Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Compak K6 darálóval valaki esetleg nem csinált átalakítást karba őrlős verzióra, olyan fém tölcsér segítségével? Mert megvenném a leszerelt adagoló részt ha jó és nem kell, az enyémből hiányzik valamelyik olyan seprő csillag meg egy rugó és nem tudom a dózist állítgatni teledarált állapotban amit kiad.
-
Deadzone41
őstag
válasz excalibur36 #41048 üzenetére
A betöltött kávé mennyiségével ne játssz, lődd be úgy, hogy ne érjen hozzá a felső szűrő. Ha durvábbra őrölsz lehet változtatni kell rajt, mert úgy nő a kávé térfogata is, és hozzáérhet a felső szűrőhöz.
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Ha a lefolyás túl lassú, vagy gyors, akkor mivel érdemes, kell "játszani"?
A betöltött kávé mennyiségével, vagy az őrls finomságával?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
kaligula
tag
Üdv!
Eladó lesz augusztus elején egy Dal Tio Perla POD-os gép. Kiváló állapotban van a kicsike, nekem egyszerűen nincs szükségem még egy podos főzőre (csere is jöhet, más egyéb dolgokra most nagyobb szükségem lenne). A belseje lényegében megegyezik a Tecnosystem Magic Coffe-val: 2,5 dl-es réz bojler, új Ulka pumpa, POD-os fej (nem átalakítható őrölt kávéhoz, legalábbis nem egyszerűen, amúgy a kar 58mm), fém csőrös kifolyós kar. Ez a modell szerencsére nem csak forró vizet, hanem egészen jó gőzt is ad. Fém ház, robosztus felépítés, pár karc van rajta de összességében szép, hibátlan állapotú. Ára max. augusztus 10-ei előfoglalással legyen 35 ezer forint (ennyiért szereztem én is).
(a képeken a szóban forgó készülék látható)rovidkv.reblog.hu
-
vikla007
aktív tag
válasz excalibur36 #41045 üzenetére
Presszó, jég, shaker...
legalábbis én így tudom -
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Mit lehet tudni az alábbi gépről: La Pavoni Puccino PCL? Sok mindent nem találtam róla... 2,5 dl-es rézbojler, 57-es szűrőméret... Ismeri / hallott már róla valaki? -
verti1
tag
Kinek milyen tapasztalata van az IMS The singel szűrővel? Nemrég vettem egyet, de eléggé változó eredményt mutat eddig. A legnagyobb gondom, hogy nagyon nehéz tamperolni. Mivel homorú az alja a kosárnak és a szélein nagyon kevés a kávé a legóvatosabban tamperolva is érzem hogy csúszkál a pogi benne. Nagyon óvatosan rakom fel a kart, de ennek ellenére is könnyen megreped valamint a szélét körbe teljesen kimossa a víz. Esetleg valaki akinek van LM style szimpla szűrője is? Van lényegi különbség a kettő között? Azért vettem az IMS-t, mert akkor nem kell két tölcsér és két tamper, de egyenlőre ez így csak szívás....
Expolygonban lehet kapni Gaggia-hoz LM szimpla szűrőt?
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Daneeka #41033 üzenetére
Nem is írta senki, hogy a Casino Mocca és a hozzá hasonló kávéknak tett jót az öregedés. Az utóbbi időben már a 250g-os zacsikat is kétfele osztom az elején, ízben csak a világosabb pörkölésnél érzek különbséget az első kis zacskó vége és a második eleje közt, de a darálón szinte mindig állítani kell (még a Malabarnál is oda vissza állítgattam, pedig az elég szépen öregszik)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
válasz tariattila #41021 üzenetére
Kialakul egy oxidatív és egy reduktív tábor a topikban
-
Daneeka
senior tag
Érdekes, hogy azt írjátok, hogy vannak kávék amik jobbak lesznek pár hét után mint eleinte, én ha kibontok egy gyümölcsbomba casmo-t akkor gyakorlatilag minden nap érzem rajta ahogy szépen oxidálodik és gyengül a gyümölcsaromája, 2-3 hét után már fel se nagyon ismerném. Kevésbé gyümölcsös kávékat néha keserűbbnek szoktam érezni ahogy öregszenek, ez mondjuk lehet ugyanaz amit Parci ír csak máshogy megfogalmazva. Mivel ezeknek helyből nem volt túl érdekes illata úgyhogy ott annyira nem drámai a leépülés de ott is meg lehet figyelni.*
*(összes tapasztalatom filterre értendő)
-
mufi
senior tag
Hali mindenkinek. Ma szétszedtem a Gastroback Barista express gépemet, random tisztításra/meg átnéztem (qrwa szervíz vagy normális agyiállapotú embert a mai napig nem találtam aki megnézne...) és ebben a fehér műagyag tartályban(?) pontosítva, az alján mintha kávéőrlemény lenne. Ezt hogyan tudom kipuczolni?
[link]edit: a képet jobbra 90fokos szögben elforgatva kéne nézni...
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
ronin s8
senior tag
válasz Gravity1234 #41030 üzenetére
Néha változik a lefolyás is a hő függvényében. Nyílván nem 1-2 fok esetében, de ha a créma és a kioldódás függ a hőtől, akkor az a lefolyásban is érezteti a hatását. Egy vékony, rommá égetett kávé nem fog szépen lefolyni...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Gravity1234
tag
A ho valtoztatastol nem kene modosulnia a lefolyasnak, csak az iznek, az viszont mar 2 fokonkent is erezheto.
Minel alacsonyabb hofokon csapolod le annal savnykasabb lesz, es forditva.
A Choco Maddnesst pl Soldierrel probaltuk tobb hofokon is, es neki pl. egeszen alacsonyan 84 fok korul izlett ami nekem pedig mar tul savanykas volt.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
adp
őstag
az elrakás bejött nekem is mondjuk én inkább úgy fogalmazok hogy nagyon lassan fogyott el kb 4-5 hét alatt sokszor pihent napokat a hűtőben.
Más: lehet hülyeség de azt vettem észre ha leveszem a hőt mert mondjuk 95-ön bejött de olvastam hogy alacsonyabb fokon más ízt ad be és lemegyek 87-re akkor sokkal gyorsabban jön le a kávé és alul oldott lesz? természetesen az adagot nem variálom
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ha nagyon savanyú valami, mindig ezt a két dolgot próbálom ki, ha amúgy már kifogytam az ötletekből:
1. nagyon meggyorsítom a lefolyást
2. elrakom, nem szenvedek vele, majd előveszem 3+ hét múlva
sokszor bejött márne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
En a py sidamonal ereztem azt hogy az utolso par jobb volt sokkal mint mikor bontottam. Akkor nagyon nem jott be igy allt azert par hetet a hutoben.
Sot kevertem is valami csokis blenddel nem tudom mar mi volt de ugy nagyon adta, mert valahogy csak citromle lett mindig[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz tariattila #41021 üzenetére
Nekem a múltkor a Paljoc SI-ja két hét után lett iható'. Viszont akkor sokkal finomabb lett. A Pacifictől is ez a tapasztalatom, meg Kapuzcinertől is.
Legalább 1-2 hét szerintem minden kávénak kell, hogy lecsihadjon. Legalább is nekem ez a tapasztalatom.(#41016) gubabela
Én is jártam már így.
Fogsz egy nagyon finom csiszolópapírt, rárakod a tömítést, annak a tetejére egy kis fajta befőttes üveg tetejét, vagy a vakszűrőt és így simán le tudsz szedni belőle annyit, hogy jó legyen. ( Azért kell a kupak, hogy egyformán nyomd lefelé mindenhol és így csiszold meg, de nem muszáj, enélkül is meglehet, ha ügyes vagy )[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Kalmár azt mondta, mikor a Malabart hoztam el, hogy annak a szokásosnál több pihenő kell. Egy hét után még nagyon buborékos volt, másfél hét után már szép cremával jött le. ízben nagy különbséget nem éreztem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz tariattila #41021 üzenetére
kapucziner kávéknál olvastam 1.5 hetet is
-
tariattila
veterán
zacsiban elég! érdekes ez a téma... ennyi idő után is sötétben tapogatózom... nagyon kevés kávé ízlett frissen pörkölés után...
más meg azt állítja, hogy jó frissen is és az intenzív öregedés ''bontás után'' a fő ellenség....
azért se fogom megtudni mert állandóan mást pörkölök és nem jegyzetelek... de (szerintem!, nekem) a 4 nap pihenés sokat szelídít... van aminek több is kell...
sajna állandóan túl frisset kell igyunk, az utolsó adagoknál kapkodok, hogy 'jajj megint elfogyott'...
negyedkilónkénti pörkölés kikészít -
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #41012 üzenetére
nem az volt a gond. imádnám azt a szűrőt, csak amióta kicseréltem a vízterítőt, túl nagy, ultradurvára kell őrölni hozzá, hogy lejöjjön. amivel elégedetlen voltam, az a dupla, szintén ims, de trehányul kivitelezve. és ez peremes, sajnos. ridgeless csak az a nagy fazék van
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
Lenne ket lehet, hogy hulye kerdesem. Ezerszer olvastam mar de nem tudom mit jelentenek:
'Kave szelloztetes' porkoles utan ugye itt 1 hetet szoktak mondani. Ez szoszerint az hogy levegon kene lennie 1 hetig? Vagy csak allni a zacsibanA masik meg a mokkás iz. Ezt nem tudom hovatenni.
Csoki, kakao, rumos csoki, dio, citrus, gyumolcsos stb megvan ezeket ki is erzem.meg talan a marcipan is bar azt kaveban meg soha nem ereztem ki de ez a mokka iz nem tudom minek kene lenni. Pedig lattam mar a kaveimon[ Szerkesztve ]
-
mclord
aktív tag
válasz mclord #40822 üzenetére
Sikerült beszélnem egy saeco szervizessel, aki a cég royal professional automatáit szervizeli, és Ő azt mondta ez a Clearwater nem jó, mert a gépek nagyon vízkövesednek, még a sima csapvíz is jobb, tehát marad a norda ezek után.
[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
gubabela
senior tag
válasz fragola.6035 #41013 üzenetére
Lehet, hogy neked más szériát küldtek. Én is az expolygontól rendeltem kb 1 hónapja a tömítéseket, de mindkét típust amit gaggia baby/classichoz ajánlanak, 2-2 db-ot. Az oemmeci 13016 nagyon magas, fel sem lehet rakni tőle a kart, a 13017 kisebb, de még ez is túl magas. A gyári szűrőtartót és kosarat használom. Viszont a 13017es tömítéseken még van egy szám, ami az egyiken egy 1-es a másikon 4-es. Nem tudom, hogy van-e jelentősége. (egyik 13017-es sem jó hozzá) A felrakásnál a feliratnak a kazán felé kell néznie jól tudom?
-
adp
őstag
én sem tudom mindig merőlegesig fordítani, az előző is amit fragola cserélt ugyanilyen volt. viszont van hogy tovább is megy, de ettől független tökéletesen zár. kell ettől több?
-
verti1
tag
Szerintem se lehet ezt rosszul berakni. Régi gyárival nem volt olyan nagy gond. Röfi karral vettem a gépet ami jóval régebbi modelekhez járt. Beraktam a 8.5-es expolygonos (oemmeci) tömítést és a kart nem tudtam merőleges helyzetbe fordítani ami melegen még rosszabb lett. Másik utángyártott karral jobb volt a helyzet de az se fordult el teljesen. Vettem 8.5-es és 8.0-as Cafelat szilikon tömítést. Végül a 8.0-ás lett jó, merőlegesig elfordul szépen, puhábban záródik.
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #41003 üzenetére
Pl Parci anno vett egy fazék méretű szűrőt a DC-hoz, ha hárman kávéznak minden reggel, járható út lenne, bár a minőséggel nem volt megelégedve. Vsz nem véletlenül nincs elterjedve széles körben.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
gubabela
senior tag
válasz fragola.6035 #41009 üzenetére
De ezt hogyan lehet rosszul berakni? Egy sima tömítőgyűrű ami egy vájatban fekszik fel. Szerintem nem igazán lehet elrontani, max ha alászorulna valami. Vagy van valami trükkje? Az eredetit is ugyanúgy tettem be, és azzal meg jó.
-
Toobee
veterán
válasz fragola.6035 #41008 üzenetére
Otthon megnezem majd, ezek szerint rosszul emlekeztem a nevere.
-
Illesvik
csendes tag
válasz fragola.6035 #41000 üzenetére
Ilyet érdemes venni: [link] úgyis akarok egy réz vízterítőt rendelni.
Üdv V.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #40983 üzenetére
nemtom, én annyira megutáltam az a takony nyálkát, amit a tersonet csinál tisztításkor, hogy inkább jó ritkára veszem. komolyan, a világ vizével öblögetem és még mindig olyan
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #41000 üzenetére
Köszi.
Három csészés kifolyót mihez használnak? Olyan ingerenciám lenne venni,de mi a túróhoz kell ez? Valaki triplát húz kapásból?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
verti1
tag
Nekem az expolygonos nem volt jó, túl magas volt a 8.5-ös, ráadásul ha bemelegedett akkor még rosszabb volt. Nagyon nehezen ment fel a kar. Én vettem 8.0 mm Cafelat-os szilikont, eddig nagyon jól muzsikál.
-
gubabela
senior tag
válasz fragola.6035 #41000 üzenetére
Én rendeltem expoly-s kartömítéseket (mind2 fajta olcsót), de nem lettek jók a babyhez, nem lehetett a kart rendesen felrakni mert korán megszorult, nem ment rendesen a helyére és eléggé nehezen is lehetett leszedni, mintha tapadna. A gyárival nincs ilyen gond, igaz elég drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest