Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Inkabb azt mondanam, mindegyik masra/masnak valo. Ki kutyuzni szeret meg mericskelni, szitalgatni, mas a minel egyszerubb hasznalatu konstans eredmenyt ado gepet keresi, harmadik ragaszkodik a full manualitashoz, megint mas csak egy kavet keszit, szemben aki tobbet es habositana is kozben, annyi fele igeny van hogy vegulis mindegyik masinanak van letjogosultsaga ha epp jo helyre kerul!:-)
-
válasz
ronin s8
üzenetére
épp innen látszik. még az otthoni is (a szűkítő utólagos házituning, hagyjuk ki, a gyár nem rak bele többnyire) túlmelegszik. az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy a csapolások hűtik vissza mindig a fejet. ergo csapolni kell, folyamatosan.
már a bfc előtt is mondtam, hogy ez nem szimpi nekem, felfűtök 1,3-1,8 litert meg egy tonna vasat, krómot, hogy aztán lehúzzak egy szimplát (duplát), azt is úgy, hogy előbb túlfűtöm, aztán visszahűtöm.
majd dallacorte rendet tesz, ott 0,5 literes fejbojler van pid-del. persze ott is lőtt egy öngólt a gyár azzal, hogy az 1,5 literes gőzbojlert is fixen felfűti (az újabb modelleken már van külön bekapcsoló gomb a gőznek), de majd meghakkoljuk ezt is

-
ronin s8
senior tag
Közben egy kis Brikka breaking news:
A mai 4 személyes próbálkozás a firenzei Jolly-ból egy kissé égett, de mégis finom, óriás szappanhabos kávét erdményezett.
A darálót kicsit finomabbra vettem, úgy látszik, a nagyobb Brikkának ez kell... 
-
paljoc
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Most egy olyat csinaltam h mindket gep 91 fokon allt, mindkettot szimpla LM szurovel es 10,5 gramm orlemennyel, Catler altal szamolt 25 mp-ig uzemeltettem. Crema szine total egyforma volt, Catleren nyugodtabb lefolyas, stellan kisse idegesebb es gyorsabb, de ez allithato, elso korben ugyanazzal a daralo beallitassal volt a proba. Ugyanaz a szuro, mindketto rezgoszivattyus, hasonlo vizhozammal, latszolag egyforma kellett volna legyen a lefolyas, de megsem. Az ok a Catler 7 mp-es aktiv, kis pumpa teljesitmennyel torteno eloaztatasa. Ez itt most elonyere valt. De meg probalgatom, kovetkezonek a stellat finomabb orlemennyel uzemrltetem a hasonlo lefolyashoz.....bar akkor meg borul minden, az mar nem osszehasonlitas. Kovetkeztetes: feleslegesen toltom az idomet ezzel!:-)))
-
ronin s8
senior tag
De honnan látszik...?
A nagy Faemák és társaik megfelelő fogyasztás hiányában szénné égetik a kávékat, a szűkítő is csak annyit tesz, mint ezeknél a mi kis HX-einknél. 
Szerintem ezek nem hibátlan konstrukciók, de a korabeli (2000-es évekig bezárólag) technikai mgoldások közül az egyik legjobb, ha nem a legjobb gépek. -
radi8tor
MODERÁTOR
Madal 2-ben jártam tegnap. Nagyon finom volt a speciality kávéjuk rizstejjel.

-
ronin s8
senior tag
válasz
paljoc
üzenetére
Igen, köszi, hogy összefoglaltad!
1961-ben még szó sem lehetett PID-ről, ezért ekkor még a mechanika terén keresgélték a megoldást arra, ami lehetetlen.
Később, megjelent az igény az otthoni csúcsgépekre is, gondolom, adta magát a dolog, és egyszerűen megcsinálták kicsiben a gépet, a fej maradt.
Ma már egészen másutt keresgélnek a fejlesztők, és sajnálatomra eszükbe sem jut az anyagmennyiség növelése, inkább minden súlyt csökkentenek, és elektronikával oldják meg. 
-
paljoc
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Szerintem a HX lenyege inkabb az lehetett, hogy egy bojleregysegen belul, egy futoszallal, minimalis elektronikaval megoldjak a kavefozes es a parhuzamos gozoles, plusz melegviz vetelezes lehetoseget, amikre egy kavezoban folyamatosan szukseg van. Mivel ez viszont igy onmagaban nem jarhato ut a kavera erkezo tuzforro viz miatt, igy kerult a rendszer vegere egy brutal e61 fej amit kilogatnak a gepbol. Ennek a nagy tomegu egysegnek kellene vmilyen modon beallni homerseklet tekinteteben arra a hofokra amin a kofit kesziteni akarjuk. Ezt futi a benne keringo viz, de egyben huti a nagy feluletén a kornyezeti homerseklet. Plusz lehet jatszani az elocsapolasokkal. A catler DB pid gephez kepest most megint macerasnak tunik, minden csatasorba van allitva epp!:-)
-
charg
tag
Sziasztok!
Megválnék a Caffe 35 által szervizelt Gaggia Classic-omtól. (2005-ös gyártmány, Made in Italy)
A szerviz óta kb 15 kávé lett vele lefőzve.
65k az ára.
Akit érdekel, az dobjon egy pü-t.
Képet tudok küldeni. -
ronin s8
senior tag
Ebben igazad van, hogy eredetileg nagy kávéházi gépekre rakta a Faema, de azt hiszem, mindketten a kis HX-ekre gondoltunk.
Nyílván a bojler mérete (a kapacitás) fogja első sorban meghatározni a felhasználási területet.
A fő probléma ugye az, hogy egy melegebb közegből kell a vizet átjuttatni egy hidegebb közegbe úgy, hogy közben a közeghatáron (ahol a kávéval érintkezik) ne változzon jelentősen a hőmérséklet, és erre a problémára szerintem egy szép megoldási kísérlet maga a HX, abból az időből, amikor még nem tudtak, és nem is próbáltak mindent elektronikával megoldani.
Egyébként én a PID-es Gaggiát sem csak egy gombnyomással használom, ott is trükközni kell, de a végső érvem az, hogy a PID-es kisgépeknél általában még trükközés nélkül is jobb kávét főz az E61/HX. 
A különbséget mondjuk egy Pavoni használata és a HX között úgy mondanám, hogy a Pavoninál nem tudsz, itt meg nem érdemes trükközni.

(Hétvégén megint kipróbáltuk a Pavonit, és egyértelműen ő vezet mindenféle feeling, olajosság, olaszosság tekintetében!
) -
-
válasz
ronin s8
üzenetére
1,3 literes bojlerrel nyilván otthonra, de nem is ez volt eredetileg a standard lakhelye az e61 fejeknek szerintem. hanem valami 5-10 literes hx előtt, harmadmagával. lehet, hogy tévedek és akkor az egész okfejtés kuka, de úgy tippelem, hogy otthonra később terjedt el ilyen mini-hx-ek formájában. és mondjuk azzal együtt, hogy lehet használni és ki lehet ismerni, továbbra sem a legjobb konstrukció otthonra. szerintem.
de dallacorte egyelőre pihen, szeretnék tényleg összeszokni a bfc-vel, mielőtt eladom

-
ronin s8
senior tag
Látom, kezded érteni, mitől döglik a légy !
Igazság szerint, még egyszerűbb a kezelése, mert általában elég csak az első csapolás előtt öblíteni, utána már csinálja szépen magától. Maga az öblítés nem egy probléma, egyszerűen kivitelezhető, szóra sem érdemes rutin, tudok olyanról, aki leszitálja a kávét, mielőtt lefőzi.

Az meg, hogy szép, szerintem elvárható egy drága géptől.
Egyébként tipikusan NEM kávéházakba tervezték, azt a használatot nem bírja. Ez egy dekoratív, tökéletesen kezelhető OTTHONI, ill. kis létszámú munkahelyi gép.
A gyakorlatban ezeket a legegyszerűbb használni. Igaz, hogy a trükközést kívánó kávéknál ki kell gondolni, mennyit és hogyan csapoljon az ember, de mint azt már korábban említettem, az a kávé, melyiket nem lehet a szokásos módon lefőzni, nem jó kávé. 
Ha megéri nálad azt a darabszámot, ami kell a statisztikához, rájöhetsz, hogy ezekkel a gépekkel a legegyszerűbb bánni: a kávék túlnyomó többségét egyszerűen csak le kell főzni vele, és jó lesz...

-
válasz
soldier2
üzenetére
de, persze, ez a hx miatt van így. mondjuk az e61 fej is megér egy misét, külön életet él, 4,5 kiló, valahogy, ha nulláról építenék otthoni kávégépet, eszembe sem jutna használni.
amúgy nem nagy nyűg a használata a bfc-nek, sőt, egyszerű. kellett kicsit olvasgatnom, hogy felfogjam, hogy egy hosszabb csapolás után hosszabban is kell várni a fejre stb.
de a gyakorlatban ez ma már úgy néz ki, hogy ha kész a kofi, akkor hűtőcsapolok, ameddig kell, aztán megvárom, míg beáll a fej, aztán mehet. és a száraz, tökéletes pogi kárpótol bőven, mert azért az a vízterítés sokkal szebb, mint amiket eddig használtam (bár mintha az audrey-é is frankó lett volna).
-
-
soldier2
őstag
Eléggé macerásan hangzik így leírva, de ha már reflex szinten tolja az ember, annyira lehet nem macerás. Minden esetre ha gondolkodtam volna eddig hx-es gépen, akkor most tuti visszavetettél volna, de már megtették mások régen. Amit írsz az leginkább a hx hátulütője és nem az E61-é nem? Egyy pid vezérelt dual boiler e61 (pl r58) nem küzd ezekkel a nyűgökkel. Azzal ugyanúgy csapolsz mint bármely más pid vezérelt géppel nem?
-
Balus
tag
Úgy néz ki, hogy Fragola mester hathatós segítségét követően kiegészült a géppark.
Sikerült egy Faema Familyhez hozzájutnom, így lesz lehetőségem a Nancy-vel egymás mellett tesztelni. Egyelőre még próbálom a Faemát kiismerni és a hőfokkal játszok.
Amint kiismertem tervezek egy a Parciéhoz hasonló tesztet (persze nem olümposzi magasságokban, ahol ráadásul Zeusz=DC figyel a sarokban
)Ami már most szimpatikusabb a Faemában:
- forró víz gomb -> légtelenítéshez nem kell vakszűrő
- kihajtható gőz
- alu házAzt még szoknom kell, hogy a 3-járatú szerep úgy ürít, hogy 40cm magasan kicsap a víz. Erre van valakinek ötlete?
-
na, e61 eddigi tapasztalatok: sejtem, hogy miért szeretik sokan. egyrészt, akinek bejön ez a kinézet, annak nyilván tetszik, tényleg látványos gépek, az e61 fej is tutira úgy lett megrajzolva, hogy eladja magát. ezen felül az anyagminőséget is könnyű megszokni, minden súlyos, masszív, minden mechanika masszívan jár. a vízterítése hibátlan, lám-lám, meg lehet ezt oldani normálisan is. ezt a gőzt is könnyű megszokni kisgépek után, tol, mint a mozdony (bár még egyszer sem sikerült normális habot csinálnom vele, de majd átszakad a gát).
vannak azért negatívumok is. a fejhő valahogy sosem annyi, mint kéne, hőmérővel persze nem nagy gond belőni, de bármit csinálsz, tuti, hogy csapolnod kell, aztán meg várnod kell. két kávé után már kövér vizeket kipacsáltál, akár 85 fokot igénylő olaszos kofiról van szó, akár lávakövön sült hullámlovaglós pörkölésről. meg lehet szokni ezt is, kb. túl is vagyok rajta, de aztán átnyergelek egy pid-es gépre és azért más világ, na.
szűkítő nélkül horror volna, izzana a fej, így viszont nem keveset kell várni, amíg felmászik a megfelelő tartományba. mondjuk 30-40 percet.
igazából érződik, hogy ez kávéházba lett kitalálva, ott a folyamatos csapolások mellett mindig vissza van hűtve a fej, még jól is jön, hogy visszaforrósodik (nem hűl túl közeli csapolások közben). otthon viszont ugyanúgy küzdeni kell ellene és úgy használni, mint az ipari darálókat a garatban maradó őrleményükkel.
kb. ennyi. ja, és rühellem, hogy tűzforró mindene, bármihez hozzáérsz, bukó. ezen felül engem a kinézete is hidegen hagy, ugyanakkor az anyagminőségét imádom. a silvano elég csirke hozzá képest.
reményeim szerint a majd pid-elt dallakörte pont a két világ jó tulajdonságait egyesíti. bár nyomásprofilozás nélkül nyilván szart ér, de mindegy, már megvettem, tehát ez a világ legjobb gépe, pont.
-
ronin s8
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nem, de lapozgattam, a Mazzer Super Jolly nem drága.

-
soldier2
őstag
Végre itthon. A szabinak bár nem ez volt a célja, azért volt némi kávés vonzata is. Szereztem 2 új csészét

. A jobb oldalival a 8 éves lányom lepett meg, miután a strandbüfében megjegyeztem, hogy tetszik a csésze, megfűzte az anyját, hogy vegyenek egyet, ma reggel adta ide 
A másik egy velencei szerzemény, ha már ott jártunk megkerestem egy kis kávézót amiről egész jókat találtam a neten, és nem volt csalódás. Egy olaszosra pörkölt Etiópot és egy classic olaszt ittam, mindkettő jó volt (az etióp sokkal jobban ízlett), de a klasszikus vonal továbbra sem a kedvencem. Nem volt egyszerű megtalálni, de a környékbeli boltosok szerencsére ismerik több utcányi körzetben

A bal oldali géppel készülnek a SO-k, a jobb oldalival a classic olasz cucc.
Azért 2 hét brikkázás után nekem jól esett jó kis P&Y Sidamo a Gaggiával
-
adriankoooo
senior tag
Ismeri valaki ezt az oldalt?
http://www.eevad.com/eevad/paire-of-blades-genuine-compak/product_info.php/products_id/119701
Csak itt találtam eredeti kést a K6-hoz.
-
ronin s8
senior tag
Ma reggeli brikkázás a 4 személyessel - csalódás...

Már harmadszor nincs robbanás, és az a furcsa, picit égett íz kísért. Lehet, hogy finomabbra kell vennem a darálást...
Tegnap a 2 személyes román hasított!
Egyelőre az olasz-román meccs 1 : 2
-
zolnagy
őstag
válasz
NavySeal
üzenetére
Ez egy régebbi Classic. Ajánlott. Kérdés, hogy mennyire megbízható a bolt és mennyiért adják a gépet...
@Tamás007, sztem azzal a graeffel itt nincs senkinek tapasztalata. Egy thermoblokkos gép, amiből a régi Quick Mill és a Turmix tx10 az ajánlott itt, ill. van tapasztalat.
-
And06
aktív tag
igy van! nagyon egyetértek. ez már nem a napi kávézásról szól minél jobb, reprodukálható minőségben, hanem a folyamatról. 1kg kávé lehúzása után jön egy olyan shot, hogy minden kávéguru csettint, de utána meg jön a következő fajta. én maradok a kávézásnál, és nem megyek át ilyen hobbiba vele.
-
Tamás007
csendes tag
Sziasztok! Graef ES 91 ajánlottak nekem megvételre. Használt, de működik és nincs hibája! Márka és típus alapján jó választás? Kb. mennyi lenne a reális összeg érte? Köszönet a segítségetekért!
-
NavySeal
senior tag
Az egyik használt kávégépeket is árusító oldalon van egy Gaggia.
Nem Gaggia Classic van rá írva, hanem Classic coffee Gaggia. (évjáratot nem írnak, sem típusszámot)
Abban tudnátok segíteni, hogy ez mi lehet? (régebbi Classic?)
Köszönöm előre is a segítséget! -
válasz
eXtguy
üzenetére
így van, már az otthoni egyszerű gépparkon (mondjuk akinek giottója van, arra gondolok) is látszik, hogy egyik-másik kávénak nagyon fexik a cucc, amannak annyira nem stb. ezért is mondom mindenkinek, hogy elég, ha vesz egy olcsó giottót, nem kell komoly gépre költeni, inkább keresse meg azokat a kávékat, amikkel az is jól muzsikál.
ami a nyomásprofilozást illeti, biztosan jó játék. egy kávézóban még bőven látom értelmét is, hiszen sok-sok kilót lenyomnak egy kofiból, érdemes kihozni belőle a maximumot. ámde, otthon, mire a 250 grammos zacsinak a végére érek, kb. az első profilnál járnék (hiszen van épp elég másik változó, amivel játszani lehet). viszont kitűnő "hifizési" faktora van, mint a félmilliós furutech tápkábelnek, hallani kell a különbséget. egy másik fórumon le is írták, hogy a gyári profillal minden kávé nemalegjobb volt. úgyhogy javaslok egy hosszú gépek éjszakáját, amikor a topikból összejövünk és rituálisan elégetjük az összeset. kivéve a pavonikat, azzal lehet nyomásprofilozni, csak olyan egy lineához képest, mint ha gépi kódban programozunk kontra c#

-
eXtguy
csendes tag
Ez természetesen a fejből kilépő víz hőfoka. A nagy gyártók már sok éve a csapolás alatti kis(1 fokon belüli) hőingás fontosságát szajkózzák, ehhez képest... Én úgy látom, hogy ez roppantul leegyszerűsíti a dolgokat, hiszen egészen új trendek jöttek az újhullámos pörköléssel, és valszeg nem lehet kijelenteni, hogy minden kávénak ugyanaz az intrashot profil "áll jól". Mint ahogy a nyomásprofilozás is igen divatos lett mostanság, nem véletlenül...
-
válasz
eXtguy
üzenetére
valahogy azért így kéne kinéznie egy jó csapolási diagramnak, nem? hiszen a pogi hideg, eleinte gyorsan melegszik, aztán egyre lassabban, ahogy közelíti a ráfolyó víz hőfokát. érdekes lenne megnézni egy 40 mp körüli csapolást is, nem hiszem, hogy még 2-3 fokot menne fel. (illetve mit mértek pontosan? mert ha persze ez a fejből kilépő víz hőfoka, akkor tényleg nem nagy szám)
amúgy hogyan függ össze, hogy pid-es gép és csapolás alatt emelkedik a hőfok? ezt nem értem (persze a silvano is épp így csinálja, mint egy a 6000 eurós speedster, ott is emelkedik pár fokot egy shot alatt. ennél talán többet is, így ez a gép akár 12 ezer eurót is megér!)
-
Surda-
őstag
Teszteltem az Amber's French Bakery & Cafe -t.
Mivel azt olvastam profik csinálják, elég nagy elvárásaim voltak.
Nos, drukkolok nekik ( az ilyen kinézetű helyeket szeretem) ,de még bőven van hová fejlődni.
Kiszolgálás közepes,a süteményt már tegnap is dicsérték szerintem (Tropézienne, de haverom Eclaire sem volt friss), a kávé elmegy kategória.
Remélem lesz ez jobb is, most még nem ajánlanám. -
a mai napon csak bfc dolgozott, silvano és don pedro dalla cortez carlito, a dzsottóölő pihent. a kávé jó, a hőfok nagyon ronin lett!
-
Ábi
tag
Szeretett Ascaso Uno Prof. gépem új gazdára talált, új gazdájának is sok jó kávét kívánok hozzá!
-
jolti
senior tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
"Biztosan amatőr vagyok"

Bocs, de ezt nem hagyhattam ki...
Olvasd át még egyszer figyelmesen amit leírtam:
"Amennyiben jól csináljuk, akkor jellegzetes szörcsögő', cicergő' hangot fogunk hallani. Ha nem dugtuk elég mélyre, akkor azonnal büntet és kifújja a tejet a kancsóból, ha pedig nagyon mélyre dugtuk, akkor visítani fog ( mint egy kismalac ) és a végeredmény pedig nem tejhab lesz, hanem meleg tej."
A hangja az nagyon jó visszajelző. Ha hangos volt akkor nem jó. Leírtam.
Meg nézz videókat! Sokat. Meg gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, tudod, mint a viccben.
Majd belejössz! Ha ráérzel figyeld meg, hogy csúzlival lövöd ki a kis csövet! Azzal az életben nem tudsz ilyen habot csinálni.
Sok sikert.tDr1v3r Nincs mit. Remélem segíthettem nektek.
Már megérte küszködni' vele akkor.(#28223) RBJ
Nincs mit!
Próbáld meg kiengedéskor csak egy nagyon picit kinyitni a gőzcsapot, hogy tényleg csak a vizet nyomja ki és a gőzből meg minél kevesebbet.
Próbáld meg lecserélni hosszabbra. Vagy a rövidhez döntsd meg sokkal jobban az edényt. Hátha az segít. -
ronin s8
senior tag
Brikka (4 személyes olasz) update:
Alakul ez, de komoly használatbeli eltérések vannak.

Előszöris, a vízszintjelző az alsó részben van, ezért bármennyi kis eltérés lefelé (tágul az átmérő) jelentős vízmennyiség különbséget jelent. A donga effektus miatt pont fordítva viselkedik, mint a román (ahol a felső részben van a vízszintjelző, és onnan kell átönteni a kimért vizet az alsóba). Ott ugyanis ez alig észrevehető (lefelé szűkül az átmérő), ill. sokat kell lefelé változtatni az érzékelhető különbséghez. (Ez elsőre lehet, hogy érthetetlenül hangzik, de gondoljátok át!
). Kétszer is úgy jártam, hogy jel alatti vízzel jóval kevesebb kávé jött le a 4 személyes olasszal.
Másrészt a kosár térfogata annyival nagyobb, mint a 2 személyesé, hogy ha telerakom, el is tud tömődni a lefolyás, elmarad a robbanás. Szerintem ennél nyugodtan lehet picit csökkenteni az őrlemény mennyiséget, és nagyon-nagyon durvára kell darálni!
Minden alkalommal volt előszivárgás.
Nem tetszik még a vékonyka fogantyú sem (ez megegyezik vastagságban a 2 személyesével).
A második kis rózsán főztem, max. lángon. Ízre továbbra is jó, párszor megégett, amikor nem akart kifolyni, és tovább kellett lángon hagyni.
Most egyébként egy "caffe corretto"-t iszom. Ez grappával dúsított, "feljavított" kávé.

-
NavySeal
senior tag
Wega, valamint K6 Nero darálókról van tapasztalat, vélemény?
-
Silent 71
csendes tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Akkor szokott visítani, ha nem nyomod kellőképp a gőzcsonkot a tejbe!Az a jó ha szépen forgatja a tejet a gőz!
Azt a pontot kellene eltalálnod, hogy mennyire kell belenyomni a csonk végét az edénybe!
Ha már ráéreztél, akkor tök egyszerű lesz majd a művelet!
Addig is csak gyakorlás, gyakorlás........
Az is fontos hogy mennyi tejet töltesz az edénybe, mert ha kevés akkor sem fog sikerülni a tejhab!
Itt egy videó róla:https://www.youtube.com/watch?v=wqWjcsNSS-o -
RBJ
addikt
Köszi a tippet. mostanában viharban vagyok a jó tejhabbal. jó ötletnek tűnik a panarelo toldat levétele.
Nálam az a gond, hogy sok víz van benne kiengedéskor és mire lejön a víz szinte elvész a nyomás.
Még annyi a gond, hogy a saeco hd gőzcsöve rövid, nagyon sok tejet kell tenni a habosítóba majd.
Igaz láttam már youtubon, hogy valaki kihosszabította. -
Ábi
tag
Etiop Sidamo, Bricoletta fejhőmérő 94 foknál maga a tökéletesség! Ezt a kávét nehéz elrontani, nincs benne ezer féle íz, csak a mézes-csoki barack, de az nekem bőven elég.

Ezt az ízt kicsit durvábbra őrölve, Ascason 97 fokon értem el. (persze ott a kazán oldalában van az érzékelő) -
Tamás007
csendes tag
Sziasztok! Erről a kávéfőzőről mi a véleményetek? Gaggia Gran Style 34 990 Ft Megbízhatóság, szervizháttér, ár - érték arány, minőség?
-
MrCsiT
addikt
válasz
Surda-
üzenetére
A Gaggia Evo-hoz adott gyári szűrőm van.
Ezt korábban simi.esp.28 fórumtárs nyomásfokozósnak szakértette meg.
Igazából, jelenleg a felhasznált kávé bolti tégla, szóval azzal még nem is lenne baj..
Illetve, akkor az is kérdés, hogy azonos méretű - nem nyomásfokozós szűrőt az Evo-hoz merre találnék olcsón?Van a régi fajta lefőzős kávéfőzőkhöz való magas, illetve lapos kávékiöntő.
Mivel jelenleg fújja szét a kávét az Evo, a magas kiöntőbe engedem a kávét, párom pedig a laposabba szokta csinálni a tejhabot, mert a fekete panarello toldat hosszúsága miatt, magasabb edénybe nem lehet normálisan habosítani, mert nehéz kivenni a már habot tartalmazó edényt a toldat alól.
3 dl körül van, amit tejet teszek bele egyébként, de nem is kell több nekünk.A fém panarello toldatnak van bármi előnye a műanyaghoz képest, az esztétikán túl?
Lassan vennék valami őrlő-daráló eszközt egyébként, de hihetetlenül 0 a raktáron is lévő választék az üzletekben netes keresés alapján, 50k alatt.
Valakinek egy eladó Ascaso i-Mini-2-je van esetleg?
A Caffe Lux őrlő ér valamit, vagy akkor már inkább Iberital Challenge a jó valasztás? -
MrCsiT
addikt
válasz
MrCsiT
üzenetére
Ennek a képen 13-as számmal jelölt, kávéfújás megszelidítő alkatrésznek mi a pontos neve, hogyan keressem, és esetleg arra van ötletetek, hogy hol?

jolti: a 28117 hsz szerint próbáltam tejhabot készíteni.
Biztosan amatőr vagyok, de az alábbiakat tapasztaltam:
1. olyan hangos volt, hogy még a szomszéd is menekülésbe fogott. Nem mértem meg, de szerintem 100dB biztosan volt a zaj.
2. betettem a csőrt épp a tej szintje alá. Ennek ellenére, olyan szép majdnem-forralt tej lett a végeredmény, hogy bármely óvodai konyha örömtáncot járt volna. Szemben a "vedd le"-toldalékkal, amivel lehet, hogy nagyobb buborékos, de kemény habot kapok, itt majdhogynem semmiféle hab nem lett.
Jelenleg el nem tudom képzelni, mit kellett volna másképp csinálnom, hogy más legyen a végeredmény..
-
vendingo
veterán
Én csak a saját tapasztalatomról nyilatkoztam. Most GB üzemel nálam, előtte meg volt egy lelit 2 hétig. Ha új gépet keresnék, akkor tuti lelitet vennék. A másik fórumon írtam is, hogy lehet ilyet veszek, ha nem találok hasznàlt iparit 200 alatt. Nem reklámnak írtam, meg hogy védjem a márkát. Új GC nem a legjobb, a lelit viszont sokkal jobb tőle.
-
vendingo
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
Ugyan nekem a nagyobbik PID-es géphez volt szerencsém, de az abszolút meggyőzött mind gép mind produktum minőségével. Sajna a kisebbik gép nem vendégeskedett nálam, de elvileg nem sok mindenben marad el a nagyobb testvérétől.
Új normális gép 100k körül nem nagyon van, csak az új GC, ami nagyon nincs partyban vele, de a régi se.
Régi GC 80ml-es bojlerjával nem kelhet versenyre egy 250ml-es réz bojlerral.Amúgy én is azt az elvet vallom, hogy inkább ugyan ennyiért egy használt mint új. Én gyakran csereberélem a gépeket, soha nem térülne meg az új gép vásárlása. (ízbe meg pláne)
Én inkább azoknak ajánlanám, akik szeretnének egy új garis gépet, ami normális kávét főz és nem tervezik a továbblépést, max PID-el okosítják. Alap gépnek hosszútávra szerintem jó vétel. Ettől ami jobb az mind sokkal drágább, max a silvia lehetne alternatíva, de az a ~duplájába kerül.Amúgy milyen trauma ért vele?
-
silvano kontra bfc deathmatch for life: a kofi ezúttal egy brazil yellow
sub..bourbon volt. paljoc, persze. mindkét gép bemelegedve várta a csatát, dallakörte a turbófelsőbbség nyugalmával aludt. elsőnek bfc lépett, tökéletes lefolyással, az ideális, ún. ronin-hőmérsékleten. a kofi roppant finom volt, a crema ma magasztos mintát nem adott. mint a hinta, olyan jó reprodukciós képességekkel hasítok az e61-gyel. na jó, ez nem igaz, egész jól bírom már kezelni.silvano sem sokat teketóriázott, amint bevette a kávét és megnyomtam a gombot, habozás nélkül kezdte meg a csapolást. jellemző ez a magabiztosság, nyilván a nehezebb súlyú versenyzők mellett egy csepp megingást sem engedhet meg magának. sil - the rock - vano. a lefolyás kétszer tökéletesebb lett, mint a bfc-vel, hoppá. megint tépett, kisméretű párducfoltos masszív sokasága. de ez semmi, még a kávé is jó lett. lágyabb és töményebb, mint az e61-gyel. asszonynak ez ízlett jobban, nekem talán a bfc produktuma. de egyik sem volt rosszabb a másiknál.
megint 1:1. nyilván mindkét fél kifárasztásra játszik.
-
fpeter79
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szia!
Én a Classicomnál így oldottam meg a gőz kérdést PID-del.
Van a könyvtárban egy alarm.pdf abban szépen le van írva a menete.
29. oldaltól érdekes, onnan van leírva az alarm kimenet használata gőzhöz.
[ Módosította: Parci ]
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Gumi és felni topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

1961-ben még szó sem lehetett PID-ről, ezért ekkor még a mechanika terén keresgélték a megoldást arra, ami lehetetlen.
Később, megjelent az igény az otthoni csúcsgépekre is, gondolom, adta magát a dolog, és egyszerűen megcsinálták kicsiben a gépet, a fej maradt.