Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gravity1234

tag

válasz Casto #61469 üzenetére

Ahhhham akkor igy mar maskent ertendo az a "skala".
    Vannak nalam sokkal rutinosabb emberek itt orlok teren, igy abba tovabb nem mennek mar bele, ha a mostani a leheto legfinomabb es "normal mennyisegu" kavet raksz bele akkor passz.

En azert irtam, 16g-al inditok el minden kavet, mert sok esetben ez a mennyiseg (nem csak, mert ez a konyv szerinti arany kozeput ) adja tomorites utan a mar elottem is elhangzott megfelelo magassagot a szurokosarban. (felcsavaras utan ne erjen hozza a felso szurohoz, de ne is legyen tul alacsonyan hogy a raerkezo magas nyomasu viz szetcsapja)

Ha egy kave, mert mondjuk kis szemu, fizikailag tobb mennyiseget igenyel akkor rakok hozza, ezert irtam hogy van ahol ugyanabba a szurobe 2g-al is tobb megy. Es persze lehet azert is picit jatszani meg a mennyiseggel hogy az izen valtoztass.

A leirtak alapjan nalad nem errol van szo, de valoban furcsa ha az adott orlo legfinomabb orlemenyen is atrobog a viz.

Az hogy befullad e, szerintem annyira ne tarts tole. (bar most akkor nem ertem megis tudsz fnomabbra orolni?). Vannak kavek amiket en is ugy orlok meg hogy a nyomas ratetele utan 8-10 masodpercre indul cask meg (a standard, 3-4 masodperchez kepest) es ilyenkor nyilvan nem a 25-28 masodperces csapolas van, hanem lehet jon 40-et is.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák