- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nickwearby
tag
válasz
BlacKSouL #1176 üzenetére
Kösz a sok segítséget, úgy tűnik, sikerült valamit kisütni a dologból.
A trojanhunter semmit nem talált,
úgyhogy ment a smitfraudfix az utasításoknak megfelelően,
újraindítás,
internetmegnyit,
semmi változás....aztán lefuttatam újra a spybot S&D-t,
az megint megtalálta a Smitfraud -ot.Rákerestem ebben a topicban a Smitfraud címszóra,
kiadott pár találatot,
abban találtam Blacksoul egyik hsz-ében
egy fixwareout javaslatot,
ha a smitfraudfix nem válik be.Leszedtem és futtattam,
miután fixálte, semmi probléma nem jelentkezett,
de a biztonság kedvéért átnézetem még egyszer a spybot S&D-vel a rendszert.
Még egyszer kösz a segítséget,
és ha még van probléma, visszatérek. -
nickwearby
tag
válasz
BlacKSouL #1172 üzenetére
A-sqared megvolt, de lafagyott, amit tudtam, manuálisan kitöröltem
Spy sweeper talált egy-két cookie-t, kitöröltem.
Spyware doctor sem talált semmi újabbat,
Counterspy szintén.Ezek után még mindig megvan a probléma,
aztán láttam a válaszod,
na, kikapcsoltam a rendszervisszaállítást és
újrakezdtem az egészet.Elsőnek egy online vírusellenőrzést futtattam
ezzel: F-Secure Online Scanner 3.1,
az talált 10 rosszindulatú dolgot, többnyire sütiket,
egy vírust és egy hijackert.
Ezeket kitöröltettem vele.
Utána újraindítás,
leírt probléma még mindig megvan.Lefuttattam egy Spybot teljes ellenőrzést,
ide feltöltöttem az eredményt:
http://kepfeltolto.hu/i/?39670&t=imghijackthis-t is lefuttattam
Mi legyen a következő lépés?
[ Módosította: Viktor77 ]
-
nickwearby
tag
válasz
BlacKSouL #1169 üzenetére
Megcsináltam amit írtál,
fixáltam ezt a kettőt,
letiltottam a messengert,lefuttattam a housecall-t, talált is néhány cookie-t és más szerinte veszélyforrást,
de nem tudtam vele töröltetni, mert lefagyasztotta a gépet,
100%-ra leterhelte a processzort, ezért kénytelen voltam újraindítani.Ehelyett felraktam újra az avg antivírust, lefuttattam egy teljes tesztet --> semmit nem talált.
Feltettem az avg anti-spyware-t, az is talált pár dolgot, főleg cookie-kat,
ki is töröltem őket és egy hijacker programot,
azt is azonnal kiszedtem,
feltettem a nod32 próbaverzióját és azzal is futtattam egy teljes tesztet,de azóta is jelentkezik internetezéskor a fent leírt probléma.
Pedig a cookie-kat is letiltottam, csak az engedélyezett mehet,
a tiltott url-ek közé is beírtam, semmi.Lefuttattam a hijackthist újra, a logját beillesztettem a www.hijackthis.de analizálójába,
de nem talált újabb veszélyforrást.Most már abszolút nem tudom, mi lehet?
Mit csináljak még? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
BlacKSouL #1164 üzenetére
Jólvan, de azért a nagy nevektől ezt nem várná az ember, aztán itt egy totál ismeretlen kis 30 napos triál progi, és kipucolja még a mamáját is. Mondjuk ez a dolog új volt neten, lassan negyedik éve vagok online, azóta ez az egy trójaim volt csak, pedig lassan két éve csak win tűzfalt használok...
-
szimcsi
senior tag
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
BlacKSouL #1068 üzenetére
szóval akkor az a trojan downloader az nem fertőzött meg rendszerfájlt ha rögtön le tudta törölni a vírusirtóm? egyébként semmi olyat nem csináltam amiket leírtál pláne nem warezt
minden újratelepítés után rögtön a vírusirtó programot teszem fel aztán frissítem szóval fogalmam nincs hogy kaptam meg a vírusokat a trojan downloadert akkor jelezte a program mikor a Windows messengerhez töltöttem le kiegészítőt -
Dj.Mike
senior tag
válasz
BlacKSouL #1066 üzenetére
nem hiszem hogy nyüzsögnek a kártevők mert nemrég lett újratelepítve az XP úgyhogy az az első vírusom az a downloader de azt már letörölte a vírusirtóm csak azt remélem hogy fontos rendszerfájlokat nem törölt le vele egyébként az a sok vírus az újratelepítés előtt volt. feltelepítettem a Spyware terminatort az Avast antivírus mellé. az nem baj?
-
válasz
BlacKSouL #1049 üzenetére
1.5os verziorol van szo.
Probaltam kivarni , de 3perc utan mar betelt a pohar....
Igaz a gep amin hasznalnam nem egy eromu ( 950mhz celeron , 20gb 5400maxtor , 512 ram) ,de nem hinnem ,hogy ez keves lenne neki
Mas spyware irtot nem hasznalok , csak az ad-awaret . Virusirto az AVG , Ugyanilyen programok vannak a masik gepemen , es ott gond nelkul mennek egyutt -
-
Ijk
nagyúr
válasz
BlacKSouL #1031 üzenetére
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\csrss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ZcfgSvc.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Spyware Doctor\svcntaux.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\swdsvc.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\SDTrayApp.exe
C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Asztal\HijackThis.exe -
attyspocak
aktív tag
válasz
BlacKSouL #927 üzenetére
Nos nem hiszem, hogy az elírás okozta, mert most pl.
a Counter Spy és a CounterSpy keresések magyar első találatait irányította tovább ezekre:
[link]
[link]
Az, hogy tovább irányítja onnan tudható, hogy pl. a PC World [link] oldaláról dobott tovább az előbbi két link közül a másodikra.
Lefuttattam egyébként csökkentett és normál módban is a CS-t és az AVG-t is. A CS talált két utorrent fájlban gyanús anyagokat, de azok még csak le sem voltak töltve, mivel .ut volt még a kiterjesztésük. -
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
válasz
BlacKSouL #808 üzenetére
Nekem ugyan ez a gondom akadt. Adott a XP SP2 alatt az IE7. A google keresője bizonyos találatok esetén a találat megnyitása helyett egy reklám ablakot ad be. az Opera nem tesz ilyet. Fent van a ZA Security Suite és az AVG vírus. Valamint feltettem még egy rakat spy keresőt, de hiába.
Ime a kéretlen reklám egyik képe: [link]
Az átirányított ablak külalakra mindíg ilyen, de a domain név változó.
Jelenleg a Spyware terminátor és a Spy Sweeper valamint az Ad-aware és a Spyboot is fent van. De kipróbáltam az ashampoo-t is. Csökkentett módban is futtattam keresőt, de nem oldotta meg a gondomat.
A rendszer április végén lett újra telepítve. Nem tudom sajnos, hogy melyik napon jelentkezett előszőr ez a gond és azt sem, hogy miket telepítettem azt megelőzően. -
attiati
veterán
válasz
BlacKSouL #837 üzenetére
Mindig csökkentett módban, visszaállítást kikapcsolva futtatom, viszont nod-on kívül más memóriarezidens védelem nincs. A jobbak nagyon visszafogják a gépemet, 512 memóriám van. Talán Spybot még belefér..., de igazából ő csak a Clickbankot találja kereséskor is.
Tracking Cookiekat aszem Spyware Doctor, Tibs Dialert meg Webroot Spysweeper találja.
Viszont őket nem tudom állandóan futtatni. Már így is baromi lassú a rendszerem. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
BlacKSouL #821 üzenetére
Megnéztem, a procit nem nagyon dolgoztatta semmi.
Viszont a vinyó köszörült.
Szép lassan elkezdtem kikapcsolni mindet, és a köszörülés szinte alig hagyott alább.
SZóval újraraktam a rendszert, és persze az elején jó volt, nem matatott.
Aztán felraktam a zone alarmot és köszörülés ismét.... mondjuk valamivel kultúráltabb formában...
Szóval most Comodom- van, mivel azt ajánlották itt sokan, meg ingyenes, meg állítólag biztonságosabb is mint bármelyik...
Jól tudom?
CSak tudod mi volt a fura hogy 1,5 évig nem köszörült semmit a zone alarm....
[Szerkesztve] -
RAM
őstag
válasz
BlacKSouL #820 üzenetére
Köszi, a legegyszerűbb módot választottam, restore.
Csak nem tudom hogy honnan kaphatódott be (program telepítés nem volt, videozás sem, semmi extra oldal böngészése nem volt (tegnap)..
Csak IE-ben (Firefoxban nem) bannerekben ajánlotta magát a képen látható szöveggel.
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
válasz
BlacKSouL #817 üzenetére
Nagyon köszi, megcsináltam amit írtál, de még mindíg köszörül.
Tegnap egész délután ezzel sz@rakodtam, szóval inkább reinstall lesz.
Az a szörnyű az egészben hogy mire az ember megtalálja meg kiírtaná, addig 2x is feltelepítek egy windows-t...
És akkor tiszta lappal indulunk... -
ddanger
aktív tag
válasz
BlacKSouL #808 üzenetére
'' 2-3 különböző, de véletlenszerűen ismétlődő lapra irányít''
Ahogy mondod.
A rendszer a barátnőm öcsséjé.
A google-ban konkrétan én az alma és az apeh-re kerestem rá.
Az apeh esetén nem a honlapot hozta be, hanem amit ugye szokott.
(visszagomb és az újbóli rákattintás után a találati listából olyan három- négy újbóli kiválasztás után az jön be aminek kellene. -
-
Gyomman
aktív tag
válasz
BlacKSouL #774 üzenetére
SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az AVG az újratelepítésekor megtalálta a bűnös fájlt( szintén valami értelmetlen nevű .dll fájl), leszedte és azóta minden jó, nem bjönnek fel ablakok....
Bár a cbxyyyx.dll még mindig fent van, azzal majd kezdek vmit
A HIjackthist felraktam de nem talált olyat, ami jó lenne. A cbxyyyx.dll-t meg szerintem ha a Counter nme tudja kitörölni, akkor a TrendMicro sem.
A spywrae Terminator máe egyszer volt fenn még az ősidőkben, de nem túl jó sztem... -
Gyomman
aktív tag
válasz
BlacKSouL #772 üzenetére
Végülis rájöttem: ha nem vagyok a neten, akkor csak annyit csinál, hogy a Kapcsolat Nélküli Munka v. Csatlakozás. Ha fenn vagyok, akkor az AVG (most már Avast!, mert felraktam, de mit sem ér) jelzi a vírust. Mikor töröltem az AVG-t, akkor viszont ilyen kamu-vírusÍrtós oldalakra juttatott el és mindenféle letöltéssel akart traktálni
. Tehát ha van irtó, akkor nincs gond, csal idegesítő az egész. Majd megnézem mind2 progit, csak az zavar, hogy már eddigi életemben legalább 15 fajta nyomvadt irtót próbáltam ki, és ami jó lenne, meg biztos irtaná, annak már lejárt a próbalicensze (kaspersky, avira).
-
Gyomman
aktív tag
válasz
BlacKSouL #770 üzenetére
A fájl csak .dll kiterjesztésű és a system32 mappában van. Azért nem tudom törölni, mert állítólag egy másik program v. személy használja. Csökkentett módban már próbáltam (semmi), de mi az, hogy kikapcsolt rendszervisszaállítás? Ezenkívül egyébként valami 5 percenként generál egy Lop.AS vírussal fertőzött fájlt, amit bár mindig megtalál az AVG, de nem tudom, hogy mi generálja, sejtésem szerint EZ!
-
Noxy
veterán
válasz
BlacKSouL #740 üzenetére
Tényleg nagyon jó le írtad hogy lehet blokolkni ezeket a gernya oldalakat., de sztm van még 2 jó +oldás is. Akinek routere van, és van olyan funkció hogy Block Sites, az ott hozzá adhatja, és a router tüzfala blokkolni fogja. A 2. ha nincs router + tüzfal akkor hozzá lehet adni a (jegyzettömbe +nyit a biztonsági másolat készítése után) a C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts fájlhoz az alábbi listát, [link] vagy a blokkolni kívánt host nevet. A listában szereplő host nevek közül, egy pár ott volt a routerembe, de 1xübb volt át írni, és lecserélni a gépeken a hosts fájlt.
Forrás: Malware Block List [link]
Mod: hackmb.com hozzá kell adni. (Még nincs a listába)
[Szerkesztve] -
válasz
BlacKSouL #715 üzenetére
Nekem is az a két folyamat megy alapból, de amikor a counterspy aktív, akkor keletkezik egy harmadik folyamat nod32krn.exe néven. Nem tudom, hogy melyik ellenőrzi melyiket, de bármelyiket kapcsolom ki tökéletes a rendszer. Csak együtt lassulnak be.
És win xp Sp2 tűzfalat használok. Mitől jobb, ha mást használok?
Köszi, és bocs a sok kérdésért! -
válasz
BlacKSouL #713 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Azért tartok egy kicsit a több progi együtt futtatásától, mert nem egyszer előfordult, hogy egy weblap nyitásokor mekerült a memóriába egy újabb ''process'' nod32 kernel néven (gondolom a weblapot ellenőrizte), és ezt a frissen bekerült process-t kezdte ellenőrizni a Counterspy, aminek az lett az eredménye, hogy 1-2 prcig folyamatosan kerregett a winyó, és még az mp3 is megállt (3.2 CeleronD 512MB Ram, szűz windóz). Vagyis a két progi összeakadt. De ha neked jól működnek az említett progik, akkor kipróbálom őket.
Ápropó: hogy tudom ellenőrizni, hogy a spyware keresőm nem engedett-e be semmit? Mert, ha beengedi, akkor gondolom a winyón sem találja meg ha a keresést választom.Van valami etalon e téren?
Köszi!
ui.: A nod32 azért nem elég egyedül, mert még friss ezen a területen, vagy egyszerűen nem erre van specializálva? Kösszi! -
tomcsi23
veterán
válasz
BlacKSouL #702 üzenetére
Visszaállítást kikapcsoltam - eleve, csökkentett módban irottam, frissítettem mindent. Elküldtem a HijackThis riportot a mailodra. Az első még a spywares-s (amit linkeltél) előtt, a 2. már az utáni állapot.
Az üzenetküldőt kikapcsoltam, azóta még nem jött ablak.
Lefuttattam a spyware-scant, talált is még 6 cuccost, de újraindítva már nem talált (persze, leirtotta előtte).
Most rendben tűnik, azt leszámítva, hogy akad még párszor, hogy nem találja az adott oldalt, csak 3-4-edik frissítésre.
Tűzfal most épp nincsen, tegnap felraktam a Comodo-t, de úgy beállt tőle minden, hogy pihentetem picikét.
Köszi az eddigieket is -
djsunny
aktív tag
válasz
BlacKSouL #686 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Semmi sem oldotta meg a problémát (Norton, NOD32, Ad-Aware, SpyBot) és a sökkentett módban való keresés sem! Illetve a SpyBot látszólag leszedte de újraindítás után megint ott van és megint megtalálja a SpyBot!
Szóval itt már nincs mit variálni, így már nem stabil a rendszerem! Windows reinstall!
(Kellett nekem szarakodnom a Norton IS 2007-el, jól ráfáztam)
[Szerkesztve] -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
BlacKSouL #673 üzenetére
Megnéztem az AVG Anti Rootkit-tel a gépem az nem talált semmit. Néha tapasztalok fura dolgokat, pl. generálódik egy .txt file valamelyik meghajtón egy hosszú számsorral, meg egyéb fura szövegekkel, ezért gyanaxom rootkitre. Lehet, hogy csak túlparázom a dolgot, mert megvan tűzfal+ad-aware+antispyware+vírusirtó kombó és bizonytalan dolgokat nem telepítgetünk.
-
Chili7
őstag
válasz
BlacKSouL #669 üzenetére
Ezt észre veszi valamelyik online viruskereső?
Bent melóhelyen letöltöttem valamit az astalavista.sk-ról, és fel is installáltam, aztán az ajándék spy-t el is távolítottam. Ha hazahozom ezt a biz. file-ot, akkor honnan tudom, hogy ez a fertőzött? Ha a norton folyton sasol, akkor szól hogy ezt nem kéne? -
Andrewhouse
aktív tag
válasz
BlacKSouL #599 üzenetére
Remélem tudsz segíteni, vagy a többi kolléga!
Ez mi?!?! Gondolom ismerős ?!?!
Hogy lehetne eltüntetni a ''critical system errort'', a jobb sarokba már eltüntettem az előbb írt linkelt módszerrrel, viszont ez nemtom nem akar eltünni elég idegesítő, akkor is ha nncs kezdőlap beállítva!
Help!
ÜDv. -
lrigo
tag
válasz
BlacKSouL #623 üzenetére
Köszönöm a segítséget,szerencsére úgy néz ki, hogy csak alaposan benéztem a dolgokat.
A Google találatok alapján -amit Te is belinkeltél-, kiderült, hogy az általam használt RealVnc 4.1.1 bugjáról van szó, ami az újabb verzió telepítésével kiküszöbölhető. Telepítettem az újabb verziót, és úgy tűnik, valóban megszünt a jelenség.
Még egyszer köszi,
lrigo
[Szerkesztve] -
gyurczy
őstag
válasz
BlacKSouL #611 üzenetére
Spyware Terminator csak akkor szarakodik, ha fertőzés van. (tapasztalat) Ha eltávolítod a nem kívánt betolakodót, életre kel. Spy sweeper megvolt, most jónak tűnik minden egyenlőre.
NOD32 cuccot használtam.
Spyware Terminator sztem eg fos. Rohadtsok cucc átjön rajta. Rendszeresen beszedtem vele 10-15 féle trójait, meg adware-t.
Be kell ruházni valami komoly cuccra... csak jöjjön már a fizu.
[Szerkesztve] -
domeapo
csendes tag
válasz
BlacKSouL #548 üzenetére
Blacksoul, kipróbáltam ''üzemi'' körülmények között a Spyware Terminatort, egy tanteremben (nem az oskolában, egy másik helyen). Tapasztalatok:
Nem mindegy, hogyan állítod be, mert alaphelyzetben elég sok mindent nem enged...
A víruskereső része tényleg megy, tehát mint rezidens víruskereső is megy, bár az eicar-t nem vette észre...
A rendes használathoz nem árt a beállítások között rendet tenni, ha megvan, akkor gyakorlatilag egy alap víruskeresőd is van. -
HoReSz1975
őstag
-
domeapo
csendes tag
válasz
BlacKSouL #568 üzenetére
Igazad van, távol áll tőlem, hogy bármit is lehúzzak. Kicsi vagyok én ahhoz... Csak fel akarom hívni a figyelmet arra, hogy nem feltétlenül kell a kéznél lévő, legegyszerűbb dolgokhoz ragaszkodni. Legyünk nyitottak... A ZA egyébiránt szolgáltatások területén messze jobb, mint az xp-é. De ez majdnem az összes külsősre elmondható. A másik pedig a konfigurálás kérdése, ha valaki matatni akar...
-
Yooha
aktív tag
válasz
BlacKSouL #572 üzenetére
Köszi a segítséget!
elmondom micsináltam: kikapcsoltam a rendszervisszaállítást, csökkentett módban a Spybot S&D-al megtalltam és leszedtem - elvileg, aztán normál indításnál már nem találta. utána visszakapcsoltam a rendszervisszaállítást és megint ott volt!! Az utolsó lépés nem kellett volna? Azért néha jól jöhet a visszaállítás, nem?
Más: eddig a Spybot S&D kb. 40000 ''valamit'' nézett át, de mst már csak 32-t. Mit jelent ez? -
Zoltánka
tag
válasz
BlacKSouL #562 üzenetére
Kipróbáltam a Spysweeper-t, de nem távolítja el a talált cuccokat, hanem regisztráltatni akar a honlapjukon és bankkártyaszámot kér....lehet valamit rosszul csináltam.
Spybot meg adaware az frissen, új definíciókkal futott le. Talált is valamiket és le is gyakta őket, de újra jött a Fasttrack.
NOD32 van fenn, igaz próbaverziós, időlimites. Lehet, hogy ebből nem működik valami csak ha fullos...
Tűzfalnak csak a wingyógyé van.
Futtatok nod-ot full scant meg leltem egy fullos spysweepert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sorozatok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 11
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Dune: Awakening
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest