- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
Annál többet nem tudsz tenni, talán azt, hogy 250 gr csomagokat bontasz és tartasz az edényben. Nem tudom, hogy a mennyit számít az eltelt idő az őrölt bolti kávénál, megpróbálhatod frisebb kávékkal, ha jól emlékszem lejárati dátum -2 év a csomagolás dátuma.
(#769) Ance:
Én nem szoktam várni, megy bele az őrlőbe és finom a végeredmény.
Másik topikban szó volt róla, hogy egy kávégeek(talán James Hoffmann) a fagyasztott pörkölt szemeket újramelegítette és utána őrölte és főzte le, jobb (tds-ű) kávét kapott talán. -
dugesz77
őstag
Mondjuk ha megfelel a kézi daráló is akkor egy HARIO SKERTON vagy a Mini Mill is ajánlható főleg kotyeszhoz.
-
grizlisandor
veterán
Graef cm702(katt)[link] ajánlott. Nekem is ez van, annyi hiba van, hogy marad az őrlőben pangó örlemény, és egy kis paskolással, paskolásos ráindítással tudod eltávolítani az őrlőből. Használtan ki lehet fogni garanciális példányt 22k körül.
-
törölt tag
Na így máshogy néz ki a dolog, ez így akkor 8000-12000/kg.
A 726-osban említettek illetve még http://www.pallyotzcoffee.hu/-tól a Get Up! illetve ChocoMadness ami tuti.
-
looser
addikt
Nem vagyok a téma különösebb szakértője, sőt...de Brikkáztam egy évig és ma is elő-előveszem időnként, kipucolom és lefőzök egy olaszos keveréket (pl. a fentebb ajánlott Kapuczínernek van egy relatív olcsó keveréke Velencei gondolások kedvence), ami szerintem jól működik* presszógéppel és kotyival is. Az előre darált téglákkal nem igazán volt szerencsém (egyszer egy 2 hónapos Segafredo Intermezzo (Sega legalja) ami nagyon bejött, még Szarvasival is elfogadható lett, bár az a legjobb kávéból is pokoli szart főz, szerintem), de kotyihoz az is ajánlható, ahhoz megfelelő a szemcseméret. Viszont ez a remek győri pörkölő kotyogóshoz is megőrli neked a kávét. Szemest nem ajánlanék, gondolom egyelőre őrlőt nem tervezel venni, pedig azzal frissen darálhatnál és a kotyiban készült kávé is új dimenziókat kapna. Szóval az ajánlatom: Kapuczíner Velencei gondolások kedvence kotyogósra őrőlve. Hajrá
*= a kifejezés nem saját, de amióta hallottam, valahogy tökre ide passzolónak érzem :-)
-
kisza25
félisten
A legolcsóbb a kotyogóval, titka, hogy kicsit durvábban kell őrölni, nem kell tömöríteni, csak ütögetésel, forró vizet kell bele rakni, ahogy kotyogni kezd, hideg víz alá a főző alja. Kevésbé pörkölt kávét használni, a kávé és víz mennyiségét is pontosan kimérni.
Bialetti brikka kotyogó ajánlott -
I02S3F
addikt
Ahogy néztem az említett weboldalakat, azért találok megfelelő árú kávét. Azt szeretném még kérdezni tőletek, hogy ha sima kotyogóson főzöm a kávét, akkor az nagyon mellényúlás?
Igazából sem sokat költeni, sem sokat foglalkozni vele nem akarok. De, ha van egyszerű és nem túl drága módja a kotyogós főzővel készített kávénál jobbat csinálni, akkor csupa fül vagyok!
-
dugesz77
őstag
Nekem sem tiszta teljesen. Kilóját akarod 2-3 ezerért vagy a negyed kilót?
Ha valami extrább kell akkor ott a Kapucziner, AVX Caffe, ,Pacificaffe mellényúlni nem nagyon lehet ezeknél. -
törölt tag
Teánál is a fő fontosságú alapelv az áztatási idő és a víz hőmérséklete, ahogyan a kávénál is, úgyhogy egyáltalán nem hülyeség a dobozra írt dolgot betartani. Bááááár. Nekem furcsa, hogy a Herbária vagy a Naturland, nem emlékszem pontosan összes gyógynövényes teájára ugyanannyi áztatási idő és hőmérséklet van írva.
Én a szabvány angol bögrébe csinálom egy filterrel az 2.2 vagy 2.3 deci, nem emlékszem pontosan. Gárdonyi filteres gyümölcsteát szoktam venni, vacakoltam egy ideig szálas teával gyümölcsből és zöldből/feketéből is, de meguntam.
Munkahelyen a közös teánál meg a literenként egy filter arányt tartom, az sima Pickwick/Lipton gyümölcs és Sir Morton fekete felesben (4 litert főzök általában 2-2 filter).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged