Új hozzászólás Aktív témák

• ronin s8

senior tag

Brikka (4 személyes olasz) update:

Alakul ez, de komoly használatbeli eltérések vannak. :K
    Előszöris, a vízszintjelző az alsó részben van, ezért bármennyi kis eltérés lefelé (tágul az átmérő) jelentős vízmennyiség különbséget jelent. A donga effektus miatt pont fordítva viselkedik, mint a román (ahol a felső részben van a vízszintjelző, és onnan kell átönteni a kimért vizet az alsóba). Ott ugyanis ez alig észrevehető (lefelé szűkül az átmérő), ill. sokat kell lefelé változtatni az érzékelhető különbséghez. (Ez elsőre lehet, hogy érthetetlenül hangzik, de gondoljátok át! :K ). Kétszer is úgy jártam, hogy jel alatti vízzel jóval kevesebb kávé jött le a 4 személyes olasszal.
    Másrészt a kosár térfogata annyival nagyobb, mint a 2 személyesé, hogy ha telerakom, el is tud tömődni a lefolyás, elmarad a robbanás. Szerintem ennél nyugodtan lehet picit csökkenteni az őrlemény mennyiséget, és nagyon-nagyon durvára kell darálni!
    Minden alkalommal volt előszivárgás. :K
    Nem tetszik még a vékonyka fogantyú sem (ez megegyezik vastagságban a 2 személyesével).
    A második kis rózsán főztem, max. lángon. Ízre továbbra is jó, párszor megégett, amikor nem akart kifolyni, és tovább kellett lángon hagyni. :U

Most egyébként egy "caffe corretto"-t iszom. Ez grappával dúsított, "feljavított" kávé. :DD

Új hozzászólás Aktív témák