Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
Én a Mavic Crossride FTS-X-et néztem ki, arról is ezt írják az userek. A topikban úgy láttam Vasinger!-nek van ilyen, bár véleményt még nem írt róla.
bringasisti: hm?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Zsohi
üzenetére
& eddie1978: Ok, meggyőztetek, már csak azon múlik, hogy hogy megy a biznisz és sikerül-e minél hamarabb összeszedni a zsét rá. Mavic ajánlott márka? Hátizsákkal meg mindennel együtt, egy tányér csorbával a hasamban, ha a f*ngomat is visszatartom max 70kg körül lehetek és ugratni nem szoktam, így is kevés a 24 küllő? Mert a kinézett kerekeknél erre nem panaszkodott senki, sőt 120kg-ig ajánlják és ha ebbe is belekötök, szerintem nem lesz kerékvásár.
Hasaggymeg: Arra én is kíváncsi lennék mennyit nyomnak ezek a valóságban, mert a gyári adatokban nem bízok.
-
Zsohi
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ezt a kereket csak akkor vedd meg, ha nem tervezel sokat a jelenlegi bringáddal. Az a 24 küllő egy hátsó kerékben nekem nem tűnik elegendőnek és akkor még 29-es is, szóval szerintem nem lesz hosszú életű. Az 1200 gramm, pedig elsőre soknak tűnik, de a belépő Shimano kerékagyak nyomnak vagy egy tonnát.

Az ipari csapágyas kerekektől meg nem kell félni, a legtöbbjükben az útszélén egy izmosabb bottal és egy darab kővel megoldod a cserét, vagy összeraksz egy ilyet ahogy a többiek is emlegették.
-
eddie1978
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Iparist egyszerű a legtöbb esetben. A DT és Mavic kerekem is hasonló. A kazettatestet kézzel le lehet húzni a tengelyről. A saját tengelyével ki lehet ütni a régi csapágyat. Az újat behúzatod egy menetes szárral és fakötésű alátéttel vagy ami kell. Ez lehet dugókulcs is. Én azzal csináltam. Be is lehet ütni ha kell. Nekem a végén kellett, pedig az új csapágyat lehűtöttem a fagyasztóban illetve a kerékagyat megmelegítettem 60C-ra. Ennek ellenére szorult. Be kellett ütnöm a végén. Persze lehet venni gyári esztközöket, de az zsebbe nyúlós.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
zoli03
üzenetére
Ha értenék hozzá, hogy kell összerakni mit és miből
. Kazettatest lövésem sincs milyen, de ha alattam az Acera tökéletesen szolgál, akkor gondolom a Deore is... vagy kitudja. És ha meggyőztök is, ettől még nem lesznek olcsóbbak az iparis kerékszettek, nem tudom lesz-e türelmem kivárni, amíg futja rá, itt a tavasz, végre nálunk is olvad a hó, ki kéne tekerni a hegybe hóvirágot szedni és nincs amivel... 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem tom, meglátjuk, még meggyőzhető vagyok, főleg ha valaki linkel nekem filléres kiütő-húzó szerszámot, meg ha az ipari-párti topiklakók összedobják nekem azt a 100 eurót amivel többe kerül egy iparis kerékszett, hogy tudjam megvenni és már tavasszal suhanhassak...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Conti belsőkkel nemrég a haverom is copott, ami gyárilag benne volt, a szelepnél 5km után megadta magát, vett újat, beletette és kb 15km után az is szétment szintén a szelep mellett... a harmadik már jó volt
. Engem a Schwalbe belsők szelepje zavar, 1 rövid kör után már korrodálódik és rácuppanós pumpával képtelenség felfújni. No de ennyi baj legyen, a méregdrága csavarós pumpával már műkszik és legalább egyéb gond nincs vele 
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Jó lesz az,ne engedj a trendnek.Olcsóbb,bütykölhető és szervizelhető.Ott pl.nejemé picit kottyan.Na akkor most mi az anyámat csináljak? Cseréljem azonnal,máris újra költve rá? Hagyjam még valameddig ? (nem én kell tűrjem,hogy érzem a kottyanást
) Meddig hagyjam? Na de a másik rág egy kicsit,azzal mi legyen? Zsírozni,tisztítani nem tudom,hézagolás állítás nuku,mi legyen? Áhhh,macera...vagyis hurrá lecsurgott ez is fentről,de a csapágyak,persze,a mugli pénztárcájához lettek illesztve,így sz@rok.Ha egyszer belevágok a csapágyas mizériába,biztos felkészülök a témában és utánanézek valami komolyabb csapágyaknak amire esetlegesen cserélem majd a gyáriakat.Sajnos egyre sz@rabb minden,most fejeztem be egy belső cserét,mely tartott vagy...70 percet.
...tegnap vásárolt új Conti belső lyukas volt az illesztésnél.
Eredeti Tip-Top foltragasztó sz@r,nem ragad fel a folt,amiről aztán, végre rendesen felragasztva másik ragasztóval, nem jön le a védőfólia.Minden új,napokban vásárolt.Röhej! 
-
X Factor
addikt
Lemondta a decathlon a triban rc 520 rendelésem mondván nincs készleten.
Külön mókás, h. azért remélem a pénz visszautalás nem tart 14 napig...Szóval, ha bárki bárhol lát egyet L-es kiszerelésben, rohanok és fizetek, az információ szállÍtója meg vendégem egy bambira

-
jjeahh
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Nekem a barkácsolás nem megy, esztergályos ismerősöm nincs és attól félek, hogy ezek az ipari csapágyas agyak mind különbözőek, Fulcrumra Hassagymeg írt valami ijesztő dolgokat, hogy macera a csapágycsere, DT Swissről meg olyanokat olvastam, hogy spéci DT szerszám nélkül nem lehet szétszedni. Nem tudom ezekből mennyi igaz, de az biztos, hogy számomra egy nagy káosz az egész és nem szeretnék mellélőni. Ha letisztulna a kép és biztos lennék benne, hogy meg tudom oldani a szervizelését, akkor simán lecsapnék egy iparisra, de addig úgy vagyok vele, hogy inkább kúnuszos, mert az macera, de legalább biztosan bármikor szét tudom kapni, kitakarítani és újrazsírozni.
szerk: azt kifelejtettem, hogy az ipari agyas kerekek minimum kétszer annyiba fájnak, asszem ha arra kezdek gyűjtögetni, idén tavasszal lemondhatok a bringázásról...

-
-
Jester01
veterán
válasz
StLui
üzenetére
hol írtam, hogy te villogtatsz, vagy világítasz más szemébe?
Sehol. Azt én írtam. Te azt írtad, hogy "utálom ha szembe villognak, teljesen értelmetlen is, még a hátsólámpát is". Mivel én meg villogok előre és hátra is, sőt, ezeket értelmesnek is tartom ezért csak szabad reagálnom rá?Nappal nyilván nem a kivilágítottsággal van a gond, de éppen ezért ezt sötétben nem kívánom még fokozni azzal, hogy kevésbé legyek látható. Felteszem nem az én közlekedési stílusom próbáltad látatlanban (
) minősíteni hanem az autósokét...a szűk bringaúton Göd Vác között majdnem nekimentem miatta a szembejövőnek
Na ilyesmi velem is volt, igaz az pont nem villogott és nem is mentünk össze mert bíztam benne hogy mind a ketten betartjuk a jobboldali közlekedést. De tény, hogy nem nagyon láttam. Hasonló eset ha a bringaút az autóút mellett van és éppen szembe közlekedsz. Ilyenkor az autósok jobb oldali lámpája kellemesen tud vakítani még tompított módban is. Ha már itt tartunk, az autósok többsége rendes és lekapcsolja a távolságit biciklissel szemben is. Intéssel meg is szoktam köszönni.
bringasisti: azt hiszem nekem is időszerű egy csapágycsere. Keresek majd videókat aztán meglátom meg tudom-e csinálni házilag.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ivana
üzenetére
Nemrég volt erről itt eszmefuttatás, röviden azért, mert iparis agyakban a csapágycserét valszeg nem tudnám itthon megoldani, kónuszos agyakat szervizelése viszont simán megy. + Nem szeretném azt sem ha hangos lenne és a DT meg Fulcrum agyak állítólag azok... ráadásul a Fulcrumok sokak szerint hamar beáznak, a DT-nek meg a low budget kerékszettjeire sok rosszat írnak. Így kb. az összes megfizethető iparis kiesik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Már ez is megnyugtató, de megmértem az én kerékszettemet. Tárcsa és gyorszár nélkül, felniszalaggal a hátsó 1350 gramm, az első 1150, 2500 gramm együtt
. Így elméletileg a legolcsóbb Deore kerekekkel is 300 grammot spórolnék, XT agyas szettel meg fél kilót. Bár nem tudom mennyi igaz a súly adatokból amit a websopok írnak, mert ahány annyifélét ír, a gyártók weboldalán meg szintén más adat van. De ha minden igaz nem lesz nehéz a bringa súlyát bőven 13kg alá levinni 
-
ZolkoW
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
+1
Nyalván azért villognak a kis pilácsok, mert az adott fényerő mellett (ami jellemzően nem sok) sokkal feltűnőbb.
Egyébként egyre több biciklist látok, aki nappal is használ "menetfényt", és ennek örülök, inkább ez, mint a kivilágítatlan ninja-bringások, akik lehetőleg még feketében is vannk.
(azt pedig továbbra sem tudom hova tenni, hogy 4 biciklis felsőből 3 fekete) -
bandi0000
nagyúr
Most, hogy így beszélgetünk róla asszem meg van, az a baj, hogy mikor felszállok, akkor pár centit süllyed az eleje a teleszkóp miatt...
Lehet csak szokatlan, fájni nem fáj semmim, csak túlságosan előre hajolok, legalább is úgy érzem, a másik bicajnak nem teleszkópos a villája
+ bármennyire is betűröm a pólóm pár km után a nyakamban van szinte
A másik bicajnál ilyen gond nincsIgazából ha a szarvat fogom, akkor pont kényelmesenn mintha a markolatot.fognám, amúgy azóta már emeltem a nyergen, szal magasabban van, de most hogy mondjátok azt is le akartam cserélni, hogy annyira ne hajoljon már hátra
-
ivana
addikt
válasz
bandi0000
üzenetére
Simán csak a nyeregmagasságra értettem, hogy rád van-e állítva. Mert ha igen akkor amúgy is magasan van neked a kormány. Am a kényelmetlenség oka lehet az is, hogy nagy neked a gép és túl hosszú. Normál esetben a nyeregnek magasabban kéne lennie, mint a kormánynak, mert ez ugyebár egy XC monti.
(#129269) Hasaggymeg A szarvaktól csak én kapok frászt? Mindkét vintage montim szarvakkal jött, első dolgom volt leszedni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bandi0000
üzenetére
Miért kényelmetlen,nyomod a tenyered,vagy fáj a nyakad? Csak.mert ha az utóbbi,akkor meglehet a kormányszarv a ludas,azt fogva már túl előre nyúlsz,így fájdalmasan hátracsapott fejjel látsz előre.Az is lehet,hogy egy rövidebb stucni lenne a megoldás.
Vedd le a szarvakat,vagy mellőzd őket egy ideig,megfigyelve nem-e kényelmesebb úgy.Telóval emelni az elejét a legdrágább és legalkalmatlanabb megoldás lenne. 
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
itt van pár kép, remélem segít, nem egy nagy értékű bicaj, szal sokat nem akarok rá költeni, de ha hetente 1-2 szer tekerek pár kilómétert akkor jó lenne kényelmesen megtenni
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Van egy kérdésem, mennyire ajánlottak ezek az állítható tucnik?
Sajnos a mostani bicajomra nagyon rá kell hajolnom ami annyira nem tetszik, viszont nem állítható a kormány magassága, gondolom a másik lehetőség az új villa, ami magasabb lenne mint a mostani
Amúgy hol kezdődnek a normális teleszkópos villák? Aminek állítható a rugózása és viszonylag merev?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dilikutya
üzenetére
Schwinn Csepel Adrenalin 26" volt.Ma már nem nagyon vannak azon a szinten a Csepelek.

Runner...na erről beszélek,ennél a Lapierre kerékpárnál az első dolog ami a számra jön,hogy hol a f@szba ezen a motor?!

jjeahh...lemértem múltkor enyémet,mindjárt megkeresem és...megnyugtatlak.

-
Jester01
veterán
válasz
StLui
üzenetére
Először is nem lézerágyút villogtatok szembe. Másodszor meg de, inkább lássanak. Nappal is el akarnak ütni nem még sötétben. Hátsó lámpának meg aztán főleg villogó kell. Nem véletlenül villog minden olyan helyen ahol fontos (vasúti átjáró, tornyok teteje, repülőgépek, stb.)
-
Runner_fxr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ja nem, az az ebikeshop, én a dolgozom a vadonsportba. Bocs, akkor csak félreértettelek. Törökbálinton vannak.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ahol a képek készültek?
-
ShiTmano
aktív tag
válasz
DDA40X
üzenetére
Ha jól emlékszem neked van nagy tömeged. Ahhoz semmiképpen nem ajánlanék gagyi menetes racsnit, gagyi hajtással, legalja villával, fékkel. Inkább szánj rá 200-250ezer Ft-ot és kapsz egy nagyon jó bringát. A másik hiába 80.000Ft, az pénzkidobás csak. Az áttétele teljesen használhatatlan, úgyis cserés lenne alapból, meg a hátsó kerék is. Szóval még 40-50-et azonnal rá kellene költeni. Ebből a KTM-ből is valszeg lehet alkudni vmennyit.
-
DDA40X
aktív tag
válasz
ShiTmano
üzenetére
Értem. NO igen, gondoltam hogy nem egyszerű téma ez. Tetszik a KTM, csak még kattintás előtt tudtam, hogy kicsit húzósabb ára van..
Hasaggymeg: Nem baj, hogy ezt ajánlotta. Mindent végig akarok nézni, ami eshetőség. Még ha drága is.
No persze nem milliós árban. Az már tényleg sok lenne. -
Runner_fxr
addikt
válasz
Zsohi
üzenetére
Köszi! Magyarországon egész sok ilyen lett, mert úgy emlékszem valami 150 kereskedő végezte el a képzést, persze ez nem egy időpontban volt. Bár az egy másik kérdés, hogy valójában mennyire értenek hozzá, én szerencsére elég sokat szereltem már Bosch rendszerű bringákat, többek közt a sajátjaimat is, így rengeteg minden nem volt újdonság, de voltak olyan kérdések, bringa boltosoktól, az előadás közben, hogy megmosolyogtam.
Toobee: Kenevo-ból én már megvárnám az új modellt, amibe belemegy a 700-as aksi. Most inkább az új Levo kéne, ha ezek közül kéne választanom.
Hasaggymeg: Durva, hogy mennyire sokat fejlődött ez a szegmens, pár év alatt. 2012 körül még őskövületnek számító, agymotoros gépek jelentették a csúcsot. Ma meg már olyan gépek vannak, hogy a középmotoros rendszeren kívül van benne szíjhajtásos elektromos automata agyváltó és ABS is.

Szerintem egy Pinion most se sokkal kisebb mint pl egy Shimano E8000-es motor.
De amúgy van már hasonló mint amiről beszélsz, a Lapierre csinált egy Fazua rendszerrel épített Zesty-t. Igaz kicsit kompromisszumos, mert kicsi akku, 250Wh, gyengébb motor, de nem sokkal nehezebb mint egy normál analóg monti, és ezen tényleg csak szakértő mondja meg, hogy nem egy akármilyen normál Trail MTB.FIREBLADE78: Ahol eddig, Vadonsport.

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Hol van ez a bolt?
-
Dilikutya
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez milyen jószág volt? Csepel bringák milyenek amúgy mostanság? Használttal nem nagyon akarok bajlódni, macerás, értem, hogy ugyanannyiért lehet jobbat is, de ki kell fogni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezaz ni. Egyrészt nagyon olcsó, másrészt tetszik ez a minimál dizájn, nincs agyonpakolva apró sokszínű felirattal, meg szép magas a felni. Igaz nem tyúkbeles, de asszem az már el lett döntve, hogy nekem nincs szükségem rá. Az 1200 gramm a gyártó oldalán ijesztő, de a webshopokban kevesebbet ír, aztán nem tom melyik igaz. Ma le kell menjek lemérjem a jelenlegi kerekem súlyát, az új kerék ha nem pillekönnyű az nem zavar, de azért nehezebb ne legyen mint a régi.
szerk: bikediscount link. Jól látom, hogy 24mm a belső szélessége? -
jjeahh
nagyúr
No, jövő héten valszeg veszek egy kereket a törött-szakadt hátsó helyett, de csak egyet, mert annyira futja most . Ahogy elnézem bike24-en és bike-discount-on kapható amit kinéztem olcsóé, szerintetek mennyi az esélye, hogy 2-3 héten belül elfogy az összes? Akkor lesz pínz első kerékre is és nem akarok felemás kerekekkel tekerni a jövőben
. Tudom, a legjobb lenne várni és egyben megvenni a kerékszettet, de kezd helyrejönni az idő, nagyon kívánok már tekerni 
Illetve Deore M6000 szint remélem elég lesz nekem, ha a jelenlegi Acerát megugorja súlyban és minőségben, az nekem bőven jó. -
rétisün
veterán
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
a 19 a felni külső szélessége? mert akkor egy újabban 'szokásos' 17x622-es felnin nagyjából 28 mm széles lenne, talán 1-2 mm-el szélesebb.
emiatt ne mérd meg, mert nem venném meg a 2 külsőt (van egy pár GP 4000-em, még ki sincs bontva) csak azért, hogy mennyire méretpontosak ezek az 5000-es GP külsők.
-
ivana
addikt
Nem sajnos a legújabb rendelet szerint szabályos.
[link] 116-os paragrafus.
d) egy előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,
(2) Az (1) bekezdés d) és e) pontjában meghatározott világító berendezés elhelyezhető a kerékpárt hajtó személyen is. A világító berendezések által kibocsátott fény villogó üzemmódú is lehet.
-
6030D
addikt
válasz
Gigicuci
üzenetére
Láncnyúlás mérővel. Beleakasztod, ha nem esik be a 0,75 és tekersz a bringával, nagy erőhatásra nem ugrik a lánc a fogaskeréken, akkor jó.
Ha 0,75 beleesik, de tekerve nem ugrik a soron a lánc, akkor a láncot bele kell alkudni.
Ha az 1,0 esik bele, vagy bármikor ugrik a lánc, akkor a sort és a láncot kell belealkudni.Váltón nem szenvednék, ha szépen vált, akkor jó, ha nem, akkor bele kell alkudni egy bowdencserét és váltó állítást, esetleg görgőcserét. Ha sérült a váltó, az azért látszik.
Ezek amúgy nem drága tételek, villa, váz, kerekek (agyak) legyenek rendben, az kerülhet sokba.
-
szabolcs.sz
tag
válasz
rétisün
üzenetére
Nem is a szélességgel, hanem a magassággal van baj. 19-es shimano w550 felnin van, scott speedster s10 2008 kerékpáron. most 25-ös van rajta, gyárilag azzal még kompatibilis, a scott supportnál rákérdeztem a 28-ra, azt mondták nem biztosak benne, de inkább nem javasolják. rápróbáltam, gondoltam, legrosszabb esetben bukok egy DHL visszapostázást.
Lemértem a szélességet, ha jól emlékszem, 26,5 széles volt ezen a felnin, de ha komolyan érdekel, este megmérem újra. -
rétisün
veterán
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
milyen széles felnin használtad (volna)? milyen széles a külső, 28 mm, vagy több (mint általában a Contik)? csak mert az egyik Face csoportban tett fel valaki képet, hogy a 25-ös alig 23 mm széles, persze lehet hogy keskenyebb felnire tette fel, arra már nem emlékszem.
-
szabolcs.sz
tag
Sziasztok!
Vettem egy pár Continental GP5000 700x28c folding külsőt, meg a hozzá való race28 belsőket. Sajnos hozzáér a hátsó fékhídhoz, így ha valaki pont ilyet szeretne, rosebikes ár - visszapostázásnyi kedvezménnyel Szegeden átadó. Érdeklődni privátban. -
szkink
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elfogadható álláspont
talán az előnyökről még annyit,hogy nekem könnyebb volt a szerelése.6030D: Esni is meg kell tanulni
még jó hogy a vassal voltál. -
Gigicuci
senior tag
Megnézek ma egy használt CUBE-ot, elvileg le van szervizelve a teló évente, szép állapotban van stb.
Azt mi alapján lehet megítélni, hogy a fogaskoszorú/váltó milyen állapotban van? Köszi
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A vassal, szerencsére.
(#129229) Hasaggymeg: nekem működik.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gumi: más az anyaga is elvileg és könnyebb (tudom, nem érdekel). Na de használd csak, reméljük beválik.
Minden rendben, térden van harci seb, vádli húzódott, meg az új gatya szakadt. Örülök, hogy nem 20-30 ezres gatyában tekerek.
Ja, meg elgurult a Rockbros kupak a markolatdugóból, azt vissza kell rakni. -
ShiTmano
aktív tag
válasz
DDA40X
üzenetére
Most nincs időm részletesen válaszolni. Nem olvastam vissza, hogy mekkora méret kell neked, meg milyen összegig mész el, de én valszeg használtan vennék egyet. Pl. Ez csak így elsőre. KTM Ez már elöl-hátul átütőtengelyes, Sram integrált hajtással, Sram váltással, kazettás aggyal, normális áttétellel, Shimano hidraulikus tárcsafékkel.
Hirtelen ezt találtam, de majd még nézelődöm. Testbike bolha, Bikemag apró, Facebook Marketplace vagy bringás csoportokban érdemes nézelődni. Szerintem értelmes példány azért, 200ezer alatt nincsen. Kisebb a merítési lehetőség is. Shimano egyáltalán nem foglakozik a kategóriával. Teleszkópból is csak pár fajta van.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978
üzenetére
...én mind ilyen,és ehhez hasonlókat láttam eddig.Akkor ehhez is kell még valami,hogy mérhess vele?(#129223) szkink ...a tárolási helyen kívül nem ismerem a hajtogatós más előnyeit,így nem adnék érte sem többet.

(#129221) Dilikutya...nem ajánlom,szerintem meglehetősen csúnya és gyenge is.ivana tanácsa megfontolandó,80 körül klasszisokkal jobbat kapsz használtan.
(#129224) 6030D...ha így tapsolsz a kulcscsontod (hál istennek) még rendben van.

(#129206) X2N...nem tartom valószínűnek,hogy a vízzsákcső a ludas,válladra érkezni teljes súlyoddal általában olyan terhelés melynél a kulcscsont adja fel leghamarabb.
-
6030D
addikt
Múltkor téma volt, hogy gyakorolni kell az esést, hát ma gyakoroltam.
Szemerkélő eső meg a körforgalom nem adta ki... -
szkink
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi az infót a tesztnapról,már nyomják a fészen is,a leírások alapján jónak tűnik,na majd kiderül.Gumi ügyben egyet kell értsek 6030D-vel én is azt hittem hogy hajtogatós (és úgy jó ár) sorry.
-
ivana
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ha racionalitás akkor a leírt felhasználásra vintage monti, 30-40-ből már nagyon jót kapsz, új gumik, fékpofák, lánc, integrált acera hajtás, esetleg upgrade 9 sebire. Bőven kijön 60-70-ből és lesz egy gyakorlatilag elpusztíthatatlan géped.
Sajnos szabályos a villogó és teljesítmény megkötés sincs. Szvsz líthium aksis lámpákra be kéne vezetni az E jelzést.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azért a racionalitások talaján is szeretnék megmaradni, és most nem akarok 200+ ezret bringára költeni. De bringa meg kell, mert ami van, az öreg már, rohad belül az acélváz, és komplett fék és váltócsere kéne, amibe még bele se gondoltam, mibe kerülne, de valószínűleg már átgondolandó lenne.
Ha már Decathlon, ez pl. milyen, csak hogy nagyjából be tudjam lőni, egyáltalán, ezek a B'Twin bringák milyenek?
Más, off, csak már rég meg akartam kérdezni valahol: a stroboszkóp mint világítás mennyire szabályos? Tele vannak az utak IQ bajnok villogókkal. Egyrészt bassza a szembejövő szemét, másrészt nehezen tudom elképzelni, hogy sötétben vagy bármikor hatékony világítást jelent.
Ugyanakkor a lámpa fényerejére van valami megkötés? Már egy 10 ezer alatti lámpa is elég szépen világít, szoktak is érte morogni, ha max fényerőn van, bár azt konkrétan leszarom, mert lakott területen alapra kapcsolom, lakott területen kívül meg töksötétben nem fogok vakon botorkálni, pláne hogy a morgolódók felét nem is látnám gyenge lámpával csak az utolsó pillanatban, iszonyat sok kivilágítatlan barom kóborol az utakon két keréken. Autósokat nem nagyon zavarhatja, a legtöbb helyen messze (~5-6m + még 3 a mellettem haladó sáv, szóval a szembejövőknek azért aligha ég ki a szeme) van a kerékpárút a főúttól, ahol járok, és fák, bokrok is vannak.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Küllő feszesség mérő.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ha az első 2 képen nem lenne az a kamukormány,meg nem mondanád,hogy az a marék alkatrész kerékpározásról szól.

Azokat a bringákat nézve úgy érzem előbb-utóbb betuszkolják a a vázcsövekbe az aksit és a motort úgy,hogy az már tényleg nem lesz vastagabb egy motor nélküli karbon váznál,a középrész meg egy Pinionnál.(#129217) jjeahh...valami centrírozó lehet,mely pontosan méri a felni kilengéseit.Persze erre a következtetésre én is csak a képen látható wheel szó és Runner hozzászólása alapján jutottam.

-
Toobee
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ha a pénz nem számítana meg lennék lőve. Kenevo vagy Turbo Levo...
-
bringasisti
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Zöld ág törések hívják, nekem is pont ilyen volt.
-
Zsohi
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Gratulálok!
Ilyen üzlet még itt sincsen, pedig egy laza 2 millió ember él ebben a városban és nem mellesleg Észak-Amerika legdinamikusabban fejlődő montis közössége is itt van.
#129212: Az nem kifejezés.

(#129211) pc360: Szertorna, foci és bringa, a lehetőség adott volt mindig is. Azon kívül még jó érzéssel tudok a rossz helyen a rossz időben lenni.
A legnagyobb félelem, hogy egyszer majd ezt a sok szerencsésen megúszott helyzetet egyszer majd egyben kapom vissza. Mondjuk az is igaz, én tanulok a saját hibáimból. 
-
Runner_fxr
addikt
-
Runner_fxr
addikt
Érdekes, egyszer nekem is eltört, de én 5 perc múlva már nem bírtam felemelni a karom, nagyon fájt. Amikor esés után megmozgattam, akkor meg recsegett ropogott. Viszont nekem nem kellett megműteni, mert jó helyzetben volt a törés, csak egy hátizsák szerű rögzítőt kaptam. Úgy kb 2 hétig fájt, minden felkelésnél, felülésnél éreztem, hogy mozog a csont. Kb 1 hónap alatt meggyógyult.
-
StLui
veterán
Érdekeltek: Most hétvégén nyit Kalnica, Kalános

-
ivana
addikt
Ma valami egészen érdekes bringát láttam a céges bringatórolóban (a különböző karbon montik, tárcsás CX-ek, fatbike, verseny szintű vintage monti etc. nagyjából normálisnak számít). Egy Hunor féle vázat campa potenzával
Egészen meglepően néz ki egy háromszög keresztmetszetű alsó cső. Legközelebb látom lefotózom. -
X2N
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Saját hülyeségem, próbálgattunk pár kisebb ugratót, eleinte szépen lassan, aztán amikor indultunk még gondoltam megyek egyet csak hátitáskával, túl magasra dobott az ugrató mert gyorsabban mentem a kelleténél és első kerékre érkezve átestem a kormányon, földet érve bevágtam a vállam. Ha belegondolok semmi exrémet nem kell csinálni simán el lehet törni 1 csontot, ismerősöm futás közben! törte el a bokáját.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
"Rendelt már valaki Decából úgy hogy pl Francia országból küldték a csomagot?
13 napot írt szállításnak, ami pont okés lenne, de már 5 nap eltelt, (tegnapi kép) és semmi sem történt, még csak elő sem készítették."Megérkezett a csomag 2 nappal korábban mint az ígért 13 nap.
Elmagyarázták, hogy náluk másképp kell értelmezni, a szállítási grafikon ikonjait. Ide Francia o.-ból szállítanak ha nincs stockon valami, és egészen addig nem jelölik hogy a csomag előkészítve amíg az országon belüli lerakatba nem ér, onnantól 2 nap alatt szállítják ki, és frissítik e szerint a grafikont.
Tehát a lényeg, hogy miután megrendeled max 2 nap és feladják, de ezt sehol sem jelölik neked, jó eséllyel az ígért 13 napon belül fog megérkezni.
Előzetesen annyit h kva jó a szélmellény, ma 30-40 es szél volt, és tökéletesen tette a dolgát, igaz 18 fok volt, de akkor sem fagyott át a felsőtestem, részletesebben ha kipróbáltam hidegebb időben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Kazettatest lövésem sincs milyen, de ha alattam az Acera tökéletesen szolgál, akkor gondolom a Deore is... vagy kitudja. És ha meggyőztök is, ettől még nem lesznek olcsóbbak az iparis kerékszettek, nem tudom lesz-e türelmem kivárni, amíg futja rá, itt a tavasz, végre nálunk is olvad a hó, ki kéne tekerni a hegybe hóvirágot szedni és nincs amivel...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...tegnap vásárolt új Conti belső lyukas volt az illesztésnél. 

) minősíteni hanem az autósokét...
. Így elméletileg a legolcsóbb Deore kerekekkel is 300 grammot spórolnék, XT agyas szettel meg fél kilót. Bár nem tudom mennyi igaz a súly adatokból amit a websopok írnak, mert ahány annyifélét ír, a gyártók weboldalán meg szintén más adat van. De ha minden igaz nem lesz nehéz a bringa súlyát bőven 13kg alá levinni
Vedd le a szarvakat,vagy mellőzd őket egy ideig,megfigyelve nem-e kényelmesebb úgy.Telóval emelni az elejét a legdrágább és legalkalmatlanabb megoldás lenne.

Szemerkélő eső meg a körforgalom nem adta ki...