Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
18-113, de ez 1/8"-os, kell hozzá egy 1/4"-1/8" KB szűkítő.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi!
...csak hogy fogják ezt megtalálni nekem cikkszám nélkül

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Igen, ez. Jó az olcsó is, az expolygonban is van 4e.Ft körül.
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
sajnos a gépen kívülre, nemigen volt neki hely. pedig milyen jól mutatna a hülye poti helyén. ez van.
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
nincs valakinek Pesten (vagy Győrben) olyan esztergályos ismerőse, aki vállalná - illő honoráriumért - a GC röfi karjának átalakítását nyitott karrá?
Thx! -
válasz
fragola.6035
üzenetére
jól hangzik, no meg úgy is kiismerem hamarosan szerintem

annak örülök, hogy csupa ipari cuccból áll, ugyan egy catler dual bojleres űrhajó sem sokkal drágább, de reményeim szerint ez a dc még akkor is futja majd a köröket, amikor abból a harmadikat cseréli a szagszerviz

-
fragola.6035
aktív tag
Tényleg nem volt itthon normális kávé. Csak egy fél kiló takony Covim Prestige, amit a szomszédból kértem.
Ráadásul frissen bontott, rettenet vad ízekkel. Amúgy ez a Covim Prestige csak bontás után 10-12 nappal után válik ihatóvá.
A gép felépítése szerintem jó. A gőzbojler ugyanaz, mint a Giottoban, csak HX cső és értelmetlen galvanizálás nélkül, a gőzcsap a Faemától való. -
-
Ábi
tag
Tényleg nem agysebészet a konstans pörkölés egy ilyen negyed kilós gépnél se, lásd Paljoc művek kezdeti évei, amire évek óta Te is csak jókat modasz.

Pl. nekem kb 3,5 kg Sidamo van itthon zölden, mert 3ból 1nek ennek kell lennie a heti repertoárban, mivel ez a család kedvence. A bő 1 év alatt nem volt akkora nagy differencia a pörkölések közt, amit bárki is sérelmezett volna. Odafigyelés kérdése az egész.
Nyugodtan vágj bele! -
válasz
zolnagy
üzenetére
már írtam neki

soldier2: nem vicc, fragolától szerettem volna kérni, de mivel spéci méret, neki is csináltatni kell, ami 2+ hét. és mindezt jobb lenne azután, hogy megvan a szűrő, amihez a pontos méret kell. ez van.
pörkölők: nem kötekedni akartam, inkább csak feltevés, hogy nem olyan egyszerű dolog azért konstans minőséget produkálni és rendre elkapni a határon táncoló profilt ilyen-olyan kávéknál. de, mint írtam, ezzel együtt én is szeretnék hamarosan.
-
bajnokpityu
félisten
ha 2x pörkölsz egymás után, akkor már eleve a másodiknak más beállítás kell, mert az egész gép meleg. csak egy példa, miért van helyzeti előnyben az, akinek csak 250g környéke fér a gépbe. Nyilván jóval hőstabilab egy olyan gép, amibe egy kiló is belemegy egyszerre.
Ezzel együtt több magyar pörkölőtől vettem előtte KVt, sztem nem volt érezhetően nagyobb a sikerességi arányuk, szóval maradok a teknikánál.
meg tudod, aki sötétebb pörköléshez van szokva, annak mindig savanyú lesz az őzbarna.
tariattila:+1
-
tariattila
veterán
valószínű, hogy egy negyed kg kapacitású kisgéppel nem pörkölsz csak saját felhasználásra --> nem veszel egyfajta zöldből annyit amire rá tudsz állni stabilan --> elég változó eredményeket kapsz.... hol beletalálsz hol pedig felejthető (de még így is jobb s főleg olcsóbb mint legtöbb 'késztermék'
keep on roasting . . . -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
pörkölni és főleg konstans minőségben pörkölni valószínűleg mégsem olyan egyszerű, mint azt reklámozták páran. ezzel együtt persze jó játék és idővel én is beleugrom!
-
nah, ez kell nekem a föld alól is!

-
bajnokpityu
félisten
Fragolának adtam a saját pörkölésű kávéból, de ott se kaptam túl sok pozitiv visszajelzést. "a többiek kiöntötték, de én azért megittam"
De tudod olyan ez mint a hifi, mindenki találja meg benne a saját boldogságát, és akkor áthat minket a béke illata..Egyébként maradjon meg őszinte ember, belőlük van egyre kevesebb.
-
egész megszerettem ezt a kávét mostanra. nem szagolgatom és a kész kofinál jól meg kell pörgetni a kremát, mert ha csak ráiszol azonnal, az első korty (krema teteje) eléggé keserű. viszont összességében egy korrekt kávé, kifejezetten tejes-nugátos érzettel. negyedik shotra jól belőttük, szívesen isszuk.
más: dalla corte in da house! fragola pazar munkát végzett, atomjaira szét volt szedve és minden csillog-villog. kapott sestos pid-et (utána kell még néznem, hogy hogy kell használni, sosem nyúztam), kapott egy külön kapcsolót a gőzbojlerhez. apropó, gőzbojler... fragola üzeni a topik állóvizének, hogy ugyanaz a bojler, mint a rocketekben

viszont a gyári(?) duplaszűrő alacsony. nem tűnt annak, de csak azért, mert a szélesebb 58 mm-eshez vagyok szokva. úgyhogy lehet vadászni hozzá mindent nulláról.
kérdezgettem fragolát, hogy milyen shotokat csinált a halálcsillag, de diplomatikusan nem mondott sokat, amiből arra következtetek, hogy nem volt hasraesve tőle, de nem akart letörni

-
jolti
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Lehet csak nekem volt túlpörkölve. Én nem szeretem az ilyen sötét pörkölét. Pl a Lollo-k is ilyenek. Az már nekem sötét. Bár csak a 70/30-át ittam, de már nagyon sötét volt nekem. Mondjuk ahhoz képest nem volt olyan rossz, de azért nemigen veszek többet abból.
-
jolti
senior tag
Nekem nem büdi. Különleges. De nem vagyunk egyformák.
Nem úgy sötét, hanem a tavalyihoz képest. Így inkább a csokisabb vonalat képviseli.
Nekem 84 fokos víz ( illetve pid ) kell hozzá, hogy ne égjen meg. Meglepő.Peti
Nekem az nem jött be. Mármint a Cinque Stelle. Túl volt pörkölve. Legalább is az én ízlésemnek. Füstös, keserű volt. Mondjuk akkor még nem is volt PIDem a Babyn. Bár azóta sem szeretem a sötét pöriket, sőt!adriankoooo
Nekem csak is egy hanygyaf@szánnyival előzte meg. Igazából az is lehetne az is első, annyira hasonló a két kávé nekem. Én csak minimális különbséget éreztem közöttük. E kettő, meg a másik kettő között viszont már elég markánsat. -
adriankoooo
senior tag
Nálam pont fordított a sorrend. Spicy Italy -> Lady Paljoc. Lehet számít az is, hogy amikor megjön a havi két csomagom, akkor az egyiket bevágom kb. két hétre a mélyhűtőbe? Majd egy napon a pulton van kiolvadni. Ez most a Lady volt. CM-nél nekem is jobban ízlik most a Spicy.
-
megisszuk mi is, igazából nincs vele komolyabb gond, az őrlemény illata rettenetes, azt az egyet nem tudom feledni. ízre oké, az első, full krema slukk keserű, érdemesebb összekeverni. maga a kávé egész korrekt. nem olyan sötét a pöri amúgy (nem fekete), meg ez nem is egy prémium alapanyag, ezzel együtt picit világosabbra húzva tuti jobb lenne.
cserébe viszi a silvano is gond nélkül

-
jolti
senior tag
Én most egy raklap Paljoc koffi után raktam a derálóba' ( De kár, hogy elfogyott!!!
Ha már itt tartunk, akkor nálam most a Lady Paljoc lett a top, aztán Spicy Itali, ez a kettő letaszította a trónról a CM-et, aztán JM. Paljoc for President!
).
Tehát tudok mihez viszonyítani.
Nekem azért közel sem ennyire rossz, sőt...
Bár én azt mondom, hogy tiszta csoki, tényleg, ahogy írod egy kis bár kávé jelleggel, de a tavalyi egészen más volt. Az sokkal gyümisebb volt és egyáltalán nem bántóan ( nekem nem bántóan, mert nekem nem a szívem csücske a citromlékávé'
).
Amúgy biztos információból tudom, hogy lesz most egy világosabb pörkölésű széria.
Gondolom ott már másabb lesz az ízvilág. -
-
Daffni2
addikt
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A Marchéban mindenhol jó az eszpresszó,eléggé odafigyelnek,jó gép,jó daráló, azt a fajta Dallmayer kávét nem lehet sehol megvásárolni.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Legjobb kutas kávét a mosonmagyaróvári Marchéban ittam. Lehet, hogy csak véletlenül sikerült úgy a hölgynek, de annyira finom volt, hogy meg is lepődtem. És a mennyiség is rendben volt. OMV valóban pocsék, pedig nemrég kampányt is csináltak rá, amikor kávét váltottak...
-
ronin s8
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Az OMV mindennek a legalja kávé szempontjából.
Csinálhatnánk egy összeállítást a kutakról. (bár minek?
) A Shell-nél Café Perté van, az Agip-nál Segafredo, MOL-nál Dallmayr. Ezek ihatók, bár a Sega eléggé alaphangon peng. Az OMV-nél szerintem valami izlés nélküli német robotok választották ki a kávét... -
jolti
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Az fafa!

Mi tegnap várakoztunk egy kórházban Szolnokon. Mondom akkor gyorsan iszok egy kávét, úgyis egész nap rohangáltunk, rám fért. Nem kellett volna.

A büfében láttam LSM gép és daráló kombo van. Azt is láttam, hogy darálóban valami égett szar van, de mondom magamnak, mégsem automatás.
A csaj, aki amúgy kedves volt, odajön leveszi a kart. Látom tiszta dzsuva a szűrő, a kiütés után benne maradt a jó negyed adag zacc körben ráragadva, meg ráégve,mert így szárazon volt visszatéve a gépre, volt ideje rásülni. Gondoltam kitörli, ( illetve eszembe sem jutott, hogy nem szedi ki azt a millió dzsuvát...) de nem!
Azzal a mozdulattal be a dózer alá és és hopp, már benne is volt a kávé.
Ekkor csendben, néma gyásszal a kezembe hajtottam a fejem és vártam a sorsom.
Aztán eszembe jutott, hogy miért hagynám ezt, hisz akkor mindenki így jár, még ha nem is sok az 150 forint, de azért ne ennyi járjon már érte.
Mondom a csajnak, hogy leállíthatja már -mert egy kb egy perce nyomatta a gép, több mint egy dupla adag volt már a csészémben-, elég lesz az a mennyiség.
Meg mondom neki, hogy nem sértésből mondom, de nem törölné ki legközelebb a szűrőt az előző kávé zaccától? Azt mondja kicsit sértődötten, hogy a kávézókban is sem mindig törlik ki. Mondom nekik, hogy de, azért ott ki szokták. Vagy, ha nem is törlik ki, van egy ecset, mivel kikanyarítják belőle az előző kávé dzsuváját két másodperc alatt.
Ekkor felcsillant a szeme, hogy tényleg, nekik is volt itt egy ecset, de nem tudja, hogy a kolléganője hová tette. Akkor azért volt az ott, mondja!

-
Surda-
őstag
dl/upc/2015-09/536319_img_20150911_062302_01.jpg]

Reggeli kávé a kúton.
A dolog szepseghibája, hogy ebből még nem ittam.
Viszont ahogy nézem sokan mások már igen. -
jolti
senior tag
Kíváncsi vagyok mit mondasz. Én is vettem egy hete. Tavaly nagy kedvencem volt ez a Malabar.
Az idén egy picit nagyon picit sötétebb lett a pörkölés szerintem Másabb. Tiszta csoki nekem. Mondjuk a crema hömpölyög rendesen. Finom szerintem.
Elég finomra kell darálni, meg elég alacsony vízhő kell neki. -
válasz
adriankoooo
üzenetére
annyira nekem sem, fater veszi rendszeresen, kérdezte, hogy kérek-e, mondtam, hogy 250 grammot megnézek ebből a malabarból. holnap reggel kiderül.
-
Acus
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szerintem felesleges. Bar nekem van, de ha szepen megtanulod tejgozolo edenybol onteni a vizet az is jo. Harmadszorra mar tuti menni fog.
-
Acus
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szia!
Sajnos espresso finomsaggal nem mukodik. Nem folyna at a viz olyan gyorsan a szemcsek kozott. Majdnem grafit ceruzahegy nagysagu szemcsemeret kell hozza. Teljesen jo a muanyag is. Nekem is az van. Kezi orlovel hasznalaom mert maceras lenne allandoan allitgatni a nagy orlot. -
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Mégis teljesen hülyének néznek tőle, még kávés körökben is
(nem vitaindító
). Ha idegen van a háznál, már automatikusan ment fel a kifolyós kar a naked helyett. Olyan ez mint a kézi darálás. Adott összegből még mindíg az egyik legjobb megoldás ha a végeredmény minősége a fontos, mégsem terjedt el, mert macerás. A szitálás csak fél perc ugyan, de ha már azzal is számolsz, hogy előveszem, takarítom, tárolom, kell neki külön tölcsér stb. akkor azért érthető, hogy nem terjedt el. Belépő szintű gépparknál viszont lehet minőségben ugrani vele, főleg, ha az embernek van mit tanulnia a helyes tömörítés, kávé eloszlatás, stb terén. Előbb utóbb elhagyja az ember, de amíg a techikája fejlődik, segíthet. -
jött egy kis pacificaffé malabar, kíváncsi vagyok, meg bírom-e szeretni
-
Szyszko
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Én fogpiszkálóval kavargatom össze tamperelés előtt.
Már hónapokkal ezelőtt olvastam erről a szitálásról itt, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy remélem nem jutok el arra a szintre hogy én alkalmazni akarjam

Ahogy jolti írta, brutál önszopatásnak érezném
-
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szegénnyel most megtanítod mi az önszopatás...
:-) :-) -
adriankoooo
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Ilyenkor jó a másik őrlő, nem kell átállítanom a nagyot.

A vékonycsőrű kancsó létszükséglet, vagy lehet nélküle is kisérletezgetni?
-
-
Z0mbi
senior tag
nagyon fontos info kovetkezik

0.1kWh egy kave
Ma kivancsisagbol megmertem hogy a hideg masina mennyi ido alatt all be es az elso csapolasig mennyit eszik.
Ascaso Steel uno pro, elvileg 1400W nevleges telj. felvetel.
PID elve van, 98 fokra allitva 34p alatt 0.1kWh t evett. Erdekes volt latni a pid miatt hogy hogy ugralt a fogyasztas 13W es 1380W kozott
-
válasz
Szyszko
üzenetére
csak a pogi tetejét látod, hiszen az alja a szűrőben van

ha túl sok hő miatt megég, akkor egyrészt a crema is sötétbarna szélein, akár bőrös is kicsit (arabicánál nem feltétlenül, mert nincs is annyi mindig). ízre keserű, a pogi kiütés után pedig az alsó karimájánál szintén feketére égett.
ha viszont csatornásodik, akkor tud szőke cremád lenni, savanyú ízekkel, miközben a hő mégis magas. eleve azért csatornásodik könnyebben, mert a magas hőfokú víz megcsapja a pogit.
-
Surda-
őstag
válasz
Szyszko
üzenetére
A hő kérdése egyszerű, nézd a cremát.
Ha van benne egy jellegzetes fekete repedés akkor megégett, ez tisztán látható pár másodperc után.
Ha sötét barna,akkor menj lejjebb a hőmérséklettel max két fokokkal.
Ha azt látod,hogy világos a crema, szinte krém színű (automatáknál rengetegszer ilyen) az azt jelenti,hogy kevés volt a hő.
A csatornásodás a rossz tömörítéstől van. Ilyenkor egy pici lyukon átfolyik a víz a kávépogácsán.Ez a 18gramm mennyire telíti meg a szűrőt ezzel a kávéval?
Ha hamar szőkül, vizesedik,akkor tegyél bele többet, 20grammot. -
válasz
Szyszko
üzenetére
igen, savanykásabb (savasabb, mert hogy itt vannak savak), de persze, hogy savanyú vagy csak neked szokatlan, azt innen nehéz eldönteni. ha a crema nagyon világos, akkor mehetsz feljebb a hőfokkal, csak arra figyelj, hogy ne csatornásodjon a pogácsa. csapolás után ellenőrizd, hogy szép egyenletes-e a pogácsa felszíne, avagy vannak rajta "lyukak".
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Próbálkozom ezzel a Monterosa Etiop 100%A kávéval. (nagyon friss pörkölés) Segítsetek megállapítani, hogy user error e a jelenség. Kezdtem 94fokon általános őrlő beállítás, elsőre egész jó lefolyás, de crema szinte alig az is nagyon világos, az íze meg elég savanyú. Másodszorra 86fokon próbáltam még kevesebb crema és talán még savanyásabb.
Milyen irányba játsszak a fokokkal, vagy egyáltalán a cremát befolyásolja a hő? Meg az hogy savanyúak érzem, igaz hogy az arabikák eleve savanyúak? -
Bence01
tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ha jól számolom akkor egy éven belül szervizelésre elment a gép ára, na ez így nem oké szerintem. Én úgy vízkőtelenítettem, hogy a habosítón folyattam az oldószeres vizet, ezt írta a használati is, de inkább ilyen kisebb darabok jöttek. Hozzáteszem nálunk kb napi 8-12 kávé volt kifőzve. Plusz még a szervizbe küldés is díj is hozzá jön nálam a javításhoz így jutottam oda, hogy megpróbálok egy újabb típust. Ezt meg majd megpróbálom alkatrészként értékesíteni. Bízom benne, hogy talán az újabbal kevesebb gond lesz, bár a leírtak alapján nem. Annak is örülök, ha nem lesz ennyire körülményes a vízkőtelenítés és nem kell ilyen sűrűn csinálni.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Érdemes az üveget a műanyag helyett, árban sincs nagy difi, a porcelánt még nem próbáltam.
Eszpresszó őrleménnyel, nem vagy nagyon nehezen fog átcsordogálni a víz. Az eszpresszóhoz azért is kell annyira finomra őrölnünk, mert kevés ideig van kontakban a kávé a vízzel, viszont v60-al lényegesen több ideig ergó durvábbra kell őrölni.
Sok sikert!
-
adriankoooo
senior tag
Ki szeretném próbálni a V60-as készítési módot, műanyagot vagy kerámiát vegyek?
Lehet használni espresszó finomsággal, vagy felejtős?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bence01
üzenetére
No, az úgy van, hogy amikor a céghez kerültem, akkor kb. 3 hetente vízkőtelenítették, de nem ismerték a szervíz üzemmódjait a gépnek, ezért mindig 1-1 adag kávéfőzéssel nyomatták át rajta a vízkőtelenítőt. Aztán odakerültem, kicsit gyakrabban tisztogattam úgy általában, de a vízkőtelenítést jobban lehetett csinálni szerviz módban. Emiatt ritkult az intervallum, és ez alighanem egyre erősebb kövesedést okozott. Nekem mindig hozott ki látható anyagot, de nagyon gyorsan ismét problémás lett.
Ereszteni nem eresztett, de nagyon lassan adta le a kávét. Januárban szervízbe kellett küldeni, kicseréltek pár alkatrészt, kőtelenítették, 28k lett a számla. Ezután júniusig jó volt, majd ismét annyira beállt, hogy már egy csepp semmi nem ment át rajta. Ismét szerviz, ismét 20k körüli számla, és akkor egy feszített, 3 hetes vízkőtelenítést irányoztam elő. Most már a harmadik ciklust nyomjuk, de úgy tűnik, hogy ez a fő probléma. Most, a 3 hetes periódusokban kb. egy pohár alján egy 10 Ft-os nagyságú vízkő-por mennyiség ürül ki egy adag kőtelenítés során. Viszont így nagyon erősnek, fürgének, lendületesnek tűnik a gép azóta. Emellett persze minden nap kiveszem a főzőegységet, és forró csapvíz alatt elmosom, megtisztítom.
A mellédarálásról megjegyzés: a januári szerviz előtt sosem darált mellé, ami valójában mögé, mert azóta viszont a főzőegység hátuljára megy némi őrlemény, és ezt hiába jeleztem akkor is, és a későbbi szerviznél is, nem javult a helyzet. És gőzöm nincs, hogy mi okozhatja ezt. Azt javasolták, hogy egy ideig csak a legkevesebb őrlemény (egy kávészem) módban használjuk,, de ezt kivitelezni céges viszonylatban lehetetlen is, és szerintem nem is megoldás. De nem lett megoldás, és a mögédarált őrleményt ugye a főzéshez befordításkor magába szórja.
-
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Csinalj neki hosszabbat, vagy valamennyi vizre csapold a kavet.
-
Bence01
tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Tönkremenés folyamata:
Bevallom a vízkőtelepítés néha el-el lett csúsztatva (tudom én hibán és valószínű ez tette tönkre) így aztán:
Folyatta alul a vizet, utána elkezdett mellédarálni, majd végül egy csepp kávét sem adott ki.
Ekkor szétszedtem úgy néz ki, hogy a vízpumpa utáni csap + szelep ami tönkrement ezért nem adott kávét. Az alkatrész a gyári oldalon kb 10eFT + ettől még a mellédarálás nem javulna meg és gondolom az összes tömítést is illene cserélni. Szétszedve egyébként látszott, hogy tényleg a vízkő volt a fő probléma okozó. (Kb két hete áll szétszedve nem 100%, hogy ugyan úgy össze is megy mivel csak a szétszerelésben vagyok profi ) Így aztán még egy szerelési költséggel is kell számolni.
Egyébként bosszantott, hogy két hetente kellett szórakozni a vízkőtelenítéssel és akár milyen szerrel próbáltam mindig alig jött egy pici vízkő. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Bence01
üzenetére
A tönkremenés miben merült ki pontosan?
Csak azért kérdem, mert cégnél ilyen van bent, és idén 2x volt szervizelve, de most úgy tűnik, hogy egy sokkal sűrűbb vízkőmentesítési ütemterv kell neki csak. Jellemzően kemény itt a víz, és túl ritkán lett vízkőtelenítve, az ideálisnál jóval nagyobb igénybevétellel (napi 20-25 adag kávé) -
soldier2
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Írtam priviátot.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
egy aquaviva nekem (családomnak) is kéne!

-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem akartalak javasolni, mint forrást, gondoltam ha eladod majd jelentkezel

Összeraktad újból? -
Askformore
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Egy Tchibo Cafissimo kapszulás főzőm van, egy ideje utántöltögetem a kapszulákat.
-
soldier2
őstag
válasz
Bence01
üzenetére
Agyvérzést is kapnánk itt sokan, ha a használtan vásárolt gépeink 3 év alatt egy nagyszervizzel kipurcannának. Tényleg nem piszkálni akartalak, de 3 év az nagyjából nálam a használhatatlan kategória. Ja, és nem több százezres cuccal tolom, hanem egy nagyjából a te keretedbe beleférő cuccon. Hozzáállás kérdése, van akinek ez jön be, van akinek az. Remélem azért a következő géped legalább duplán megszolgálja az idejét.

-
Surda-
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Milyen kávéfőződ van?
-
Askformore
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Mivel hosszú távra kerestem kávét elérhető áron, ezért az 1000 Ft körüli szegmensben kutakodtam, drágábbat nem tudnék megvenni hosszú távon. Amiket kóstoltam: Tchibo Milano Style, Tchibo Sicilia Style (ezek ízlettek), Dallmayr Prodomo, Segafredo Emozioni, Segafredo Costa Rica, Segafredo Perú, Tchibo Family, Dauwe Egberts Karaván, illetve valamelyik Omniát is.. ezek közül vicces, de szerintem az Auchanos a legjobb, kíváncsi lennék a ti véleményetekre is, akik jobban benne vannak a témában!
-
soldier2
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Milyen más kávékat kóstoltál már? Bár nem kóstoltam az általad említettet, vannak kétségeim, hogy ez lenne "A" kávé.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Prábáltátok már az Auchanban kapható saját márkás Costa Rica 100% Arabica kávét? Hosszas keresgélés után azt hiszem megtaláltam a tökéletes kávét.. sima eszpresszót főzve, tejjel mennyei!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BMW topik
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Horgász topik
- iPhone topik
- Steam Deck
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

!http://www.espressoservices.co.uk/ims_filter_baskets.html

mielőbb ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)