Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
6 éve pont ilyenkor én is gallyra vágtam a térdszalagom (Ausztráliában egy egzotikus fa magjáért ugráltam fel és rosszul landoltam...és a köcsög mag itthon ki sem nőtt
) Nos, 1 évig szenvedtem vele, de azóta semmi bajom....51 éves leszek és naponta tekerek...viszont én nyújtok is minden tekerés után. Szóval azt ne hagyd ki te sem szerintem. Ja és inkább tekerj pörgetve mint taposva ezerrel....és a 170cm magassághoz max 170es hajtókart válassz....szerintem -
Koczó93
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Köszi neked is és Hasaggymegnek is, rákeresek

-
szkink
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én is be vagyok indulva már tavaly október óta
tudom milyen a várakozás,de megéri várni
mondjuk ha nem lenne mivel tekerni akkor én sem bírnák sokat várni 
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
2.5-ös nobby nic. elül 1.6 hátul 1.9-en megy most igazi terepen még nem voltam tubelessel. Belsővel 1-7 és 2.0-án mentem velük.
Jah tegnap tényleg szerelős napot tartottam, elöl hátul akkor egykalappal lecseréltem a fékolajat is, meg légtelenítettem, hát lett különbség a fékhatásban nem is kicsi. -
törölt tag
Shimano xt elsö váltóból létezik Dual pull: alul-felül húzós kivitelű,alsó bilincses,és ami 3 lánctányérhoz jó??Sehol nem találok

-
samujózsi
senior tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Jó, de az a lötty, amennyire tudom, elmegy hagyományos belsőkben is, megvédheti azt is.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Milyen gumid van? Szerintem akkor érzel igazán különbséget, ha vékony-könnyű a külsőd, mindíg ugyanolyan nyomáson használtad és picit rázósabb terepen mész. Én azt hittem az elején, hogy valamiért sokat vesztett a guminyomásból, mert jobban vasalta az egyenetlenségeket, de megmértem a nyomást és nem vesztett semmit, egyszerűen belső nélkül vékonyabb a gumi és jobban csillapít. És ha ez nem elég, a tubeless miatt lejjebb is engedheted 0.1-0.2 bar-al, így tényleg sokkal jobb lesz terepen, mint belsővel. De számít milyen a gumi, mert a vaskos Nobby-val én sem érzek nagy különbséget, a könnyű Maxxis Rekonokkal viszont igen.
-
samujózsi
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Saját tapasztalat: nem igazán. Egy nyolc-tíz órás, viszonylag intenzív gyaloglás sokkal többet segít a fogyásban.
De persze én rosszul csinálom, mert a mozgástól várom a fogyást, egyebet nem teszek. -
Ferdzsoo
addikt
A sors keze: Tegnap tértem át tubeless-re mindkét kerékben, de már fontolgattam egy pár hónapja de végül megléptem. Ma volt az első utam tubeless-en hazudnék ha azt mondanám hogy érzek különbséget azon kívül hogy még hangosabb lett betonon a gumi, ilyen jó öblös.

Az utolsó szakaszt a hazaérés előtt full terepen nyomtan ágak-bogak, mindenen keresztül. megállok a háznál nézem, mi a tök ezek a fehér pöttyök a vázon.
Defekt - vagyishogy ez a lényeg! nemdefekt, mert már be is tömte. Épp hogy pár mili kijött, de mikor megálltam már nem is sziszegett csak egy kis helyen látszott honnan jött az anyag.
Nyomásveszteség - nincs, vagyis mérési hibahatáron belüli.
Konzekvencia: Jó dolog ez a tubeless, de hogy rögtön az első napon megmentett egy defekttől...
-
-=RelakS=-
veterán
Az segít a fogyásban, ha úgy tekerek, hogy érzésre kb városnéző túra?
Mindeközben meg futok egy eddigi legjobb átlagot a szokásos útvonalon, meg a hegynek felfelé nézelődős szakaszon egy személyes legjobbat Stravában

Szóval szerintem fejlődök, a korábbi években 2, 2,5km/h-val rosszabb átlagjaim voltak

-
Napfénysüti
nagyúr
Hoztam még egy-két képet a Millennium vasútvonalas tekerésről. Remek kis túra volt bár az időjárás érdekesen alakult, egyik nap szétáztunk, másik nap meg egy durva vihar után kellett továbbmennünk. De összességében nagyon emgérte elmenni, ismég csodás helyekre sikerült eljutni bár ezúttal a hegyeket csak néztem de nem másztam meg. Ajánlom mindenkinek ezt az útvonalat. A tervek szerint majd írok róla egy részletesebb Logout bejegyzést amint lesz időm rá.

Sajnos nem úsztam meg defekt nélkül, egy üvegszilánk kivágta a külsőmet illetve eléggé sikerült is elfékeznem.
Viszont most értelmet nyert a tárcsafék az outimon, amíg a patkósok a szakadó esőben csak lassan tudtak megállni nekem megvolt ugyanaz a fékhatás mint szárazon. Találkozunk bringaúton 25%-os szakasszal (igaz csak kb 50 m volt), azért mikor a táblát megláttam fel is kézzültem lelkileg. 
-
törölt tag
Na volt egy defektem
Kipróbáltam legalább az új gumileszedöket.Kb. fél perc alatt leszedtem a külsöt 
-
robee19
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Semmi gond. De neked a rés mégis sokkal kisebb.....
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ismerős érzés ez itt mindenkinek.
Koczó93...ha jó a fekete [link] Nekem ilyen van.

-
-
flash-
veterán
üdv
szerintetek melyik a jobb fék trekking bringára?Melyik biztosít jobb fékerőt?
BR-MT501 ami 4 dugattyús vagy az SLX BR-M7000, ami 2 dugattyús?
-
Koczó93
őstag
Nem új már az outim de azért szeretnék vigyázni rà. Valami védelemre gondoltam leginkàbb a váz aljára tervezek vastagabb fóliát a kavicsok miatt. Van valami bevált?

-
HEAHEA
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Gyorsba ezeket találtam vázaknál, részletekbe nem mentem bele: [link], Felt bringa ,
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
valóban nagyon rátriggereltem

-
szkink
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ne szomorkodj,meg lesz amit keresel,ha nem sürgős,gyűjtögess még egy kicsit és lepd meg magad karácsonyra egy specivel akkorra talán az ára is barátibb lesz

-
HEAHEA
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ne szomorkodj!
Lehet most sikertelenségnek éled meg, de a sors biztos jobbat tartogat Neked! Így voltam egykor, nem akart összejönni a bringavásárlás, aztán az egyik ősszel akcióztak az egyik külföldi webshopban és meglett a gravelem féláron. Ma este is gurulunk a gáton! 
Azért még nézelődöm a neten , hátha találok valamit.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
mondjuk a post/flat mount kvázi mindegy is, bár 160as rotorhoz nem hiszem hogy probléma bármelyiket is találni. viszont az átütő az KELL

-
válasz
planbmokus
üzenetére
az országúti fékek Shimano oldalon mind flatmountosak, oda PM féknyerget kihívás találni... ha nem egyenes kormánnyal akarja használni (akkor nem is gravel lenne, hanem trekking) akkor a flatmount a tökéletes választás
-
planbmokus
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor maradsz a postmount-nál, nagyobb a választék fékből, hacsak nem adott már a cucc...
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem mindenképp próbálj bemelegíteni és nyújtani, mielőtt eladnád a bringát vagy bármit is vennél, az én térdemet is ez cseszte el, mivel itt nagyon közel vannak az erdők meg dombok, rendszeresen bemelegítés nélkül álltam neki brutál emelkedőket mászni. Amióta megszívtam, 2-3km-t pörgetek szinte üresben és azóta nem újult ki a ciszta. Újabban kb. negyed órát nyújtok is és a fájdalom is majdnem teljesen elmúlt. Szal egy próbát mindenképpen megér a dolog, sőt, ha nem ez okozta a gondodat, akkor sem árt elkezdeni a bemelegítés/nyújtás kombót, mert ha hanyagolod, később még okozhat problémákat.
-
Rica
senior tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
174 centi vagyok, 74 centis belso labhosszal.
A linket koszonom szepen.
Markat tudnal ajanlani esetleg a speci betethez?
A 165 mm hosszu hajtokar csere beleferne a keretbe osszel. Az anyacegtol, a Wiggle-tol rendelve pedig egy uj email cimmel minusz £10.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
igen, néztem. ami beleférne a büdzsébe, az mind kiesik, mert gyorszáras+postmount. a thru axle+flatmount kombóból nem szeretnék engedni.
f4lcon: nem rossz a geoja, de szerintem ezt se lehet csak frameset-ként kapni. ha meg már 1k eurot ráköltenék, akkor inkább a speci diverge-et venném.
-
planbmokus
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
PlanetX-en nézelődtél már?
On-One, Viner, Holdsworth.... Van Bolt-On-os mindegyikből. -
válasz
FireKeeper
üzenetére
Cube Nuroad?
-
Rica
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Az megmagyarazna mindent.
Meloba ugy jarok (telen-nyaron), hogy kis utcak, patak partja, erdo es egy nagy parkon keresztul. Nagyjabol 30 percet tekerek felfele 5-10 %-os emelkedokon es nehany rovidebb hazteto szakaszon, ugy 5 perc a sik terep es 10 a lefele gurulas (de mondjuk akkor is a pedalokon allok leeresztett ulessel,mert eleg surun kell panik fekeznem a kutyasz@ratok miatt). Hazafele ugyanez, de akkor valoban egy hosszabb emelkedovel kezdek kapasbol.
Ha teljesen rendbejott, kiprobalom ugy, mintha konditermben lennek, rendes bemelegitessel es nyujtassal.bringasisti: Az szerintem tulzas. 17"-es vazhoz (ami atlagos testfelepitest feltetelezve ugy 170-175 centis fazonoknak passzol) a gyartok mar 175 mm hosszu hajtokart adnak.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha túl magasról tolod lefele a pedált,ergo hosszú a hajtókar,akkor is imbolyog6 térdből az izület,bár azt inkább befele szoktam látni hajolni.
Megmond6tad volna a bringázást,hátha kitalál valamit a doki.
Amúgy én 187/92 hez 175mm-est használok.Mikor 170-ről váltottam néhány napig fájt térdem (ha jól emléxem horgasninam,de nem biztos),aztán azóta jó.Valahol olvastam,hogy nekem 180mm kellene.
-
ZolkoW
őstag
Nem tudom, mennyi az aránytalanul rövid, én 180 centihez, és 85 cm belső lábhosszhoz is 170-es kart választottam

Itt egész sok karhoz megadják a Q-t, nem tudom, ők mérték-e, kinézték valami doksi apró betűjéből, de az enyémnél stimmelt is: [link]
(egyébként a káp, amit betettél, nem igazán a Q faktor miatti túlterhelést mutatja, sőt, az alapján ugye a nagyobb Q lenne a jobb... de értem, mire gondolsz)
(ez meg a Speci betét)A legtöbb gyártó M-estől már 175-ös hajtókarokat pakol, más kérdés, hogy ez jó-e, a legtöbb embernek gondolom jó.
kormánycsapágy: van, amihez nem rászorítós alsó kúpot adnak, hanem eleve felhasítottat, azt kézzel rátolod, és arra ül a zárt csapágy. Azt én is jobban szeretem, mint a rászorítósat.
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Igazából annyira nem számít, de szvsz lehetne több 165-ös, baromi ritka, pedig szvsz tök jó. Lehet pörgetni mint az állat.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
szkink
üzenetére
beleszakad a szívem, de úgy néz ki ebből a Merlin-ből viszont nekem egyelőre nem lesz semmi
azt írták, az én 170cm magasságomhoz a legkisebb, 50-es váz is nagy lenne. nem is értem ezt hogy gondolták, azt tudom hogy 170cm-el alacsonynak számítok, de azért ehhez a magassághoz még minden épkézláb gyártó szokott vázat készíteni... -
törölt tag
válasz
robee19
üzenetére
Arra.Tudom hogy az,néztem is öket.De ott csak pár cm-es csö van.Meg hát nem minden méretbe van olyan.Nekem pl. csak 44mm-es jó.De ezeknél is csak olyan van,mint irtam,hogy van max 2-3cm-es csödarab rajta,azt annyi.Olyan lenne az igazi,mint pl.hajtásnál az integrált rendszer.
-
Rica
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Oszinten szolva, nem tudom. A dokinak a surgossegin nem mondtam el, hogy bringazok, es ez mar egy regebbi problemanak a kovetkezo szintje. Azt mondtam, hogy futottam a busz utan. A diagnozis az volt, hogy a terdszalag termeszetellenes pozban kapott egy nagyobb terhelest, es az egesz belso terd begyulladt.
Arra is gondoltam, hogy az aranytalanul rovid labaimhoz le kellene cserelnem a hajtokart 175 mm hosszurol 165-re.
Azt is el tudnam fogadni, hogy oreg, 54 eves vagy, gurulasszal csak szep ovatosan sik tajakon, de rendszeresen jarok gymbe, es semmi gondom nincs pl. a deadlift-nel a testsulyom masfelszeresevel szeriazni, vagy a vadligepen a ketszeresevel.
Azt is tiszta sor, hogy eladni egy 10 honapos bringat, plane itt (UK), ahol a Cube nem igazan nepszeru, egy anyagi katasztrofa lenne szamomra, kulonos tekintettel arra, hogy nem keveset koltottem az atalakitasara sem, amibol nyilvan egy fityinget se tudnek ervenyesiteni.
Szoval a kerdesed jogos. A valasz, hogy tanacstalan es ketsegbeesett vagyok.
ZolkoW: Az XTR 168 mm szeles hajtokarja kompatibilis a boost vazzal. A SRAM sajnos nem adja meg a Q faktort, de pl. az NX 11 Speed GXP az 169 mm szeles.
-
nubreed
veterán
Strava miatt magammal szoktam vinni a mobilimat bringázáshoz. Ilyenkor mindig oldalt zsebes gatya van rajtam, és itt tartom a telómat de ez nem túl biztonságos. Max 3000 Ft-ig tudnátok ajánlani bringás telefontartót? Olyan kéne, ami teljesen körbeburkolja, szóval nem csak egy sima tartó konzol. A kérdés még az, hogy vázra vagy kormányraszerelhető legyen? Attól félek, hogy netán borulok (néha előfordul
) akkor ha a kormányon van a teló, akkor megsérülhet jobban. Vagy ne is ebben gondolkozzak, hanem karra szerelhető tokban? -
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem azt mondom hogy rossz.De ha pl. veszel új villát bele,azt a kupos vackot fel-leszedni nem ép fél perces munka.Föleg úgy hogy a villát meg ne sértsd.Én pont olyannak örülnék a legjobban,ahol a villanyak egy csöbe menne bele,és a csö meg úgye fent-lent csapágyba lenne.Kevesebb munka lenne vele.De ha egyszer az ember otthon szervizeli,belejön hamar.
-
szkink
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én még ide sorolnám az eddig nálam favorit Cube nuroad racet 2019, a kelly's még nem is lenne rossz de nincs szín választék
a Canyon a másik amivel szemezek (zöld) de sajnos hátrányba helyezi a próbalehetőség,a speci szintén szín hiányos nekem 
-
szkink
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ebben igazad van,na meg a kábelvezetés megoldásában is,az nekem sem bejövős
mondjuk én nem vagyok otthon ebben az építgetős témában,így valószínű nekem majd ki kell adnom némi pénzt ha meglesz a kiszemelt konstrukció. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
szkink
üzenetére
na igen, de az építésnél az lenne a lényeg hogy alapból olyan cuccokat rakok rá, amit szeretnék, nem kell egy már kész bringán még utólag cserélgetni dolgokat

ennek a giant-nek a geoja nem tetszik, az az alsó támvilla ordas igénytelen, meg az alsócsövön a kábel elvezetés is kritikán aluli
ezért biztos nem fizetnék 350ezret... -
szkink
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igazán nincs mit,sok időmbe nem került,én is nézegetem a Gravel vonalat
azért mertem linkelni mert nincs messze az ártól "320k" amit számoltál ha te állítod össze 
-
szkink
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igaz nem váz,de hátha bejön és jó árban van: Gravel
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Golyóskosaras ahogy látom.Sajna annál van szivás rendesen.Régi nekem is olyan volt.Az a gyürü amibe bele van vágva,az megy a villanyak és csapágy közé,sokat kell vele tökörészni,mert ha nincs a helyén,mozog a mozog a villanyak a csapágyba.
Legtöbbet meg az alsó gyürünél kell szivni,amit a villanyakra teszel fel mert ott elég paszolos a gyürü,és ha 1x felteszed,elég nehéz leszedni ha pl. másik kormánycsapágyat veszel,ami más méretbe van.
-
pittlaren
csendes tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Így igaz,
ráadásul oda is kell érni 
(#141618) ZolkoW Pedig meg kell nézni amíg lehet, jelen állapotában nem sokáig lesz látható így. Szeptembertől - márciusig rekonstrukciós munkák miatt bezár, remélem nem vész oda ez a vadromantikus, "fellelt állapot" jellege. A vár lábánál lévő fagyizót / limonádézót tényleg kár kihagyni.
-
robee19
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hmmm... az a felső kupak az együtt fordul a kormánnyal. Ha egy gumigyűrűt teszek oda, akkor valószínűleg ki fogja dörzsölni a gumit a fém kúp, de a semminél biztos hogy jobb. Hétvégén szétszedem, és ha más nem akkor beteszek egyet ami kicsivel alacsonyabb a nyílásnál.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi!
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
samujózsi
üzenetére
Lidül / Dékátlóne?
Lidl-ben egész jót vettem, sok zsebe van, sárga esőhuzatja, sisaktartó, de rájöttem, hogy nagy a legtöbb túrámhoz. 4500, az egyik vállpántjának a felső felén kicsit bénán varrták, de az csak esztétikai ügy, remélem, máshol nem jön elő, hogy szétnyíljon.. különben jó az anyaga is. Aztán a Decában vettem kifejezetten picit, 1+3 literest, 6-ért, az minőségben feljebb van, nem bántam meg. (és jobb a mérete nekem)(#141615) pittlaren : múlt héten voltam, de megláttam a táblát, hogy van egy Óvár is, azt kerestem meg
Tavaly voltunk családdal a felső várban, idén egyedül túrázgattam, és az egzotikumra hajtottam
(meg akkor azt hittem, úgyis eljövünk majd autóval fagyizni)(#141616) planbmokus : és az legális?

-
pittlaren
csendes tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Yess. Szigliget.
-
samujózsi
senior tag
Van valakinek ötlete, hogy olcsó, de elfogadható minőségű hátizsákot hol lehetne venni? Az arukereso-t megszállták a szlovák, román stb boltok, én meg szeretném személyesen megszemlélni, hogy mit veszek. A lidlben tavaly vásárolt kezd szétmenni (mondjuk 5000Ft volt)
-
Toobee
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Épp azon gondolkodom, hogy mára sokkal jobb lett. Tegnap csak futottam meg görgőztem egy kicsit. A mai napot leszámítva a héten már nem fogok tudni tekerni, jó lenne kihasználni.
-
ZolkoW
őstag
a 168 elég elterjedt volt régen, pl. a négyszöges hajtókarom is ennyire jött ki 68-as vázban. A Shimnao integrált 178 volt, ha jól emlékszem.. a 158 elég extrém keskeny, láttam valami hasonló értékkel használt Sram kart, de oda is írta az eladó, hogy olyan vázba jó csak, ahol ennyi meg ennyi a láncvillák szélessége.. 168-ast szvsz kéne tudni találni nem túl nehezen, de hogy boost vázba belemegy-e... a saját Sramom (GX Eagle, amilyenről 2 napja ment a témázás) 172 mm. Egyébként nem lehet, hogy speckó talpbetét, mint amilyenek a Speci cipőkben vannak, megoldaná a gondod?
-
samujózsi
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
ns?
Egyébként mindegy, ez a szememben kimeríti a szándékos veszélyeztetést. -
samujózsi
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Én nem találom humorosnak. Valami félremegy, akár a hülyegyerek, akár csak egy magával sodort fadarab vagy kő beesik az outisok közé, óriási bukást okozhatna.
-
rushty
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
magamnak offolok, hogy könnyebb legyen visszakeresnen
-
bringasisti
őstag
-
rushty
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
sárvédő okos
-
Rica
senior tag
Hidd el, hogy verzik a szivem, szep kis bringa lett es lehet kuldeni rendesen, de harmadik napja csak fekszem bringazas helyett. Elotte is ereztem a fajdalmat valamennyire tobb honapon keresztul, de nem kotott agyhoz, igy nem erdekelt. Most muszaj. Gondolom meg a nyaron nyeregbe tudok pattani, de ahhoz sajnos kell egy masik, karcsu vas.

XTR-t neztem, 168 mm es atszamitva kb. egy szazas. Ha ebben az arkategoriaban tudnek mozogni, ez a gep meg is oldana a problemat
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Nos, 1 évig szenvedtem vele, de azóta semmi bajom....51 éves leszek és naponta tekerek...viszont én nyújtok is minden tekerés után. Szóval azt ne hagyd ki te sem szerintem. Ja és inkább tekerj pörgetve mint taposva ezerrel....és a 170cm magassághoz max 170es hajtókart válassz....szerintem
tudom milyen a várakozás,de megéri várni
mondjuk ha nem lenne mivel tekerni akkor én sem bírnák sokat várni 

Megmond6tad volna a bringázást,hátha kitalál valamit a doki.
) akkor ha a kormányon van a teló, akkor megsérülhet jobban. Vagy ne is ebben gondolkozzak, hanem karra szerelhető tokban?