz ezeknél. Sajnos a helyi boltban nem lehet kipróbálni, de jövő héten elvileg megyek egy nap Pestre, akkor odamennék kipróbálni, illetve megfelelőség esetén megvenni.
Az lenne a jó, ha kicsit hosszabban ki lehetne próbálni, nem csak a bolt előtt mehetnék vele oda-vissza 10 métert, azaz hadd kerüljek már meg 1-2 háztömböt! Ha letétbe ott kell hagyni az árát, nem gond! -
törölt tag
Felszereltem
Baromi jó.Még 2-3-t fogok rendelni tartaléknak. -
samujózsi
senior tag
A Római-part után (Szentendre felé) még mindig szét van túrva a gát? Fel akartam menni rá, de az északi végére vezető út le van zárva...
-
törölt tag
Na megjöttek az új markolatok

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- GAMER PC! Ryzen 5600 / RTX 3060 12GB / A520M / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Még meggondolja, de elkezdett azon is agyalni, hogy vesz egy mellkaspántot és telóval használja. Működnek ezek rendesen mobillal?

.
...lassan átnevezhetnék Tour de Global Warming-ra. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)